-
Το κακό είναι ότι δεν έχω κάποιο κωδικό για να το ψάξω...και με όνομα δεν γίνεται...
Καμία λύση να το βρω αν έχει έρθει Ελλάδα και που είναι??
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αγόρασα κάτι και έχει 3 εβδομάδες που δεν έχει φτάσει...
Έχετε παραλάβει ποτέ **πακέτο **από εξωτερικό σε οικονομική αποστολή???Πάντως από Αυστραλία πακέτο με ανταλλακτικά αυτοκινήτου έκανε πάνω από 2 μήνες γιατί έτυχε να το ελέγξουν οι τελωνειακοί και μέχρι να σου χρεώσουν ΦΠΑ.....!
Από Ευρώπη όμως θα έπρεπε να είχε φτάσει.
Είσαι σίγουρος ότι το έχει στείλει τότε που σου είπε?....
Μήπως το έστειλε με πολύ οικονομική αποστολή και πάει με καράβι από Γαλλία μέσω Πορτογαλίας, Ισπανίας, Σικελίας, Μάλτας, Αλγερίας.....Οnyx
Απο περιέργια. Σου χρεώνουν ΦΠΑ 18% η σου χρεώνουν οτι αυτοι νομίζουν; Στο Ελληνικό τελωνείο μιλάω πάντα. Απο οτι γνωρίζω οτιδήποτε πανω απο 18% που θα σου χρεώσουν είναι απαγορευμένο απο τη ΕΕ.
Το πακέτο σου έρχεται σπίτι η πρέπει να το πάρεις απο το τελωνείο.
-
Ο χρήστης eizo έγραψε:
Να πω κάτι γενικό:
Πολλοί αποφεύγουν να κάνουν αγορές με πιστωτικές μέσω διαδικτύου.
Φοβούνται το ενδεχόμενο χάκερς να βρουν το συνθηματικό τους και να κάνουν επιδρομή σε μαγαζιά με τη δική τους κάρτα.
Διαβάστε σχετικά άρθρα :
http://www.kmrconsulting.com/creditcard.html
http://www.internetnews.com/ec-news/art ... p/4_278091
Εδώ θα δείτε συμβουλές για να χρησιμοποιήσετε σοφά πιστωτικές:
http://www.ivillage.com/money/life_stag ... _freqCap=2Αν σας φανούν ενδιαφέροντα,στείλτε μου κανένα γλυκό μέσω e-mail.
Πολλές ταινίες βλέπεις:-)
Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω φυσικά!
Είναι πιο ασφαλές να κάνεις αγορά με πιστωτική κάρτα μέσω internet παρά σε ένα κατάστημα... Ο λογος? Μέσω internet τον αριθμό της κάρτας σου δεν θα δει κανείς, ενώ σε ένα κατάστημα... δεν ξέρω πόσοι!
Φυσικά όλα με μέτρο! Όχι να την δίνουμε σε όποιον μας τη ζητά, αλλά ΜΟΝΟ όπου καταλάβουμε ότι όντος πρόκειτε για μια σοβαρή επιχείρηση (αυτό πιστεύω να το μπορούμε να το αξιολογούμε μόνοι μας, από τη στιγμή που θεωρούμαστε ικανοί να βάζουμε την υπογραφή μας για να κατέχουμε μια κάρτα) και ΜΟΝΟ όταν δουμε ότι στη σελίδα που δίνουμε τον αριθμό της κάρτας μάς έχει 128 bit encryption.
