-
Εγώ τους αγόραζα 55 ευρώ το κομμάτι τόσο από τον ρομπό, όσο και από Ρενάλ, προτού κλέισει. Μα καλά πως κατάφερες και τους έσπασες και τους 4;
-
Τους 2 είχα σπάσει και ο άλλος 1 είναι θαύμα των τελευταίων ημερών από τον Σακατζίδη. Αλλά αν είναι να τους αγοράσω, θα πάρω 4αδα να είμαστε σίγουροι.
Πρόπερσι που έψαχνα, πήγαιναν μαζί με όλο το ταμπλό (πλην τιμονιού) μόλις 620 ευρώ.
-
Renault to revive Gordini badge.
...It’s just another example of European carmakers taking a hard look at their history to recapture some of the past excitement, when cars were light, loud, and fun to drive...
Όλο το άρθρο
http://blog.caranddriver.com/renault-to-revive-gordini-badge/ -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
...
Πρόπερσι που έψαχνα, πήγαιναν μαζί με όλο το ταμπλό (πλην τιμονιού) μόλις 620 ευρώ.Περιεργο,ειχα βρει κωδικο μονον του ενος και μαλιστα με τιμη καπου στα 50-70Ε ο ενας...
-
-
Το μεσημέρι είδα τιμολόγιο απο επισκευή ενός Megane μοντέλο του 2006 που το μπροστά φτερό (καινούριο) και βάψιμο του εμπρός προφυλακτήρα -αποτελεσμα τρακαρίσματος- η αντιπροσωπία χρέωνε 1500€.
-
Ο χρήστης sthom έγραψε:
...
Πρόπερσι που έψαχνα, πήγαιναν μαζί με όλο το ταμπλό (πλην τιμονιού) μόλις 620 ευρώ.Περιεργο,ειχα βρει κωδικο μονον του ενος και μαλιστα με τιμη καπου στα 50-70Ε ο ενας...
Αυτό μου είπαν προχθές στον Ρομποτρόνικ. Απλώς στο μοντέλο μου, δεν υπάρχουν ξεχωριστοί. Με τους μεμονωμένους θα έκανα τη δουλειά μου, αλλά δεν θα ταίριαζαν π.χ. τα χρώματα.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το μεσημέρι είδα τιμολόγιο απο επισκευή ενός Megane μοντέλο του 2006 που το μπροστά φτερό (καινούριο) και βάψιμο του εμπρός προφυλακτήρα -αποτελεσμα τρακαρίσματος- η αντιπροσωπία χρέωνε 1500€.εμενα στο clio για ενα βαθουλωμα που ειχε η πορτα, μου λεγανε να παρω καινουρια η μεταχειρισμενη και στις χρεωσεις μου βαζε, αφαιρεση πορτας 80 ευρω, τοποθετηση πορτας 80 ευρω με βαξιματα και τα λοιπα η ζημια εφτανε 700-800 ευρω...αλλα χρεωνανε οτι μπορεις να φανταστεις.
τελικα πηγα σ ενα φανοποιειο αλλο μου την εφτιαξε με 150 ευρω ...
-
Ένα θα πω μόνο:
1320 ευρώ.
-
Γεια σας παιδες της Renault. Θα ηθελα να σας κανω μερικες ερωτησεις. Το Megane Coupe facelift πρωτης γενιας 1999-2002 με τα νεα μοτερ ειχε και αυτο 4 αστερια στα crash test η οχι; Το ρωταω γιατι μιας που η καμπινα των κουπε ειναι πιο στριμωχμενη ισως αφηνε λιγοτερο χορο για κεφαλια-ποδια πραγμα που ισως επηρεαζε αρνητικα. Δευτερον το 1.4 με το 1.6 τι στησιμο-τιμονι ειχαν κατα τη γνωμη σας; Επισης υπηρχε διαφορα μεταξυ τους στο set up;** Τελος αναμεσα στο 1.4 και το 1.6 ποιο θα επιλεγατε**, το πρωτο των 98 ιππων η το δευτερο των 110; Ελπιζω να μην ζηταω πολλα.
