-
Ο χρήστης JohnCharles έγραψε:
δεν λεω το τι θα παρω ...απλα σχολιαζω την τιμη της!
η mito ειναι ενα πολυ καλο gp και το scirocco ενα πολυ καλο golf !!!
και η τιμες ειναι κοντα αρα λογικα θα υπαρχουν διαφορες σκεψεις....
δηλ το scirocco θα ανταγωνιζοταν αν θελαμε να το θεσουμε σε επιπεδο alfa vs vw ,μια milano και οχι μια mito!Η Μιλάνο που κολάει; Είναι 5πορτη!
Όπως το είπες, «αν θέλαμε», γιατί δεν υπάρχει καμία λογική Άλφα vs ΦΒ...
Έτυχε να έχουν 2 μοντέλα με κοινή τιμή. Δεν είναι ανταγωνιστές στην αγορά αυτοκινήτου.στα πορτοφολια ομως ειναι ..... οταν εχεις ενα συγκεκριμενο ποσο περναν πολλα απο το μυαλο σου...
γιατι αλλιως αν θελει η αλφα να ναι παλι ενα κλειστο club για τους alfisti ....δεν την βλεπω πολυ καλα!!
για αυτο το ειπα! -
με ποιο υγειες σκεπτικο λογικου ανθρπωπου ενα αυτοκινητο που ειναι δυνατοτερο κ καταναλωνει περισσοτερο ειναι ''περισσοτερο αυτοκινητο'' απο ενα αλλο με λιγοτερη δυναμη αλλα κ λιγοτερη καταναλωση?
δηλαδη αν εμενα δεν με ενδιαφερει τοσο η δυναμη κ με ενδιαφερει κ η καταναλωση το αυτοκινητο μου θα ειναι λιγοτερο αυτοκινητο?μηπως ειμαι κ εγω λιγοτερο οδηγος?
η μηπως αυτος που θα παρει μιτο η οποιοδηποτε αλλο καθημερινο αυτοκινητο του χρειαζονται οπωςδηποτε τα παραπανω αλογα ωστε να χαρακτηριστει αυτοματως η δυνατοτερη μιτο ''περισσοτερο αυτοκινητο''??για ποια διαδρομη κ σε ποια περιπτωση?δουλεια σπιτι,η καφε σπιτι?γιατι αν πηγαινεις σε πιστες κ σε αγωνες κ εισαι φυσικα σωφρον δεν παιρνεις τετοιο αυτοκινητο..
καταληγω οτι προτιμω την 135 με σταρτ στοπ(πολυ σημαντικο συστημα για καθε αυτοκινητο,''περισσοτερο'' η ''λιγοτερο'') κ με αυξημενη ευστροφια,παρα τα 20 αλογα παραπανω που εντελει θα μου χρειαστουν σπανιως..το μονο που δεχομαι οτι αξιζει παραπανω,ειναι τα φρενα..
-
αν αναφερεσαι σε εμενα διαφωνω....διοτι αλλιως με αυτην την λογικη και το σμαρτ ειναι πιο αυτοκινητο απο veyron !!!
διοτι θελω να παρκαρω παντου!δηλ φυσικα και ο καθενας εχει τα κριτηρια του...αλλα αυτο δεν του δινει το ''δικαιωμα'' να μην ξεχωριζει τις κατηγοριες μεταξυ των αυτοκινητων και γενικα αυτο που λεμε ...΄΄καλο αυτοκινητο΄΄
-
κ επισης να συμπληρωσω οτι συγκρινετε την βασικη εκδοση του ροκο με τον μικροτερο κινητηρα,με την τοπ μεχρι στιγμης εκδοση της μιτο..χαιρω πολυ,αν ειναι ετσι,τοτε δεν υπαρχουν πουθενα διαφορετικες κατηγοριες..ετσι κ το 500 αμπαρτ φουλ εξτρα ειναι ιδιας κατηγοριας με το σιροκο..οπως επισης κ το μιτο με το οκταβια κ το σιροκο με την σειρα 3..
για να μην πω για την αστον μαρτιν που βασιζεται στο iq κ θα ειναι στην ιδια κατηγορια με αουντι σ3 η μπεμπα χ1,αφου θα κοστιζει περιπου το ιδιο.. -
ακριβως υπο το πρισμα των χρηματων ειναι ιδια κατηγορια ...διοτι τα λεφτα απο το δικο σου πορτοφολι θα βγουν και τοτε ολα τα αυτοκινητα παιζουν ....
ασχέτως κατηγοριας....ειναι αυτο που λεμε propose to buy ...το οποιο ειναι για το 90% των καταναλωτων πολυ σοβαρο! -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
αν αναφερεσαι σε εμενα διαφωνω....διοτι αλλιως με αυτην την λογικη και το σμαρτ ειναι πιο αυτοκινητο απο veyron !!!
