-
@rafi
Γενικώς αυτά που σου είπαν μπούρδες.
Τα χαρτιά που συνοδεύουν το αυτοκίνητο είναι τυπικά. Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Την 1/1/2001 άλλαζαν κάποιες νόρμες για τα καυσαέρια από την Ευρωπαϊκή ένωση.
Τα αυτοκίνητα που δεν είχαν ταξινομηθεί μέχρι εκείνη την μέρα και που είχαν παραχθεί μέχρι κάποια ημερομηνία δεν θα μπορούσαν να ταξινομηθούν (να βγάλουν πινακίδες δηλαδή) από την παραπάνω ημερομηνία.
Την λύση έδωσε το εργοστάσιο.
Μάζεψε όλα τα πιστοποιητικά που αφορούσαν τα 'παλιά αυτοκίνητα' και τα άλλαξε με 'κανούργια' που έδειχναν διαφορετική-νεότερη ημερομηνία κατασκευής. Τουτέστιν τα χαρτιά είναι τυπικά.
Εν τέλει μπορούν άμα θέλουν να μάθουν τα πάντα για το κάθε πλαίσιο τουλάχιστον σε επίπεδο κεντρικής αντιπροσωπείας. Γινόταν ανέκαθεν και δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην γίνετε τώρα.Το Dialogys είναι ένα πρόγραμμα για το after sales γενικά, δηλαδή ανταλλακτικά-οδηγίες συντήρησης-τεχνικές εγκύκλιοι κλπ.
Δεν υπάρχει θέση που να σου δείχνει την ηλικία ενός αυτοκινήτου αλλά υπάρχει τρόπος να το 'κοροϊδέψεις' και να μάθεις.
Πως;
Ας πάρουμε ένα παράδειγμα.
MEGANE II . Του 'ζητάς' ένα ανταλλακτικό που μπορεί να μην είναι κοινό για όλα τα αυτοκίνητα πχ ζάντες η ταπετσαρίες.
Το πρόγραμμα σε ρωτάει τον αριθμό παραγωγής (θα δείτε παρακάτω ποιος είναι).
Αν δεν το βάλεις (εννοείται ό,τι δεν τον ξέρεις) το σύστημα σου προτείνει να τους πεις πιθανές ημερομηνίες από με την μορφή μηνών (ή εβδομάδων δεν θυμάμαι καλά) μιας χρονιάς. (Αν και πάλι δεν ξέρεις πάει και παρακάτω αλλά τώρα δεν μας ενδιαφέρει).
Εσύ βάζεις μερικούς συνδυασμούς που πιστεύεις και τό πρόγραμμα προτείνει τότε μια λίστα από πιθανούς αριθμούς παραγωγής που θα δεις ό,τι θα μοιάζουν με τον κανονικό δικό σου.
Αλλάζοντας εσύ τους μήνες θα φτάσεις σε ένα κοντινό αριθμό παραγωγής και περίπου θα καταλάβεις πότε έχει φτιαχτεί το αυτοκίνητο σου.Ένα παράδειγμα OVAL PLATE
CM0C E067885
EA3 SAN913 EPACK
NV676 DRAP03 HARM01
TLGREC ACHS VY5WΕίναι ένα τρίθυρο MEGANE II του 2005. Ο αριθμός παραγωγής είναι το E067885. Το Ε δείχνει το εργοστάσιο που αν δεν κάνω λάθος είναι Ισπανικό (μπορεί να κάνω και λάθος).
Και άλλο ένα OVAL PLATE
LM0C R007577
EA2 SAN913 EPACK
NV603 DRAP02 HARM01
TLGREC ACHS VY5 WΕίναι MEGANE SEDAN του 2003. Το R στον αριθμό παραγωγής σημαίνει εργοστάσιο Τουρκίας (και εδώ δεν κάνω λάθος).
