-
Δν είχε την ίδια τιμή. Το Twingo ήταν ακριβότερο από το αντίστοιχο Clio.
-
Ας βαλω και γω δυο φωτογραφιες...
Η πρωτη ειναι περσινη και επεξεργασμενη στο κινητο μου προχειρα και ειναι βγαλμενη στο λιμανι της Σουδας..
Η δευτερη ειναι ενος μηνα και ειναι ψηλα στον Ψειλορειτη.. Κανενας νοημον ανθρωπος δε θα ανεβαζε νορμαλ αυτοκινητο εκει εν γνωση του.. δρομος τελειως κακοτραχαλος, το τοπιο σε αποζημιωνει ομως εν τελει... Το λυπηθηκα ομωςUploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Ας βαλω και γω δυο φωτογραφιες...
Η πρωτη ειναι περσινη και επεξεργασμενη στο κινητο μου προχειρα και ειναι βγαλμενη στο λιμανι της Σουδας..
Η δευτερη ειναι ενος μηνα και ειναι ψηλα στον Ψειλορειτη.. Κανενας νοημον ανθρωπος δε θα ανεβαζε νορμαλ αυτοκινητο εκει εν γνωση του.. δρομος τελειως κακοτραχαλος, το τοπιο σε αποζημιωνει ομως εν τελει... Το λυπηθηκα ομωςUploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
κουκλί
(και η ζάντα απ τις αγαπημένες μου της renault ) -
Πανέμορφο χρώμα και απο τις ωραιότερες εργοστασιακές ζάντες. Υπέροχο αμάξι.
-
Ευχαριστω πολύ ολους!!
Τις ζαντες σκεφτομαι να τις βαψω μαυρες...Τι λετε? -
Παει το κοκκινο με το μαυρο αλλα δεν ξερω... θα 'δειξει' στο κλιο??
Αν ηταν κανενα εβο θα σου ελεγα 'τρεχοντας!' κλιο ομως δεν εχω δει ποτε με μαυρες οποτε επιφυλασσομαι...
-
Αν ήταν λευκό το Clio θα μου άρεσε γκρίζα ζάντα αλλά όχι αυτή που έχει εντυπωσιακό σχήμα.
Στο κόκκινο το πολύ να ήθελα να έχει απλώς μαυρες 'σκιές' εσωτερικά των ακτίνων.Τις προτιμώ έτσι όπως βγήκαν απο το εργοστάσιο ... απλώς καθαρές και γυαλισμένες.
ΥΓ. Δεν ξέρω αν ο τρόπος και η ποιότητα και το αποτέλεσμα βαφής εδώ στην Ελλάδα είναι και τόσο καλό για να πειραχτεί κάτι 'γνήσιο'. Το είχα σκεφτεί για το QQ σε περίπτωση που το έπαιρνα σε άσπρο αλλά δεν βρήκα στο νετ γενικά καλά σχόλια για τις ελληνικές ... αλλαγές και το άφησα.
-
Το σκεφτομουν καιρο, αλλα το ειδα και εδω http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1075474/ και μου αρεσε αρκετα..
Ειναι βεβαια διαφορετικο κοκκινο, αλλα παιρνεις μια καλη ιδεα... Ισως να χρειαζοταν ενα πιο 'γυαλιστερο' μαυρο, ισως ομως απλα να ειναι βρομικες και γιαυτο να φαινεται καπως μουντο.. -
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Το σκεφτομουν καιρο, αλλα το ειδα και εδω http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1075474/ και μου αρεσε αρκετα..
