-
To ανεξάρτητο δίκτυο χρειάζεται όγκους, γκάμα και κυκλοφορούντα στόλο για να γίνει και να διατηρηθεί. Είναι ακόμη νωρίς.
-
Στα τεχνικά στοιχεία της γερμανικής σελίδας: http://www.dacia.de/dacia_sandero_stepway_technische_daten.php έχει το 1.6 MPI 85 (με 62 kW (84 PS)) Euro 5 και 169 CO2.
16V είναι? -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
...
Εχει ξανασυζητηθεί εδώ στο forum και είναι μεγάλο λάθος απο μέρους της Renault. Στην Hyundai/Kia αν όχι διαφορετική είσοδος, τουλάχιστον υπάρχει μια γυψοσανίδα που χωρίζει τις δύο εταιρίες.Για μένα μια εικόνα δίπλα δίπλα Sandero και Clio, μου βγαζει μια εικόνα εταιρίας της αρπαχτής. Να πουλήσουμε ότι να'ναι, αρκεί να πουλήσουμε. ...
Εμένα πάντως δεν με χαλάει. Αν κρίνω από την συμπεριφορά χθες των ανθρώπων στην εμπορία, χάρηκαν πολύ που κάποιος ήξερε καλά το Sandero, πριν το δει από κοντά... Και ήταν ιδιαίτερα εξυπηρετικοί, φιλικοί και καθόλου αρνητικοί σε όσα τους είπα & ζήτησα.
Έχω να το λέω ότι οι Γαλλικές εμπορίες Peugeot/Renault μου έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Στα τεχνικά στοιχεία της γερμανικής σελίδας: http://www.dacia.de/dacia_sandero_stepway_technische_daten.php έχει το 1.6 MPI 85 (με 62 kW (84 PS)) Euro 5 και 169 CO2.
16V είναι?Μπα, με 84 ιππους μαλλον 8V.. Aρα εχουν κανει τις απαραιτητες τροποποιησεις για να γινει ο 1,6 euro5..
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
@Storm Υπαρχει euro5 1,2 16V..Αν δεν μπει αυτος η καποιος αλλος κινητηρας euro5, η δε θα εισαγεται sandero stepway, η θα εισαγεται μονο πετρελαιο.. ο 1,6 8V δεν θα μπορει να πουληθει..Εγω παντως δεν εχω διαβασει καπου για το τι θα γινει τελικα..Στην Βραζιλία κυκλοφορεί με 1.6/16V και με πολύ καλές επιδόσεις αλλά με λογότυπο Renault!...
10,6... 0-100
174km/h... τελική ταχύτηταΑυτός ο κινητήρας δεν μπορεί να φορεθεί το 2011;
http://www.renault.com.br/Master.aspx?c ... idCarro=20
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
16V είναι?Μπα, με 84 ιππους μαλλον 8V.. Aρα εχουν κανει τις απαραιτητες τροποποιησεις για να γινει ο 1,6 euro5..
Αν το φέρουν έτσι, τότε μάλλον θα το θάψουν...
1600κυβικά με 84 άλογα; Μπα. Από μένα, με τίποτα... Είπαμε να κάνω υποχωρήσεις, αλλά όχι και τόσο πολύ... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
@Storm Υπαρχει euro5 1,2 16V..Αν δεν μπει αυτος η καποιος αλλος κινητηρας euro5, η δε θα εισαγεται sandero stepway, η θα εισαγεται μονο πετρελαιο.. ο 1,6 8V δεν θα μπορει να πουληθει..Εγω παντως δεν εχω διαβασει καπου για το τι θα γινει τελικα..
Στην Βραζιλία κυκλοφορεί με 1.6/16V και με πολύ καλές επιδόσεις αλλά με λογότυπο Renault!...
10,6... 0-100
174km/h... τελική ταχύτηταΑυτός ο κινητήρας δεν μπορεί να φορεθεί το 2011;
http://www.renault.com.br/Master.aspx?c ... idCarro=20
Και καίει ... αιθανόλη από ζαχαροκάλαμα!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Και καίει ... αιθανόλη από ζαχαροκάλαμα!Έχω την εντύπωση ότι βγαίνει με δύο κινητήρες 1.6/16V.
