-
Ειναι ντροπη να λεμε οτι δεν εγινε το ολοκαύτωμα.
Επισης ειναι κρίμα που δεν πέτυχε -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Οι Γερμανοι ναζι ειχαν την αρια φυλη αλλα οταν ηρθαν στην Ελλαδα δεν επιασαν καθε μελαχροινο Ελληνα και τον εστειλαν στο Νταχαου. Αντιθετως επιασαν οποιο εβραιο και τον εστειλαν εκει. Σιγουρα οι Ναζι ειχαν αντιπαθεια με τους εβραιους.Δε πήγαν μόνο Έλληνες εβραίοι στο θρήσκευμα στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως αλλά και Έλληνες ορθόδοξοι κ.λ.π. .
Η ναζί σίγουρα δεν είχαν ούτε αντιπάθεια για τους εβραίους, μίσος μπορεί, αντιπάθεια πάντως δε θα το έλεγα.
-
Τερμα η Δυτικου τυπου μουσικη στο Ιραν.
http://news.yahoo.com/s/ap/iran_music_b ... NlYwN0bQ--
Απο εδω και στο εξης μονο αμανεδες.
-
Ειναι τουλαχιστο γελοιο να λεγεται οτι το Ολοκαυτωμα δεν υπηρξε.
Παρα πολλοι πληρωσαν τη καταγωγη τους ή την οποια ιδιαιτεροτητα τους με αιμα.
Η ευγονικη στο διαστημα του μεσοπολεμου ηταν διαδεδομενη και οχι μονο στη Γερμανια αλλα και στη πολιτισμενη Σουηδια οπου παιδια διαφορων κοινωνικων ομαδων απηχθησαν απο τις οικογενειες τους οδηγηθηκαν σε ασυλα και υποβληθηκαν σε στειρωση
Δυστυχως στη περιπτωση των Εβραιων τα θυματα μετατραπηκαν σε θυτες χωρις μαλιστα την αναλογη τιμωρια.
Οσο γινονται εγκληματα στη Παλαιστινη τοσο θα αναπαραγονται ανθρωποι-βομβες και θα βρισκονται ανθρωποι να αμφισβητουν την εξοντωση ενος ολοκληρου λαου.... -
Η επέτειος του ολοκαυτώματος τιμάται σήμερα εις μνήμην των θυμάτων από τις κυβερνήσεις της Γερμανίας και του Ισραήλ. Ορθώς.
Τα θύματα του ναζισμού στην Ελλάδα, η σφαγή του Διστόμου, γιατί ακόμα δεν έχουν αναγνωρισθεί και δεν τιμάται η μνήμη τους, από τις κυβερνήσεις; Γιατί η ιστορική μνήμη λειτουργεί τόσο επιλεκτικά;
-
giati tis perisoteres sfages tis ekanan elhnes synergates ton germanon
-
Ο χρήστης lakonas67 έγραψε:
thn istoria thn grafoun oi nikhtes.aplos vrhte posoi evreoi zousan sthn eyroph to 1940 kai an vgoun 6000000 tha gino evreos kai egoΈχεις απόλυτο δίκιο. Αρχικά λέγανε για 9 εκατομμύρια, αλλά το ρίξανε στα 6 γιατί ήταν κραυγαλέο το νούμερο. Τώρα λένε 'κάτι μεταξύ 3 και 6' (λάστιχο λέμε...). Τα αρχεία της Γερμανίας μιλούν για κάπου 400.000 Εβραίους να έχουν θανατωθεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, κάτι που αν τολμήσεις να το αναφέρεις θα σε πουν 'αρνητή του ολοκαυτώματος'. Για να λέμε την αλήθεια, θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν ο Χίτλερ εισήγαγε Εβραίους κι απ'τη Σοβιετική Ένωση και τις ΗΠΑ για να φτάσει αυτό το νούμερο που μας λέει η επίσημη φιλοεβραϊκή ιστορία.
Επίσης, η ρητορεία περί ολοκαυτώματος όχι μόνον έχει καπελώσει τους άλλους λαούς που ξεπάτωσε ο Χίτλερ (ουσιαστικά καθιστώντας τους ασήμαντους στα μάτια του κόσμου), αλλά έχει ενσταλάξει στο συλλογικό ασυνείδητο ένα αίσθημα ενοχής για όσα έπαθαν οι Εβραίοι, με σκοπό το Σιωνιστικό κίνημα να παραμείνει στο απυρόβλητο. Μ'αρέσει που είχαν το θράσος να αποκαλέσουν ρατσιστή και αντισημίτη το Μίκη Θεοδωράκη...
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Τα θύματα του ναζισμού στην Ελλάδα, η σφαγή του Διστόμου, γιατί ακόμα δεν έχουν αναγνωρισθεί και δεν τιμάται η μνήμη τους, από τις κυβερνήσεις; Γιατί η ιστορική μνήμη λειτουργεί τόσο επιλεκτικά;Γιατί είμαστε 'προοδευτικοί' και όχι 'εθνικιστές'.
