Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΜηΧανικές α5κήσεις
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. ΜηΧανικές α5κήσεις
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 13
    • 14
    • 4 / 14
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    50
    265
    422
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      cliodriver last edited by

Ο χρήστης dimsabas έγραψε:

Ε, όχι ότι έχουν γίνει περισσότεροι περιορισμοί στο ΡΧ απ` ότι στο ΜΧ.. μην τρελαθούμε κιόλας!

Το ΡΧ απ` όπου και αν το πιάσεις είναι ριζοσπαστικό. Το ΜΧ είναι ένα *πραγματικό *αυτοκίνητο, με σχεδίαση που βασίζεται σε παλιές και καλές συνταγές. Απλώς, είναι απίστευτο που μια μη-pre$%^^ εταιρεία (και δη Ιαπωνική ) κάθεται και φτιάχνει roadster.. (και το μοσχοπουλάει κιόλας)

Κανείς δε σου ζήτησε να τρελαθείς, μόνο να σκεφτείς. Το RX8 με την ηλεκτρική κρεμαγιέρα και το αντίστοιχο γκάζι, με την ανάγκη για μεγάλο μεταξόνιο για να είναι οι χώροι ικανοποιητικοί, με το κατά 350 κιλά μεγαλύτερο βάρος του, με τα ηλεκτρονικά ESP και traction control είναι πιο αγνό και ασυμβίβαστο από τα παλιότερα ΜΧ; Το Μκ2.5, που πωλείτο μέχρι το 2005, είχε ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με το μοντέλο που παρουσιάστηκε το 1989. Μάλλον εξελίξεις παρά αλλαγές θα τις ονόμαζες τις διαφορές του από το Μκ1. Μια περίπτωση αλά 911, ένα πράγμα.

Το λάθος που κάνεις είναι ότι εστιάζεις μόνο στο δέντρο και δεν βλέπεις το δάσος.. Ξέρεις, το ΜΧ δεν είναι το πλέον αγνό οδηγικά αυτοκίνητο που έχει βγει στην ιστορία, υπάρχουν (και πολύ περισσότερο, έχουν υπάρξει) άλλα, πολύ πιο 'αγνά'.

Για πες μου, πόσο αγνό είναι το ΜΧ με το υδραυλικό τιμόνι και την υποβοήθηση στα φρένα; Με την ηχομόνωση; Με τον κλιματισμό; Με το ABS; Ξέρεις, σε σύγκριση με μια παλιά Άλφα Σπάϊντερ για παράδειγμα, το ΜΧ σου φαίνεται ως συμβιβασμός, το έχεις σκεφτεί;

Έτσι λοιπόν, το ΡΧ σου φαίνεται εσένα σαν συμβιβασμός, που έχεις συνηθίσει στο συγκριτικά πιο 'αγνό' ΜΧ

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει καθόλου ότι το ΡΧ έχει σχεδιαστεί με περιορισμούς ή ότι δεν προσφέρει αγνή οδηγική ευχαρίστηση, τουναντίον! Και το έχουν δηλώσει αυτό πάμπολλοι, ακόμη και ανέκαθεν 'επιφυλακτικοί' δημοσιογράφοι. Άλλο στοιχείο: το ΡΧ αποδεδειγμένα 'γράφει' στο πιο δύσκολο περιβάλλον, που φυσικά είναι η πίστα. Μη μου πεις ότι αυτό δεν προσφέρει αγνή οδηγική ευχαρίστηση! Δεν είναι μόνο οι πάντες ευχαρίστηση, αλοίμονο! (Και παρεπιπτόντος, το ΡΧ είναι ικανότατο και για πάντες..)

Νομίζω ότι αν είχες στα χέρια σου το ΡΧ, θα έγραφες ίσως ακόμη πιο κολακευτικά μηνύματα κάνοντας τη διαδρομή που περιγράφεις στα προηγούμενα. Πρόκειται για καλή κλειστή (όπως πρέπει) πισωκούνα (επίσης όπως πρέπει) με δυνατό κινητήρα που στροφάρει, ηλεκτρονικά που βγαίνουν ΟΦΦ εντελώς, και είναι και γιαπώνι!! Τι άλλο θέλει ο πραγματικός οδηγός δηλαδή;;

Στη σκέψη και μόνο να κάνω την αγαπημένη μου διαδρομή με το ΡΧ:

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        sokos last edited by