Προσοχή όμως στις αγορές από ebay και στις αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε.! Από το ebay γιατί οι απατεώνες εκεί είναι πιο πολλοί από τους χρήστες και από χώρες εκτός Ε.Ε. γιατί όλα τα δέματα πάνε τελωνείο και κανείς δεν μπορεί ούτε να σας δώσει εγγύηση ότι δεν θα πληρώσετε φόρο, ούτε αν θα παραλάβετε αυτό που σας έστειλε! Αντίθετα σε δέματα από Ε.Ε. δεν μπορεί αν τα ανοίξει κανείς και αν τα βρείτε ανοιχτα τα επιστρέφετε στον πωλητή και παίρνετε πίσω τα χρήματά σας... ΟΙ πιο πολλές αποστολές από Ε.Ε είναι σφαλισμένες! -
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Προσοχή όμως στις αγορές από ebay και στις αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε.! Από το ebay γιατί οι απατεώνες εκεί είναι πιο πολλοί από τους χρήστες και από χώρες εκτός Ε.Ε. γιατί όλα τα δέματα πάνε τελωνείο και κανείς δεν μπορεί ούτε να σας δώσει εγγύηση ότι δεν θα πληρώσετε φόρο, ούτε αν θα παραλάβετε αυτό που σας έστειλε! Αντίθετα σε δέματα από Ε.Ε. δεν μπορεί αν τα ανοίξει κανείς και αν τα βρείτε ανοιχτα τα επιστρέφετε στον πωλητή και παίρνετε πίσω τα χρήματά σας... ΟΙ πιο πολλές αποστολές από Ε.Ε είναι σφαλισμένες!Ο μόνος τρόπος για το ebay είναι να κοιτάξεις αν ο χρήστης έχει θετικά σχόλια...αλλιώς αντίο!
Τώρα για δέματα από Αμερική ας πούμε το θεωρείς ρίσκο ε?Χμ...
Πάντως αυτός το έστειλε από Γαλλία και φαίνεται καλός πωλητής αν εξαιρέσεις ότι είναι τόσο βλάκας που δεν απαντάει στο email μου για το αν έχει κάποιο κωδικό αποστολής...
Σκέφτεσαι καμία λύση για να δω που στο διάολο είναι το δέμα μου εδώ και 3 εβδομάδες??
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Ο μόνος τρόπος για το ebay είναι να κοιτάξεις αν ο χρήστης έχει θετικά σχόλια...αλλιώς αντίο!
Πάντως αυτός το έστειλε από Γαλλία και φαίνεται καλός πωλητής αν εξαιρέσεις ότι είναι τόσο βλάκας που δεν απαντάει στο email μου για το αν έχει κάποιο κωδικό αποστολής...
Σκέφτεσαι καμία λύση για να δω που στο διάολο είναι το δέμα μου εδώ και 3 εβδομάδες??
Σου κάνω εγώ όσες θετικές θες στο ebay
Αν δε σου απαντά να σου δώσει αριθμό αποστολής δεν μπορείς να κάνεις τίποτα! Από ότι κατάλαβα του έχεις στείλει χρήματα, αφού τα ΕΛΤΑ δεν δέχοντε αντικαταβολές από το εξωτερικό...
Δυστιχώς το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να περιμένεις και να τον ενοχλέις με email και πες του ότι θα τον καταγγείλεις στο ebay!
Και κάτι άλλο...
Πολλοί στο ebay κάνουν το εξής: Ένα προΙόν έχει σήμερα 100 ευρώ. Ξέρουν ότι σε ένα μήνα θα έχει 50! Το βάζουν σήμερα 60 που είναι τιμή πρόκληση και μόλις πέσει στα 50 σου το στέλνουν, αφού έχουν πάρει τα χρήματα! Υπάρχουν πολλές παγίδες και συμβουλή μου: ψωνίζετε ΜΟΝΟ από καταστήματα, προτειμάτε τα γερμανικά και υπάρχουν και μηανές αναζήτησης που κάνουν σύγκριση τιμών ανάμεσα στα καταστήματα! -
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Ο μόνος τρόπος για το ebay είναι να κοιτάξεις αν ο χρήστης έχει θετικά σχόλια...αλλιώς αντίο!
Σου κάνω εγώ όσες θετικές θες στο ebay
Αν δε σου απαντά να σου δώσει αριθμό αποστολής δεν μπορείς να κάνεις τίποτα! Από ότι κατάλαβα του έχεις στείλει χρήματα, αφού τα ΕΛΤΑ δεν δέχοντε αντικαταβολές από το εξωτερικό...
