-
αν φέρω αμορτισέρ (1 για τη μηχανή) απο ΗΠΑ υπάρχει περίπτωση να γλιτώσω το τελωνείο?
σαν αντικατάσταση λόγω εγγύησης δηλωμένο
αν όχι ποιος είναι ο συντελεστής φορολόγησης για ανταλλακτικά? -
Ξαναγραφω οτι κανονικα δεν πρεπει να χρεωνεστε δασμους για αγορες μεχρι 150€ (από αρχες 2009).
Αυτο που εχω παρατηρησει τωρα τελευταια ειναι οτι οι τελωνειακοι για να βγαλουν λεφτα προσπαθουν να χρεωνουν ολα τα δεματα που δεν συνοδευονται απο τιμολογιο,ειναι δηλωμενα ως gifts ή samples και προσπαθουν να χρεωνουν και στα μεταφορικα δασμους (απο εξυπναδες ειμαστε πρωτοι). -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ξαναγραφω οτι κανονικα δεν πρεπει να χρεωνεστε δασμους για αγορες μεχρι 150€ (από αρχες 2009).
Αυτο που εχω παρατηρησει τωρα τελευταια ειναι οτι οι τελωνειακοι για να βγαλουν λεφτα προσπαθουν να χρεωνουν ολα τα δεματα που δεν συνοδευονται απο τιμολογιο,ειναι δηλωμενα ως gifts ή samples και προσπαθουν να χρεωνουν και στα μεταφορικα δασμους (απο εξυπναδες ειμαστε πρωτοι).Εγώ πάντως παρέλαβα χτες κανονικά από τα ΕΛΤΑ(σχετικά ογκώδες) δέμα από Η.Π.Α. δηλωμένο ως gift, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Είχε αποσταλεί φυσικά με USPS.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Για μια αεροτομούλα συνολικής αξίας 170$, τι τελωνείο παίζει να τσιμπήσω?
Ήρθε και μάλλον είναι τελωνείο. Ξέρει κανένας πόσο θα κάνω να την πάρω? Από usps μου δείχνει ότι έχει φτάσει Ελλάδα από 23/09 12:30.
Όλα ok! Παρέλαβα και πλήρωσα 3Ε!
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Αγόρασα μέσω εβαυ 2 led για να αλλάξω την πλαφονιέρα του αυτοκινήτου. Ο τύπος ίδιος (dome), τα βολτ 12, όλα οκ θεωρητικά. Με το που την έβαλα, δούλεψε 1-2' και μετά σταμάτησε να φωτίζει. Την έβγαλα και είχε ραγίσει το γυαλί που περικλύει τα λεντ σε 2-3 σημεία. Ταυτόχρονα μου έκαψε και μια ασφάλεια του αυτ. όπώς και μερικά λεπτά από την ζωή μου.
Του έστειλα του πωλητή μήνυμα με το περιστατικό και με κλάνει (έχουν περάσει 3 μέρες). Του έστειλα 2ο σήμερα. Δεν έχω αφήσει ακόμα feedback, τι να κάνω?
Μου απάντησε να του στείλω φωτό με μέιλ. Για να δούμε...
Έστειλα φωτό και μου στέλνει 2 καινούριες χωρίς κόστος.
-
θελω να παρω ενα ρολοι απο Αμερικη. Κοστος, 250€. Υπαρχει καποιος σχετικα σιγουρος τροπος να πληρωσω κερατιατικα στο τελωνειο?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
θελω να παρω ενα ρολοι απο Αμερικη. Κοστος, 250€. Υπαρχει καποιος σχετικα σιγουρος τροπος να πληρωσω κερατιατικα στο τελωνειο?Να ζητησεις να σου το στειλουν με UPS ή Fedex και να υπαρχει μεσα το τιμολογιο.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
θελω να παρω ενα ρολοι απο Αμερικη. Κοστος, 250€. Υπαρχει καποιος σχετικα σιγουρος τροπος να πληρωσω κερατιατικα στο τελωνειο?
Να ζητησεις να σου το στειλουν με UPS ή Fedex και να υπαρχει μεσα το τιμολογιο.*
*Και να αναγραφεί η πλήρης αξία στην αυτοκόλλητη δήλωση του τελωνείου, στο εξωτερικό του δέματος
Πιο σίγουρο τρόπο δε θα βρεις. Εγγύηση -
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Να ζητησεις να σου το στειλουν με UPS ή Fedex και να υπαρχει μεσα το τιμολογιο.*
*Και να αναγραφεί η πλήρης αξία στην αυτοκόλλητη δήλωση του τελωνείου, στο εξωτερικό του δέματος
Πιο σίγουρο τρόπο δε θα βρεις. Εγγύησημε μπερδεψατε!
οκ, με UPS or FEDEX.
και να ζητησω απο τον πωλητη βαλει το τιμολογιο με την πραγματικη τιμη αγορας ΜΕΣΑ στη συσκευασια? -
θες να πληρώσεις ή να μην πληρώσεις τελωνείο
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
με μπερδεψατε!
οκ, με UPS or FEDEX.
και να ζητησω απο τον πωλητη βαλει το τιμολογιο με την πραγματικη τιμη αγορας ΜΕΣΑ στη συσκευασια?εναλλακτικά μπορεί να στα στείλει με USPS υποτιμολογημένα, να πληρώσεις μόνο τα 250 στον πωλητή και τα υπόλοιπα κερατιάτικα(~200) να τα κάψεις στο μπαλκόνι σου.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Πιο σίγουρο τρόπο δε θα βρεις. Εγγύησημε μπερδεψατε!
οκ, με UPS or FEDEX.
