-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Δηλαδή, ανίκανοι γονείς με διαγνωσμένα ψυχολογικά προβλήματα, οικογένειες όπως τσιγγάνων (που όλοι γνωρίζουμε την κατάληξη των παιδιών), μέθυσων, ναρκομανών κτλ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΗΣ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΗΣ!Ευγονική της δεκαετίας του '30 σε Γερμανία, Αυστρία, Σουηδία κα. Ωραία...
Έστω ότι η ομοφυλοφιλία δεν έχει γονιδιακές εξαρτήσεις (που έχει)
Μπα, που το ξέρεις ? Βρήκαν το γονίδιο που σε κάνει ομοφυλόφιλο ?
(EDIT: αν δέχεσαι τη θεωρία της φυσικής επιλογής, τότε η ομοφυλοφιλία ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έχει γονιδιακές εξαρτήσεις )
Μέσα στο σπίτι του βλέπει 2 άντρες να φιλιούνται (είναι αγόρι) ή 2 γυναίκες να κάνουν το ίδιο (και είναι κορίτσι)... Γνωρίζετε όλοι το σεξουαλικό πρότυπο των βρεφών και παιδιών, ο γονέας του αντίθετου φύλου. Τι έχουμε σ' αυτή την περίπτωση; Το μικρό αναγκάζεται να υιοθετήσει ως σεξουαλικό πρότυπο έναν άνθρωπο του ίδιου φύλου.
Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα, τότε δεν θα είχαμε ομοφυλόφιλους παιδιά ετεροφυλόφιλων. Αλλά έχουμε...
-
έχω κι άλλες 'απορίες' (όπως πάντα)
αν δύο άντρες ομοφυλόφιλοι υιοθετήσουν (ή ΚΑΝΟΥΝ) παιδί κι είναι κοριτσάκι, θα γίνει λεσβία; γιατί πρέπει υποχρεωτικά να είναι αγοράκι;
και το ανάποδο φυσικά, τι θα βγει ένα αγοράκι που μεγαλώνει με λεσβίες; str8; gay; γυναικάς;
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ψήφισα 'να έχουν δικαίωμα να παντρευτούν χωρίς δικαίωμα υιοθεσίας' αν και αμφιταλαντευόμουν μεταξύ αυτού και του 'και με δικαίωμα υιοθεσίας'. Αλλά ψήφισα τελικά 'χωρίς υιοθεσία', διότι, σε αντίθεση με το τι κάνεις στο κρεββάτι σου, το τι κάνεις με τα παιδιά σου ΕΙΝΑΙ υπόθεση ΚΑΙ του κράτους.
Επειδη αμφιταλαντεύομαι, δεν έχω ψηφίσει ακόμη. Είμαι φυσικά μεταξύ του 2 και του 3. Ίσως με βοηθήσεις να αποφασίσω, αν μου πεις γιατί το τι κάνεις με τα παιδιά σου ΕΙΝΑΙ τελικά υπόθεση ΚΑΙ του κράτους. Είναι νομικό το θέμα?
Το κράτος έχει λόγο στο πως αναθρέφεις τα παιδιά σου. Και καλώς:
Σε υποχρεώνει να τα δηλώσεις στο ληξιαρχείο
Σε υποχρεώνει να τα στείλεις στο σχολείο
Σε υποχρεώνει να μην τα κακομεταχειρίζεσαι
Σε υποχρεώνει να τα προσέχεις με επιμέλεια (πχ. δεν τα αφήνεις να παίζουν πάνω στη λεωφόρο)κτλ. κτλ.
Αν δεχόμαστε τις παραπάνω παρεμβάσεις του κράτους, τότε, επειδή το κράτος οφείλει να αντικατοπτρίζει τις απόψεις της κοινωνίας, και επειδή η κοινωνία προς το παρόν φαίνεται να είναι αντίθετη με το ενδεχόμενο όχι υιοθεσιών αλλά ούτε καν γάμου ομοφυλόφιλων, τότε δέχομαι πως το κράτος δικαιούται να έχει σχετική 'άποψη'.
Σε προσωπικό επίπεδο, υπερασπίζομαι το δικαίωμα των ομοφυλόφιλων να συνδέουν τη ζωή τους και το κρεβάτι τους με όποιον θέλουν και να είναι υποχρεωμένο το κράτος να αποδεχτεί την επιλογή τους αυτή. Ωστόσο παραδέχομαι (ίσως να είναι συντηρητικές και μικροαστικές αντιλήψεις μέσα μου, μπορεί...) πως κάτι δεν μου πάει καλά στο θέμα της υιοθεσίας από ομοφυλόφιλα ζευγάρια...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δηλαδή, ανίκανοι γονείς με διαγνωσμένα ψυχολογικά προβλήματα, οικογένειες όπως τσιγγάνων (που όλοι γνωρίζουμε την κατάληξη των παιδιών), μέθυσων, ναρκομανών κτλ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΗΣ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΗΣ!
Ευγονική της δεκαετίας του '30 σε Γερμανία, Αυστρία, Σουηδία κα. Ωραία...