Ειναι βεβαια διαφορετικο κοκκινο, αλλα παιρνεις μια καλη ιδεα... Ισως να χρειαζοταν ενα πιο 'γυαλιστερο' μαυρο, ισως ομως απλα να ειναι βρομικες και γιαυτο να φαινεται καπως μουντο..Όχι καγκουρέ βάψιμο
Είανι πολύ όμορφο μην του το κάνεις αυτό. -
Η μόνη 'καγκουριά' -αν έκανα- στο Clio θα ήταν αν υπήρχε δυνατότητα να υπάρχουν σαν εξτρα τα λευκά πλαινά αυτοκόλλητα της έκδοσης S που δεν έρχεται στην Ελλάδα στο τωρινό Clio και να έβαφα λευκές τις ζάντες. Θα ήταν κάτι που πλησιάζει σε εργοστασιακό αποτέλεσμα.
Ετσι όπως είναι το Clio του Rafi μ' αρέσει πολύ. Ίσως θα ήθελα βαμμένη στο χρώμα του αυτοκινήτου την πλαινή προστατευτική μαυρη λωρίδα μόνο.ΥΓ. Την συγκεκριμένη ζάντα την έχω δει σε καινούριο 5θυρο Megane (μάλλον αγοράστηκε με τάσια) και είναι το μόνο 5θυρο Megane που μ΄άρεσε πολύ. Του άλλαξε την εμφάνιση απο τό πλάι προς το καλύτερο.
-
Μάλλον εδώ θα πρέπει να ρωτήσω...
Χθες ο πωλητής στην Renault ανέφερε ότι ο 1600άρης κινητήρας του Sandero Stepway έχει φορεθεί πολύ σε Renault. Για ποια εποχή μιλάει και για ποια μοντέλα; Από αξιοπιστία τι λέει αυτός ο κινητήρας; Το παλικάρι εκεί μίλησε για μεγάλη αξιοπιστία για αυτό και δίνει 3 χρόνια εγγύηση.
Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν συμβαίνει το ίδιο με τους TCe κινητήρες οι οποίοι δεν έχουν την ίδια αξιοπιστία. Κάτι μου ανέφερε για περιστατικά με προβλήματα και τέτοια. Είχε και κάποια Megane του 2009 TCe με ελάχιστα χιλιόμετρα για πούλημα... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μάλλον εδώ θα πρέπει να ρωτήσω...Χθες ο πωλητής στην Renault ανέφερε ότι ο 1600άρης κινητήρας του Sandero Stepway έχει φορεθεί πολύ σε Renault. Για ποια εποχή μιλάει και για ποια μοντέλα; Από αξιοπιστία τι λέει αυτός ο κινητήρας; Το παλικάρι εκεί μίλησε για μεγάλη αξιοπιστία για αυτό και δίνει 3 χρόνια εγγύηση.
Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν συμβαίνει το ίδιο με τους TCe κινητήρες οι οποίοι δεν έχουν την ίδια αξιοπιστία. Κάτι μου ανέφερε για περιστατικά με προβλήματα και τέτοια. Είχε και κάποια Megane του 2009 TCe με ελάχιστα χιλιόμετρα για πούλημα...Ο 1.6 είναι ο 8v που φάραγαν όλα τα Renault πρίν τον 1.6 16V που βγήκε το 1999(Laguna 1,Megane 1 κλπ).Άρα μιλάμε για κινητήρα της δεκαετίας του 90.Από άποψης αξιοπιστίας από αυτά που έχω ακούσει λένε ότι είναι σκυλί κανονικό.
Τώρα αυτά που σου είπε για τα Tce συγνώμη αλλά είναι ψιλο .Και εξηγώ τον λόγο αμέσως.Το 1.2tce έχει βγει τα τρία χρόνια που κυκλοφορεί αλεξίσφαιρο.Για τον 1.4 tce δεν μπορρούμε να γνωρίζουμε ακόμα αλλα προς στιγμή δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.Απλά το να σου τα πουν είναι και μέρος της προώθησης που κάνουν όταν ζητάς να αγοράσεις Dacia για να τονίσουν ότι παίρνεις εργαλείο και γενικότερα σκληροτράχηλο αυτοκίνητο που δεν παθαίνει τίποτα κι ότι αυτή είναι η λογική κατασκευής του.Αν πήγαινες για Clio και του πέταγες ότι πας για Sandero θα σου έλεγε δεν είναι ποιοτικό και το Clio είναι αεροπλάνο μπροστά του και άλλα τέτοια φαιδρά.Επίσης υπάρχει πολύ στοκ στα Dacia άρα καταλαβαίνεις ότι θέλουν να τα διώξουν.(εξού και ο σύντομος χρόνος παράδοσης) -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Ο 1.6 είναι ο 8v που φάραγαν όλα τα Renault πρίν τον 1.6 16V που βγήκε το 1999(Laguna 1,Megane 1 κλπ).Άρα μιλάμε για κινητήρα της δεκαετίας του 90.Από άποψης αξιοπιστίας από αυτά που έχω ακούσει λένε ότι είναι σκυλί κανονικό.
