-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
Ρε παιδια εισαστε απιστευτοι. Απο την μια πλευρα εισαστε τοσο προοδευτικοι και φιλελευθεροι και απ την αλλη φρικαρετε αμεσως αν κανουν δυο ανθρωποι μια κονωνικη/νομικη ενωση. τι στην ευχη πειραζει κανενα αν δυο ανθρωποι θελουν να νομιμοποιησουν την σχεση τους; Ποια η διαφορα μεταξυ ενος ανδρα και μια γυναικας και δυο γυναικων η δυο ανδρων; Εγω δεν βλεπω καμμια διαφορα οταν η σχεση ειναι βασισμενη στον σεβασμο και την τιμιοτητα και αληθεια.
Νικος
ΥΓ: ποσα ζευγαρια ομοφυλοφυλων ξερετε προσωπικα και εχετε μιλησει και ανταλαξει αποψεις; Εγω προσωπικα ξερω μια ντουζινα και εχω μιλησει πολλες φορες και εχω μια προσωπικη αποψη (καλως ηρθατε στο Σαν Φρανσισκο της Καλιφορνιας )
Νομίζω ότι τα ισοπεδώνουμε όλα... Μπορούν οι ομοφυλόφιλοι να κάνουν ότι θέλουν στο κρεβάτι τους, μπορούν με μία ***απλή ****συμβολαιογραφική πράξη *να κατοχηρώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και τη διαθήκη τους (!) αλλά μέχρι εκεί...
Με λίγα λόγια αναγνώριση δικαιωμάτων μόνο μετά θάνατον.
Ακόμη κι έτσι όμως. Το ξέρεις ότι ένας αδελφός/αδελφή, πατέρας/μητέρα του νεκρού μπορούν να προσβάλουν τη διαθήκη του (πράγμα πολύ δύσκολο σε περίπτωση που υπήρχε νόμιμος σύζυγος);...και ναι η ομοφυλοφυλία είναι στη φύση (ανθρώπων και ζώων), απλώς οι ομοφυλοφυλικές σχέσεις δεν οδηγούν στην αναπαραγωγή.
-
Προσωπικά δεν με ενοχλεί ο «γάμος» μεταξύ ατόμων ίδιου φίλου. Και λέω «γάμο» γιατί δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον γάμο δυο ετεροφυλόφιλων μια και δεν υπάρχει δυνατότητα αναπαραγωγής και φυσικά δεν δέχομαι να αποτελέσουν οικογενειακό πρότυπο για κάποιο παιδί μέσω της υιοθεσίας.
Ας επισημοποιήσουν την συμβίωση τους, τι μας ενοχλεί αυτό; Ας είναι μέσο για διευθέτηση οικονομικών, κληρονομικών και άλλων θεμάτων. Γιατί να μην πάρει όπως μια νόμιμη σύζυγος και ο-η αντίστοιχη σύντροφος την σύνταξη του απελθόντα συντρόφου; Γιατί να μην κάνουν μαζί φορολογική δήλωση; Λέτε να μπερδευτούν σε ποιανού ή ποιανής το όνομα θα γίνεται; Νομίζω ότι στερούνται σοβαρότητας όλα αυτά. Ελεύθεροι είμαστε και έχουμε όλοι επίσης τα ίδια δικαιώματα στην αυτοδιάθεση μας. Μπορεί να μας ξενίζει αλλά είναι νομίζω δίκαιο να γίνει. Το πόσο μεγάλα ταμπού έχουμε δείχνει το πόσο ασχολούμαστε με τους άντρες ομοφυλόφιλους και πόσο λιγότερο με τις γυναίκες. Εκεί είναι λιγότερο σωκαριστικό μια και δεν υπάρχει εισχώρηση σάρκας (το τι άλλο μπαίνει ας μην το σχολιάσουμε) έως και αποδεκτό αν αναλογιστούμε πόσες τέτοιες σκηνές υπάρχουν σε πορνό ταινίες χωρίς να μας ενοχλούν για να μην πω μας φτιάχνουν κιόλας.
