-
Έχω αγοράσει το Astra 1.6 πριν 15 μήνες και έχω κάνει 14000 χλμ.
Η αντιπροσωπεία και ο κατασκευαστής το πρώτο service και τα λάδια
πρέπει να αλλαχθούν στα 2 χρόνια ή 30000 (όποιο συμπληρωθεί πρώτο).
Ομως ο κατασκευαστής έχει και ένα μετρητή για το πόσα χλμ απομένουν μέχρι το επόμενο service που έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από τα άλλα και μετράει τις ώρες λειτουργίας του κινητήρα.
Στο δικό μου δείχνει ακόμα 5000 (+ 14000 που έχω κάνει ) πάνε περίπατο τα 2 χρόνια και τα 30000 -
Ρώτα στην αντιπροσωπεία σου αν θα πρέπει να κάνεις το σέρβις νωρίτερα εφόσον στο πει η ηλεκτρονική ένδειξη (μάλλον θα πρέπει).
Με τα χιλιόμετρά σου θα πρέπει να σου βγει η ένδειξη σέρβις 3 μήνες πριν τα 2 χρόνια. Μικρό το κακό δηλαδή αλλά απέχεις πράγματι πολύ από το άλλο όριο των 30.000χλμ.Σε τί συνθήκες οδηγείς το αυτοκίνητο?
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Ρώτα στην αντιπροσωπεία σου αν θα πρέπει να κάνεις το σέρβις νωρίτερα εφόσον στο πει η ηλεκτρονική ένδειξη (μάλλον θα πρέπει).
Με τα χιλιόμετρά σου θα πρέπει να σου βγει η ένδειξη σέρβις 3 μήνες πριν τα 2 χρόνια. Μικρό το κακό δηλαδή αλλά απέχεις πράγματι πολύ από το άλλο όριο των 30.000χλμ.Σε τί συνθήκες οδηγείς το αυτοκίνητο?
Αδιαφορώ για την αντιπροσωπεία όταν η opel λέει να έλεγχω τον μετρητή.
Οδηγώ 80% στο κέντρο της Αθήνας. -
Ο χρήστης cgp έγραψε:
Οδηγώ 80% στο κέντρο της Αθήνας.Όταν οδηγείς σε κίνηση τότε μειώνονται αρκετά τα διαστήματα service. Π.χ. με οδήγηση στο κέντρο σε Skoda με μεταβλητά διαστήματα service μπορεί να σου ζητήσει στα 15.000 km αντί στα 30.000.
Επομένως τα ~19.000 που λες πως σου δείχνει είναι κάτι αναμενόμενο. Τα 30.000 θα τα έφτανες αν ταξίδευες συχνά σε ανοικτούς δρόμους. -
Ο χρήστης cgp έγραψε:
Αδιαφορώ για την αντιπροσωπεία όταν η opel λέει να έλεγχω τον μετρητή.
Οδηγώ 80% στο κέντρο της Αθήνας.Σύμφωνοι, αλλά η Opel δίνει 2 χρόνια εγγύηση. Τα υπόλοιπα 4 τα δίνει η ελληνική αντιπροσωπεία, επομένως αν κάνεις του κεφαλιού σου μπορεί να αρνηθεί την επισκευή όσων μερών καλύπτονται από αυτή. Πάντως μη διανοηθείς να μείνεις με τα ίδια λάδια πέραν της διετίας, θα τον φας τον κινητήρα.
Επίσης, όπως σωστά γράφει ο MichalisS, η κίνηση στην πόλη επιβαρύνει τον κινητήρα πάρα πολύ. Λογικά θα το έχεις σκίσει το αμαξάκι στο σταμάτα-ξεκίνα. Εμένα με 16.000 χλμ σε 19 μήνες μου δίνει υπόλοιπο κάπου 8.000 χλμ. και καλά κάνει. -
Πάντως τα μεγάλα διαστήματα των σέρβις και της αλλαγής λαδιών είναι όντως λίγο σχετικά. Φίλος με VW Polo 1,4(2004) του έχουν πει απο την αντιπροσωπία να αλλάζει λάδια κάθε 15000km και σέρβις κάθε 30000km(η ανάλογα με την ενδεικτική λυχνία). Άλλαξε λάδια στα 15000km έχοντας συμπληρώσει στο καιρό που διένυσε αυτά τα χιλιόμετρα κοντα στα 2-3λτ λάδι καθώς το αμάξι έκαιγε λίγο λαδάκι. Τώρα στα 21000km του άναψε η ένδειξη για το σέρβις. Ο οδηγός του είναι πολύ ήρεμος και το πάει στο 'ρελαντί'. Νομίζω πάντως πως είναι φυσιολογικό καθώς το αμάξι έχει γράψει το 90% των χιλιομέτρων στην αθήνα.
