-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Ποτέ δεν ξέρουμε τι ανάγκη έχει ο καθένας και τι τελικά είναι ψέμα και αλήθεια.
Αυτό μπορεί να το έχετε δει: http://24wro.blogspot.com/2010/09/blog-post_6025.html
Σε γενικές γραμμές χρειάζεται λίγο προσοχή.Τρελό...
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
http://autoten.com/2010/09/21/2013-renault-twingo-rendering-and-information/twingo III..??
μαλλον το επομενο clio θα επρεπε να ειναι.. αν
φτασουν τα μινι τα 4 μετραΣαν Yaris ειναι δεν θα ηθελα τετοιο σχεδιο
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Ποτέ δεν ξέρουμε τι ανάγκη έχει ο καθένας και τι τελικά είναι ψέμα και αλήθεια.
Αυτό μπορεί να το έχετε δει: http://24wro.blogspot.com/2010/09/blog-post_6025.html
Σε γενικές γραμμές χρειάζεται λίγο προσοχή.Παλιο,εχει μπει και εδω,δεν θυμαμαι σε ποιο θεμα ομως.
-
Για τα κλιο RS μη σας ξενιζει, εαν θελει ο αλλος να το διωξει θα το δωσει λιγο παρακατω απο τους υπολοιπους για να φυγει το συντομοτερο.
Κοιταξτε κι αυτες
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/904878/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/722445/ (για να το δινει ο εμπορος τοσο ποσο να το πηρε??)
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/858725/
ειναι αρκετα κοντα οι τιμες νομιζω.
-
δυστυχως ετσι ειναι!εχουν φαει 'φολλα' ολοι με τα μεγαλου κυβισμου!Τα RS εχουν γινει πιο φτηνα στην αγορα απο οτι τα 1.4 και τα 1.6!Το Blue RS στη DIM πηγα να το 'ζαχαρωσω' λιγο τη μερα που ειδα και το καινουργιο RS Megane o πωλητης μου ειπε οτι αν το θελω θα τα βρουμε στα λεφτα..αυτο σημαινει οτι κατεβαινει και αλλο το μαρουλι....φανταζομαι οτι αν συνεχισει ετσι η αγορα η θα τα καψουν η οταν αγοραζεις μικρου κυβισμου θα σου δινουν το 2λιτρο δωρο!
-
Γενικά από όταν ξέσπασε η κρίση έχει γεμίσει μεταχειρισμένα clio rs. Πολλά είναι σε πάρα πολύ καλές τιμές, αλλά θέλει πολύ ψάξιμο για να ξεχωρίσεις τα καλά από τα σκάρτα.
-
εγω παντως σε τετοια τιμη δεν το δινω,προτιμω να το κρατησω μεχρι να λιωσει.
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Θέλω την άποψη σας για
Renault Twingo DYNAMIC 1.2 16V 76hp autoΈχει η σύζυγος ένα τέτοιο από το 2003. (Quickshift 16v)
Έχοντας κάνει για 7 χρόνια μόλις 40.000 χλμ. δεν έχει ζητήσει τίποτε παραπάνω από μια αλλαγή λαδιών το χρόνο και ένα τυπικό service κάθε 2 χρόνια.
Το περίεργο είναι ότι το δικό μας δεν διαθέτει φίλτρο καμπίνας για το AC, οπότε έχει ένα θέμα με μυρωδιές, όταν βάζεις τον κλιματισμό.
Τα κόστη των service είναι λογικά, ακόμα και αυτό του μεγάλου που περιλάμβανε την αλλαγή ιμάντα χρονισμού (δεν έχει καδένα), το οποίο έγινε στα 6 χρόνια και στοίχισε κάπου στα 300 € μαζί με όλα τα ανταλλακτικά και την εργασία.
Το κιβώτιο δεν έχει βγάλει ιδιαίτερα προβλήματα, παρά μόνο μια φορά, όταν ανέβηκα στο Καρπενήσι φορτωμένος και το ζόρισα αρκετά, άναψε το λαμπάκι της ηλεκτρονικής βλάβης και δούλευε μόνο χειροκίνητα (σειριακό). Μόλις 'κρύωσε' επανήλθε και στη Renault της Λαμίας που το πήγα, μου είπανε ότι δεν είχε κρατήσει κάποια βλάβη ο εγκέφαλος, αλλά μάλλον είχε ζοριστεί από την μεγάλη ανηφόρα και το πολύ φορτίο (4 ενήλικες + ένα μωρό + πορτ μπαγκάζ γεμάτο + μπαγκαζιέρα οροφής ανέβηκε στο Βελούχι) και πράγματι δεν το ξαναπαρουσίασε. Συντήρηση (το κιβώτιο) δεν το έχω κάνει ποτέ, αλλά μάλλον θα έπρεπε να κυτάξω κάθε πότε -και αν- αλλάζει βαλβολίνες...
