-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
Καλοταξιδο να ειναι το megane..!! Παντως ο συμπλεκτης του twingo I που ειναι πολύ αποτομος και βαρυς, δε συγκρινεται με τιποτα με το συμπλεκτη του R19 που ηταν ακομα πιο βαρυς... Αν ειχες οδηγησει στο ενδιαμεσο, αλλο αμαξι και μετα εμπαινες σε αυτα, σιγουρα σου εσβηνε στην πρωτη εκκινηση αν ειχε κλιση ο δρομος..
Το megane I σε στησιμο και στριψιμο τι διαφορες να ειχε απο το R19..?τι μου θυμησες τωρα, συμπλεκτη 19
Είχες 19; Και θυμάσαι περισσότερο τον συμπλέκτη από τα φρένα;
τι να πω κι εγω με το R5
Δεν ξέρω αν εννοείς το πρώτο 5 ή το επόμενο Super 5, αλλά και στις δύο περιπτώσεις να μη πεις τίποτε.
Στην μεν πρώτη μιλάμε για πολλά χρόνια διαφοράς με το 19 και καλό είναι να οδηγούσες ένα OPEL ας πούμε της τότε εποχής για να καταλάβεις τι θα πει δεν έχω φρένα/
Στην δεύτερη περίπτωση (Super 5) πάλι μιλάμε για πιο παλιό αυτοκίνητο με το 19 με ανεντά φρένα, στην δε έκδοση 5 GT Turbo, σημείο αναφοράς για όλα τα αυτοκίνητα ευρείας παραγωγής.
Να φανταστείς στους αγώνες στην κατηγορία Ν (Νορμάλ) κέρδιζε BMW M3 και Lancia Integrale (πάντα κατηγορίας Ν) κυρίως λόγω των καταπληκτικών του φρένων που ήταν ακριβώς όμοια με τα νορμάλ (ο κανονισμός απογόρευε αλλαγές).
Επειμένω R19 και φρένα, ασύμβατες έννοιες...Super 5 ειναι, του 1985, τωρα μπορει να ειναι και εντυποση μου γιατι το δικο μου ειχε παντα ενα θεμα με τα φρενα
το 19 αρι ειχε σεβρο?Φυσικά και είχε όπως και το δικό σου. To σερβο και όχι σεβρό όπως οι περισσότεροι (και εγώ πόλλές φορές) το λέμε υπάρχει στο σύστημα πέδησης των αυτοκινήτων περίπου από την δεκαετία του 60.
-
Έζησα να ακούσω σήμερα ότι όποιος πάρει Clio RS επειδή και καλά είναι πιο αργό από το ο Θεός να το κάνει σπορ αυτοκίνητο Polo GTI και επειδή έχει και 0-100 πάνω από 7 δευτερόλεπτα θα ντρέπεται να κατέβει για κόντρες
Δηλαδή τα γρήγορα αυτοκίνητα τα παίρνομε για κόντρες κι όχι για να τα σκίζουμε στα βουνά και στις στροφές?
Ρε τι να εξηγώ έγω ότι τα σπορ αυτοκίνητα είναι για τα βουνά και για στροφές εκεί δηλαδή που πραγματικά ευχαριστιέσαι το αυτοκίνητο ειδικά όταν μιλάμε για το συγκεκριμένο τίποτα όμως.Από την μία έμπαιναν από την άλλη έβγαιναν
Το ότι μπορείς ας πούμε και τα απενεργοποιείς όλα και γουστάρεις οδήγηση δεν μετράει πλέον.Αλλά σωστά VW πλέον να είναι(δηλαδή αυτοκίνητο γιατί οι άλλοι φτιάχνουν μπριζόλες κι όχι αυτοκίνητα ) κι ότι να ναι -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Έζησα να ακούσω σήμερα ότι όποιος πάρει Clio RS επειδή και καλά είναι πιο αργό από το ο Θεός να το κάνει σπορ αυτοκίνητο Polo GTI και επειδή έχει και 0-100 πάνω από 7 δευτερόλεπτα θα ντρέπεται να κατέβει για κόντρες
Δηλαδή τα γρήγορα αυτοκίνητα τα παίρνομε για κόντρες κι όχι για να τα σκίζουμε στα βουνά και στις στροφές?
