-
Υπάρχει κάποιος που ζεί/έχει ζήσει ή διαβάζει απο τη Σαουδική Αραβία; Η' μήπως κάποιος γνωρίζει κάποιον και μπορεί να με φέρει σε επαφή μαζί του;
Υπάρχει μια πιθανότητα να πάω εκεί για δουλειά. Έχω διαβάσει αρκετά πράγματα στο internet αλλά θα ήθελα να τα ακούσω απο πρώτο χέρι.
Ευχαριστώ εκ των πρoτέρων.
-
Υπάρχει κάποιος που ζεί/έχει ζήσει ή διαβάζει απο τη Σαουδική Αραβία; Η' μήπως κάποιος γνωρίζει κάποιον και μπορεί να με φέρει σε επαφή μαζί του;
Υπάρχει μια πιθανότητα να πάω εκεί για δουλειά. Έχω διαβάσει αρκετά πράγματα στο internet αλλά θα ήθελα να τα ακούσω απο πρώτο χέρι.
-
-
Μην πιεις, μην κλέψεις, μην κοιτάξεις γυναίκα, μην κάνεις τον σταυρό σου.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
**Μην **πιεις, **μην **κλέψεις, **μην **κοιτάξεις γυναίκα, **μην **κάνεις τον σταυρό σου.Μην πας.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μην πιεις, μην κλέψεις, μην κοιτάξεις γυναίκα, μην κάνεις τον σταυρό σου.Δεν ακούγεται τόσο άσχημα.... Δεν πίνω, δεν κλέβω, το σταυρό μου τον κάνω μόνο στην εκκλησία που δεν πάω και πολύ συχνά και δεν είναι μπερμπάντης. Αλλά όταν λέμε να μην κοιτάξεις εννοούμε να μην ρίξουμε τα μάτια μας επάνω της ή να μην της ριχτούμε? Στην δεύτερη περίπτωση δεν ανησυχώ αλλά στην πρώτη περίπτωση το πιο εύκολο είναι να βάλω κελεμπία και να μην φαίνεται ότι είμαι άντρας από κάτω!! Άσε καλύτερα, έχουνε και κάτι περίεργες συνήθειες και τρόπους απονομής δικαιοσύνης εκεί πέρα κι άμα δεν ξέρεις και τη γλώσσα να συνεννοηθείς μπορεί να βρεθείς καταδικασμένος και να σου κόψουνε τίποτα χρήσιμο....
(αν φοράνε κελεμπίες δεν κοιτάς αφού δεν φαίνεται τίποτα έτσι κι αλλιώς... έτσι δεν είναι??)
Άκουσα πάντως για σχετική πίκρα από κοινωνικής πλευράς που είναι σημαντικά χειρότερη για τις γυναίκες.... -
θα σου απαντήσω αργοτερα...
αν είσαι ευαίσθητος ανθρωπος όσον αφορά την μεταχείριση γυναικών καλύτερα να μην πας πάντως.[/u]
-
Απαγορεύεται να κοιτάς γυναίκες, πόσο μάλλον να τις φλερτάρεις. Άσε που με την κελεμπία όλες ίδιες είναι.
Αλλά μην το γυρίσουμε στο 'γυναίκες στη Μέση Ανατολή' παρακαλώ, η δουλειά μου δέν έχει να κάνει ούτε με τον ερυθρό σταυρό ούτε με ανθρωπστική οργάνωση οπότε δεν με ενδιαφέρει να το συζητήσουμε εδώ.
Ευτυχώς δέν πίνω, δέν είμαι κλέφτης και τον σταυρό μου μπορώ να τον κάνω και εκτός δημοσίου χώρου οπότε δεν με χαλάνε και πολύ τα προαναφερθέντα.
-
Ενας συνάδελφος μου ήταν στο Νταχράν για πέντε χρόνια.
Σε ένα παζάρι του πρότειναν να τους δώσει τη γυναίκα του ,(που είναι ξανθιά) με αντίτιμο , 20 καμήλες!!Από πλευράς διαβίωσης, είδε κι έπαθε, έλιωσε από τη ζέστη. Γενικά το μετάνιωσε πικρά που πήγε.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Σε ένα παζάρι του πρότειναν να τους δώσει τη γυναίκα του ,(που είναι ξανθιά) με αντίτιμο , 20 καμήλες!!Από πλευράς διαβίωσης, είδε κι έπαθε, έλιωσε από τη ζέστη. Γενικά το μετάνιωσε πικρά που πήγε.
Nαι αλλα τουλάχιστον γύρισε με 20 καμήλες!
-
Τελικά την έδωσε ή την κράτησε;
Edit: ωπ, ο IKE το προεξόφλησε.
-
Είναι αλήθεια, δεν κάνω πλάκα.
Όχι, τελικά δεν είδα να κυκλοφορεί με τίποτα καμήλες
-
20 καμήλες προσέφεραν και για την αδερφή μου όταν πήγε μήνα του μέλιτος στο Morocco. Μάλλον ταρίφα είναι για τις δυτικές, οπότε δεν αποτελεί κριτήριο ούτε για τη χώρα ούτε για τις γυναίκες.
Το Dharhan είναι αντιδιαμετρικά της Jeddah που με ενδιαφέρει. Αν και οι δύο πόλεις είναι παραθαλάσσιες, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτή η απόσταση μεταξύ τους.
-
@edit
-
εδώ είναι το Νταχράν: http://www.lonelyplanet.com/mapimages/m ... arabia.gifCheers, το βρήκα και έκανα edit το post.
-
Ο χρήστης panark έγραψε:
εδώ είναι το Νταχράν: http://www.lonelyplanet.com/mapimages/m ... arabia.gif
Cheers, το βρήκα και έκανα edit το post.
ok
-
Αφού είναι έτσι τα πράγματα,τότε αξίζει να πάρεις μια ''καμήλα'(που σου έχει ζαλίσει τα @@) από την πατρίδα,να της βαρέσεις και ένα βαψιματάκι και να την ανταλλάξεις.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Μια καμήλα δίποδη δυτική...μούμπλε μούμπλε=20 καμήλες τετράποδες ανατολικές.''Αμερικανάκια'' οι Αραβες.
-
gia να δω αν θα γελάμε αύριο τέτοια ώρα
-
Οι καμήλες σαν προσφορά για γυναίκα όντως ισχύει. Ήμουν έφηβος ακόμα σε καλοκαιρινά σχολεία στην Αγγλία όταν κάποιοι έφηβοι αραβικής προέλευσης μου είχαν κάνει κάτι προσφορές για την αδελφή μου (που τότε πρέπει να ήταν κάπου 11-12 χρονών...) σε καμήλες.... (δεν θυμάμαι πόσες. πολύ πιθανόν 20 που φυσικά είναι δείγμα ότι κρατάνε και την αξία τους κόντρα στον πληθωρισμό!! ... σε αντίθεση με τις γυναίκες....)
Από αραβική χώρα σε αραβική χώρα όμως υπάρχουν πολλές διαφορές. Σε κάποια μέρη τουλάχιστον στις πόλεις έχουν αρκετές δυτικές συνήθειες ή μεγάλη ανοχή σε αυτές ενώ αλλού.... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Από αραβική χώρα σε αραβική χώρα όμως υπάρχουν πολλές διαφορές. Σε κάποια μέρη τουλάχιστον στις πόλεις έχουν αρκετές δυτικές συνήθειες ή μεγάλη ανοχή σε αυτές ενώ αλλού....Δηλαδή τι κάνουν αποτίμηση σε άλογα
Εκπατρισμός στη Σαουδική Αραβία