-
Τι εννοείς θέμα ασφαλούς συμπεριφοράς?
-
Αν η τιμή κρατηθεί κάτω από την 148 τότε μια χαρά αυτοκίνητο θα είναι. Θα βάλει την Αlfa στην κατηγορία των μικρών 'σπορ' αν και θα προτιμούσα και μια πιο άγρια-ελαφριά έκδοση στυλ Ti
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Αν η τιμή κρατηθεί κάτω από την 148 τότε μια χαρά αυτοκίνητο θα είναι. Θα βάλει την Αlfa στην κατηγορία των μικρών 'σπορ' αν και θα προτιμούσα και μια πιο άγρια-ελαφριά έκδοση στυλ TiΒλέπω όμως στις προδιαγραφές 'λέξεις του σατανά' για την Alfa, turbo & Haldex.
Προβλέπεται αυτό;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Τα Saxo/106 έχουν πολύ καλούς χώρους αποσκευών -260 το Saxo νομίζω, όσο και το 4μέτρο... Fabia με ημιάκαμπτο-
Ήταν 'επικίνδυνο' όμως
Επειδή έχω Saxo, αλλά δεν θυμόμουν πόσος είναι ο χώρος αποσκευών (ικανοποιητικότατος για μένα), ανάτρεξα στους 4Τ.
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=1434Είναι, όπως αναφέρει, 280 λίτρα, και εντύπωση μου έκανε πως αυτή η χωρητικότητα πορτ μπαγκαζ αναφέρεται στα μειονεκτηματα του αυτοκινήτου!!
Και σκέφτομαι, έχουν μεγαλώσει τα μικρά αυτοκίνητα 30 cm σε μήκος και ύψος και πλάτος και κυβικά και δεν έχουν αυξήσει στο ελάχιστο πρακτικά πράγματα, όπως το χώρο αποσκευών; έλεος, τα (μικρά) αυτοκίνητα είναι μέσα μεταφοράς! Και, όχι, δεν θέλω να πάρω πολυμορφικό, το saxaκι μου δεν ήταν κάτι τέτοιο -
-
Αυτό μοιάζει με Hyundai Coupe προηγούμενης γενιάς (ειδικά προς το πίσω μέρος)
-
Το ίδιο σκέφτηκα ακριβώς!
-
εγώ σκέφτηκα οτι είναι χάλια! πιάνει για +1?
Υ.Γ. οι Ιταλοί τελικά είναι και λίγο μ@..κες,
έχουμε δει τα άπειρα σχέδια πολλά απο αυτά καλά και πάνε και βγάζουν 147 f/l και το νέο bravo και ποιος ξέρει τι μας ξημερώνει. -
Και εγώ το ίδιο με εσάς σκέφτηκα αλλά είπα να μη το γράψω.
Χοντροειδέστατο είναι. -
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
http://www.virtualcar.it/foto/iaadsi67.jpg -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Γιατί όλα τα ''μικρά'' αυτοκίνητα να έχουν ημιάκαμπτο???
Γιατί είναι φθηνός και αφήνει πιο πολύ χώρο για πορτμπαγκάζ
Περισσότερο θέμα κόστους είναι και 'ασφαλούς' συμπεριφοράς.
Τα Saxo/106 έχουν πολύ καλούς χώρους αποσκευών -260 το Saxo νομίζω, όσο και το 4μέτρο... Fabia με ημιάκαμπτο-
Ήταν 'επικίνδυνο' όμως
Τα saxo/106 είχαν ράβδους στρέψης που δεν επεμβαίνουν καθόλου στον χώρο αποσκευών. Επίσης, όταν ψάχνουμε χωροταξικά την κάθε αρχιτεκτονική, ρίχνουμε και μια ματιά στον χώρο των πίσω επιβατών, είναι φάση πάρε-δώσε.
Κατά τ'άλλα, αν το κουπέ της Alfa θα ήταν μικρό σε μέγεθος (κυρίως μήκος βέβαια), νομίζω ότι και ο ημιάκαμπτος θα ήταν καλορυθμισμένος και θα απέδιδε σωστά - και παιχνιδιάρικα αν ήθελε η μαμά Alfa. Σαν marketing βέβαια, όλοι θα ουρλιάζαμε για τον παρωχημένο ημιάκαμπτο (premium μάρκα με αρχαίες λύσεις; κλπ.).
