-
Πέρασε το Μεγκάν απο ΚΤΕΟ δεύτερη φορά. Η αφέλια μου παραλίγο να μου στοίχιζε αλλά τελικά όλα καλά. Μηχανικά το αμάξι δεν είχε τίποτα αλλά είχα ένα φόβο για τα ελαστικά - τα μπροστινά κυρίως. Λίγο πρίν πάω έτυχε να συναντηθώ με γνωστό μου ιδιοκτήτη συνεργείου. Μόλις του είπα ότι θα πάω στο ΚΤΕΟ μου είπε να αλλάξω ASAP τα μπροστινά γιατι δε θα με περάσουν. Βασικά ήθελα να προσπαθήσω να αποφύγω την αλλαγή τώρα λόγω μεγάλου ζόρε. Ήθελαν άλλαγμα έτσι κι ελλιώς οπότε μικρό το κακό. Απλά θα ζοριστώ λίγο περισότερο. Έβαλα τα ίδια που φορούσαν και πρίν Good Year Progreso στη διασταση που είχαν τα λάστιχα της μαμάς τους. Το καλό είναι ότι μου έδωσαν λάστιχα 42ης εβδομάδας του 10, δηλαδή εντελώς καινούργια. Χαλάλι τα 130 ευρώ.
-
Η αληθεια ειναι οτι μολις ειδα οτι εχεις δημοσιευση στο renault φορθμα ανησυχησα για καποια βλαβη αλλα τελικα ολα καλα...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Η αληθεια ειναι οτι μολις ειδα οτι εχεις δημοσιευση στο renault φορθμα ανησυχησα για καποια βλαβη αλλα τελικα ολα καλα...φτου φτου φτου γρουσούζη βραδύατικα
-
Μπααααααααα τώρα πιά μου έχει φύγει το άγχος. Στην αρχη τα έπαιρνα όταν έβγαζε προβλήματα. Εδώ και 2-3 χρόνια όμως - φτου φτου φτου - δεν έχει βγάλει τίποτα. Του κάνω τα σέρβις του και όλα καλά.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Μπααααααααα τώρα πιά μου έχει φύγει το άγχος. Στην αρχη τα έπαιρνα όταν έβγαζε προβλήματα. Εδώ και 2-3 χρόνια όμως - φτου φτου φτου - δεν έχει βγάλει τίποτα. Του κάνω τα σέρβις του και όλα καλά.Αυτό το πράγμα να συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο σαν κρασί.
Τα ίδια κι εμέις μ' ένα Laguna 2 τα πρώτα 3 χρόνια είχε ξεσκιστεί και μετά άριστο.
Θα το έχει η καταγωγή μάλλον.Όσο περνάει ο καιρός οριμάζουν. -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Μπααααααααα τώρα πιά μου έχει φύγει το άγχος. Στην αρχη τα έπαιρνα όταν έβγαζε προβλήματα. Εδώ και 2-3 χρόνια όμως - φτου φτου φτου - δεν έχει βγάλει τίποτα. Του κάνω τα σέρβις του και όλα καλά.
Αυτό το πράγμα να συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο σαν κρασί.
Τα ίδια κι εμέις μ' ένα Laguna 2 τα πρώτα 3 χρόνια είχε ξεσκιστεί και μετά άριστο.
Θα το έχει η καταγωγή μάλλον.Όσο περνάει ο καιρός οριμάζουν.ΕΤΣΙ, ΕΤΣΙ!!!
-
Είναι οι παιδικές ασθένειες των απατεώνων προμηθευτών της Ρενο. Μόλις τελειώσουν το αμάξι στρώνει. Τα ίδια έκανε κι εμένα μέχρι τα 30Κ χλμ
-
Με ένα αυτοκίνητο που απο τα 200.000 χλμ, τα όποια προβλήματα (λιγότερα γενικά απο πολλούς) βγήκαν στα πρώτα 20000 χλμ δεν έχω παρα να συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες και ιδίως με τον jlian.
