-
Μια και ανοίχτηκε τέτοια κουβέντα ,ξέρει κανείς για Ινδία?
Αν πάς και μείνεις για κανα έξάμηνο τι θα κοστίσει?
Έχω ακούσει για κόστος διαβίωσης 150 ευρώ το μήνα. με νορμάλ συνθήκες
Γράψτε οτι ξερετε -
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
Γράψτε οτι ξερετεΤο τελευταίο που άκουσα για Ινδία είναι ότι υπάρχει ξανά έξαρση φυματίωσης η κάτι τέτοιο και ότι θέλει πολύ προσοχή.
Γενικά θέλει προσοχή στο φαγητό σου.
Πρέπει να είναι πολύ χαμηλό πάντως το κόστος ζωής.
Αν θέλεις παραπάνω πληροφορίες για συγκεκριμένο μέρος πες μου να ρωτήσω....
-
Γράψτε οτι ξερετεΑραγε εκεί υπάρχουν (όπως τις εννοεί ένας ευρωπαίος) 'νορμάλ' συνθήκες ή 'διαλέγεις' ανάμεσα στις λάσπες και τα λούσα;
-
φιλε θα στα πω ολα εγω. ο θειος μου δουλευε χρονια εκει.
- οι αποκεφαλισμοι γινονται καθε παρασκευη(τωρα εχουν μειωθει)
2)αν εσυ ή η εταιρια που θα πας να δουλεψεις δεν εχει 'πριγκιπα' να την προστατευει (πραγμα δυσκολο(ολοι εκει εχουν τον πριγκιπα τους)) μην το σκεφτεις καν.
3)η αστυνομια των μουσουλμανων(υπαρχει και κανονικη) δεν θυμαμαι πως λεγεται,που ειναι κατι τυπαδες με κατι γκλοπ,καμουτσικια και λοιπα,που οποιος κανει 'αμαρτιες' δεν τη βγαζει καθαρη.
ιστορια πανω στο 3 για να δεις τι πορωση εχουν με τις γυναικες τους οι μεν και με τη θρησκεια τους οι δε.
αυτα ειδε ο θειος μου:ειναι σε εμπορικο κεντρο ενας αντρας με την 'καλυμενη' γυναικα του.
καθως προχωρουν ο αντρας κατεβαινει της κυλιομενες αλλα η γυναικα του μενει πισω κοιταζοντας μια βιτρινα. αυτος την περιμενει κατω, μολις αυτη κατεβαινει τους την πεφτει ενας απο αυτους τους μουσουλμανομπατσους και τους λεει οτι δεν ειναι ζευγαρι και οτι αυτη ειναι πουτανα,βριζονται λιγακι,τους λεει ο μουσουλμπατσ δειξτε ταυτοτητες,τις δειχνουν.και τοτε αυτος δεν τους πιστευει και βγαζει το φερετζε απο τη γυναικα, ο αντρας της με τη μια τραβαει πιστολι και σκοτωνει το μουσουλμπατσο.τωρα σκανε κανονικοι μπατσοι και ο αντρας της ,τους λεει το και το επικαλειται και τον πριγκιπα του και τον αφηνουν και φευγει.αυτα εχω κιαλλες αν θελτε
-
Γράψτε οτι ξερετεΛίγα πράγματα ξέρω, και αυτά απο μια φίλη απο τη Σρι Λάνκα (πολύ κοντά σε απόσταση και κουλτούρα). Βρώμα, βρώμα, και πάλι βρώμα. Όχι σε επίπεδο 'ενόχλησης', αλλά απειλής για την υγεία σου. Είχα δεί και ένα ντοκυμαντέρ στον Άλφα με τον Τάσο Δούση πρίν απο μερικές εβδομάδες, και δεν έχω καθόλου καλή εικόνα για την χώρα.
Εξαρτάται όμως για ποιό λόγο πάς, άλλο αν είναι για δουλειά κι άλλο αν είναι για ταξίδι με χαμηλό προϋπολογισμό...
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
φιλε θα στα πω ολα εγω. ο θειος μου δουλευε χρονια εκει.- οι αποκεφαλισμοι γινονται καθε παρασκευη(τωρα εχουν μειωθει)
Εξού και η αργία, άρτος και θέαμα για το αιμοδιψές κοινό!
2)αν εσυ ή η εταιρια που θα πας να δουλεψεις δεν εχει 'πριγκιπα' να την προστατευει (πραγμα δυσκολο(ολοι εκει εχουν τον πριγκιπα τους)) μην το σκεφτεις καν.
Γνωριμίες, προστασία, νταβατζήδες, διαπλεκόμενοι Εμίρηδες και Πρίγκιπες, ε ρε Τριανταφυλλόπουλο που θέλουν οι απολίτιστοι!
