-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ενταξει λιγο πολυ κολημενοι εισαστε ολοι με τις μαρκες σας.Ο συναισθηματικός δεσμός με συγκεκριμένες εταιρείες έχει συνήθως τις ρίζες του σε βιώματα και εμπειρίες της παιδικής ή και εφηβικής ηλικίας, όπου ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι πιο ευάλωτος σε επιρροές του περιβάλλοντος. Καθώς τα χρόνια περνούν η κρίση οξύνεται και οι νέες εμπειρίες αντιμετωπίζονται κάτω από διαφορετικό πρίσμα, ο συναισθηματικός δεσμός μπορεί να παραμένει αλώβητος, γιατί έχει βαθιές ρίζες στο παρελθόν, το οποίο δεν αλλάζει, αλλά όχι απαραιτήτως να ταυτίζεται με τις αγοραστικές επιλογές, που εξαρτώνται και από μετρήσιμους, αντικειμενικούς παράγοντες, πέρα από το συναισθηματικό κομμάτι.
Όμως και να κυριαρχήσει ο συναισθηματικός παράγοντας στην επιλογή, δεν είναι διόλου κακό ή παράλογο. Ο παραλογισμός ξεκινά από τη στιγμή που ο συναισθηματισμός χάνει την ρομαντική του πλευρά αν θες, και μετατρέπεται σε ιδεοληψία με τις ανάλογες απώλειες σε ό,τι έχει να κάνει με αμερόληπτη και οξεία πρόσληψη της πραγματικότητας.
Σόρι για ΟΤ.
-
+1000000
Πιο καλα δεν θα μπορουσες να το θεσεις!
-
** Τα προσωπικά σας με ΠΜ [mod]**
-
** [mod]**
-
** Τα προσωπικά σας με ΠΜ[mod]**
-
** [mod]**
-
** [mod]**
-
Πιστεύω ότι όσοι κατηγορούν τα αυτοκίνητα δίχως να έχουν έστω την παραμικρή εμπειρία βασιζόμενοι σε φήμες απλά είναι λάθος.Όμως είναι λάθος και για τους υπόλοιπους,που κατηγορούν τους άλλους οι οποίοι έχουν πράγματι οδηγήσει τα 2,3 ή 5 αυτοκίνητα και λένε ότι δεν τους άρεσε ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο,το οποίο στην προκειμένη περίπτωση θα είναι αυτό που αρέσει στους ''κατήγορους''.Αργότερα δε αυτοί που κατηγορούν ή λένε τον άλλο άσχετο ή ότι δεν ξέρει να οδηγάει.
Και το ερώτημα μου είναι:δεν μπορεί να πει κάποιος ότι δεν του αρέσει ένα συγκεκριμένο λόγο ένα αυτοκίνητο και πως βρίσκει καλύτερο το άλλο;Πρέπει να φάει το κράξιμο της αρκούδας;
Ωστόσο επίσης δε σημαίνει πως κάποιος πέρα από τη γνώμη που εκφράζει για το αυτοκίνητο(ότι π.χ.δεν μου άρεσε στο δρόμο και μου αρέσει περισσότερο το άλλο)πρέπει να αρχίσει να λασπολογεί τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που δεν του άρεσαν και πρέπει να βασίζεται κυρίως στις φήμες που έχει ακούσει από χρόνια πριν(όπως είπαν και οι προλαλήσαντες).
