-
Αυτών που βγάζουν συμπεράσματα επειδή πρέπει να βγάλουν από κάπου συμπεράσματα.
Χθες είχαμε από διάφορους αλήτες ξύλο κατά 3-4 αλλοδαπών και ενός περιπτερά του οποίου το περίπτερο μάλιστα λεηλάτησαν καθώς και σπάσιμο μερικών αυτοκινήτων. Συμπέρασμα: οι Έλληνες είναι ρατσιστές, μισούν το λιανικό μικροεμπόριο καθώς και την αυτοκίνηση.
Αυτά που διαβάζω παραπάνω είναι τόσο αστήρικτα που ελπίζω να μη χρειαστεί να τα αντικρούσω.
-
A!, Ok ...Ευχαριστώ για το συμπληρωμα...
-
Ενω το 'οι έλληνες ΔΕΝ είναι ρατιστες' ή το είναι 'οι ΠΙΟ φιλόξενοι' στον κόσμο δεν είναι υπερβολή?
-
Τελικά πρέπει να σε ενοχλεί πολύ που λέγεσαι Ελληνας, ε;
-
Ο χρήστης natasha.n έγραψε:
Δυστυχώς, το topic μετακινήθηκε και εντάχθηκε εδώ.Έγραψα όμως, ότι το περιστατικό αυτό καθεαυτό, ήταν η αφορμή. Το ζητούμενο ωστόσο, ήταν να ξεκινήσουμε μία συζήτηση περί ρατσισμού.
κάποτε υπήρχε αυτό
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=15785
Μπορεί να το ξεκλειδώσει κάποιος mod τώρα που ηρέμησαν τα πράγματα;
-
Δέν το πιστεύεις ΙΚΕ;
Θέλεις να βγάλω το φιλοξενόμετρο να αναμετρηθούμε;
Τέλος πάντων,οι υπερβολές νομίζω οτι δικαιολογούνται όταν τουλάχιστον προσπαθούν να ωθήσουν κάποιον στο να είναι περισσότερο φιλόξενος,και ειδικά όταν προσπαθεί να κάνει ΕΜΑΣ καλύτερους.
Με βρίσκει ιδιαίτερα θετικό μία κίνηση που χωρίς να σε αναγκάζει σε 'τρώει στο φιλότιμο' για να σε κάνει καλύτερο -
ΟΚ...συνέχεια εκει!
-
Το ότι δεν είναι ρατσιστές είναι ορθό. Αν ήταν ρατσιστές θα είχαν πρόβλημα με τους μαύρους, τους Πακιστανούς, τους Φιλιππινέζους, τους Άραβες και μυριάδες άλλους που χρόνια τώρα ζουν μόνιμα στην Ελλάδα και δεν τους πειράζει άνθρωπος. Οι Αλβανοί είναι ειδική περίπτωση κι ας πρόσεχαν όταν από τη μια οι UCKάδες τους κυκλοφορούσαν χάρτες της Αλβανίας μέχρι την Πρέβεζα κι από την άλλη 'εκπρόσωποί' τους γέμιζαν τα αστυνομικά δελτία καθημερινά.
Το ότι είναι οι ΠΙΟ φιλόξενοι δεν είναι ορθό (πλέον).
-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
Τελικά πρέπει να σε ενοχλεί πολύ που λέγεσαι Ελληνας, ε;Λες? Σύμφωνα με τον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό θα πρέπει να θεωρούμε εθνικό το αληθές.
Εσυ λοιπόν βγάλε ελληνόμετρο και μέτρα ποιός είναι πιο ΕΛληνας...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το ότι δεν είναι ρατσιστές είναι ορθό. Αν ήταν ρατσιστές θα είχαν πρόβλημα με τους μαύρους, τους Πακιστανούς, τους Φιλιππινέζους, τους Άραβες και μυριάδες άλλους που χρόνια τώρα ζουν μόνιμα στην Ελλάδα και δεν τους πειράζει άνθρωπος.Να σημειώσω όμως εδώ, ότι οι αλλοδαποί που γρονθοκοπήθηκαν εχθές ήταν, ο ένας από την Παλαιστίνη και ο άλλος από το Μπανγκλαντές;
Οι Αλβανοί είναι ειδική περίπτωση
Άρα, καλώς αναφέρεται κάπου το πικρό ανέκδοτο 'δεν είμαστε ρατσιστές. Αυτοί είναι Αλβανοί'...
-
Γνωρίζουμε τήν αιτία που προκάλεσε το γρονθοκόπισμα;
Τό ότι γρονθοκοπήθηκαν δύο αλλοδαποί μπορεί να έχει ρατσιστικά αίτια,αλλά σε μεγάλες συγκεντρώσεις φιλάθλων που η ομάδα τους έχει χάσει έναν τελικό με εξευτελιστικό σκόρ,τα αίτια ενός ξυλοδαρμού ή ενός βανδαλισμού που θα προκαλέσουν,νομίζω ότι έχει άλλου είδους αίτιο.