Μη λες άσχετα πράγματα τώρα!!! Και διάβασε πριν σχολιάσεις! Για την προστασία των παιδιών απ' την εκμετάλλευση το λέω, να μην τα κακομεταχειρίζονται, να μην τα στέλνουν στα φανάρια, να μην τα βιάζουν κτλ. Που είδες εσύ την ευγονική;
Μέσα στο σπίτι του βλέπει 2 άντρες να φιλιούνται (είναι αγόρι) ή 2 γυναίκες να κάνουν το ίδιο (και είναι κορίτσι)... Γνωρίζετε όλοι το σεξουαλικό πρότυπο των βρεφών και παιδιών, ο γονέας του αντίθετου φύλου. Τι έχουμε σ' αυτή την περίπτωση; Το μικρό αναγκάζεται να υιοθετήσει ως σεξουαλικό πρότυπο έναν άνθρωπο του ίδιου φύλου.
Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα, τότε δεν θα είχαμε ομοφυλόφιλους παιδιά ετεροφυλόφιλων. Αλλά έχουμε...
Φαντάσου!!! Έχουμε ομοφυλόφιλους που μεγαλώνουν σε φυσιολογικές οικογένειες! Πόσο μάλλον όταν μεγαλώνουν μέσα σε τέτοιο περιβάλλον!!!
-
Δηλαδή, ανίκανοι γονείς με διαγνωσμένα ψυχολογικά προβλήματα, οικογένειες όπως τσιγγάνων (που όλοι γνωρίζουμε την κατάληξη των παιδιών), μέθυσων, ναρκομανών κτλ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΗΣ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΗΣ!
Μη λες άσχετα πράγματα τώρα!!! Και διάβασε πριν σχολιάσεις! Για την προστασία των παιδιών απ' την εκμετάλλευση το λέω, να μην τα κακομεταχειρίζονται, να μην τα στέλνουν στα φανάρια, να μην τα βιάζουν κτλ. Που είδες εσύ την ευγονική;
Στη Γερμανία της δεκαετίας του 30 δεν είχαν δικαίωμα τεκνοποίησης (υποχρεωτική στείρωση) οι ομοφυλόφιλοι, ναρκομανείς, μέθυσοι, τσιγγάνοι κτλ. (όλοι όσοι ανέφερες!)
Αν σε ενοχλεί η λέξη, λυπάμαι, το νόημα παραμένει. Ευγονική είναι, με το νόημα της παρέμβασης στη φυσική αναπαραγωγή. Από εκεί μέχρι το GaTaCa η διαφορά είναι μικρή. -
Φαντάσου!!! Έχουμε ομοφυλόφιλους που μεγαλώνουν σε φυσιολογικές οικογένειες! Πόσο μάλλον όταν μεγαλώνουν μέσα σε τέτοιο περιβάλλον!!!
Μέχρι στιγμής (επειδή τώρα ξεκινά η συζήτηση για το θέμα), ΟΛΟΙ οι ομοφυλόφιλοι μεγαλώνουν σε 'φυσιολογικές' (= κατ΄ εσέ, ετερόφυλες και αυτό αρκεί ) οικογένειες.
Δηλαδή, ενώ η μέχρι στιγμής εμπειρία δείχνει πως οι σεξουαλικές προτιμήσεις των γονιών δεν παίζουν ρόλο (διότι αν παίζουν, τότε πως έγιναν όλοι αυτοί ομοφυλόφιλοι), εσύ επιμένεις πως (θα) παίζουν ρόλο. ΟΚ
Για μένα πάντως, 'φυσιολογική' οικογένεια είναι αυτή που δίνει στο παιδί αγάπη, στοργή, φροντίδα, ένα ήρεμο περιβάλλον, τα σωστά υλικά εφόδια. Τι να την κάνω την 'κανονική' ετερόφυλη οικογένεια αν δεν τα παρέχει τα παραπάνω ?
(Δε μας είπες: να απαγορευτεί δια νόμου, ως μη φυσιολογική, η παρά φύσιν σεξουαλική πράξη μεταξύ συναινούντων ενηλίκων ετερόφυλλων ? )
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Στη Γερμανία της δεκαετίας του 30 δεν είχαν δικαίωμα τεκνοποίησης (υποχρεωτική στείρωση) οι ομοφυλόφιλοι, ναρκομανείς, μέθυσοι, τσιγγάνοι κτλ. (όλοι όσοι ανέφερες!)
Αν σε ενοχλεί η λέξη, λυπάμαι, το νόημα παραμένει. Ευγονική είναι, με το νόημα της παρέμβασης στη φυσική αναπαραγωγή. Από εκεί μέχρι το GaTaCa η διαφορά είναι μικρή.Μα καλά, μιλάς σοβαρά τώρα; Ακόμα δεν κατάλαβες με ποιο τρόπο το είπα; Τι εννοούσα;
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟ ΛΕΩΩΩΩΩ!!!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Για μένα πάντως, 'φυσιολογική' οικογένεια είναι αυτή που δίνει στο παιδί αγάπη, στοργή, φροντίδα, ένα ήρεμο περιβάλλον, τα σωστά υλικά εφόδια. Τι να την κάνω την 'κανονική' ετερόφυλη οικογένεια αν δεν τα παρέχει τα παραπάνω ?(Δε μας είπες: να απαγορευτεί δια νόμου, ως μη φυσιολογική, η παρά φύσιν σεξουαλική πράξη μεταξύ συναινούντων ενηλίκων ετερόφυλλων ? )
Αναγκαίες συνθήκες όλες όσες αναφέρεις, όχι όμως και ικανές! Έπειτα, να σου θυμίσω ότι στην ελληνική κοινωνία, ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων αυτόματα προκαλεί ΜΗ ΗΡΕΜΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ στα παιδιά του, γιατί σίγουρα θα σχολιαστεί στο σχολείο, στην παρέα, παντού! Και αν διαφωνείς σ' αυτό, λυπάμαι αλλά μάλλον δεν βλέπεις τι συμβαίνει στον τόπο μας.
