-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Ποιος θα ηταν χαρομενος αν το παιδι του ακολουθουσε ενα τετοιο δρομο;
Καλύτερα να γίνει ομοφυλόφιλος, παρά ρατσιστής οποιουδήποτε είδους (εθνικου, κοινωνικού κλπ)
Ακραίο αυτό που γράφεις.
Αλλά για πες αν ερχόταν το παιδί σου και σου έλεγε μπαμπά τι να φορέσω σήμερα αυτό το στρίνγκ ή το άλλο με τις καρδούλες; Ή κυκλοφορούσε μέσα στο σπίτι με πασουμάκια ροζ και ζαρτιέρες πως θα αντιδρούσες;(υποθετικό ερώτημα χωρίς παρεξήγηση)
Άλλο ομοφυλόφιλος άνδρας και άλλο transvestite, για να αρθεί μια κοινή παρεξήγηση. Ένας ομοφυλόφιλος δεν είναι απαραίτητα θηλυπρεπής, ούτε θέλει να ντύνεται γυναικεία. Και κάτι ακόμα: Από την ψυχολογία η ομοφυλοφιλία δεν θεωρείται πλέον 'απόκλιση' ενώ το να είσαι transvestite (δεν ξέρω πώς ακριβώς μεταφράζεται στα ελληνικά) θεωρείται διαταραχή.
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
- Όσο για τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων έχω να πω ευθαρσώς και με παρρησία ότι για το μόνο που είναι άξιοι είναι για να κράζονται μεταξύ τους και να κοιτάει ο ένας να φάει κανένα τεκνό από τον άλλο.
- Για παιδιά και τα λοιπά ούτε για κοιτάνε από μακριά.
- Άμα υπάρχει στο forum κανένας ψυχολόγος ή ψυχίατρος θα σας το τεκμηριώσεια αυτό μια χάρα.
- Και αυτοί που με θεωρείται συντηρητικό ρίχτε μια ματιά στα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.
-
To 'κράξιμο' που αναφέρεις είναι το ανάλογο της 'κατινιάς' των ετεροφυλόφιλων. Το ότι κοιτά ο ένας να φάει το 'τεκνό' του άλλου είναι επίσης προνόμιο και των ετεροφυλόφιλων, με την διαφορά ότι η μία κοιτά να φάει το τεκνό της άλλης και ο ένας κοιτάει να φάει το πιπίνι του άλλου. Βέβαια μιλάς για φαινόμενα τα οποία εντείνονται σε περιθωριοποιημένες ομάδες (με συγχωρείς αλλά δεν έχω το χρόνο να αναπτύξω επί του θέματος).
Επίσης προσθέτω το φαινόμενο μεταξύ ετεροφυλοφίλων (συνήθως δασύτριχων με χρυσή καδένα) του 'γιατί κοιτάς τη γκόμενά μου ρε, πάμε έξω να σε πλακώσω αν είσαι άντρας'; -
Εδώ έχω κι εγώ σοβαρότατες αντιρρήσεις (ανάλογες βέβαια έχω και για ετεροφυλόφιλα ζευγάρια).
-
Σου εξήγησαν παραπάνω, η ομοφυλοφιλία εδώ και καιρό ΔΕΝ αποτελεί 'ψυχολογική ασθένεια' (και δεν είναι θέμα μόδας).
-
48% των συμμετεχόντων είναι συντηρητικοί, so what???
Είναι πάντως φανερό ότι οι περισσότεροι έχουν μπουρδουκλώσει το μυστήριο του γάμου (εκκλησιαστικό), με τη νομιμοποίηση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Το ένα θέμα όμως δεν έχει καμία σχέση με το άλλο και βέβαια οι ομοφυλόφιλοι δε ζητούν να ντυθούν 'νυφούλες'.
-
Καλά ρε παιδιά, 11 σελίδες για αυτό το θέμα;
Ομολογώ ότι (για πρώτη φορά) βαριέμαι να τις διαβάσω όλες πριν εκφέρω γνώμη.
Η άποψη μου είναι ότι δεν μου πέφτει κανένας λόγος για το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του. Αν θέλει να παντρευτεί με ομόφυλο, δικαίωμα του. Ναι λοιπόν στους πολιτικούς γάμους ομοφυλοφίλων, όχι όμως στο δικαίωμα υιοθεσίας καθώς σε εκείνη την περίπτωση δεν επηρεάζεται μόνο η ζωή δύο ενηλίκων που αποφάσισαν να ενώσουν τις τύχες τους.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Ποιος θα ηταν χαρομενος αν το παιδι του ακολουθουσε ενα τετοιο δρομο;
Καλύτερα να γίνει ομοφυλόφιλος, παρά ρατσιστής οποιουδήποτε είδους (εθνικου, κοινωνικού κλπ)
Ακραίο αυτό που γράφεις.
