-
Από την άλλη, αν 'ρολάρεις' με 6ες τότε σίγουρα γράφεις ελάχιστη κατανάλωση
-
Πήγα το Σάββατο και είδα τη Delta οπότε έριξα και μια ματιά στη MiTo.
Το γεγονός ότι τα δύο εσωτερικά τα είδα μαζί, μου έδωσαν μια μικρή απογοήτευση για την Alfa.
Η διαφορά στην ποιότητα και την εικόνα του εσωτερικού είναι χαώδης.
Επίσης με απογοήτευσε και η ομοιότητα με το G. Punto, το οποίο οδηγούσα το Σάββατο (συγγενικού προσώπου, όχι δικό μου).
Εξωτερικά είναι πιο όμορφο απ' ότι στις φωτογραφίες και αρκετά δυναμικό.
Με το κόκκινο χρώμα και κάτι τεράστιες ζάντες που είχε, μαζί με τα όμορφα φωτιστικά σίγουρα τραβάει τα βλέμματα.
Δυστυχώς δεν υπήρχε δυνατότητα οδήγησης κανενός από τα δύο, οπότε ότι είπα αφορά μόνο το αισθητικό κομμάτι.
Εκεί η Lancia υπερέχει σε υπερθετικό βαθμό, και αυτό μου δημιούργησε μια αρνητική εικόνα για τη MiTo, που ίσως την αδικεί. Όταν τα οδηγήσω ίσως αντιστραφούν οι εντυπώσεις. -
Άν δεν υπήρχε αυτή η διαφορά στη ποιότητα που αναφέρεις τότε είναι που θα υπήρχε πρόβλημα καθώς φαντάσου το μικρομεσαίο πολυτελές της Lancia που τα «βάζει» με τα μεσαία των ανταγωνιστών να έχει την ίδια ποιότητα και φινίρισμα με το Super mini της εταιρείας που επιθυμεί να κερδίσει το νεανικό κυρίως κοινό.
Οτιδήποτε υποδεέστερο από τη Delta σε ποιότητα (εντός του ομίλου πάντα) δε σημαίνει απαραίτητα και απογοητευτικό αποτέλεσμα. Άλλωστε όπως λες και εσύ θα μπορέσεις να κρίνεις καλύτερα όταν τα οδηγήσεις, θέλω να πιστεύω πως οδηγώντας την MiTo τα υπόλοιπα θα ξεχνιούνται...
-
Είναι και η ομοιότητα με το Punto πάντως που με χάλασε λίγο.
Στο δρόμο και γω πιστεύω θα αλλάξουν τα δεδομένα. -
Ο χρήστης Panos272 έγραψε:
Είναι και η ομοιότητα με το Punto πάντως που με χάλασε λίγο.
Στο δρόμο και γω πιστεύω θα αλλάξουν τα δεδομένα.Που υπάρχει τόση ομοιότητα με το GPunto ?
-
Αδικο είναι να συγκρίνεται η Μι.Το με την Delta σε ό,τι αφορά το εσωτερικό. Η σύγκριση πρέπει να γίνεται με τα ανταγωνιστικά της Μι.Το, δηλαδή το ΜΙΝΙ και το 500 προς το παρόν (σύντομα και το Α1 που πιστεύω πως θα είναι και το κορυφαίο, αν δεν μας επιφυλλάσσει καμιά αρνητική έκπληξη η Audi... ).
Ασχετο: στον αγώνα των WSBK (World Superbike) στο Brno , είχε σαν Pace Car την Mi.To , η οποία φαινόταν σαφώς καλύτερη από ό,τι στις φωτογραφίες.
Είδα βιαστικά και την Delta σε άσπρο , χωρίς διχρωμία. Δείχνει τεράστια , αλλά δεν δείχνει άσχημη, ούτε σαν βανάκι όπως μου είχε φανεί στις φωτό. Το εσωτερικό δεν το είδα καθόλου, ήμουν εν κινήσει.