Δυστιχώς το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να περιμένεις και να τον ενοχλέις με email και πες του ότι θα τον καταγγείλεις στο ebay!
Και κάτι άλλο...
Πολλοί στο ebay κάνουν το εξής: Ένα προΙόν έχει σήμερα 100 ευρώ. Ξέρουν ότι σε ένα μήνα θα έχει 50! Το βάζουν σήμερα 60 που είναι τιμή πρόκληση και μόλις πέσει στα 50 σου το στέλνουν, αφού έχουν πάρει τα χρήματα! Υπάρχουν πολλές παγίδες και συμβουλή μου: ψωνίζετε ΜΟΝΟ από καταστήματα, προτειμάτε τα γερμανικά και υπάρχουν και μηανές αναζήτησης που κάνουν σύγκριση τιμών ανάμεσα στα καταστήματα!Τι άλλο να κάνω!
Περιμένω..
Απλά δεν έχω γίνει πάρα πολύ πιεστικός ...ακόμα...γιατί μου έχουν πει διάφοροι ότι με τα ΕΛΤΑ μπορεί να έχει έρθει εδώ και 10 μέρες και να ξύνονται κανονικότατα.Άλλος μου έλεγε για Αγγλία - Ελλάδα ... 9 εβδομάδες!! για πακέτο!
Αυτός μου είπε ότι επειδή το έστειλε σε οικονομικό class θα έρθει σε 2-3 εβδομάδες οπότε να περιμένω...
Δεν μου την έχει σπάσει τόσο ότι έχει αργήσει αλλά ότι δεν απαντάει στα emails μου...Προτείνεις κανένα καλό μαγαζί στο εξωτερικό?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Ρε παιδιά το γρουσουζέψαμε το ebay?Αγόρασα κάτι και έχει 3 εβδομάδες που δεν έχει φτάσει...
Αυτός (Γάλλος) μου είπε ότι το έστειλε στο οικονομικό γιαυτό θα κάνει 2-3 εβδομάδες...
Δεν νομίζω να μου έκανε καμιά μαλακία γιατί έχει πολλά θετικά σχόλια (99% δηλαδή)Απλή καθυστέρηση (στην Ελλάδα φυσικά) ή το πακέτο έκανε φτερά???
Έχετε παραλάβει ποτέ **πακέτο **από εξωτερικό σε οικονομική αποστολή???
Κώστα, τι αγόρασες πάλι; Ενδεικτικά απο την εμπειρία μου: από Αμερική έχει κάνει 4,5 εβδομάδες να έρθει, από Ευρώπη 1-4 εβδομάδες, από Hong-Kong 3 εργάσιμες μέρες (αλήθεια λέω), από Αυστραλία 5,5 εβδομάδες και ακόμα περιμένω... Θα έρθει μάλλον....
-
Ο χρήστης andreasp έγραψε:
Ρε παιδιά το γρουσουζέψαμε το ebay?
Αγόρασα κάτι και έχει 3 εβδομάδες που δεν έχει φτάσει...
Αυτός (Γάλλος) μου είπε ότι το έστειλε στο οικονομικό γιαυτό θα κάνει 2-3 εβδομάδες...
Δεν νομίζω να μου έκανε καμιά μαλακία γιατί έχει πολλά θετικά σχόλια (99% δηλαδή)Απλή καθυστέρηση (στην Ελλάδα φυσικά) ή το πακέτο έκανε φτερά???
Έχετε παραλάβει ποτέ **πακέτο **από εξωτερικό σε οικονομική αποστολή???
Κώστα, τι αγόρασες πάλι; Ενδεικτικά απο την εμπειρία μου: από Αμερική έχει κάνει 4,5 εβδομάδες να έρθει, από Ευρώπη 1-4 εβδομάδες, από Hong-Kong 3 εργάσιμες μέρες (αλήθεια λέω), από Αυστραλία 5,5 εβδομάδες και ακόμα περιμένω... Θα έρθει μάλλον....
