-
Εγώ ελπίζω ότι δεν κάνετε πλάκα εδώ μέσα με αυτά που διαβάζω... Έχω κι εγώ κάτι φιλαράκια που έχουν τρέλα με τον προγραμματισμό. Μήπως μιας και δουλεύω σαν προγραμματιστής να τους στείλω να μου γράψουν τσάμπα κώδικα? Άσε που δεν μας είπε τι δουλειά έπιασε εκεί... Είναι Συντάκτης? Γραμματέας? Λογίστρια? Έχει επαφή με τη σύνταξη των περιοδικών? Οι συντάκτες θα δεχτούν στο άσχετο ένα κείμενο κάποιου που δεν έχουν δει ποτέ, ο οποίος οδήγησε όχημα για το οποίο έχουν την ευθύνη για όσο έχουν τα κλειδιά, το οποίο ανήκει σε άλλη εταιρία, η οποία έχει και άλλου είδους σχέση (διαφήμηση) με το έντυπο? Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν ότι γράφω είναι με πλήρη επίγνωση. Πραγματικά ελπίζω αν δεν κάνει πλάκα ο Stefan 147 να είναι η φίλη του που του κάνει πλάκα, γιατί μία εταιρία που αφήνει τους υπάλλήλους της έτσι ανεξέλεγκτους πάει για λουκέτο και σύντομα θα ξαναψάχνει για δουλειά...
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Λιγο οφ τοπικ να βγω...
Κοιταω τα νουμερα που εβγαλε η μιτο...
0-100 8,3 και 0-137 16,3 αρα 100-137 8!Απο μετρηση του rallye μου( 13αρι) εκανα ακριβως τον ιδιο χρονο 100-137!!!! Αρε κουφαλα ραλε
πλακα κανεις τωρα;
και βεβαια οχι! Εχω και αποδειξη αλλα δεν ξερω πως να ανεβασω excel... α και μετρησεις με βμποξ ε, αρα αμεση συγκριση!!
εγω ειχα κανει 0-100 9,55 και 0-160 25,5
0-140 18,3 κτλ...
0-93 σε 8,2 (ας οψεται το οτι βαζω και 3η και δεν ηθελα να το σκισω το αμαξι σε εκκινησεις )Αρα οπως εχω ξαναπει η μιτο ειναι οπως ενα μαμα 16V ραλλακι σε ανεβασμα (οχι σε ρεπριζ)
-
Ο χρήστης romilos έγραψε:
Λιγο οφ τοπικ να βγω...
Κοιταω τα νουμερα που εβγαλε η μιτο...
0-100 8,3 και 0-137 16,3 αρα 100-137 8!Απο μετρηση του rallye μου( 13αρι) εκανα ακριβως τον ιδιο χρονο 100-137!!!! Αρε κουφαλα ραλε
πλακα κανεις τωρα;
και βεβαια οχι! Εχω και αποδειξη αλλα δεν ξερω πως να ανεβασω excel... α και μετρησεις με βμποξ ε, αρα αμεση συγκριση!!
εγω ειχα κανει 0-100 9,55 και 0-160 25,5
0-140 18,3 κτλ...
0-93 σε 8,2 (ας οψεται το οτι βαζω και 3η και δεν ηθελα να το σκισω το αμαξι σε εκκινησεις )Αρα οπως εχω ξαναπει η μιτο ειναι οπως ενα μαμα 16V ραλλακι σε ανεβασμα (οχι σε ρεπριζ)
Ισχυει...(για το 16V 1.6/122ps)
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
To εχω ξαναπει, αλλα ειμαστε φαινεται εδω υπερανω ΟΛΩΝ και ξερουμε καλυτερα απο
επαγγελεματιες δοκιμαστες, αφηνοντας χαριτωμενα υπονοουμενα.
Οταν οι 4τροχοι πραγματοποιουσαν μετρησεις σε αυτοκινητα δοκιμων, οι περισσοτεροι
που γραφουμε εδω ημασταν αγεννητοι.
