-
και γιατί δε ζήτησες ως 'δώρο' την επισκευή του αεροκλίματος;;
με τετοιους φίλους... κλπ κλπ
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
τι σημαίνει 'δωροεπιταγή' ; πώς την τσίμπησες δλδ;ρωτάω εγώ σαν καφρος δλδ εσένα που εισαι σάιμπερ και καλά
Μπορεί να πάρει τα λεφτά του - αγοράζει κάτι, το πάει πίσω την άλλη μέρα (ΔΟΑ) και παίρνει τα € πίσω ..
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
απο προσωπικη εμπειρια, οσους free DLNA server ειχα δοκιμασει σε λαπτοπ, με απογοητευσαν!
Τωρα εχω καποιον Twonky που ερχεται μαζι με το WD mybook live. Καλος ειναι, αλλα απο καποια αναβαθμιση και μετα δεν αναγνωριζει εξωτερικους υποτιτλους..??
Απλα μου εβαλε εργασια 5 λεπτων (τους ενσωματωνω στις ματροσκες)εχω εγκαταστησει το Plex Media Server και εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος. και το πιο σημαντικο μετατρεπει τα DTS σε 2.0, σε περιπτωση που εχεις π.χ. LG τηλεοραση για να παιξει ο ηχος (η LG δεν εχει αγορασει αδεια απο την Dolby οποτε οτιδηποτε βιντεο εχει DTS ηχο, δεν μπορει να το παιξει)
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μπορώ να προσθέσω δυνατότητα DLNA στο laptop μου;απο προσωπικη εμπειρια, οσους free DLNA server ειχα δοκιμασει σε λαπτοπ, με απογοητευσαν!
Τωρα εχω καποιον Twonky που ερχεται μαζι με το WD mybook live. Καλος ειναι, αλλα απο καποια αναβαθμιση και μετα δεν αναγνωριζει εξωτερικους υποτιτλους..??
Απλα μου εβαλε εργασια 5 λεπτων (τους ενσωματωνω στις ματροσκες)Η καλύτερη επιλογή εξαρτάται από την μάρκα της TV. Είχα γράψει σε προηγούμενο μήνυμα πως, το πρότυπο DLNA δεν ακουμπάει το θέμα .srt υποτίτλων οπότε εξαρτάται από την υλοποίησή του από τον εκάστοτε κατασκευαστή αν θα δουλέψει αυτό το κομμάτι ή όχι.
Στο θέμα αυτό λοιπόν η Samsung πάει άψογα. Χρησιμοποιώ το Samsung All Share στον ΗΥ και βλέπω τα πάντα στην TV μαζί με Ελληνικούς υποτίτλους. Δεν έχω ψάξει για free προγράμματα αλλά έχω διαβάσει πως υπάρχουν κάποια που δουλεύουν καλά. -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Στο θέμα αυτό λοιπόν η Samsung πάει άψογα. Χρησιμοποιώ το Samsung All Share στον ΗΥ και βλέπω τα πάντα στην TV μαζί με Ελληνικούς υποτίτλους. Δεν έχω ψάξει για free προγράμματα αλλά έχω διαβάσει πως υπάρχουν κάποια που δουλεύουν καλά.
εξήγα εξήγα εξήγα
-
Τι να πω παραπάνω; Αν αγοράσεις Samsung TV, κατεβάζεις στον ΗΥ σου το samsung all share, το εγκαθιστάς, κάνει έλεγχο και βρίσκει τα αρχεία αναπαραγωγής (video, μουσική κ.λπ.) και είσαι έτοιμος. Από την TV, πας στο μενού των πηγών, βρίσκεις τον ΗΥ μέσω του all share και αναπαράγεις ό,τι θες.
Ένας άλλος τρόπος αναπαραγωγής είναι να παίξεις κάτι στον ΗΥ και να αναπαραχθεί σε όποια all share συσκευή υπάρχει στο τοπικό δίκτυο. Δες ένα παράδειγμα:
-
http://www.ebay.de/itm/Samsung-UE-40ES6 ... 4d04265410 με τις ευχές σου δλδ;
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Τι να πω παραπάνω; Αν αγοράσεις Samsung TV, κατεβάζεις στον ΗΥ σου το samsung all share, το εγκαθιστάς, κάνει έλεγχο και βρίσκει τα αρχεία αναπαραγωγής (video, μουσική κ.λπ.) και είσαι έτοιμος. Από την TV, πας στο μενού των πηγών, βρίσκεις τον ΗΥ μέσω του all share και αναπαράγεις ό,τι θες.Ένας άλλος τρόπος αναπαραγωγής είναι να παίξεις κάτι στον ΗΥ και να αναπαραχθεί σε όποια all share συσκευή υπάρχει στο τοπικό δίκτυο.
