-
υδωρ
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
αν εννοεις ψυξη με νερο νομιζω οτι εχουν.
ετσι νομιζω και εγω
Εχουν τετοιο συστημα οι t-jet;
Οπως λεει και το ''κοκκινο τερας'' :θα ηθελα ενα επισημο εγγραφο που το λεει για να ειμαστε σιγουροι!
Δεν νομιζω ρε παιδια να εχουν τετοιο συστημα!Aυτο το ξερω και εγω που δεν ειμαι 'ιταλοφιλος'...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
αν εννοεις ψυξη με νερο νομιζω οτι εχουν.
ετσι νομιζω και εγω
Εχουν τετοιο συστημα οι t-jet;
Οπως λεει και το ''κοκκινο τερας'' :θα ηθελα ενα επισημο εγγραφο που το λεει για να ειμαστε σιγουροι!
Δεν νομιζω ρε παιδια να εχουν τετοιο συστημα!Aυτο το ξερω και εγω που δεν ειμαι 'ιταλοφιλος'...
Ποιο δηλαδη;Τοση ωρα ρωταω τι συστημα εχουν οι t-jet και δεν εχω παρει απαντηση!
Δηλαδη με νερο ενω λειτουργουν η' οταν ειναι σβηστοι;
Με λαδι ενω λειτουργουν η' οταν ειναι σβηστοι;
Τι απ'ολα; -
Πολυ χoντρικα, ξερω οτι αφου σβησει ο κινητηρας, ενεργοποιειται κυκλωμα ψυξης περιφερειακα της τουρμπινας, με νερο, παραλληλα συνεχιζει να κινειται με πολυ λιγοτερες στροφες βεβαιως και η φτερωτη με αυτο τον τροπο(?), για προστασια της τουρμπινας και αποφυγη κατακαθισης 'καμμενων' αναθυμιασεων λαδιου, αν εχεις σβησει αμεσως μετα απο 'κυνηγι'...
Για λεπτομερειες , καλυτερα θα σου εξηγησουν οι γνωστοι Ιταλοφιλοι που εχουν ασχοληθει αρκετα με αυτους τους κινητηρες σε επιπεδο τεχνικων χαρακτηριστικων. -
Πολυ χoντρικα, ξερω οτι αφου σβησει ο κινητηρας, ενεργοποιειται κυκλωμα ψυξης περιφερειακα της τουρμπινας, με νερο, παραλληλα συνεχιζει να κινειται με πολυ λιγοτερες στροφες βεβαιως και η φτερωτη με αυτο τον τροπο(?), για προστασια της τουρμπινας και αποφυγη κατακαθισης 'καμμενων' αναθυμιασεων λαδιου, αν εχεις σβησει αμεσως μετα απο 'κυνηγι'...
Για λεπτομερειες , καλυτερα θα σου εξηγησουν οι γνωστοι Ιταλοφιλοι που εχουν ασχοληθει αρκετα με αυτους τους κινητηρες σε επιπεδο τεχνικων χαρακτηριστικων.Δεν είρωνευομαι απλώς δεν γνωρίζω και θέλω να μάθω. Η τουρμπίνα από που παίρνει κίνηση και κινείται μετά το σβήσιμο του μοτερ;
Αφού καυσαέρια δεν υπάρχουν.
Και για την κυκλοφορία του νερού μετά το μετά το σβήσιμο ισχύει σίγουρα αυτό ή το υποθέτεις;
Επαναλαμβάνω δεν γνωρίζω και ρωτάω. -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Για λεπτομερειες , καλυτερα θα σου εξηγησουν οι γνωστοι Ιταλοφιλοι που εχουν ασχοληθει αρκετα με αυτους τους κινητηρες σε επιπεδο τεχνικων χαρακτηριστικων.Δεν είρωνευομαι απλώς δεν γνωρίζω και θέλω να μάθω. Η τουρμπίνα από που παίρνει κίνηση και κινείται μετά το σβήσιμο του μοτερ;
Και για την κυκλοφορία του νερού μετά το μετά το σβήσιμο ισχύει σίγουρα αυτό ή το υποθέτεις;
Επαναλαμβάνω δεν γνωρίζω και ρωτάω.ΣΥΝ 1000;;;;;
-
-
-
Μήπως απλά το μπερδεύουμε με το intercooler? Απ'ότι ξέρω, η ψύξη του turbo γίνεται από το λάδι που το λιπαίνει και αυτό είναι όλο.
