-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
εχω εμπειρια απο οπελ ομως
αυτο για τα λαστιχα το ειπα γιατι
τα καινουργια λαστιχα οταν γλυστησουν και ξανα βρουν προσφυση αυτο γινεται συνηθως αποτομο αρα επικινδυνα
το ιδιο και οταν μλκιζεσαι σε πολυ καλη ασφαλτο (οταν πας γρηγορα και το αμαξι ειναι μπ@υρδελο)
σε μαπα ασφαλτο ή με παλια λαστιχα πας αναγκαστικα πιο αργα και δεν φοβασαι με τα χιλιομετρα ,
γλυστρας απο την αρχη ως το τελος βεβαια, αλλα προδευτικα αμα το αμαξι ελεγχεται ειναι καλο αμα ειναι παλι αποτομο τοτε ειναι μαπααποψη μου ,μην το δικιμασετε
Καμία σχέση τα OPEL με τα Ιαπωνοκορεάτικα. Και εγώ έχω εμπειρία από OPEL. Στα OPEL άντε λίγο πηδάει ο ημιάκαμπτος και αυτό είναι. Πάρε καμιά Κορόλα (για να μην σου πω τίποτα χειρότερο) και τα ξαναλέμε. Θα νοιώσεις αυτό που λέμε 'δεν ξέρεις που πατάς και που βρίσκεσαι'
Τεσπά
Με το MEGANE θα δείς 'άλλα κόλπα' (τηρομένων των αναλογιών πάντα).Έχεις οδηγήσει Mazda στη ζωή σου;
:Όχι δεν με έχει βρει τέτοιο κακό!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Τα θέματα για το 1,4 λίγο πολύ γνωστά. Πολλαπλασιαστές (για κάποιους), αισθητήρας βολάν και ηλεκτρικά παραθυρα (για μένα). Για τα 1,6 δεν γνωρίζω αφού 'εξειδικεύτηκα' στην coupe έκδοση που το 1,6 ήταν 'Σπάνιο πουλί' μιας και το 1,4 ήταν υπερ-ικανό-ποιητικό.
Σε σχέση με το επόμενο τετράγωνο Megane πολύ καλύτερο αυτό και στέκεται άνετα και σήμερα. Καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο να είναι.Χρόνια πολλά και καλή χρονιά στους φίλους του Group και 'συνέταιρους'!
Υπάρχει μια βλάβη που πάθαιναν αυτά τα MEGANE που δεν την έχουμε πολυαναφέρει εδώ αλλά είναι δαπανηρή.
Συνήθως και ιδιως στα f/l και μέχρι το τέλος της παραγωγής έσπαζε το γρανάζι στο κλαπέτο του εβαπορέϊτορ του A/C. Στην αρχή δεν υπήρχε ανταλλακτικό και η RENAULT πρότεινε αλλαγή ολόκληρής της εβαπορέτας (καλύτερα να αγόρραζες καινούργιο αυτοκίνητο), μετά υπήρχε ανταλλακτικό ολόκληρο το κλαπέτο αλλά και πάλι ήταν ακριβό το ανταλλακτικό.
Σημασία έχει πως αυτή η βλάβη επισκευάζεται και χωρίς κανένα ανταλλακτικό.
Βγάζουν την εβαπορέτα κρατάνε το κλαπέτο σε μια σταθερή θέση και το A/C δουλεύει μια χαρά.Το μεγαλύτερο ελλάτωμα για μένα του MEGANE I και των δύο εξελίξεξεων ήταν η κακή (κάκιστη) θέση οδήγησης που την εποχή εκείνη δυστυχώς είχει πλήξει και άλλα μοντέλα της RENAULT όπως το CLIO II.
Τιμόνι τοποθετημένο οριζόντια (σαν φορτηγό) που αν προσπαθούσες να το κάνεις λίγο κάθετο έχανες τον χώρο μεταξύ τιμονιού και ποδιών ειδικά σε ψηλούς οδηγούς με αποτέλεσμα να μην βολεύεσαι ποτέ.Δεν ξερω αν εννοείς την 'ανακύκλωση' στο σύστημα θέρμανσης. Φίλος με ίδιο Megane σαν το δικό μου το αντιμετώπισε και η αντιπροσωπία απλώς του το κατήργησε. Αρκετό καιρό αργότερα το έφτιαξε σε ηλεκτρολόγο.