διοτι θελω να παρκαρω παντου!δηλ φυσικα και ο καθενας εχει τα κριτηρια του...αλλα αυτο δεν του δινει το ''δικαιωμα'' να μην ξεχωριζει τις κατηγοριες μεταξυ των αυτοκινητων και γενικα αυτο που λεμε ...΄΄καλο αυτοκινητο΄΄
στον πιντουρικιο αναφερομουν που θεωρει ''περισσοτερο'' αυτοκινητο την μιτο με τα 155,κ τα φρενα κ το 6ρι κιβωτιο απο την 135(τεραστια δηλαδη διαφορα αλογων),με το 5ρι,το σταρτ στοπ,την χαμηλοτερη καταναλωση κ το αυξημενο στροφαρισμα..
παρεπιπτοντως,που κολλαει το σμαρτ με την βευρον?δεν υπαρχει ουτε ενας τομεας που να συγκρινονται..ουτε μεγεθος,ουτε επιδοσεις,ουτε κοστος,ουτε κατηγορια ουτε τιποτα.. ,ενω η μιτο ειναι το ιδιο αυτοκινητο με 20(κ οχι 950) αλογα λιγοτερα κ αυξημενη ευστροφια κ οικονομια ομως..
υπο το πρισμα των χρηματων ομως εγω δεν κοιταξα καν την μιτο.. γιατι αλλιως κ αυτος που θα παρει το σ3 θα κοιταξει κ την baby aston-iq( )..εφοσον κοστιζουν το ιδιο..η αυτος που θα δει την μιτο θα κοιταξει κ το οκταβια..με λιγα λογια αυτο που λες,δεν στεκει..κοιταμε πρωτα τι μας προσφερει η καθε κατηγορια με τα ιδια χρηματα..κ οχι απλως το να εχουν τα ιδια χρηματα..
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
.με λιγα λογια αυτο που λες,δεν στεκει..κοιταμε πρωτα τι μας προσφερει η καθε κατηγορια με τα ιδια χρηματα..κ οχι απλως το να εχουν τα ιδια χρηματα..και ομως στεκει ....ειναι ολοκληρη θεωρια του marketing με αναλυτες που εχουν κανει πολλες ερευνες σε ακαδημαϊκό επιπεδο....
και στον τομεα της ερευνας των επιλογων του καταναλωτη! -
καλως,εφοσον θεωρεις οτι αυτος που θα κοιταξει μιτο 1.4 βασικη εκδοση 15κε,θα κοιταξει κ σιροκο βασικη εκδοση 22κ€ τοτε παω πασο..γιαυτο λεω οτι κοιταμε τι εχει να μας προσφερει η καθε κατηγορια με τα ιδια λεφτα..γιατι μπορει να μου τα παρουσιαζεις ταχα μου ιδια τα ροκο-μιτο,αλλα η μεν μιτο ειναι γεματη,ενω το ροκο,βασικη εκδοση..σαν κατηγοριες ομως δεν συγκρινονται..
το ανωτερο ακρο του ενος ειναι το κατωτερο του αλλου κ μονο αυτα μπορεις να συγκρινεις..υ.γ.
ρε συ μηπως λεμε το ιδιο πραγμα εντελει? -
λεω με πολυ απλα λογια οτι ενα πολυ μεγαλο ποσοστο των καταλωτων αν παραδειγματος χαρη εχουν δεκα ευρω και πανε στο περιπτερο ....θα κοιταξουν τις τσιχλες και θα θελουν να παρουν 3 τσιχλες αλλα εφοσον εχουν και 10 € τα οποια περισσευουν για 3 τσιχλες τους περναει απο το μυαλο η σκεψη του μηπως να παρω 2 τσιχλες και 1 σοκολατα μαζικαι να εχω ρεστα 2 ευρω η να παρω 2 τσιχλες και δυο σοκολατες χωρις ρεστα.
Λοιπον εξ ορισμου να παιρνεις παντα οτι το 99,9% των καταναλωτων θελει ολο και περισσοτερα...
τωρα το περισσοτερα μπορει να εκφραζεται σε : κατηγορια - segment,image, χωρους και πολλα αλλα! -
Ο χρήστης JohnCharles έγραψε:
Στο προκειμενο τωρα , GB, Αlba, και γενικοτερα οι Alfisti, ξερετε τιποτε νεοτερο για την QV, στο Alfisti δεν 'προχωραει' καθολου το θεμα, ενας χρηστης μονο ειπε οτι εχει παραγγειλει μια λευκη με μαυρη οροφη (nero top) στα 21.5κ βασικη τιμη και αυτο ειναι ολο...
Αυτος φαινεται να μιλαει σοβαρα, εχει βρει καμμια ακρη αραγε ή κοροιδευει τον κοσμο?Μας έχεις κουράσει με την QV Φαντάσου να ενδιαφερόσουν κιόλας
Είπαμε, από την νέα χρονιά η 135 multiair, (λίγο) πιο μετά η 170.
Αφού δεν πωλείται ακόμα στην Ιταλία, τι θες να την φέρουν στην Ελλάδα για εσένα;Ρωτάς να σχολιάσουμε γραφόμενα του alfisti.gr στο φόρουμ των 4t;
Γιατί δεν ρωτάς εκεί; Ντρέπεσαι να ποστάρεις;Κανονικά θα έπρεπε να είχες ήδη λογαριασμό, αφού, υποτίθεται, σε ενδιαφέρει το αμάξι.