Ρε τι να εξηγώ έγω ότι τα σπορ αυτοκίνητα είναι για τα βουνά και για στροφές εκεί δηλαδή που πραγματικά ευχαριστιέσαι το αυτοκίνητο ειδικά όταν μιλάμε για το συγκεκριμένο τίποτα όμως.Από την μία έμπαιναν από την άλλη έβγαιναν
Το ότι μπορείς ας πούμε και τα απενεργοποιείς όλα και γουστάρεις οδήγηση δεν μετράει πλέον.Αλλά σωστά VW πλέον να είναι(δηλαδή αυτοκίνητο γιατί οι άλλοι φτιάχνουν μπριζόλες κι όχι αυτοκίνητα ) κι ότι να ναιΘελεις να πω την ατακα που ειπα χθες στο τραπεζι??
Χαιρετω προς το παρον παω αλλη μια βολτα, απο τις γνωστες -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Το ότι μπορείς ας πούμε και τα απενεργοποιείς όλα και γουστάρεις οδήγηση δεν μετράει πλέον.Αλλά σωστά VW πλέον να είναι(δηλαδή αυτοκίνητο γιατί οι άλλοι φτιάχνουν μπριζόλες κι όχι αυτοκίνητα ) κι ότι να ναιΘελεις να πω την ατακα που ειπα χθες στο τραπεζι??
Χαιρετω προς το παρον παω αλλη μια βολτα, απο τις γνωστεςΠοια απ' όλες
-
Μόλις άκουσα είδηση για υπόθεση βιομηχανικής κατασκοπείας σε βάρος της Renault ....
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Μόλις άκουσα είδηση για υπόθεση βιομηχανικής κατασκοπείας σε βάρος της Renault ....Κάπου το είδα. Εσωτερική διαρροή σχεδίων των ηλεκτροκίνητων ή κάτι τέτοιο.
EDIT: Εδώ!
-
Πράκτορες vagιτες? Xαχα!
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Μόλις άκουσα είδηση για υπόθεση βιομηχανικής κατασκοπείας σε βάρος της Renault ....Αμα εισαι καλος σε κατι...
-
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
Μόλις άκουσα είδηση για υπόθεση βιομηχανικής κατασκοπείας σε βάρος της Renault ....
Αμα εισαι καλος σε κατι...
Ναι ,ετσι ειναι,απολυθηκε κοσμος.
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Ε;Απελυσε η Renault;
-
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
Ε;Απελυσε η Renault;
Μαλιστα,πιτσιρικο.
-
Από μέσα έγινε η 'δουλειά'...κάποιος πρέπει να τα πήρε χοντρά
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Μαλιστα,πιτσιρικο.......................................
-
Στην F1 την εποχή Αλόνσο η ομάδα της RENAULT ήταν υπό την 'προστασία' των μυστικών υπηρεσιών του Γαλλίας μετά από μια προσπάθεια που έγινε και εκεί να κλαπούν κάποια 'μυστικά'.
Οι υπεύθυνοι μάλιστα το καμάρωναν και έλεγαν ό,τι αυτό δείχνει το πόσο σπουδαίο για το γόητρο της Γαλλίας η συμμετοχή και η επιτυχία της RENAULT στην F1. -
Δεν είναι και η πρώτη φορά πάντως.
Και παλαιότερα διέρρεαν στοιχεία από προγράμματα της εταιρείας.
(όντως οι vagιτες αντέγραψαν τους πολλάπλασιαστές μας.Ενώ δεν είχαν τέτοιο πρόβλημα άρχισαν να καίγονται και στα Vag .Άχρηστοι .)
Ζήση αυτούς που θεωρούν ότι ευθύνονται για την διαρροή σούταραν.Οποιαδήποτε εταιρεία θα το έκανε.Και μην ανυσηχείς πήραν αυτοί τόσα(κι ως στελέχη δεν έπαιρναν και λίγα)που μάλλον το έλυσαν το πρόβλημα της ζωής τους
Αλλα βλέπεται κύριοι αυτό είναι το πρόβλημα με της υπό δημόσιο έλεγχο εταιρείες.Η διαφθορά είναι ποιο ας το πούμε συχνή -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Σχετικά με τα φώτα που αναφέρεις, τα ίδια πάνω-κάτω ισχύουν και στο twingo (δεν θυμάμαι τι γίνεται με το φωτισμό οδηγού συνοδηγού), αλλά δεν με έχει ενοχλήσει κάτι ίσως γιατί είναι πιο μικρό. Ούτε πίσω έχω πρόβλημα. Τα κουμπιά στις πόρτες τα μαθαίνεις, δεν είναι τίποτα.Περισσοτερο ενοχλητικη ειναι η ελλειψη φωτισμου στον πισω χωρο της καμπινας. Η μπροστινη πλαφονιερα δεν διαχεει το φως προς τα πισω καθολου...ισως εχουμε θεμα με την μικρη αν και μιλαμε για περισσοτερο αστικες μετακινησεις..