Δεν γνωρίζω αν τα Coupe είχαν τα ίδια καθίσματα με τα Classic και τα 5θυρα αλλά τα ημιμπάκετ που είχε ήταν πολύ βολικά με πολύ καλή πλευρική στήριξη (το λεβιεδάκι για την ανάκληση του που ήταν χαμηλά μόνο ενοχλούσε) και όσο για την θέση του τιμονιού όλοι το έλεγαν -στα έντυπα- για την παράξενη θέση του. Ποτέ δεν την καταλαβα. Το ίδιο ισχύει και για τον συμπλέκτη του. Ως το τέλος μου έδεινε την αίσθηση του 'δεμένου' αυτοκινήτου με καλή συνεργασία συμπλέκτη κιβωτίου.
-
Ναι λέω την ανακύκλωση. Στην αρχή στην RENAULT συ πρότειναν αλλάγή εβαπορέτας (περίπου 1500 ευρώ το 2002 λέμε τώρα )
Μετά έβγαλαν το ανταλλακτικό (200 ευρώ περίπου για ένα ενα μικρό πλαστικό κομμάτι στην ουσια )
Αλλά μετα το πήραν απόφαση και το έφτιαχναν. Μερικοί έξυπνοι και τίμιοι μηχανικοί χαλάνε τη πιάτσα... -
Είμαι 1.85 με την θέση τελείως κάτω (που σημαίνει παραπάνω χώρο για τα πόδια σε σχέση με το τιμόνι) δεν κατάφερα ποτέ να βολευτώ. Άμα αποφάσιζες να κατεβάσεις λίγο το τιμόνι έβρισκε στα πόδια. Αν όχι ήταν τόσο οριζόντιο που δεν κατάφερνες ποτέ έχεις την αίσθηση του πλήρους ελέγχου.
Τα πράγματα στο θέμα θέσης οδήγησης στα RENAULT αλλάζουν προς το πολύ καλό από την LAGUNA I και μετά που εκτός από την διαφορετική γωνία αποκτούν για πρώτη φορά τηλεσκοπική ρύθμιση (πάνω-κάτω, μέσα-έξω).
Ακολούθησε το MEGANE II και δύστυχώς όχι το CLIO III που δεν υπήρχε τηλεσκοπική ρύθμιση στην περίπτωση που έπαιρνες αυτοκίνητο με κλειδί αντί για κάρτα RENAULT. (νομίζω μόνο μερικά RS ήρθαν με κάρτα εκκινησης). -
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Το τελευταίο RENAULT με πίσω ανάρτηση ράβδους στρέψης. Αυτό τα λέει όλα!
Υστερούντες βραχίονες δηλ.;
Σωστά, εγώ περιέγραψα μόνο ένα κομμάτι της ανάρτησης και όχι την γενική αρχιτεκτονική της.
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Όχι δεν με έχει βρει τέτοιο κακό!Και να μη σε βρει γιατί μετά δεν θα δες να ξαναοδηγησεις το αντίστοιχο Renault (φυσικά δε μιλάμε για RS ).
-
Θόδωρε να σου κάνω μία ερώτηση.Είναι φυσιολογικό εάν κάνεις εκτεταμένη χρήση του A/C να πέφτουν λίγο τα υγρά του ψυγείου(εννοώ να μειώνεται η ποσότητα στο δοχείο)έχοντας κάνει 6700 χιλιόμετρα.Κι όταν λέω λίγο εννοώ ότι έχει κατέβει ας πούμε 2 με 3 χιλιοστά
Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Θόδωρε να σου κάνω μία ερώτηση.Είναι φυσιολογικό εάν κάνεις εκτεταμένη χρήση του A/C να πέφτουν λίγο τα υγρά του ψυγείου(εννοώ να μειώνεται η ποσότητα στο δοχείο)έχοντα κάνει 6700 χιλιόμετρα.Κι όταν λέω λίγο εννοώ ότι έχει κατέβει ας πούμε 2 με 3 χιλιοστά
Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρωνΦυσιολογικό είναι Ορέστη και χωρίς να κάνεις χρήση του A/C που λές, μην ανησυχείς.
Όταν συμβαίνει κάτι κακό (καμένη φλάντζα, τρύπιο κολλάρο, ψυγείο, τρόμπα νερού, ψυγείο καλοριφέρ. κλπ) η απώλεια είναι πολύ μεγάλη. Δεν θα προλαβαίνεις να συμπληρώνεις.