Εκτός αν είναι ένας και καίει και τα δύο (Gasolina e/ou Álcool)
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μάλλον εδώ θα πρέπει να ρωτήσω...Χθες ο πωλητής στην Renault ανέφερε ότι ο 1600άρης κινητήρας του Sandero Stepway έχει φορεθεί πολύ σε Renault. Για ποια εποχή μιλάει και για ποια μοντέλα; Από αξιοπιστία τι λέει αυτός ο κινητήρας; Το παλικάρι εκεί μίλησε για μεγάλη αξιοπιστία για αυτό και δίνει 3 χρόνια εγγύηση.
Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν συμβαίνει το ίδιο με τους TCe κινητήρες οι οποίοι δεν έχουν την ίδια αξιοπιστία. Κάτι μου ανέφερε για περιστατικά με προβλήματα και τέτοια. Είχε και κάποια Megane του 2009 TCe με ελάχιστα χιλιόμετρα για πούλημα...-
Δεν έχω ασχοληθεί πολύ αλλά προφανώς μιλάμε για τον κινητήτα K7M άριστης αξιοπιστίας και πολύ καλής ροπής. Αλλά είναι πια πολύ παλιός.
-
Σου είπε πωλητής σε επίσημο μαγαζί της RENAULT ό,τι ο βενζινοκινητήρας αιχμή της εταιρείας αυτή την στιγμή (TCe) δεν είναι αξιόπιστος;
ΕΛΕΟΣ ρε γαμώτο. Τι φρούτα παίρνουν για πωλητές πια;
Ακόμη και έτσι να ήταν, που ακούστηκε 'επίσημος πωλητής' να μιλάει αρνητικά ή με υπεκφυγές για τα προϊόντα που πουλάει;
Και μετά περιμένουν στην RENAULT με όλους αυτούς του μαλάκες που παίρνουν για πωλητές να πουλήσουν αυτοκίνητα;
Τι άλλο θα ακούσουμε ακόμα ρε γαμώτο;Δεν ξέρω αυτά τα πράγματα είναι για γέλια για κλάματα, για τίποτε άλλο, δε ξέρω και εγώ πως να το κρίνω...
-
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αν το φέρουν έτσι, τότε μάλλον θα το θάψουν...
1600κυβικά με 84 άλογα; Μπα. Από μένα, με τίποτα... Είπαμε να κάνω υποχωρήσεις, αλλά όχι και τόσο πολύ...Ο σημερινος 90 δε βγαζει??? Εαν ναι μιλαμε για 6 αλογα διαφορα δε μου φαινεται τραγικη ωστε να το 'θαψει' Αν μαλιστα μειωθουν κ οι εκπομπες Co2 το αντιθετο βλεπω να γινεται!!
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
...
...Φαντάζομαι ότι μίλησε έτσι επειδή, με είδε ως πελάτη της dacia χωρίς να με ενδιαφέρει καθόλου η ύπαρξη της Renault.
Εγώ πάντως τον δικαιολόγησα τον άνθρωπο. Τον ρώτησα γιατί η Dacia έχει 3 χρόνια εγγύηση και η Renault 2;
Τι να πει και αυτός;... Το έριξε στις αξιοπιστίες και στα μηχανικά...υ.γ. ευχαριστώ για τις πληροφορίες του κινητήρα...!...
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Ο σημερινος 90 δε βγαζει??? Εαν ναι μιλαμε για 6 αλογα διαφορα δε μου φαινεται τραγικη ωστε να το 'θαψει' Αν μαλιστα μειωθουν κ οι εκπομπες Co2 το αντιθετο βλεπω να γινεται!!
84 άλογα από 1600άρη κινητήρα με βάρος αυτοκινήτου 1100κιλά χωρίς τα αξεσουάρ; Εμένα μου φαίνεται πολύ λίγος.
Φαντάζομαι ότι θα έχει πέσει και η ροπή...
Πάντως σε επιδόσεις σίγουρα έχει πέσει...Τελική (km/h) 160 (84άλογα) ...164 (90άλογα)
(0-100 km/h in s) 13,5 (84 άλογα) ...12,4 (90άλογα)Και από ότι βλέπω η κατανάλωση βελτιώνεται ελάχιστα :
(84άλογα) 9,8 / 6,2 / 7,3
(90 άλογα) 10,2 / 6,1 / 7,6 -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...