και να ζητησω απο τον πωλητη βαλει το τιμολογιο με την πραγματικη τιμη αγορας ΜΕΣΑ στη συσκευασια?Για να σε βοηθήσω λίγο, γιατί μάλλον δεν έχεις προσέξει ότι ξέχασες να γράψεις ένα 'ΜΗΝ' στην ερώτησή σου:
Σενάριο 1: Θες να πληρώσεις κερατιάτικα: Ζητάς από τον πωλητή να στο στείλει με UPS ή FedEx, να βάλει μέσα στο δέμα τιμολόγιο με την πραγματική αξία της αγοράς, και να κολλήσει και στη συσκευασία αυτοκόλλητο όπου θα αναγράφεται η αξία των αντικειμένων που περιέχονται.
Σενάριο 2: ΔΕΝ θες να πληρώσεις κερατιάτικα: Ζητάς από τον πωλητή να στα στείλει με USPS (τα αμερικανικά ΕΛΤΑ), και πάνω στη συσκευασία να αναγράψει ότι πρόκειται για δώρο ('gift'). -
προφανως και ΔΕΝ θελω να πληρωσω τελωνειο.
η πραγματικη αξια ειναι 250€, αλλα ταυτοχρονα το δεμα θα πρεπει να ασφαλιστει. Για να γινει αυτο, πρεπει καπου να αναγραφεται η πραγματικη αξια?
οντως, ξεχασα ενα 'ΔΕΝ'!!
-
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το δεμα θα πρεπει να ασφαλιστει. Για να γινει αυτο, πρεπει καπου να αναγραφεται η πραγματικη αξια?Αυτό υπάγεται στην κατηγορία του χορτάτου σκύλου και της ολόκληρης πίτας.
Λογικά με registered mail (συστημένο) το πακέτο δεν θα χαθεί. Αν το αντικείμενο είναι χαλασμένο το πας μέσω paypal.
Υπάρχει ρίσκο πάντως, που πρέπει να ζυγίσεις σε σχέση με το όφελος από το τελωνείο.
-
Ο χρήστης Archi έγραψε:
το δεμα θα πρεπει να ασφαλιστει. Για να γινει αυτο, πρεπει καπου να αναγραφεται η πραγματικη αξια?
Αυτό υπάγεται στην κατηγορία του χορτάτου σκύλου και της ολόκληρης πίτας.
Λογικά με registered mail (συστημένο) το πακέτο δεν θα χαθεί. Αν το αντικείμενο είναι χαλασμένο το πας μέσω paypal.
Υπάρχει ρίσκο πάντως, που πρέπει να ζυγίσεις σε σχέση με το όφελος από το τελωνείο.
κατανοητο.
εαν το δεμα χαθει, για να πληρωθει η ασφαλεια, τι σημασια εχει το ποσο το οποιο θα αναγραφεται σε ενα δεμα που εχει χαθει?μιλαω παντα για παραγγελια μεσω ebay που θα πληρωθει με paypal.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εαν το δεμα χαθει, για να πληρωθει η ασφαλεια, τι σημασια εχει το ποσο το οποιο θα αναγραφεται σε ενα δεμα που εχει χαθει?
μιλαω παντα για παραγγελια μεσω ebay που θα πληρωθει με paypal.
Η ασφάλιση γίνεται για το ποσόν που αναγράφει το δέμα κατά την παράδοση του στο ταχυδρομείο.
Δεν μπορεί να έχει δηλώσει/γράψει π.χ. 50$ και να το ασφαλίσει για 250, θα τον πάνε μέσα.
Btw δεν κάνουν όλοι οι Αμερικάνοι υποτιμολόγηση, πρέπει να ρωτήσεις τον συγκεκριμένο πριν αγοράσεις.Με USPS έχει καλές πιθανότητες να μην πληρώσεις τελωνείο, άσχετα από το ποσόν που αναγράφεται.
-
μου ζητήθηκε να πληρώσω για μια αγορά από Γερμανία στην postbank Nürnberg. Τι κάνω?
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
μου ζητήθηκε να πληρώσω για μια αγορά από Γερμανία στην postbank Nürnberg. Τι κάνω?Για τι ποσό μιλάμε;Αν είναι μεγάλο μη δεχτείς..Πες του πωλητη οτι δε μπορείς να πληρώσεις γιατί δεν έχεις το ποσό σε μετρητά και οτι θέλεις να πληρώσεις με paypal γιατί θα χρησιμοποιήσεις την πιστωτική σου κάρτα.. Εγώ αυτό είχα κάνει σε αγορά απο το ebay όταν μου είχε ζητηθεί να πληρώσω σε τραπεζικό λογαριασμό..
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
μου ζητήθηκε να πληρώσω για μια αγορά από Γερμανία στην postbank Nürnberg. Τι κάνω?
Για τι ποσό μιλάμε;Αν είναι μεγάλο μη δεχτείς..Πες του πωλητη οτι δε μπορείς να πληρώσεις γιατί δεν έχεις το ποσό σε μετρητά και οτι θέλεις να πληρώσεις με paypal γιατί θα χρησιμοποιήσεις την πιστωτική σου κάρτα.. Εγώ αυτό είχα κάνει σε αγορά απο το ebay όταν μου είχε ζητηθεί να πληρώσω σε τραπεζικό λογαριασμό..
Μπορώ να πληρώσω και με πιστωτική ή paypal απλά με αυτό τον τρόπο έχω έκπτωση (90 Ε. συνολική αγορά κοντά στα 2000). Έχω ξαναγοράσει έτσι, αλλά όχι σε postbank (φαντάζομαι κάτι σαν τα δικά μας ΕΛΤΑ). ΤΟ μαγαζί είναι πολύ γνωστό στη Γερμανία.
Online Αγορές (eBay, Amazon.com κ.λ.π.)