Στήν θέση τών δύο αλλοδαπών,θα μπορούσανε να ήτανε δύο Ελληνες,δύο αστυνομικοί,δύο παπάδες ή δύο μπακάληδες εκείνη τη στιγμή.
Πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανόν να παρασυρθήκατε (σε αυτήν την συγκεκριμένη περίπτωση) απο τούς τίτλους τών καναλιών.
-
Οι Έλληνες δεν είναι ρατσιτές, ίσως έχουν σε ένα βαθμό μια ξενοφοβία.
Δεν ξέρω αν έχεις ζήσει Αγγλία (εκτός Λονδίνου) να δεις πόσο καλοί άνθρωποι είναι οι Λόκαλοι (παράφραση του local )Τώρα για το σύνθημα 'Δεν θα γίνεις έλληνας ποτέ' τι σε πείραξε? Ψέμα είναι? Άσε που οι Αλβανοί μπορεί να ανακουφήστηκαν στο άκουσμα αυτού του συνθήματος....ξερούς πολλούς ξένους να θέλουν να γίνουν Έλληνες? και τούμπαλιν βέβαια, ξέρεις πολλούς Έλληνες να θέλουν να γίνουν.....ξένοι?
Τέλος χαρακτηριστικό δείγμα ρατσισμού: (σελίδα 1)
οι οδηγοί πουλ μουρ αυτοκινήτων(που την έχουν μικρή σύμφωνα με τους υπόλοιπους που οδηγούν σαξόραλα και την έχουν μεγάλη)θεωρούν γύφτουλες/κάγκουρες τους οδηγούς των σαξόραλων
Δλδ και γι'αυτό να απολογηθούμε?που την έχουμε μεγάλη?
Εκτός πλάκας μου τη σπάει ο ρατσισμός με τα σαξοπουντόραλλα (και στα πούντο καλά κάνουν είναι ΙΤαλικά ) δεν υπάρχει μπλόκο που να μην βρεθείς δεξιά γενικά όλοι να σε θεωρούν κάγκουρα, κα ιότι έχεις μπλε πιτσιλιστήρια.....
Ακούς εκεί....δεν θα γίνεις ραλαααααακιαας ποτέέέέέ.....πουντοτζιτεεεεεεεεεεεε πουντοτζιτεε,ε,ε,ε!
-
HUNTER πολύ σωστή η παρατήρησή σου. Οπως μπορούμε να πέσουμε στην παγίδα 'οι έλληνες δεν είναι ρατσιστές' κλεινοντας τα μάτια στο όποιο προβλημα ομοίως μπορεί να πέσουμε και στην παγίδα του να ερμηνεύουμε την όποια διαμαχη καθαρά και μόνο με ρατσιστικά κινητρα ακόμα και αν δεν έχουν απολύτως καμία σχέση.
Θα πρότεινα σε όσους θέλουν να δουν 2 επεισόδια της σειράς southpark, το ένα με την σημαία του southpark και το άλλο με το 'hate crime'.
-
'οι ελληνες ειναι ρατσιστες'...
οριστε...και τι εγινε?
-
Επειδή δέν έχω ασχοληθεί καθόλου σοβαρά με το θέμα του ρατσισμού,θα κάνω μία ερώτηση πρός όλους,καί όποιος γνωρίζει κάτι τεκμηριωμένο άς το παραθέσει,όποιος πάλι δέν ξέρει κάτι τεκμηριωμένο μπορεί να το 'φιλοσοφήσει' όπως και εγώ.
Αναρωτιέμαι λοιπών για το άν το φαινόμενο του ρατσισμού είναι κάτι που δέν μπορεί να αποβληθεί απο τόν ψυχισμό μας.Αν δηλαδή αποτελεί κάποιο κληροδότημα τής ανθρώπινης φύσης,κάτι που καθορίστικε να υπάρχει στο είδος μας δια μέσου τής εξελικτικής πορείς (λόγω κάποιας ανάγκης για επιβίωση π.χ.) που έχουμε ακολουθήσει.
Εάν είναι έτσι που το φαντάζομαι,τότε αδίκως ίσως ζητάμε διέξοδο ή λύση,και τότε,ίσως,το πρόβλημα να μήν είναι κάν υπαρκτό,απλά μία νεοτεριστική ανακάλυψη που διατυπώθηκε σε κάποια βιβλία και ακολουθήθηκε λόγω πολιτικής ορθότητας
Εάν δηλαδή,ο ρατσισμός είναι κάτι που αναπτύχθηκε στο είδος μας για να μπορεί αυτό να επιβιώνει καλύτερα (σε μία μακρυνή και αρχαία εποχή,όπου η επιβίωση ήταν σημαντικότερη απο τόν πολιτισμό) τότε αδίκως τον πολεμάμε,διότι ΔΕΝ θα απαλλαγούμε ποτέ απο αυτόν.
Ολα τα παραπάνω είναι σκέψεις που κάνω χωρίς να έχω ψάξει περισσότερο (οι σκέψεις του μπουμπούνα δηλαδή),έχοντας σαν αρχή στίς σκέψεις μου ότι όλοι οι άνθρωποι,οποιασδήποτε χώρας ή φυλής (πλήν ίσως κάποιων απομωνομένων που εξελίχθηκαν χωρίς τόν ανταγωνισμό κάποιων γειτόνων) είναι ρατσιστές.
