-
Δανειζομαι τον τιτλο απο την σημερινη ΚΕ που ανεφερει στο κυριο θεμα της οτι τα ελληνικα κοιτασματα που εκτιμαται οτι ειναι αρκετα μεγαλα ειναι παλι στο προσκηνιο. Η πρωτη λογικη σκεψη ειναι οτι αν ειναι οντως ετσι κ εκμεταλλευθουν αυτα τα κοιτασματα καποια στιγμη στο αμεσο μελλον, θα μπορουσε να ωφεληθει αρκετα η Ελλαδα. Εγω ομως φοβαμαι τρια πραγματα . 1. Οικολογικες συνεπειες, 2. Οπως αναφερει κ το αρθρο 'στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη όπου το υπέδαφος κρύβει πλούτο (από τα διαμάντια της Σιέρα Λεόνε έως τα πετρέλαια της Μέσης Ανατολής)... γίνεται ή έχει γίνει πόλεμος.', 3. Μαλλον μερικοι θα φανε με 18 μασελες αντι βελτιωθει η οικονομικη θεση της χωρας στο συνολο της..
Μακαρι να αποδεικτουν υπερβολικοι οι φοβοι μου αλλα με αυτα που βλεπουν τα ματια μας καθε μερα..
http://www.enet.gr/online/online_text?c ... 2,23460088 -
Δανειζομαι τον τιτλο απο την σημερινη ΚΕ που ανεφερει στο κυριο θεμα της οτι τα ελληνικα κοιτασματα που εκτιμαται οτι ειναι αρκετα μεγαλα ειναι παλι στο προσκηνιο. Η πρωτη λογικη σκεψη ειναι οτι αν ειναι οντως ετσι κ εκμεταλλευθουν αυτα τα κοιτασματα καποια στιγμη στο αμεσο μελλον, θα μπορουσε να ωφεληθει αρκετα η Ελλαδα. Εγω ομως φοβαμαι τρια πραγματα . 1. Οικολογικες συνεπειες, 2. Οπως αναφερει κ το αρθρο 'στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη όπου το υπέδαφος κρύβει πλούτο (από τα διαμάντια της Σιέρα Λεόνε έως τα πετρέλαια της Μέσης Ανατολής)... γίνεται ή έχει γίνει πόλεμος.', 3. Μαλλον μερικοι θα φανε με 18 μασελες αντι βελτιωθει η οικονομικη θεση της χωρας στο συνολο της..
Μακαρι να αποδεικτουν υπερβολικοι οι φοβοι μου αλλα με αυτα που βλεπουν τα ματια μας καθε μερα..
Κάντε post γρήγορα για να προλάβουμε να μιλήσουμε.
Το πρόβλημα, ποιο είναι ακριβώς? Τι εννοείς?
[Krusenstern]
-
Ο χρήστης FireBro έγραψε:
Κάντε post γρήγορα για να προλάβουμε να μιλήσουμε. -
Κάντε post γρήγορα για να προλάβουμε να μιλήσουμε.Το πρόβλημα, ποιο είναι ακριβώς? Τι εννοείς?
[Krusenstern]
Το 'πρόβλημα' είναι οτι αυτός είναι ακόμα εδώ.
-
Σε ΠΑΡΑΚΑΛΩ πολύ!!! [Krusenstern]
Τι με παρακαλάς; Παρακάλα και τον άλλον αν είναι έτσι.
Μην σβήνεις μόνο τα δικά μου.Έχεις δώσει επανειλημμένες φορές δικαίωμα. Σταμάτα ΕΔΩ.- [Krusenstern]
Αν το κρίνεις εσύ τότε καλά κάνω.
-
Κάντο επάγγελμα φίλε.
Θα πλουτίσεις. -
Παρακαμπτωντας τα off topic θα ηθελα να πω οτι το εργο το εχουμε ξαναδει....
Αν υπαρχουν τελικα πλουσια κοιτασματα πετρελαιου,θα ερθουν οι φιλοι μας οι Αμερικανοι και θα τα εκμεταλευτουν...
Αν πουμε οχι κ θελησουμε να κανουμε διαφορετικα τη δουλεια,θα γινει στα γρηγορα ενα θερμο επεισοδιο με τους Τουρκους κ μετα θα τα εκμεταλευτουν οι Αμερικανοι.
-
Σε ΠΑΡΑΚΑΛΩ πολύ!!! [Krusenstern]Τι με παρακαλάς; Παρακάλα και τον άλλον αν είναι έτσι.
Μην σβήνεις μόνο τα δικά μου.Έχεις δώσει επανειλημμένες φορές δικαίωμα. Σταμάτα ΕΔΩ.- [Krusenstern]
Αν το κρίνεις εσύ τότε καλά κάνω.
Εαν ξανκάνεις edit σε post moderator έφυγες για ban.
