-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αυτό με τις μικροδιορθώσεις που χρειαζόταν, φαινόταν κυρίως σε ανοιχτό δρόμο και όσο ανέβαιναν τα χλμ. Μέσα στην πόλη και σε μικρή βόλτα μπορεί όντως να μην το διαπίστωνες καν.Αυτό σε διαβεβαιώνω ότι ισχύει και για τις Alfa Romeo προηγούμενης γενιάς με τα υδραυλικά 2.2 στροφών.
Τα τιμόνια 'τραβάνε' προς τις κακοτεχνίες των ελληνικών δρόμων, πράγμα που έχει να κάνει επίσης και με τις γωνίες ευθυγράμμισης που στήνει η Alfa. Καμία Alfa δεν πωλείται με μισή μοίρα κάμπερ....Κάποιες ΤΙ έχουν κοντά 2 μοίρες....Δεν ξέρω αν θεωρείται θετικό ή αρνητικό αλλά ταξιδεύοντας σε εθνικό δρόμο στην Ελλάδα με ένα τέτοιο τιμόνι απλά δεν μπορείς να είσαι χαλαρός.... -
Παρών...
Ακόμα και εγώ που δεν έχω περάσει το φορέα πιστοποίησης στον οποίο αναφέρεται ο Κίκιζας και χωρίς να έχω κολητηλίκια με οδηγούς αγώνων, είχα ένα πέρασμα -σε τρυφερή ηλικία βέβαια- από το χώρο.Από τους παλιούς -Xoιδάς aside- μόνο ο ΚΚ ΞΕΡΕΙ από αυτοκίνητα -και ξέρει γιατί έκατσε και ΔΙΑΒΑΣΕ, τι σχολές και κουταμάρες. Και μαλακία του, κατ' εμέ, που δεν εστίασε εκεί αποκλειστικά, και μπήκε στα βαθιά νερά της κοινωνικοπολιτικής ανάλυσης (sic). Eπιλογές...
Από εκεί και πέρα έχουν περάσει από το χώρο και αξιοσέβαστοι άνθρωποι (π.χ. Λακαφώσης), ενώ υπάρχουν και 1-2 παιδιά που πραγματικά το παλεύουν, έχουν γνώσεις, τιμιότητα, χέρια και νιώθουν.
Αυτοί, στο εξωτερικό ίσως ήταν στην θέση του Harris ή του Schrick και θα είχαν μια λαμπρή πορεία μπροστά τους... εδώ το πιθανότερο θα είναι να αναζητήσουν μελλοντικά μια ασφαλέστερη για το μέλλον τους εργασία, και οι εκδότες θα καλύψουν αυτομάτως την κενή θέση με τον επόμενο πιτσιρικά στην σειρά, που λιώνει και μόνο στην ιδέα ότι κάνει αυτή τη δουλειά...
-
Για το clopywriter Χαρίτο κάποιο σχόλιο Pai Mei...;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Και γω θεωρώ απαράδεκτη την Mito και το 207 για την ξεπερασμένη τεχνολογία που χρησιμοποιούν στον πίσω άξονα.Και εγώ ξεπερασμένη την θεωρώ, μην νομίζεις ότι είμαι υπέρμαχος.
Όμως για την κατηγορία που τοποθετείται είναι ΟΚ.
Βρίσκω την τελειότερη εφαρμογή του ημιάκαμπτου μάλιστα στο Renault Clio στο οποίο έχει γίνει καταπληκτική δουλειά πίσω. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ελεος...εσυ γιατι ανχωθηκες τωρα?
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
ελεος...
εσυ γιατι ανχωθηκες τωρα?
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Για το clopywriter Χαρίτο κάποιο σχόλιο Pai Mei...;Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν το είδα και ακόμα δεν έχω καταλάβει το γιατί να μπει σε αυτή τη διαδικασία στεγνής αντιγραφής...
-
Ο χρήστης vartan έγραψε:
Ε καλά μην το παρακάνουμε το Mini δεν είναι και τόσο απαράδεκτο Busso!!!Από την άλλη βέβαια η τιμή δεν το κατατάσσει και στις ευκαιρίες...Υπό αυτό το πρίσμα θα προτιμούσα και γω τη Mito γιατί σου δίνει ασύγκριτα πολλά περισσότερα σε σχέση με το Mini και με αρκετά ευρουλίνια λιγότερα...Το Mini δεν το θεωρώ απαράδεκτο, να εξηγούμαι. Απαράδεκτη θεωρώ την τιμή του. Η τιμές στην Ελλάδα είναι πολύ τσιμπημένες. Δες πόσο πωλείται στην Ελβετία ένα Mini & μια Mito. Και αν θες να στο πω τελείως υποκειμενικά, για μένα το Mini δεν είναι ο θεός που παρουσιάζεται. ΠΧ: θα σεβαστώ περισσότερο την άποψη ενός τυχαίου Alain Prost που σε συγκριτικό Mini John Cooper Works 211ps vs GPAbarth SS έχρισε το δεύτερο ως κορυφή, και όχι κάποιου δημοσιογράφου....άλλη βαρύτητα ο λόγος του....
