-
εδώ και 4,5 χρόνια όχι...
12/2007 μοντέλο.Ένα βιντεάκι που είχα τραβήξει εχθές. Στο 0:06 που παίρνει μπροστά ακούγεται για λίγο o θόρυβος.
Κάποια στιγμή που ξαναπέρασα από το συνεργείο για κάτι, μου έδειξε με ένα φακό ένα σημείο πιο μέσα και δεξιά από εκεί που είναι το γκάζι που είχε γεμίσει παραφλού. Που να το προσέξω όμως, δεν είχε φτάσει καν στα πατάκια(τα οποία είναι και λαστιχένια/αδιάβροχα, οπότε ίσως να μην το έβλεπα καν). Τελικά μου βγήκε ένα 300άρι αλλάζοντας και λάδια/φίλτρο παράλληλα. Μου έδειξε και τα χαλασμένα ανταλλακτικά όταν πήγα να το πάρω. Σε κουβέντα με το μάστορα σχετικά με το πως τρύπησαν όλα αυτά, μου είπε 'επειδή τα έχουν κάνει εντελώς ψεύτικα με μοναδικό σκοπό να παίρνουν λεφτά κατά την επισκευή'.
Επίσης μου είπε πως στο μοντέλο αυτό μια χαρά έχει πρόσβαση εκεί ανοίγοντας την κονσόλα. Σε παλιότερα πρέπει να βγει όλο το ταμπλώ... -
Τι λες βρε φιλε.... λες και τραβας καζανακι κανει!!!
...παντως ειναι καλο που δεν βγαζεις ταμπλο!!!
Απο πια μερια το εβγαλε? το ειδες? -
Δεν ήμουν μπροστά όταν το έβγαλε. Αλλά μου είπε πως γίνεται μέσα από την καμπίνα. Άμα βγάλεις την κονσόλα λογικά(είναι πανεύκολο να αφαιρεθεί) έχεις πρόσβαση.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
εδώ και 4,5 χρόνια όχι...
12/2007 μοντέλο.Ένα βιντεάκι που είχα τραβήξει εχθές. Στο 0:06 που παίρνει μπροστά ακούγεται για λίγο o θόρυβος.
Κάποια στιγμή που ξαναπέρασα από το συνεργείο για κάτι, μου έδειξε με ένα φακό ένα σημείο πιο μέσα και δεξιά από εκεί που είναι το γκάζι που είχε γεμίσει παραφλού. Που να το προσέξω όμως, δεν είχε φτάσει καν στα πατάκια(τα οποία είναι και λαστιχένια/αδιάβροχα, οπότε ίσως να μην το έβλεπα καν). Τελικά μου βγήκε ένα 300άρι αλλάζοντας και λάδια/φίλτρο παράλληλα. Μου έδειξε και τα χαλασμένα ανταλλακτικά όταν πήγα να το πάρω. Σε κουβέντα με το μάστορα σχετικά με το πως τρύπησαν όλα αυτά, μου είπε 'επειδή τα έχουν κάνει εντελώς ψεύτικα με μοναδικό σκοπό να παίρνουν λεφτά κατά την επισκευή'.
Επίσης μου είπε πως στο μοντέλο αυτό μια χαρά έχει πρόσβαση εκεί ανοίγοντας την κονσόλα. Σε παλιότερα πρέπει να βγει όλο το ταμπλώ...Το θεωρώ πολύ πιθανό να είναι αλήθεια αυτό που είπε ο μάστορας. Βέβαια από την άλλη το ρισκάρει μια αυτοκινητοβιομηχανία να το κάνει παίζοντας με την αξιοπιστία της;
-
Εγω ειμαι σιγουρος....
Εγω στο δικο μου το Clio καποια στιγμη επαιξα με της λαμπες στα φωτα.... αλλα καποια στιγμη που καηκαν δεν ειχα χρηματα να βαλω ιδιες αναγκαστηκα να βαλω της κλασικες... και τις 2 ταυτοχρονα.
Μετα απο μηνες... χρονια... μου καηκε η μια και μεσα σε μιση ωρα μου καηκε και η αλλη.... Εεεε πες μου πως να μην πιστεψω οτι ολα τα πραγματα στις ημερες μας εχουν ημερομηνια ληξεως...!!! -
Οι λάμπες έχουν χρόνο ζωής και δεν είναι αθάνατες... Ποιός θα το πίστευε! Φαντάζομαι δεν έχεις αλλάξει λάμπα στο σπίτι σου για να δεις πως ο κατασκευαστής δίνει συγκεκριμένες ώρες λειτουργίας μέχρι να καεί.
-
Το ξερω πολυ καλα... απλα μου εκανε εντυπωση οτι καηκε με διαφορα μιση ωρας!
-
Έτσι γίνεται συνήθως. Αν καεί μια λάμπα είναι θέμα ωρών να καεί και η άλλη.
-
Επειδη περνανε πολλες λαμπες απο τα χερια μου λογο δουλειας.... ΠΟΤΕ δεν ειχε συμβει με τοση ακριβια! ΚΑι με εναν συναδερφο που το συζητουσα κι σε αυτον φανηκε περιεργο....
-
Σε 2 αυτοκίνητα μας έχει τύχει.
1 φορά στο Punto μου και άλλη μια στην Corolla του αδερφού μου. Ανάψαμε φώτα και ήταν νεκρά και τα 2. -
Πριν κανένα μήνα άλλαξα τη μία λάμπα στο Clio. Ένα παλληκάτι στον ηλεκτρολόγο της γειτονιάς που το πήγα έχωσε το χέρι του και την άλλαξε αμέσως. Είχα πάρει για πλάκα και στη Ρενήλ να ρωτήσω και μου είπαν να το πάω να βγάλουν τον προφυλακτήρα για να την αλλάξουν...