Και στις δυο περιπτώσεις το TLGREC κάτω αριστερά σημαίνει Ελλάδα
τεσπα
Το Dialogys μπορούμε να το βρούμε στο ιντερνετ (rapidshare ή torrent) μέχρι την έκδοση 3.82 (Μάϊος του 2010 αλλά αφορά και πιο ύστερα αυτοκίνητα αφού το πρόγραμμα προηγείται πάντα του εμπορικού τμήματος)
Επόμενη έκδοση δεν θα βγει στο ιντερνερ αφού η RENAULT αποφάσισε να το ενημερώνει στους ντήλερ μέσω ιντερνέτ με ειδικούς κωδικούς.
Η αλήθεια είναι ό,τι το έχω αλλά δεν το έχω περάσει στο υπολογιστή μου αφού είναι μεγάλο (από rapidshare κατεβάζεις 9,20 GB) και βαρύ για τον υπολογιστή και δεν το χρειάζομαι.
Κάποια στιγμή μπορεί να το περάσω...Ελπίζω να έγινα υποφερτά αντιληπτός...
Εντελώς άσχετο (αν και λίγο σχετικό)
Πριν από κάποιες μέρες πήγα σε ένα NOKIA STORE να ρωτήσω κάτι για το κινητό μου. Ο μαγαζάτορας (που είναι και φίλος μου) λοιπόν μου έδειξε πως το τηλέφωνο μου (συσκευή) ήταν φακελωμένο στην ΝΟΚΙΑ.
Υπήρχε ημερολόγιο με τα Updates που είχα κάνει, τον κωδικό του OVI maps που χρησιμοποιούσα, το πόσες φορές είχα κάνει updates τους χάρτες για το Ovi maps και ό,τι άλλο μπορούσε κανείς να φανταστεί. Και αυτό ήταν ορατό από όλα τα μαγαζιά της ΝΟΚΙΑ οπουδήποτε στον πλανήτη.
Οπότε
Δεν μας πείθει με τίποτε η κάθε αντιπροσωπεία της RENAULT όταν λέει ό,τι δεν ξέρει και δεν μπορεί να μάθει πότε παρείχθει ένα ολόκληρο αυτοκίνητο... -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Ναι 5θυρο...Θα ήθελες να μας πεις πού έφτασε το τελικό κόστος του αυτοκινήτου;
Και ρωτώ γιατί ενάμιση χρόνο τώρα προσπαθώ να μαζέψω τα απαιτούμενα για το megane, αλλά όλο και με βλέπω να στραβοκοιτώ προς το clio. -
Ειχε δυο προγραμματα...ατοκη χρηματοδοτηση στην αρχικη τιμη (14900), ή εκπτωση 1300 ευρω σε περιπτωση εντοκου διακανονισμου/μετρητων. Επομενως επιλεγοντας το 2ο η τελικη τιμη μαζι με μεταλλικο (420) και πινακιδες/τελη (300) κοστισε 14300, με δωρα (κλασσικα) πισω αισθητηρες και συναγερμο...
Βασικά τον volvozeus ρωτούσες αλλά μας το έχει γράψει απαντώντας στον συμφορουμίτη Bibendum
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
@rafi
Γενικώς αυτά που σου είπαν μπούρδες.
Τα χαρτιά που συνοδεύουν το αυτοκίνητο είναι τυπικά. Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Την 1/1/2001 άλλαζαν κάποιες νόρμες για τα καυσαέρια από την Ευρωπαϊκή ένωση.
Τα αυτοκίνητα που δεν είχαν ταξινομηθεί μέχρι εκείνη την μέρα και που είχαν παραχθεί μέχρι κάποια ημερομηνία δεν θα μπορούσαν να ταξινομηθούν (να βγάλουν πινακίδες δηλαδή) από την παραπάνω ημερομηνία.
Την λύση έδωσε το εργοστάσιο.
Μάζεψε όλα τα πιστοποιητικά που αφορούσαν τα 'παλιά αυτοκίνητα' και τα άλλαξε με 'κανούργια' που έδειχναν διαφορετική-νεότερη ημερομηνία κατασκευής. Τουτέστιν τα χαρτιά είναι τυπικά.