Αυτά.Και απλά τα γράφω γιατί βαρέθηκα να τσακώνεστε τόσο πολύ και να αλληλοκατηγορείστε.Για τα αυτοκίνητα μιλάμε και όχι για το ποιος θα την πει στον άλλο. -
**
....για συνεχίστε....[mod]**
-
** [mod]**
-
Αυτό που νομίζω ότι παρερμηνεύτηκε στην κουβέντα για το Start/Stop είναι το ότι δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας της κατασκευάστριας εταιρείας (εν προκειμένω την Bosch) αλλά ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες για την αψεγάδιαστη εφαρμογή του στα αυτοκίνητα του Gruppo (εν προκειμένω τη MiTo αλλά ακολουθεί λίαν συντόμως και το Punto Evo). Προφανώς βέβαια για να το βγάζει μια εταιρεία σαν την Άλφα Ρομέο στην ευρεία παραγωγή έχει κάνει μελέτες και δοκιμές (αυτό έλειπε άλλωστε) αλλά ίσως η αποδοχή του εν λόγω συστήματος από τον υποψήφιο αγοραστή του μοντέλου να μην είναι και η πλέον ενθουσιώδης, βάσει του προτέρου βίου του Gruppo και των όποιων στερεότυπων έχουν μείνει να αιωρούνται μέχρι και τις μέρες μας.
Ας μην πάμε μακρυά, ας γυρίσουμε λίγα χρόνια πίσω όταν η VW παρουσίασε τους κινητήρες TSI με turbo και compressor συνδυασμένα. Προφανώς και είχε κάνει εκτενείς μελέτες και δοκιμές, κανείς δε νομίζω ότι αμφιβάλλει. Παρά ταύτα, ετέθησαν θέματα αξιοπιστίας λόγω μικροπροβλημάτων που παρουσιάστηκαν σε ορισμένους κατόχους. Αν αυτά δεν κατέστησαν δυνατή την αμαύρωση της, κατά γενική ομολογία, πολύ καλής εικόνας του Group VAG, είναι διότι το συγκεκριμένο group δεν έχει επιδείξει ποτέ σημαντικά παραπτώματα, εν αντιθέσει με το ιταλικό.
Τα στερεότυπα και οι απαρχαιωμένες αντιλήψεις υπάρχουν, όπως και να το κάνουμε. Είναι κρίμα να υπάρχουν διαφωνίες επί διαφωνιών, οι οποίες δεν οδηγούν πουθενά, εκτός ίσως από την υπομονή όλων στα όριά της, σε ένα thread που υπάρχει για την ενημέρωση των υποψηφίων αγοραστών και για ανταλλαγές απόψεων κατόχων και μη.
Κλείνοντας, θέλω να πω ότι κι εγώ διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το Start/Stop, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχω διαβάσει πουθενά μια εκτενή αναφορά για το σύστημα από κάποιον υπεύθυνο εξέλιξης του οχήματος. Θα περιμένω να δω στην πράξη τη συμπεριφορά του και τις απόψεις των κατόχων και των δοκιμαστών ώστε να μπορέσω να κρίνω καλύτερα το σύστημα και να μου φύγουν (ή να είναι πλέον βάσιμες, ποτέ δεν ξέρει κανείς) οι όποιες σκέψεις κάνω τώρα για τη συνολική απόδοση και μακροζωία του συστήματος και των εμπλεκομένων μηχανικών μερών. Η MiTo είναι ένα αυτοκίνητο που μου αρέσει, με καλύπτει σε αρκετούς τομείς (η πρακτικότητα σίγουρα δεν είναι ένας από αυτούς, μιας κι έχω καλομάθει με τις πίσω πόρτες, αλλά τι να γίνει...) και είναι στη -μικρή μου- λίστα με τα υποψήφια αυτοκίνητα προς αγορά, οπότε και παρακολουθώ τα θέματα σε διάφορα fora με προσοχή και προσπαθώ να σχηματίσω σφαιρική άποψη.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Αυτό που νομίζω ότι παρερμηνεύτηκε στην κουβέντα για το Start/Stop είναι το ότι δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας της κατασκευάστριας εταιρείας (εν προκειμένω την Bosch) αλλά ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες για την αψεγάδιαστη εφαρμογή του στα αυτοκίνητα του Gruppo (εν προκειμένω τη MiTo αλλά ακολουθεί λίαν συντόμως και το Punto Evo).Πώς και για ποιό λόγο ακριβώς μπορεί να συμβεί αυτό (η μη αψεγάδιστη εφαρμογή δηλ);
Δεν παρερμηνεύθηκε τίποτα.Κάποιος καλοθελητής ξεκίνησε την επωδό περί αναξιοπιστίας των ιταλικών ηλεκτρικών συστημάτων....χωρίς να έχει υπόψιν του τον κατασκευαστή του συστήματος,υποθέτοντας κατά μεγάλη πιθανότατα ότι το σύστημα ήταν της Marelli, της Barilla,της Campari ή της Segafredo Zanetti.H αξιοπιοστία του συστήματος θα αξιολογηθεί σε βάθος χρόνου....αλλά ένα πρώτο δείγμα γραφής ήδη υπάρχει,καθώς εφαρμογή του s&s σε υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες του gruppo,έχουμε ήδη εδώ και πάνω από ένα χρόνο,στις σειρές PUR-O2 των Croma και Bravo mjet.
