-
Eρωτηξeiς ...
- Μπορουν να 'σταθούν' με αξιοπρέπεια τα 50 Hz σε 32'αρα LCD ή είναι μονόδρομος τα 100 Ηz ?
- Οι 32' είναι μικρές για LED ( αξίζει τα 70-100Ε παραπάνω σε αυτήν την διάσταση ) ?
Ρωτάω αυτά γιατί τελικά κατέληξα μεταξύ αυτών των 2 :
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.157062
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.157096
Κάθε βοήθεια δεκτή ...
Thnx - again - in advance
-
Go for 100 Hz
-
Παιδιά ελπίζω να ρωτάω στο σωστό θέμα.
Έχω ένα προβληματάκι. Έχω πάρει ένα καλοδιάκα mini hdmi se hdmi (v1.4) με το οποίο συνδέω μια χαρά το tablet με τηλεοράσεις φίλων με είσοδο για hdmi 1.4 . Στην δικιά μου όμως δεν συνδέεται με τίποτα.
Έχω την υποψία πως έχει είσοδο 1.3 και ερωτώ, υπάρχει τρόπος να το καταλάβω (δεν ξέρω μοντέλο της τηλεόρασης)? αλλά κυρίως μπορεί να είναι αυτό το πρόβλημα που δεν συνδέονται? Δηλαδή άμα πάρω hdmi σε mini hdmi 1.3 παίζει να φτιάξει? -
Μόλις πήρα την Panasonic TX-p42G30E.
Εδώ και 3 χρόνια έλεγα ότι μόλις χαλάσει η παλιά CRT μου θα έπαιρνα Plasma αλλά η γριά άντεχε (ευτυχώς). Τι LCD, LEd κλπ πέρασα και είδα. Τελικά η απόφαση ήταν εύκολη. Με 700Ε έχει απλά απίθανη εικόνα για τα λεφτά της.
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Μόλις πήρα την Panasonic TX-p42G30E.Εδώ και 3 χρόνια έλεγα ότι μόλις χαλάσει η παλιά CRT μου θα έπαιρνα Plasma αλλά η γριά άντεχε (ευτυχώς). Τι LCD, LEd κλπ πέρασα και είδα. Τελικά η απόφαση ήταν εύκολη. Με 700Ε έχει απλά απίθανη εικόνα για τα λεφτά της.
Καλοθέατη!
Την ίδια ακριβώς έχω! Με 600€ την πήρα όμως!
Για μόνο ένα πράγμα μετανιώνω - έπρεπε να πάρω μεγαλύτερη! Την 50αρα!
-
... και εγώ μετά από 2 μήνες αναζήτηση σε Panasonic κατέληξα ...
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home ... -TV-32.htm
ΥΓ ... γράφει σε USB ή κατάλαβα λάθος ...?
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
... και εγώ μετά από 2 μήνες αναζήτηση σε Panasonic κατέληξα ...http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home ... -TV-32.htm
Αυτή έχω κι εγώ! Ναι, γράφει σε USB.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
... μιλα ανθρωπέ μου .... Για λέγε εντυπώσεις ...( παίζει τα πάντα ο player της ? )
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Α γι' αυτό τα χαρίζουν έτσι απλόχερα όταν η Samsung χρεώνει 80-100€ το ζευγάρι. Τουλάχιστον με αυτά της LG χαζεύεις το 3D σου και είσαι και στιλάτος τυπάς, έτοιμος για Mykonos.τα σαμσουνγκ τα φέρνεις με το διαδίκτυο σπίτι σου στα μισά χρήματα...εγώ έχω 2 τέτοια ένα επαναφορτιζόμενο via usb και ένα με μπαταρία...την πλάκα σου πάντως με το 3d την κάνεις μια χαρά!
Πάντως η δική μου εμπειρία λέει ότι η lg είναι ένα-δυο κλικ κάτω από την samsung σε ποιότητα εικόνας μοντέλων με αντίστοιχα χαρακτηριστικά και πολλά κλικ πάνω σε αντιπροσωπία. Για την ακρίβεια δεν θεωρώ ότι υπάρχει εταιρεία που να τους ανταγωνίζεται σε θέμα αντιπροσωπευσης και aftersales service...
Ομολογώ πάντως ότι οι τηλεοράσεις έχουν πέσει πολύ σε τιμή το 2011 σε σχέση με το 10 και σίγουρα το 12 θα παίξουν πολλές ευκαιρίες. -
... μιλα ανθρωπέ μου .... Για λέγε εντυπώσεις ...( παίζει τα πάντα ο player της ? )
Το μόνο που δεν θα μπορέσω να σου πω με σιγουριά είναι αυτό, γιατί δεν το έχω χρησιμοποιήσει πολύ. Αλλά, πάμε από την αρχή.