Οσο και να μην αρεσει ή να περναει στο ντουκου, αυτο ειναι γεγονος, και προσωπικα στα 20 χρονια που παρακολουθω το περιοδικο μαζι με ολα τα αλλα που εμφανιστηκαν και εξαφανιστικαν στην Ελληνικη αγορα, ειναι το ΜΟΝΟ που εχει τις ΠΛΕΟΝ αξιοπιστες μετρησεις, αρκετες απο τις οποιες εχουν εμπιστευτει και υιοθετησει κατα καιρους σε διαφημισεις τους, πολλες εταιριες στην χωρα μας.Από τι??
Έχεις υπόψη σου ποιοι δοκιμάζουν σε περιοδικά? Έχεις υπόψη σου τα όργανα μετρήσεων? ** Έχεις υπόψη σου ότι οι περισσότεροι 'δοκιμαστές' (προσοχή!! ΟΧΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ!) είναι εθελοντές και απλά κάνουν την κ@βλα τους??** Έχεις υπόψη σου ότι οι 'δοκιμαστές' κατά ένα 70% δεν πληρώνονται? Έχεις υπόψη σου ότι τα 'καλά' αυτοκίνητα τα καβατζώνουν για πάρτη τους οι 'παλιοί' και ποιο 'δεύτερα' τα αναλαμβάνουν πιτσιρίκια από τη Βούτα και το ΣΕΦ?Και για να το λήξουμε εδώ μιας και δεν καταλήγει κάπου η κουβέντα... καλή φίλη έπιασα πριν κάνα μήνα δουλειά στη Motorpress...ξεροντας λοιπόν την τρέλα μου με τα αμάξια μου λέει πότε να σου κανονίσω να έρθεις να δοκιμάσεις κάνα αμάξι?? Είναι χαλαρά τα πράγματα όποιος θέλει φέρνει φίλους και γνωστούς και πάει και δοκιμάζει και μετράει!! Δεν λέω ότι παντού γίνεται αυτό αλλά η πραγματικότητα απέχει πάαααρα πολύ από αυτά που θέλεις να πιστεύεις!
Πάμε πάλι!!
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
καλή φίλη έπιασα πριν κάνα μήνα δουλειά στη Motorpress...ξεροντας λοιπόν την τρέλα μου με τα αμάξια μου λέει πότε να σου κανονίσω να έρθεις να δοκιμάσεις κάνα αμάξι??
Μάλλον παρερμήνευσες τα λόγια της φίλης σου. Test Drive εννοούσε το κορίτσι Αρκετοί δοκιμαστές δανείζουν αυτοκίνητα στα φιλαράκια τους. Δεν τα βάζουν όμως να γράψουν κιόλας τις εντυπώσεις τους για δημοσίευση! Αν γινόταν έτσι δεν θα έτρεχε όλος ο κόσμος να μπει στο δημόσιο γιατί στον ειδικό τύπο θα είχε περισσότερο αραλίκι...
αποριας αξιο..πως μπορεις να γνωριζεις καλυτερα απο τον ιδιο τον στεφανο τι του ειπε η φιλη του κ σημαντικοτερο,με ποιο τονο-υφος του το ειπε? (εκτος κ αν κανεις πλακα..)
μη μιλατε ετσι για τις φιλες του Στεφανου
-
To κακο με τα περιοδικα ειναι οτι μετρανε μονο επιταχυνσεις απο σταση , οπου παιζει μεγαλο ρολο ο οδηγος , τα λαστιχα , ο δρομος.
Θα επρεπε κατα τη γνωμη μου να κανουν και μετρησεις του στυλ : 60-160 ή 40-160 ή 60-200 κλπ.Γιατι δεν μπορει να βγαζουν 0-100 το T-jet σε 10 και να ειμαι τοσο κοντα σε Corsa GSI και Polo GTI.Κατι παιζει.Ουτε γινεται να βγαζουν το Fiesta ST 0-100 σe 9++(αν ειναι δυνατον ) και να κοντροχτιπιεται με τουρμπατα 150αρια απο σταση και σε ορισμενες περιπτωσεις να τα περναει κιολας.Κατι συμβαινει.