Μην ανησυχείς. -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Θόδωρε να σου κάνω μία ερώτηση.Είναι φυσιολογικό εάν κάνεις εκτεταμένη χρήση του A/C να πέφτουν λίγο τα υγρά του ψυγείου(εννοώ να μειώνεται η ποσότητα στο δοχείο)έχοντα κάνει 6700 χιλιόμετρα.Κι όταν λέω λίγο εννοώ ότι έχει κατέβει ας πούμε 2 με 3 χιλιοστά
Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρωνΦυσιολογικό είναι Ορέστη και χωρίς να κάνεις χρήση του A/C που λές, μην ανησυχείς.
Όταν συμβαίνει κάτι κακό (καμένη φλάντζα, τρύπιο κολλάρο, ψυγείο, τρόμπα νερού, ψυγείο καλοριφέρ. κλπ) η απώλεια είναι πολύ μεγάλη. Δεν θα προλαβαίνεις να συμπληρώνεις.
Μην ανησυχείς.Σ' ευχαριστώ πολύ
Απλά ρώτησα γιατί είχαμε μία σπασμένη τρόμπα νερού στο Laguna που είχαμε και ψιλοανησύχησα να πω την αλήθεια -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όχι δεν με έχει βρει τέτοιο κακό!
Και να μη σε βρει γιατί μετά δεν θα δες να ξαναοδηγησεις το αντίστοιχο Renault (φυσικά δε μιλάμε για RS ).
Εννοείς προφανώς τα καινούργια MAZDA τα οποία δεν είναι τίποτε άλλο από FORD με άλλο κοστούμι.
Έτσι δεν είναι; -
Εννοώ τα Mazda των τελευταίων 20 ετών (από το πρώτο Miata, Xedos 6, Xedos 9 και RX7 Mk3). Μπορεί μερικά σύγχρονα Mazda (βασικά μόνο το 2 και το 3) να μοιράζονται πάτωμα και μηχανικά μέρη με τα αντίστοιχα Ford αλλά είναι ρυθμισμένα και εξελιγμένα από τη Mazda, όντας πολύ καλύτερα οδηγικά από τα ήδη κορυφαία Ford. Επίσης οι κινητήρες των Ford, βασίζονται σε αυτούς της Mazda (και της Volvo) και όχι το αντίστροφο. Τα καλά Mazda όμως (6, ΜΧ5, RX8) ΔΕΝ έχουν πάτωμα Ford, αλλά εξ' ολοκλήρου δικό τους, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στην Ιαπωνία και είναι οδηγικά στην κορυφή των κατηγοριών τους. Οδήγησε ένα 6άρι και μετά μια Laguna και θα καταλάβεις τι εννοώ. Στο μόνο που υπερτερεί οδηγικά το Ρενώ είναι στην άνεση.
-
Που το πουλάνε αυτό
Νορμάλ τιμή, πάρε μάτι εδώ:
http://en.item.rakuten.com/thepowerful/fdb186/Κι εδώ διάφορα δίκυκλα-τρίκυκλα Renault
http://www.renaultoloog.nl/2-& 3-wielers-english.htm -
220 γιούρα?
Ας το κρατήσουν καλύτερα
(ρε τι τσιγκούνης είμαι ) -
Και κάποια πράγματα για τα Renault Clio Ragniotti και Renault Clio R3 από τους 4 Τροχούς:
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... 8&pbreak=0
-
220 γιούρα?
Ας το κρατήσουν καλύτερα
(ρε τι τσιγκούνης είμαι )Χεχ, πάντως αντίστοιχης φιλοσοφίας ποδηλατάκια εδώ στη θεσσαλονίκη (παρόμοιο σχέδιο και αναλογίες, παρόμοιο βάρος, 6 ταχύτητες επίσης), δεν είναι φτηνότερα. Μια χαρά μου φαίνεται..
-
Παρατηρησα οτι το test drive της αντιπροσωπειας στην Γλυφαδα το οποιο ειναι dynamic και χρωμα Μπεζ, εχει τις πλαινες προστατευτικες λωριδες βαμμενες στο χρωμα του αμαξωματος, ενω απ' οτι θυμαμαι του μαυρου ειναι ματ...τι ισχυει?
Επισης γνωριζει κανεις αν υπαρχει προεγκατασταση για πισω ηχεια και τι διαμετρου? -
Γιατι, τα dynamic δεν εχουν πλεον πισω ηχεια..?
