-
R>e: Online Αγορές (eBay, Amazon.com κ.λ.π.)
Δημοσίευσηαπό socratesn » 01/03/13 23:12
Aν χρειαστει να στειλω κατι με αντικαταβολη,σε ποσο καιρο θα παρω τα χρηματα μου?Υπαρχει καποια εταιρια που ειναι καλυτερη απο τις υπολοιπες σ αυτη την υπηρεσια?Κινδυνος να χασω τα χρηματα παιζει??Ουφ τα ειπα,ThanksΣτειλτο με τα ΕΛ.ΤΑ. Θ τα πάρεις τα χρήματα σου γρηγορότερα από κάποια εταιρία ταχυμεταφορών..Να τα χάσεις αποκλειεται...Ο ταχυδρόμος θα αφησει ειδοποιητηριο στον παραλήπτη..Ο παραλήπτης θα πάει να παραλάβει το αντικείμενο στο ταχυδρομείο..Θα πληρώσει και θα υπογράψει οτι το παρέλαβε..Η επιταγή αντικαταβολής θα σου επιστραφεί και θα λάβεις τα χρήματα.Αν ο παραλήπτης δεν το παραλάβει δεν θα παραλάβεις τα χρηματά σου και απλά θα 'χάσεις ¨τα ταχυδρομικά έξοδά σου.....
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Ο τελωνειακός δασμός εισπράττεται **πάντοτε **από τη χώρα που γίνεται εισαγωγή του προϊόντος, για να προστατεύεται η εγχώριά της αγορά. Αν στείλεις δέμα από Ελλάδα στην Αμερική, ο μόνος που θα έχει πιθανή επιβάρυνση είναι ο Αμερικάνος, γιατί στη δική του χώρα γίνεται η εισαγωγή, και άρα αυτός θα αντιμετωπίσει κίνδυνο να του επιβληθεί δασμός. Εσύ θα χρεωθείς μόνο τα μεταφορικά του προϊόντος και όχι το δασμό.
Ναι αυτό είναι λογικό όπως το λες. Έλεγα μήπως ξέρει κανείς για το εάν πληρώνει όντως τελωνείο ο αμερικάνος ή όχι, για να μην του βγουν κερατιάτικα από το πουθενά...
Aυτο δε μπορεις να το ξερεις,ομως αν ο Αμερικανος θελει να αγορασει απο σενα,προφανως εχει λαβει υποψιν του και την παραμετρο του τελωνειου.Συνεπως δε χρειαζεται να σε αγχωνει εσενα τουλαχιστον τον θεμα αυτο
@vangskg Σ ευχαριστω πολυ.Κατατοπιστικοτατος -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
τυμβωρυχος;
τυχαία λέξη στο λεξικό, ή μοιάζουν κάπως οι τυμβωρύχοι;
'Ηταν μεγαλοσωμος ο μακαριτης' κτλ που λεμε οταν βλεπουμε καποιον με οτι ναναι νουμερο στα ρουχα
Eξακολουθώ να μην βλέπω την σχέση των ρούχων του μακαρίτη με τον τυμβωρύχο
-
άνοιξε ένα τάφο για να κλέψει τα ρούχα του πτώματος, αλλά του έτυχε μεγαλόσωμο ...
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Τελικά η παραγγελία ήρθε (καιρό τώρα) απροβλημάτιστα από το αμέρικα! Ερώτημα, εγώ μπορώ να πουλήσω απροβλημάτιστα στην αμερική ή υπάρχει πιθανότητα να έχω θέματα με τελωνεία αντίστοιχα με όσα μπορούν να προκύψουν από αμερική για Ελλάδα? Μιλάμε για πακέτο περίπου Α4 βάρους 0,5-1 κιλού...Ο τελωνειακός δασμός εισπράττεται **πάντοτε **από τη χώρα που γίνεται εισαγωγή του προϊόντος, για να προστατεύεται η εγχώριά της αγορά. Αν στείλεις δέμα από Ελλάδα στην Αμερική, ο μόνος που θα έχει πιθανή επιβάρυνση είναι ο Αμερικάνος, γιατί στη δική του χώρα γίνεται η εισαγωγή, και άρα αυτός θα αντιμετωπίσει κίνδυνο να του επιβληθεί δασμός. Εσύ θα χρεωθείς μόνο τα μεταφορικά του προϊόντος και όχι το δασμό.