Εν τέλει μπορούν άμα θέλουν να μάθουν τα πάντα για το κάθε πλαίσιο τουλάχιστον σε επίπεδο κεντρικής αντιπροσωπείας. Γινόταν ανέκαθεν και δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην γίνετε τώρα.Το Dialogys είναι ένα πρόγραμμα για το after sales γενικά, δηλαδή ανταλλακτικά-οδηγίες συντήρησης-τεχνικές εγκύκλιοι κλπ.
Δεν υπάρχει θέση που να σου δείχνει την ηλικία ενός αυτοκινήτου αλλά υπάρχει τρόπος να το 'κοροϊδέψεις' και να μάθεις.
Πως;
Ας πάρουμε ένα παράδειγμα.
MEGANE II . Του 'ζητάς' ένα ανταλλακτικό που μπορεί να μην είναι κοινό για όλα τα αυτοκίνητα πχ ζάντες η ταπετσαρίες.
Το πρόγραμμα σε ρωτάει τον αριθμό παραγωγής (θα δείτε παρακάτω ποιος είναι).
Αν δεν το βάλεις (εννοείται ό,τι δεν τον ξέρεις) το σύστημα σου προτείνει να τους πεις πιθανές ημερομηνίες από με την μορφή μηνών (ή εβδομάδων δεν θυμάμαι καλά) μιας χρονιάς. (Αν και πάλι δεν ξέρεις πάει και παρακάτω αλλά τώρα δεν μας ενδιαφέρει).
Εσύ βάζεις μερικούς συνδυασμούς που πιστεύεις και τό πρόγραμμα προτείνει τότε μια λίστα από πιθανούς αριθμούς παραγωγής που θα δεις ό,τι θα μοιάζουν με τον κανονικό δικό σου.
Αλλάζοντας εσύ τους μήνες θα φτάσεις σε ένα κοντινό αριθμό παραγωγής και περίπου θα καταλάβεις πότε έχει φτιαχτεί το αυτοκίνητο σου.Ένα παράδειγμα OVAL PLATE
CM0C E067885
EA3 SAN913 EPACK
NV676 DRAP03 HARM01
TLGREC ACHS VY5WΕίναι ένα τρίθυρο MEGANE II του 2005. Ο αριθμός παραγωγής είναι το E067885. Το Ε δείχνει το εργοστάσιο που αν δεν κάνω λάθος είναι Ισπανικό (μπορεί να κάνω και λάθος).
Και άλλο ένα OVAL PLATE
LM0C R007577
EA2 SAN913 EPACK
NV603 DRAP02 HARM01
TLGREC ACHS VY5 WΕίναι MEGANE SEDAN του 2003. Το R στον αριθμό παραγωγής σημαίνει εργοστάσιο Τουρκίας (και εδώ δεν κάνω λάθος).
Και στις δυο περιπτώσεις το TLGREC κάτω αριστερά σημαίνει Ελλάδα
τεσπα
Το Dialogys μπορούμε να το βρούμε στο ιντερνετ (rapidshare ή torrent) μέχρι την έκδοση 3.82 (Μάϊος του 2010 αλλά αφορά και πιο ύστερα αυτοκίνητα αφού το πρόγραμμα προηγείται πάντα του εμπορικού τμήματος)
Επόμενη έκδοση δεν θα βγει στο ιντερνερ αφού η RENAULT αποφάσισε να το ενημερώνει στους ντήλερ μέσω ιντερνέτ με ειδικούς κωδικούς.
Η αλήθεια είναι ό,τι το έχω αλλά δεν το έχω περάσει στο υπολογιστή μου αφού είναι μεγάλο (από rapidshare κατεβάζεις 9,20 GB) και βαρύ για τον υπολογιστή και δεν το χρειάζομαι.
Κάποια στιγμή μπορεί να το περάσω...Ελπίζω να έγινα υποφερτά αντιληπτός...