Τι διάβολο, έχουν τσακωθεί με το φακό οι ιταλοί; Πάντως, κανένα από τα δύο δεν μου κάνει. Αν είχα οικογένεια, η άνεση και η πολυτέλεια της Delta θα την είχαν στα υποψήφια μαζί με το Α3 Sportback (ό,τι καλύτερο για κάθε χρήση , ταπεινή άποψη... ). Τώρα, είναι πολύ μεγάλη και αρκετά ακριβή για μένα. Πάντως οι τιμές της εκ πρώτης όψεως και λαμβάνοντας υπόψη τον εξοπλισμό και το αυτοκίνητο, δεν είναι καθόλου κακές. Ναι, το Bravo είναι φθηνότερο, αλλά αυτό είναι λογικό. Και το Golf είναι αρκετά φθηνότερο του A3, ενώ και τα δύο βρίσκουν το δρόμο τους στην αγορά μια χαρά.
Η Μι.Το πάλι, αν και σε εξαιρετική τιμή, έχει διάφορα που δεν μου αρέσουν , κυρίως γιατί εντοπίζει πολύ στο σπορ και λιγότερο στην άνεση , κι εγώ μάλλον έχω γεράσει λιγάκι...Θα περιμένω το νέο Ypsilon, μήπως έχουμε καμιά έκπληξη, ενώ οι ελπίδες μου δεν έχουν σβήσει για ένα μικρότερο υβριδικό Lexus. Αν και αυτό θ'αργήσει πολύ...
-
Στο εσωτερικό η κεντρική κονσόλα είναι παρόμοια, ίδια κουμπιά, αριστερά τα κουμπιά για φώτα ομίχλης, menu κτλ είναι ίδια. Με Punto πήγα στην έκθεση και όταν μπήκα μέσα στην Alfa δεν ένοιωσα σπουδαία διαφορά.
Και ένα ακόμα στοιχείο αρνητικό (για μένα), ο μοχλός που τραβάς στο εμπρός κάθισμα για να αποκτήσεις πρόσβαση στο πίσω, δείχνει χειρότερος ποιοτικά και από το Aveo μας.
Δεν γνωρίζω αν είναι στο Punto ίδιος, δεν έχω μπει σε τρίθυρο.
Δεν σύγκρινα Delta - MiTo. Απλά τα είδα συγχρόνως και με επηρέασε ώστε να μου φαίνεται η δεύτερη πολύ πιο άσχημη στο εσωτερικό της. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ασχετο: στον αγώνα των WSBK (World Superbike) στο Brno , είχε σαν Pace Car την Mi.To , η οποία φαινόταν σαφώς καλύτερη από ό,τι στις φωτογραφίες.
Οντως !
Youtube Video -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Κατανάλωση πόσο περίπου λες θα βγάζει το 155άρι με τους νορμαλ τροχούς της φτηνής έκδοσης;
Δύσκολο να πω, αν δεν το οδηγήσουμε για κάμποσα χιλιόμετρα στην Ελλάδα. Μόνο εκτίμηση σε σύγκριση με το Bravo μπορώ να κάνω, υπολογίζοντας την παρόμοια απόδοση και το κατά πολύ (σχεδόν 150 κιλά) μειωμένο βάρος. Υπολογίζω 10-11 λτ./100, ΠΟΛΥ χοντρικά και χωρίς καμία βεβαιότητα, φυσικά.
Δλδ κατι για μικτη γυρω στο 7αρι-8αρι,που διαβασα σε κατι ανεπισημοεπισημες πηγες ειναι απο τα κομμενα των X-files?
αν θελεις,κρατα μας ενημερους για το θεμα της καταναλωσης
Mα τι λες αγαπητε??? Υπαρχουν μονο επισημες πηγες
http://www.alfaromeo.gr/main/news_serve ... 11&r2c1=10' target='_blank
Δες κατω κατω στους πινακες που αναφερει τις καταναλωσεις
Αστικός κύκλος
8.5Εκτός πόλης
5.3Μεικτός κύκλος
6.5Ναι,κατι τετοια μoy πεταξε και μενα ο browser...