3)η αστυνομια των μουσουλμανων(υπαρχει και κανονικη) δεν θυμαμαι πως λεγεται,που ειναι κατι τυπαδες με κατι γκλοπ,καμουτσικια και λοιπα,που οποιος κανει 'αμαρτιες' δεν τη βγαζει καθαρη.
ιστορια πανω στο 3 για να δεις τι πορωση εχουν με τις γυναικες τους οι μεν και με τη θρησκεια τους οι δε.
αυτα ειδε ο θειος μου:ειναι σε εμπορικο κεντρο ενας αντρας με την 'καλυμενη' γυναικα του.
καθως προχωρουν ο αντρας κατεβαινει της κυλιομενες αλλα η γυναικα του μενει πισω κοιταζοντας μια βιτρινα. αυτος την περιμενει κατω, μολις αυτη κατεβαινει τους την πεφτει ενας απο αυτους τους μουσουλμανομπατσους και τους λεει οτι δεν ειναι ζευγαρι και οτι αυτη ειναι πουτανα,βριζονται λιγακι,τους λεει ο μουσουλμπατσ δειξτε ταυτοτητες,τις δειχνουν.και τοτε αυτος δεν τους πιστευει και βγαζει το φερετζε απο τη γυναικα, ο αντρας της με τη μια τραβαει πιστολι και σκοτωνει το μουσουλμπατσο.τωρα σκανε κανονικοι μπατσοι και ο αντρας της ,τους λεει το και το επικαλειται και τον πριγκιπα του και τον αφηνουν και φευγει.αυτα εχω κιαλλες αν θελτε
Έχω αρχίσει να σκιάζομαι
Γράψε μας τις εμπειρίες του θείου σου αν θέλεις...
Καμμιά ιστορία με αισιόδοξο τέλος ρε παιδια;;; Κανείς;;;
-
Πριν απο 7 χρονια ειχα παει ινδια για δουλια τα πραγματα ειναι αναμηκτα
εκει που συχναζουν τουριστες ειναι υποφερτα εκει που ζουν ντοπιοι
τα πραγματα ειναι περα απο καθε φαντασια ειναι απιστευτη η βρωμα
σαν μια χωμαρερη . εκανα το λαθος να μπω σε τρενο για να παω σε κοντινη πολη και εκανα ολο το δρομο με το κεφαλι εξω απο το παραθυρο
η βρωμα δεν ειχε οριο. αα ξεχασα οτι τρεις μερες ειχα διαροια εμετους κτλ.
και να σκεφεις οτι εφαγα μονο μια πιτα σε τοπικη ταβερνα.
της αλλες μερες τρωγαμε σε μακ και πιτσα το νερο χαλια βρωμουσε απο
της τεραστιες ποσοτητες χλωριου και ειχε μεσα χωμα.
απορω πως αυτη η χωρα προοδευη με την κατασταση που επικρατει.
παντως υπαρχουν και πολυ πλουσιοι ανθρωποι που ζουν βασιλικα. -
Tα λεφτά είναι πολλά ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα.
Στα ΗΑΕ το Dubai και το το Abu Dhabi δεν έχουν καμμιά σχέση με τα υπόλοιπα (Sharja, Ajman, Al Ain, Ras Al Khima κλπ) όπου μπορείς να βρεις και να κάνεις τα πάντα (ποτά, drugs, women (παίζουν πολύ ρωσίδες, βουλγάρες, ρουμάνες)).
Bασικά αν έχεις χρήμα παντού βρίσκεις ότι θέλεις αλλά πάντα στα κρυφά.
Τα μεγάλα προβλήματα είναι τα εξής:
1---- ZEΣΤΗ και υγρασία, παντού και πάντα.
Σε πεθαίνει, ειδικά αν εργάζεσαι έξω. Το χειμώνα είναι πολύ καλά και ευχάριστα αλλά από Απρίλη μέχρι Νοέμβρη άστα να πάνε.2---- ελάχιστη κοινωνική ζωή. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βρεις μια παρέα από δυτικούς (άλλους έλληνες) και να συχνάζεται πότε στο ένα σπίτι και πότε στο άλλο.
Αλλιώς υπολόγισε ότι θα πετάγεσαι όποτε μπορείς στο Dubai για τρελίτσες.
(με το χρήμα όλα γίνονται πάντως όπως ήδη είπαμε )3--- No weekend. δουλειά, δουλειά, δουλειά.
Τα γραφεία υπολειτουργούν την Πέμπτη (ημιαργία) και καθόλου την Παρασκευή.
Τα εργοτάξια δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά ίσως να σταματάνε λίγο την Παρασκευή για προσευχή.4--- Το Ramazani...
Αναγκάζεσαι να πηγαίνεις κρυφά στην τουαλέτα για να πεις λίγο νερό ή να φας κάτι.