Αυτά ακούω και ηρεμώ κάπως...απλά είπα...ο μαλάκας απαντάει σε 1 εβδομάδα από τότε που πήρε τα λεφτά...
Τι αγόρασα?
Παντα λεω αν δε το πουλανε στο Ebay δεν μπορεις να το βρεις πουθενα.
Σοφή κουβέντα!
ε...τι άλλο!?!?!http://i8.ebayimg.com/01/i/01/29/92/cb_1.JPG
Πάρα πολύ σπάνιο !
Είναι το τελευταίο αντικείμενο που θα μπορούσε κάποιος να βουτήξει αν άνοιγε το πακέτο!!
-
http://i8.ebayimg.com/01/i/01/29/92/cb_1.JPG
Πάρα πολύ σπάνιο !
Είναι το τελευταίο αντικείμενο που θα μπορούσε κάποιος να βουτήξει αν άνοιγε το πακέτο!!
Ποτέ δεν ξέρεις σε τι χέρια θα πέσει! Αλλά θα έρθει, μην ανησυχείς, μαζί με τα δικά μου απο την Αυστραλία. (Ούτε ο δικός μου seller απαντάει πλέον)
Υ.Γ. Μήπως πάει κανείς στο UK να μου φέρει ένα δερμάτινο σαλόνι RECARO; Δε μου το στέλνουν με courier γαμώτο μου..... -
Ο χρήστης andreasp έγραψε:
http://i8.ebayimg.com/01/i/01/29/92/cb_1.JPG
Πάρα πολύ σπάνιο !
Ποτέ δεν ξέρεις σε τι χέρια θα πέσει! Αλλά θα έρθει, μην ανησυχείς, μαζί με τα δικά μου απο την Αυστραλία. (Ούτε ο δικός μου seller απαντάει πλέον)
Υ.Γ. Μήπως πάει κανείς στο UK να μου φέρει ένα δερμάτινο σαλόνι RECARO; Δε μου το στέλνουν με courier γαμώτο μου.....Α! Είναι το hobby τους να μην απαντάνε μόλις το στείλουν???
Και εσύ από ebay?
-
Ηello ...
Εχω κάνει αρκετές αγορές μέσω ίντερνετ για διάφορα είδη προιόντων (από ηλεκτρονικά μέχρι και αξεσουάρια αυτοκινήτων... ) Μέχρι στιγμής δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα ...
Μόνο μία φορά με αγορά βιβλίων από Αmazon που καθυστέρησε η αποστολή 2 βδομάδες παραπάνω από το κανονικό.... Φυσικά έφταιγε (για άλλη μία φορά) το Ελληνικό κράτος (ΕΛΤΑ) που λόγω Χριστουγέννων είχε κλείσει το μαγαζί για δύο βδομάδες ...Προτείνω σε όσους θέλουν να αγοράσουν μέσω ΝΕΤ να μην κάνουν χρήση γρήγορων αποστολών κυρίως για δύο λόγους:
α. πληρώνουν πολύ παραπάνω
β. πλέον αν η αγορά γίνεται από Αμερική, οι εταιρίες couriers εκτελωνίζουν τα προιόντα και τα έξοδα τα χρεώνεται ο πελάτης ... Φυσικά αν ο πελάτης δεν δεχτεί να τα πληρώσει , τότε δεν λαμβάνει το προϊόν και χρεώνεται και το ποσό αγοράς στη πιστωτική κάρτα.Το μόνο θετικό στην χρήση γρήγορων αποστολών είναι η 'σχετικά' γρήγορη εξυπηρέτηση ... Προσωπικά χρησιμοποιώ την απλή αποστολή των ΕΛΤΑ τα οποία για κάποιο περίεργο λόγο δεν εκτελωνίζουν προϊόντα ...