Και έπειτα, για μία φορά ακόμα σου λέω το εξής:
Εγώ δεν θεώρησα εξ ορισμού ότι οι ετερόφυλες οικογένειες είναι ικανές να μεγαλώσουν ένα παιδί! Αλλά σίγουρα οι ομόφυλες έχουν περισσότερα προβλήματα να του μεταβιβάσουν!Και για αυτό το λόγο γράφω παραπάνω ότι η τεκνοποίηση είναι ΠΡΟΝΟΜΙΟ που ΔΕΝ θα έπρεπε να έχουν όλοι, αλλά εσύ μου λες ανοησίες περί ευγονικής χωρίς να έχεις καν καταλάβει το περιεχόμενο των δημοσιεύσεών μου.
Και κολλητά, μου κοτσάρεις μία εξυπνάδα περί πρωκτικού σεξ μεταξύ ετερόφυλων συντρόφων, λες και είναι αυτό το θέμα μας.
Θες απάντηση τώρα; Ελπίζω όχι!!!
-
Μα καλά, μιλάς σοβαρά τώρα; Ακόμα δεν κατάλαβες με ποιο τρόπο το είπα; Τι εννοούσα;ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟ ΛΕΩΩΩΩΩ!!!
Μη φωνάζεις, το έχω καταλάβει από την αρχή. Και σου λέω: δεν δέχομαι 'για την προστασία των παιδιών' να στερηθούν όλοι αυτοί το δικαίωμα της τεκνοποίησης. Διότι σήμερα 'για την προστασία των παιδιών' απαγορεύεται να κάνουν παιδιά οι μέθυσοι και οι ομοφυλόφιλοι και αύριο για την προστασία κάποιου άλλου αγαθού (πχ. του 'μέσου δείκτη νοημοσύνης της πολιτείας') μπορεί να στερηθείς εσύ και εγώ το ίδιο δικαίωμα. Γενικά όλα αυτά που γίνονται 'για το καλό μας' με φοβίζουν: κάμερες, παρακολούθηση του απορρήτου κτλ. κτλ. 'Για το καλό' του λαού του Ιράκ εισέβαλαν οι Αμερικανοί κτλ. κτλ.
Εν ολίγοις, είναι θέμα προτεραιοτήτων: για μένα η προστασία των παιδιών δεν είναι αρκετά σημαντικό θέμα ώστε εξαιτίας του να καταπατηθούν ΒΑΣΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ των γονιών.
Σύμφωνα με τη λογική σου δεν θα έπρεπε να έχουν παιδιά:
ο Μικ Τζάγκερ (τα 'έχει κάνει όλα' και στο σεξ και στα ναρκωτικά)
ο Βασίλης Τσιτσάνης και όλοι οι ρεμπέτες ('το βαπόρι απ΄ την Περσία' )
η Τζόντι Φόστερ (λεσβία, απ΄ όσο λένε)Ή μήπως οι απαγορεύσεις σου εξαντλούνται στους φτωχούληδες και άσημους ομοφυλόφιλους και ναρκομανείς ?
-
Εγώ δεν θεώρησα εξ ορισμού ότι οι ετερόφυλες οικογένειες είναι ικανές να μεγαλώσουν ένα παιδί! Αλλά σίγουρα οι ομόφυλες έχουν περισσότερα προβλήματα να του μεταβιβάσουν!Αυτό το λες εσύ. Μ΄ αρέσει που είσαι και 'σίγουρος'. Πόσες ομοφυλόφιλες οικογένειες ξέρεις ? Εγώ δεν ξέρω 'οικογένειες' αλλά ξέρω ομοφυλόφιλους απόλυτα αξιοπρεπείς και -πάω στοίχημα- θα ήταν καλύτεροι γονείς από κάτι άλλα ετερόφυλα αστέρια που ξέρω. Μήπως η δική σου γνώση περί ομοφυλόφιλων εξαντλείται στην 'κραγμένη' της Δαιδάλου ?
Και για αυτό το λόγο γράφω παραπάνω ότι η τεκνοποίηση είναι ΠΡΟΝΟΜΙΟ που ΔΕΝ θα έπρεπε να έχουν όλοι, αλλά εσύ μου λες ανοησίες περί ευγονικής χωρίς να έχεις καν καταλάβει το περιεχόμενο των δημοσιεύσεών μου.
Ο σεβασμός στο συνομιλητή και τις απόψεις του δεν είναι από τα δυνατά σου σημεία ε ?
Λοιπόν, 1+1 κάνουν 2: αυτό που προτείνεις είναι ευγονική, σ΄ αρέσει δεν σ΄ αρέσει. Και ευγονική = αυγό του φιδιού. Είναι σαφές ?Και κολλητά, μου κοτσάρεις μία εξυπνάδα περί πρωκτικού σεξ μεταξύ ετερόφυλων συντρόφων, λες και είναι αυτό το θέμα μας.
Αν δεν το κατάλαβες, με βάση το 'τι είναι φυσιολογικό' μιλάμε να απαγορέψουμε σε ανθρώπους να έχουν παιδιά (δηλ. τη #1 βιολογική λειτουργία).