Ο χρήστης skye έγραψε:
        το ΜΚ1 επειδή το έχω, πρέπει να το αγαπάς πολύ για να το κρατήσεις σήμερα..
        σας το λέω με το χέρι στην καρδιά. ειδικά αν δεν έχεις άλλο αυτοκίνητο - όπως εγώ.
        λίγες 'κοπελίτσες' θα το κρατούσαν και θα το κρατήσουν.. και λίγοι γενικότερα να μη σου πω. Γιατί το σύγχρονο είναι πάντα καλύτερο.. και δεν είναι και τόσο δυσκολο να αγοράσεις αυτοκίνητο σήμερα ( ειδικά με δάνεια κλπ)

αλλά η αίσθηση ρε παιδιά.. μιλάμε για φοβερό πράγμα.. μπαίνεις στη θέση του οδηγού και πορώνεσαι.. το βλέπεις και γουστάρεις.. ( είμεθα και ρομαντικοί βλέπεις..)
        ευθυγραμμισούλες, τα σερβις του, κ έχεις ένα απίστευτο παιχνίδι + το αισθηματικό για εμας τους ρομαντικούς...
        δηλαδή με φαντάζομαι να το έχω πουλήσει και να το δω καμιά μέρα στο δρόμο.. εντάξει σίγουρα θα στεναχωρηθώ..

κατα τ'αλλα.. γιατί ο οποιοσδηποτε θα το πούλαγε; γιατί δεν είναι ούτε πρακτικό, ούτε μοντέρνο ούτε τρεντι πλέον, ούτε ιδιαίτερα γρήγορο, ούτε άνετο, και είναι πίσω στους περισσότερους τομείς ακόμα και από τα ΜΚ2.
        αλλά έχει αυτό το κάτι για μένα και δεν ξέρω τι θα γίνωωωωωωωωω
        και έλεγα να το πουλήσω.. αλλά κολλάω άσχημα.. παρολο που ξέρω ότι αν το πουλήσω πάλι θα πάρω κάτι διασκεδαστικό και θα είναι και καλύτερο σε όλους τους τομείς ( έστω σχεδόν..) από αυτό..

Εσυ ΚΑΚΩΣ - ΚΑΚΙΣΤΑ δεν έρχεσαι απο το club..
        Αφού έχεις miata mentality μην χαραμίζεσε και έλα μια βόλτα απο το φόρουμ

Το ρημάδι έχει αυτο το *κάτι * που κολλάς άσχημα και δύσκολο να βρείς άλλο 'πράμα' (γιατι αμάξι σίγουρα δεν είναι) που να σε κάνει να νιώθεις έτσι.. σαν ρούχο να το φοράς πάνω σου άνετο οταν το οδηγάς, δένεσαι μαζί του.. οταν το κλειδώνεις να πάς για δουλειά/ύπνο να περπατας με την πλάτη προς εκει που πας και να το χαζεύεις λίγο ακόμη..

Όσο για το βάρος, δεν είναι τόσο βαρύ..
        Το δικό μου που έχω βγάλει ρεζέρβες, εργαλεία, γρύλλους, και άλλα λοιπά εχει φτάσει στα 1060 κιλά.. add lightness
        Αλλά έστω και αν δεν είναι κάτω απο τα 1000 κιλά, μην ξεχνάτε αυτο που έφτιαξε η Mazda είναι η ΤΕΛΕΙΑ κατανομή βάρους και το απιστευτο handling και feeling.. οδηγάω αλλα τόσα αμάξια και ξενερώνω τρελλά..

Οπως λέει και ο άλλος ο πυρκ@βλoς..
        μου ρχεται καμια φορά να παω στην Mazda να τους δώσω λεφτά [/u]

• C

Ο χρήστης sokos έγραψε:
          [...]Αλλά έστω και αν δεν είναι κάτω απο τα 1000 κιλά, μην ξεχνάτε αυτο που έφτιαξε η Mazda είναι η ΤΕΛΕΙΑ κατανομή βάρους και το απιστευτο handling και feeling.. οδηγάω αλλα τόσα αμάξια και ξενερώνω τρελλά.. [...]

Φίλε sokos, αυτή την τέλεια κατανομή εσύ τη χάλασες αφαιρόντας όλα αυτά τα πράγματα που λες από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου..