Αλλά για πες αν ερχόταν το παιδί σου και σου έλεγε μπαμπά τι να φορέσω σήμερα αυτό το στρίνγκ ή το άλλο με τις καρδούλες; Ή κυκλοφορούσε μέσα στο σπίτι με πασουμάκια ροζ και ζαρτιέρες πως θα αντιδρούσες;(υποθετικό ερώτημα χωρίς παρεξήγηση)
Άλλο ομοφυλόφιλος άνδρας και άλλο transexual, για να αρθεί μια κοινή παρεξήγηση. Ένας ομοφυλόφιλος δεν είναι απαραίτητα θηλυπρεπής, ούτε θέλει να ντύνεται γυναικεία. Και κάτι ακόμα: Από την ψυχολογία η ομοφυλοφιλία δεν θεωρείται πλέον 'απόκλιση' ενώ η transexuality (δεν ξέρω πώς ακριβώς μεταφράζεται στα ελληνικά) θεωρείται διαταραχή.
..και αλλο transvestite και αλλο transexual, kyan
transexual δεν ειναι αυτος που ντυνεται γυναικα, ειναι αυτος που εχει κανει εγχειρηση αλλαγης φυλουοσο για το αν θελουνε να ντυνονται γυναικεια ή οχι...γμσε τα!!
το 'ζουν αναμεσα μας' το εχεις δει??
αντε σ'ενα γυμναστηριο και μετρα ποσους τουμπανους με ξυρισμενα κεφαλια θα δεις..
μετα, ξυσε επιδεικτικα τα @@ σου και κοιτα ποσοι απο αυτους θα καρφωθουνε και μετα θα σε κοιτανε σα λουκουμακι...κριμα.. καιροι χαλεποι!!
ουτε στα γυμναστηρια της αρχαιας αθηνας δεν ητανε τοσες λουγκρες μαζεμενες.(οσοι πατε gym και ειστε straight, μη θιγεστε!! δεν παει σε'σας βεβαια το σχολιο μου!!)
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
..και αλλο transvestite και αλλο transexual, kyanΣόρι, έχεις δίκιο, το διόρθωσα. Δεν θυμόμουν ποιο απ'τα δύο είναι.
μετα, ξυσε επιδεικτικα τα @@ σου και κοιτα ποσοι απο αυτους θα καρφωθουνε και μετα θα σε κοιτανε σα λουκουμακι...
Μήπως το ξύσιμο είναι κάποιος 'κώδικας';
κριμα.. καιροι χαλεποι!!
ουτε στα γυμναστηρια της αρχαιας αθηνας δεν ητανε τοσες λουγκρες μαζεμενες.(οσοι πατε gym και ειστε straight, μη θιγεστε!! δεν παει σε'σας βεβαια το σχολιο μου!!)
Ειδικά αν πας σε γυμναστήριο αργά το βράδυ συνήθως βρίσκεις 3-4 'ζευγαράκια' και καναδυό πορωμένους με τη γυμναστική str8. Αλλά οι gay δεν σε ενοχλούν, εκτός κι αν τους προκαλέσεις.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
- Όσο για τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων έχω να πω ευθαρσώς και με παρρησία ότι για το μόνο που είναι άξιοι είναι για να κράζονται μεταξύ τους και να κοιτάει ο ένας να φάει κανένα τεκνό από τον άλλο.
- Για παιδιά και τα λοιπά ούτε για κοιτάνε από μακριά.
- Άμα υπάρχει στο forum κανένας ψυχολόγος ή ψυχίατρος θα σας το τεκμηριώσεια αυτό μια χάρα.
- Και αυτοί που με θεωρείται συντηρητικό ρίχτε μια ματιά στα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.
-
To 'κράξιμο' που αναφέρεις είναι το ανάλογο της 'κατινιάς' των ετεροφυλόφιλων. Το ότι κοιτά ο ένας να φάει το 'τεκνό' του άλλου είναι επίσης προνόμιο και των ετεροφυλόφιλων, με την διαφορά ότι η μία κοιτά να φάει το τεκνό της άλλης και ο ένας κοιτάει να φάει το πιπίνι του άλλου. Βέβαια μιλάς για φαινόμενα τα οποία εντείνονται σε περιθωριοποιημένες ομάδες (με συγχωρείς αλλά δεν έχω το χρόνο να αναπτύξω επί του θέματος).
Επίσης προσθέτω το φαινόμενο μεταξύ ετεροφυλοφίλων (συνήθως δασύτριχων με χρυσή καδένα) του 'γιατί κοιτάς τη γκόμενά μου ρε, πάμε έξω να σε πλακώσω αν είσαι άντρας'; -
Εδώ έχω κι εγώ σοβαρότατες αντιρρήσεις (ανάλογες βέβαια έχω και για ετεροφυλόφιλα ζευγάρια).
-
Σου εξήγησαν παραπάνω, η ομοφυλοφιλία εδώ και καιρό ΔΕΝ αποτελεί 'ψυχολογική ασθένεια' (και δεν είναι θέμα μόδας).
-
48% των συμμετεχόντων είναι συντηρητικοί, so what???
Είναι πάντως φανερό ότι οι περισσότεροι έχουν μπουρδουκλώσει το μυστήριο του γάμου (εκκλησιαστικό), με τη νομιμοποίηση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Το ένα θέμα όμως δεν έχει καμία σχέση με το άλλο και βέβαια οι ομοφυλόφιλοι δε ζητούν να ντυθούν 'νυφούλες'.
Το κράξιμο που εσύ λες ότι ονομάζεται κατινιά στους ετεροφυλόφιλους ακόμα και αν συναντάται δεν αποτελεί πλειοψηφεία τουλάχιστον στους άντρες.