Και δεν είναι για την προστασία των παιδιών, όπως ισχυρίζεσαι, είναι επειδή είναι ομοφυλόφιλοι. Διαφορετικά θα έπρεπε να αναφέρεις πρώτα απ΄όλα απαγόρευση τεκνοποίησης σε οικογένειες με εισόδημα 1000 ευρώ και 10 παιδιά... Αλλά οι αντικειμενικές συνθήκες όπως η οικονομική κατάσταση δεν σε νοιάζουν, σε νοιάζει να μην κάνουν παιδιά οι τσιγγάνοι, οι ομοφυλόφιλοι κτλ. κτλ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εγώ δεν θεώρησα εξ ορισμού ότι οι ετερόφυλες οικογένειες είναι ικανές να μεγαλώσουν ένα παιδί! Αλλά σίγουρα οι ομόφυλες έχουν περισσότερα προβλήματα να του μεταβιβάσουν!- Αυτό το λες εσύ. Μ΄ αρέσει που είσαι και 'σίγουρος'. Πόσες ομοφυλόφιλες οικογένειες ξέρεις ? Εγώ δεν ξέρω 'οικογένειες' αλλά ξέρω ομοφυλόφιλους απόλυτα αξιοπρεπείς και -πάω στοίχημα- θα ήταν καλύτεροι γονείς από κάτι άλλα ετερόφυλα αστέρια που ξέρω. Μήπως η δική σου γνώση περί ομοφυλόφιλων εξαντλείται στην 'κραγμένη' της Δαιδάλου ?
Και για αυτό το λόγο γράφω παραπάνω ότι η τεκνοποίηση είναι ΠΡΟΝΟΜΙΟ που ΔΕΝ θα έπρεπε να έχουν όλοι, αλλά εσύ μου λες ανοησίες περί ευγονικής χωρίς να έχεις καν καταλάβει το περιεχόμενο των δημοσιεύσεών μου.
- Ο σεβασμός στο συνομιλητή και τις απόψεις του δεν είναι από τα δυνατά σου σημεία ε ?
Λοιπόν, 1+1 κάνουν 2: αυτό που προτείνεις είναι ευγονική, σ΄ αρέσει δεν σ΄ αρέσει. Και ευγονική = αυγό του φιδιού. Είναι σαφές ?
Και κολλητά, μου κοτσάρεις μία εξυπνάδα περί πρωκτικού σεξ μεταξύ ετερόφυλων συντρόφων, λες και είναι αυτό το θέμα μας.
- Αν δεν το κατάλαβες, με βάση το 'τι είναι φυσιολογικό' μιλάμε να απαγορέψουμε σε ανθρώπους να έχουν παιδιά (δηλ. τη #1 βιολογική λειτουργία).
Και δεν είναι για την προστασία των παιδιών, όπως ισχυρίζεσαι, είναι επειδή είναι ομοφυλόφιλοι. Διαφορετικά θα έπρεπε να αναφέρεις πρώτα απ΄όλα απαγόρευση τεκνοποίησης σε οικογένειες με εισόδημα 1000 ευρώ και 10 παιδιά... Αλλά οι αντικειμενικές συνθήκες όπως η οικονομική κατάσταση δεν σε νοιάζουν, σε νοιάζει να μην κάνουν παιδιά οι τσιγγάνοι, οι ομοφυλόφιλοι κτλ. κτλ.
Πρώτα απ' όλα, γιατί δεν άφησες και το 'δεν με ενδιαφέρει αν θα μου απαντήσεις, έχω σχηματίσει άποψη για τις απόψεις σου' ή κάτι τέτοιο, να δουν όλοι τίνος το δυνατό σημείο είναι ο σεβασμός του συνομιλητή;
Τέλος πάντων...
- Αν σε έχω κουράσει με την αδυναμία κατανόησης όσων γράφεις, όσο με έχεις κουράσει εσύ για το ίδιο πράγμα, τότε σου ζητώ συγγνώμη!!!
Οι ομόφυλες οικογένειες λοιπόν έχουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ένα παραπάνω πρόβλημα να περάσουν στους γόνους τους, ένα τουλάχιστον πρόβλημα που αν όλα τα υπόλοιπα είναι κοινά στην ομόφυλη και στην ετερόφυλη οικογένεια (οικονομικά, αγάπη, στοργή, ήρεμο περιβάλλον κτλ που αναφέρεις), είναι ικανό ΑΝ μεταδοθεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Διαφωνείς; Δικαίωμά σου, εγώ κλείνω μ' αυτή τη δημοσίευση την αντιπαράθεση.
- Πώς να σεβαστώ την άποψη ενός συνομιλητή που δεν έχει κάνει καν τον κόπο να διαβάσει τι γράφω και να καταλάβει τι εννοώ;
1+1=2; Ε λοιπόν, σε καμία περίπτωση δεν είναι ευγονική αυτό που λέω εγώ και κάνε εσύ όσες πράξεις θες!