Εντελώς άσχετο (αν και λίγο σχετικό)
Πριν από κάποιες μέρες πήγα σε ένα NOKIA STORE να ρωτήσω κάτι για το κινητό μου. Ο μαγαζάτορας (που είναι και φίλος μου) λοιπόν μου έδειξε πως το τηλέφωνο μου (συσκευή) ήταν φακελωμένο στην ΝΟΚΙΑ.
Υπήρχε ημερολόγιο με τα Updates που είχα κάνει, τον κωδικό του OVI maps που χρησιμοποιούσα, το πόσες φορές είχα κάνει updates τους χάρτες για το Ovi maps και ό,τι άλλο μπορούσε κανείς να φανταστεί. Και αυτό ήταν ορατό από όλα τα μαγαζιά της ΝΟΚΙΑ οπουδήποτε στον πλανήτη.
Οπότε
Δεν μας πείθει με τίποτε η κάθε αντιπροσωπεία της RENAULT όταν λέει ό,τι δεν ξέρει και δεν μπορεί να μάθει πότε παρείχθει ένα ολόκληρο αυτοκίνητο...ευχαριστω παρα πολυ για το σεντονι..! εγινες απολυτα κατανοητος! το συμπερασμα μου ειναι οτι με το dialogys δεν αξιζει να παιδευτω κυριως λογω της μανουρας με τον υπολογιστη, αρα καλυτερα να ρωτησω και αλλου... αυτο θα πει after sales
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Καλοταξιδο να ειναι το megane..!! Παντως ο συμπλεκτης του twingo I που ειναι πολύ αποτομος και βαρυς, δε συγκρινεται με τιποτα με το συμπλεκτη του R19 που ηταν ακομα πιο βαρυς... Αν ειχες οδηγησει στο ενδιαμεσο, αλλο αμαξι και μετα εμπαινες σε αυτα, σιγουρα σου εσβηνε στην πρωτη εκκινηση αν ειχε κλιση ο δρομος..
Το megane I σε στησιμο και στριψιμο τι διαφορες να ειχε απο το R19..?τι μου θυμησες τωρα, συμπλεκτη 19
-
Παιδιά όποιος έχει ή έστω κάποιος γνωστός του Twingo GT ας πει καμιά γνώμη γιατί το χω προτείνει (σύμφωνα και με τις προδιαγραφές που μου έδωσαν) και θέλω να ξέρω μήπως πάρω στον λαιμό μου κανέναν...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Καλοταξιδο να ειναι το megane..!! Παντως ο συμπλεκτης του twingo I που ειναι πολύ αποτομος και βαρυς, δε συγκρινεται με τιποτα με το συμπλεκτη του R19 που ηταν ακομα πιο βαρυς... Αν ειχες οδηγησει στο ενδιαμεσο, αλλο αμαξι και μετα εμπαινες σε αυτα, σιγουρα σου εσβηνε στην πρωτη εκκινηση αν ειχε κλιση ο δρομος..
Το megane I σε στησιμο και στριψιμο τι διαφορες να ειχε απο το R19..?τι μου θυμησες τωρα, συμπλεκτη 19
Είχες 19; Και θυμάσαι περισσότερο τον συμπλέκτη από τα φρένα;
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Παιδιά όποιος έχει ή έστω κάποιος γνωστός του Twingo GT ας πει καμιά γνώμη γιατί το χω προτείνει (σύμφωνα και με τις προδιαγραφές που μου έδωσαν) και θέλω να ξέρω μήπως πάρω στον λαιμό μου κανέναν...Ως κάτοχος από το καλοκαίρι, έγραψα πριν από λίγο καιρό τις εντυπώσεις μου εδώ.
Είμαι στη διάθεσή σου για περισσότερες πληροφορίες.