Τώρα αυτά που σου είπε για τα Tce ...Επίσης υπάρχει πολύ στοκ στα Dacia άρα καταλαβαίνεις ότι θέλουν να τα διώξουν.(εξού και ο σύντομος χρόνος παράδοσης)
Ο 1.6/8V δεν φοριέται πλέον σε κανένα Renault;
Για τα περί TCe φυσικά δεν έχω σχολιάσω κάτι γιατί πολύ απλά συμφωνώ και εγώ. Για αυτό άλλωστε χθες δεν ασχολήθηκα και πολύ με αυτό το θέμα.Και επίσης επιβεβαιώνω ότι υπάρχει αρκετό στοκ σε Sandero Stepway. Αναλυτικά:
9 κομμάτια κόκκινο.
9 κομμάτια γκρι ανθρακί
5 κομμάτια ασημένιοΚαι μεταξύ μας, δεν βλέπω να φεύγουν σύντομα... Από αυτά που κατάλαβα χθες θεωρούν (και μάλλον έτσι είναι) ότι η Dacia είναι για συνειδητοποιημένους αγοραστές που ξέρουν τι θέλουν και τι θα τους δώσει ένα Dacia.
Ειδικά το Stepway που απευθύνεται μάλλον σε ποιο freestyle (lifestyle) κοινό δύσκολα θα προτιμηθεί.Βασικό επίσης ο τρόπος προώθησης. Όταν δίπλα στο Dacia Sandero βάζεις λευκό Clio καινούριο 5πορτο με τιμή περίπου στα 11000 ποιος θα κάτσει να ασχοληθεί με το Sandero; Θεωρητικά κανείς...
Χθες πάντως δίπλα στο Stepway είχε ένα λευκό Clio καινούριο, 3θυρο, πολύ όμορφο, 1.2/16V ... Το μάτι έπεφτε κατ'ευθείαν πάνω του...
Πολύ όμορφο το Clio. Η εξωτερική σχεδίαση είναι πανέμορφη... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ο 1.6 είναι ο 8v που φάραγαν όλα τα Renault πρίν τον 1.6 16V που βγήκε το 1999(Laguna 1,Megane 1 κλπ).Άρα μιλάμε για κινητήρα της δεκαετίας του 90.Από άποψης αξιοπιστίας από αυτά που έχω ακούσει λένε ότι είναι σκυλί κανονικό.
Τώρα αυτά που σου είπε για τα Tce ...Επίσης υπάρχει πολύ στοκ στα Dacia άρα καταλαβαίνεις ότι θέλουν να τα διώξουν.(εξού και ο σύντομος χρόνος παράδοσης)
Ο 1.6/8V δεν φοριέται πλέον σε κανένα Renault;
Για τα περί TCe φυσικά δεν έχω σχολιάσω κάτι γιατί πολύ απλά συμφωνώ και εγώ. Για αυτό άλλωστε χθες δεν ασχολήθηκα και πολύ με αυτό το θέμα.Και επίσης επιβεβαιώνω ότι υπάρχει αρκετό στοκ σε Sandero Stepway. Αναλυτικά:
9 κομμάτια κόκκινο.