Μίλησα καθαρά και ξάστερα για ένα προνόμιο (της τεκνοποίησης) που δεν θα έπρεπε να έχουν όλοι! Και ναι, το λέω ξεκάθαρα:
Οικογένειες μέθυσων, ναρκομανών, οικονομικά εξαθλιωμένων, πρόσθεσε ότι άλλο θες εδώ, δεν θα έπρεπε να μπορούν να γεννούν παιδιά, επειδή απλώς έχουν τη βιολογική δυνατότητα να το κάνουν. Για να οδηγήσεις αμάξι πρέπει να έχεις την άδεια του κράτους η οποία δίδεται μετά από έλεγχο της ικανότητάς σου. Για να γεννήσεις και να μεγαλώσεις παιδί θεωρείς ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει έλεγχος;
Δεν ξέρω πώς μπορώ να σου το πω πιο απλά! Είμαι υπέρ του ελέγχου και του περιορισμού του δικαιώματος τεκνοποίησης! Θα έπρεπε η δυνατότητα τεκνοποίησης να εγκρίνεται μετά από εξετάσεις! Θες να το πεις ευγονική; Πες το όπως θες, η ουσία παραμένει ότι δεν θα υπήρχαν παιδιά που υποφέρουν από κληρονομικές ασθένειες, δεν θα υπήρχαν παιδιά που θα τα βίαζαν ή κακοποιούσαν διαφορετικά οι γονείς τους και τόσα ακόμα προβλήματα. Και ναι, τα οικονομικά μιας οικογένειας θα έπρεπε να είναι παράγοντας για το αν δικαιούται μία οικογένεια ή όχι να τεκνοποιήσει!Το 3, δεν το σχολιάζω καθόλου... Τι να σου πω τώρα; Γύρνα μερικές σελίδες πίσω και ψάξε τη δημοσίευση του greo. Θα σε καλύψει πιστεύω...
Εμένα με συγχωρείς τώρα, αλλά δεν συνεχίζω την αντιπαράθεση μαζί σου. Και κάνε κι εσύ το ίδιο αν θες, άλλωστε έχεις σχηματίσει άποψη για εμένα! Και σε ευχαριστώ για αυτό...
-
Οικογένειες μέθυσων, ναρκομανών, οικονομικά εξαθλιωμένων, πρόσθεσε ότι άλλο θες εδώ, δεν θα έπρεπε να μπορούν να γεννούν παιδιά, επειδή απλώς έχουν τη βιολογική δυνατότητα να το κάνουν. Για να οδηγήσεις αμάξι πρέπει να έχεις την άδεια του κράτους η οποία δίδεται μετά από έλεγχο της ικανότητάς σου. Για να γεννήσεις και να μεγαλώσεις παιδί θεωρείς ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει έλεγχος;
Δεν ξέρω πώς μπορώ να σου το πω πιο απλά! Είμαι υπέρ του ελέγχου και του περιορισμού του δικαιώματος τεκνοποίησης! Θα έπρεπε η δυνατότητα τεκνοποίησης να εγκρίνεται μετά από εξετάσεις! Θες να το πεις ευγονική; Πες το όπως θες, η ουσία παραμένει ότι δεν θα υπήρχαν παιδιά που υποφέρουν από κληρονομικές ασθένειες, δεν θα υπήρχαν παιδιά που θα τα βίαζαν ή κακοποιούσαν διαφορετικά οι γονείς τους και τόσα ακόμα προβλήματα. Και ναι, τα οικονομικά μιας οικογένειας θα έπρεπε να είναι παράγοντας για το αν δικαιούται μία οικογένεια ή όχι να τεκνοποιήσει!Εγώ εξακολουθώ να διαφωνώ κάθετα!
Ποιός μπορεί να κρίνει το ποιός είναι άξιος να φέρει στον κόσμο ένα παιδί και να το μεγαλώσει;
Θα θέσουμε οικονομικές προδιαγραφές; Αν είναι έτσι, φαντάζομαι πως κάποιοι εδώ μέσα ή οι γονείς τους (ειδικότερα παλιότερα, που ήταν πιο δύσκολοι καιροί) δεν θα έπρεπε να είχαν γεννηθεί...
Θα κάνουμε ψυχολογικά τεστ στους υποψήφιους γονείς;
Επειδή κάποιος είναι 'μέθυσος', θα αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να 'έρθει στον σωστό δρόμο', μπροστά στο θαύμα της γέννησης του παιδιού του;
Ή μήπως όταν κάποιος διαθέτει όλα τα τυπικά προσόντα (χρήματα, μόρφωση, ηρεμία κλπ) σημαίνει ότι θα γίνει σωστός γονιός;
Πάντως, η παραχώρηση άδειας τεκνοποιήσης μετά από ιατρικές εξετάσεις ΕΙΝΑΙ ευγονική! Φασίζουσα άποψη, κατά την ταπεινή μου άποψη...
Υπάρχει ο λεγόμενος προγεννητικός έλεγχος που περιλαμβάνει και την εξέταση και γνωστοποίηση στους υποψήφιους γονείς την πιθανότητα να πάσχει το παιδί τους από κάποιοα κληρονομική ασθένεια. Αλλά η απόφαση είναι ηδική τους! Δεν έχουμε το δικαίωμα να τους επιβάλλουμε κάτι, 'για το καλό τους'...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Εγώ εξακολουθώ να διαφωνώ κάθετα!Ποιός μπορεί να κρίνει το ποιός είναι άξιος να φέρει στον κόσμο ένα παιδί και να το μεγαλώσει;
Θα θέσουμε οικονομικές προδιαγραφές; Αν είναι έτσι, φαντάζομαι πως κάποιοι εδώ μέσα ή οι γονείς τους (ειδικότερα παλιότερα, που ήταν πιο δύσκολοι καιροί) δεν θα έπρεπε να είχαν γεννηθεί...
