-
Ο κετσές τι είναι το ιδιο πράγμα δεν λέμε ;
-
Γενικά το αμάξωμα των αυτοκινήτων απ΄έξω προς τα μέσα έχει:
- Πίσσες κλπ. εξωτερικά μονωτικά
- Ατσάλι (το καθεαυτό αμάξωμα)
- Κετσέ, που είναι κάτι σα χοντρή μοκέτα
- Προαιρετικά κάποια μονωτικά στυλ υαλοβάμβακα
- Τη μοκέτα που πατάμε
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Ο κετσές τι είναι το ιδιο πράγμα δεν λέμε ;Ναι αλλά εσυ λές ό,τι είναι στην εξωτερική πλευρά του αυτοκίνητο. Υπάρχει πάτωμα κάτω από τον κετσέ αυτό σου λέμε.
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Ο κετσές τι είναι το ιδιο πράγμα δεν λέμε ;
Ναι αλλά εσυ λές ό,τι είναι στην εξωτερική πλευρά του αυτοκίνητο. Υπάρχει πάτωμα κάτω από τον κετσέ αυτό σου λέμε.
Αυτό λέω και γω , δεν είναι από υαλοβάμβακα το πάτωμα αλλά γεμισμένο νομίζω με κάτι τέτοιο κάτω από την μοκέτα εννοώ , τώρα πως πέρνουν νερό δεν το ξέρω αλλά αυτό το υλικό βοηθά στο να αργεί να στεγνώσει το πλημυρισμένο αυτοκίνητο .
-
Εκανα κάποιες μικρές διορθωσούλες...
Ο χρήστης nass έγραψε:
Γενικά το αμάξωμα των αυτοκινήτων απ΄έξω προς τα μέσα έχει:- Πίσσες κλπ. εξωτερικά μονωτικά
- Ατσάλι (το καθεαυτό αμάξωμα)
- Πισσόχαρτο κολλημένο στο κέντρο προς αποφυγή συντονισμών και απο πάνω
- Κετσέ, που είναι κάτι σα χοντρή μοκέτα και όχι σε όλη την επιφάνεια...σε ορισμένα σημεία
- Προαιρετικά κάποια μονωτικά στυλ υαλοβάμβακα...μέχρι στιγμής σε Φίατ υαλοβάμβακα (Όχι σαν υαλοβάμβακα) δεν έχω δει, εκτός αν του πέρασε Έλληνας ταπετσέρης ταπετσαρία βελτιωμένη
- Τη μοκέτα που πατάμε με λάστιχο στην κάτω πλευρά
Όσο για τα ούνο, Υ, Υ10, Πούντο και άλλα μικρά του Γκρούπο που είχα στην κατοχή μου...υαλοβάμβακας δεν υπήρχε σαν υλικό...κετσές ναι...σε κάποια μοντέλα προσέθετα εγώ κομμάτια αυτοκόλλητου πισσόχαρτου και βελτιωνόταν αρκετά η ησυχία στο εσωτερικό.
Στο συγκεκριμένο (μιλάω εκ προσωπικής πείρας με Ούνο στις πλυμμήρες του 94 στην Λακωνία) φαντάζομαι ότι το νερό μπήκε απο την κάτω μεριά της τσιμούχας της πόρτας και το αυτοκίνητο είχε κλίση, ώστε το νερό λίμνασε στο πίσω μέρος....
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
...Στο συγκεκριμένο (μιλάω εκ προσωπικής πείρας με Ούνο στις πλυμμήρες του 94 στην Λακωνία) φαντάζομαι ότι το νερό μπήκε απο την κάτω μεριά της τσιμούχας της πόρτας και το αυτοκίνητο είχε κλίση, ώστε το νερό λίμνασε στο πίσω μέρος....Αυτό πιστεύω και εγώ, αν και αν ανέβηκε το νερό τόσο ψηλά όπως μας είπε ο φίλος πριν, σύμφωνα με τους κανόνες της φυσικής θα εξασκούσε παραπάνω πίεση στην πίσω πόρτα (πορτμπαγκάζ) με αποτέλεσμα να την 'σφραγίζει', αλλά αν αν έστω και λίγο η τσιμούχα κάπου δεν κάθεται καλά ή έχει 'μασήσει' χάνεται η στεγανότητα.