-
Θέλει πάντως λίγη ταχυδακτυλουργία για να την αλλάξει κανείς με το χέρι στο Clio iii, αλλά αλλάζει.
Βλέπω το μηχανικό που τις αλλάζει στο εξουσιοδοτημένο και γελάω με τις κινήσεις που κάνει για να αλλάξει μια λάμπα.
Επίσης, έχω πετύχει σκηνικό σε εξουσιοδοτημένο Audi να έχουν ζητήσει σε Q5 65 euro-1 εργατοώρα για λύσιμο προφυλακτήρα και αντικατάσταση λάμπας. Εννοείται ότι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου τους μπινελίκωνε καμιά ώρα. Χαχαχα! -
Στα Focus Mk1 πάντως βγάζουν το φανάρι για να αλλάζουν την αριστερή λάμπα, καθώς η μπαταρία είναι κολλητά από πίσω και δεν αφήνει χώρο για να βάλεις χέρι. Εναλλακτικά μπορείς να βγάλεις την μπαταρία. Η δεξιά λάμπα αλλάζει χωρίς λύσιμο. Πανέξυπνο!
-
@Realzeus αυτό γίνεται σε πολλά αμάξια με τη μπαταρία η οποία συνήθως αφήνει ελάχιστο χώρο για αυτού του τύπου την εργασία
Βλακείες πάντως. Σε Megane 2 που είναι και το πιο κουλό σαν σύλληψη για αλλαγή λάμπας η όλη διαδικασία δεν είναι καθόλου δύσκολη. Το αντίθετο θα έλεγα. Παίζει να άλλαζα λάμπα πιο γρήγορα απ' ότι στο βίδωσε-ξεβίδωσε φανάρια Fluence
Λίγο να πιάνουν τα χέρια σου θέλουν αυτά και να μη φοβάσαι να λερωθείς. Σαν ένα φίλο μου που περίμενε την οδική να του αλλάξει λάστιχο Κάτι τέτοια ακούω και με πιάνει απελπισία ώρες ώρες
Πάρα πολύ δύσκολες αλλαγές έχουν οι τελευταίες 2 σειρές της Laguna (II και III). Μιλάμε τρελά απελπισία -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Σε Megane 2 που είναι και το πιο κουλό σαν σύλληψη για αλλαγή λάμπας η όλη διαδικασία δεν είναι καθόλου δύσκολη. Το αντίθετο θα έλεγα. Παίζει να άλλαζα λάμπα πιο γρήγορα απ' ότι στο βίδωσε-ξεβίδωσε φανάρια Fluenceεπιβεβαιώνω μιας και σχετικά πρόσφατα τις αλλαξα!
μια ερωτηση όμως σχετικα με άλλο θεμα.
το 'κλασικο' ραδιοcd της ρενο το οποιο εχω και εγω στο megane, τα επαιξε και αποφασισε να μην βγαζει το cd εξω πατωντας το eject.
το εβγαλα (το μηχανημα) και διαπιστωσα ότι δινει την εντολη το κουμπι, αλλα μεσα δεεεεεν.
το πρόβλημα δηλαδή είναι εκ βαθεων αρα και η οποια επιχειρηση επιδιορθωσης προφανως δεν αξιζει.
θα κοιτάξω να παρω καποιο καινουργιο after market αλλα θελω να ρωτησω εάν όλα υποστηριζουν την συνδεσιμοτητα με την οθονη ψηλα στο ταμπλο, εάν όχι όλα ποιά το κανουν και εν τελει αν θα χρειαστω καποιον ανταπτορα και που μπορω να τον βρω.
α και αν εχει να προτεινει κανείς, καποια πηγη που να 'ταιριαζει' με το αμαξι (ή ισως και σε αλλα μοντελα της ρενο). -
Είναι πανάκριβοι οι αντάπτορες. Η οθόνη δεν ξέρω πόσο χρειάζεται μιας και το after market έχει δικιά του. Πιο χρήσιμο θα μου φαινόταν αφού θα τα σκάσω, να το κάνω για τα χειριστήρια στο τιμόνι.
-
H αλλιώς να βρεις κανένα από κανένα τρακαρισμένο Megane στα ανταλλακτικά.
Και χειριστήρια και οθόνη θα δουλεύουν και απόλυτη αισθητική εφαρμογή και μάλλον θα σου βγει και η πιο οικονική λύση. -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
καποια πηγη που να 'ταιριαζει' με το αμαξι (ή ισως και σε αλλα μοντελα της ρενο).Ειναι το ph1 ή to ph2?
..ή να το θεσω αλλιως... ειναι με πορτοκαλι ή ασπρο φωτισμο το καντραν?
-
Εναλλακτικά, αν είναι να ξοδευτεί ένα ποσό, μπορείς να βάλεις το κουτάκι που παίρνει usb και συνδέεται στην υποδοχή του CD changer στο υπάρχον.
Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
καποια πηγη που να 'ταιριαζει' με το αμαξι (ή ισως και σε αλλα μοντελα της ρενο).
Ειναι το ph1 ή to ph2?
..ή να το θεσω αλλιως... ειναι με πορτοκαλι ή ασπρο φωτισμο το καντραν?
είναι ph1 με πορτοκαλί φωτισμό αν και η μικρή οθονούλα του clima είναι από ph2 με το λευκό.
Πάντως πήγα σε μεγάλο κατάστημα ηλεκτρονικών-ηλεκτρικών και μου είπαν οτι χρειάζεται ανταπτορας για το χειριστήριο του τιμονιού με κόστος 120€ και πως για συνδεσιμότητα με την πάνω οθόνη ούτε λόγος! !!!!
RENAULT FORUM