Θα κάνουμε ψυχολογικά τεστ στους υποψήφιους γονείς;
Επειδή κάποιος είναι 'μέθυσος', θα αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να 'έρθει στον σωστό δρόμο', μπροστά στο θαύμα της γέννησης του παιδιού του;
Ή μήπως όταν κάποιος διαθέτει όλα τα τυπικά προσόντα (χρήματα, μόρφωση, ηρεμία κλπ) σημαίνει ότι θα γίνει σωστός γονιός;
Πάντως, η παραχώρηση άδειας τεκνοποιήσης μετά από ιατρικές εξετάσεις ΕΙΝΑΙ ευγονική! Φασίζουσα άποψη, κατά την ταπεινή μου άποψη...
Υπάρχει ο λεγόμενος προγεννητικός έλεγχος που περιλαμβάνει και την εξέταση και γνωστοποίηση στους υποψήφιους γονείς την πιθανότητα να πάσχει το παιδί τους από κάποιοα κληρονομική ασθένεια. Αλλά η απόφαση είναι ηδική τους! Δεν έχουμε το δικαίωμα να τους επιβάλλουμε κάτι, 'για το καλό τους'...
Και καλά κάνεις που διαφωνείς, το σέβομαι και για το λόγο αυτό συζητάμε.
Ερώτηση λοιπόν:
Βλέπεις κάθε τόσο στα δελτία 'ειδήσεων' των σοβαρών μας καναλιών τις οικογένειες με τα 8-9 παιδιά και εισόδημα διψήφιο αριθμό ευρώ. Και παραπονιούνται συνεχώς ότι δεν έχουν να τα θρέψουν και να τα ντύσουν κτλ. Τότε καλέ μου άνθρωπε, ΓΙΑΤΙ έκανες 10 παιδιά; Δεν ήξερες ότι δεν θα έχεις να τα ντύσεις όταν τα έσπερνες; Ή μήπως τα προφυλακτικά σου έπεφταν ακριβά;Προφανώς και ο μέθυσος μπορεί κάλλιστα να έρθει στον ίσιο δρόμο μετά το θαύμα της γέννησης. Γι' αυτό τα πράγματα ποτέ δεν είναι άσπρο-μαύρο, αλλά θα έπρεπε να υπάρχουν οι κατάλληλες δομές που εξετάζουν κάτι τέτοιο. Γιατί προκειμένου να βλέπω ή να μην βλέπω, αλλά να ξέρω ότι υπάρχουν παιδιά που κακοποιούνται με κάθε ευφάνταστο ή αφάνταστο τρόπο από ελεεινούς γονείς, τότε καλύτερα να τους στειρώσω όλους! Είναι θέμα ευαισθησίας και προτεραιοτήτων, πώς να το κάνουμε; Εγώ λέω ότι το αθώο πλασματάκι δεν φταίει σε κανέναν, άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν μπορείς για το 'καλό τους' να απαγορεύσεις την τεκνοποίηση.
Και τέλος, κανείς δεν υποστηρίζει ότι όλοι οι έχοντες τα τυπικά προσόντα θα γίνουν καλοί γονείς, αλλά ούτε και το αντίθετο, ότι αυτοί που δεν τα έχουν θα γίνουν κακοί! Απλά προς τα που τείνει να μας οδηγεί η στατιστική;
-
Πρώτα απ' όλα, γιατί δεν άφησες και το 'δεν με ενδιαφέρει αν θα μου απαντήσεις, έχω σχηματίσει άποψη για τις απόψεις σου' ή κάτι τέτοιο, να δουν όλοι τίνος το δυνατό σημείο είναι ο σεβασμός του συνομιλητή;Δεν το άφησα διότι δεν με εξέφραζε και ήταν υπερβολικό και το έσβησα. Για να το παραθέτεις εσύ, παρά τις δικές μου επιθυμίες, μάλλον δείχνεις (για άλλη μια φορά μετά τις 'ανοησίες' που έγραψες πως γράφω) πως στους συνομιλητές σου δείχνεις τον ίδιο ανύπαρκτο σεβασμό, που δείχνεις σε συνανθρώπους μας με πραγματικά προβλήματα (μέθυσους ή ναρκομανείς) ή απλά με αποκλίνουσα συμπεριφορά από αυτό που εσύ θεωρείς 'φυσιολογικό' (ομοφυλόφιλους).
Δεν ξέρω πώς μπορώ να σου το πω πιο απλά! Είμαι υπέρ του ελέγχου και του περιορισμού του δικαιώματος τεκνοποίησης! Θα έπρεπε η δυνατότητα τεκνοποίησης να εγκρίνεται μετά από εξετάσεις! Θες να το πεις ευγονική; Πες το όπως θες, η ουσία παραμένει ότι δεν θα υπήρχαν παιδιά που υποφέρουν από κληρονομικές ασθένειες, δεν θα υπήρχαν παιδιά που θα τα βίαζαν ή κακοποιούσαν διαφορετικά οι γονείς τους και τόσα ακόμα προβλήματα. Και ναι, τα οικονομικά μιας οικογένειας θα έπρεπε να είναι παράγοντας για το αν δικαιούται μία οικογένεια ή όχι να τεκνοποιήσει!
Η Τζόντι Φόστερ (λένε πως...) είναι λεσβία.
