-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
@Nikos120i: Επιτέλους για μια φορά διάβασε αυτά που γράφονται και όχι αυτά που νομίζεις ότι γράφονται! Το σχόλιο περί κομπλεξισμού δεν πήγαινε σ'εσένα, αλλά σε όσους λένε 'α, τα γερμανικά μόνο είναι αυτοκίνητα, βαριά, γεροδεμένα, ποιοτικά, οι Αλφα είναι καρυδότσουφλα'. Τώρα που γίνανε και οι Αλφα βαριές, γκρινιάζουν για το βάρος.Εντάξει...είναι κάπως πιο ποιοτικά τα Γερμανικά τώρα...ότι κι αν λέμε. Το Α3 για παράδειγμα το θεωρώ το πιο ποιοτικό αυτοκίνητο στη κατηγορία του.
Α, και για το βάρος της 330xi...
http://www.bmw.gr/master_en/en/index_na ... _data.html
Επίσημο ΚΕΝΟ βάρος της 330xi 1645 κιλά EU
Alfa Romeo Brera 3.2 V6 Q4 SkyView: 1630 kιλά DIN (δηλαδή κατά EU: 1705)
Άρα, με φουλ εξοπλισμό (ηλεκτρικά καθίσματα κλπ κλπ), δε νομίζω ότι η μπεμπέκα θα είναι ελαφρύτερη από τη Brera, η οποία, με την ίδια μέθοδο μέτρησης, βγαίνει 60 κιλά πιο βαριά. Δεν είναι όμως η τρελλή διαφορά που δεν αναπληρώνεται με τίποτα. Συγκρίσιμες θα είναι... Περιμένουμε, άλλωστε, και τις ΜΥ08 που μας υποσχέθηκαν ότι το βάρος θα περιοριστεί κατά 90 κιλά. Τα 1637 κιλά της 330xi, τα οποία είναι λιγότερα από αυτά που δηλώνει ο κατασκευαστής, από πού προκύπτουν; Εγώ ξέρω ότι πάντα το αυτοκίνητο δοκιμής βγαίνει βαρύτερο από ό,τι λέει ο κατασκευαστής. Π.χ. το Clio μου είναι κοντά στα 1100 κιλά, ενώ ο κατασκευαστής μιλά για κάπου 950.
Εδώ πάντως να διευκρινίσουμε ότι:
Μέτρηση κατά EU: βάρος οχήματος + οδηγός 75 κιλών
Μέτρηση DIN: βάρος οχήματος
Mου συγκρίνεις δύο ΑΣΧΕΤΑ αυτοκίνητα μεταξύ τους! Το ένα είναι Coupe και το άλλο οικογενειακό! Άρα τι προσπαθείς να αποδείξεις? Με τη Brera συγκρίνουμε την Ζ4 Coupe 3.0si...η οποία ζυγίζει 1395κιλά. Θέλεις να μιλήσουμε λοιπόν για τον ανταγωνισμό της 330xi? Η 159 3.2 Q4 είναι ο ανταγωνιστής της...που εκεί τα πράγματα είναι για γέλια. Η 159 ζυγίζει 1740 κιλά!!!
H 330xi ζυγίζει 1655κιλά! Επίσης έχουν τον ίδιο εξοπλισμό σχεδόν...και μάλιστα νομίζω ότι η 330xi έχει στάνταρ xenon κιόλας. Εκτός αν θέλεις να μιλήσουμε για τη 3άρα Coupe απέναντι στη Brera 3.2...η οποία 335i ζυγίζει μόλις 1600κιλά.
Σου απέδειξα πιστεύω ότι τα αντίστοιχα BMW είναι πιο ελαφριά από τα Alfa Romeo. Το ίδιο συμβαίνει και με τα Audi ακριβώς...αλλά το είπε πιο πάνω ο Κώστας.
Όσο για τη μείωση του βάρους...I'll believe it when I see it.