νομιζω οτι την αναπαραγωγη των υποτιτλων την καθοριζει το dlna software και οχι η τηλεοραση. παρομιο προβλημα με τα ελληνικα συναντησα με το nero media encode και με το plex επαιξε κατευθειαν. εκτος και εαν η samsung δουλευει με αλλη λογικη.
-
Δεν διαφωνώ. Όμως το DLNA σαν software υπάρχει και στην TV και στον ΗΥ. Δεν ξέρω πως θα δουλέψει το πράγμα αν π.χ. σηκώσω στο NAS ή στον ΗΥ, DLNA server που δεν θα είναι της Samsung αλλά άλλης εταιρίας.
Από την άλλη πλευρά, βλέπω δύσκολο να δουλέψει το all share στον ΗΥ (η DLNA υλοποίηση της Samsung δλδ.) με TV άλλης μάρκας.@Joe Bar Team σαν μάρκα η Samsung μου αρέσει. Αν σε ικανοποιεί το μέγεθος και οι δυνατότητες της συγκεκριμένης TV, go for it
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Στο θέμα αυτό λοιπόν η Samsung πάει άψογα. Χρησιμοποιώ το Samsung All Share στον ΗΥ και βλέπω τα πάντα στην TV μαζί με Ελληνικούς υποτίτλους. Δεν έχω ψάξει για free προγράμματα αλλά έχω διαβάσει πως υπάρχουν κάποια που δουλεύουν καλά.
+1
Συνεργάζεται άψογα το all share και με το laptop/pc και με το κινητό. Κάποιες φορές δεν βλέπει τους υπότιτλους βέβαια αλλά αυτό διορθώνεται.
-
Έχει δουλέψει κανείς τηλεόραση LG με DLNA και Plex Media Server ή κάτι ανάλογο; Δείχνει ελληνικούς υπότιτλους; Γιατί διαβάζω ότι έχει πρόβλημα η σύνδεση DLNA με τους υπότιτλους γενικά.
-
Έχουμε το εξής θεματάκι:
Στο καθιστικό υπάρχει μια samsung, ψηφιακή. Σε άλλο δωμάτιο υπηρχε μια αρχαία 14άρα, που αντικαταστάθηκε με μια samsung 22''. To πρόβλημα είναι (και ανακαλύφθηκε μετά από διάφορες δοκιμές) ότι για να παίξει σωστά η καινούρια, πρέπει όχι απλά να είναι κλειστή η μεγάλη, αλλά να βγεί και το καλώδιο της κεραίας από την πρίζα! Προφανώς είναι θέμα απωλειών/ενίσχυσης, και δεδομένου ότι μένω σε πολυκατοικία με κεντρική κεραία, τι επιλογές έχω; Βάζω ενισχυτή, και που; Βάζω ανεξάρτητη κεραία (φτου κακά); Παιζει καμιά λύση με εσωτερική κεραία;
ΥΓ. Υπάρχει περίπτωση να βελτιωθεί η κατάσταση με κάποια ρύθμιση; (φαντάζομαι όχι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις).
-
Η κάθε πρίζα έχει διαφορετικά dB (έτσι την αγοράζεις, λες πόσα dB θέλεις).
Μπορείς να δοκιμάσεις άλλες πρίζες για να παίζουν και οι δύο ταυτοτόχρονα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έχει δουλέψει κανείς τηλεόραση LG με DLNA και Plex Media Server ή κάτι ανάλογο; Δείχνει ελληνικούς υπότιτλους; Γιατί διαβάζω ότι έχει πρόβλημα η σύνδεση DLNA με τους υπότιτλους γενικά.Διάβασε το τοπικό της LG στο avclub και βάλε εκεί την ερώτηση μπας και έχει κάποιος το σετάκι που λες.