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Γεια σας παιδες της Renault. Θα ηθελα να σας κανω μερικες ερωτησεις. Το Megane Coupe facelift πρωτης γενιας 1999-2002 με τα νεα μοτερ ειχε και αυτο 4 αστερια στα crash test η οχι; Το ρωταω γιατι μιας που η καμπινα των κουπε ειναι πιο στριμωχμενη ισως αφηνε λιγοτερο χορο για κεφαλια-ποδια πραγμα που ισως επηρεαζε αρνητικα. Δευτερον το 1.4 με το 1.6 τι στησιμο-τιμονι ειχαν κατα τη γνωμη σας; Επισης υπηρχε διαφορα μεταξυ τους στο set up;** Τελος αναμεσα στο 1.4 και το 1.6 ποιο θα επιλεγατε**, το πρωτο των 98 ιππων η το δευτερο των 110; Ελπιζω να μην ζηταω πολλα.Ρωτάς για ένα αυτοκίνητο που λάτρεψα πολύ και μίσησα πολύ όσο το είχα! Το 1,4 Coupe.
Crashtest είχε γίνει στο 5θυρο και είχε πάρει 4 αστέρια. Το coupe ήταν χτισμενο στο 5θυρο οπότε ... λογικά 4άστερο και αυτό!
Οι διαφορές 1,4 με 1,6 ήταν μόνο στο κινητήρα και πουθενά αλλού. Άλλες διαφορές ήταν η μικρή διαφορά σε επιδόσεις μεταξύ τους και η εμπορικότητα του 1,4 σε σχέση με τη διαφορά τιμής με το 1,6. (Ακόμα και οι πωλητές -που δεν είχαν και λόγο- πρότειναν τον 1,4 ως καλύτερο και συμφέρον και έτσι και η διαθεσιμότητα του 1,6 ήταν πολύ πολύ λιγότερη απο το 1,4).
Τότε διάλεξα την καλοεξοπλισμένηγ έκδοση του 1,4 (Fidgi την έλεγαν) και δεν το μετάνιωσα σε σχέση με το αρχικό σκεπτικό μου του 1,6.
Προβλήματα ...
Ηλεκτρικά παραθυρα (από 2 φορές και τα 4 - και τα πίσω ανακλινόμενα ηλεκτρικά είναι), αισθητήρας βολάν, διαρροή λαδιών (ή βαλβολίνων -δεν θυμάμαι) στον συμπλέκτη (στα 180.000 χλμ), με εγκύκλιο ανάκλησης αντικατασταση immobiliser και πίσω υαλοκαθαριστήρα, σπάσιμο πίσω αμορτισέρ (και των 2 στα 120.000 χλμ), εξωτερικά λάστιχα οροφής ευαίσθητα στον ήλιο.
Σαν βλάβες δεν τις θεωρώ ιδιαίτερα σοβαρές για τα 200.000 χλμ που είχε όταν πουλήθηκε που πέρα απο τα ηλεκτρικά και τις αναρτήσεις όλα τα άλλα εμφανίστηκαν απο τα 150.000 χλμ και μετά αλλά το κόστος συντήρησης, εργασιών, ανταλλακτικών κλπ ήταν ... ΤΕΡΑΣΤΙΟ και απαραδεκτο (εκεί οφείλεται το μίσος)!
Αν δεις σε 1,4 προτίμησε τα πρώτα μοντέλα (τέλη 99'- μέσα 2000) με τον ξεσκέπαστο κινητήρα. Αργότερα στα πλαίσια κάποιων αλλαγών που έκαναν(μεταξύ άλλων σύστημα EBD στα ABS φρένα- επειδή το δοκίμασα ... δεν είδα διαφορά στο φρενάρισμα-, ομορφότερες ζάντες, αραιώτερη συχνότητα λαδια\σέρβις κλπ), του έβαλαν ένα πλαστικό καπάκι-κάλυμμα επάνω στη μηχανή για εμφάνιση και πολλοί ήταν αυτοί που είχαν προβλήματα με τα 'πηνία ανάφλεξης' -νομίζω έτσι τα λένε- που το καθένα κόστιζε κανένα 400 ευρώ(!)