-
Μάλιστα... ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Ευχαριστημένο σε κόβω! Πάνω κάτω ότι έχω διαβάσει και από περιοδικά. Από αντιπροσωπία και σέρβις τι παίζει? Από ποιότητα/αντοχή το εσωτερικό (αν και το χεις λίγο καιρό)? Αν υπάρχει και κάποιος τώρα που έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Μάλιστα... ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Ευχαριστημένο σε κόβω! Πάνω κάτω ότι έχω διαβάσει και από περιοδικά. Από αντιπροσωπία και σέρβις τι παίζει? Από ποιότητα/αντοχή το εσωτερικό (αν και το χεις λίγο καιρό)? Αν υπάρχει και κάποιος τώρα που έχει κάνει πολλά χιλιόμετραΝαι, είμαι ευχαριστημένος. Πέρα από την πλάκα, είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί καλύπτει τις δικές μου ανάγκες και ήταν μια συνειδητοποιημένη επιλογή. Κάποιος άλλος μπορεί να έχει άλλες προτεραιότητες και να μην τον καλύπτει. Εξαρτάται τι ζητάει ο καθένας μας.
Έχω κάνει μια αλλαγή λαδιών, μετά τα 3000 χλμ που υποτίθεται ότι τελειώνει το στρώσιμο, όπως μου πρότειναν από την αντιπροσωπεία. Η τιμή ήταν περίπου 50-55 ευρώ, αν θυμάμαι καλά. Η εξυπηρέτηση ήταν μια χαρά. Ονόματα δεν αναφέρω για ευνόητους λόγους.
Σχετικά με το εσωτερικό (το οποίο μου αρέσει πολύ), δεν βρίσκω κάτι μεμπτό.
Συνολικά, δεν γνωρίζω τι θα γίνει στην πορεία του χρόνου, αλλά προς το παρόν δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με το αυτοκίνητο (πλησιάζω τα 6000 χλμ τώρα).
-
Στο twingo ii απ'ότι έχει ξαναγραφτεί εδώ ή στο grc γύρω στα 50 euro λάδια 170 euro service είναι περίπου.
Από αξιοπιστία δεν έχει αναφερθεί τπτ συγκεκριμένο ως βλάβη στα χρόνια που κυκλοφορεί. Γενικά προς το παρόν μάλλον τείνει στα πολύ αξιόπιστα της κατηγορίας του.
-
τι να πω κι εγω με το R5
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
τι να πω κι εγω με το R5
Δεν ξέρω αν εννοείς το πρώτο 5 ή το επόμενο Super 5, αλλά και στις δύο περιπτώσεις να μη πεις τίποτε.
Στην μεν πρώτη μιλάμε για πολλά χρόνια διαφοράς με το 19 και καλό είναι να οδηγούσες ένα OPEL ας πούμε της τότε εποχής για να καταλάβεις τι θα πει δεν έχω φρένα/
Στην δεύτερη περίπτωση (Super 5) πάλι μιλάμε για πιο παλιό αυτοκίνητο με το 19 με ανεντά φρένα, στην δε έκδοση 5 GT Turbo, σημείο αναφοράς για όλα τα αυτοκίνητα ευρείας παραγωγής.
Να φανταστείς στους αγώνες στην κατηγορία Ν (Νορμάλ) κέρδιζε BMW M3 και Lancia Integrale (πάντα κατηγορίας Ν) κυρίως λόγω των καταπληκτικών του φρένων που ήταν ακριβώς όμοια με τα νορμάλ (ο κανονισμός απογόρευε αλλαγές).
Επειμένω R19 και φρένα, ασύμβατες έννοιες... -
τι να πω κι εγω με το R5
Δεν ξέρω αν εννοείς το πρώτο 5 ή το επόμενο Super 5, αλλά και στις δύο περιπτώσεις να μη πεις τίποτε.
Στην μεν πρώτη μιλάμε για πολλά χρόνια διαφοράς με το 19 και καλό είναι να οδηγούσες ένα OPEL ας πούμε της τότε εποχής για να καταλάβεις τι θα πει δεν έχω φρένα/
Στην δεύτερη περίπτωση (Super 5) πάλι μιλάμε για πιο παλιό αυτοκίνητο με το 19 με ανεντά φρένα, στην δε έκδοση 5 GT Turbo, σημείο αναφοράς για όλα τα αυτοκίνητα ευρείας παραγωγής.