Οσο για τα eshop sites ... προτείνω αγορές από Αμερικάνικα site. Eίναι ποιο φτηνά, και με περισσότερες επιλογές. Από Ευρωπαικά αποφύγετε τα Αγγλικά (είναι πανάκριβα λόγω Αγγλικής λίρας) ... Υπάρχουν κάποια καλά site Γερμανικά, Τσέχικα, Ουγγαρίας, Ρουμανίας, Αυστραλίας με τρελές τιμές ...
Φυσικά από Ελληνικά site δεν προτείνω κανένα γιατί πολύ απλά ΔΕΝ υπάρχει κανένα της προκοπής ... Και κάποια που κάνουν κάποιες μικροπροσπάθειες, μάλλον ψάχνουν για Ωνάσηδες ... -
Δεν είναι σωστό να καταδικάζεις όλα τα ελληνικά sites. Εξαρτάται από το τι προϊόντα ψάχνεις.
π.χ. το Protoporia.gr έχει καλές τιμές σε βιβλία και το e-shop.gr επίσης πάρα πολύ καλές τιμές για υπολογιστές.
Το Αγγλικό Amazon το θεωρώ από τα πιο φθηνά σε σχέση παντα με βιβλία, μουσικά cd ή dvd. Και σου έρχονται σε 3 ημέρες! Ασε που μπορείς σε καινούργια βιβλία να κάνεις Pre-order και την ημέρα έκδοσης να στο στείλουν! Σιγά μην περιμένεις να έρθει στην Ελλάδα 6 μήνες αργότερα!
Το Αμερικάνικο Amazon δεν έχει τρομερή διαφροά σε τιμές, έχει όμως μεγαλύτερη καθυστέρηση στην αποστολή. Από 5 - 8 εβδομάδες!
Οσο για το e-bay δεν έχω ασχοληθεί αλλά ξέρω οτι υπάρχει μία υπηρεσία για τις πιστωτικές κάρτες το Pen-Pal (ή κατι τετοιο) όπου η χρέωση γίνεται μέσα από αυτούς. Σίγουρα θα σε καλύπτουν και για καποια περίπτωση που το προϊόν δεν έρθει ποτέ. Σε καμία περίπτωση παντως να μην δίνετε την πιστωτική σας σε ιδιώτες!
-
Μετά από αρκετό χρόνο απουσίας να 'μαι πάλι εδώ. Γράφω σ΄ αυτό το θέμα γιατί έχω μεγάλη εμπειρία με το e-bay (είμαι μέλος σχεδόν 3 χρόνια και κάνω δημοπρασίες για συλλεκτικά είδη (γραμματόσημα & κερματα)).
Στο e-bay μπορείτε να βρείτε σχεδόν τα πάντα!!! Στις αγορές που έκανα κατά καιρό είχα μόνο σε μία περίπτωση πρόβλημα (ευτυχός το ποσό ηταν πολύ μικρό). Βασικό είναι να βλέπετε την αξιολόγηση του χρήστη. Καλό είναι να έχει πάνω από 100 αξιολογήσεις και ποσοστό πάντα μεγαλύτερο από το 99%.
Μπορείτε να βρείτε είδη σε φανταστικές τιμές (κυρίως τώρα με την διαφορά που έχει το ευρώ με το δολλάριο). Μία από τις τελευταίες μου αγορές ήταν μία κάμερα sony PC330 η οποία μου στοίχισε συνολικά 1600 ευρώ (με 1000 δολλάρια extra) συμπεριλαμβανομένων ταχυδρομικά έξοδα και τέλη εκτελωνισμού (που είναι περίπου το 35% της αξίας του είδους!!!!! και ευτυχώς που είπα στον πωλητή να γράψει την μισή αξία στην απόδειξη που υπάρχει έξω από το πακέτο). Η αξία της κάμερας μόνο στην Ελλάδα είναι 2000 ευρώ περίπου!!!!