Επισης σε ολα τα dynamic φαση2 τουλαχιστον στα χρωματα που φαινεται η διαφορα, ασπρα μπλε κτλ ειναι βαμενα τα πλαινα.. Στο μαυρο γιατι οχι..?
Dynamic νομιζω εχεις παραγγειλει ετσι..? -
Ναι dynamic ειναι, αυριο παραλαμβανω..Το test drive που εκανα δεν ειχε πισω ηχεια, αλλα και στην λιστα με τον εξοπλισμο αναφερει 4 ηχεια, 2 στις μπροστινες πορτες και δυο στο ταμπλο...οποτε υποθετω οτι και το δικο μου δεν θα εχει.
Μηπως λοιπον ειναι βαμμενα μονο στα χρωματα οπου φαινεται η αντιθεση? Θα το επιβεβαιωσω κι αυριο, αλλα απ' οσο θυμαμαι, δεν ηταν βαμμενα στο μαυρο dynamic που ειδα -
δεν φαινεται απο το δικο μου υπολογιστη αν ειναι βαμενα παντως..
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Ναι dynamic ειναι, αυριο παραλαμβανω..Το test drive που εκανα δεν ειχε πισω ηχεια, αλλα και στην λιστα με τον εξοπλισμο αναφερει 4 ηχεια, 2 στις μπροστινες πορτες και δυο στο ταμπλο...οποτε υποθετω οτι και το δικο μου δεν θα εχει.
Μηπως λοιπον ειναι βαμμενα μονο στα χρωματα οπου φαινεται η αντιθεση? Θα το επιβεβαιωσω κι αυριο, αλλα απ' οσο θυμαμαι, δεν ηταν βαμμενα στο μαυρο dynamic που ειδαΌχι, το έντυπο του clio στο site της renault αναφέρει (για την έκδοση dynamic):
Ραδιο-CD 4 x 20 W με μονόδισκο CD, δυνατότητα αναπαραγωγής MP3 με ξεχωριστά χειριστήρια και οθόνη, 4 ηχεία εμπρός και πίσω, 2 tweeter στο ταμπλό, σύστημα ασύρματης σύνδεσης Bluetooth και αναλογική υποδοχή εξωτερικών συσκευών AUX εμπρός από τον μοχλό των ταχυτήτων
Πηγή: http://www.renault.com.gr/additionalFiles/CLIO.pdf (σελίδες 38-39)
Τα tweeter είναι μόνο στο ταμπλό. Και τα εμπρός ηχεία στις πόρτες.
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Τελικα ειναι ομορφο το μαυρο
Μηπως λοιπον ειναι βαμμενα μονο στα χρωματα οπου φαινεται η αντιθεση? Θα το επιβεβαιωσω κι αυριο, αλλα απ' οσο θυμαμαι, δεν ηταν βαμμενα στο μαυρο dynamic που ειδαΌχι, το έντυπο του clio στο site της renault αναφέρει (για την έκδοση dynamic):
Ραδιο-CD 4 x 20 W με μονόδισκο CD, δυνατότητα αναπαραγωγής MP3 με ξεχωριστά χειριστήρια και οθόνη, 4 ηχεία εμπρός και πίσω, 2 tweeter στο ταμπλό, σύστημα ασύρματης σύνδεσης Bluetooth και αναλογική υποδοχή εξωτερικών συσκευών AUX εμπρός από τον μοχλό των ταχυτήτων
Πηγή: http://www.renault.com.gr/additionalFiles/CLIO.pdf (σελίδες 38-39)
Τα tweeter είναι μόνο στο ταμπλό. Και τα εμπρός ηχεία στις πόρτες.
Το εντυπο στο οποιο αναφερομαι ειναι μια κολλα Α4 με τον εξοπλισμο του αυτοκινητου που μου εδωσαν και διαφερει απο το προσπεκτους σε μερικα σημεια, και σε αυτο αναφερει 4 ηχεια . Επισης το test drive σιγουρα δεν ειχε πισω ηχεια κι ηταν κι αυτο dynamic....Μακαρι να ισχυει αυτο που λες, για να μην μπω στην διαδικασια...θα ξερω σιγουρα αυριο βραδυ.
-
Η αληθεια ειναι οτι οσο περναει ο καιρος, τοσο αυξανονται και οι γυφτιες στον εξοπλισμο..
Κριση+pga=
RENAULT FORUM