-
καλα τωρα... νταξ, μπορει να τους εκαναν τους εβραιους μπανακι με zyclon B, και δεν αμφιβαλλω πως ηταν φρικτο. Αλλα και ο θανατος στα χαρακωματα ειναι εξισου φρικτος...
Δεν υπαρχει χειροτερος και καλυτερος θανατος σε εναν πολεμο... Να τιμουνε την μνημη των νεκρων τους, αλλα να μην παρουσιαζονται ως μαρτυρες ποια... και αλλοι πεσανε υπερ πατριδος με πολυ φρικτο τροπο και ηταν πολλοι περισοτερροι.
-
Πότε έπεσαν οι Εβραίοι υπέρ πατρίδος; Για διάβασε το 'Μιχαήλ' της Λιλής Ζωγράφου, όπου παίρνει - πραγματική - συνέντευξη από Εβραίο επιζήσαντα του Β' Π.Π.
Οι Σέρβοι (σε αντίθεση με τους Κροάτες του Τούτζμαν, τους Βούλγαρους και τους Αλβανούς), οι Έλληνες και οι Ρώσοι αντιστάθηκαν στον Άξονα. Οι Εβραίοι ήταν 'σφάξε με αγά μου ν'αγιάσω'. Φαίνεται περίμεναν να έρθει να τους σώσει ο Μεσσίας ο καταγόμενος από το γένος του Δαυίδ...
-
Έχω μια απορία και μάλλον έχει κάποιο ενδιαφέρον να συζητηθεί.
Πέραν από το ολοκαύτωμα του Β' παγκοσμίου, γενοκτονίες εβραίων είχαμε και σε τουλάχιστον 2 περιπτώσεις στο παρελθόν. Το κυνήγι μαγισσών από την Ιερά εξέταση στην Ισπανία ήταν σε μεγάλο βαθμό κυνήγι εβραίων. Λεπτομέρεια 1: κάποιοι από τους διωχθέντες εκείνης της εποχής κατέληξαν στη Θεσσαλονίκη απ όπου και η πλειοψηφία τους εκδιώχθηκε κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής.
Επίσης κατά την επανάσταση των μπολσεβίκων οι εβραίοι κυνηγήθηκαν πολυ άσκημα. Λεπτομέρεια 2:Υπάρχουν μαρτυρίες Ελλήνων που ζούσαν στο Βόσπορο οι οποίες αναφέρουν ότι παρ όλο που και αυτοί ήταν και αυτοί έμποροι και είχαν χρήματα δεν είχαν την άσχημη αντιμετώπιση των εβραίων.Οι συμπτώσεις αυτές πως εξηγούνται?
-
Φαίνεται ότι έχει να κάνει με το modus operandi των Εβραίων επιχειρηματιών. Δε μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι οι εβραϊκές κοινότητες στην Ελλάδα επί Επαναστάσεως είχαν ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ πολλούς καταδότες που καρφώνανε τους Έλληνες στους Τούρκους. Φαίνεται ότι τα νέα ταξιδεύουν γρήγορα και θα τους βγήκε η βρώμα, τους κόλλησε η ρετσινιά... Τη ρουφιανιά βλέπετε πολλοί αγάπησαν, το ρουφιάνο ουδείς. Αν αυτό το συνδυάσετε με το γεγονός ότι οι μεγαλύτεροι τοκογλύφοι ήδη από την εποχή του Μεσαίωνα ήσαν Εβραίοι (και αναλογισθείτε τι τράβαγαν οι δουλοπάροικοι απ'τους τοκογλύφους), έχετε τη συνταγή για να δημιουργηθεί ένα συγκεκριμένο στερεότυπο που θέλει τον Εβραίο αδίστακτο, ρουφιάνο, μουλωχτό και εκμεταλλευτή.
-
Με αυτά που διαβάζω σε αυτό το νήμα έχω αρχίσει να τραβάω τα μαλλιά μου (ή τουλάχιστον θα τα τραβούσα αν είχα αρκετά). Και η πλάκα είναι ότι έχουμε την εντύπωση ότι δεν είμαστε αντισημιτικός λαός...
Δεν μπορώ να κρύψω ότι μισώ τα στερεότυπα. Κάθε φορά που ακούω ότι φταίνε οι Εβραίοι, Αλβανοί, ή οποιαδήποτε άλλη πολυπληθής μειονότητα για τα διάφορα προβλήματα που μας ταλανίζουν, ξέρω ότι έχω να κάνω με άτομα που προσπαθούν να βρουν εύκολες λύσεις σε περίπλοκα προβλήματα. Και φυσικά η πιο εύκολη λύση είναι να δείξεις με το δάχτυλο κάποιον που προέρχεται από μια συγκεκριμένη εθνικότητα, ή θρησκεία. και να πεις στον οργισμένο όχλο «Να, αυτός φταίει για τα προβλήματα σου. Οι δικές του μηχανορραφίες είναι η αιτία για την δική σου μιζέρια. Αν αυτός πάψει να υπάρχει, η ζωή σου θα γίνει πιο ωραία.»