-
ερωτηση.οσοι φοβαστε το εν λογω συστημα(η εστω το εν λογω συστημα στα ιταλικα αυτοκινητα)εχετε αντιληφθει οτι αυτο το συστημα το φερουν εδω κ 2-3 ετη κ τα μινι(τουλαχιστον)??στα καθολα αξιοπιστα( ) μινι,δεν σας ενοχλησε το εν λογω συστημα(ειναι το ιδιο ακριβως,της ιδιας ακριβως εταιριας,που μεχρι στιγμης δεν εχει ακουστει να εχει προβληματα) κ σας ενοχλει στα αναξιοπιστα ιταλικα?για μενα αυτο ειναι το παραξενο της ολης υποθεσης..
-
Εντάξει έχει και το start/stop τις ατέλειες του
http://www.fiat500blog.de/index.php?/archives/498-Pur-O2-Probleme.htmlΟπότε δεν είναι και τόσο παράλογες οι επιφυλάξεις που εξέφρασαν κάποιοι.
-
Ερώτηση κρίσεως (λέμε τώρα):
Ποιος είναι το κορόιδο;
-
Αυτός που πουλάει ένα ελαττωματικό σύστημα (λέγε με Bosch) βγάζοντας λεφτά
-
Αυτός που αγοράζει το σύστημα και στηρίζει, εν μέρει, την εικόνα του (και πολλά άλλα) σε αυτό (λέγε με Gruppo)
και η επιλογή bonus) Αυτός που τα σκάει για να αγοράσει το αυτοκίνητο που έχει εγκατεστημένο το παραπάνω σύστημα και ξημεροβραδιάζεται όλη μέρα στα fora υπερασπιζόμενος την αγορά του μέχρι να του φτιάξει ο μάστορας τα 'γερμανικά μπουρδελοηλεκτρονικά που χαλάνε την εικόνα της Gruppάρας ΜΑΣ'.
-
-
μερικες φορες μετραει και πως γινεται η τοποθετηση
-
μερικες φορες μετραει και πως γινεται η τοποθετησηΕγώ σου λέω ότι τα Bosch είναι τριμπούρδελα (εδώ γελάνε, αλλά τεσπα).
Πόσο ΘΕΟΙ είναι οι γερμανοί που βγάζουν λεφτά από τριμπούρδελα;
Και πόσο ΘΥΜΑΤΑΡΕΣ (για να το πω ΠΟΛΥ ευγενικά) είναι οι ιταλοί που τα αγοράζουν;
-
νομιζω και οι γερμανοι χρησιμοποιουν ιταλικα ηλκεκτρικα πλεον.
μην την ψαχνεις και πολυ,ολοι κοροιδα ειμαστε
-
νομιζω και οι γερμανοι χρησιμοποιουν ιταλικα ηλκεκτρικα πλεον.μην την ψαχνεις και πολυ,ολοι κοροιδα ειμαστε
Εκτός από την Bosch....
-
και την magneti marelli που πουλαει σε γερμανους
και επειδη τα γερμανικα αμαξια εχουν πιο πολλες πωλησεις οι ιταλοι βγαζουν περισσοτερα
Alfa Romeo Mi.Τo 2008