Το usb το χρησιμοποιώ (δηλαδή βάζω τη συσκευή) πριν ξεκινήσω, οπότε δεν χρειάζεται κατά τη διάρκεια της διαδρομής να ψάχνω, απλά επιλέγω πηγή από το μενού και είμαι εντάξει. Το θέμα με το ipod με ενοχλεί κι εμένα πολύ γιατί έχω αγοράσει γύρω στα 10 gb τραγούδια από το iTunes store. Μια λύση είναι, αν δεν έχεις αγορασμένα τραγούδια, να πάρεις ένα flash usb και να φτιάξεις τα ονόματα των τραγουδιών με πρόθεμα 01, 02 κοκ.
Κι αν ειναι νυχτα? Πραγματικα ειναι λιγο αβολη η θεση και σιγουρα θα επρεπε καπως να φωτιζεται...Παντως κι εγω μονιμα επανω το εχω, το βγαζω μονο οταν το παρκαρω εξω. Το Random φαινεται να βοηθαει, αλλα γενικα μου τη δινει που δεν μπορεις να ακουσεις ενα album με τη σειρα...θα ζησω ομως
Για τους χώρους τώρα, αν έχεις bluetooth στο clio, μπορείς να συγχρονίσεις το κινητό σου και να το βάλεις μέσα στο ντουλαπάκι. Αν δεν καπνίζεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το τασάκι σαν προσωρινό χώρο.
Το τασακι, απο την πρωτη στιγμη, κανει παρεα σε αυτο του Volvo στο συρταρι του κομωδινου μου Ευτυχως οι θηκες στις πορτες χωρανε την μανα τους και τον πατερα τους!
Τα κινητα μας εχουν ηδη συγχρονιστει και σιγα σιγα εμπλουτιζουμε και την μνημη του αυτοκινητου...Το voice control για τις μνημες ειναι απιστευτα βολικο. Το πληκτρολογιο για την εισαγωγη αριθμου παντως θα ηθελα να δουλευει και με τους αριθμους του στερεοφωνικου, γιατι με το μπρος/πισω/select θες μια ωρα και φυσικα χανεις την προσυλωση σου στην οδηγηση.
Αληθεια μπορουν να ειναι παραλληλα μεχρι 5 κινητα συνδεδεμενα ή μονο με σειρα προτεραιοτητας?Σχετικά με την οδική συμπεριφορά, τι να πω? I rest my case (η πρώτη μου βόλτα ήταν μέχρι το Σούνιο).
Αισιως φτασαμε τα 480km...χθες γυρισα τα μισα βουνα της Αττικης (Πεντελη-Ν.Μακρη-Γραμματικο-Βαρναβας - και στο τελος λιγο λιμανακια απλα για να βεβαιωθω )
Επίσης, ο επιλογέας θέμα συνήθειας είναι. Σκέψου γενικά ότι ο βασικός προσανατολισμός είναι για κίνηση μέσα στην πόλη και να μην κουράζεσαι (αν έχουμε τον ίδιο, κουμπώνει πολύ καλά). Πιστεύω όμως ότι θα το ευχαριστηθείς και εκτός πόλης.
Θεμα συνηθειας ειναι, αλλα πες την αληθεια ειναι λιγο φλωρικος ετσι δεν ειναι? Μπορει να μην ειναι τελειως gay σε σχεση με το Polo αλλα την κουναει την αχλαδια!! Με ικανοποιει μεσα στην πολη δεν εχω παραπονο...μικρες διαδρομες, ελαφρυς αλλα οταν μπηκα καπακι την Τεταρτη στο Volvo ολα μου φανηκαν πετρα (υδραυλικος συμπλεκτης/ηλεκτρουδραυλικο τιμονι/επιλογεας)...ειναι θεμα perspective και επιλογης...city car ειναι αλλωστε
Και ιδου οι πρωτες photo του νεου μελους
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Περισσοτερο ενοχλητικη ειναι η ελλειψη φωτισμου στον πισω χωρο της καμπινας. Η μπροστινη πλαφονιερα δεν διαχεει το φως προς τα πισω καθολου...ισως εχουμε θεμα με την μικρη αν και μιλαμε για περισσοτερο αστικες μετακινησεις..