Τα υπερ ...
200άριζε σε τελική άνετα, έκαιγε σαν 1200άρι, εμφάνιση που τη λάτρευα, μαλακά και ανθεκτικά πλαστικά και ταπετσαρίες εντός, αθόρυβο, σταθερό και ευθύβολο στο δρόμο αν και έπαιρνε τις κλίσεις του στις στροφές, ευκολο κιβώτιο ταχυτήτων -παρα τα τινάγματα που είχε σε κάθε επιτάχυνση, καθίσματα που ρυθμίζονταν ευκολα και άνετα σαν ημιμπάκετ που ήταν. -
Να σαι καλα φιλε μου ησουν πολυ αναλυτικος. Δεν σκοπευω να παω για αγορα, αν και οι τιμες ειναι πολυ δελεαστικες για ενα πραγματικα καλο και ξεχωριστο αυτοκινητο, μονο που τα χιλιομετρα ειναι συνηθως πανω απο 100000... Τα προβληματα που ειπες δεν ειναι τραγικα, ουτε ομως και ελαχιστα. Μιας που δεν ανεφερες μοτερ η περιφερειακα του μοτερ νομιζω πως η αξιοπιστια σε γενικες γραμμες πρεπει να ηταν καλη. Εχεις πουθενα επιδοσεις-ρεπριζ του 1.6 απο περιοδικο να μου πεις η μιας που το πηρες ξερεις να μου πεις τευχος των 4Τ και του Drive που το δοκιμασαν τοτε; Τελος το κιβωτιο ηταν μακρυ η σφιχτο;
-
παροτι κατοχος του συγκεκριμενου μοντελου δεν θα συμφωνησω απολυτα με τον φιλο.εχω το 1.4 εκδοση DYNAMIK,με το καλλυμα του κινητηρα κ τα μεγαλα δισκοφρενα.(τελευταια μοντελα).θα συμφωνησω στα θετικα απολυτα.οσο για τις βλαβες...πολλαπλασιαστες λεγονται,τους εχω αλλαξει κ εγω.160 στην ρενο,60 στο εμποριο.φυσικα τους αλλαξα μονος.μονο κλειδαρια πορτ μπαγκαζ εχω αλλαξει κ μοτερ παραθυρου οδηγου απο τα αλλα.οι τριγμοι μου τη σπανε,κ οτι τωρα που το πουλαω μονο ρωτανε ποσο εχει.παντως αξιοπιστο εχει βγει παντως παρα το θαψιμο που τρωνε κ οι γαλλοι.
-
το 1.6 εχει ο-100 σε 9.6 κ 195 τελ.το 1.4 σε 10.5 κ 185 τελικη,αν κ τα πιανει με 4ρτη.εχω δει 210 στο κοντερ κ τα 200 χωρις ιδιαιτερο κοπο κ με καλη σταθεροτητα.το κιβωτιο λιγο μακρυ αλλα ανεβαζει ευκολα το μοτερ κ γεμιζει γρηγορα.
-
Θα συμφωνησω απολυτα με τον προλαλλησαντα...
Μοτερ σκυλος αξιοπιστιας με πολυ φτηνο κοστολογιο,πλην της αντικαταστασης του ιμαντα χρονισμου(300-350Ε).
Προβληματικοι πολλαπλασιαστες ναι,αλλα με κοστος των 50-60Ε το τεμαχιο.Τα 1600 εκτοτε ειχαν μεγαλυτερα φρενα μπροστα και μεγαλυτερους τροχους.