Εγώ δεν έχω συναντήσει τουλάχιστον πολλούς άντρες που να βγάλουν τα μάτια κάποιου άλλου για μία γυναίκα γιατί όλοι ξέρουμε ότι η γυναίκα διαλέγει και από εκεί και πέρα διεκδικήσεις και χτυπήματα κάτω από την ζώνη είναι μάταια για ένα τέτοιο λόγο.
Στις γυναίκες βέβαια συναντάται συχνά-πυκνά αλλά και εκεί τα ποσοστά είναι πίσω από τους ομοφυλόφιλους, κατά την γνώμη μου.Στα ποσοστά εννοώ και το 40% που λέει όχι στην υιοθεσία δηλαδή το όλον κάπου κοντά στο 90%
Εγώ δεν έχω μπουρδουκλώσει τίποτα γιατι και η γνώμη μου και για το κανονικό γάμο είναι η ίδια.Δηλαδή είναι μία νομική πράξη για να βρίσκει άκρη το κράτος με την φορολογία και τα κληρονομικά άσχετα αν γίνεται με την ευλογία παπά ή δημάρχου.
Πιστεύω όμως ότι αν αρχίσεις να δίνεις τέτοια δικαιώματα στην ομάδα των ομοφυλόφιλων θα επανέρχονται συχνά πυκνά με περισότερα και πιο ακραία αιτήματα και οι μικρότεροι από εδώ θα με θυμηθήτε στα χρόνια που θα έρθουν.
Είναι άτομα χωρίς κανένα μέτρο.Δεν σταματάνε σε τίποτα.
Και φυσικά δεν μπορεί με τίποτα το επίσημο κράτος να παραδώσει με τίποτα ένα ορφανό να το μεγαλώσουν δύο αμφιφυλόφιλοι στην ουσία άνθρωποι με την λέξη ηθική διαγραμένη από το λεξιλόγιο τους μόνο και μόν για να δείξει ότι είναι σύγχρονο και δεν δοιηκείται από μουλάδες.Υπάρχουν αξιολογότα άτεκνα και όχι μόνο ζευγάρια που περιμένουν πως και πως να πάρουν ένα παιδάκι και του προσφέρουν όσα η ζωή του στέρησε.
Αξιολογότατα!
Όχι στο όνομα της προόδου του αντιρατσισμού και της ανοχής στην διαφορετικότηα να παραδόσουμε τα ορφανά και τα εγκατελελειμένα παιδιά σε ανθρώπους που και αυτοί εν ξέρουν τι είναι! -
Αν και δεν ξέρω πόσο νόημα έχει η κουβέντα (είσαι απόλυτα πεπεισμένος με βάση τις πεποιθήσεις σου), να κάνω μία ερώτηση:
Θεωρείς ότι de facto ένας ομοφυλόφιλος (άνδρας ή γυναίκα) δεν μπορεί να είναι αξιόλογο άτομο;
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Όποιος ξαναδιαβάσει το κείμενο σου θα δει ότι σε λίγες γραμμές, αφήνεις υπονοούμενα για τις σεξουαλικές μου προτιμήσεις, και με κατήγορείς και για κομπλεξικό συν την αγενή προσφώνηση κατ' εμέ 'μεγάλε', με το οποίο με προσφωνείς, πράγμα που και εγώ κάνω αλλά για πολύ κολλητούς.
Αν μου βρεις ένα αντίστοιχο δικό μου κείμενο θα ζητήσω συγνώμη, αλλά μην κάνει τον κόπο δεν θα βρεις τίποτε γιατί έχω αρχές και σέβομαι αυτούς που μου κάνουν την τιμή να συζητούν με μένα, ακόμα και μέσω πλήκτρων και ακόμα περισσότερο επειδή δεν τους έχω δει ποτέ από κοντά.
Όσο για το προοδευτικός εσύ με κείμενο σου αυτοτοποθετείσαι στον χώρο.
Ολίγον έγκυος δεν γίνεται.
Σε χαιρετώ και ελπίζω κάποια στιγμή να φτάσει και εδώ η αύρα της προόδου της Αμερικής μήπως και κάνω κανένα βήμα μπροστά ο κακομοίρης!1ον) για τα υπονοούμενα, ποτέ δεν αφήνω υπονοούμενα. Αν ήθελα να σε πω gay, θα σ'ελεγα gay. Πλάκα έκανα, και δε φταις εσύ που δεν την κατάλαβες, όσο κι αν προσπάθησα με τα emoticons.. ( αυτά τα γελαστά ανθρωπάκια είναι, καλή ώρα σαν και αυτό : )
2oν) Αν σε ενοχλεί το 'μεγάλε', είναι επειδή είτε είσαι κομπλεξικός, είτε αρκετά αφελής να δίνεις full σημασία σε ό,τι γράφεται απ'τον οποιδήποτε στο ιντερνετ. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, άξιος της μοίρας σου.
3ον) Σιγά μην κάθομαι να ψάχνω κείμενά σου. Είσαι ρατσιστής και το'χεις παραδεχτεί. Παρ'ολα αυτά, σου ξαναλέω: Δε σε κατηγορώ γι'αυτό. Μέχρι όπου μπορεί ο καθένας.
