-
Στο παραπάνω πρωτότυπο για το espace, από πίσω είναι κακάσχημο. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα δούμε κάτι τέτοιο. H laguna αντίθετα αν βγει έτσι από πίσω θα ομορφύνει πάρα πολύ. Ενας TCE να μπει να δει άσπρη μέρα και στην Ελλάδα.
-
Παραφουσκωμένο Megane απο μπροστά και λιγο από Avensis SW απο πίσω!
Δεν μου αρέσει!
Βαρύ και ιστορικό το όνομα Espace για την Renault και θα έπρεπε το νέο να είναι ... -
σκατα ........αφησαν την μουρη της laguna ως εχει για εμενα αυτο ειναι το αδυνατο σημειο της
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
σκατα ........αφησαν την μουρη της laguna ως εχει για εμενα αυτο ειναι το αδυνατο σημειο τηςΓια σένα Γιώργο και για όλον τον κόσμο που δεν έχει αποφοιτήσει από σχολή τυφλών...
-
μπορεί να μην είναι άσχημη απλά δεν φέρει αρκετές αλλαγές κατά την γνώμη μου.... χρειαζότανε και άλλες αλλαγές για να (ξανά)μπει δυναμικά στην κατηγορία.
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
σκατα ........αφησαν την μουρη της laguna ως εχει για εμενα αυτο ειναι το αδυνατο σημειο τηςΑπαιτήσεις απο 'όμορφη μούρη' σε Laguna δεν έχω! Σε καμία δεν ήταν όμορφη!
-
Μ αρέσει το πρωτότυπο του Espace...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
σκατα ........αφησαν την μουρη της laguna ως εχει για εμενα αυτο ειναι το αδυνατο σημειο της
Απαιτήσεις απο 'όμορφη μούρη' σε Laguna δεν έχω! Σε καμία δεν ήταν όμορφη!
H τελευταία είναι μακράν η καλύτερη από τις υπόλοιπες.πριν λίγα ποστ που είχα ποσταρει όσον αφορά την Laguna είχα αναφέρει(το άρθρο , όχι εγώ) ότι το facelift της Laguna θα φέρει αρκετές ομοιότητες με το Latitude(κάτι το οποίο δεν φαίνεται από της φωτογραφίες του περιοδικού).πως θα σας φαινόταν?
-
Φαντάζομαι και ελπίζω ΟΧΙ με αυτή ...
Αν δεν κανω λάθος αυτό παρουσιάστηκε στη Μόσχα (και θα κυκλοφορήσει έτσι σε κάποιες χώρες) και δεν θα έχει την ίδια πρόσοψη με την ευρωπαική έκδοση που ακόμα ... δεν έχει εμφανιστεί! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Φαντάζομαι και ελπίζω ΟΧΙ με αυτή ...
Αν δεν κανω λάθος αυτό παρουσιάστηκε στη Μόσχα (και θα κυκλοφορήσει έτσι σε κάποιες χώρες) και δεν θα έχει την ίδια πρόσοψη με την ευρωπαική έκδοση που ακόμα ... δεν έχει εμφανιστεί!άρα? αυτό λέω.. μήπως η ευρωπαϊκή έκδοση του Latitude θα είναι το facelift της Laguna?
-
Χωριστά αυτοκίνητα θα είναι! Απλά αναμένουμε! Ετσι κι αλλιώς οι φωτος της Laguna facelift έχουν πάνω από 1 χρόνο που κυκλοφορούν, οπότε τελικά μπορεί και να μην είναι έτσι!
Πάντως έχω περιέργεια να δω με πιο τρόπο θα προσπαθήσει αισθητικά να πουλήσει η Renault στη μεσαία και τη μεγάλη κατηγορία με τα Laguna και Latitude αντίστοιχα, καθώς και τι κινητήρες θα χρησιμοποιήσει.
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Χωριστά αυτοκίνητα θα είναι! Απλά αναμένουμε! Ετσι κι αλλιώς οι φωτος της Laguna facelift έχουν πάνω από 1 χρόνο που κυκλοφορούν, οπότε τελικά μπορεί και να μην είναι έτσι!Πάντως έχω περιέργεια να δω με πιο τρόπο θα προσπαθήσει αισθητικά να πουλήσει η Renault στη μεσαία και τη μεγάλη κατηγορία με τα Laguna και Latitude αντίστοιχα, καθώς και τι κινητήρες θα χρησιμοποιήσει.