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
To κακο με τα περιοδικα ειναι οτι μετρανε μονο επιταχυνσεις απο σταση , οπου παιζει μεγαλο ρολο ο οδηγος , τα λαστιχα , ο δρομος.
Θα επρεπε κατα τη γνωμη μου να κανουν και μετρησεις του στυλ : 60-160 ή 40-160 ή 60-200 κλπ.Γιατι δεν μπορει να βγαζουν 0-100 το T-jet σε 10 και να ειμαι τοσο κοντα σε Corsa GSI και Polo GTI.Κατι παιζει.Ουτε γινεται να βγαζουν το Fiesta ST 0-100 σe 9++(αν ειναι δυνατον ) και να κοντροχτιπιεται με τουρμπατα 150αρια απο σταση και σε ορισμενες περιπτωσεις να τα περναει κιολας.Κατι συμβαινει.
Άντε γειά σου!!! Πες τα χρυσόστομε!!
-
@Stefan147
Οπότε μετά θα ερχόταν ο αρθρογράφος και θα σου έπαιρνε συνέντευξη με μαγνητόφωνο ή θα έκανε τον δακτυλογράφο καταγράφοντας τις δικές σου απόψεις? Γιατί αν οι δοκιμαστές δεν αρθρογραφούν, κάπως πρέπει να περάσουν οι απόψεις στους αρθρογράφους. Αλλιώς αν είναι ο αρθρογράφος να γράψει του κεφαλιού του γιατί να σου δώσει σ' εσένα (ή σ' εμένα ή σε οποιονδήποτε) το αμάξι? Θα το κρατήσει να κάνει τις δουλειές του και τις βόλτες του το πιθανότερο με τη βενζίνη πληρωμένη. Είμαι περίεργος να δω πώς δουλεύει το σύστημαΕDIT Προς θεού δεν λέω ότι τα 'πορίσματα' των περιοδικών είναι σίγουρα αξιοκρατικά, αδιάβλητα, αναμφισβήτητα ή μη καθοδηγούμενα
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Ρεπριζ προφανως εννοεις...Αν κοιταξεις τα διαγραμματα που ανεβασα απο τους 4τροχους
για την Mito 155 vs ανταγωνισμο, εχουν τις πλεον διαδεδομενες, τις οποιες λιγο πολυ σχεδον ολα τα περιοδικα επισης παραθετουν...
Οσον αφορα τα παραδειγματα σου δεν καταλαβαινω την απορια, την στιγμη που εξαρταται
απο σχεσεις κιβωτιου, τελικης διαφορικου, ωφελιμο ευρος εκαστοτε κινητηρα κ.α, οι διαφορετικες τιμες που μπορει να παρατηρηθουν στις επιδοσεις απο σταση πχ, σε σχεση με αλλες που μπορει να ειναι σε καποιες συγκεκριμενες ρεπριζ... -
Ο χρήστης shumakos έγραψε:
@Stefan147
Οπότε μετά θα ερχόταν ο αρθρογράφος και θα σου έπαιρνε συνέντευξη με μαγνητόφωνο ή θα έκανε τον δακτυλογράφο καταγράφοντας τις δικές σου απόψεις? Γιατί αν οι δοκιμαστές δεν αρθρογραφούν, κάπως πρέπει να περάσουν οι απόψεις στους αρθρογράφους. Αλλιώς αν είναι ο αρθρογράφος να γράψει του κεφαλιού του γιατί να σου δώσει σ' εσένα (ή σ' εμένα ή σε οποιονδήποτε) το αμάξι? Θα το κρατήσει να κάνει τις δουλειές του και τις βόλτες του το πιθανότερο με τη βενζίνη πληρωμένη. Είμαι περίεργος να δω πώς δουλεύει το σύστημαΟ αρθρογράφος θα μπορούσε να το πάρει σπίτι του όπως σωστά λες, να κάνει τις βόλτες του, να γράψει αυτά που του χουν πει να γράψει εμπλουτισμένα για ξεκάρφωμα κτλ κτλ. Σίγα το θέμα για τον κάθε δημοσιογραφάκο να πάρει τη Mito (και την κάθε Mito) και τα βουνά και να μετράει και να ξαναμετράει...για κάνα GT3 κάνουν κρα! Για απλά καθημερινά αυτοκίνητα που θα πέσουν θέλοντας και μη στα χέρια τους άπειρες φορές απλά αδιαφορούν. Κάπως έτσι διαμορφώνονται και τα γνωστά κλισέ και οι απείρου κάλλους ομοιότητες που παρουσιάζουν τα ελληνικά περιοδικά στα γραφόμενά τους...