Και είναι αυτό που χαλάει την 'εικόνα' της εταιρίας και 'σημαδεύει' το aftersales της. -
@jlian
Μην ξεχνάς όμως ό,τι τις προδιαγραφές στους 'απατεώνες προμηθευτές' της βάζει η RENAULT, όπως και τις τελικές συμφωνίες βέβαια.
Τι θέλω να πω με αυτό.
Ό,τι δεν ξέρουμε τι ακριβώς λένε οι επιμέρους συμφωνίες με τους προμηθευτές για το κόστος αντικατάστασης τουλάχιστον στο θέμα των εγγυήσεων. Π.χ και μια και μιλάγαμε πρόσφατως για τους πολλαπλασιαστές δε ξέρουμε τι συμφωνία είχε κάνει η RENAULT με την SAGEM για το κόστος της αντικατάστασης των πολλαπλασιαστών στα πλαίσια των εγγυησεων.
Δηλαδή στη συμφωνία μπορεί να ήταν η κάλυψη από την SAGEM ακόμα και του 100% του κόστους αλλαγής.
Εν τέλει όμως την ευθύνη για το αποτέλεσμα την έχει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου και αυτός φορτώνεται την ρετσινιά.Επίσης μια και μιλάτε για βλάβες αυτοκινήτων μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση ό,τι τα αυτοκίνητα που δεν έβγαζαν βλάβες ήταν τα αυτοκίνητα που έκαναν πολλά χιλιόμετρα. Δηλαδή έχω δει CLIO II και MEGANE II που έγραφαν ακόμα και 100.000 σε λίγο παραπάνω από ένα χρόνο και δεν βγάζανε το παραμικρό πρόβλημα, παρά μόνο τα αναλώσιμα στο σέρβις.
Και αυτό έχει μια πολύ απλή εξήγηση για μένα. Τα κινούμενα μέρη αυτών το αυτοκινήτων οι διάφοροι σύνδεσμοι, αρθρώσει κλπ με την συνεχή λειτουργία δεν προλάβαιναν να έχουν πχ οξειδώσεις με ό,τι αυτό σημαίνει.Επίσης μου είχε κάνει εντύπωση πως το KANGOO ήταν μακράν το πιο αξιόπιστο RENAULT. Τα KANGOO ειδικά των επαγγελματικών εκδόσεων τα βλέπαμε στο συνεργείο μόνο για σέρβις και δεν είναι τυχαίο ό,τι αργότερα η NISSAN αργότερα πουλούσε το επαγγελματικό KANGOO με το δικό της σήμα (δεν θυμάμαι πως λεγόταν)
-
Έχω την εντύπωση ότι λόγω του κρατικού συνεταίρου της Ρενό (Γαλλικό δημόσιο) ήταν υποχρεωμένη να προμηθεύεται διάφορα μέρη από άλλους Γάλλους κατασκευαστές που είχε επίσης ποσοστό το Γαλλικό δημόσιο. Ακόμα και από διαφόρους άλλους κατασκευαστές που ανήκαν σε κάποια σφαίρα επιρροής. Σας θυμίζει τίποτα αυτό; Αν το φαινόμενο αυτό μετριάστηκε, τότε θα δούμε μια σταδιακή αποκατάσταση των υπερβολικών ζημιών σε συγκεκριμένα τμήματα.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Το καλό είναι ότι μου έδωσαν λάστιχα 42ης εβδομάδας του 10, δηλαδή εντελώς καινούργια. Χαλάλι τα 130 ευρώ.Κακό είναι αυτό φίλε μου. Τα λάστιχα πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 μηνών και όχι νεότερα....
-
Η 42η δεν ειναι προς τα τελη οκτωβρη???
-
Καλησπέρα,
είμαι νεος εδω..θα ηθελα να ρωτησω για ενα renault megane 9/2006 hatchback 1600 κυβ. 110 η 115 ιππους,δεν θυμαμαι..με 17 ζαντες εργοστασιακες,το οποιο βρηκα και σκεφτομαι να αγορασω..απλα μπροστα γραφει F1 team και δεν ξερω αν ειναι καποια εκδοση που βγηκε απο το εργοστασιο ή ειναι αυτοκολλητο που το εβαλαν μετα.