Στο twingo, επειδή μπροστά μου έχω μόνο το στροφόμετρο και την κονσόλα στα δεξιά, ένα τμήμα από το φως της διαχέεται προς τα πίσω, οπότε γι' αυτό μπορεί να μην με έχει ενοχλήσει.
Κι αν ειναι νυχτα? Πραγματικα ειναι λιγο αβολη η θεση και σιγουρα θα επρεπε καπως να φωτιζεται...Παντως κι εγω μονιμα επανω το εχω, το βγαζω μονο οταν το παρκαρω εξω. Το Random φαινεται να βοηθαει, αλλα γενικα μου τη δινει που δεν μπορεις να ακουσεις ενα album με τη σειρα...θα ζησω ομως
Αν είναι νύχτα και ανάψεις το φως, βλέπεις κανονικά το USB. Θα ανεβάσω φωτογραφία του εσωτερικού από το δικό μου για να καταλάβεις. Μόνο αν δεν ανάψεις φως, δεν το βλέπεις. Το θέμα με τα album με ενοχλεί απίστευτα, ειδικά όταν έχεις να ακούσεις μια όπερα με 50 tracks, για παράδειγμα.
Αληθεια μπορουν να ειναι παραλληλα μεχρι 5 κινητα συνδεδεμενα ή μονο με σειρα προτεραιοτητας?
Μπορείς να κάνεις pair μέχρι 5 κινητά (αποθηκεύονται στη μνήμη), αλλά μόνο ένα κάθε φορά μπορεί να είναι ενεργό.
Αισιως φτασαμε τα 480km...χθες γυρισα τα μισα βουνα της Αττικης (Πεντελη-Ν.Μακρη-Γραμματικο-Βαρναβας - και στο τελος λιγο λιμανακια απλα για να βεβαιωθω )
Τώρα που πλησιάζω τα 6000 χλμ, νιώθω ότι οι αναρτήσεις έχουν σφίξει (δεν ξέρω αν είναι δόκιμος αυτός ο όρος) και μου δίνει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στις στροφές.
Θεμα συνηθειας ειναι, αλλα πες την αληθεια ειναι λιγο φλωρικος ετσι δεν ειναι? Μπορει να μην ειναι τελειως gay σε σχεση με το Polo αλλα την κουναει την αχλαδια!! Με ικανοποιει μεσα στην πολη δεν εχω παραπονο...μικρες διαδρομες, ελαφρυς αλλα οταν μπηκα καπακι την Τεταρτη στο Volvo ολα μου φανηκαν πετρα (υδραυλικος συμπλεκτης/ηλεκτρουδραυλικο τιμονι/επιλογεας)...ειναι θεμα perspective και επιλογης...city car ειναι αλλωστε
Ο επιλογέας...το σηκώνει το σακάκι. Εντάξει, κι εγώ από τη mercedes στο twingo και αντίστροφα έχω πρόβλημα. Στη mercedes μου σβήνει η μηχανή επειδή είναι σκληρά τα πεντάλ ή δεν μπορώ να κουμπώσω ταχύτητα με τίποτα. Στο twingo ξεκινάω στις 2500 στροφές. Και το τιμόνι της mercedes είναι ασήκωτο (υδραυλικό γαρ). Τώρα βέβαια που με εξυπηρετεί το μικρό, ειδικά μέσα στην πόλη, έχω προβληματιστεί πολύ με τη γιαγιά (δεν έχει και A/C, είναι και παλιό) - αυτό το σχόλιο δεν έχει σχέση με το δικό σου volvo - και σκέφτομαι διάφορα σκοτεινά σενάρια.
Κουκλί είναι το αυτοκινητάκι σου πάντως, να το χαίρεσαι (και αυτό με τα πλαινά που έλεγες, δεν είναι έντονο, ίσως λόγω μαύρου χρώματος).
-
Τελικα, οτι να 'ναι! Το αυτοκινητο οπως καλα θυμομουν δεν εχει βαμμενα στο χρωμα του αμαξωματος πλαινα προστατευτικα.Δε φαινεται ασχημο παντως, το αντιθετο!