-
κουραστικα να σας διαβαζω,παω για
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Σίγα το θέμα για τον κάθε δημοσιογραφάκο να πάρει τη Mito (και την κάθε Mito) και τα βουνά και να μετράει και να ξαναμετράει...για κάνα GT3 κάνουν κρα! Για απλά καθημερινά αυτοκίνητα που θα πέσουν θέλοντας και μη στα χέρια τους άπειρες φορές απλά αδιαφορούν. Κάπως έτσι διαμορφώνονται και τα γνωστά κλισέ και οι απείρου κάλλους ομοιότητες που παρουσιάζουν τα ελληνικά περιοδικά στα γραφόμενά τους...Έχοντας δουλέψει σε περιοδικό για ένα μικρό διάστημα και μιλώντας με τον αρχισυντάκτη τον ρώτησα αν πάνε ταξίδι τα αυτοκίνητα που παίρνουν για δοκιμή.Η απάντηση του ήταν:
''Όχι βέβαια αυτό θα έλειπε....Άλλωστε όταν οδηγώ ένα αυτοκίνητο από τα πρώτα 500 m που θα κάνω θα καταλάβω κατά 80% τις δυνατότητες του!''
Οπότε όπως καταλαβαίνεις κάποιοι δεν μπαίνουν καν στον κόπο δοκιμάσουν τα αυτοκίνητα.Συνάντησα βέβαια και εξαιρέσεις όπου για όποιο αυτοκίνητο ρώταγα είχαν πλήρως εμπεριστατωμένη άποψη. -
Μόνο που δεν μου λες πώς οι απόψεις του 'δοκιμαστή' μεταβιβάζονται στο δημοσιογραφάκο. Αυτό που μου λες εσύ τώρα είναι αυτό που σου είπα εξαρχής. Παίρνεις το εκάστοτε αμαξάκι 1-2 μέρες από το φιλαράκι σου κάνεις το Test Drive σου και το επιστρέφεις. Οι απόψεις σου μένουν εκτός εντύπου γιατί γράφει ο δημοσιογραφάκος τις δικές του.. Μετρήσεις δεν πρόκειται να κάνεις εσύ γιατί απλούστατα χρειάζονται 2-3 άτομα και τα όργανα τα οποία δεν πρόκειται να σου εμπιστευτούν. Άσε που μπορεί να μην τους αρέσουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων αν έχουν άλλες 'οδηγίες'. Επίσης και βέβαια για ένα ταπεινό αμάξι που έχουν γράψει στο παρελθόν το πιο πιθανό να μην το ξαναμετρήσουν και να αναδημοσιεύσουν τις παλιές μετρήσεις ( αν δεν είναι Μ3, GT3 ή κάτι άλλο ακριβό, βαρβάτο και ευγενούς καταγωγής που όλοι θέλουν να το πάρουν και να το 'σκίσουν').