4ον) Εβγαλες το συμπέρασμά σου, αυτοτοποθετούμαι κιόλας ως προοδευτικός ε; Να λοιπόν και οι χαρακτηρισμοί σου ( που να ψάχνω τώρα άλλα κείμενα..) .. Με τη μία βάζουμε ταμπέλα, με ένα απλό κείμενο, χωρίς να ξέρουμε το παραμικρό για τον άλλο.. ξαναλέω : μέχρι όπου μπορεί να φτάσει ο καθένας, σύμφωνα με τις ικανότητές του.
Και σου απαντώ, αν και αμφιβάλλω αν θα συλλάβεις τη σκέψη μου : αν προοδευτικός θα πει ότι δεν ασχολούμαι με τους άλλους εφόσον δε με ενοχλούν, και δεν κρίνω τη διαφορετικότητα του καθενός, τότε ίσως και να είμαι. Και αν είναι έτσι, είμαι υπερήφανος που είμαι. Αυτό πάει για οποιονδήποτε απλά γουστάρει και είναι gay και στο πετσί μου εμένα προσωπικά τί κάνει ο καθένας.. Αν τώρα ο άλλος είναι ξεφωνημένη και πάει γυρεύοντας, είναι άλλη ιστορία, αλλά και πάλι, είναι αρκετά αξιολύπητος από μόνος του για να κάθεσαι να τον κράζεις. Τώρα για τον κάθε παραλία που κάθεται και ασχολείται με τις προτιμήσεις του καθενός, είναι full ανόητος και καταδικασμένος να ζει στην ανοησία του και στο κομπλεξ του, αλλά το καταλαβαίνω ότι δεν έχουν όλοι την ίδια μόρφωση και το ίδιο iq και είναι οκ, δεν τα βάζεις με τη μητέρα φύση..
5) Εξήγησέ μου σε παρακαλώ που κολλάει η Αμερική, γιατί δε σε έπιασα..@tazio, κοίτα να δεις, θα σου πω απλά, υποθετικά πάντα, γιατί δεν έχω παιδιά, και δεν ξέρω πως θα βλέπω τα πράγματα αν και όταν κάνω ( θα σου απαντήσω εκ του ασφαλούς δηλαδή )
Αν το παιδί μου ήταν gay, δηλαδή να στο πω σε απλά ελληνικά, αν τον έπαιρνε απλά, δε θα με πείραζε. Ειλικρινά. Αν ήταν ξεφωνημένη, θα με πείραζε, όχι επειδή είναι gay, αλλά θα με πείραζε η συμπεριφορά του. Το ίδιο θα με πείραζε αν ήταν ψωνάρα, και γενικά οποιαδήποτε κραυγαλέα ή προκλητική συμπεριφορά του θα με πείραζε. Το θέμα είναι συμπεριφοράς, και όχι οι σεξουαλικές του προτιμήσεις.
Το μόνο που θα με πείραζε, και το παραδέχομαι, είναι πως (φυσιολογικά..) δε θα'βλεπα εγγονάκι αν ήταν ομοφυλόφιλος. Αλλά το ίδιο θα γινόταν αν αποφάσιζε ότι δε γουστάρει γενικά, οικογένειες κλπ.. Και έπειτα, δε μπορώ εγώ να του ορίσω τί να κάνει, από ένα σημείο και μετά. -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Αν και δεν ξέρω πόσο νόημα έχει η κουβέντα (είσαι απόλυτα πεπεισμένος με βάση τις πεποιθήσεις σου), να κάνω μία ερώτηση:Θεωρείς ότι de facto ένας ομοφυλόφιλος (άνδρας ή γυναίκα) δεν μπορεί να είναι αξιόλογο άτομο;
Είμαι κατά μεγάλο ποσοστό πεπεισμένος και όχι απόλυτα,από αυτά που έχω δει να γίνονται δίπλα μου και παραδίπλα μου.
Όχι δεν θεωρώ de facto ότι ένας ομοφυλόφιλος άντρας δεν μπορεί να είναι αξιόλογο άτομο.Υπάρχουν και μάλιστα μερικοί είναι πασίγνωστοί που είναι αξιολογότατοι και δεν μπορείς να τους προσάψεις τίποτα το αρνητικό.
Και ο κόσμος ο πολύς το ξέρει και δεν συμβαίνει τίποτε.
Για αυτό λέω ότι η κοινωνία δείχνει το συντηρητισμό της ή όχι ανάλογα του πόσο προκαλείται.Για της γυναίκες δεν ξέρω, γιατί μόνο μία περίπτωση δηλωμένη έχω συναντήσει στην ζωή μου, βλέπεις εκεί δεν είναι πολύ ευδιάκριτα τα πράγματα, για να καταλάβεις.
Η περίπτωση πάντως που σου λέω είναι ικάνη να γεμίσει άλλες τόσες σελίδες από αρνητικά περιστατικά. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Όποιος ξαναδιαβάσει το κείμενο σου θα δει ότι σε λίγες γραμμές, αφήνεις υπονοούμενα για τις σεξουαλικές μου προτιμήσεις, και με κατήγορείς και για κομπλεξικό συν την αγενή προσφώνηση κατ' εμέ 'μεγάλε', με το οποίο με προσφωνείς, πράγμα που και εγώ κάνω αλλά για πολύ κολλητούς.