αυτο που με χαλασε ειναι ο ελλειπης φωτισμος της καμπινας, η ελλειψη αποθηκευτικων χωρων που καθιστουν το υποβραχιωνιο must, και το usb που παιζει τα κομματια απο το ipod αλφαβητικα. Το πρωτο ομως δυστυχως δεν αλλαζει. Καταρχην στο td ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειχε φως αναγνωσης και για τον οδηγο και για τον συνοδηγο, το δικο μου εχει μονο για τον συνοδηγο.
Ουτε το δικο μου εχει λαμπακια απο την πλευρα του οδηγου και ειναι γυφτια γιατι ειναι αρκετα χρησιμο.. Ψαχνομουνα μηπως μου εχει καει αλλα μαλλον ειναι αδειο..
Για τις δικες μου αναγκες οι αποθηκευτικοι χωροι ειναι μια χαρα, αλλα αλλο αν ειναι οικογενειακο..
Το ιδιο νομιζω ισχυει και με το φως στο ντουλαπακι που στην δικη μου περιπτωση ειναι ανυπαρκτο...αλλα δεν μασαμε, το πρωτο σιγουρα αλλαζει ευκολα.
Ουτε εμενα εχει φως στο ντουλαπακι, αλλα δε με ενδιαφερει, παρολα αυτα υπαρχει ενα αναλυτικο και απλο DIY στο renault club για αυτο το λαμπακι αν ενδιαφερεσαι..
Εκει που μασαμε ειναι στους διακοπτες για τα παραθυρα/καθρεπτες στην πορτα του οδηγου/συνοδηγου...γιατι δεν φωτιζονται? Αυτος που δεν ξερει τους ψαχνει στα τυφλα?
Εμενα εχει απο αυτα, αλλα ειναι πολύ αχνα.. Μηπως αμα ρυθμιζες πιο ψηλα την ενταση των λαμπακίων στην καμπινα να φαινοτανε..? Ροδελα αριστερα κατω απο το τιμονι..
Για τα οδηγικα θα διαφωνησω μονο στο οτι εχει πολύ καλη αποσβεση.. Εμενα μεχρι τα 20.000χλμ μεχρι να μαλακωσουν τα αμορτισερ μου φαινοταν κουτσουρο..
Ειναι παντως πανεμορφο και να το χαιρεσαι!!
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Ο επιλογέας...το σηκώνει το σακάκι. Εντάξει, κι εγώ από τη mercedes στο twingo και αντίστροφα έχω πρόβλημα. Στη mercedes μου σβήνει η μηχανή επειδή είναι σκληρά τα πεντάλ ή δεν μπορώ να κουμπώσω ταχύτητα με τίποτα. Στο twingo ξεκινάω στις 2500 στροφές. Και το τιμόνι της mercedes είναι ασήκωτο (υδραυλικό γαρ). Τώρα βέβαια που με εξυπηρετεί το μικρό, ειδικά μέσα στην πόλη, έχω προβληματιστεί πολύ με τη γιαγιά (δεν έχει και A/C, είναι και παλιό) - αυτό το σχόλιο δεν έχει σχέση με το δικό σου volvo - και σκέφτομαι διάφορα σκοτεινά σενάρια.Καλα εσυ μιλας και για μεγαλη διαφορα ηλικιας. Εγω σου λεω για απολυτως συγχρονο αυτοκινητο, οπου η διαφορα στην αισθηση των χειριστηριων ειναι καθαρα επιλογη βαση προσανατολισμου και φυσικα κατηγοριας.
Κουκλί είναι το αυτοκινητάκι σου πάντως, να το χαίρεσαι (και αυτό με τα πλαινά που έλεγες, δεν είναι έντονο, ίσως λόγω μαύρου χρώματος).
Ευχαριστω! Οντως δεν φαινεται ιδιαιτερα λογω χρωματος
-
Καλα εσυ μιλας και για μεγαλη διαφορα ηλικιας. Εγω σου λεω για απολυτως συγχρονο αυτοκινητο, οπου η διαφορα στην αισθηση των χειριστηριων ειναι καθαρα επιλογη βαση προσανατολισμου και φυσικα κατηγοριας.
Ναι, γι' αυτό σου είπα ότι δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με το δικό σου volvo και τις ανάγκες σου. Απλά με αφορμή τη σύγκριση που έκανα ανάμεσα σε mercedes και twingo, θυμήθηκα πάλι ότι την έχω σε ακινησία και στενοχωρήθηκα.
RENAULT FORUM