Να φανταστείς στους αγώνες στην κατηγορία Ν (Νορμάλ) κέρδιζε BMW M3 και Lancia Integrale (πάντα κατηγορίας Ν) κυρίως λόγω των καταπληκτικών του φρένων που ήταν ακριβώς όμοια με τα νορμάλ (ο κανονισμός απογόρευε αλλαγές).
Επειμένω R19 και φρένα, ασύμβατες έννοιες...Super 5 ειναι, του 1985, τωρα μπορει να ειναι και εντυποση μου γιατι το δικο μου ειχε παντα ενα θεμα με τα φρενα
το 19 αρι ειχε σεβρο? -
Τελικα, οτι να 'ναι! Το αυτοκινητο οπως καλα θυμομουν δεν εχει βαμμενα στο χρωμα του αμαξωματος πλαινα προστατευτικα. Εχει ομως πισω ηχεια, τα οποια και που δουλευουν δεν κανουν και πολλα..Αυτα παντως δεν με πολυχαλασαν...αυτο που με χαλασε ειναι ο ελλειπης φωτισμος της καμπινας, η ελλειψη αποθηκευτικων χωρων που καθιστουν το υποβραχιωνιο must, και το usb που παιζει τα κομματια απο το ipod αλφαβητικα. Το πρωτο ομως δυστυχως δεν αλλαζει. Καταρχην στο td ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειχε φως αναγνωσης και για τον οδηγο και για τον συνοδηγο, το δικο μου εχει μονο για τον συνοδηγο. Το ιδιο νομιζω ισχυει και με το φως στο ντουλαπακι που στην δικη μου περιπτωση ειναι ανυπαρκτο...αλλα δεν μασαμε, το πρωτο σιγουρα αλλαζει ευκολα. Εκει που μασαμε ειναι στους διακοπτες για τα παραθυρα/καθρεπτες στην πορτα του οδηγου/συνοδηγου...γιατι δεν φωτιζονται? Αυτος που δεν ξερει τους ψαχνει στα τυφλα? Το κατω μερος της κονσολας που εχει την εισοδο usb πρεπει να την ψαχνω με φακο? Επιπλεον χρησιμο θα ηταν να υπαρχει πλαφονιερα πισω..πολυ σκοταδι, δεν βλεπεις που αφησες το μπουφαν σου! Ισως δεν επρεπε να παω πρωτη βολτα στα σκοταδια του Σουνιου....
.....ή μηπως επρεπε? Το αμαξακι οδηγικα, χωρις να το πιεσω, για ευνοητους λογους, ιδιαιτερα, επιβεβαιωσε την αισθηση που μου ειχε δωσει στο td στα λιμανακια...σου εμπνεει τρομερη εμπιστοσυνη και πραγματικα το πετας στις στροφες χωρις πολλες σκεψεις...το τιμονακι του αν και αρκετα τεχνητο, εχει ευχαριστo βαρος και ειναι αρκετα σαφες...το μοτερακι του στους ηρεμους ρυθμους κινησης με λιγο γκαζι, με καλυπτει πληρως για τις μετακινησεις μεσα στην πολη..η αναρτηση εχει πολυ καλη αποσβεση, και γενικα στο δρομο σου δινει μια αισθηση στιβαροτητας μεγαλυτερου αυτοκινητου. Μονο μειονεκτημα το κουμπωμα του επιλογεα που ειναι λιγο αδερφιστικο ...αλλα αρεσει στην γυναικα μου
Επομενως ποσο μ%#!#ς ειναι στην εισαγωγικη που δεν φερνουν το αυτοκινητο με 5 λαμπακια παραπανω και κανουν τσιπιες στο τιποτα?