Αν μου βρεις ένα αντίστοιχο δικό μου κείμενο θα ζητήσω συγνώμη, αλλά μην κάνει τον κόπο δεν θα βρεις τίποτε γιατί έχω αρχές και σέβομαι αυτούς που μου κάνουν την τιμή να συζητούν με μένα, ακόμα και μέσω πλήκτρων και ακόμα περισσότερο επειδή δεν τους έχω δει ποτέ από κοντά.
Όσο για το προοδευτικός εσύ με κείμενο σου αυτοτοποθετείσαι στον χώρο.
Ολίγον έγκυος δεν γίνεται.
Σε χαιρετώ και ελπίζω κάποια στιγμή να φτάσει και εδώ η αύρα της προόδου της Αμερικής μήπως και κάνω κανένα βήμα μπροστά ο κακομοίρης!1ον) για τα υπονοούμενα, ποτέ δεν αφήνω υπονοούμενα. Αν ήθελα να σε πω gay, θα σ'ελεγα gay. Πλάκα έκανα, και δε φταις εσύ που δεν την κατάλαβες, όσο κι αν προσπάθησα με τα emoticons.. ( αυτά τα γελαστά ανθρωπάκια είναι, καλή ώρα σαν και αυτό : )
2oν) Αν σε ενοχλεί το 'μεγάλε', είναι επειδή είτε είσαι κομπλεξικός, είτε αρκετά αφελής να δίνεις full σημασία σε ό,τι γράφεται απ'τον οποιδήποτε στο ιντερνετ. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, άξιος της μοίρας σου.
3ον) Σιγά μην κάθομαι να ψάχνω κείμενά σου. Είσαι ρατσιστής και το'χεις παραδεχτεί. Παρ'ολα αυτά, σου ξαναλέω: Δε σε κατηγορώ γι'αυτό. Μέχρι όπου μπορεί ο καθένας.
4ον) Εβγαλες το συμπέρασμά σου, αυτοτοποθετούμαι κιόλας ως προοδευτικός ε; Να λοιπόν και οι χαρακτηρισμοί σου ( που να ψάχνω τώρα άλλα κείμενα..) .. Με τη μία βάζουμε ταμπέλα, με ένα απλό κείμενο, χωρίς να ξέρουμε το παραμικρό για τον άλλο.. ξαναλέω : μέχρι όπου μπορεί να φτάσει ο καθένας, σύμφωνα με τις ικανότητές του.
Και σου απαντώ, αν και αμφιβάλλω αν θα συλλάβεις τη σκέψη μου : αν προοδευτικός θα πει ότι δεν ασχολούμαι με τους άλλους εφόσον δε με ενοχλούν, και δεν κρίνω τη διαφορετικότητα του καθενός, τότε ίσως και να είμαι. Και αν είναι έτσι, είμαι υπερήφανος που είμαι. Αυτό πάει για οποιονδήποτε απλά γουστάρει και είναι gay και στο πετσί μου εμένα προσωπικά τί κάνει ο καθένας.. Αν τώρα ο άλλος είναι ξεφωνημένη και πάει γυρεύοντας, είναι άλλη ιστορία, αλλά και πάλι, είναι αρκετά αξιολύπητος από μόνος του για να κάθεσαι να τον κράζεις. Τώρα για τον κάθε παραλία που κάθεται και ασχολείται με τις προτιμήσεις του καθενός, είναι full ανόητος και καταδικασμένος να ζει στην ανοησία του και στο κομπλεξ του, αλλά το καταλαβαίνω ότι δεν έχουν όλοι την ίδια μόρφωση και το ίδιο iq και είναι οκ, δεν τα βάζεις με τη μητέρα φύση..
5) Εξήγησέ μου σε παρακαλώ που κολλάει η Αμερική, γιατί δε σε έπιασα..@tazio, κοίτα να δεις, θα σου πω απλά, υποθετικά πάντα, γιατί δεν έχω παιδιά, και δεν ξέρω πως θα βλέπω τα πράγματα αν και όταν κάνω ( θα σου απαντήσω εκ του ασφαλούς δηλαδή )
Αν το παιδί μου ήταν gay, δηλαδή να στο πω σε απλά ελληνικά, αν τον έπαιρνε απλά, δε θα με πείραζε. Ειλικρινά. Αν ήταν ξεφωνημένη, θα με πείραζε, όχι επειδή είναι gay, αλλά θα με πείραζε η συμπεριφορά του. Το ίδιο θα με πείραζε αν ήταν ψωνάρα, και γενικά οποιαδήποτε κραυγαλέα ή προκλητική συμπεριφορά του θα με πείραζε. Το θέμα είναι συμπεριφοράς, και όχι οι σεξουαλικές του προτιμήσεις.
Το μόνο που θα με πείραζε, και το παραδέχομαι, είναι πως (φυσιολογικά..) δε θα'βλεπα εγγονάκι αν ήταν ομοφυλόφιλος. Αλλά το ίδιο θα γινόταν αν αποφάσιζε ότι δε γουστάρει γενικά, οικογένειες κλπ.. Και έπειτα, δε μπορώ εγώ να του ορίσω τί να κάνει, από ένα σημείο και μετά.Τώρα σε αυτό το παραλήρηρημα σου περιμένεις να σου απαντήσω;...