Εάν δηλαδή μου πείτε ότι οι Ελβετοί ή οι Γιουγκοσλάβοι ή οι Πακιστανοι δέν είναι ρατσιστές (πώς θα μετρηθεί/τεκμηριωθει αυτό δέν ξέρω βέβαια),τότε όλες μου οι σκέψεις είναι άνευ λογικής και πάνε στα σκουπίδια κατευθείαν -
Πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανόν να παρασυρθήκατε (σε αυτήν την συγκεκριμένη περίπτωση) απο τούς τίτλους τών καναλιών.
Προσωπικά, δεν παρασύρθηκα από κανένα τίτλο, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν παρακολουθώ τηλεόραση, πλην ελαχίστων περιπτώσεων.
Ενημερώθηκα μέσω internet.Να διευκρινίσω ότι, ως νέο μέλος στο forum δεν είχα δει το topic περί ρατσισμού και, εξ' αφορμής των γεγονότων αυτών, θέλησα να ξεκινήσω ένα νέο θέμα.
Το 'υπερτροφικό, εθνικιστικό εγώ' μας, είναι μία πραγματικότητα που την φανερώνει το 80% +/- 'εθνικής υπερηφάνειας' της πρόσφατης δημοσκόπησης στην οποία αναφέρθηκα.
Η έξαρση του ρατσισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι ανησυχητική, όπως επίσης και η συντηρητική στροφή της κοινωνίας, γενικότερα, δεδομένου ότι ενισχύει παρόμοια φαινόμενα.
Σε καμία περίπτωση δεν εθελοτυφλώ ότι μόνον εμείς είμαστε ρατσιστές, ως λαός. Αυτό όμως, δεν μας δίνει και άλλοθι...Σύμφωνα με τον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό θα πρέπει να θεωρούμε εθνικό το αληθές.
Ναι, αρκεί να το ερμηνεύουμε εις βάθος...
Το αληθές, απογυμνωμένο από εθνικιστικές υστερίες μέσα από τη λιτή καταγραφή των γεγονότων. -
Το να πεις ότι οι Έλληνες (αλλά και Άγγλοι, Αμερικάνοι, Αλβανοί, Ουζμπέκοι, Τάταροι, Βυσιγότθοι, Οστρογότθοι κ.λπ.) είναι ρατσιστές, είναι ρατσισμός. Πολύ απλά γιατί κατηγορώντας τους συλλογικά επαναλαμβάνεις αυτό για το οποίο τους κατηγορείς (τι είναι άλλωστε ο ρατσισμός; η συλλογική απόρριψη βάση ενός χαρακτηριστικού - εθνοτικού, θρησκευτικού, φιλετικού κ.λπ.)
Αντίστοιχα το να πεις ότι οι Έλληνες είναι οι πιο φιλόξενοι, οι πιο αγνοί, οι πιο μάγκες, οι πιο, πιο, πιο... κ.λπ. είναι σωβινισμός (αφού οποιαδήποτε σύγκριση θα ήταν γελοία ήδη και ως προσπάθεια - τι σημαίνει 'οι πιο φιλόξενοι';, με ποια κριτήρια, συγκριτικά με ποιους λαούς, με τι δείγμα, ποιον ορισμό 'μέσου όρου φιλοξενίας' κ.λπ.).
Τα μ@λ@κισμένα που έδειραν τους Παλαιστίνιους (αλήθεια, γνώριζαν ότι είναι Παλαιστίνιοι αυτοί τους οποίους έδερναν; ), το πιθανότερο είναι ότι θα βάραγαν και τη γυναίκα τους (αν μπορούσαν, γιατί εναλλακτικά μπορεί να τρώνε εκείνοι ξύλο) ή το παιδί τους και γενικότερα να ήταν ΚΡΕΤΙΝΟΙ ως άνθρωποι κι όχι ως Έλληνες (ως Έλληνας είσαι απλώς... Έλληνας υπήκοος και τίποτε περισσότερο).
-
Οι ειδήσεις στο ίντερνετ,ακολουθούνε διαφορετικό δρόμο παρουσίασης απο ότι αυτές τής τηλεόρασης;
-
Και πιο είναι το Αληθές;;;
-
Ο χρήστης natasha.n έγραψε:
......
Το 'υπερτροφικό, εθνικιστικό εγώ' μας, είναι μία πραγματικότητα που την φανερώνει το 80% +/- 'εθνικής υπερηφάνειας' της πρόσφατης δημοσκόπησης στην οποία αναφέρθηκα.
.......Υπαρχει κανενας λαος ο οποιος να μην εχει τοσο % εθνικης περηφανειας?
Εχω ακουσει απο ξενους οτι οι ελληνες ειναι ο απο τους πιο φιλικους λαους (δεν λεω για οργανωση και υποστηριξη)
Ρατσισμός -όλων των ειδών-