-
ναι το πρωτο μου αυτοκινητο
και φυσικα θυμαμαι περισσοτερο το συμπλεκτη σκεψου νεο οδηγο με συμπλεκτη 19 που ειχε μικροσκοπικη διαδρομη και με το παραμικρο εσβηνε μολις πηγα σε γερμανικα με επιασε τενοντιτιδα με την ανουσια μεγαλη διαδρομη
ειδικα στο audi πονουσα στην αρχηοσο για φρενα , το δικο μας ειχε μπροστα δισκους απο 1800αρι και φρεναρε υπερβολικα καλα για τα δεδομενα του αυτοκινητου , το μονο κακο που ειχε το 19 ειναι οτι ειχε στησιμο ο,τι να ναι, ηταν σχεδον επικινδυνο για ενα θερμοκεφαλο νεο σαν κι εμενα (τελικα η ολικη καταστροφη μου πηρε μολις ενα χρονο να ερθει )
επισης παρα τα χρονακια του ηταν και αυτο πολυ ασφαλες , ουτε κει επαθα τιποτα -
Τελικα, οτι να 'ναι! Το αυτοκινητο οπως καλα θυμομουν δεν εχει βαμμενα στο χρωμα του αμαξωματος πλαινα προστατευτικα. Εχει ομως πισω ηχεια, τα οποια και που δουλευουν δεν κανουν και πολλα..Αυτα παντως δεν με πολυχαλασαν...αυτο που με χαλασε ειναι ο ελλειπης φωτισμος της καμπινας, η ελλειψη αποθηκευτικων χωρων που καθιστουν το υποβραχιωνιο must, και το usb που παιζει τα κομματια απο το ipod αλφαβητικα. Το πρωτο ομως δυστυχως δεν αλλαζει. Καταρχην στο td ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειχε φως αναγνωσης και για τον οδηγο και για τον συνοδηγο, το δικο μου εχει μονο για τον συνοδηγο. Το ιδιο νομιζω ισχυει και με το φως στο ντουλαπακι που στην δικη μου περιπτωση ειναι ανυπαρκτο...αλλα δεν μασαμε, το πρωτο σιγουρα αλλαζει ευκολα. Εκει που μασαμε ειναι στους διακοπτες για τα παραθυρα/καθρεπτες στην πορτα του οδηγου/συνοδηγου...γιατι δεν φωτιζονται? Αυτος που δεν ξερει τους ψαχνει στα τυφλα? Το κατω μερος της κονσολας που εχει την εισοδο usb πρεπει να την ψαχνω με φακο? Επιπλεον χρησιμο θα ηταν να υπαρχει πλαφονιερα πισω..πολυ σκοταδι, δεν βλεπεις που αφησες το μπουφαν σου! Ισως δεν επρεπε να παω πρωτη βολτα στα σκοταδια του Σουνιου.........ή μηπως επρεπε? Το αμαξακι οδηγικα, χωρις να το πιεσω, για ευνοητους λογους, ιδιαιτερα, επιβεβαιωσε την αισθηση που μου ειχε δωσει στο td στα λιμανακια...σου εμπνεει τρομερη εμπιστοσυνη και πραγματικα το πετας στις στροφες χωρις πολλες σκεψεις...το τιμονακι του αν και αρκετα τεχνητο, εχει ευχαριστo βαρος και ειναι αρκετα σαφες...το μοτερακι του στους ηρεμους ρυθμους κινησης με λιγο γκαζι, με καλυπτει πληρως για τις μετακινησεις μεσα στην πολη..η αναρτηση εχει πολυ καλη αποσβεση, και γενικα στο δρομο σου δινει μια αισθηση στιβαροτητας μεγαλυτερου αυτοκινητου. Μονο μειονεκτημα το κουμπωμα του επιλογεα που ειναι λιγο αδερφιστικο ...αλλα αρεσει στην γυναικα μου
Επομενως ποσο μ%#!#ς ειναι στην εισαγωγικη που δεν φερνουν το αυτοκινητο με 5 λαμπακια παραπανω και κανουν τσιπιες στο τιποτα?
Καλορίζικο και καλοτάξιδο για δεύτερη φορά!