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2973725066&ed=1074444656000&ssPageName=ADME:B:EOT:US:3
Για την πληρωμή μπορείτε να στέλνετε τα χρήματα μετρητά με συστημένο γράμμα ή μέσω πιστωτικής κάρτας χρησιμοποιόντας το PAYPAL (site αγορασμένο από το e-bay) το οποίο είναι ένα από τα πιο ασφαλές site πληρωμών (για να γίνεται μέλος και να μπορείτε να στείλετε χρήματα σε κάποιον χρειάζεται κάρτα Mastercard ή American express).
Αυτά προς το παρόν. Ελπίζω να μη σας κούρασα και κυρίως να βοήθησα κάπως. -
Ο χρήστης salome έγραψε:
Δεν είναι σωστό να καταδικάζεις όλα τα ελληνικά sites. Εξαρτάται από το τι προϊόντα ψάχνεις.π.χ. το Protoporia.gr έχει καλές τιμές σε βιβλία και το e-shop.gr επίσης πάρα πολύ καλές τιμές για υπολογιστές.
Eχεις δίκιο ...
Βασικά αναφερόμουν σε Ελληνικά eshop με είδη (αξεσουάρ)αυτοκινήτων ...Φυσικά ΚΑΙ υπάρχουν αξιόλογες Ελληνικές προσπάθειες γενικά σε eshops ...
π.χ. eshop.gr, kalogeropoulos.gr, ram-shop.gr κλπ... -
Ο χρήστης salome έγραψε:
Δεν είναι σωστό να καταδικάζεις όλα τα ελληνικά sites. Εξαρτάται από το τι προϊόντα ψάχνεις.π.χ. το Protoporia.gr έχει καλές τιμές σε βιβλία και το e-shop.gr επίσης πάρα πολύ καλές τιμές για υπολογιστές.
Το Αγγλικό Amazon το θεωρώ από τα πιο φθηνά σε σχέση παντα με βιβλία, μουσικά cd ή dvd. Και σου έρχονται σε 3 ημέρες! Ασε που μπορείς σε καινούργια βιβλία να κάνεις Pre-order και την ημέρα έκδοσης να στο στείλουν! Σιγά μην περιμένεις να έρθει στην Ελλάδα 6 μήνες αργότερα!
Το Αμερικάνικο Amazon δεν έχει τρομερή διαφροά σε τιμές, έχει όμως μεγαλύτερη καθυστέρηση στην αποστολή. Από 5 - 8 εβδομάδες!
Οσο για το e-bay δεν έχω ασχοληθεί αλλά ξέρω οτι υπάρχει μία υπηρεσία για τις πιστωτικές κάρτες το Pen-Pal (ή κατι τετοιο) όπου η χρέωση γίνεται μέσα από αυτούς. Σίγουρα θα σε καλύπτουν και για καποια περίπτωση που το προϊόν δεν έρθει ποτέ. Σε καμία περίπτωση παντως να μην δίνετε την πιστωτική σας σε ιδιώτες!
Ναι το Pay Pal είναι ....απλά είσαι σίγουρος (/η) ότι ο άλλος πήρε τα λεφτά οπότε δεν μπορεί να σου πει ότι δεν πήρε τίποτα!
Αλλά μετά πάλι υπάρχει ρίσκο...
-
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
Σου χρεώνουν ΦΠΑ 18% η σου χρεώνουν οτι αυτοι νομίζουν; Το πακέτο σου έρχεται σπίτι η πρέπει να το πάρεις απο το τελωνείο.Στον φίλο μου που του ήρθε ανταλλακτικό από Αυστραλία του χρεώσανε ΦΠΑ 18% επί της αξίας που έλεγαν τα χαρτιά που συνοδεύαν το πακέτο.