• S
            sokos last edited by

κιομως αν σου πώ οτι το αμάξι ειναι αρκετά πιο ζυγισμένο μέσα στην στροφή τι θα πείς? Αν έχεις ΜΧ-5 δοκίμασε το, δεν έχεις να χάσεις τίποτα 😉

• S
              skye last edited by

Ο χρήστης sokos έγραψε:

το ΜΚ1 επειδή το έχω, πρέπει να το αγαπάς πολύ για να το κρατήσεις σήμερα..
              σας το λέω με το χέρι στην καρδιά. ειδικά αν δεν έχεις άλλο αυτοκίνητο - όπως εγώ.
              λίγες 'κοπελίτσες' θα το κρατούσαν και θα το κρατήσουν.. και λίγοι γενικότερα να μη σου πω. Γιατί το σύγχρονο είναι πάντα καλύτερο.. και δεν είναι και τόσο δυσκολο να αγοράσεις αυτοκίνητο σήμερα ( ειδικά με δάνεια κλπ)

αλλά η αίσθηση ρε παιδιά.. μιλάμε για φοβερό πράγμα.. μπαίνεις στη θέση του οδηγού και πορώνεσαι.. το βλέπεις και γουστάρεις.. ( είμεθα και ρομαντικοί βλέπεις..)
              ευθυγραμμισούλες, τα σερβις του, κ έχεις ένα απίστευτο παιχνίδι + το αισθηματικό για εμας τους ρομαντικούς...
              δηλαδή με φαντάζομαι να το έχω πουλήσει και να το δω καμιά μέρα στο δρόμο.. εντάξει σίγουρα θα στεναχωρηθώ..

κατα τ'αλλα.. γιατί ο οποιοσδηποτε θα το πούλαγε; γιατί δεν είναι ούτε πρακτικό, ούτε μοντέρνο ούτε τρεντι πλέον, ούτε ιδιαίτερα γρήγορο, ούτε άνετο, και είναι πίσω στους περισσότερους τομείς ακόμα και από τα ΜΚ2.
              αλλά έχει αυτό το κάτι για μένα και δεν ξέρω τι θα γίνωωωωωωωωω
              και έλεγα να το πουλήσω.. αλλά κολλάω άσχημα.. παρολο που ξέρω ότι αν το πουλήσω πάλι θα πάρω κάτι διασκεδαστικό και θα είναι και καλύτερο σε όλους τους τομείς ( έστω σχεδόν..) από αυτό..

Εσυ ΚΑΚΩΣ - ΚΑΚΙΣΤΑ δεν έρχεσαι απο το club..
              Αφού έχεις miata mentality μην χαραμίζεσε και έλα μια βόλτα απο το φόρουμ

είμαι στο forum του miata club of greece, απλά δε γράφω πολύ και έχω άλλο nick ( το πραγματικό μου όνομα, Δημήτρης )

• O
                opterios last edited by

Κάνει τόσα πολλά πράγματα τόσο καλά (το να κυνηγάει τον απόλυτο χρόνο δεν είναι ένα από αυτά και τόσο το καλύτερο για τους κατόχους του), που με καλύπτει απόλυτα.

Εκεί που προσπαθώ να πείσω τον κόσμο ότι ένα ΜΧ-5 δεν είναι μόνο για κωλίδια και ότι είναι ένα καταπλητικό sportscar, έρχεσαι εσύ και τα γκρεμίζεις όλα

Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω στην όλη λογική σου ρε Δημήτρη, είναι το κείμενο που έχω βάλει σε bold. Γιατί να είμαστε τόσο απόλυτοι; Στην παραμικρή ευκαιρία, τη 'λες' στη λογική της αγωνιστικής οδήγησης.

Άλλος θέλει τα κωλίδια, άλλος θέλει τους χρόνους, άλλος θέλει και τα δύο. Υπάρχει χώρος για όλους. Ειρήνη ημείν

• D
                  dimsabas last edited by

Νικολάκη και συ να είσαι καλά και να ξέρεις ότι και μεις από εδώ σε ζηλεύουμε για τα κατορθώματά σου με τις Λίζες. Τελικά ο καθένας ποθεί αυτό που έχει ο άλλος . Και σε σένα εύχομαι ό,τι καλύτερο.
                  Την παρακάτω μπλούζα την ξέρεις βέβαια. Όταν την πρωτοφόρεσα, όλοι μου έλεγαν ότι έπρεπε να αναφέρει 5 λόγους κι όχι 3. Όταν έμαθαν ότι θα πήγαινα στην Κεφαλονιά, μου έλεγαν ότι οι λόγοι έπρεπε να γίνουν 12. Και είχαν δίκιο...

