-
τα θελει ο πισινος σου και σενα...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
όμορφές, αλλά όχι σπορτίφ στην εμφάνιση 156 μπέρδεψαν τους πωρωμένους φίλους της μάρκας.
WTFΓιατί, για την 147 και τα οργισμένα μέιλ; Τι έγινε;
Ενδιαφέροντα τα περί EQ, αλλά μήπως μπέρδεψε την λειτουργία του αυτόματου ανάμματος των αλάρμ στην απότομη επιβράδυνση; Ή όντως όποτε επεμβαίνει το αμπουσού γίνεται αυτό; Εγώ δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο στο TD.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
όμορφές, αλλά όχι σπορτίφ στην εμφάνιση 156 μπέρδεψαν τους πωρωμένους φίλους της μάρκας.
WTF+1 στο WTF και εχω να προσθεσω και OMFG και μερικα LOLZ
Η 156 ηταν μια χαρα σπορτιφ στην εμφανιση μεσα-εξω (και στην οδηγηση φυσικα). Απλα στην πορεια συνηθισαμε το σχεδιο γιατι κυκλοφορησαν αρκετες. Αμφιβαλλω αν μπερδευτηκαν οχι φιλοι της μαρκας, αλλα οποιοσδηποτε
Την 147 την ειχαν κραξει πολλοι οταν βγηκε. 'Υποστρεφει' ελεγαν, 'χαλια τιμονι' ελεγαν, 'ειναι βαρια' ελεγαν, αλλα στην πορεια αλλαξαν γνωμη.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ενδιαφέροντα τα περί EQ, αλλά μήπως μπέρδεψε την λειτουργία του αυτόματου ανάμματος των αλάρμ στην απότομη επιβράδυνση; Ή όντως όποτε επεμβαίνει το αμπουσού γίνεται αυτό; Εγώ δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο στο TD.
Έχουν προκαθορίσει ένα συγκεκριμένο ποσό αρνητικής επιτάχυνσης, από το οποίο και μετά ενεργοποιούνται τα αλάρμ. Δεν έχει να κάνει με το ABS, και σωστά δεν έχει να κάνει γιατί απότομη επιβράδυνση μπορεί να υπάρξει και χωρίς να ενεργοποιηθεί το ABS, ενώ σκοπός γενικά των παλλόμενων φώτων πίσω, προφανώς είναι να δώσουν ένα έξτρα σήμα στον οδηγό που ακολουθεί.
Το καλό είναι ότι απενεργοποιούνται από μόνα τους, γιατί σε παλιότερους αλγόριθμους του συστήματος (π.χ. 407), έπρεπε να τα κλείσεις εσύ. Σε άλλες υλοποιήσεις (π.χ. e90 f/l), πρέπει να σταματήσεις τελείως και να ξαναξεκινήσεις για να σβήσουν.
Επίσης, η Ισμήνη που λογικά ξέρει από braking points και το πόσο σημαντικό είναι το σωστό φρένο, σε διάρκεια και ένταση, δεν θα έπρεπε να λέει ότι όταν ανάβουν τα αλάρμ είναι δείγμα ότι 'το 'χασες'. Είναι απλώς δείγμα ότι φρέναρες πολύ έντονα, τώρα αν έκανες σωστά ή όχι, εξαρτάται από το σημείο, την διάρκεια κ.λπ.
-
ποια ειναι αυτη η ισμηνη?
-
Γιαυτό λέω, κάπου το μπέρδεψε.
Ξέρω ακριβώς την λειτουργία του συστήματος, την έχω ψάξει στο δικό μου αρκετά (μάλιστα σε κάποιες χώρες απαγορεύεται το συγκεκριμένο σύστημα, γιαυτό και μπορείς να το απενεργοποιήσεις από το διαγνωστικό). Στο 407 δεν είναι έτσι όπως τα λες ακριβώς, όπως και σε κάθε peugeot σβήνουν μόνα τους μόλις επιταχύνεις. -
Η αδερφή της Αντιγόνης
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Η αδερφή της Αντιγόνης -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γιαυτό λέω, κάπου το μπέρδεψε.