Να θυμάστε ότι ο Χίτλερ δεν ήταν δικτάτορας. Εξελέγη δημοκρατικότατα λέγοντας στον λαό αυτό που ο λαός ήθελε να ακούει. Και όπως είχαν κάνει και άλλοι πριν από αυτόν, βρήκε την εύκολη λύση για να τραβήξει το προσοχή του κόσμου από τα δυσεπίλυτα προβλήματα τους. Τους έδωσε κάποιον να μισούν.
Και μια και σε αυτό το forum αρεσκόμαστε στις εντυπωσιακές παραθέσεις, να θυμίσω αυτό:
'*Στην αρχή, ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους. Δεν ήμουν Εβραίος και δεν φώναξα.
Μετά, ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές. Δεν ήμουν κομμουνιστής και δεν φώναξα.
Έπειτα, ήρθε η ώρα των σοσιαλδημοκρατών. Δεν ανήκα σ' αυτό το κόμμα και δεν έβρισκα λόγο να διαμαρτυρηθώ.
Ακολούθησαν οι ομοφυλόφιλοι. Ούτε κι αυτό σκέφτηκα ότι με αφορούσε.
Στο τέλος, ήρθε η σειρά των Τσιγγάνων. Ούτε και τότε βρήκα λόγια για να εκφράσω την αντίθεσή μου.
Ο επόμενος στη σειρά ήμουν εγώ. Αλλά δεν υπήρχε κανείς για να φωνάξει'.
(Μάρτιν Νίμελερ, Γερμανός αντιφρονών για την 'σιωπηλή πλειοψηφία' στη διάρκεια του Γ' Ράιχ)
-
Ο χρήστης kamarian έγραψε:
Επίσης κατά την επανάσταση των μπολσεβίκων οι εβραίοι κυνηγήθηκαν πολυ άσκημα.
Oι Εβρα'ι'κης καταγωγης πολιτες της Ρωσικης αυτοκρατοριας ηταν εκ των πρωτεργατων και ηγετων της Οκτωβριανης επαναστασης.
Π.χ. Ο Λεον Τροτσκι ηταν Εβρα'ι'κης καταγωγης (το πραγματικο του ονομα ηταν Λεον Μπρονστα'ι'ν).Πολλες εθνοτητες κυνηγηθηκαν απο το νεο καθεστως δεν ηταν αποκλειστικο 'προνομιο' των Εβραιων....
-
Και η πλάκα είναι ότι έχουμε την εντύπωση ότι δεν είμαστε αντισημιτικός λαός...
υπαρχει φιλοσημιτικος λαος?για να υπαρχει αντισημιτικος...
-
Ναι. Οι ΗΠΑ, για παράδειγμα.
εννοεις μαλλον αυτους που ειναι εβραικης καταγωγης...
-
Δεν σε πρόλαβα. Ναι, αλλά η τεκμηρίωση αυτού που έγραψα θέλει πολύ ψάξιμο, για αυτό και το έσβησα.
-
οντως θελει ψαξιμο!
-
oi evreoi eine fidia.sto mono pragma pou eine pistoi eine to israil.opou kai na briskode doulevoun gia ayto.eine extroi tou elinismou.oloi oi xenoi dhmosiografoi pou grafoun enadion ths ellados eine evreoi.tis megalyteres epitheshs gia thn asfalia ton olybiakon tis ekanan oi efhmerides tou evreou murdox.oi mousoulmanoi tous esosan apo tous ispanous kai deite tora pos tous skotonoun.oi nazi eferen megalh katastrofh sthn ellada alla eytxos mas katharisan apo tous ebreous.o kolokotronhs otan pire thn tripoli mazi me tous tourkous esfaxe kai olous tous ebreous.giati arage;h epomenh sfagh tha ginh sthn usa otan oi amerikanoi arxizoun na pinane kai den tha argish
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Πότε έπεσαν οι Εβραίοι υπέρ πατρίδος; Για διάβασε το 'Μιχαήλ' της Λιλής Ζωγράφου, όπου παίρνει - πραγματική - συνέντευξη από Εβραίο επιζήσαντα του Β' Π.Π.Οι Σέρβοι (σε αντίθεση με τους Κροάτες του Τούτζμαν, τους Βούλγαρους και τους Αλβανούς), οι Έλληνες και οι Ρώσοι αντιστάθηκαν στον Άξονα. Οι Εβραίοι ήταν 'σφάξε με αγά μου ν'αγιάσω'. Φαίνεται περίμεναν να έρθει να τους σώσει ο Μεσσίας ο καταγόμενος από το γένος του Δαυίδ...
Oι Εβραίοι δεν είχαν πατρίδα να υπερασπίσουνε όταν και μέσα στην Ευρώπη που μένανε υπήρχε οξής αντι-σιμητισμός καθώς επίσης πολλοί Ευρωπαίοι τους ζηλεύανε με την εξυπνάδα και εργατικότητα που κατήχανε.
Πρόεδρος του Ιραν: Το Ολοκαύτωμα είναι ένας μύθος.