Δεν το κρατάνε στο τελωνείο. Δεν ξέρω αλλά υποθέτω ότι σου έρχεται χαρτί για να πληρώσεις σαν αντικαταβολή και στη χειρότερη περίπτωση να πρέπει να πας στο ταχυδρομείο....Για όποιους θέλουν μικρά αντικείμενα από Αγγλία υπόσχομαι γρηγορότερα από 9 εβδομάδες (αφού κατεβαίνω Ελλάδα κάθε 5-6 Σαββατοκύριακα) και δωρεάν. (πρέπει όμως να μου έρθουν σπίτι στο Λονδίνο γιατί δεν έχω αυτοκίνητο...) Για σαλόνι Recaro.....δύσκολο!
-
Βασικό στο ebay είναι να βλέπεις τα σχόλια από προηγούμενες αγορές. Από εκεί και πέρα ξέρω ότι ισχύει κάποιο είδος ασφάλισης σε περίπτωση που το προϊόν δε φτάσει στον παραλήπτη, για οποιονδήποτε λόγο. Σε αυτή την περίπτωση το ebay μπορεί να καλύψει τον αγοραστή μέχρι και 200$ νομίζω. Δε γνωρίζω αν αυτό ισχύει για όλους τους χρήστες παγκοσμίως όμως ή μόνο για τους Αμερικάνους. Αυτό απαιτεί κάποιου είδους 'ειδική' εγγραφή από τον πωλητή, ο οποίος μάλλον αν κάνει καμιά απατεωνιά περισσότερα θα χάσει παρά θα κερδίσει. Τώρα για την ασφάλεια του προϊόντος κατά την αποστολή υπάρχει πάντα και η δυνατότητα του ασφαλισμένου πακέτου έτσι ώστε να ξέρεις ανα πάσα στιγμή που βρίσκεται και σε περίπτωση κλοπής (σπασίματος....μπλα μπλα) να ζητήσεις αποζημίωση.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σου χρεώνουν ΦΠΑ 18% η σου χρεώνουν οτι αυτοι νομίζουν; Το πακέτο σου έρχεται σπίτι η πρέπει να το πάρεις απο το τελωνείο.
Στον φίλο μου που του ήρθε ανταλλακτικό από Αυστραλία του χρεώσανε ΦΠΑ 18% επί της αξίας που έλεγαν τα χαρτιά που συνοδεύαν το πακέτο.
Δεν το κρατάνε στο τελωνείο. Δεν ξέρω αλλά υποθέτω ότι σου έρχεται χαρτί για να πληρώσεις σαν αντικαταβολή και στη χειρότερη περίπτωση να πρέπει να πας στο ταχυδρομείο....Για όποιους θέλουν μικρά αντικείμενα από Αγγλία υπόσχομαι γρηγορότερα από 9 εβδομάδες (αφού κατεβαίνω Ελλάδα κάθε 5-6 Σαββατοκύριακα) και δωρεάν. (πρέπει όμως να μου έρθουν σπίτι στο Λονδίνο γιατί δεν έχω αυτοκίνητο...) Για σαλόνι Recaro.....δύσκολο!
Πότε θα γίνουμε Ευρωπαίοι και ....στα ταχυδρομεία, η μήπως καλλήτερα βραδυδρομεία.
9 Εβδομάδες για να σου έρθει πακέτο απο την Αγγλία. Εγώ κανο 5-6 ημέρες για να πάρα πακέτο απο το West Coast.
-
Δε ξέρω, αλλά εγώ πριν λίγο καιρό που είχα αγοράσει από Καναδά κάτι εξαρτήματα για το αυτοκίνητο ήρθαν στο σπίτι μου μέσα σε μια βδομάδα με ελληνικά ταχυδρομία. Έχω την εντύπωση ότι το πόσο γρήγορα θα φτάσει κάτι έχει να κάνει και με τον αποστολέα. Μόνο παράπονο ότι μου το παράτησε ο ταχυδρόμος στην μάντρα...με κινδυνο να το αρπάξει κάνας περαστικός
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Α! Είναι το hobby τους να μην απαντάνε μόλις το στείλουν???
Και εσύ από ebay?Τώρα τελευταία έτσι φαίνεται...
Και εγώ ebayer είμαι.
Online Αγορές (eBay, Amazon.com κ.λ.π.)