Δεν πιστεύω ότι η Renault θα έχει και τα δυο αμάξια στην ευρωπαϊκή αγορά.και αν ναι τότε το Latitude θα αντικαταστήσει το Vel satis και η Laguna θα είναι ένα βήμα πιο κάτω.μην ξεχνάμε και την υπάρξει του Fluence. αλλά όπως είπες ο καιρός θα δείξει.θα δούμε τι θα μας φέρει το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Απαιτήσεις απο 'όμορφη μούρη' σε Laguna δεν έχω! Σε καμία δεν ήταν όμορφη!Εμένα μονάχα η 1ης γενιάς μου άρεσε πολύ!!
Και παραλίγο να γίνει το καθημερινό οικογενειακό μας τότε.
(αλλά προτιμήσαμε το Avensis και εκ των υστέρων μακαρίζω τον εαυτό μου για την επιλογή) -
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Απαιτήσεις απο 'όμορφη μούρη' σε Laguna δεν έχω! Σε καμία δεν ήταν όμορφη!
Εμένα μονάχα η 1ης γενιάς μου άρεσε πολύ!!
Και παραλίγο να γίνει το καθημερινό οικογενειακό μας τότε.
(αλλά προτιμήσαμε το Avensis και εκ των υστέρων μακαρίζω τον εαυτό μου για την επιλογή)χεχε εμεις την τιμησαμε και δεν μακαριζουμε καθολου...Ο father ακομα και τωρα μετα απο 12 χρονια τη διατηρει σε αριστη κατασταση. Θεωρω οτι ηταν πολυ καλο αυτοκινητο για την εποχη του και σιγουρα η Renault δεν το βελτιωσε οπως επρεπε στις επομενες γενιες και γι αυτο εχει τη πορεια που εχει.
-
οι φωτογραφιες για το espace και το fl της laguna, εχω την εντυπωση οτι ειναι τουλαχιστον περσινες..
το espace πρεπει να ειναι σχεδιο του 2007 αφου εχει πολλές ομοιοτητες με τη lagunaIII που πρωτοπαρουσιαστηκε τοτε..ευτυχως δεν το ειδαμε στην πραγματικοτητα, γιατη αυτο το πισω μερος ηταν για γερες μούτζες..
το ευρωπαικο latitude θα ειναι διαφορετικο απο αυτο που εχουμε ηδη δει, και κατα τα φαινομενα, θα εχει στοιχεια απο το fl της laguna..
το παραξενο ειναι οτι μεχρι περσι διαβαζαμε διαφορα δημοσιευματα που γραφανε οτι η renault εγκαταλειπει την κατηγορία των μεσαιων,των μεγαλων πολυμορφικων,αλλα και της μεγαλης κατηγορίας λογω της ασχημης εμπορικης πορειας ολων των μοντελων lagunaIII/espaxe/velsatis, ενω τωρα γραφουν για την επομενη γενια espace χωρις να εχουν ουτε ενα στουχειο περα απο τη φωτογραφια του 2007..
γνωμη μου ειναι οτι espace δε θα δουμε αμεσα
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
οι φωτογραφιες για το espace και το fl της laguna, εχω την εντυπωση οτι ειναι τουλαχιστον περσινες..το espace πρεπει να ειναι σχεδιο του 2007 αφου εχει πολλές ομοιοτητες με τη lagunaIII που πρωτοπαρουσιαστηκε τοτε..ευτυχως δεν το ειδαμε στην πραγματικοτητα, γιατη αυτο το πισω μερος ηταν για γερες μούτζες..
το ευρωπαικο latitude θα ειναι διαφορετικο απο αυτο που εχουμε ηδη δει, και κατα τα φαινομενα, θα εχει στοιχεια απο το fl της laguna..
το παραξενο ειναι οτι μεχρι περσι διαβαζαμε διαφορα δημοσιευματα που γραφανε οτι η renault εγκαταλειπει την κατηγορία των μεσαιων,των μεγαλων πολυμορφικων,αλλα και της μεγαλης κατηγορίας λογω της ασχημης εμπορικης πορειας ολων των μοντελων lagunaIII/espaxe/velsatis, ενω τωρα γραφουν για την επομενη γενια espace χωρις να εχουν ουτε ενα στουχειο περα απο τη φωτογραφια του 2007..
γνωμη μου ειναι οτι espace δε θα δουμε αμεσα
Οι φωτογραφίες της Laguna είναι από πέρυσι όπως και του Espace είναι από το 2007. απλά όλα τα site της επανέφεραν γιατί είναι οι μοναδικές και επίκειται και το σαλόνι του Παρισιού και γι αυτό. τώρα το τι θα δούμε είναι άλλο θέμα.
-
Από τη Laguna πάντως το τελευταίο Autobild είχε σχέδια από τη τέταρτη γενιά.