Αντί να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας καλό θα ήταν να βλέπουμε με μεγαλύτερη ειλικρίνεια τα γεγονότα. -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
.... φυσικά δεν δέχομαι να αποτελέσουν οικογενειακό πρότυπο για κάποιο παιδί μέσω της υιοθεσίας.Μμμμμμ, ναί. Ενώ όλοι οι ετεροφυλόφιλοι ή αμφιφυλόφιλοι που έχουν παιδιά είναι πρότυπα ... πρότυπα;
Φίλε, στο γάμο όποιος θέλει να παντρευτεί, παντρεύεται. Για να του δοθεί παιδί για υιοθεσία όμως, περνάει από ψιλό κόσκινο....Το πόσο μεγάλα ταμπού έχουμε δείχνει το πόσο ασχολούμαστε με τους άντρες ομοφυλόφιλους και πόσο λιγότερο με τις γυναίκες....
Σκέψου μόνον ότι δεν δέχεσαι ως πρότυπο γονέων ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων ανδρών, αλλά δεν προτείνεις τπτ και για ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών που έχει δικά του και μεγαλώνει παιδιά.
Η απομόνωση δεν κάνει καλό και τα μεγάλα ΟΧΙ μάλλον δεν είναι δική μας δουλειά...
-
Πουθενά δεν αναφέρομαι μόνο στους άντρες ομοφυλόφιλους. Όταν δεν τους θέλω ως πρότυπα στα παιδιά αναφέρομαι και στις δυο μορφές ομοφυλοφιλίας!!! Φυσικά και δεν θεωρώ όλους τους ετεροφυλόφιλους ως πρότυπα αλλά δεν είναι το ίδιο. Για τους δεύτερους πρέπει να ψάξεις να βρεις τι στραβό έχουν μια και δεν το δηλώνουν από μόνοι τους.
-
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.p ... m=N07&aa=3
θα περάσει λέτε τέτοιος νόμος;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18507&m=N07&aa=3θα περάσει λέτε τέτοιος νόμος;
Η εκκλησία θα τον στηρίξει?
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18507&m=N07&aa=3θα περάσει λέτε τέτοιος νόμος;
Ένας τέτοιος νόμος θα περάσει χαλαρά (ειδικά αν και η ΝΔ τον σιγοντάρει). Βέβαια δεν ξέρω αν ο Καραμανλής έχει τάξει τίποτε πρόσφατα στο Χριστόδουλο που δεν του το έδωσε, γιατί έτσι θα δούμε πάλι παπούδες-γιαγιάδες στους δρόμους αλαλάζοντες ¨ουουουουου,666,666,666,ουουουου,666,666,666!'.
Από την άλλη ακόμη κι αν περάσει, δε βλέπω να συγκινεί και πολλούς. Ακόμη και ο πολιτικός γάμος δεν έχει γνωρίσει επιτυχία στην αρκετά παραδοσιακή και θρησκευτικά συντηρητική ελληνική κοινωνία. Κάποιοι ομοφυλόφιλοι -οι πιο 'θαρραλέοι'- θα το αποτολμήσουν, αλλά μάλλον υπάρχει δρόμος ακόμη ως να αλλάξει η γενικότερη νοοτροπία.
-
Εγώ θα έλεγα ότι βλέπω με καλό μάτι ένα τέτοιο νόμο. Ταιριάζει στα πιστεύω μου που όπως προείπα πρέπει να δίνουμε τη δυνατότητα σε ζευγάρια με ιδιαιτερότητες ή όχι να συζούν χωρίς να χάνουν τα δικαιώματα που δίνει ο νόμος στα παντρεμένα ζευγάρια (σύνταξη, κληρονομικά κλπ) αλλά να μην έχουν τη δυνατότητα να υιοθετούν παιδιά μια και δεν τους θέλω σαν πρότυπα.
Τώρα κατά πόσο είναι εφικτό να περάσει ένας τέτοιος νόμος από τη βουλή μας έχοντας η κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση την εκκλησία σαν Δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι της αυτό είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία.
Γάμοι ομοφυλόφιλων ζευγαριών