-
- μου αρέσει
2. καμμία σχέση με χιουντάι κουπέ
3. μοιάζει με το πούμα
- μου αρέσει
-
Πάνω που ήθελα να το πω, επειδή και εμένα μου θύμισε το Puma! Τι κινητήρες, τι αρχιτεκτονική είχε το Puma και πόσο καλά έστριβε;
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Project φοιτητών της iaad (istitute of applied arts and design) με σπόνσορα το centro stile & στόχο της δημιουργία ενός b seg......οι φοιτητές προσπάθησαν να συνδιάσουν την αισθητική της Gt Junior με της 8c αλλά το αποτέλεσμα μάλλον σε χείμαιρα προέκυψε.....τίποτε το ιδιαίτερο.
-
Απλα πανεμορφο!!!
Οσο για την επιλογη αναρτησης γιατι να νοθευσει η αλφα την οδηγικη συμπεριφορα με ημιακαμπτο πισω?
Συμφωνω οτι επιλογες πρεπει να εχουν και πρακτικο προσανατολισμο και αναφερω σαν αντιπαραδειγμα την σειρα 1 που εχει ενα τεραστιο ρυγχος(για να στεγαστει ο straight six) και ελαχιστους χωρους πισω(αναρτηση και πισω διαφορικο) με αποτελεσμα να αποτελει την επιλογη μιας ελιτ σε μια κατα τα αλλα εμπορικη κατηγορια.
Ομως αν η Baby alfa προοριζεται να χτυπησει το Mini τοτε αλλαζει το πραμα-σε επιπεδο μαρκετινγκΟπως και να χει ειναι νωρις για την Αλφα να σκεφτεται για τετοια μοντελα κατα τη γνωμη μου
-
Δεν το σκεφτεται, αναμένεται αρχές 2008
-
Ο χρήστης project940 έγραψε:
Δεν το σκεφτεται, αναμένεται αρχές 2008Σωστά,το coupe έχει πάρει το πράσινο φως.Τον περασμένο φεβρουάριο ολοκληρώθηκε η εξωτερική σχεδίαση.Φήμες κάνουν λόγω ό,τι μπορεί να την δούμε και πριν την 940 (''149) δηλαδή μέσα στο 2007...αυτό είναι κάτι,ακόμα υπό συζήτηση αλλά μέχρι τέλη σεπτέμβρη θα γνωρίζουμε.Με το πάτωμα του Grande Punto (2510mm) θα είναι ελάχιστα μικρότερη από την 146/5 (2540mm).
-
Οντως η εξελιξη της θα ειναι πιο γρηγορη αφου το πατωμα
υπαρχει ηδη σε αντιθεση με το πατωμα της 149 που τωρα εξελισσεται.Μακαρι να τη δουμε και νωριτερα απο την 149
-
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
Απλα πανεμορφο!!!Οσο για την επιλογη αναρτησης γιατι να νοθευσει η αλφα την οδηγικη συμπεριφορα με ημιακαμπτο πισω?
Δεν είναι σώνει και καλά νοθεία ο ημιάκαμπτος. Υπάρχουν μερικά οχήματα με ημιάκαμπτο, τα οποία βάζουν γυαλιά σε πολλές σοφιστικέ διατάξεις, απλά και μόνο επειδή είναι καλορυθμισμένα...
Εκτός και αν θεωρείς την τοποθέτηση ημιάκαμπτου, νοθεία για τη marketingίστικη οδική συμπεριφορά -ότι μια Alfa πρέπει να έχει σοφιστικέ διάταξη, ανεξαρτήτως του πόσο καλό αποτέλεσμα μπορεί να προσφέρει μια απλή διάταξη.
Τότε, αν εγώ ήμουν Alfa, θα έβαζα έναν ημιάκαμπτο, θα τον έστηνα σαν πραγματική Alfa Coupe, και θα πρόσθετα μια ράβδο από τη μια μεριά και θα το ονόμαζα 'Ασυμμετρική διάταξη πολλαπλών συνδέσμων με υστερούντες βραχίονες' και άσε τους δημοσιογράφους και εμάς τους 'ειδικούς' να καταλαβαίνουμε άλλη αίσθηση και σαφώς καλύτερο κράτημα λόγω πολλαπλών συνδέσμων...
Alfa Romeo Mi.Τo 2008