Αδικο είναι να συγκρίνεται η Μι.Το με την Delta σε ό,τι αφορά το εσωτερικό. Η σύγκριση πρέπει να γίνεται με τα ανταγωνιστικά της Μι.Το, δηλαδή το ΜΙΝΙ και το 500 προς το παρόν (σύντομα και το Α1 που πιστεύω πως θα είναι και το κορυφαίο, αν δεν μας επιφυλλάσσει καμιά αρνητική έκπληξη η Audi... ).
Ασχετο: στον αγώνα των WSBK (World Superbike) στο Brno , είχε σαν Pace Car την Mi.To , η οποία φαινόταν σαφώς καλύτερη από ό,τι στις φωτογραφίες.
Είδα βιαστικά και την Delta σε άσπρο , χωρίς διχρωμία. Δείχνει τεράστια , αλλά δεν δείχνει άσχημη, ούτε σαν βανάκι όπως μου είχε φανεί στις φωτό. Το εσωτερικό δεν το είδα καθόλου, ήμουν εν κινήσει.
Τι διάβολο, έχουν τσακωθεί με το φακό οι ιταλοί; Πάντως, κανένα από τα δύο δεν μου κάνει. Αν είχα οικογένεια, η άνεση και η πολυτέλεια της Delta θα την είχαν στα υποψήφια μαζί με το Α3 Sportback (ό,τι καλύτερο για κάθε χρήση , ταπεινή άποψη... ). Τώρα, είναι πολύ μεγάλη και αρκετά ακριβή για μένα. Πάντως οι τιμές της εκ πρώτης όψεως και λαμβάνοντας υπόψη τον εξοπλισμό και το αυτοκίνητο, δεν είναι καθόλου κακές. Ναι, το Bravo είναι φθηνότερο, αλλά αυτό είναι λογικό. Και το Golf είναι αρκετά φθηνότερο του A3, ενώ και τα δύο βρίσκουν το δρόμο τους στην αγορά μια χαρά.
Η Μι.Το πάλι, αν και σε εξαιρετική τιμή, έχει διάφορα που δεν μου αρέσουν , κυρίως γιατί εντοπίζει πολύ στο σπορ και λιγότερο στην άνεση , κι εγώ μάλλον έχω γεράσει λιγάκι...
Θα περιμένω το νέο Ypsilon, μήπως έχουμε καμιά έκπληξη, ενώ οι ελπίδες μου δεν έχουν σβήσει για ένα μικρότερο υβριδικό Lexus. Αν και αυτό θ'αργήσει πολύ...