Μέχρι την δύση του ηλίου βέβαια οπότε μετά όλοι σκίζονται στο φαί.ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ είναι εντυπώσεις που μάζεψα από τα εμιράτα που ήμουν για κάμποσα χρόνια.
Για τη ΣΑ τα πράματα είναι ποιό άγρια και υπάρχουν πολλοί περιορισμοί.Σαν εμπειρία λέει πάντως αν και είναι δύσκολα μέχρι να εγκλιματιστείς και μάθεις τα τερτίπια.
Αν είσαι μόνος σου είναι καλά σαν εμπειρία πάντως.
Κάνε το αν βρεις την ευκαιρία. -
Enta pakalem' arabi?
Κοινώς μιλάς καθόλου αραβικά;;
-
Ο αδερφός της μητέρας μου μένει 14 χρόνια στη Σαουδική Αραβία και δουλεύει στην Aramco. Μένουν σε ένα μέρος, όπου κατοικούν μόνο Αμερικανοί που δουλεύουν στην εταιρία (νομίζω) και έχουν δικά τους σχολεία κλπ.
Εκτός, υπόκεινται σε κάποιους περιορισμούς, αλλά δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις.... -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Σαν εμπειρία λέει πάντως αν και είναι δύσκολα μέχρι να εγκλιματιστείς και μάθεις τα τερτίπια.
Αν είσαι μόνος σου είναι καλά σαν εμπειρία πάντως.
Κάνε το αν βρεις την ευκαιρία.Ευχαριστώ για τις πληροφορίες κατ' αρχήν.
Η πρόταση υπάρχει, γι' αυτό ανοίχτηκε και το θέμα. Έχω να το σκεφτώ μέχρι τον Φλεβάρη. Είναι πολλά που πρέπει να μπούν πάνω στην ζυγαριά με αποτέλεσμα κάθε φορά που προστίθεται κάτι να γέρνει είτε απο τη μία είτε απο την άλλη. Η ύπαρξη μιας γυναίκας σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να κάνει τα πράγματα ΠΟΛΥ δύσκολα ή ΠΟΛΥ εύκολα. Είδομεν...
Άν ήταν πάντως για Η.Α.Ε. θα πήγαινα με κλειστά τα μάτια...
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Ο αδερφός της μητέρας μου μένει 14 χρόνια στη Σαουδική Αραβία και δουλεύει στην Aramco. Μένουν σε ένα μέρος, όπου κατοικούν μόνο Αμερικανοί που δουλεύουν στην εταιρία (νομίζω) και έχουν δικά τους σχολεία κλπ.
Εκτός, υπόκεινται σε κάποιους περιορισμούς, αλλά δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις....Όλες οι ξένες επιχειρήσεις στην περιοχή έχουν compounds για τους υπαλλήλους τους για διάφορους λόγους. Ένας απο αυτούς αφορά και την ασφάλειά τους, τυχόν κακοτοπιές που περιγράφτηκαν παραπάνω κτλ. Κι εγώ να σου πώ την αλήθεια δεν τα βλέπω πολύ τραγικά, είναι θέμα προτεραιοτήτων όπως πολλά άλλα πράγματα...
-
Από την εμπειρία του θείου μου, μπορώ να σου πω ότι του βγήκε σε καλό αυτή η απόφαση.
Είχε βέβαια το καλό ότι είχε ήδη φύγει χρόνια από την Ελλάδα (έμενε μόνιμα στην Αμερική), οπότε δεν είχε το πρόβλημα να αφήσει πίσω φίλους και συγγενείς -το είχε ήδη κάνει. Είχε και μαζί του τη γυναίκα του (η οποία ήταν 8 μηνών έγκυος), οπότε πάλι δεν άφησε κάτι πίσω....
Και φυσικά, μέσα σε 14 χρόνια κατάφερε να κάνει πράγματα που ούτε στις ΗΠΑ ούτε στην Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα.... -
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Από την εμπειρία του θείου μου, μπορώ να σου πω ότι του βγήκε σε καλό αυτή η απόφαση.
Είχε βέβαια το καλό ότι είχε ήδη φύγει χρόνια από την Ελλάδα (έμενε μόνιμα στην Αμερική), οπότε δεν είχε το πρόβλημα να αφήσει πίσω φίλους και συγγενείς -το είχε ήδη κάνει. Είχε και μαζί του τη γυναίκα του (η οποία ήταν 8 μηνών έγκυος), οπότε πάλι δεν άφησε κάτι πίσω....
Και φυσικά, μέσα σε 14 χρόνια κατάφερε να κάνει πράγματα που ούτε στις ΗΠΑ ούτε στην Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα....Το να αφήσω πίσω οικογένεια και φίλους δεν μου λέει τίποτα απο την άποψη οτι ήμουν 4 χρόνια έξω σαν φοιτητής. Αλλά και απο τότε που επέστρεψα Ελλάδα, πάλι με μια βαλίτσα στο χέρι είμαι. Συνηθισμένος λοιπόν.