Και Νίκο ,
Έχεις μάθει να κάνεις κουβέντα λες, αλλά και εσύ κολλημένος (με την BMW) είσαι και φαντάζομαι ότι το παραδέχεσαι έτσι ?Νέο δεν υπάρχει ούτως ή άλλως. Βασικά, μετά τα 3 χρόνια συμβίωσης και κουβέντας με αλφίστι...έχω φτάσει στο σημείο να είμαι Alfa-hater παρά BMW-κολλημένος.
Τέλος το off-topic...και απολογούμαι
-
@Nikos120i: Επιτέλους για μια φορά διάβασε αυτά που γράφονται και όχι αυτά που νομίζεις ότι γράφονται! Το σχόλιο περί κομπλεξισμού δεν πήγαινε σ'εσένα, αλλά σε όσους λένε 'α, τα γερμανικά μόνο είναι αυτοκίνητα, βαριά, γεροδεμένα, ποιοτικά, οι Αλφα είναι καρυδότσουφλα'. Τώρα που γίνανε και οι Αλφα βαριές, γκρινιάζουν για το βάρος.Α, και για το βάρος της 330xi...
http://www.bmw.gr/master_en/en/index_na ... _data.html
Επίσημο ΚΕΝΟ βάρος της 330xi 1645 κιλά EU
Alfa Romeo Brera 3.2 V6 Q4 SkyView: 1630 kιλά DIN (δηλαδή κατά EU: 1705)
Άρα, με φουλ εξοπλισμό (ηλεκτρικά καθίσματα κλπ κλπ), δε νομίζω ότι η μπεμπέκα θα είναι ελαφρύτερη από τη Brera, η οποία, με την ίδια μέθοδο μέτρησης, βγαίνει 60 κιλά πιο βαριά. Δεν είναι όμως η τρελλή διαφορά που δεν αναπληρώνεται με τίποτα. Συγκρίσιμες θα είναι... Περιμένουμε, άλλωστε, και τις ΜΥ08 που μας υποσχέθηκαν ότι το βάρος θα περιοριστεί κατά 90 κιλά. Τα 1637 κιλά της 330xi, τα οποία είναι λιγότερα από αυτά που δηλώνει ο κατασκευαστής, από πού προκύπτουν; Εγώ ξέρω ότι πάντα το αυτοκίνητο δοκιμής βγαίνει βαρύτερο από ό,τι λέει ο κατασκευαστής. Π.χ. το Clio μου είναι κοντά στα 1100 κιλά, ενώ ο κατασκευαστής μιλά για κάπου 950.
Εδώ πάντως να διευκρινίσουμε ότι:
Μέτρηση κατά EU: βάρος οχήματος + οδηγός 75 κιλών
Μέτρηση DIN: βάρος οχήματος
Αμα ηταν ετσι θα περναμε στα σοβαρα και τις εργοστασιακες μετρησεις επιδοσεων και τα περιοδικα δε θα μετραγαν ουτε επιδοσεις ,ουτε καταναλωση...
Ελα που δεν ειναι ετσι ομως...
Αλλο αν σε βολευει. -
Κι άλλη μια:Ο κομπλεξικός πάντα θα βρει μια δικαιολογία για να του ξινίσει κάτι, ό,τι και να κάνεις...
(δεν τους κάνανε οι παλιότερες, ελαφρύτερες Alfa γιατί δεν είχαν πεντακόσιους αερόσακους και... 'δεν ήταν ποιοτικές' και τώρα που γίνανε και ζυγίζουν όσο οι αντίστοιχες μπεμπέκες, τους πέφτουν βαριές... )
Μη λέμε πάλι τα ίδια. Οι σημερινές 159/Brera είναι πιο βαριές όχι μόνο από τις 'μπέμπες', αλλά και από πολύ δυνατότερα τετρακίνητα Audi.