9 κομμάτια γκρι ανθρακί
5 κομμάτια ασημένιοΚαι μεταξύ μας, δεν βλέπω να φεύγουν σύντομα... Από αυτά που κατάλαβα χθες θεωρούν (και μάλλον έτσι είναι) ότι η Dacia είναι για συνειδητοποιημένους αγοραστές που ξέρουν τι θέλουν και τι θα τους δώσει ένα Dacia.
Ειδικά το Stepway που απευθύνεται μάλλον σε ποιο freestyle (lifestyle) κοινό δύσκολα θα προτιμηθεί.Βασικό επίσης ο τρόπος προώθησης. Όταν δίπλα στο Dacia Sandero βάζεις λευκό Clio καινούριο 5πορτο με τιμή περίπου στα 11000 ποιος θα κάτσει να ασχοληθεί με το Sandero; Θεωρητικά κανείς...
Χθες πάντως δίπλα στο Stepway είχε ένα λευκό Clio καινούριο, 3θυρο, πολύ όμορφο, 1.2/16V ... Το μάτι έπεφτε κατ'ευθείαν πάνω του...
Πολύ όμορφο το Clio. Η εξωτερική σχεδίαση είναι πανέμορφη...Μπαίνει στο Symbol αλλά δεν είσάγεται στην Ελλάδα
Τώρα για τα υπόλοιπα θα πω ότι πολύ απλά συμφωνούμε κατά 100%
edit Κάτι που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι έχει ωραίο ήχο(κροταλίζει σαν τρελό) -
Οντως η εκδοση S αν και υπερβολικη στον κοκκινο-ασπρο συνδυασμο, ειναι πανεμορφη..
Αν κοιταξει καποιος το κλιο μου αλλα και τα αλλα παρομοια κλιο απο το πλαι θα δει το 1.μπορντω σαν βασικο χρωμα 2.μαυρα πλαστικα 3.ασημι χερουλι πορτας 4.γκρι οι ζαντες
Δεν ειναι καπως πολλα..?@Storm αν δεν κανω λαθος ο 1,6 8V ειναι euro4.. Αρα αν συνεχισει να πουλιεται η εκδοση αυτη, απο 1/1/11 θα πρεπει να εφοδιαζεται με διαφορετικο κινητηρα...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Όταν δίπλα στο Dacia Sandero βάζεις λευκό Clio καινούριο 5πορτο με τιμή περίπου στα 11000 ποιος θα κάτσει να ασχοληθεί με το Sandero;...Εχει ξανασυζητηθεί εδώ στο forum και είναι μεγάλο λάθος απο μέρους της Renault. Στην Hyundai/Kia αν όχι διαφορετική είσοδος, τουλάχιστον υπάρχει μια γυψοσανίδα που χωρίζει τις δύο εταιρίες.
Για μένα μια εικόνα δίπλα δίπλα Sandero και Clio, μου βγαζει μια εικόνα εταιρίας της αρπαχτής. Να πουλήσουμε ότι να'ναι, αρκεί να πουλήσουμε.
ΥΓ. Εχω βρεθεί σε συζήτηση αντιπροσωπου με υπευθυνο του εισαγωγέα που ήθελε συγκεκριμένα χρώματα στα εκθεσιακά του. Όχι απαραίτητα μόνο έντονα ή μοντέρνα αλλά ανάλογα με το target group ή κάποιο που να ξεχωρίζει από αυτό που λανσάρεται ή στοχεύει.
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
1.μπορντω σαν βασικο χρωμα 2.μαυρα πλαστικα 3.ασημι χερουλι πορτας 4.γκρι οι ζαντες
Δεν ειναι καπως πολλα..?
...Ένας στυλίστας μόδας στην τηλεόραση είχε πει ότι μέχρι 2 χρώματα -σε κάποιες περιπτώσεις τρια (με το τρίτο συνήθως ουδέτερο) πρέπει να είναι οι συνδυασμοί στα ρούχα που πρέπει να φοράμε ενώ απο 4 και μετά είναι στην καλύτερη κιτς ή καρναβάλι. Νομίζω ότι σωστά είπε. Τα 3 που έχει το Clio είναι πολύ καλά!