...Φαντάζομαι ότι μίλησε έτσι επειδή, με είδε ως πελάτη της dacia χωρίς να με ενδιαφέρει καθόλου η ύπαρξη της Renault.
Εγώ πάντως τον δικαιολόγησα τον άνθρωπο. Τον ρώτησα γιατί η Dacia έχει 3 χρόνια εγγύηση και η Renault 2;
Τι να πει και αυτός;... Το έριξε στις αξιοπιστίες και στα μηχανικά...υ.γ. ευχαριστώ για τις πληροφορίες του κινητήρα...!...
Storm, ακόμα και τασάκια για τα τσιγάρα με το σήμα της μιας ή της άλλης μάρκας να έμπαινε να αγοράσεις, δεν νοείται με καμία κυβέρνηση να αρχίσει αυτός ο τύπος να σου λέει ό,τι του ερχόταν στο κεφάλι για τα προϊόντα της άλλης μάρκας που καλείται να πουλήσει!
Έχω δουλέψει σε αυτή την δουλειά, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάω μόνο επικαλούμενος την κοινή λογική.Θυμάμαι σε ένα παλιό σεμινάριο μας είχε παρουσιαστεί με οικονομοτεχνικά στοιχεία, το πόσο κοστίζει στην εταιρεία (διαφήμιση και άλλες ενέργειες) να καταφέρει να πείσει κάποιον υποψήφιο πελάτη να ανοίξει την πόρτα μιας αντιπροσωπείας και να δει έστω το αυτοκίνητο και να μιλήσει με τον πωλητή και πιθανόν να αγοράσει. Δεν θυμάμαι το ακριβές ποσό, αλλά ήταν πολλά τα κατακεφαλή χρήματα που δαπανεί η εταιρεία.
Είναι αδικαιολόγητη συμπεριφορά του 'πωλητή' όπως και να το δεις.
Δεν με νοιάζει ποιος ήταν και σε ποιο μαγαζί έγινε αυτό το συμβάν, αλλά θα σου κάνω μια πρόβλεψη.
Το επόμενο χρονικό διάστημα, ή αυτός θα πάψει να είναι πωλητής γιατί η ασχετοσύνη του και ο λάθος τρόπος προσέγγισης που έχει διαλέξει θα τον εκθέσει, ή το μαγαζί αυτό θα πάψει να αντιπροσωπεύει την εταιρεία γιατί κάτι τέτοιες συμπεριφορές δείχνουν συνήθως διατάραξη σχέσεων με την κεντρική αντιπροσωπεία και προσπάθεια ηρωικής εξόδου.
Πιο απλά, δεν σε νοιάζει για ένα προϊόν που σε λίγο δεν θα πουλάς.Όσο για τα αυτοκίνητα με λίγα χιλιόμετρα του 2009 που σου έδειξε να πουλιούνται σαν δήθεν ελλατωματικά βάζω στοίχημα ό,τι δεν ήταν τίποτε άλλο από κάποια αυτοκίνητα test drive που είχε το μαγαζί το 2009 ή κάποια αυτοκίνητα στελεχώ της κεντρικής αντιπροσωπείας που συχνά-πυκνά ανανεώνονται, οπότε προοθούνται στο δίκτυο για να πουληθούν και αυτό το συναναντάς σε όλες τις μάρκες.
Με λίγα λόγια. Μην ακούτε το κάθε ανεκδιήγητο 'επίσημο πωλητή' που η μοναδική του κατάρτιση τις περισσότερες φορές, είναι ό,τι μπορεί να φοράει ένα πουκάμισο που μπορεί να έχει το σήμα της εταιρείας!
Λίγη λογική θέλει και παράλληλη ενημέρωση που σήμερα το ιντερνετ μας δίνει.Αλλά και πάλι δεν μπορώ να το χωνέψω. 'Επίσημος πωλητής' να δυσφημεί κάποια από τα προϊόντα που πουλάει.
-
...