Εκανε όμως 2 παιδιά με (άγνωστο φυσικά) πατέρα.Τι να τα κάνει η κοινωνία που ονειρεύεσαι τα παιδιά της για να τα 'προστατεύσει' ? Να τη στειρώσει πριν τα κάνει ? (και οι Ναζί αυτό έκαναν) Να της τα πάρει ? (ομοίως)
Εχεις καμία βεβαιότητα (γιατί για να κάνεις κάτι τόσο δραστικό πρέπει να είσαι 100% βέβαιος) πως είναι καλύτερο για τα παιδιά της Joddie Foster να μη ζουν μαζί της ?
Το ίδιο ερώτημα για μια οικογένεια με 10 παιδιά που πάει να κάνει το 11ο.
Το προνόμιο της τεκνοποίησης δεν μας το έδωσε η κοινωνία σου nasos79, μας το έδωσε η φύση, και μόνο αυτή μπορεί να το πάρει. Αν δεν καταλαβαίνεις αυτή τη βασική αρχή, θυμήσω πως τα μεγαλύτερα εγκλήματα έγιναν από κάποιους που αποφάσισαν να το παίξουν 'θεοί'. Αυτό δηλαδή που κάνεις και εσύ τώρα.
Εμένα με συγχωρείς τώρα, αλλά δεν συνεχίζω την αντιπαράθεση μαζί σου. Και κάνε κι εσύ το ίδιο αν θες, άλλωστε έχεις σχηματίσει άποψη για εμένα! Και σε ευχαριστώ για αυτό...
Scripta mannent, ευτυχώς.
-
Ερώτηση λοιπόν:
Βλέπεις κάθε τόσο στα δελτία 'ειδήσεων' των σοβαρών μας καναλιών τις οικογένειες με τα 8-9 παιδιά και εισόδημα διψήφιο αριθμό ευρώ. Και παραπονιούνται συνεχώς ότι δεν έχουν να τα θρέψουν και να τα ντύσουν κτλ. Τότε καλέ μου άνθρωπε, ΓΙΑΤΙ έκανες 10 παιδιά; Δεν ήξερες ότι δεν θα έχεις να τα ντύσεις όταν τα έσπερνες; Ή μήπως τα προφυλακτικά σου έπεφταν ακριβά;Συμφωνούμε και τον κατακρίνουμε αυτόν!
Εκεί που διαφωνούμε είναι στο αν έχουμε το δικαίωμα να του ΑΠΑΓΟΡΕΨΟΥΜΕ (ποιοί ? εμείς οι 'υγιείς' ? οι 'φυσιολογικοί' ? οι 'πολλοί' ? ) να κάνει παιδιά.Ο ρόλος της κοινωνίας θα έπρεπε να είναι να ενημερώνει, να προλαμβάνει, χωρίς να καταπατά θεμελιώδη δικαιώματα, Και, αν γίνει 'η στραβή', να θεραπεύει.
Ο πεθερός μου είχε άλλα 7 αδέλφια. Και ΠΕΙΝΑΓΑΝ.
Αλλά σήμερα ΟΛΟΙ είναι επιστήμονες (γιατροί, μηχανικοί) και ζουν άνετα.
Με τη δική σου λογική, δεν θα είχαν υπάρξει ποτέ, διότι θα είχες αποφασίσει εσύ ότι είναι πολύ φτωχοί για να γίνουν γονείς...Και τέλος, κανείς δεν υποστηρίζει ότι όλοι οι έχοντες τα τυπικά προσόντα θα γίνουν καλοί γονείς, αλλά ούτε και το αντίθετο, ότι αυτοί που δεν τα έχουν θα γίνουν κακοί! Απλά προς τα που τείνει να μας οδηγεί η στατιστική;
Εχεις στατιστική για τα παιδιά των ομοφυλόφιλων ?
Ξέρεις το ρητό 'there are lies, damn lies and statistics' ?
Ξέρεις το ρητό 'όταν ευημερούν οι αριθμοί δυστυχούν οι άνθρωποι' ?
-
Φοβάμαι μήπως έχουμε φύγει από το θέμα αλλά θέλω να πω την γνώμη μου, με μερικές ερωτήσεις.
Ξέρετε πολλούς μέθυσους ή ναρκομανείς που να ήρθαν στο σωστό δρόμο όταν έκαναν παιδί, γιατί εγώ δεν ξέρω κανένα και οι στατιστικές και η πραγματικόητα με δικαιώνουν.
Πιστεύετε ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε φτωχικό περιβάλλον είναι ευτυχισμένα, γιατί εγώ πιστεύω το εντελώς αντίθετο ακόμα και αν οι φτωχοί γονείς τους είναι κατα τα άλλα άξιοι.