Ξέρω ακριβώς την λειτουργία του συστήματος, την έχω ψάξει στο δικό μου αρκετά (μάλιστα σε κάποιες χώρες απαγορεύεται το συγκεκριμένο σύστημα, γιαυτό και μπορείς να το απενεργοποιήσεις από το διαγνωστικό). Στο 407 δεν είναι έτσι όπως τα λες ακριβώς, όπως και σε κάθε peugeot σβήνουν μόνα τους μόλις επιταχύνεις.Στο τρίλιτρο 407 Coupe δεν έσβησαν ποτέ. Και τα είχα αφήσει επίτηδες πολλή ώρα -οδηγώντας κανονικά, με επιταχύνσεις-επιβραδύνσεις- χωρίς να τα κλείσω, για να δω μήπως απλώς τα έχουν προγραμματίσει να είναι αναμμένα για περισσότερη ώρα. Ήταν κάτι που μου είχε σπάσει τα νεύρα, σε αρκετά μεγάλο βαθμό.
Μιας και το λες όμως, με προβληματίζει και δέχομαι ότι μπορεί να είναι έτσι και να μην το παρατήρησα.
-
3λιτρο 407 δεν έχω οδηγήσει ( ) οπότε δεν παίρνω και όρκο, ίσως λόγω διαφορετικής μονάδας esp/abs να έκανε την διαφορά. Αλλά, γαλλικό είναι, κάλλιστα μπορεί να ήθελε να πατήσεις τον αναπτήρα για να στρώσει.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
3λιτρο 407 δεν έχω οδηγήσει ( ) οπότε δεν παίρνω και όρκο, ίσως λόγω διαφορετικής μονάδας esp/abs να έκανε την διαφορά. Αλλά, γαλλικό είναι, κάλλιστα μπορεί να ήθελε να πατήσεις τον αναπτήρα για να στρώσει.Αναρτησάρα πάντως το 407 και το V6 ποίημα συνολικά κι ας μην έχει την δύναμη... Εντελώς ανεγκέφαλοι πάντως αυτοί που αποφασίζουν non deact. esp σε τέτοια αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Η αδερφή της Αντιγόνης -
Φίλε Busso ως μελλοντικός αγοραστής μιας άσπρης μιτο 155 Ps θα θελα να σε ρωτήσω, είναι ενισχυμένη στα 155 Ps από τα 120 ps όσον αφορά πιστόνια κτλπ?Αναβαθμίζεται άνετα με πρόγραμμα στα 180ps?Επίσης για πόσα χλμ συμβουλεύεις να κάνω στρώσιμο και μέχρι ποσες στροφές.Ευχαριστώ πολύ φίλε μου εκ των προτέρων
-
Ο χρήστης geleonti έγραψε:
Φίλε Busso ως μελλοντικός αγοραστής μιας άσπρης μιτο 155 Ps θα θελα να σε ρωτήσω, είναι ενισχυμένη στα 155 Ps από τα 120 ps όσον αφορά πιστόνια κτλπ?Αναβαθμίζεται άνετα με πρόγραμμα στα 180ps?Επίσης για πόσα χλμ συμβουλεύεις να κάνω στρώσιμο και μέχρι ποσες στροφές.Ευχαριστώ πολύ φίλε μου εκ των προτέρωνKαταρχήν καλή παραλαβή να έχεις.