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
...
@Storm αν δεν κανω λαθος ο 1,6 8V ειναι euro4.. Αρα αν συνεχισει να πουλιεται η εκδοση αυτη, απο 1/1/11 θα πρεπει να εφοδιαζεται με διαφορετικο κινητηρα...Υπονοείς ότι υπάρχει περίπτωση το Stepway να αλλάξει κινητήρα; ... Και αν ΝΑΙ τι κινητήρα θα βάλει; Πάντως στο εξωτερικό έχω την εντύπωση ότι κυκλοφορεί και με 16V κινητήρα.
Χθες πάντως ήταν κατηγορηματικοί ότι κινητήρα δεν αλλάζει. (λογικό και αυτό αφού θέλουν να 'ξεφορτωθούν' τα κομμάτια που έχουν.) -
Οσοι ειχαν στη διαθεση τους δυο χωρους, η ενα ενιαιο χωρο με δυο δωματια προσπαθησαν να τα ξεχωρισουν... Ακομα και στις επιγραφες εξω απο την εκθεση, απο τη μια πλευρα ειναι κιτρινες renault και απο την αλλη την πιο απομερη μπλε-dacia..
Υπαρχουν ομως και παραδειγματα οπως του αντιπροσωπου εδω στα Χανια που εχει τα αυτοκινητα μεσα τελειως χυμα.. πχ μπορει το logan pickup να ειναι κολλητα με ενα twingo και το duster διπλα απο ενα scenic..
To προβλημα ηταν η κεντρικη renault που απο οτι φαινεται εδωσε την αντιπροσωπευση της dacia χωρις πολλα κριτηρια..
Καπου ειχα διαβασει πως σιγα σιγα τουλαχιστον στην Ευρωπη θα δημιουργηθει ανεξαρτητο δικτυο, η θα δημιουργηθει ΚΑΙ ανεξαρτητο δικτυο..Παντως στην τιμη αγορας νομιζω προσμετραει η ελλειψη ανεξαρτητου δικτυου που ριχνει το κοστος...
Βεβαια μακροπροθεσμα τις ζημιες της renault απο αυτο δεν ξερω αν τις εχουν υπολογισει.. Αν ειναι σοβαρη εταιρια θα εχει ηδη κανει τεχνοοικονομικη μελετη και θα εχει βγαλει τα συμπερασματα της... οπως ας πουμε οτι τελικα χρειαζεται ανεξαρτητο δικτυο -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
1.μπορντω σαν βασικο χρωμα 2.μαυρα πλαστικα 3.ασημι χερουλι πορτας 4.γκρι οι ζαντες
Δεν ειναι καπως πολλα..?
...Ένας στυλίστας μόδας στην τηλεόραση είχε πει ότι μέχρι 2 χρώματα -σε κάποιες περιπτώσεις τρια (με το τρίτο συνήθως ουδέτερο) πρέπει να είναι οι συνδυασμοί στα ρούχα που πρέπει να φοράμε ενώ απο 4 και μετά είναι στην καλύτερη κιτς ή καρναβάλι. Νομίζω ότι σωστά είπε. Τα 3 που έχει το Clio είναι πολύ καλά!
Ναι, το ιδιο λεμε, μονο που εγω βλεπω 4 χρωματα... Αλλο το ασημι χερουλι και αλλο το γκρι της ζαντας για μενα..
@Storm Υπαρχει euro5 1,2 16V..Αν δεν μπει αυτος η καποιος αλλος κινητηρας euro5, η δε θα εισαγεται sandero stepway, η θα εισαγεται μονο πετρελαιο.. ο 1,6 8V δεν θα μπορει να πουληθει..Εγω παντως δεν εχω διαβασει καπου για το τι θα γινει τελικα..
RENAULT FORUM