Και μάλιστα είχε τρία σχέδια: ένα πολύ συντηρητικό, ένα πολύ φουτουριστικό και δυναμικό και ένα ενδιάμεσο. Εγώ προτιμώ το φουτουρίστικό που είχε, αλλά η Renault μάλλον θα επιλέξει το ενδιάμεσο. Κάποια στιγμή θα σκανάρω τη σελίδα να την ανεβάσω!
Επίσης έλεγε οτί ενώ η αντικατάσταση ήταν να γίνει το 2013 τελικά θα γίνει το 2012 λόγω των πεσμένων πωλήσεων. Και για να καταλάβουμε πόσο πεσμένες είναι οι πωλήσεις της, η Laguna II πουλούσε 260.000 μονάδες το χρόνο ενώ η III 100.000 κομμάτια το χρόνο. Και έχουν στόχο να γυρίσουν στα παλιά νούμερα. -
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Από τη Laguna πάντως το τελευταίο Autobild είχε σχέδια από τη τέταρτη γενιά.
Και μάλιστα είχε τρία σχέδια: ένα πολύ συντηρητικό, ένα πολύ φουτουριστικό και δυναμικό και ένα ενδιάμεσο. Εγώ προτιμώ το φουτουρίστικό που είχε, αλλά η Renault μάλλον θα επιλέξει το ενδιάμεσο. Κάποια στιγμή θα σκανάρω τη σελίδα να την ανεβάσω!
Επίσης έλεγε οτί ενώ η αντικατάσταση ήταν να γίνει το 2013 τελικά θα γίνει το 2012 λόγω των πεσμένων πωλήσεων. Και για να καταλάβουμε πόσο πεσμένες είναι οι πωλήσεις της, η Laguna II πουλούσε 260.000 μονάδες το χρόνο ενώ η III 100.000 κομμάτια το χρόνο. Και έχουν στόχο να γυρίσουν στα παλιά νούμερα.ευτυχως γιατι εκεινα τα δημοσιευματα περι αποχωρησης απο τη μεσαια κατηγορία ,απαρνηση του ονοματος 'laguna' αν και οταν εβγαινε νεο μοντελο ηταν τελειως εγκαθετα.. το θεμα ειναι πως θα τα καταφερουν..
επισης στο latitude πρεπει να δωσουν πολυ προσοχη.. αν ειναι τελειως επιπολαιο, αυτο θα καταστρεψει τελιωτικα τη laguna.. -
Έψαξα σε κάμποσα συνεργεία για να κάνω το σέρβις - αλλάγη ιμάντων - που λέει για τα 90000χλμ. Όλοι μου έλεγαν ότι θα κοστίσει γύρω στα 300 ευρώ, μερικοί μου έλεγαν ότι θα τα ξεπεράσει κι όλας. Λέω κι εγώ, δε παίρνω τηλ και στη Ρενω να ρωτήσω?
250 ευρώ μου λένε.
Ποιός δουλεύει ποιόν τελικά? Μετά σου λένε ότι οι αντιπροσωπίες 'βαράνε' στ αυτιά. Πήγα κι εγώ στη Ρενώ τελικά. Μου έβγαλαν βέβαια και μια ζημιά της βάσης του σασμάν. 60 ευρώ η αλλάγη της μου είπαν. Αν ψαχνόμουνα θα την έβρισκα φθηνότερα πιστεύω αλλά δεν είχα όρεξη. Την άλλαξαν και με 310 ευρώ έκανα τη δουλειά μου και με το παραπάνω. -
Τα 3 σχέδια δεν μου πολυάρεσαν! Ένα συντηρητικό που μοιάζει με αμερικάνικο Toyota με σήματα Renault, ένα ενδιάμεσο που μοιάζει με εξέληξη της υπάρχουσας και ένα φουτουριστικό που θα μπορούσε να είναι και Hyundai!
Το κείμενο του Autobild με έβαλε σε σκέψεις ... 'Στρατηγική Citroen C5 που θα κερδίσει την καρδιά του Γερμανού οικογενειάρχη'!!! Κάπου στη Γερμανία θα ψαχνει την ταυτότητα της όπως νομίζω ψάχνει και η C5 που μου άρεσε όταν έγινε τούρμπο αλλά αισθητικά τη βρίσκω ... Μη-Citroen!
Θα ήθελα πάντως φουτουριστική Laguna με νεοτερισμούς και πρωτοτυπίες. (Εδώ οι συντηρητικοί Γερμανοί έβγαλαν το sedan look ... 5θυρο Superb και το τουρμπάτο και όμορφο Insignia και η Κορέα ένα υπερμοντέρνο Lantra. Μη μείνουν να παλευουν με το ... Mondeo).
RENAULT FORUM