Επόμενη άσχετη δημοσίευση θα σβηστεί άμεσα
[moderator]
-
ΕΞΗΓΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.
p.s. TO POST ΗΤΑΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ
-
Πετρέλαιο έχει το Ιράκ, πετρέλαιο έχει και η Νορβηγία, δεν είναι ούτε ευχή ούτε κατάρα απο μόνο του, ανάλογα πως το εκμεταλευεται ο καθένας.
Ειδικότερα για τα ελληνικά κοιτάσματα υπάρχει κάποια αξιοπιστη πηγή που να λέει αν και κατα πόσο είναι εκμεταλευσιμα ή υπαρκτά?
Εχω την αίσθηση πως η παραφιλολογία που υπάρχει στο θέμα αυτό εντάσεται στα πλαίσια του οτι είμαστε ο επιούσιος εκλεκτός λαός και οι ΑΛΛΟΙ δε μας αφήνουν να ορθοποδήσουμε.
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Παρακαμπτωντας τα off topic θα ηθελα να πω οτι το εργο το εχουμε ξαναδει....Αν υπαρχουν τελικα πλουσια κοιτασματα πετρελαιου,θα ερθουν οι φιλοι μας οι Αμερικανοι και θα τα εκμεταλευτουν...
Αν πουμε οχι κ θελησουμε να κανουμε διαφορετικα τη δουλεια,θα γινει στα γρηγορα ενα θερμο επεισοδιο με τους Τουρκους κ μετα θα τα εκμεταλευτουν οι Αμερικανοι.
Κάποιοι θα τα εκμεταλευτούν σίγουρα,όταν θα γίνουν επικερδή αυτά τα κοιτάσματα,καί αυτοί δέν θα είμαστε εμείς οι πολίτες.
Αλλά γιατί θα είναι οι Αμερικανοί καί όχι απλά οι 'πλούσιοι',δέν τό καταλαβαίνω. -
δυστυχως ακομη ασχολουμαστε με πετρελαιο
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
δυστυχως ακομη ασχολουμαστε με πετρελαιοΔυστυχώς θα ασχολούμαστε μαζί του μέχρι να τελειώσει.
Δέν νομίζω να είμαστε στή θέση να τό καταργήσουμε,μιάς καί η ζήτηση γιά ενέργεια στόν πλανήτη αυξάνεται κατακόρυφα. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δυστυχώς θα ασχολούμαστε μαζί του μέχρι να τελειώσει.Δηλαδή περάσαμε από την εποχή του Λίθου σε αυτήν του Χαλκού επειδή ξεμείναμε από πέτρες; Το πέρασμα σε άλλων ειδών καύσιμα θα γίνει κάποια στιγμή και δεν θα είναι ανάγκη να τελειώσουν τα αποθέματα πετρελαίου.
-
Εχω την εντυπωση οτι αυτη η στιγμη ειναι πολυ πολυ μακρινη...
Αληθεια ποιες ειναι οι προβλεψεις για τα αποθεματα πετρελαιου ???
-
Πριν από καμιά δεκαετία λέγανε ότι έχουμε πετρέλαιο για πενήντα χρόνια. Φέτος ξανά λένε ότι έχουμε για καμιά πενηνταριά χρόνια. Το ίδιο λέγανε και πριν από 20 χρόνια... Και πριν από 30.
-
ναι γουσταρω θα γινουμε χαλιφιδες
παιδια δε πανα υπαρχουν και 15000000000000000000000 βαρελια εμεις ευρω δεν θα δουμε.
νομιζω οτι εδω και χρονια υπαρχει αντλια στο βορειο αιγαιο και τα εκμεταλευονται κατι ξενοι-και αμα τα εκμεταλευονταν ελληνες ποια η διαφορα?εγω παλι δε θα δω ευρω.
αμα υπαρχει τεραστιο κοιτασμα μπορει και να μας βαλουν να σφαχτουμε για να τα κονομησουν(λεμε τωρα) εγω παντως για κοιτασμα στο αιγαιο δεν πολεμαω
ΥΓ η ιστορια μαλλον μουφα και σε 2 μηνες θα ξεχαστει
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
....**νομιζω **οτι εδω και χρονια υπαρχει αντλια στο βορειο αιγαιο και τα εκμεταλευονται κατι ξενοι-και αμα τα εκμεταλευονταν ελληνες ποια η διαφορα?εγω παλι δε θα δω ευρω.
αμα υπαρχει τεραστιο κοιτασμα μπορει και να μας βαλουν να σφαχτουμε για να τα κονομησουν(λεμε τωρα) εγω παντως για κοιτασμα στο αιγαιο δεν πολεμαω
......Αυτή η σιγουριά για τα τεράστια κοιτάσματα (εκμεταλευσιμα?) απο που πηγάζει?
Για τη μοιρολατρία της εκμετάλευσης δε το σχολιάζω, είπα πριν το παράδειγμα της Νορβηγίας.
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ MADE IN GREECE