-
Έχω μία τηλεόραση Samsung led 1 έτους κ εδώ στη Γερμανία υπάρχει ακόμη το αναλογικό σήμα. Συνδέω την τηλεόραση στον τοίχο κ βλέπω τα βασικά κανάλια, αλλά όχι τόσο καθαρά όσο θα έβλεπε κανείς τα ψηφιακά. Βλέπω δλδ αναλογικά ακόμη.
Τί χρειάζεται για να δω ψηφιακά? Να βάλω αποκωδικοποιητή μεταξύ του τοίχου κ της τηλεόρασης? Τί είδους αποκωδικοποιητή? DVB-T Receiver? Πήγα στο media markt κ μου είπαν να βάλω μία κεραία DVB-T, η οποία απ' ότι κατάλαβα δεν δίνει ψηφιακό σήμα, αλλά είναι καλύτερη από το αναλογικό...
ποια λύση να επιλέξω? ο receiver μου φαίνεται καλύτερη λύση? θα δουλέψει σίγουρα?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έχει δουλέψει κανείς τηλεόραση LG με DLNA και Plex Media Server ή κάτι ανάλογο; Δείχνει ελληνικούς υπότιτλους; Γιατί διαβάζω ότι έχει πρόβλημα η σύνδεση DLNA με τους υπότιτλους γενικά.η lg 32ls5600 με το τελευταιο firmware, εχει καποιο θεμα με τους υποτιτλους. οταν την δουλευω με το plex media server δεν εμφανιζει υποτιτλους, ενω με το nero media παιζει αψογα. θα το ψαξω περισσοτερο τις επομενες ημερες καθως το nero δεν κανει μετατροπη το dts σε 2.0. σιγουρα καποιο fix θα υπαρχει
-
Ρε γμτ πήγα να βάλω την 40ρα στη βάση που είχα αλλά θέλει μεγαλύτερες βίδες, Μ8.
Ξέρετε επίσης αν μπορώ ν αλλάξω σειρά στα κανάλιαΌποιος ενδιαφέρεται δίνω την προηγούμενη tv 32ρα samsung σειρά 6, είναι καλό μόνιτορ
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Έχω μία τηλεόραση Samsung led 1 έτους κ εδώ στη Γερμανία υπάρχει ακόμη το αναλογικό σήμα. Συνδέω την τηλεόραση στον τοίχο κ βλέπω τα βασικά κανάλια, αλλά όχι τόσο καθαρά όσο θα έβλεπε κανείς τα ψηφιακά. Βλέπω δλδ αναλογικά ακόμη.Τί χρειάζεται για να δω ψηφιακά? Να βάλω αποκωδικοποιητή μεταξύ του τοίχου κ της τηλεόρασης? Τί είδους αποκωδικοποιητή? DVB-T Receiver? Πήγα στο media markt κ μου είπαν να βάλω μία κεραία DVB-T, η οποία απ' ότι κατάλαβα δεν δίνει ψηφιακό σήμα, αλλά είναι καλύτερη από το αναλογικό...
ποια λύση να επιλέξω? ο receiver μου φαίνεται καλύτερη λύση? θα δουλέψει σίγουρα?
Ερώτηση Νο.2 :
Αυτά τα 2 καλώδια φαίνονται ίδια...
http://www.ebay.de/itm/5m-HDMI-Kabel-1- ... 811wt_1186
http://www.ebay.de/itm/150885921786?ssP ... 3790wt_952
Θέλω καλώδιο 5 μέτρων HDMI. Είχα αγοράσει ένα καλώδιο μήκους 1,5m αλλά αν θυμάμαι καλά κόστιζε γύρω στα 15€ στο media markt και είναι καλό ποιοτικώς... Για 5m βρίσκω στο ebay ανάμεσα στα υπόλοιπα αυτά ως πιο καλά... Υπάρχει θέμα με τη μεταφορά σήματος ή όλα την ίδια δουλειά κάνουν? Να ψάξω κάπου αλλού? Στο media markt για να πω την αλήθεια δε βρήκα 5m χθες... -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Έχω μία τηλεόραση Samsung led 1 έτους κ εδώ στη Γερμανία υπάρχει ακόμη το αναλογικό σήμα. Συνδέω την τηλεόραση στον τοίχο κ βλέπω τα βασικά κανάλια, αλλά όχι τόσο καθαρά όσο θα έβλεπε κανείς τα ψηφιακά. Βλέπω δλδ αναλογικά ακόμη.