Όσο για τα αυτοκίνητα με λίγα χιλιόμετρα του 2009 που σου έδειξε να πουλιούνται σαν δήθεν ελλατωματικά βάζω στοίχημα ό,τι δεν ήταν τίποτε άλλο από κάποια αυτοκίνητα test drive που είχε το μαγαζί το 2009 ή κάποια αυτοκίνητα στελεχώ της κεντρικής αντιπροσωπείας που συχνά-πυκνά ανανεώνονται, οπότε προοθούνται στο δίκτυο για να πουληθούν και αυτό το συναναντάς σε όλες τις μάρκες...Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Δεν μου έδειξε κανένα αυτοκίνητο. Εγώ είδα κάποια Megane ΤCe που τα είχαν βγάλει προς πώληση. Εμένα μου έκανε εντύπωση. Καλώς ή κακώς τα Dacia τα είχαν έξω οπότε το μάτι μου κοιτούσε και γύρω-γύρω στα υπόλοιπα αυτοκίνητα.
Αλλά και αυτό ρε παιδάκι μου ε; Να έχεις την έκθεση μίας μάρκας έξω από την εμπορία. Φοβερό. Αυτοκίνητα εργαλεία και όχι του σαλονιού... Εμένα πάντως με κέρδισε αυτό...
-
---Όσο για τα αυτοκίνητα με λίγα χιλιόμετρα του 2009 που σου έδειξε να πουλιούνται σαν δήθεν ελλατωματικά βάζω στοίχημα ό,τι δεν ήταν τίποτε άλλο από κάποια αυτοκίνητα test drive που είχε το μαγαζί το 2009 ή κάποια αυτοκίνητα στελεχώ της κεντρικής αντιπροσωπείας που συχνά-πυκνά ανανεώνονται, οπότε προοθούνται στο δίκτυο για να πουληθούν και αυτό το συναναντάς σε όλες τις μάρκες.
Εχω γυρίσει μερικές αντιπροσωπείες και έχω εντοπίσει τέτοια αυτοκίνητα. Αυτά των test drive τα ξεχωρίζεις αμέσως, είναι σαν καινούργια μέσα-εξω. Το τι έχει γίνει στη μηχανή, μπορείς μόνο να το φανταστείς από τους κάθε λογής τύπους που το έχουν πιάσει, όπως επίσης είναι απορίας άξιο αν το αμάξι αυτό έχει στρωθεί κανονικά και όχι επί το έργον. Άρα λοιπόν ΜΑΚΡΙΑ.
Αμάξια στελεχών ενδεχομένως να είναι καλά στρωμένα και σε καλή κατάσταση, αλλά αμάξι που δεν είναι δικό σου δεν το πονάς, οπότε πρέπει να το πάρεις περίπου στη μισή τιμή για να πεις πως αξίζει. Είχα δει για παράδειγμα το Megane TCe 2.0 να πουλιέται γύρω στα 12Κ και ο πωλητής μου έλεγε κάτι αστειότητες, ότι και καλά αυτός που το είχε το έκανε ανταλλαγή για να πάρει το Clio RS κτλ κτλ κτλ
-
...
...Είναι αδικαιολόγητη συμπεριφορά του 'πωλητή' όπως και να το δεις.
+1 και αν παω εγω να τους ζητησω δουλεια θα μου πουν οτι δεν εχω προυπηρεσια..
-
Λοιπόν η ιπποδύναμη του Κ7M αλλάζει εξαιτίας της διαφοράς του καυσίμου.Ακόμα δεν παίζει να βγει στην Ευρώπη με τον Κ4(1.6 16V) γιατί θα ανεβάσει κάπως το κόστος και δεν είναι αυτό το ζητούμενο για την Dacia.Ο κινητήρας θα γίνει Euro 5 όπως και o K7J δηλαδή ο κινητήρας 1.4 8V με τα 75 άλογα του Logan και θα συνεχίσει κανονικά η διάθεση τους για το μοντέλα της Dacia χωρίς απώλειες στην ιπποδύναμη
-
Κλεισαμε μερικες μερες συμβιωσης με τον μπομπιρα και καναμε το πρωτο χιλιαρικο χιλιομετρα...
Καταναλωση την υπολογιζω γυρω στα 6lt/100km χωρις οικονομια σε γκαζι (εκ των πραγματων δηλαδη με 60 μουλαρακια... ), εχει πλακα που μουγκραει κιολας το μικρουλι...Παρκαρω παντου, κινουμαι πολυ ανετα μεσα στην πολη, με τα μπροστα και τα πισω καθισματα εντελλως πισω κινουμαστε πολυ ανετα 3 ατομα και σε μια βολτουλα μεχρι το Λουτρακι που τον εβγαλα χτες με εντυπωσιασε στην μεγαλη κατηφορα μετα τα διοδια...