Σαν αυτοκίνητο πόλης είναι ιδανικό, χωράει σε κάθε 'τρύπα' για να παρκάρεις, ενώ παράλληλα εσωτερικά χωράει τα πάντα! 4 ενήλικες κάθονται πάρα πολύ άνετα. Kαι το πορτ μπαγκαζ αυξάνεται αρκετά αν σύρεις το πίσω κάθισμα προς τα εμπρός (αν πίσω κάθονται παιδιά - έχει δύο θέσεις σταθεροποίησης και αντίστοιχης αύξησης της χωρητικότητας του πορτ μπαγκάζ). Αν ρίξεις το πίσω κάθισμα, κάνεις εύκολα τη μεταφορά των επίπλων σου από το ΙΚΕΑ.
Κατανάλωση λογική στον αυτοκινητόδρομο (κάπου 6 lt/100 km), αυξάνεται αρκετά στην μποτιλιαρισμένη πόλη (7,5 - 8 lt/100 km σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη, που έχει κάνει τα περισσότερα χιλιόμετρα πόλης).
Εντάξει, όπως προαναφέρθηκε, οι αλλαγές ταχυτήτων είναι απελπιστικά αργές, αλλά η συμβία μου, στη χειροκίνητη Corolla που είχε, τις έκανε ακόμη πιο αργά, οπότε τώρα της φαίνεται DSG!
Προβλήματα: χαλασμένη αντίσταση ανεμιστήρα καλοριφέρ (λειτουργούσε μόνο στο 4) που επιδιορθώθηκε με 80 € (ανταλλακτικό και εργασία), ελατωμματικές φύσες αερόσακων, κάτω από τα μπροστινά καθίσματα (κόπηκαν και αντικαταστάθηκαν από μονωτική ταινία) και 'μαγκωμένη' ντίζα ανάκλησης του καθίσματος συνοδηγού, που αντικαταστάθηκε μέσα στην εγγύηση. Αυτά.
Έχε υπ΄όψιν σου ότι το αυτοκίνητο ήταν πάρα πολύ ακριβό στην Ελλάδα ως καινούριο, με οροφή + μεταλλικό χρώμα έκανε 14.300 € το 2002!!!! Εμείς το αγοράσαμε τον Αύγουστο του 2003, ενώ είχε παραχθεί τον Οκτώβριο του 2001 και η MAVA το είχε στην μάντρα της απούλητο για 1,5 χρόνο! Πινακιδωμένο από τον Δεκέμβριο του 2002 το πήραμε, τελικά, 'μόλις' 10.900 € χωρίς οροφή. Επίσης, εντύπωση μου έκανε ότι ενώ έχει καλωδιώσεις για ABS, το αυτοκίνητο δεν διαθέτει ABS!
Εσύ, σε τι τιμή το βρήκες και τι μοντέλο είναι; -
Μιλάει για το Twingo II καινούριο, ενώ το δικό σου είναι Twingo I.
Βέβαια το κιβώτιο πρέπει να είναι το ίδιο, οπότε βοηθάς αρκετά πιστεύω! Βέβαια δεν ξέρω αν από τότε μέχρι σήμερα το κιβώτιο αυτό φέρει οποιεσδήποτε βελτιώσεις. -
Ωχ sorry!
Νόμιζα ότι μόνο το Twingo I υπήρχε σε Quickshift.
Για την ακρίβεια, στο φτερό γράφει: Cinetic, παραθέτω 3 φωτογραφίες του, μετά την αλλαγή ζαντών (τράμπα με αυτές που φορούσε το 19άρι), οι οποίες είναι και το μόνο μη εργοστασιακό στοιχείο πάνω στο αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης lesoko έγραψε:
Ωχ sorry!
Νόμιζα ότι μόνο το Twingo I υπήρχε σε Quickshift.γιατι το λετε quickshift? twingo easy δε λεγότανε με τον κανονικό επιλογέα χωρίς τη χρηση συμπλέκτη?
-
Ο χρήστης Vasilism έγραψε:
Τρελή τιμή...δεν υπάρχει..Τρελή τιμή για μεταχειρισμένο Clio RS 4ετίας όταν καινούριο έφτασε να πωλείται 22κ? Το μεταχειρισμένο σε 3-4 χρόνια δεν έχει χάσει (τουλάχιστον) το 50% σε αξία καινούριου?
Μια χαρά λογική είναι η τιμή. Άντε εφόσον είναι πραγματικά άριστο να δεχτούμε πως το δίνει 1000 € φθηνότερα από το μέσο όρο για να φύγει πιο γρήγορα.
Μη ξεχνάμε πως πρόκειται για μοντέλο που απευθύνεται σε ειδικό κοινό, συν το ότι είναι 2λιτρο, συν το γενικότερο αρνητικό οικονομικό κλίμα, καταλαβαίνετε πως η ζήτηση είναι πραγματικά ελάχιστη πλεόν.
-
Ο χρήστης grc πανος έγραψε:
Ωχ sorry!