Ναι αυτό είναι λογικό όπως το λες. Έλεγα μήπως ξέρει κανείς για το εάν πληρώνει όντως τελωνείο ο αμερικάνος ή όχι, για να μην του βγουν κερατιάτικα από το πουθενά...
Να σου πω την προσωπική μου εμπειρία, όσα δέματα(αρκετές εκατοντάδες) έχω στείλει ΗΠΑ, είχανε φτάσει όλα -εκτός από 2-3 χαμένα και επιστροφές λόγω μη παραλαβής, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση στον παραλήπτη. ΤΑ μεγέθη ήταν από Α6-Α4 φάκελοι με βάρος από 30gr μέχρι μισό κιλό.
Στέλνω συστημένα με ΕΛΤΑ, εκεί παραδίδεται με usps(ειδοποίηση και παραλαβή από το ταχυδρομείο με υπογραφή), συνήθως κάνει 10-20 μέρες να φτάσει. Από Ελλάδα, φεύγουν σε 2-3 μέρες και τον περισσότερο χρόνο τον τρώει η καθυστέρηση του ταχυδρομείου εκεί. Επίσης το tracking στο usps είναι λίγο γτπ, μερικές φορές δεν δείχνει status έως ότου το παραλάβει ο άλλος, τότε εμφανίζει μαζεμένα όλα τα βήματα.
Αυτή είναι η φτηνότερη λύση, εμένα τουλάχιστον βολεύει αρκετά.
Αν τώρα θες να τα στέλνεις με courier, θα σου ζητήσουνε περιεχόμενο και πιθανότατα τηλέφωνο παραλήπτη, και πολύ πιθανό να έχει δασμούς από το αμερικάνικο τελωνείο. Επίσης το κόστος αποστολής είναι πάνω από 5πλάσιο σε σχέση με ελτα. -
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
...Κατατοπιστικότατος!!
-
για αγορα απο merimobile κ πληρωμη paypal
υπαρχει ενδεχομενο χρεωσης διαφορετικης σε αυτη που βλεπω sto checkout
λογω διαφορετικης ισοτιμιας? ισως κ προμηθειας....προφανως.....
χρεωθηκα 20 περιπου ευρω παραπανω σε ποσο 550....ακυρα μπερδευτηκα με ενα εκπτωτικο κουπονι ολα οκ......
-
παιδιά ψάχνοντας βρήκα αυτό το site για παπούτσια αθλητικά..
πιστεύετε ότι είναι γνήσια ΝΙΚΕ ή μαιμουδιάρικα ?
μου φάνηκαν πολύ φτηνά και έχει και δωρεάν shipping..
τι λέτε? http://www.justdonike.net/nike-air-max-2013/nike-air-max-2013-shoes-white-blue.html
αν όχι από εδώ , έχει κανείς να προτείνει για ΝΙΚΕ (εκτός από ebay ή amazon..) -
Βγες οπως μπηκες ASAP
Για nike γνησια θα κοιτας εκτος του προφανους nike.com,eastbay.com,http://www.jdsports.co.uk/home,http://www.size.co.uk/home και footlocker.com(ιδια πραγματα με το eastbay) κ απο Ελλαδα ειναι 2-3 αξιοπιστα,αλλα αν θες στα στελνω με πμ για να μη κανω διαφημιση -
ευχαριστώ πολύ , αν θες στείλε μου π.μ
-
Tο εχεις
-
και εδώ πμ-ακι...
-
όχι ακριβώς on topic αλλά έχει κάποια σχέση..Έστειλα ένα συστημένο στο εξωτερικό αλλά ο παραλήπτης δεν το παρέλαβε ποτέ,..Πέρασαν πολλοί μήνες..Μάλλον χάθηκε..Τί κάνω σε αυτή την περίπτωση?Δικαιούμαι αποζημίωση?
-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
όχι ακριβώς on topic αλλά έχει κάποια σχέση..Έστειλα ένα συστημένο στο εξωτερικό αλλά ο παραλήπτης δεν το παρέλαβε ποτέ,..Πέρασαν πολλοί μήνες..Μάλλον χάθηκε..Τί κάνω σε αυτή την περίπτωση?Δικαιούμαι αποζημίωση?Θα παρεις τα ΕΛΤΑ να ρωτησεις τι εγινε..αυτοι εχουν συστημα και βλεπουν αν οντως το παρελαβε ή οχι,το οnline που εχουν στο site σταματαει στα συνορα την πληροφορηση.