Ανεβαζε κι αλλο αλλα αρχισε να γινεται επικυνδινη η φαση οποτε δεν το συνεχισα... -
Ο χρήστης jlian έγραψε:
---Όσο για τα αυτοκίνητα με λίγα χιλιόμετρα του 2009 που σου έδειξε να πουλιούνται σαν δήθεν ελλατωματικά βάζω στοίχημα ό,τι δεν ήταν τίποτε άλλο από κάποια αυτοκίνητα test drive που είχε το μαγαζί το 2009 ή κάποια αυτοκίνητα στελεχώ της κεντρικής αντιπροσωπείας που συχνά-πυκνά ανανεώνονται, οπότε προοθούνται στο δίκτυο για να πουληθούν και αυτό το συναναντάς σε όλες τις μάρκες.Εχω γυρίσει μερικές αντιπροσωπείες και έχω εντοπίσει τέτοια αυτοκίνητα. Αυτά των test drive τα ξεχωρίζεις αμέσως, είναι σαν καινούργια μέσα-εξω. Το τι έχει γίνει στη μηχανή, μπορείς μόνο να το φανταστείς από τους κάθε λογής τύπους που το έχουν πιάσει, όπως επίσης είναι απορίας άξιο αν το αμάξι αυτό έχει στρωθεί κανονικά και όχι επί το έργον. Άρα λοιπόν ΜΑΚΡΙΑ.
Αμάξια στελεχών ενδεχομένως να είναι καλά στρωμένα και σε καλή κατάσταση, αλλά αμάξι που δεν είναι δικό σου δεν το πονάς, οπότε πρέπει να το πάρεις περίπου στη μισή τιμή για να πεις πως αξίζει. Είχα δει για παράδειγμα το Megane TCe 2.0 να πουλιέται γύρω στα 12Κ και ο πωλητής μου έλεγε κάτι αστειότητες, ότι και καλά αυτός που το είχε το έκανε ανταλλαγή για να πάρει το Clio RS κτλ κτλ κτλ
Θέλεις την γνώμη μου; Και στην μία και στην άλλη περίπτωση τα αυτοκίνητα αυτά είναι μια χαρά. Τα περισσότερα test drive γίνονται σε ρυθμό γεροντοκόρης, όσο για τα στελέχη μιλάμε για μεσήλικες που απλώς πάνε στην δουλεία τους όπως όλος ο κόσμος. Μιλάμε πάντα για σχεδόν καινούργια αυτοκίνητα, οπότε αν τα βρεις σε καλή τιμή δεν υπάρχει λόγος να μην τα προτιμήσεις. Το κακό είναι ό,τι τα πιο καλά απ' αυτά πάνε 'μιλητά' από χέρι σε χέρι και δεν τα βλέπει ο πολύς κόσμος.
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
...
...Είναι αδικαιολόγητη συμπεριφορά του 'πωλητή' όπως και να το δεις.
+1 και αν παω εγω να τους ζητησω δουλεια θα μου πουν οτι δεν εχω προυπηρεσια..
Και το κακό είναι ό,τι δεν εννοούν προϋπηρεσία στον χώρο του αυτοκινήτου αλλά γενικά στις πωλήσεις. Δηλαδή οι περισσότεροι που δουλεύουν στα αυτοκίνητα μπορεί να έχουν προυπηρεσία στις πωλήσεις μακαρονιών ή κυλοτών.
Δεν κάνω πλάκα. Σπάνια θα βρείτε πωλητές αυτοκινήτων, που να κατέχουν τουλάχιστον τα βασικά στο τεχνολογικό κομμάτι του προϊόντος. Οι περισσότεροι ξέρουν νεράκι για το επιτόκιο και τις δόσεις που θα προκύψουν για το δάνειο, άντε και για τα πατάκια και άμα τους ρωτήσεις π.χ αν το μοτέρ που βλέπεις μπροστά σου έχει άμμεσο ψεκασμό κοιτάνε το ταβάνι.
Έχω δει περιπτώσεις, που πιτσιρικάδες πονηρεμένοι και διαβασμένοι, έχουν ξεφτιλίσει κυριολεκτικά πολύπειρους (και καλά) πωλητές, απλώς γιατί γνωρίζουν τα βασικά της λειτουργίας του αυτοκινήτου.
RENAULT FORUM