-
ζουν ανάμεσα μας, γι'αυτό θα πρέπει να ζήσουμε κι εμείς μαζί τους...
εφόσον δεν μας ενοχλούν δεν επηρεάζουν την καθημερινότητα μας ή το έταιρον μας ήμισυ (για τις γυναίκες εννοώ), με 'γειά τους με χαρά τους...
ξέρετε απο την μία είναι γουστόζικο να βγαίνεις για ποτό με τον gay φίλο σου και να κοζάρετε το ίδιο γκομενάκι να σχολιάζετε και να χαζογελάτε σαν δύο κολλητές, αλλά είναι ταυτόχρονα και 'εξευτελιστικό' όταν το γκομενάκι προτιμήσει τον φίλο σου απο εσένα..
με την επισημοποίηση της σχέσης ομοφυλοφύλων είμαι οκ, αλλά όχι και με την υιοθεσία για λόγους που ήδη αναφέρθηκαν...
η ομοφυλοφιλία είναι γνωστή απο τα αρχαία χρόνια, αλλά μην τα ισοπεδώσουμε όλα τελικά -
Μεγάλα (κι επικίνδυνα, κατα πως φαινεται, για ανθρωπους που μιλάν(μ)ε μέσω ινών) θέματα ανοίξατε...
Στη ζωή μου μια αρχή έχω. Δε με νοιάζει τί κάνει ο διπλανός μου αρκεί να μη με ενοχλεί. Αμα του αρέσουν τ' αγοράκια, γουστο του, καπέλο του, αν του αρέσουν τα κοριτσάκια, το αυτό. Αμα θελει να παντρευτεί τον φιλαράκο του και αυτό θα τον κάνει ευτυχισμένο του δίνω και την ευχή μου. Οι κανονες που τα διεπουν αυτα ειναι οι ιδιοι κανονες που αφορούν και τον υπόλοιπο κόσμο. Αν π.χ. το αγοράκι είναι ανηλικο ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως ειναι παρανομο και καταδικαστεο, αλλά το ιδιο ισχύει κι αν πρόκειται για κοριτσάκι, έτσι;
Αν την πέσει σ' εμενα θα του αρνηθω ευγενικά, ενημερωνοντας τον για τις προτιμήσεις μου. Αν επιμεινει περαν των οριων (που ο καθενας μας βαζει για τον εαυτό του) θα αγριεψω, οπως ακριβως θα αντιδρούσα και αν στη θέση του ηταν γυναίκα την οποία επίσης δε θα επιθυμούσα. Δεν αλλάζει κάτι με βάση το φύλο του...
Αν παριστανει το τσιρκο, ειναι αρκετα αξιολύπητος ωστε να μη χρειαζεται (και) τον δικό μου ψόγο (σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω οτι γνωρίζω 'κλόουν' καθημερινά και ασχετα με τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις).
Το περί υιοθεσιας ειναι λεπτό ζήτημα και η αλήθεια είναι ότι βρίσκω κάποια προσκόμματα, όχι τόσο ηθικά ή διαδικαστικά (εξάλλου κανένα σοβαρό δικαστήριο δε θα δωσει παιδί σε κάποιον που δεν ειναι ικανος να το μεγαλώσει σωστά, το ίδιο ισχύει και με τους straight) αλλά κοινωνικής αποδοχής αυτών των παιδιών (ζούμε σ' εναν σκληρό κόσμο, δυστυχώς...).Ειναι κάποιοι (σπουδαίοι) ανθρωποι που μπορούν με 5 σειρές να πουν αυτό για το οποίο εμεις, οι κοινοι θνητοί χρειαζόμαστε 5 σελίδες.
Οι Pink Floyd που παρέθεσε καποιος φίλος παραπάνω είναι ακόμα πιο σπουδαίοι από τόσο! -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Όντως υπάρχει 'untouchable', απόδειξη το γεγονός ότι αυτή η 'κοινότητα' ήδη λυμαίνεται πολλά επικερδή επαγγέλματα. Όσο για την ομοφυλοφοβία υπάρχουν πολύ πιο αρμόδιοι να απαντήσουν.
Ομοφυλοφοβία έ;
Πρόσφατα διάβασα γιά τίς παθήσεις πού αποκαλούνται φοβίες,καί πουθενά δέν βρήκα αυτόν τόν όρο.Θα σέ ρωτήσω κάτι:
Υπάρχει νομίζεις κάτι ανάλογο γιά όσους δέν γουστάρουν τους βιαστές/ληστές/εγκληματίες/φολκβαγκενάκηδες/παναθηναικούς/κ.λ.π.;
Δέν θα έπρεπε λογικά να υπάρχουν πολλές επιμέρους θεωρείες,πού να συμφωνούν μέ τήν 'ομοφυλοφοβία' πού αναφέρεις;
Γιατί υπάρχει τέτοιο σύμπτωμα (κρυφός πούστης) μόνο σέ όσους δέν γουστάρουν τούς πούστηδες καί δέν είναι κρυφοπαναθηναικός ο αεκτζής;Η 'ομοφυλοφοβία' δεν είναι φόβος των ομοφυλόφιλων αλλά η φοβία μήπως είσαι ο ίδιος ομοφυλόφιλος, η οποία σε κάνει να συμπεριφέρεσαι απαξιωτικά ως προς αυτούς για να την απωθήσεις.