-
Το θεμα αφορα την ΜiTo και οχι τους φιλους σας που δουλευουν σε περιοδικα .Μεινετε ontopic[ΜΟD]
-
Ο χρήστης shumakos έγραψε:
Μόνο που δεν μου λες πώς οι απόψεις του 'δοκιμαστή' μεταβιβάζονται στο δημοσιογραφάκο. Αυτό που μου λες εσύ τώρα είναι αυτό που σου είπα εξαρχής. Παίρνεις το εκάστοτε αμαξάκι 1-2 μέρες από το φιλαράκι σου κάνεις το Test Drive σου και το επιστρέφεις. Οι απόψεις σου μένουν εκτός εντύπου γιατί γράφει ο δημοσιογραφάκος τις δικές του.. Μετρήσεις δεν πρόκειται να κάνεις εσύ γιατί απλούστατα χρειάζονται 2-3 άτομα και τα όργανα τα οποία δεν πρόκειται να σου εμπιστευτούν. Άσε που μπορεί να μην τους αρέσουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων αν έχουν άλλες 'οδηγίες'. Επίσης και βέβαια για ένα ταπεινό αμάξι που έχουν γράψει στο παρελθόν το πιο πιθανό να μην το ξαναμετρήσουν και να αναδημοσιεύσουν τις παλιές μετρήσεις ( αν δεν είναι Μ3, GT3 ή κάτι άλλο ακριβό, βαρβάτο και ευγενούς καταγωγής που όλοι θέλουν να το πάρουν και να το 'σκίσουν').Μετρήσεις μπορούν να γίνουν άνετα και από μένα και από σένα και από οποιονδήποτε άλλο. Άντε να χρειάζεται και ένα 2ο άτομο. Τώρα αν θα τις δημοσιεύσουν όπως έγιναν δεν μπορώ να το ξέρω. Γι' αυτό και δεν μίλησα για απλό test drive γιατί td για ένα ΣΚ πχ μπορώ να έχω και από κάποιον γνωστό σε αντπροσωπεία...δεν χρειάζεται να απευθυνθώ σε περιοδικό! Σωστό είναι αυτό που λες με τις μετρήσεις, δεν γίνονται κάθε φορά νέες ενώ πολλές φορές 'δανείζονται' κιόλας τα νούμερα!
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Ρεπριζ προφανως εννοεις...Αν κοιταξεις τα διαγραμματα που ανεβασα απο τους 4τροχους
για την Mito 155 vs ανταγωνισμο, εχουν τις πλεον διαδεδομενες, τις οποιες λιγο πολυ σχεδον ολα τα περιοδικα επισης παραθετουν...Nαι μονο που ρεμπριζ του στυλ 50-80 με 5η δεν μου λεει τιποτα για τον κινητηρα , παρα μονο για την ελαστικοτητα του.
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι με τις μετρησεις που προτεινω , απομονωνεται σε πολυ μεγαλο βαθμο ο παραγοντας ανθρωπος, λαστιχα , δρομος.Βλεπεις δηλαδη ποιες ειναι οι ''πραγματικες'' δυνατοτητες του αυτοκινητου.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
για την Mito 155 vs ανταγωνισμο, εχουν τις πλεον διαδεδομενες, τις οποιες λιγο πολυ σχεδον ολα τα περιοδικα επισης παραθετουν...
Οσον αφορα τα παραδειγματα σου δεν καταλαβαινω την απορια, την στιγμη που εξαρταται
απο σχεσεις κιβωτιου, τελικης διαφορικου, ωφελιμο ευρος εκαστοτε κινητηρα κ.α, οι διαφορετικες τιμες που μπορει να παρατηρηθουν στις επιδοσεις απο σταση πχ, σε σχεση με αλλες που μπορει να ειναι σε καποιες συγκεκριμενες ρεπριζ...Οταν λεει ο evgenios 60-160 η 40-160 κτλ δε νομιζω οτι μιλα για μετρηση με την ιδια ταχυτητα στο κιβωτιο. Νομιζω οτι εννοει maximun επιταχυνση με αλλαγη σχεσεων απλα οχι απο σταση.
-
Πάντως αν δε σας αρέσουν οι δυναμομετρήσεις των 4τροχών υπάρχει και εδώ μία δυναμομέτρηση του T-jet:
http://www.rototestinstitute.org/popup/ ... artsID=784
-
Edit...... ... [MOD]
-
βλέπω ότι αγχώνεστε πολύ και χωρίς λόγο.οι μετρήσεις της ALFA ROMEO για τη Mito έγιναν με τις 16αρες ζάντες της βασικής έκδοσης άρα είναι μια χαρά αληθινές καθώς άμα πιάνει 8,3 στο 0-100 των 4Τ με τις 18αρες καταλαβαίνετε ότι τσάμπα ψάχνεστε..
Alfa Romeo Mi.Τo 2008