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Για το clopywriter Χαρίτο κάποιο σχόλιο Pai Mei...;
Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν το είδα και ακόμα δεν έχω καταλάβει το γιατί να μπει σε αυτή τη διαδικασία στεγνής αντιγραφής...
Σε καμμία περίπτωση δεν το βάζω δίπλα στον Τριανταφυλλίδη αλλά τόσα χρόνια θεωρείται και αυτός 'δάσκαλος'. Και είδες τι 'ωραία' που βολεύτηκε ο δάσκαλος.
Διευθύνων στην Bentley... Τους καλούς φίλους που μας έχουν στηρίξει τους προσέχουμε... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Γιατι πολυ απλα εχουν οδηγησει πολλαπλασια περισσοτερα αυτοκινητα απο εσενα,
οι περισσοτεροι απο αυτους των οποιων διαβαζω με προσοχη και ενιοτε συμμεριζομαι
αποψεις, εχουν πιστοποιημενες σπουδες-γνωσεις στο αντικειμενο, και συναναστρεφονται γενικοτερα σε εναν κυκλο στον οποιο εμπλεκονται ακομα και οδηγοι αγωνων.Θες να με πληρωνεις 5.90 ευρω καθε μηνα; Μη νομιζεις οτι ειναι μικρο το ποσο,θα βρω κι αλλους πελατες.
γενικα μπερδευεις καποια πραγματα σε ενα χωρο που δεν γνωριζεις οπως τον αντιστοιχο οικονομικο.Μπορω βεβαια με το ανωτερω ποσο να σε βοηθησω σε αρχικο σταδιο.Αφου πρωτα διαβασεις μερικα αρθρα δοκιμαστων-ευαγγελιστων (!) για να καταλαβεις το ποσο λαθος εισαι.μετα θα προχωρησουμε στα βασικα.Τι λες; -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Οι πιστοποιημενες γνωσεις τουλαχιστον για τους 4τροχους κυριως οπου αναφερομαι,
ειναι για την πλειοψηφια των δοκιμαστων, σε ανωτατα τεχνολογικα ιδρυματα, οι οποιοι
παραλληλα μεσα απο την συνεχη εμπειρια και δοκιμες αυτοκινητων, καταγραφουν
διαπιστωσεις, των οποιων η βαρυτητα ειναι σε γενικες γραμμες μεγαλυτερη απο την δικη σου / δικη μου, ακομα και αν εισαι μηχανολογος, αλλα δεν ασχολεισαι επαγγελματικα
με δοκιμες αυτοκινητων.Ημαρτον ρε συ γρηγορη. Ουτε απο 16χρονο δεν θα τα περιμενα τα παραπανω.Δεν ειναι αναγκη συνεχεια να δειχνεις ποσο στο σκοταδι βρισκεσαι.Και δεν ειναι εντελως ειρωνικο αυτο,οσο περναει ο καιρος τοσο περισσοτερο το πιστευω και απογοητευομαι.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Διευθύνων στην Bentley... Τους καλούς φίλους που μας έχουν στηρίξει τους προσέχουμε...
Ο ΒΧ και πριν το Drive/Αutocar ήταν στην Καρέντα. Και παλιότερα νομίζω ότι είχε κάνει κι ένα πέρασμα από 4Τ.
Δεν το κατακρίνω, εφόσον πρόκειται για μια καθαρά προσωπική -και μάλλον εύλογη- επαγγελματική επιλογή. Αυτό που πρέπει, όμως, να καταλάβει ο πολύς κόσμος που δεν έχει γνώση επί του θέματος, είναι ότι εταιρείες-PRάδες-διαφημιστές-εκδότες-υψηλόβαθμα στελέχη media, είναι ένας ΑΛΛΟΣ κόσμος από αυτόν του απλού συντάκτη, με κοινά συμφέροντα και κοινές στρατηγικές.
-
Προσωπικά έχω να αγοράσω περιοδικό αυτοκινήτου από το καλοκαίρι πάντως...κι αυτό το είχα αγοράσει τότε γιατί ήταν σούπερ παρέα για τη ξαπλώστρα
Πλέον ενημερώνομαι από ξένα site του εξωτερικού και ελάχιστα από τον Ελληνικό τύπο τόσο όσον αφορά την αυτοκίνηση όσο και και τη F1.