-
Ο χρήστης pierce21 έγραψε:
Πήρα στις 8/2 , 2 πράγματα από το Αγγλικό amazon (διαφορετικοί πωλητές), το ένα έφυγε την ίδια μέρα και στις 13 ήταν εδώ . Το δεύτερο , έφυγε στις 11 ( το οποίο ήταν με FREE Super Saver Delivery 7-10 ημέρες) και ακόμα...έρχεται . Μια μπαταρία για το lap top είναι, να αρχίσω να ανησυχώ; (δεν υπάρχει tracking number)update
Μιας και έκλεισα μήνα σχεδόν, είπα να τους στείλω ένα email , να τους πώ ότι μπαταρία γιόκ και μου απάντησαν ότι πιθανότατα έχει χαθεί το πακέτο, οπότε θα προχωρήσουν σε refund. Αν τώρα έρθει στο μεταξύ το πακέτο, σε 15 μέρες θα μου στείλουν email και αν είναι θα ξαναβάλουν την χρέωση
-
το expansys.gr μου ζητησε αφου δεχτηκε τα χρηματα απο το Paypal,proof of adress που εγω δεν εχω κατι,επειδη μεσολαβει σ/κ και θα μαθω δευτερα αν θα δεχτουν ή οχι αυτο που τους εστειλα ρωταω κ εδω μηπως ξερει καποιος ισα να με βγαλει απο το αγχος.
Yπαρχει περιπτωση να δεχτουν τετοιο ''αποδεικτικο''?
-
σε ποκερσαιτ τους είχα βγάλει φωτογραφία απλό λογαριασμό και όλα καλα...
-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
όχι ακριβώς on topic αλλά έχει κάποια σχέση..Έστειλα ένα συστημένο στο εξωτερικό αλλά ο παραλήπτης δεν το παρέλαβε ποτέ,..Πέρασαν πολλοί μήνες..Μάλλον χάθηκε..Τί κάνω σε αυτή την περίπτωση?Δικαιούμαι αποζημίωση?για αρχή μπες εδώ http://www.elta.gr/el-gr/εν%C ... CF%85.aspx
να δεις μέχρι που έφτασε το αντικείμενο... αν περασε τα σύνορα, δεν φαίνεται στο ελληνικό σύστημα αλλά με ένα τηλ μπορούν να σου πουν που εμφανίστηκε τελευταία φορά... τους ζήτας να κάνουν μια αναζήτηση και λογικά κάτι θα γίνει... δέματα με κωδικό δύσκολα χάνονται...τώρα για αποζημίωση, εξαρτάται... το ασφάλισες? αν έκανες απλή είναι γύρο στα 25ευρά, αν όχι δεν δικαιούσαι τίποτα
περίμενα και εγώ βαρβάτο δέμα από Γερμανία που από λάθος δεν ασφαλίστηκε και είχα ψάξει τα πάντα...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
σε ποκερσαιτ τους είχα βγάλει φωτογραφία απλό λογαριασμό και όλα καλα...Το θεμα ειναι οτι δεν εχω ουτε τετοιο(παει στο γραφειο του πατερα κ ειναι καποια χιλιομετρα μακρια )
Αυτο το δελτιο επισκεψης τεχνικου ουτε καν πιστευω δε θα το δεχτω.Τζαμπα χανω 5 μερες τωρα -
Το συστημένο μου έφυγε απο Θεσσαλονίκη,πήγε στο Κ.Δ Θεσσαλονίκης από εκει στην Αθήνα από όπου έφυγε και μετά από 2 μέρες πήγε στο Ζάγκρεμπ.Την επόμενη έφτασε στον τελικό προορισμό στη Ριέκα όπου δεν έφτασε ειδοποιητήριο στον παραλήπτη...Ο παραλήπτης πήγε με το tracking number στο τοπικό ταχυδρομείο όπου του είπαν ότι δεν βρίσκουν το γράμμα.... κρίμα...Θα κάνω αίτηση αναζήτησης για να πάρω επίσημη απάντηση από τα Κροατικά ταχυδρομέια..
Online Αγορές (eBay, Amazon.com κ.λ.π.)