-
Καλημέρα.
Αγόρασα ένα Nissan Almera 1.5 πριν από 10 μήνες και έχω κάνει έως τώρα 10.350 χλμ.
Την ημέρα της αγοράς του αυτ/του ο υπεύθυνος του σέρβις της Nissan Θεοχαράκης στη Θες/νίκη μου ανέφερε επί λέξει «Αλλαγές λαδιών κάθε 7.500 χλμ εάν βάλουμε συνθετικό λάδι ή 5.000χλμ εάν βάλουμε απλό και γενικό σέρβις στις 15.000 χλμ».
Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο του κατασκευαστή το ίδιο απόγευμα διάβασα ότι τα διαστήματα των σέρβις του αυτ/του είναι 15.000 χλμ για αλλαγή λαδιών και 30.000 χλμ για γενικό σέρβις. Αναρωτήθηκα λοιπόν μήπως έκανε κάποιο λάθος ο υπεύθυνος του σέρβις της Nissan και του τηλεφώνησα για επιβεβαίωση αναφέροντας του φυσικά και τα γραφόμενα στο βιβλίο του κατασκευαστή. Η απάντηση που έλαβα ήταν ξανά «Αλλαγές λαδιών κάθε 7.500 χλμ. εάν βάλουμε συνθετικό λάδι ή 5.000χλμ εάν βάλουμε απλό και γενικό σέρβις στις 15.000 χλμ για την εύρυθμη λειτουργία του κινητήρα λόγω δύσκολων συνθηκών στην Ελλάδα, γι’ αυτό και υποδιπλασιάζονται τα διαστήματα των αλλαγών λαδιού και γενικού σέρβις ».
Στην 1η αλλαγή λαδιών λοιπόν στα 7.500χλμ - αφού ζήτησα να χρησιμοποιήσουν συνθετικό λάδι - παρατηρώ τον τύπο λαδιού που θα έβαζαν στον κινητήρα και βλέπω ότι είναι ημισυνθετικό 15W40 μάρκας Nissan.
Εφυσυχάζομαι μόνο από το γεγονός ότι το αμάξι έχει 3 χρόνια ή 100.000χλμ εγγύηση και ακολουθώ τις συστάσεις του εξουσιοδοτημένου συνεργείου την Nissan όσον αφορά τα διαστήματα του σέρβις…..
-
Φυσικά με ημισυνθετικό (και όχι συνθετικό που λένε) είναι κάπως λογικά τα 7500, αν και θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 10.000.
Πόσο τα χρεώνουν; Μέχρι 30 ευρώ με το φίλτρο λαδιού είναι ας πούμε καλά. -
Τελικά όλες οι αντιπροσωπείες τα ίδια λένε ε;
αχ αυτές οι δύσκολες ελληνικές συνθήκες
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Φυσικά με ημισυνθετικό (και όχι συνθετικό που λένε) είναι κάπως λογικά τα 7500, αν και θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 10.000.
Πόσο τα χρεώνουν; Μέχρι 30 ευρώ με το φίλτρο λαδιού είναι ας πούμε καλά.Απόλυτα ικανοποιημένος από το κόστος φίλε manosk......ΜΟΝΟ [b][color=red]16,5
-
Τζάμπα. Καλά, τί λάδι βάζουν; Πες 5-6 ευρώ το φίλτρο και η εργασία, πες να παίρνει 4 λίτρα, 2,5 ευρώ το λίτρο το πουλάνε; Ούτε παρθένο ελαιόλαδο να ήταν!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τζάμπα. Καλά, τί λάδι βάζουν; Πες 5-6 ευρώ το φίλτρο και η εργασία, πες να παίρνει 4 λίτρα, 2,5 ευρώ το λίτρο το πουλάνε; Ούτε παρθένο ελαιόλαδο να ήταν!Δέν ξέρω τί λάδι είναι, γράφει Nissan απ'έξω το κουτί, Semi-Synthetic 15W40.