Η 155άρα είναι συνολίκα η πιο προσεγμένη απο τα 150άρια του gruppo. Παρότι ο κινητήρας σαν βάση είναι ίδιος, στην περίπτωση της Alfa έχουμε προσεγμένα περιφερειακά. Έτσι ενώ ένα και ένα GPunto Abarth έχει και αυτό το ίδιο moteur με 155 ίππους, η Mito έχει ήχο Alfa Romeo, ένα ευχάριστο γουργουρητό σε συνδυασμό με τα φυσήματα του turbo. Τα πίστονια της είναι σφυρήλατα. Αναβαθμίζεται με πρόγραμμα. Μάλιστα βγήκε επίσημη έκσοδη σε πολυ περιορισμένο αριθμό όμως στους 170 ίππους για τα 46 χρόνια τους registro italiano alfa romeo. Κάτι επίσημο δεν υπάρχει, εκτός αν ψάξεις για aftermarket και έχεις εμπιστοσύνη στο μηχανικό. Στρώσιμο θα κάνεις: Τα πρώτα 500χλμ μέχρι της 3.500σαλ. Μετά τα επόμενα 500χλμ μέχρι τις 4.000σαλ. Τα επόμενα 500 μέχρι τις 4.500σαλ. Τα επόμενα 500χλμ μέχρι τις 5.000σαλ. Μέχρι εδώ έχεις διανύσει 2000χλμ. Μετά να της τα χώσεις. Ιδιαίτερη σημασία όμως έχει ότι ειδικά στην αρχή δεν θέλει απότομες μεταβολές στα φορτία του γκαζιού, όπως ανηφόρες φορτωμένος και απότομα πάτημα στο γκάζι. Το στρώσιμο γίνεται σε μεικτές διαδρομές ώστε να έχουμε αυξομειώσεις στο στροφόμετρο. Με 2 ταξίδια σε εθνική οδό και σταθερά με 6η και 4.000σαλ δεν κάνεις στρώσιμο. Το καλό στρώσιμο περνά μέσα από την πόλη. Το ξέρω είναι ψυχοφθόρο αλλά ετσί είναι ένα ιδανικό στρώιμο με την προοπτική της διατήρησης της μέγιστης απόδοσης σε βάθος χρόνου αλλά και απροβλημάτιστα. Η γενία των alfisti με τις 156/147/GT όταν πέρασε από στρώσιμο είδε να ανοίγει το moteur τους για τα καλά μετά τις 20-30.000χλμ. Στην περίπτωση της Mito δεν ξέρουμε αν ισχύει το ίδιο, θα το δείξει ο καιρός και οι παρατηρησεις σας. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πριν λίγο καιρό ( τεύχος 751 ) το γαλλικό Automobile είχε ένα τέστ διαρκείας της MITO. Το αυοκίνητο οδηγήθηκε για αρκετό καιρό από συντάκτες του περιοδικού σε διάφορα είδη δρόμων ( πόλη, επαρχιακό και εθνικό δίκτυο καθώς και autoroute ), οι συντάκτες τότε παραπονέθηκαν για την κακή απόσβεση των ανωμαλιών από την ανάρτηση που οδηγούσε σε προβλήματα σε στροφές με κακό οδόστρωμα και την ιδιαίτερη ευαισθησία του συστήματος διεύθυνσης γύρω από την θέση της ευθείας που έκανε την οδήγηση στην εθνική και την οτορούτ δύσκολη αφού το αμάξι είχε την τάση να αποκλείνει έντονα όταν υπήρχαν ανωμαλίες στο οδόστρωμα. Επίσης το σύστημα μεταβλητής υποβοήθησης είχε περίεργη συμπεριφορά κατά τους δοκιμαστές.
Τεύχος 753 και έχουμε εξέλιξη στο εν λόγω θέμα.
Οι συντάκτες επικοινώνησαν με τον κύριο Philippe Krief υπεύθυνο εξέλιξης των σασσί για το Fiat group ο οποίος τους εξήγησε τους λόγους των προβλημάτων που είχαν διαπιστώσει.