Μέχρι να έρθει το πρόγραμμα.... δίαιτας
-
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω την κουβέντα αυτή... Αν πχ η γκόμενά σου έχει περισσότερα...πιασίματα από του φίλου σου, αλλά εσένα σου αρέσει (κάνει καλό κρεβάτι, μαγειρεύει περίφημα, βγάζει βόλτα τον σκύλο κλπ κλπ ), δεν βλέπω γιατί να σε πειράζει που η...δικιά του είναι πιο αδύνατη! Καλά κάνει και είναι!
Το πρόβλημα στην περίπτωση της Alfa είναι πως ακόμη δεν έχει το κάτι παραπάνω ΣΥΝΟΛΙΚΑ από την BMW κατά την ταπεινή μου άποψη...
Σαφώς επίσης, είναι καλύτερη μια 159 1.9 από μια 316, αφού κοστίζουν το ίδιο...Νομίζω πως πραγματικά ανταγωνιστικές θα είναι οι Alfa της επόμενης γενιάς! Η 147 ήταν εξαιρετική και παραμένει ένα καλό αυτοκίνητο κι ας είναι στην...3η ηλικία! Ο αντικαταστάτης της, πιστεύω πως θ'ανταγωνίζεται το Α3 και την σειρά 1. Η 159, ίσως ν'ανταγωνίζεται μερικές εκδόσεις της 3 και του Α4, αλλά συνολικά, ΔΕΝ είναι καλύτερο αυτοκίνητο νομίζω...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω την κουβέντα αυτή... Αν πχ η γκόμενά σου έχει περισσότερα...πιασίματα από του φίλου σου, αλλά εσένα σου αρέσει (κάνει καλό κρεβάτι, μαγειρεύει περίφημα, βγάζει βόλτα τον σκύλο κλπ κλπ ), δεν βλέπω γιατί να σε πειράζει που η...δικιά του είναι πιο αδύνατη! Καλά κάνει και είναι!Με αυτο το σκεπτικο,καθε συζητηση πάνω στα αυτοκίνητα καθίσταται αχρηστη και κενη ενδιαφεροντως όμως.
Οπότε,αδικως αναλώνεται τοση φαια ουσια,και γραφονται χιλιάδες σελίδες μεσα στο φόρουμ.Θα΄πρεπε να κλεισουμε τους υπολογιστρες και να αρχισουμε....το πλέξιμο. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω την κουβέντα αυτή... Αν πχ η γκόμενά σου έχει περισσότερα...πιασίματα από του φίλου σου, αλλά εσένα σου αρέσει (κάνει καλό κρεβάτι, μαγειρεύει περίφημα, βγάζει βόλτα τον σκύλο κλπ κλπ ), δεν βλέπω γιατί να σε πειράζει που η...δικιά του είναι πιο αδύνατη! Καλά κάνει και είναι!
Με αυτο το σκεπτικο,καθε συζητηση πάνω στα αυτοκίνητα καθίσταται αχρηστη και κενη ενδιαφεροντως όμως.
Οπότε,αδικως αναλώνεται τοση φαια ουσια,και γραφονται χιλιάδες σελίδες μεσα στο φόρουμ.Θα΄πρεπε να κλεισουμε τους υπολογιστρες και να αρχισουμε....το πλέξιμο.Σωστό κι αυτό!
Πιο πολύ ήθελα να σταματήσουμε να κολλάμε σε ΕΝΑ σημείο (το βάρος δηλαδή.. ) και να προχωρήσουμε παραπέρα, αν δηλαδή πέραν από το βάρος, μιλάμε για ένα καλό ή ένα κακό αυτοκίνητο...