Δηλαδή τι περιμένεις, να πάρεις την qv και μετά να μπεις στο σάιτ των κατόχων;Άλλα βέβαια, το κράζουμε το alfisti, αλλά το ματάκι μας κάθε πέντε λεπτά εκεί είναι...
Αμα εχεις κουραστει, μην διαβαζεις οτι γραφω...
Δεν ρωτησα για σχολιασμο περι τοποθετησεων του alfisti, απλα αναρωτηθηκα στο τελος
για το αν αραγε γνωριζει καποιος εκ των εσω αν εχουν ανοιξει κωδικοι για παραγγελιες,
εστω να εχουμε περαιτερω πληροφορηση για τιμες, εξοπλισμο κτλ.
Δεν ντρεπομαι, αλλα και δεν με ενδιαφερει να γραψω εκει...
Ρωταω γενικοτερα, με αφορμη την απουσια εγκαιρου up to date, μιας και ακομα και η συνεντευξη που πραγματοποιηθηκε κυριως για την QV αλλα και m-air μεταξυ των γυναικων που ειδαμε σε video, 'ανεβηκε' σε εκεινο το forum πολυ αργοτερα,
απο αυτο ΕΔΩ, (μαλιστα το ειχα ανεβασει εγω συγκεκριμενα)...
(προσωπικα δεν το εχω κραξει το alfisti, αλλα τουλαχιστον στο θεμα 'μελλοντικα μοντελα'
Mito Qv, εχει μεινει πισω, ακομα και σε σχεση με το δικο μας τοπικο οπως ειπα πριν). -
** [MOD]**
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Καλα ρε παιδια με το start stop system δεν θα μαμιεται η τουρμπινα?
Λογικα πρεπει να εχει καποια εξτρα αντλια λαδιου που οταν σταματαει ο κινητηρας αυτη συνεχιζει να δουλευει.Καποιος που να ξερει κατι περι αυτου?Πολυ καλη και καιρια ερωτηση! Γενικοτερα σε αυτοκινητα με τουρμπινες
πως αραγε αντιμετωπιζεται το θεμα με τον συνδυασμο start/stop? -
** [MOD]**
-
** [MOD]**
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
καλως,εφοσον θεωρεις οτι αυτος που θα κοιταξει μιτο 1.4 βασικη εκδοση 15κε,θα κοιταξει κ σιροκο βασικη εκδοση 22κ€ τοτε παω πασο.δεν βαζεις σε σειρα τα δεδομενα του παραδειγματος που θετω...το αλλαζεις για εντυπωσεις
θετω το ποσο των 20,000€ με 22,000€ και εκει παιζουν ολα και για mito και για milano και για scirocco και για οτι αρεσει στον αγοραστει και κανει 20-22000€ ! ακομα και μεταχειρησμενη ferrari το 60!!!!!!
φυσικα αν διαθετεις ΄΄ταβανι΄΄ τα 15 .000€ παιζουν αλλα αυτοκινητα και αλλαζει το παραδειγμα μας..! -
** [MOD]**
-
106 σου ειχα απαντησει αλλα με το κλειδωμα που επεσε,δεν εμφανιστηκε η απαντηση..τεσπα,επειδη βαριεμαι να τα ξαναγραφω,ουσιαστικα λεμε το ιδιο πραγμα,οτι με τα ιδια λεφτα κοιτας τι εχει να σου προσφερει η καθε κατηγορια..απορω γιατι διαφωνουμε τοση ωρα!
-
** [MOD]
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!
**
-
Μπορεί η 135άρα να έχει όντως καλύτερη κατανάλωση λόγω του start/stop όμως ναι μου αρέσει καλύτερα η 155 λόγω και ελαφρά καλύτερων επιδόσεων,κιβωτίου που είναι 6άρι(τουλάχιστον μέχρι να έρθει με το νέο κιβώτιο η 135)και λόγω καλύτερων φρένων.Για μένα ναι είναι διαφορά για άλλους ενδεχομένως όχι.
-
Ο χρήστης vartan έγραψε:
Μπορεί η 135άρα να έχει όντως καλύτερη κατανάλωση λόγω του start/stop όμως ναι μου αρέσει καλύτερα η 155 λόγω και ελαφρά καλύτερων επιδόσεων,κιβωτίου που είναι 6άρι(τουλάχιστον μέχρι να έρθει με το νέο κιβώτιο η 135)και λόγω καλύτερων φρένων.Για μένα ναι είναι διαφορά για άλλους ενδεχομένως όχι.Επιτέλους, κάποιος που απλά υποστηρίζει τα αυτονόητα.
Για όλους συνιστούν διαφορά τα παραπάνω. Απλά μερικοί νομίζουν ότι η TB 155άρα είναι Mustang από πλευράς κατανάλωσης και τώρα έγινε Daihatsu Cuore.
Εργοστασιακά νούμερα είναι ρε παιδιά, θα τα δούμε στην πράξη.
Alfa Romeo Mi.Τo 2008