Όσα αυτοκίνητα έχω δει στην ζωή μου να γίνονται 'πισίνες' σχεδόν πάντα ήταν από κακοτοποθετημένη - μασημένη - κομένη τσιμούχα στεγανοποίησης.
Έχω δει και περίπτωση που ήταν η πόρτα στραβή αλλά δεν νομίζω να είναι τέτοια περίπτωση.
Για να μπεί νερό από τάπα που ήταν λάσκα μου φαίνεται επίσης υπερβολικό. -
Από εκεί και πέρα, σημαντική καινοτομία του νέου κιβωτίου της Alfa Romeo είναι το γεγονός πως η κεντρική ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου συνεργάζεται με όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου, όπως τις μονάδες του ABS, του κινητήρα, του συστήματος υποβοήθησης του τιμονιού, του DNA, του Start&Stop και του Hill Holder, ώστε να ρυθμίζει ανάλογα τη λειτουργία του κιβωτίου και είναι το πρώτο από τα αντίστοιχα κιβώτια που δέχεται πληροφορίες από τόσο μεγάλο αριθμό περιφερειακών συστημάτων.
Στην επιλογή Dynamic αποκτά μάλιστα πιο σπορτίφ χαρακτηριστικά πραγματοποιώντας τις αλλαγές σε ψηλότερες στροφές και διατηρώντας την επιλεγμένη σχέση ακόμα και μετά από άφημα του γκαζιού. Επίσης, στα θετικά χαρακτηριστικά του θα σημειώσουμε πως σε όλα τα προγράμματα λειτουργίας στις κατωφέρειες ακόμα και αν ο οδηγός δεν πατά το γκάζι διατηρεί την επιλεγμένη σχέση βοηθώντας στο φρενάρισμα και με τον κινητήρα, ενώ στην χειροκίνητη λειτουργία που ο οδηγός μπορεί να αλλάζει ταχύτητες μέσω του επιλογέα ή μέσω των «αφτιών» πίσω από το τιμόνι το κιβώτιο διατηρεί την επιλεγμένη σχέση ακόμα και όταν ο κινητήρας φθάσει στον κόφτη.
Από εδώ:
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=12104Και έχει και σωστή φορά:
-
Επιτελους, ενα προσιτο διπλοσυμπλεκτο κιβωτιο με αλλαγες 'σειριακου τυπου' στην σωστη φορα, και που να κραταει
την σχεση στον κοφτη, στην χειροκινητη λειτουργια!
Να το δουμε και στην πραξη τι θα λεει σε Mito/Giulietta...
(αν και στην χειροκινητη εκδοση το C635 ειναι απιστευτο σε αισθηση ) -
Συμφωνώ με τη φορά και δεν καταλαβαίνω πως στην ευχή τα βάζουν αντίθετα
Απλά, και έχοντας πλέον τέτοιο κιβώτιο , να πω ότι, αν έχει paddles () σχεδόν παντού και πάντα χρησιμοποιείς αυτά. Είναι πολύ βολικότερα, χώρια που ο λεβιές έχει μια όσο και να το κάνουμε μηδενική αίσθηση, σα να πατάς διακόπτη (που είναι και αλήθεια βέβαια )
() Σταθερά, όχι στο τιμόνι... -
Οι τσιμούχες των τελάρων των πορτών (τουλάχιστον στα Φίατ που ξέρω) ενώνονται ακριβώς στο κάτω σημείο, είτε είναι της πίσω πόρτας είτε των μπροστινών. Αυτό το σημείο ένωσης προτιμάται, γιατί προέχει η στεγανότητα απο βροχές και πλυσίματα και όχι απο βουτιές σε πισίνα...