Τί χρειάζεται για να δω ψηφιακά? Να βάλω αποκωδικοποιητή μεταξύ του τοίχου κ της τηλεόρασης? Τί είδους αποκωδικοποιητή? DVB-T Receiver? Πήγα στο media markt κ μου είπαν να βάλω μία κεραία DVB-T, η οποία απ' ότι κατάλαβα δεν δίνει ψηφιακό σήμα, αλλά είναι καλύτερη από το αναλογικό...
Ερώτηση Νο.2 :
Θέλω καλώδιο 5 μέτρων HDMI. Είχα αγοράσει ένα καλώδιο μήκους 1,5m αλλά αν θυμάμαι καλά κόστιζε γύρω στα 15€ στο media markt και είναι καλό ποιοτικώς... Για 5m βρίσκω στο ebay ανάμεσα στα υπόλοιπα αυτά ως πιο καλά... Υπάρχει θέμα με τη μεταφορά σήματος ή όλα την ίδια δουλειά κάνουν? Να ψάξω κάπου αλλού? Στο media markt για να πω την αλήθεια δε βρήκα 5m χθες...Θεωρω ιδιαιτερως απιθανο τηλεοραση LED ενος ετους να μην εχει ενσωματομενο ψηφιακο δεκτη!
Απλα πρεπει να επιλεξεις να βλεπεις τα ψηφιακα (θα πρεπει να εχει ενα κουμπι TV/R ή καπως ετσι το χειριστηριο σου).
Αν το πατησεις, θα εναλασσεται μεταξυ αναλογικου/ψηφιακου/ραδιοφωνου.
Επισης λογικα, δεν χρειαζεσαι καμμια εγκατασταση κεραιας. Οπως εισαι τωρα, θα πιανεις και τα ψηφιακα.
Ριξε μια ματια στο manual της τηλεορασης σου, για το πως κανεις σαρωση για να βρεις τα ψηφιακα
Με τα HDMI που εχεις ποσταρει, δεν θα εχεις κανενα προβλημα -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Ερώτηση Νο.2 :
Θέλω καλώδιο 5 μέτρων HDMI. Είχα αγοράσει ένα καλώδιο μήκους 1,5m αλλά αν θυμάμαι καλά κόστιζε γύρω στα 15€ στο media markt και είναι καλό ποιοτικώς... Για 5m βρίσκω στο ebay ανάμεσα στα υπόλοιπα αυτά ως πιο καλά... Υπάρχει θέμα με τη μεταφορά σήματος ή όλα την ίδια δουλειά κάνουν? Να ψάξω κάπου αλλού? Στο media markt για να πω την αλήθεια δε βρήκα 5m χθες...Θεωρω ιδιαιτερως απιθανο τηλεοραση LED ενος ετους να μην εχει ενσωματομενο ψηφιακο δεκτη!
Απλα πρεπει να επιλεξεις να βλεπεις τα ψηφιακα (θα πρεπει να εχει ενα κουμπι TV/R ή καπως ετσι το χειριστηριο σου).
Αν το πατησεις, θα εναλασσεται μεταξυ αναλογικου/ψηφιακου/ραδιοφωνου.
Επισης λογικα, δεν χρειαζεσαι καμμια εγκατασταση κεραιας. Οπως εισαι τωρα, θα πιανεις και τα ψηφιακα.
Ριξε μια ματια στο manual της τηλεορασης σου, για το πως κανεις σαρωση για να βρεις τα ψηφιακα
Με τα HDMI που εχεις ποσταρει, δεν θα εχεις κανενα προβλημαευχαριστώ tm για την απάντηση.
κάνω search στα ψηφιακά κανάλια, βγάζει γύρω στα 400 κανάλια, αλλά στα περισσότερα δεν φαίνεται η εικόνα, βγαίνει ένα μήνυμα 'scrambled signal'
ακόμη κ σε κανάλια που σε αναλογικό σήμα τα έβλεπα, πχ eurosport...
help! τηλεορασεις hdtv !!