Μία τελευταία τοποθέτηση,πάνω στήν ομοφυλοφιλοφοβία.
Ξαναδιαβάζοντες χτές τό άρθρο πού είχα,βλέπω ότι,μιάς καί οι φοβίες είναι ουσιαστικά πάμπολλες (σέ κάθε γράμμα τής αλφαβήτου,αντιστοιχούν αρκετές δεκάδες φοβίες-σύμφωνα μέ τα γραφόμενα τής αρθρογράφου/ψυχολόγου),τίποτα δέν αποκλείει να υπάρχει καί αυτή.Πουθενά στό άρθρο (14-σέλιδο) δέν αναφέρεται ότι υπάρχει μέν,αλλά υπάρχει πιθανότατα στίς σπάνιες φοβίες πού αναφέρονται εκεί (βιβλιοφοβία,ηλεκτροφοβία,χρωματοφοβία,κ.λ.π.)Ολες οι φοβίες παρουσιάζουν κοινά συμπτώματα,μέ τό βασικότερο αυτών,τήν 'κρίση πανικού' του παθόντα,καί τίς ανεξέλεκτες αντιδράσεις του (τάσεις φυγής ή επίθεσης κατά αυτού του αντικειμένου πού φοβάται),πράγμα πού φυσικά απέχει παρασάγγας από τήν αντίδραση τών ανθρώπων πού απλά δέν 'γουστάρουν' τό αντικείμενο τής φοβίας του.
Βασικά,οι συνήθεις φοβίες,έχουν να κάνουν περισσότερο μέ αντικείμενα/καταστάσεις πού απειλούσαν τήν ζωή τών προιστορικών μας προγόνων (υψοφοβία,κλειστοφοβία,ερπετοφοβία,κ.λ.π.),ενώ υπάρχουνε καί οι 'σπάνιες' μορφές πού δέν έχουν να κάνουν μέ εκείνα.
Εδώ λοιπών διορθώνο τό λάθος πού έκανα σέ προηγούμενη δημοσίευση.
Μπορεί να υπάρχει η διαταραχή τής ομοφυλοφιλοφοβίας.
Τά ποσοστά φυσικά τών ασθενών,δέν τα γνωρίζω,αλλά σίγουρα θα πρόκειται γιά αμεληταίες ποσότητες παγκοσμίως.Επειδή τα τελευταία χρόνια,έχω ακούσει αρκετές φορές να αποκαλειται κάποιος ως 'ομοφυλοφιλόφοβος' (μέ προφανή σκοπό νά μήν ξανααναφερθεί ενάντια στούς πούστηδες),θα ήθελα να διευκρινήσω ότι η χρήση τού όρου εναντίων τού οποιουδήποτε τολμήσει να 'κράξει' τούς πούστηδες,είναι καταχρηστική.
Για να χαρακτηριστεί κάποιος ώς 'ομοφυλοφιλόφοβος',θα πρέπει να έχει τα συμπτώματα πού νωρίτερα έγραψα,μόλις αντικρύσει τό αντικείμενο τής φοβίας του. -
Ορισμός της ομοφοβίας (σπανιότερα αναφέρεται ως ομοφυλοφοβία)
According to the Oxford English Dictionary, the word homophobia in the meaning 'fear or hatred of homosexuals and homosexuality' was first used in print in Time Magazine in 1969. It was coined by clinical psychologist George Weinberg, who claims to have first thought of it while speaking at a homophile group in 1965 [2] and popularized by his book Society and the Healthy Homosexual in 1971. It combines the Greek terms phobos, meaning 'panic fear', and homos, which means 'the same'. The 'homo' in homophobia comes from the word homosexual, not to be confused with the Latin homo, meaning man (as in homo sapiens).
A possible precursor was homoerotophobia, coined by Dr Wainwright Churchill in Homosexual Behavior Among Males in 1967.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Και παλι δε φταιω εγω αν ** δεν καταλαβαινεις τη διαφορα**.
Εντιτ η λεξη στα ιταλιξ που ειχα ξεχασει.
ποιος δεν καταλαβαίνει είναι προφανές, αλλά δεν υπάρχει και λόγος. Καταλαβαίνουν άλλοι.
πήξαμε στους 'προοδευτικούς' κατά τ' άλλα
Καλα λεμε και καμια λακαμια να περασει η ωρα. Πως αλλιως θα γινουν 7000; Πριν απο την παράθεση ειχε και ενα ποστ με στοιχεια και ερωτησεις. Αν δεν μπορεις να απαντησεις, μην απογοητευεσαι. Εχει κατι χαρτινα πραματα πανω σε κατι ράφια. Τα λενε βιβλία. Μην ντρεπεσαι! Ανοιξε απο κανενα
Το ποιος ειναι προοδευτικος ή οχι δεν το κρινει ο ίδιος, αλλα ουτε και ο Βαλλιανατος, ο Ελτον Τζον, η Παπαρηγα ή ο Γιωργακης. Επισης το να αλλαξουμε οτι βρηκαμε δε συνιστα κατ'αναγκην πρόοδο.Και για να μην παρεξηγηθώ, και εγώ θα ένιωθα άβολα αν έβλεπα ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων να φιλιέται στο Σύνταγμα. Απλώς, σκεφτείτε για λίγο πώς είναι όλη σου η ύπαρξη να είναι αντικείμενο δημόσιας κατακραυγής....