Ποια ειναι η γνωμη σας?και ποια η αξια του?full extra. -
Ο χρήστης booker301 έγραψε:
Καλησπέρα,
είμαι νεος εδω..θα ηθελα να ρωτησω για ενα renault megane 9/2006 hatchback 1600 κυβ. 110 η 115 ιππους,δεν θυμαμαι..με 17 ζαντες εργοστασιακες,το οποιο βρηκα και σκεφτομαι να αγορασω..απλα μπροστα γραφει F1 team και δεν ξερω αν ειναι καποια εκδοση που βγηκε απο το εργοστασιο ή ειναι αυτοκολλητο που το εβαλαν μετα.
Ποια ειναι η γνωμη σας?και ποια η αξια του?full extra.Είναι το R26.Εορταστικό για το πρωτάθλημα του 2006 στην F1
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το καλό είναι ότι μου έδωσαν λάστιχα 42ης εβδομάδας του 10, δηλαδή εντελώς καινούργια. Χαλάλι τα 130 ευρώ.
Κακό είναι αυτό φίλε μου. Τα λάστιχα πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 μηνών και όχι νεότερα....
ωπα δεν εχω ξανάκουσει κατι τέτοιο ! ξερω οτι οσο πιο φρεσκα ειναι τα λαστιχα τοσο καλυτερο
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Καλησπέρα,
Ποια ειναι η γνωμη σας?και ποια η αξια του?full extra.Είναι το R26.Εορταστικό για το πρωτάθλημα του 2006 στην F1
Οχι δεν ειναι R26, για 1600αρι μιλαει ο ανθρωπος.. Ειχε βγει μια επετειακη εκδοση με κατι πολυ διακριτικα αυτοκολλητακια ομως..
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Καλησπέρα,
Οχι δεν ειναι R26, για 1600αρι μιλαει ο ανθρωπος.. Ειχε βγει μια επετειακη εκδοση με κατι πολυ διακριτικα αυτοκολλητακια ομως..
Χάρηκα κι εγώ ντε ότι θα πάρει άνθρωπος 2.0Τ megane.Λάθος
Υπήρχε τέτοιο πραγμα -
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Το καλό είναι ότι μου έδωσαν λάστιχα 42ης εβδομάδας του 10, δηλαδή εντελώς καινούργια. Χαλάλι τα 130 ευρώ.
Κακό είναι αυτό φίλε μου. Τα λάστιχα πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 μηνών και όχι νεότερα....
ωπα δεν εχω ξανάκουσει κατι τέτοιο ! ξερω οτι οσο πιο φρεσκα ειναι τα λαστιχα τοσο καλυτερο
Κι εγω το εχω διαβασει στο σαιτ της γιοκοχαμα, οτι θελει καποιο διαστημα να 'δεσει' το ελαστικο, ψαχνοντας ομως για λαστιχα 4Χ4 επεσα πανω σε αυτην ακριβως τη συζητηση σε ενα φορουμ (δε θυμαμαι αν ηταν αυτο) οπου ελεγαν πως μαλλον το γραφουν για να ειναι καλυμμενοι με παλαιοτερα λαστιχα αφου αντιθετως μετα την παραγωγη ξεκινουν σταδιακα να ξεραινονται...
Αντε βγαλε ακρη μετα απ'ολα αυτα
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Γιώργο τα λάστιχα θέλουν περί τους 3 μήνες για να 'τραβήξουν' τα λάδια τους και να 'δέσουν'.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Γιώργο τα λάστιχα θέλουν περί τους 3 μήνες για να 'τραβήξουν' τα λάδια τους και να 'δέσουν'.
Ειλικρινα δεν το ηξερα , πολυ χρησιμη πληροφορια
RENAULT FORUM