Δλδ το χαπι ειναι 'επισημως' επιχρυσωμενο?
Διοτι τα specs απεχουν απο το 10αρι-11αρι που λεει ο Krusenstern.Αν και μενα δε χαλανε,τουναντιον και παλι η καταναλωση θα ναι το γερο χαρτι του,απλα προς στιγμην blinkara
-
Στα downsized turbo παίζει ΠΑΡΑ πολύ ρόλο πως το οδηγάς.
Εαν έχεις πολύ ελαφρύ πόδι θα πλησιάσεις τα εργοστασιακά... αλλα εαν βαρύνει θα απέχεις αρκετά.
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Στα downsized turbo παίζει ΠΑΡΑ πολύ ρόλο πως το οδηγάς.Εαν έχεις πολύ ελαφρύ πόδι θα πλησιάσεις τα εργοστασιακά... αλλα εαν βαρύνει θα απέχεις αρκετά.
για να πλησιασεις τα εργοστασιακα νουμερα, ανεξαρτητως αυτοκινητου, δεν πρεπει να οδηγεις, πρεπει εισαι ο HF που εχει γυρισει ρεζερβα και το επομενο πρατηριο ειναι στα 200χλμ...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Στα downsized turbo παίζει ΠΑΡΑ πολύ ρόλο πως το οδηγάς.
Εαν έχεις πολύ ελαφρύ πόδι θα πλησιάσεις τα εργοστασιακά... αλλα εαν βαρύνει θα απέχεις αρκετά.
για να πλησιασεις τα εργοστασιακα νουμερα, ανεξαρτητως αυτοκινητου, δεν πρεπει να οδηγεις, πρεπει εισαι ο HF που εχει γυρισει ρεζερβα και το επομενο πρατηριο ειναι στα 200χλμ...
Αλλά ξέρω, το κάνεις από για ν'αλλάξω αμάξι!
Εχοντας συνηθίσει από το Zastava, που όταν το πάταγα, δεν έφτανε ένα τεπόζιτο για το Πάτρα-Ιωάννινα, ακόμη και αυτή η κατανάλωση (που είναι κατά 95% εντός πόλης...), μου φαίνεται μια χαρά!
Εγώ πάντως με το GT, Αθήνα-Ιωάννινα, έκαψα 7,4lt/100, με μέση ταχύτητα 105 αν θυμάμαι καλά.
Εξαιρετική κατανάλωση έχει, πρόκειται για απίστευτο μοτερ, απλά το αυτοκίνητο αν και εξαιρετικό, δεν είναι value for money, σε σχέση με τον ανταγωνισμό ή ακόμη και με άλλες εκδόσεις του Golf. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αδικο είναι να συγκρίνεται η Μι.Το με την Delta σε ό,τι αφορά το εσωτερικό. Η σύγκριση πρέπει να γίνεται με τα ανταγωνιστικά της Μι.Το, δηλαδή το ΜΙΝΙ και το 500 προς το παρόν (σύντομα και το Α1 που πιστεύω πως θα είναι και το κορυφαίο, αν δεν μας επιφυλλάσσει καμιά αρνητική έκπληξη η Audi... ).τα mini και 500 ανηκουν σε αλλη κατηγορια(μινι) η ΜΙΤΟ ως σουπερμινι βρισκεται αντιπαλη με τα clio,grande punto,corsa κτλ απο τα οποια οπως και να το κανουμε ειναι και πιο ομορφη αλλα και πιο premium. στα μικρα γενικως μινι/σουπερμινι ,το μονο υποτιθεμενο premium ειναι το cooper αλλα στην κατηγορια της mito δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο,αρα μεχρι να βγει το Α1 ουσιαστικα θα παιζει μπαλα μονη της και με τις τιμες που ανακοινωθηκαν σε συνδυασμο με τους του κινητηρες εδω στην ελλαδα τουλαχιστον ειμαι βεβαιος οτι θα ξεκ@λιαστει να πουλαει,και μαλιστα πολυ περισσοτερο απο την 147..