Για να συνεχίσω το παράδειγμα, πάρε 2 περιπτώσεις:
-Ωραία γκόμενα, αλλά έχει εχμμμ...μεγάλη περιφέρεια πχ
-Χοντρή, προσπεράστε την!Τελικά , αν πρόκειται για την δεύτερη περίπτωση, τότε ΝΑΙ η 159/Brera είναι πατάτα. Αν πρόκειται για την πρώτη περίπτωση, μπορεί και να μην μας χαλάει τόσο!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Με αυτο το σκεπτικο,καθε συζητηση πάνω στα αυτοκίνητα καθίσταται αχρηστη και κενη ενδιαφεροντως όμως.
Οπότε,αδικως αναλώνεται τοση φαια ουσια,και γραφονται χιλιάδες σελίδες μεσα στο φόρουμ.Θα΄πρεπε να κλεισουμε τους υπολογιστρες και να αρχισουμε....το πλέξιμο.+ brera-weight-loss
-
Είστε offtopic με τις μπρέρες και τις μπέμπες, και επειδή έχω βαρεθεί τις κοκορομαχίες εδώ μέσα, κανονίστε να αγριέψει το πράμα απότομα
-
και αυτά είναι εντελώς άσχετα με το Junior....
Όσο για το βάρος, δεδομένου οτι το GPunto είναι κάτω από το μέσο όρο των μικρών στα 4m, πιστευώ οτι το Junior θα είναι επίσης λογικό.
-
να επιστρεψουμε στο θεμα μας........ εδω λεει διαφορα για την junior gta
http://www.progetto955.it/index.php/la- ... -di-serie/
-
Νεες φωτογραφιες απο την νεα αλφα
-
-
Το κόκκινο του πάει .... το μαυρο δείχνει ................................ κάτι λεκέδες στην οθόνη μου ....
-
Το κόκκινο του πάει .... το μαυρο δείχνει ................................ κάτι λεκέδες στην οθόνη μου ....
Το μαυρο ετσι οπως το δειχνει ξεκαθαρα ο φωτογραφος ειναι το εσωτερικο του αυτοκινητου...μαλλον τα δερματινα καθισματα...
Μα καλα γιατι δεν σας αρεσουν???φαινονται ξεκαθαρα τα παντα... -
@ Thanix
Kαλά το άβατάρ σου, απλά δεν περιγράφεται...
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
@ ThanixKαλά το άβατάρ σου, απλά δεν περιγράφεται...
αμα ηταν ανοιχτο το τοπικ με τις καλλονες θα εριχνα αλλες 10 γκομενες με τα ιδια προσοντα
στο θεμα μας τωρα, ποτε θα παρουσιαστεί, σε ποια εκθεση? εχουν δωσει καμια πληροφορια?
-
Ρε σεις εδω εμενα καθε μερα με εκπλησει η κοπελα...
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Νεες φωτογραφιες απο την νεα αλφαΟ ζωγράφος ξάδερφος της Κατακουζήνας τις έφτιαξε;
Στην πρώτη βλέπω να αχνοφαίνεται η κόκκινη Junior μέσα από το πλήθος των ξανθών μοντέλων που την περιτριγυρίζουν και τη θωπεύουν, φορώντας όλες τους μόνο κόκκινα στρινγκάκια, ενώ ροδίζει κάτω από το φως του ήλιου που δύει η άσφαλτος.
Στη δεύτερη αχνοφαίνεται η μαύρη Junior σε carbonio black, καθώς περνά με μεγάλη ταχύτητα ένα πατημένο στροφιλίκι σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, καταπράσινο, ενώ από πάνω ο ουρανός είναι σκεπασμένος με αγριεμένα, μολυβένια σύννεφα...
-
καλα κανουν και δεν το δειχνουν από τωρα.
τα κινεζονια περιμενουν με ανοιχτα μπλοκ και μολύβια να το αντιγραψουν....
ειδαμε τι επαθαν τα Rav4, X5 -
Και η πλάκα είναι πως, σύμφωνα με τον βασικό πληροφοριοδότη του alfisti.gr, αύριο ξεκινά η δοκιμαστική παραγωγή της...
Alfa Romeo Mi.Τo 2008