Κι αυτό γιατί γενικώς το επίπεδο έχει πέσει σε σχέση με το παρελθόν...ειδικά αυτό το Drive έχει γίνει πλέον ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ (εκτός αν γέρασα και δε μου αρέσει το χιούμορ του)!
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Αυτό με τις μικροδιορθώσεις που χρειαζόταν, φαινόταν κυρίως σε ανοιχτό δρόμο και όσο ανέβαιναν τα χλμ. Μέσα στην πόλη και σε μικρή βόλτα μπορεί όντως να μην το διαπίστωνες καν.
Αυτό σε διαβεβαιώνω ότι ισχύει και για τις Alfa Romeo προηγούμενης γενιάς με τα υδραυλικά 2.2 στροφών.
Τα τιμόνια 'τραβάνε' προς τις κακοτεχνίες των ελληνικών δρόμων, πράγμα που έχει να κάνει επίσης και με τις γωνίες ευθυγράμμισης που στήνει η Alfa. Καμία Alfa δεν πωλείται με μισή μοίρα κάμπερ....Κάποιες ΤΙ έχουν κοντά 2 μοίρες....Δεν ξέρω αν θεωρείται θετικό ή αρνητικό αλλά ταξιδεύοντας σε εθνικό δρόμο στην Ελλάδα με ένα τέτοιο τιμόνι απλά δεν μπορείς να είσαι χαλαρός....Στην ευθεία πάντως ήταν κουραστικό να κάνεις συνέχεια διορθώσεις.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Στην ευθεία πάντως ήταν κουραστικό να κάνεις συνέχεια διορθώσεις.
Oι διορθώσεις σχετίζονται με γεωμετρία κυριότατα -και ιδίως με scrub radius- και πολύ λιγότερο, έως καθόλου, με τον λόγο της κρεμαγιέρας.
Και μια στροφή να έχεις από στοπ σε στοπ, αν το αυτοκίνητο δεν διαβάζει τις ανομοιομορφίες του οδοστρώματος στην ευθεία, δεν έχεις πρόβλημα, εκτός κι αν έχεις πάρκισον και τρέμει το χέρι.
-
Παντως το Drive πιστευω πως εχει αλλαξει πολυ προς το καλυτερο.Αν διαβασετε τα 3 τελευταια τευχη νομιζω πως θα συμφωνησετε μαζι μου.
-
μαρεσει που βριζετε τα ελληνικα περιοδικα και λετε τα καλυτερα για τα ξενα
ε ναι στο εξωτερικο τωρα ειναι τιμιοι ,αγαθοι ,δεν τα παιρνουν απο πουθενα. -
Και πολλά από τα ξένα/ξένους για τον πέοντα είναι... Υπάρχουν και μερικές πολύ φωτεινές εξαιρέσεις όμως ιταλάκια.
-
εμενα η λογικη μου λεει οτι οι γερμανοι λογω του οτι εχουν τις περισσοτερες πωλησεις σε ολες τις χωρες της ευρωπης,μπορουν να κουμανταρουν τετοιες καταστασεις πιο ευκολα.
το λαδωμα παει συννεφο και οπως τα παιρνουν τα ελληνικα περιοδικα ετσι τα παιρνουν και τα ξενα.
-
Στα του τιμονιου της μιτο θα ηθελα και εγω με τη σειρα μου να προσθεσω το εξης
Την οδηγησα με το που ηρθε ελλαδα, ιουλιο 2008
σιγουρα απο τους πρωτους στην πολη μου και σιγουρα απο τα πρωτα τεστ ντραιβ στην ελλαδα
οπως και τοτε ειχα γραψει, το τιμονι στη σπορ ρυθμιση δεν ητανε τοσο καλο οσο της 147 που εχω, αλλα εφτανε περιπου στο 90%
αν εδινες και εμπιστοσυνη μετα τα πρωτα χιλιομετρα γνωριμιας σε κλειστα στροφιλικια το αυτοκινητο το εκανες οτι ηθελες
αρα ενα καλο τιμονι παντα και σε σχεση με τον ανταγωνισμο στα μικρα αυτοκινητα
τωρα, αν αυτο το τιμονι το βελτιωσαν περαιτερω οι ιταλοι, καλοδεχουμενο -
και θα ηθελα να πω οτι η αισθηση του τιμονιου δεν σημαινει απαραιτητα και καλυτερο κρατημα στον δρομο.
μπορει η μιτο να μην εχει την αισθηση της 147 οπως λετε εσεις αλλα στον δρομο μπορει να στριβει καλυτερα αρα τι να την κανω την αισθηση αφου μαλλον ειναι ψευδαισθηση οτι μπορει αλλα στην πραξη δεν μπορει.
Alfa Romeo Mi.Τo 2008