ελπιζω η audi να δωσει την απαντηση για να χουμε καμια ενδιαφερουσα μαχη...
-
Εγώ θα πάω Τετάρτη/Πέμπτη για να το δω πιο σοβαρά, οπότε μια ερώτηση προς όσους συζήτησαν και το οικονομοτεχνικό μέρος: Παίζει κάποια έκπτωση για αγορά μετρητοίς;
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Αδικο είναι να συγκρίνεται η Μι.Το με την Delta σε ό,τι αφορά το εσωτερικό. Η σύγκριση πρέπει να γίνεται με τα ανταγωνιστικά της Μι.Το, δηλαδή το ΜΙΝΙ και το 500 προς το παρόν
τα mini και 500 ανηκουν σε αλλη κατηγορια(μινι) η ΜΙΤΟ ως σουπερμινι βρισκεται αντιπαλη με τα clio,grande punto,corsa κτλ απο τα οποια οπως και να το κανουμε ειναι και πιο ομορφη αλλα και πιο premium. στα μικρα γενικως μινι/σουπερμινι ,το μονο υποτιθεμενο premium ειναι το cooper αλλα στην κατηγορια της mito δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο,αρα μεχρι να βγει το Α1 ουσιαστικα θα παιζει μπαλα μονη της και με τις τιμες που ανακοινωθηκαν σε συνδυασμο με τους του κινητηρες εδω στην ελλαδα τουλαχιστον ειμαι βεβαιος οτι θα ξεκ@λιαστει να πουλαει,και μαλιστα πολυ περισσοτερο απο την 147..
ελπιζω η audi να δωσει την απαντηση για να χουμε καμια ενδιαφερουσα μαχη...
εγω νομιζω οτι η ΜΙΤΟ στην πραγματικοτητα στοχευει στο ιδιο target group με το ΜΙΝΙ. καποιος που θα αγοραζε το ΜΙΝΙ ειναι πιο πιθανο να επιλεξει την ΜΙΤΟ απ'οτι να επιλεξει καποιο αλλο της κατηγοριας του ΜΙΝΙ.
στα 'στυλατα' αυτοκινητα τα segments ναι, υπαρχουν, αλλα δεν ειναι τοσο αυστηρα οσον αφορα τις προτιμησεις των αγοραστων τους (σε αντιθεση με αγοραστες αυτοκινητων που το βλεπουν πιο πρακτικα το ζητημα). καποιος που θελει ενα στυλατο μικρο θα επιλεξει μεταξυ του ΜΙΝΙ, του 500, της ΜΙΤΟ, ακομα και του smart και του ypsilon και ας παιζουν σε διαφορετικες κατηγοριες.
ολα αυτα κατα την ταπεινη μου αποψη και κατα κανονα παντα, οχι απολυτα.. -
Πολλές φορές το όνομα της Mito αναφέρεται μαζί με το μινι αλλα πρακτικά δεν νομίζω οτι είναι ανταγωνιστικά.
Στην Mito πέρνεις 4 θέσεις και χρήσιμο χώρο αποσκευών...Αντίθετα το 5oo και το Mini έχουν παραπλήσιους χώρους και απευθύνονται σε αυτόν που θέλει κατι μικρό αλλά παιχνιδιάρικο, και την όψη και στην συμπεριφορά, οπότε είναι άμεσα ανταγωνιστικά.
-
Πολλές φορές το όνομα της Mito αναφέρεται μαζί με το μινι αλλα πρακτικά δεν νομίζω οτι είναι ανταγωνιστικά.
Στην Mito πέρνεις 4 θέσεις και χρήσιμο χώρο αποσκευών...Αντίθετα το 5oo και το Mini έχουν παραπλήσιους χώρους και απευθύνονται σε αυτόν που θέλει κατι μικρό αλλά παιχνιδιάρικο, και την όψη και στην συμπεριφορά, οπότε είναι άμεσα ανταγωνιστικά.