Πάντως νομίζω ότι δεν πρέπει να εχει μπει απο την πίσω πόρτα, γιατί έχει ψηλό κατώφλι...είναι πιθανόν να έχει μπει απο κάποια μπροστινή και σιγά σιγά να στράγγιζε προς τα πίσω, αν το έδαφος ήταν με κλίση ανάλογη -
Αν το φρεατιο εβγαζε με τοση δυναμη το νερο και χτυπαγε το πατωμα δεν το θεωρω δυσκολο να περασε νερο απο την τρυπα του επιλογεα ταχυτητων ή απο τους αεραγωγους που υπαρχουν συνηθως μεσα απο τον πισω προφυλακτηρα.
Στο πουντο εχει μια τρυπα στο χωρο της ρεζερβας που ηταν κλεισμενη με ασημοταινια .
-
Θα είχαν τελειώσει οι τάπες...
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Θα είχαν τελειώσει οι τάπες...Το πιο πιθανο
-
Ένα βιντεάκι για το κιβώτιο tct
http://www.avto-magazin.si/novice/video ... 30239.aspx -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Από εκεί και πέρα, σημαντική καινοτομία του νέου κιβωτίου της Alfa Romeo είναι το γεγονός πως η κεντρική ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου συνεργάζεται με όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου, όπως τις μονάδες του ABS, του κινητήρα, του συστήματος υποβοήθησης του τιμονιού, του DNA, του Start&Stop και του Hill Holder, ώστε να ρυθμίζει ανάλογα τη λειτουργία του κιβωτίου και είναι το πρώτο από τα αντίστοιχα κιβώτια που δέχεται πληροφορίες από τόσο μεγάλο αριθμό περιφερειακών συστημάτων.Στην επιλογή Dynamic αποκτά μάλιστα πιο σπορτίφ χαρακτηριστικά πραγματοποιώντας τις αλλαγές σε ψηλότερες στροφές και διατηρώντας την επιλεγμένη σχέση ακόμα και μετά από άφημα του γκαζιού. Επίσης, στα θετικά χαρακτηριστικά του θα σημειώσουμε πως σε όλα τα προγράμματα λειτουργίας στις κατωφέρειες ακόμα και αν ο οδηγός δεν πατά το γκάζι διατηρεί την επιλεγμένη σχέση βοηθώντας στο φρενάρισμα και με τον κινητήρα, ενώ στην χειροκίνητη λειτουργία που ο οδηγός μπορεί να αλλάζει ταχύτητες μέσω του επιλογέα ή μέσω των «αφτιών» πίσω από το τιμόνι το κιβώτιο διατηρεί την επιλεγμένη σχέση ακόμα και όταν ο κινητήρας φθάσει στον κόφτη.
Από εδώ:
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=12104Και έχει και σωστή φορά:
Δεν έχει θέση S;
-
DNA
-
http://www.autoedizione.nl//wp-content/ ... o-tct7.jpg
http://www.autoedizione.nl//wp-content/ ... o-tct9.jpg
http://www.autoedizione.nl//wp-content/ ... -tct10.jpg
-
έγιναν μειώσεις τιμών έως 2 χιλιάρικα .
Μπάτε στο site της alfa να δείτε. -
-
Η 170 HP Quadrifoglio Verde είχε κάπου 22,300 και μετρητοίς 1000e έκπτωση δηλ. 21,300 .
Τώρα πήγε αρχική τιμή 20500 και μετρητοίς 18500 !!
Μάλλον έπαιξαν ρόλο οι χαμηλές τιμές της VW και Skoda για τον 1,4 180HP .
Αααχχχ με βάλανε σε πειρασμό οι μπαγάσηδες.
Alfa Romeo Mi.Τo 2008