Τουλάχιστον ο θείος είχε και την οικογένεια έτοιμη, εμένα με βλέπω να με τρώει η μα......ρμάγκα εκεί κάτω.
Αλλά και 14 χρόνια είναι πολλά Έλσα. Για μια αρπαχτή και μόνο θα με ενδιέφερε, ίσα ίσα να μαζέψω κάποια χρήματα και να έχω μια καλή προϋπηρεσία.
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Γράψτε οτι ξερετεΤο τελευταίο που άκουσα για Ινδία είναι ότι υπάρχει ξανά έξαρση φυματίωσης η κάτι τέτοιο και ότι θέλει πολύ προσοχή.
Γενικά θέλει προσοχή στο φαγητό σου.
Πρέπει να είναι πολύ χαμηλό πάντως το κόστος ζωής.
Αν θέλεις παραπάνω πληροφορίες για συγκεκριμένο μέρος πες μου να ρωτήσω....
Mάθε για την παραλιακή Γκοα και βέβαια για ποια εποχή προσφέρεται , να μην μας πιάσουν και οι απίστευτες βροχές τους
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Γράψτε οτι ξερετεΑραγε εκεί υπάρχουν (όπως τις εννοεί ένας ευρωπαίος) 'νορμάλ' συνθήκες ή 'διαλέγεις' ανάμεσα στις λάσπες και τα λούσα;
Άμα είναι να πάω στα λούσα με 150 ευρώ το μήνα, δεν με χαλάει καθόλου
-
Ο χρήστης panark έγραψε:
Γράψτε οτι ξερετεΛίγα πράγματα ξέρω, και αυτά απο μια φίλη απο τη Σρι Λάνκα (πολύ κοντά σε απόσταση και κουλτούρα). Βρώμα, βρώμα, και πάλι βρώμα. Όχι σε επίπεδο 'ενόχλησης', αλλά απειλής για την υγεία σου. Είχα δεί και ένα ντοκυμαντέρ στον Άλφα με τον Τάσο Δούση πρίν απο μερικές εβδομάδες, και δεν έχω καθόλου καλή εικόνα για την χώρα.
Εξαρτάται όμως για ποιό λόγο πάς, άλλο αν είναι για δουλειά κι άλλο αν είναι για ταξίδι με χαμηλό προϋπολογισμό...
Καθότι δεν βλέπω τηλεόραση έπεσα τελείως τυχαία σ ένα ντοκυμαντέρ για την Ινδία και έντυπωσιάστηκα απο τα απίστευτα μνημεία και καπάκι βλέπω το ντοκυμαντέρ του Δούση του οποίου παρεπιμπτόντως το αποικιοκρατικό ύφος με ενοχλεί.
Μιλάμε για πολύμηνο τουρισμο χαμηλού κόστους ,αλλά με κάποια ελάχιστα στάνταρ καθαριότητας
-
Καθότι δεν βλέπω τηλεόραση έπεσα τελείως τυχαία σ ένα ντοκυμαντέρ για την Ινδία και έντυπωσιάστηκα απο τα απίστευτα μνημεία και καπάκι βλέπω το ντοκυμαντέρ του Δούση του οποίου παρεπιμπτόντως το αποικιοκρατικό ύφος με ενοχλεί.Μιλάμε για πολύμηνο τουρισμο χαμηλού κόστους ,αλλά με κάποια ελάχιστα στάνταρ καθαριότητας
Κι εγώ κάπως έτσι έπεσα επάνω του, εντελώς τυχαία. Ό,τι ύφος και να έχει όμως, ό,τι βλακείες και να λέει, πατάς το mute και η εικόνα μιλάει απο μόνη της.
Προσωπικά πάντως δέν θα πήγαινα για έξι μήνες. Ένα ολιγοήμερο πέρασμα για 'να πάρεις μια μυρωδιά' νομίζω οτι θα ήταν αρκετό. Και μετά προχωράς στην επόμενη χώρα...
-
Μου εχουν πει και εμενα για δουλεια εκει εχω στειλει βιογραφικο και περιμενω απαντηση,αν ειναι τα λεφτα καλα θα παω,για 1-2 χρονια ειναι,ειδωμεν
-
Ο χρήστης jimmcom έγραψε:
Μου εχουν πει και εμενα για δουλεια εκει εχω στειλει βιογραφικο και περιμενω απαντηση,αν ειναι τα λεφτα καλα θα παω,για 1-2 χρονια ειναι,ειδωμενΕίσαι μηχανικός; Αν θέλεις στείλε μου με ΡΜ την εταιρία και την θέση που σου πρότειναν.
Εκπατρισμός στη Σαουδική Αραβία