θα συμφωνησω και με σενα,αλλα και με τη παραπανω αποψη..το ΜΙ.ΤΟ ειναι βουβαλι μπροστα στο μινι,αλλα απο την αλλη και τα δυο αναφερονται σε τρεντο-καταστασεις...το 500αρακι παντως που εχει ακριβως ιδιους χωρους με το mini ειναι στα ματια μου το 'mini του φτωχου' ενω η αλφα απλως μια πολυ καλυτερη προταση..
και περισσοτερους χωρους εχει και πιο πολλα γκαζια και ποιοτητα και εμφανιση σε σαφως χαμηλοτερη τιμη....ε ειναι μονοδρομος η αποφαση,εκτος αν αρχισουν οι υποστηρικτες του mini να μιλανε για αισθηση καρτ και τα συναφη...
το μονο πλεονεκτημα του Mini ειναι οι πολλαπλοι,αλλα και παλι ειναι κατσικι(το παλιο,στο καινουριο δεν εχω μπει εν κινησει) αρα δεν καταλαβαινω αν υπαρχει ουσιαστικο ωφελος απο αυτο... -
delete
-
θα συμφωνησω και με σενα,αλλα και με τη παραπανω αποψη..το ΜΙ.ΤΟ ειναι βουβαλι μπροστα στο μινι,αλλα απο την αλλη και τα δυο αναφερονται σε τρεντο-καταστασεις...το 500αρακι παντως που εχει ακριβως ιδιους χωρους με το mini ειναι στα ματια μου το 'mini του φτωχου' ενω η αλφα απλως μια πολυ καλυτερη προταση..
και περισσοτερους χωρους εχει και πιο πολλα γκαζια και ποιοτητα και εμφανιση σε σαφως χαμηλοτερη τιμη....ε ειναι μονοδρομος η αποφαση,εκτος αν αρχισουν οι υποστηρικτες του mini να μιλανε για αισθηση καρτ και τα συναφη...
το μονο πλεονεκτημα του Mini ειναι οι πολλαπλοι,αλλα και παλι ειναι κατσικι(το παλιο,στο καινουριο δεν εχω μπει εν κινησει) αρα δεν καταλαβαινω αν υπαρχει ουσιαστικο ωφελος απο αυτο...Σωστος φιλε,συμφωνω σε ολα
εκτος απο αυτο για τις μυξες
Παντως η πρωτη εντυπωση της ΜιΤο με τη νεο-ρετρο αισθητικη,και την ξεχωριστη σπορ συμπεριφορα στο μινι παραπεμπει.Απο κει και περα μιλαμε για μια πιο ισορροπημενη λση
-
μα φυσικα και ειναι ανταγωνιστικα εφοσον υποψηφιοι αγοραστες του ενος ειναι αρκετα πιθανο να αγορασουν το αλλο
το mini παντως χωρους αποσκευων δεν εχει, αλλα πισω καθονται ανετοτατα 2 ατομα.τελος το 500 και το cooper τα χωριζει.. πραγματικα χασμα στην τιμη. η βασικη εκδοση των δυο πρεπει να εχει διαφορα κανα 7αρι χιλιαρικα, πραγμα που σ'αυτα τα λεφτα σημαινει χονδρικοτατα ενα ++50% της τιμης. μιλαμε για αρκετα μεγαλη διαφορα. περισσοτερο ανταγωνισμος της ΜΙΤΟ ειναι το ΜΙΝΙ παρα του 500 οπως φαινεται σε μενα.
εδιτ: επισης σ'αυτες τις τρεντοκατηγοριες που σαφως κανενας δεν θα αγορασει τη ΜΙΤΟ ή το ΜΙΝΙ επειδη ψαχνει ΤΟ value for money νομιζω οτι η διαφορα χωρου αποσκευων ειναι σα να λεμε οτι Ζ4 και η SLK δεν παιζουν στην ιδια κατηγορια γιατι το slk εχει σκληρη οροφη..
Alfa Romeo Mi.Τo 2008