https://cartalk.gr/

• L
                    lkar last edited by

Νικολάκη και συ να είσαι καλά και να ξέρεις ότι και μεις από εδώ σε ζηλεύουμε για τα κατορθώματά σου με τις Λίζες. Τελικά ο καθένας ποθεί αυτό που έχει ο άλλος . Και σε σένα εύχομαι ό,τι καλύτερο.
                    Την παρακάτω μπλούζα την ξέρεις βέβαια. Όταν την πρωτοφόρεσα, όλοι μου έλεγαν ότι έπρεπε να αναφέρει 5 λόγους κι όχι 3. Όταν έμαθαν ότι θα πήγαινα στην Κεφαλονιά, μου έλεγαν ότι οι λόγοι έπρεπε να γίνουν 12. Και είχαν δίκιο...

α, έχεις ρεύμα;

• D
                      dimsabas last edited by

Ω πα παιδιά, τώρα είδα πόσες απαντήσεις έχουν συγκεντρωθεί για τα γραφόμενά μου αλλά η μπαταρία του υπολογιστή δε θα αντέξει για περισσότερο από 15-20 λεπτά, αφήστε που κρυώνω αφόρητα όσο σας γράφω.
                      Για το φίλο που αναφέρεται στο RX8, ένα θα σου πω. Το προηγούμενο ΣΚ φιλοξένησα κολλητό με το Challenge του και κάναμε πάρα πολλά χλμ οδηγώντας και οι 2 και τα 2 αυτοκίνητα. Και οι 2 είπαμε πόσο πιο αγνό είναι το ΜΧ, κάτι που αφορά κυρίως την αίσθηση, τη φιλικότητα και τη ρυθμισιμότητα. Το RX είναι πολύ πιο αποστειρωμένο, αλλά και πιο γρήγορο παντού. Και σε γκάζι, και σε φρένα, και σε στρίψιμο. Έτσι, για να μη νομίζεις ότι απλώς ευλογώ τα γένια μου (αν κι εδώ που τα λέμε, αν είχα οικογένεια, μάλλον με RX θα κυκλοφορούσα...)
                      Θέμη, δεν τη λέω σε κανέναν, άλλωστε όταν κρατάει, και γω αναγκαστικά πάω με γραμμές (και μου τη δίνει ). Ασφαλώς και υπάρχει χώρος για όλους. Εσείς θα πηγαίνετε στα Μέγαρα όταν είναι στεγνά κι εγώ όταν βρέχει. Είδες πώς βρέθηκε χώρος για όλους;
                      Άντε, τα λέμε σε 2-3 μέρες, όταν ο κρατικός μηχανισμός αποκαταστήσει τους πεσμένους πυλώνες. ΚΡΥΩΝΩΩΩΩΩΩ

• S
                        sokos last edited by

Ο χρήστης skye έγραψε:

είμαι στο forum του miata club of greece, απλά δε γράφω πολύ και έχω άλλο nick ( το πραγματικό μου όνομα, Δημήτρης )

Την Κυριακή σε περιμένω να έρθεις Σούνιο!

• C

Ω πα παιδιά, τώρα είδα πόσες απαντήσεις έχουν συγκεντρωθεί για τα γραφόμενά μου αλλά η μπαταρία του υπολογιστή δε θα αντέξει για περισσότερο από 15-20 λεπτά, αφήστε που κρυώνω αφόρητα όσο σας γράφω.
                          Για το φίλο που αναφέρεται στο RX8, ένα θα σου πω. Το προηγούμενο ΣΚ φιλοξένησα κολλητό με το Challenge του και κάναμε πάρα πολλά χλμ οδηγώντας και οι 2 και τα 2 αυτοκίνητα. Και οι 2 είπαμε πόσο πιο αγνό είναι το ΜΧ, κάτι που αφορά κυρίως την αίσθηση, τη φιλικότητα και τη ρυθμισιμότητα. Το RX είναι πολύ πιο αποστειρωμένο, αλλά και πιο γρήγορο παντού. Και σε γκάζι, και σε φρένα, και σε στρίψιμο. Έτσι, για να μη νομίζεις ότι απλώς ευλογώ τα γένια μου (αν κι εδώ που τα λέμε, αν είχα οικογένεια, μάλλον με RX θα κυκλοφορούσα...)
                          Θέμη, δεν τη λέω σε κανέναν, άλλωστε όταν κρατάει, και γω αναγκαστικά πάω με γραμμές (και μου τη δίνει ). Ασφαλώς και υπάρχει χώρος για όλους. Εσείς θα πηγαίνετε στα Μέγαρα όταν είναι στεγνά κι εγώ όταν βρέχει. Είδες πώς βρέθηκε χώρος για όλους;
                          Άντε, τα λέμε σε 2-3 μέρες, όταν ο κρατικός μηχανισμός αποκαταστήσει τους πεσμένους πυλώνες. ΚΡΥΩΝΩΩΩΩΩΩ

Άντε λοιπόν, να νοικοκυρευτείς και να γίνεις οΡεΞάτος!!