ΥΓ: Άν είναι εξίσου φθηνό και το γενικό σέρβις των 15.000χλμ τότε ΔΕΝ νομίζω να αλλάξω μάρκα ξανά!
-
Παίρνει 2,7 λίτρα και γενικά τα 15W40 είναι πάμφθηνα και ικανοποιητικά έως τους -10 C , 7.500 χλμ.
Από τη στιγμή που το manual αναφέρει service κάθε 30.000 χλμ προσωπικά δε βλέπω άλλο λόγο για service στα 15.000 από το να έχουν ήσυχο και το δικό τους κεφάλι-πορτοφόλι κατά τη διάρκεια της εγγύησης και όχι μόνο.
Τα λεφτά που γλυτώνει στα λάδια θα τα πάρουν στο πολλαπλάσιο από το επιπλέον service κάθε 15.000 .
Ειδάλλως να βγάλουν άλλο manual για την Ελλάδα εξηγώντας και τους λόγους που το κάνουν. Δηλ. στη Βόρεια Ευρώπη που οι θερμοκρασίες το χειμώνα φτάνουν τους -20 C αποτελούν ιδανικές συνθήκες; Θα μας τρελλάνουν; Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, ούτε Σουηδία είμαστε ,ούτε Σαουδική Αραβία. -
Επειδή και εγω παλαιότερα ψαχνόμουν με το θέμα κατέλειξα στο συμπέρασμα ότι η συχνή αλλαγή λαδιών κάνει καλό στον κινητήρα αλλά και στους επόμενους ιδιοκτήτες του αμαξιού μου !
Γιατί ; Γιατί αφού κάθε 4 περίπου χρόνια αλλάζω αμάξι δεν προλαβαίνω να φτάσω το κοντέρ πάνω από 80-85.000 χλμ οπότε τα περί μακροζωίας του κινητήρα δεν με αφορούν. Βέβαια όταν αγοράζω ένα μεταχειρισμένο με πχ 25.000 χλμ θέλω και εγώ να είναι καλά συντηρημένο (και σωστά στρωμένο). Επίσης να αναφέρω ότι διαφορετικές συνθήκες είναι ακόμα και μέσα στην Αθήνα όταν μένεις βόρεια Προάστια ή παραλία και κινείσαι Εθνική, Αττική Οδό ή παραλιακή και αλλιώς πχ στου Γκύζη ή Κυψέλη με τα άπειρα σταμάτα-ξεκίνα, τις ανηφόρες και τα παρκαρίσματα σε πεζοδρόμια κλπ.
ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ:
Eπειδή τα λιπαντικά είναι ένα δημοφιλές θέμα σε όλα τα forums περί αυτοκινήτων καταλαβαίνετε ότι το θέμα για μερικούς έχει εξελιχθεί σε ''επιστήμη'' πχ έβαλα τα τάδε λάδια 0-40 συνθετικά λίγο ακριβά βέβαια αλλά φοβερά !!!! κλπ κλπ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ?''Παν μέτρον άριστον''
-
Η ομαλή λειτουργία του κινητήρα εξασφαλίζει καλύτερες επιδόσεις, μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου, λιγότερες βλάβες. Δεν είναι υπερβολή να πληρώσει κάποιος μερικά ευρώ το χρόνο για να έχει τα παραπάνω (μερικά όχι πολλά ).
-
Ο χρήστης TONY PAP έγραψε:
ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ:
Eπειδή τα λιπαντικά είναι ένα δημοφιλές θέμα σε όλα τα forums περί αυτοκινήτων καταλαβαίνετε ότι το θέμα για μερικούς έχει εξελιχθεί σε ''επιστήμη'' πχ έβαλα τα τάδε λάδια 0-40 συνθετικά λίγο ακριβά βέβαια αλλά φοβερά !!!! κλπ κλπ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ?''Παν μέτρον άριστον''
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 27&start=0
Δες εδώ για περισσότερα περι λαδιών. Υπάρχουν και παλιότερα θέματα..
Service στα 30.000χλμ - Μύθος ή πραγματικότητα