-
Ο χρήστης cosygatos έγραψε:
Μήπως απλά το μπερδεύουμε με το intercooler? Απ'ότι ξέρω, η ψύξη του turbo γίνεται από το λάδι που το λιπαίνει και αυτό είναι όλο.Οι τουρμπίνες είναι υδρόψυκτες από τότε που εγώ ήμουνα αγέννητος βρε cosygatos.
Αλλά όλο αυτό που παραπάνω λέει ο φίλος ο Κίκιζας δεν κάθεται επ ουδενί.
Το ιντερκούλερ είναι ψυγείο του ήδη συμπιεσμένου άερα, δηλαδή καμία σχέση με την τουρμπίνα. Για τους νεότερους δε που δεν γνωρίζουν θυμίζω ό,τι στην ιστορία της αυτοκίνησης υπήρχαν μοτέρ με τούρμπο που δεν είχαν καθόλου ιντερκούλερ!
Το θεωροιύσαν φα'ινεται περιτό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το OPEL CALIBRA.
Ο συνδυασμός δεν ξέρω αν δούλευε στην Σουηδία και στην βόρεια Γερμανία, αλλά στην Ελλάδα ήταν μια σκέτη τραγωδία.Λοπόν
Το ερώτημα στον Γρηγόρη Κίκιζα (ή σε όποιον άλλο φίλο) συνεχίζει να υπάρχει.
Πως μια τουρμπίνα γυρίζει μετά το σβήσιμο του μοτέρ αφού δεν υπάρχουν καυσαέρια;Και πως κυκλοφορεί νερό στο κύκλωμα, αφού η τρόμπα νερού σταμάτησε να δουλεύει μετά το σβήσιμο;
-
πρωτα περναει ο αερας απτο ψηγειο και μετα παει στην τουρμπινα.
-
Επαναλαμβάνω δεν γνωρίζω και ρωτάω.Η τουρμπίνα δν κινείται με σβηστό μοτέρ η αντλία λαδιού δουλεύει και ψύχει την τουρμπίνα .
-
κινειται η τουρμπινα για μερικα δευτερολεπτα αφου σβησει η μηχανη.
τα λαδια ειναι αυτα που σταματανε να γυρνανε αφου σβησεις την μηχανη. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
κινειται η τουρμπινα για μερικα δευτερολεπτα αφου σβησει η μηχανη.
τα λαδια ειναι αυτα που σταματανε να γυρνανε αφου σβησεις την μηχανη.Είσαι σίγουρος για τους tjet που είχα ρωτήσει αυτό μου είχαν πει .
-
ναι ειμαι.
εχω δικες μου θεωριες εγω. -
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Επαναλαμβάνω δεν γνωρίζω και ρωτάω.Η τουρμπίνα δν κινείται με σβηστό μοτέρ η αντλία λαδιού δουλεύει και ψύχει την τουρμπίνα .
και η αντλία λαδιού πως δουλεύει αφού έχει σβήσει το μοτέρ. Κίνηση από που παίρνει;
Είναι ηλεκτρική; -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Youtube VideoΜαστόρι ο ραλλάκιας. Δε διστάζει να αναμετρηθεί, χωρίς τί, πώς και γιατί, αγνοώντας τη μηχανολογική και τεχνολογική ανωτερότητα του Ιταλού. Σχεδόν αυθαδιάζει. Γι'αυτό μας αρέσει και τον πριμοδοτούμε ηθικά.
Οδηγεί με σθένος το υπερστροφικό του ride Και δείχνει να το απολαμβάνει. Kακά τα ψέμματα **και **αυτό μετράει.