Επισης καμια απολυτως επαφη το 14αρι μοτερ με το 16αρι.Η ροπη του δευτερου μεταμορφωνει κυριολεκτικα το αυτοκινητο...
Α,μαζι με τα μπροστινα φρενα,ειναι διαφοτερικα και οι πλημνες...Κατι αλλο δεν θυμαμαι,γνωμη μου παντως να πας σε 1600αρι.
-
κ το 1.4 εχει δισκους 280 χιλιοστα.οσο κ το 1.6.μονο ο κινητηρας αλλαζει.εξαλλου δεν υπαρχει κ μεγαλη διαφορα σε ισχυ που να χρειαζονταν κατι φοβερο.
-
1400αρι με 280,ποτε...
Εκτος και αν αλλαξε ακραξονια ο προηγουμενος ιδιοκτητης. -
Για το 1.6 ισχυουν τα ιδια για τους πολλαπλασιαστες; Το στησιμο του ακουσα να το χαρακτηριζετε μαλακο. Λογικα θα ηταν μαλακο αλλα με πολυ καλη οδικη συμπεριφορα φανταζομαι. Απο τιμονι;
-
λαθος εγω..270 ειναι οι δισκοι.ολα τα 16βιδα ειχαν προβλημα με τους πολλαπλασιαστες,ακομα κ η δευτερη γενια.οι DENZO δεν χαλαγανε λογω καλυτερης μονωσης,αλλα για λογους κοστους η ρενο εβαζε κατωτερης ποιοτητας.αν δεις κ τους δυο θα καταλαβεις...το τιμονι μετριο θα το ελεγα.το μπροστινο συστημα ειναι πολυ ακριβες παντως,λογω της γεφυρας που εχει,κ η ρενο ειναι απο τις λιγες που εξακολουθουν να χρησιμοποιουν.εγω ειχα βαλει μπιλστειν αμορτισερ κ ειμπαχ ελατηρια.μειωθηκαν αρκετα οι κλισεις κ η ανεση φυσικα..καλυτερο κρατημα βεβαια αλλα σε οχι κ τοσο καλη ασφαλτο καταλαβαινες το πισω μερος να ανοιγει,αλλα με λιγο παιξιμο με το τιμονι ερχοταν παλι στην θεση του......
-
Γενικα η εργοστασιακη αναρτηση ηταν αρκετα για τον π...ο.
Αμα ηθελες απλα να λες οτι εχεις coupe,ηταν μια χαρα,αμα ομως ηθελες να στριβεις και σαν coupe με ελαφρως σπορ χαρακτηρα,τοτε μαλλον δεν θα σε καλυψει.
Γενικα βελτιωνεται αρκετα με μια αναρτηση της προκοπης(αμορτισερ/ελατηρια) και γινεται παααρα πολυ καλο αν επενδυσεις κατι παραπανω και του βαλεις μια ρυθμιζομενη(coilover) ακομα και αν δεν ειναι επωνυμη.
Το μπροστινο μερος γινεται πολυ σαφες και το πισω ακολουθει την γαλλικη νοοτροπια που αν το επιθυμεις 'γυριζει' σε υπερστροφη με αφημα γκαζιου ή φρενο μεσα στην στροφη.
Δεν θα ελεγα παντως οτι ειναι δυσκολο αυτοκινητο...
Σχετικα με τους πολλαπλασιαστες,οντως οι Denso ειναι αλλου αλλα αρκετα αξιοπιστη επιλογη ειναι και οι Beru.
Τους Sagem τους αποφευγεις παντως οπως ο διαβολος το λιβανι.
Περι φρενων,259mm φορανε ολα τα Megane 1400 και 280mm τα 1600.Τα 2λιτρα των 150 ιππων φορανε και αυτα 259mm απλα εχουν και πισω δισκους.
Σε ολες τις περιπτωσεις ειναι αεριζομενοι...
RENAULT FORUM