Σας αρέσει που κάθε μέρα όλο και περισσότερο αυξάνονται οργανώσεις όπως το 'ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ' που σημαίνει ότι όλο και περισσότερο υπάρχει ανάγκη για τέτοια σωματεία από παρατημένα και κακοποιημένα παιδιά από γονείς που η δημοκρατία τους άφησε να γεννοβολούν ασταμάτητα και χωρίς αίσθηση του τι κάνουν;
Σας αρέσει που βλέπετε τσιγγανάκια να σκοτώνουν μία γριούλα 90 χρονών γιατί έτσι τα έμαθαν;
Σας αρέσει να βλέπετε τσιγγανάκια να πουλάνε ναρκωτικά γιατί έτσι τα έμαθαν;
Είναι δημοκρατικό να υπάρχουν άνθρωποι που κουβαλάνε ψυχικές αρρώστιες και όμως κάνουν παιδιά με μαθηματική ακρίβεια άρρωστα;
Ρώτησε ποτέ κανένας αυτά τα παιδιά αν πονάει η καρδούλα τους;Σας αρέσει να βλέπετε οικονομικά εξαθλιωμένους να κάνουν ντουζίνες παιδιά και να απλωνουν συνεχώς το χέρι στην κοινωνία και να μας λένε ότι τα παιδιά τα στέλνει ο θεός και να συνεχίζουν το έργο τους με μόνη δικαιολογία ότι αγαπούν τα παιδιά;!
Αν παρόλα αυτά δεν έχετε δει πολλά από τα παραπάνω φαίνεται ότι ζούμε σε άλλη κοινωνία.
-
thvarveris, ούτε εμένα μου αρέσουν αυτά που αναφέρεις.
Αλλά δε θεωρώ πως έχω το δικαίωμα είτε ατομικά (ως πολίτης) είτε συλλογικά (ως κοινωνία) να επέμβω με μεθόδους ευγονικής.
Η λύση δεν είναι εκεί. Αλλά στο να θεραπεύσει τις αιτίες της όποιας 'ασθένειας'. Οταν πονάει το χέρι δεν κόβουμε τα δάχτυλα, αλλά βρίσκουμε γιατί πονάει.
-
Εκεί που διαφωνούμε είναι στο αν έχουμε το δικαίωμα να του ΑΠΑΓΟΡΕΨΟΥΜΕ (ποιοί ? εμείς οι 'υγιείς' ? οι 'φυσιολογικοί' ? οι 'πολλοί' ? ) να κάνει παιδιά.
Οχι δεν μπορούμε να του απαγορέψουμε να κάνει και άλλα τόσα αν θέλει. Ομως δεν είμαστε και υποχρεωμένοι να τον λυπηθούμε ή να τον ενισχύσουμε οικονομικά στην προσπάθειά του. Από την άλλη αυτός ο γονέας είναι υποχρεωμένος να κάνει όλα αυτά τα παιδιά με τα χιλιάδες κόμπλεξ που θα κουβαλάνε λόγω φτώχιας και στέρησης , σωστούς και τίμιους ανθρώπους που δεν θα προσπαθήσουν να ζήσουν παρασιτικά στην κοινωνία !
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Το ολο ζητημα ειναι για καποιες κραγμενες που θελουν να ντυθουν νυφουλες...+1.
Αν δεν ήταν έτσι, αν δλδ οι 'προοδευτικοί' ήσαν προοδευτικοί, Νομικά καλυμμένοι τρόποι σύζευξης και υιοθεσίας θα ευρίσκονταν και κανένα πρόβλημα δεν θα υπήρχε.
Αλλά κρίνω ως κιτς καραγκιοζιλίκι το συνδυασμό μουστάκι - νυφικό.
Αυτά, με απόλυτο σεβασμό στις επιλογές όσων αξιοπρεπέστατων ομοφυλοφίλων. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
thvarveris, ούτε εμένα μου αρέσουν αυτά που αναφέρεις.Αλλά δε θεωρώ πως έχω το δικαίωμα είτε ατομικά (ως πολίτης) είτε συλλογικά (ως κοινωνία) να επέμβω με μεθόδους ευγονικής.
Η λύση δεν είναι εκεί. Αλλά στο να θεραπεύσει τις αιτίες της όποιας 'ασθένειας'. Οταν πονάει το χέρι δεν κόβουμε τα δάχτυλα, αλλά βρίσκουμε γιατί πονάει.
Έχω τρίτη ξαδέρφη που ήταν προβληματική εκ γεννετής και ψυχικά και σωματικά.Την πάντρεψαν.Έκανε τρία παιδιά.
Το πρώτο αγόρί όλα εντάξει.Τα δύο επόμενα κορίτσια άστα να πάνε.
Με ελλιπή ανάπτυξη πνεύματος λένε οι γιατροί και εμφανείς αναπηρίες.(τους λείπουν δάχτυλα κλπ)Το κράτος πληρώνει αδρά.Ειδικά σχολεία επανδρωμένα με ψυχιάτρους και με ειδικούς.Ταξί για την μεταφορά στο σχολείο.Επιδόματα στην μητέρα επειδή παίζει τον ρόλο νοσοκόμας.Πολλών άλλω ειδών βοήθειες.
Σε ρωτάω τώρα εγώ Νάσσο.
Αν έμενε στο ένα παιδί το πρώτο το υγιές, αμέσως όλα αυτά τα λεφτα δεν θα πήγαιναν σε ένα άλλο σκοπό;
Δεν θα υπήρχαν διορισμένος άλλος ένας γιατρός;ή δυό δάσκαλοι, ή δεν θα είχε επανδρωθεί ένα αγροτικό ιατρείο;
Ποιος πληρώνει την εγωιστική συμπεριφορά της ξαδέρφης μου εκτός από τον γιο της που θα φορτωθεί όλο αυτό το φορτίο στο μέλλον;
Η κοινωνία την πληρώνει Νάσσο και νομίζω ότι έχει υποχρέωση να μιλάει.
Γάμοι ομοφυλόφιλων ζευγαριών