Συνοψίζοντας, θα ήθελα να παρακαλέσω να μετριαστούν τα κραξίματα, λες και εμείς (ακούς Νίκο?), δεν έχουμε βρεθεί να κυνηγιόμαστε δίχως αύριο σε δεδομένη ορεινή κορυφογραμμή.
Ρομαντικά και ατίθασα νιάτα... -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
πρωτα περναει ο αερας απτο ψηγειο και μετα παει στην τουρμπινα.Στο RENAULT 5 GT turbo που είχα στο μυαλό μου στο ιντερκούλερ ψύχεται συμπιεσμένος αέρας
μετά με την μεγάλη σωλήνα πάει στο καρμπυρατέρ.
Δεν φαίνεται καλά στην φωτογραφία μια σωλήνα κάτω από τις μεγάλες του αέρα. -
Αλλά όλο αυτό που παραπάνω λέει ο φίλος ο Κίκιζας δεν κάθεται επ ουδενί.
Bασικα τωρα ειδα το τι εχει γραψει ο....φιλτατος κικιζας... ΚΑΙ ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΜΟΝΤΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΑΠ ΤΟ GOOGLE ΠΧ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΗΔΙΕΣ.
Με τις εκφράσεις που χρησιμοποιείς δεν αφήνεις τους mod να ασχοληθούν με κάτι διαφορετικό. [mod]
thvarveris:
Η απαντηση στην ερωτηση σου ειναι παρα πολυ απλη.Συνεχιζει να κινειται λογω αδρανειας των στρεφομενων μερων (πτερυγιων) του στροβιλου.Μαλιστα ισως το θυμασαι μιας και ασχολεισαι με wrc οτι παλιοτερα (μπορει και ακομα) αυτην ακριβως την αδρανεια την εκμεταλλευονταν οι εργοστασιακες ομαδες ψεκαζοντας επιπλεον καυσιμο ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στα πτερυγια του στροβιλου για να διατηρηθουν οι στροφες τους μεχρι την επομενη επιταχυνση τους υστερα απο την εντολη του οδηγου με το δεξι του ποδι.
Τελος παντων μπηκα αρχικα για να ποσταρω το παρακατω,αλλα πραγματικα κυριοι μοντς εχει παραγινει το κακο και ειναι κριμα.............
http://www.autoblog.com/2010/06/05/aust ... o-cruiser/
-
8βου είναι και η μιτο έχει 170 τουρμπάτα, τι ήθελες να κάνει
Αμα πηγαιναν πραγματικα τα χερια του, ή/και ηταν 100% αυτοσυγκεντρωμενος, θα μπορουσε να βλεπει τις πινακιδες της, τουλαχιστον στις στροφες.
Αν ειδικα ισχυουν αυτα που γραφονται για το 8V οτι εχει βελτιωθει στα 119ps, τοτε μιλαμε για 7,8κιλα/ιππο αν ηταν το MkII 16αρι (930κιλα περιπου) ή 6,8κιλα/ιππο αν ηταν το 13αρι το οποιο ζυγιζε (ως εργοστασιακο παντα) 810κιλα.
Η Mito QV εχει 7,2κιλα/ιππο, (1230κιλα ζυγιστηκε στους 4τροχους η 155αρα, βαζω πχ τα ιδια γιατι δεν εχει ζυγιστει η 170αρα), οποτε oι διαφορες σε μια τετοια διαδρομη δεν θα επρεπε να ειναι -συνεχως- και τοσο μεγαλες οσο αυτες που βλεπουμε...Σε τόσο ανοιχτή διαδρομή δεν παίζει να πιάσεις με το ραλλάκι καινούριο τουρμπάτο. Άσε ότι σε πολλά σημεία μου φαίνεται εντελώς λάθος οι γραμμές του και μάλλον δεν πάει και εντελώς τέζα. Μην σας πω πως και μικρή είναι η διαφορά.
Alfa Romeo Mi.Τo 2008