Σχετικά με τα φώτα που αναφέρεις, τα ίδια πάνω-κάτω ισχύουν και στο twingo (δεν θυμάμαι τι γίνεται με το φωτισμό οδηγού συνοδηγού), αλλά δεν με έχει ενοχλήσει κάτι ίσως γιατί είναι πιο μικρό. Ούτε πίσω έχω πρόβλημα. Τα κουμπιά στις πόρτες τα μαθαίνεις, δεν είναι τίποτα.
Το usb το χρησιμοποιώ (δηλαδή βάζω τη συσκευή) πριν ξεκινήσω, οπότε δεν χρειάζεται κατά τη διάρκεια της διαδρομής να ψάχνω, απλά επιλέγω πηγή από το μενού και είμαι εντάξει. Το θέμα με το ipod με ενοχλεί κι εμένα πολύ γιατί έχω αγοράσει γύρω στα 10 gb τραγούδια από το iTunes store. Μια λύση είναι, αν δεν έχεις αγορασμένα τραγούδια, να πάρεις ένα flash usb και να φτιάξεις τα ονόματα των τραγουδιών με πρόθεμα 01, 02 κοκ.
Για τους χώρους τώρα, αν έχεις bluetooth στο clio, μπορείς να συγχρονίσεις το κινητό σου και να το βάλεις μέσα στο ντουλαπάκι. Αν δεν καπνίζεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το τασάκι σαν προσωρινό χώρο.
Σχετικά με την οδική συμπεριφορά, τι να πω? I rest my case (η πρώτη μου βόλτα ήταν μέχρι το Σούνιο).
Επίσης, ο επιλογέας θέμα συνήθειας είναι. Σκέψου γενικά ότι ο βασικός προσανατολισμός είναι για κίνηση μέσα στην πόλη και να μην κουράζεσαι (αν έχουμε τον ίδιο, κουμπώνει πολύ καλά). Πιστεύω όμως ότι θα το ευχαριστηθείς και εκτός πόλης.
Και πάλι σου εύχομαι να είναι καλορίζικη και καλοτάξιδη η μούσα σου.
ΥΓ. Τελικά ποιό μοντέλο παρέλαβες? Είναι euro 5 ο κινητήρας? Έχει bluetooth?
-
Όλα του καλά του Twingo αλλά έχω την απορία με τη δοκιμή του NCAP που δεν μπορούσαν να προσαρμόσουν τα καθισματάκια και δεν έχουν μετρήσεις για μωρά που κάθονται πίσω. Μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα αλλά μπήκε μια σκιά ειδικά επειδή το αυτοκίνητο θα έχει και τέτοια χρήση. Από την άλλη με δεδομένο το ιστορικό της Renault θεωρώ απίθανο να έχει πρόβλημα το Twingo. Λέει ότι με τα μπροστινά στη μέση της διαδρομής τους δεν... χωρούσαν να τοποθετηθούν πίσω τα παιδικά
Τώρα το αν χωράνε ή όχι μπορεί να το τσεκάρει κάπως.... με την δοκιμή όμως που δεν έγινε τι γίνεται
-
Δυστυχώς, εγώ δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα καθότι εργένης.
Ίσως κάποιος άλλος φίλος, να γνωρίζει.
Ο αρχικός προσανατολισμός μου ήταν το renault wind (όπως και του κολλητού μου), το οποίο εκείνη την εποχή δεν είχε κυκλοφορήσει στη Ελλάδα, μετά μας είπαν ίσως το Σεπτέμβρη μόνο η έκδοση με τον TCE, οπότε κατέληξα στο twingo. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τα δικά μου κριτήρια για την επιλογή του twingo.
-
Ναι το ξέρω αλλά και η κοπέλα που το θέλει συμφωνεί με όλες τις άλλες προδιαγραφές του (πολύ κοντό αμάξωμα, γρήγορος κινητήρας, λογική τιμή κλπ) απλά μπήκε αυτό το θέμα που .. πήγα και ανακάλυψα που ούτε καν έψαχνα ποτέ τα crash test!
RENAULT FORUM