Κι εγω νοιωθω αβολα που δεν μπορω να περπατησω γυμνος στο Συνταγμα, τι να κανω ομως το καταπινω
ΙΜΗΟ δεν είναι δυνατό στις σημερινές κοινωνίες με το σημερινό συμβατικό μονογαμικό στυλ να υπάρξουν αρμονικά ομοφυλόφιλα ζεύγη με τα ίδια δικαιώματα με τα ετεροφυλικά ζευγάρια. Όταν ίσως ξαναεπιστρέψουμε σε μία ιδιότυπη μητριαρχία (καθώς το πλήθος των παιδιών που μεγαλώνουν από οικογένειες με ένα γονέα αυξάνει συνεχώς) και η έννοια της οικογένειας πάψει να συνεπάγεται την ύπαρξη δύο κύριων μελών και πλήθους νεαρών μελών τότε να έχουμε και τη δυνατότητα της επίσημης σχέσης μεταξύ ομοφυλοφίλων αν και σε αυτή τη περίπτωση δεν θα χρειάζεται καθώς ο γάμος θα είναι ξεπερασμένος.
Προτεινω να διαβασουν οσοι δεν το εχουν κανει το 'πασιφικα' (A world between αν δεν κανω λαθος τον αγγλικο τιτλο) του Νορμαν Σπινραντ. Εχει μια ωραια αποψη επι του θεματος.
Υ.Γ:Κάθε φορά που βλέπεις σκυλοκαβαλήματα στους δρόμους,θεωρείς ότι το αρσενικό κάνει ό,τι κάνει ορμώμενο από το πατρικό ένστικτο και την επιθυμία του να ανοίξει σκυλόσπιτο και να διαιωνιστεί το σκυλόσογό του ή από τις ορμές της στιγμής;
Ο έφηβος/έφηβη που κάνει έρωτα για πρώτη φορά ή έστω που νιώθει την ανάγκη να κάνει,το κάνει γιατί θέλει να αναπαραχθεί;Αυτη ειναι η αναγκη που εξυπηρετει. Η ηδονη δεν ειναι τιποτε αλλο απο το μεσο που χρησιμοποιει η φυση για να μην 'ξεχασεις' την αναγκη σου (ή του σκυλου ή του γοριλλα).
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Καλα λεμε και καμια λακαμια να περασει η ωρα. Πως αλλιως θα γινουν 7000; Πριν απο την παράθεση ειχε και ενα ποστ με στοιχεια και ερωτησεις. Αν δεν μπορεις να απαντησεις, μην απογοητευεσαι. Εχει κατι χαρτινα πραματα πανω σε κατι ράφια. Τα λενε βιβλία. Μην ντρεπεσαι! Ανοιξε απο κανενα
Το ποιος ειναι προοδευτικος ή οχι δεν το κρινει ο ίδιος, αλλα ουτε και ο Βαλλιανατος, ο Ελτον Τζον, η Παπαρηγα ή ο Γιωργακης. Επισης το να αλλαξουμε οτι βρηκαμε δε συνιστα κατ'αναγκην πρόοδο.ποια να γίνουν 7000;
εγώ ν'ανοίξω βιβλία, εσύ που έχεις ανοίξει, έχεις κλειστά μυαλά, άρα δεν βοήθησαν και πολύ.
-
ΗΡΕΜΑΑΑΑ!!!!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
εγώ ν'ανοίξω βιβλία, εσύ που έχεις ανοίξει, έχεις κλειστά μυαλά, άρα δεν βοήθησαν και πολύ.Αν το να λες οτι ενα ζευγαρι ομοφυλλοφιλων δεν γινεται να τεκνοποιησει (μεταξυ του φυσικα) ειναι δειγμα κλειστου μυαλου τοτε ΟΚ!!! Συμφωνω! Ο γιατρος ειπε να λεμε ναι!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
εγώ ν'ανοίξω βιβλία, εσύ που έχεις ανοίξει, έχεις κλειστά μυαλά, άρα δεν βοήθησαν και πολύ.
Αν το να λες οτι ενα ζευγαρι ομοφυλλοφιλων δεν γινεται να τεκνοποιησει (μεταξυ του φυσικα) ειναι δειγμα κλειστου μυαλου τοτε ΟΚ!!! Συμφωνω! Ο γιατρος ειπε να λεμε ναι!
'Θύελλα σ'ένα φλυτζάνι τσάι'.
-
Ψήφισα το 3ο, Διαφωνώ.
Πιστεύω ότι η λέξη 'γάμος' δεν έχει κάποιο νόημα ανάμεσα σε ομοφυλόφιλους. Μπορούν να συζούν μαζί, δεν με πειράζει καθόλου. Ας δημιουργηθεί κάτι που θα τους δίνει τα 'πλεονεκτήματα' του γάμου, αλλά ας το ονομάσουν αλλιώς.
Γάμοι ομοφυλόφιλων ζευγαριών