Νόμιζα ότι μόνο το Twingo I υπήρχε σε Quickshift.γιατι το λετε quickshift? twingo easy δε λεγότανε με τον κανονικό επιλογέα χωρίς τη χρηση συμπλέκτη?
Λοιπόν, τουλάχιστον στην Ελλάδα, το Easy υπάρχει στην πρώτη γενιά Twingo και έχει συμβατικό λεβιέ ταχυτήτων αλλά δεν έχει συμπλέκτη.
και πίσω, εκεί που γράφει Twingo, ε ημικύκλιο κάτω από το ο γράφει easy
Aντίθετα, μετά το face lift υπάρχει το Twingo Cinetic με το Quickshift κιβώτιο με λεβιέ αυτόν: και στο αριστερό εμπρός φτερό την επιγραφή Cinetic. -
Ακριβώς όπως το λέει o lesoko ειναι για το Twingo I. Το easy ηταν ιδίαιτερα προβληματικό και καταργήθηκε. Οπως έχουμε ξαναγράψει πολλοί κάνανε μετατροπή σε χειροκίνητο. Κυκλοφορούσε κάπου 97-98 αν δεν κάνω λάθος. To Quickshift μπήκε 2001 νομίζω. Δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα. Και είχε μπει και στο clio ii Facelift και υπάρχει και στο clio iii! Απλά δεν γνωρίζω αν αυτό που έχουν τα twingo ii και clio iii είναι βελτιωμένα σε σχέση με αυτά που είχαν τα twingo i και clio ii!
-
Ο χρήστης grc πανος έγραψε:
Ωχ sorry!
Ότι λέει ο lesoko και τα άλλα παιδιά.
Η βασική διαφορά εκτός των λεβιέδων είναι ό,τι το easy φοράει μηχανικό κιβώτιο ενώ το cinetic φοράει κλασικό αυτόματο με μετατροπέα ροπής που απλώς έχει προστεθεί και μία σειριακή μετάδοση ταχυτήτων περισσότερο για λόγους εντυπωσιασμού παρά ουσίας. -
thvarveris μια ερώτηση.Έχω ένα Fluence.Είναι φυσικό που η θερμοκρασία είναι μόνιμα πάνω από την γραμμή των 90 βαθμών?Ρωτάω γιατί στο Laguna 2 ήταν κάτω από την γραμμή των 90 (κι όταν άναβε ο κλιματισμός έπεφτε πολύ) και έχουν την ίδια μηχανή(Κ4).Ρώτησα στην αντιπροσωπία και μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό?Είναι όντως ή με κοροιδεύουν?
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
thvarveris μια ερώτηση.Έχω ένα Fluence.Είναι φυσικό που η θερμοκρασία είναι μόνιμα πάνω από την γραμμή των 90 βαθμών?Ρωτάω γιατί στο Laguna 2 ήταν κάτω από την γραμμή των 90 (κι όταν άναβε ο κλιματισμός έπεφτε πολύ) και έχουν την ίδια μηχανή(Κ4).Ρώτησα στην αντιπροσωπία και μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό?Είναι όντως ή με κοροιδεύουν?Νομίζω ό,τι είναι φυσιολογικό όπως σου τα λένε. Να ξέρεις ό,τι επίσης και οι ενδείξεις δεν είναι και πάντα πολύ εύστοχες και μεγάλης ακρίβειας. Επίσης η σειρά K4 δεν είναι μόνο ένας κινητήρας αλλά ολόκληρη σειρά κάθενας με την δικές του ιδαιτερότητες. Προφανώς ο κατασκευαστής στο μοτέρ αυτό αποφάσισε να χρησιμοποιεί διαφορετική βαλβίδα θερμοκρασίας για το βεντιλατέρ για λόγους που γνωρίζει μόνο αυτός.
Για να σου φύγει όμως το άγχος βρες ένα όμοιο αυτοκίνητο και δες που δουλεύει η θερμοκρασία σε αυτό.
Σου ξαναλέω όμως ό,τι και για μένα φυσιολογικό φαίνεται.
-
Thanks.
-
Ax αυτο το twingo 1 πραγματικα ενα πολυ καλο αυτοκινητο πολης.
-
Με προσπέρασε ένα χθες στη λεωφόρο Λαυριού(πήγαινα για το σπίτι μου αργά το βράδυ)πραγματικά ήταν κουκλάκι σε ένα κάπως μπλε οινοπνευματι χρώμα και το οδηγούσε ένα άλλο κουκλάκι ξανθούλη μια ζωγραφιά ήταν και τα δύο.
Αχ παραλίγο να τρακάρω από τα γκάζια για να το προλάβω και να δω ότι όντως δεν με γέλασαν τα μάτια μου(ήμουν και με τη Golfω )
Ωραίο τουτούνι με ωραία οδηγό στην συγκεκριμένη περίπτωση.
RENAULT FORUM