Ελπίζω να διαβάσεις αυτό το ποστ σύντομα, με το φορητό να λειτουργεί από την πρίζα και το σπίτι σου να είναι ζεστό.

• A
                            argyrismm last edited by

sdvb

• O
                              opterios last edited by

Ο χρήστης Argyrismm έγραψε:
                              Αν η τέλεια κατανομή βάρους οριζόταν από ένα απλό 50:50 ή το 53:47 (για το μχ5) τότε όλοι οι μηχανικοί θα ήταν χαρούμενοι... Έλα όμως που δεν ορίζεται έτσι απλά και (ακόμα και σε αυτό το επίπεδο) ότι δεν είναι αυτή...

Είναι πολύ σωστό αυτό που λες, όμως αυτό που προφανώς ήθελε να πει ο Σόκος είναι ότι η συνταγή στο ΜΧ-5 έχει δέσει ΤΕΛΕΙΑ. Τέλεια κατανομή δεν υπάρχει σαν απόλυτο νούμερο. Τέλειο αποτέλεσμα όμως, μπορεί να υπάρξει 😉

• L
                                lkar last edited by

Ο χρήστης opterios έγραψε:

Αν η τέλεια κατανομή βάρους οριζόταν από ένα απλό 50:50 ή το 53:47 (για το μχ5) τότε όλοι οι μηχανικοί θα ήταν χαρούμενοι... Έλα όμως που δεν ορίζεται έτσι απλά και (ακόμα και σε αυτό το επίπεδο) ότι δεν είναι αυτή...

Είναι πολύ σωστό αυτό που λες, όμως αυτό που προφανώς ήθελε να πει ο Σόκος είναι ότι η συνταγή στο ΜΧ-5 έχει δέσει ΤΕΛΕΙΑ. Τέλεια κατανομή δεν υπάρχει σαν απόλυτο νούμερο Τέλειο αποτέλεσμα όμως, μπορεί να υπάρξει 😉

κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς

• O
                                  opterios last edited by

Να χαρακτηριστώ πώς;

• C

Ο χρήστης opterios έγραψε:
                                    Να χαρακτηριστώ πώς;

alfista

• A
                                      argyrismm last edited by

fdvhbngh

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                      • A
                                        argyrismm last edited by

dfvbgh

• P
                                          pg220 last edited by

Παλιόπαιδα,τι μου θυμίσατε...

Cabrio,στροφές και ήλιος(όχι καλοκαίρι να καίγεσαι! )

Α...., και ένα κράνος γιατί οι γκρεμοί παραμονεύουν!!

ΥΓ.Οι φωτογραφίες είναι χαμηλού μεγέθους γι'αυτό δεν τις έβαλα με link..

• D
                                            dimsabas last edited by

Ο χρήστης Argyrismm έγραψε:
                                            ΔΩΣΤΕ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΡΗΓΟΡΑ!!!!!!!!!!!!!

Ελπίζω να διαβάσεις αυτό το ποστ σύντομα, με το φορητό να λειτουργεί από την πρίζα και το σπίτι σου να είναι ζεστό.

Κύριοι, σας ευχαριστώ για τα μηνύματα συμπαράστασης, από σήμερα το απόγευμα είμαι πάλι παρών στο αγαπημένο μας φόρουμ, αλλά και στο αγαπημένο μου νησί, το οποίο φαίνεται να επανέρχεται στους κανονικούς ρυθμούς ζωής .
                                            Ο καιρός σήμερα ήταν φανταστικός. Αν συνεχιστεί, θα αρχίσω τις ανοιχτές βολτίτσες και θα ποστάρω 'προκλητικές' φωτογραφίες, ξεσηκώνοντας όσους τις βλέπουν από τα γραφεία τους εν ώρα εργασίας .

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 13
                                            • 14