Σύμφωνα λοιπόν με τον κύριο Krief ο μικρός χρόνος εξέλιξης ( κάτι λιγότερο από 18 μήνες ) είχε ως αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθούν 2 μουλάρια ( αντί για 6 με 8 που είναι το σύνηθες ) για το στήσιμο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αξιολογηθεί επαρκώς το σύστημα ανάρτησης και η απόδοση του και να μην αξιολογηθούν επαρκώς οι όποιες μικρομεταβολές στην κατασκευή των επιμέρους τμημάτων του σε μια γραμμή μαζικής παραγωγής.
Όλα αυτά οδήγησαν σε κάποιες αλλαγές αφού η Αλφα έλαβε υπόψη της τις κριτικές δημοσιογράφων και δοκιμαστών. Έτσι το σύστημα διεύθυνσης άλλαξε ρυθμίσεις στις αρχές Νοεμβρίου για να βελτιωθεί η απόκριση του στην θέση της ευθείας ενώ άλλαξε και ο προμηθευτής ελαστικών ( αποκλειστικά Michelin αντί για Bridgestone και Pirelli ) με σκοπό την καλύτερη ποιότητα απόσβεσης κραδασμών. Αρχές Δεκέμβρη έγιναν περαιτέρω αλλαγές στην γραμμή παραγωγής με ποιο σκληρά αμορτισέρ μπροστά και για να μπορούν να ελέγχουν καλύτερα το αργό πέρασμα πέρασμα από μεγάλες λακούβες και πιο μαλακά πίσω στις μικρές ανωμαλίες για να προσφέρουν καλύτερη άνεση στις μικρές και μέσες ταχύτητες.
Σε ο,τι αφορά το σύστημα διεύθυνσης αυτό θα αλλαχτεί στην διάρκεια της Άνοιξης. Η Mito θα αποκτήσει νέα κρεμαγιέρα με σταθερή σχέση υποπολλαπλασιασμού και νέο ηλεκτρικό μοτέρ μεγαλύτερης ισχύος. Ήδη τα πρώτα βελτιωμένα οχήματα έχουν βγει από την γραμμή παραγωγής ( αρχές Γενάρη )
Δεν θα γίνει ανάκληση αλλά η Alfa θα καλύψει δωρεάν το σύνολο των αλλαγών στους κατόχους Mito εφόσον το επιθυμούν.
Θα βάλω και φωτό του άρθρου μόλις μπορέσω.Αληθεια με αυτο το θεμα υπαρχει καποια περαιτερω εξελιξη, πληροφοριες?
-
Τελικά δεν κατάλαβα από αυτά που διάβασα πριν,φοραει καδένα ή ιμάντα?
Επίσης η κατανάλωση είναι στα 6.5 μικτή ή πολύ πάνω?
-
Τελικά δεν κατάλαβα από αυτά που διάβασα πριν,φοραει καδένα ή ιμάντα?Επίσης η κατανάλωση είναι στα 6.5 μικτή ή πολύ πάνω?
6.5 μικτή???? ...μόνο σε diesel αυτά τα νούμερα
Μάλλον από 11-12 και πάνω να περιμένεις για την 155άρα
-
Επειδή έχουν στα συν την χαμηλή της κατανάλωση.Όποιος ξέρει κάτι για τον αν φοράει καδένα θα ηταν ευπρόσδεκτο.
-
Επειδή έχουν στα συν την χαμηλή της κατανάλωση.Ποια αυτή με τα 155 άλογα?
Στο trip όταν τη πήγα για test drive έγραφε 12.5 αν θυμάμαι καλά.
-
Ναι αυτην οδηγησα και εγω και την παρηγγειλα και σε ολα τα σαιτ ελληνικα και ξενα λένε για την πολύ χαμηλή κατανάλωση του συγκεκριμένου κινητήρα με επίσημη μέση 6.5.Ίσως στο στρωσιμο εφτασε τόσο ή σε επιτάχυνση
Alfa Romeo Mi.Τo 2008