-
Από εικόνα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος (και για τηλεόραση και ειδικά στα ψηφιακά κανάλια ). Στα θετικά το ips panel για τις γωνίες θέασης.
-
Έχει δυνατότητα σύνδεσης στο internet είτε μέσω ethernet είτε προαιρετικά μέσω wi-fi (θα χρειαστεί να αγοράσεις κάποιο αντάπτορα γι' αυτό - δεν το έχω ψάξει). Η σύνδεση μέσω ethernet είναι πανεύκολη και παρέχει πρόσβαση στο VIERA Connect όπου υπάρχουν πολλές εφαρμογές (πχ youtube) καθώς επίσης και market για να κατεβάσεις άλλες. Προσοχή: δεν έχει internet browser. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις usb πληκτρολόγιο για να γράφεις στις διάφορες εφαρμογές.
-
Από πλευράς ήχου, έχω χρησιμοποιήσει την οπτική και στέλνω τον ήχο σε ένα logitech z-5500. Τα ενσωματωμένα ηχειάκια που έχει βγάζουν δυνατό ήχο πάντως, αν και σε ποιότητα δεν λένε πάρα πολλά. Με την αναλογική έξοδο δεν έχω παίξει.
-
Συνδεσιμότητα και media player. Όπως είπα, δεν χρησιμοποιώ πολύ το media player, γιατί παίζω είτε με ένα dvd player της pioneer είτε με το LG Optimus Pad για να δω ταινίες (μέσω hdmi πάντα). Από τα λίγα που είδα σχετικά με το media player, δεν είχα παράπονο, αλλά έπαιξα μόνο κάποια divx πιο πολύ για δοκιμή. Μια προσοχή με τους υπότιτλους, γιατί έχω την εντύπωση ότι πέρα από divx όπου βλέπει κατά τα γνωστά srt κλπ, έχει πρόβλημα με άλλα αρχεία όπως mkv. Για workaround, υπάρχει ένα εργαλείο εδώ. Δεν το έχω ψάξει, απλά το αναφέρω ενημερωτικά. Επίσημα πάντως το manual αναφέρει υπότιτλους μόνο σε divx. Επίσης, το σκληρό δίσκο που χρησιμοποιείς για εγγραφή, τον διαμορφώνει η ίδια η τηλεόραση υποχρεωτικά, οπότε και δεσμεύεται.
-
Σημαντικό τέλος το γεγονός της παραμετροποίησης των ρυθμίσεων σε κάθε είσοδο ξεχωριστά. Δηλαδή άλλες ρυθμίσεις έχω για το pioneer, άλλες για το LG (όπου έχω απενεργοποιήσει το overscan).
Αυτά τα λίγα μπορώ να θυμηθώ αυτή τη στιγμή (είναι και το πήξιμο από τη δουλειά ). Για ό,τι χρειαστεί, εδώ είμαστε. Κι εγώ δεν έχω κλείσει μήνα ακόμα οπότε μαθαίνω.
-
-
Μάλλον τελευταία κομμάτια έχουν μείνει...
Panasonic TX P42G30E - 42' 549€Τιμή super!
Ακριβώς αυτήν είχα πάρει 600€, και κάποιοι εδώ μέσα και με 700!
Μονο να μην είναι κανένα εκθεσιακό κομμάτι ... -
Όσον αφορά στο passive vs active 3d προτείνω να δείτε αν έχει κάποιος φίλος σας πρώτα και μετά να αγοράσετε. Το pasive έχει μειωμένη οριζόντια ανάλυση, αλλά το active έχει ενοχλητικότατο flicker και crosstalk ενίοτε. Προσωπικά επειδή μου φαίνεται ανυπόφορο το active, πήρα πριν λίγο καιρό την 55αρα pasive 3d της LG και είμαι ευχαριστημένος. Ειδικά αν έχετε παιδιά μακριά από active υλοποιήσεις.
-
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
Όσον αφορά στο passive vs active 3d προτείνω να δείτε αν έχει κάποιος φίλος σας πρώτα και μετά να αγοράσετε. Το pasive έχει μειωμένη οριζόντια ανάλυση, αλλά το active έχει ενοχλητικότατο flicker και crosstalk ενίοτε. Προσωπικά επειδή μου φαίνεται ανυπόφορο το active, πήρα πριν λίγο καιρό την 55αρα pasive 3d της LG και είμαι ευχαριστημένος. Ειδικά αν έχετε παιδιά μακριά από active υλοποιήσεις.Θα διαφωνήσω σε μερικά από τα γραφόμενα σου...με τα τελευταία updates το φαινόμενο crosstalk και flicker δεν υφίσταται πλέον στα καλά μοντέλα της σαμσουνγκ ακόμα και στα παλαιότερα μοντέλα. (Δεν ξέρω τι γίνεται κάτω από σειρά 7 βέβαια διότι πλέον έχουν και σε 6αρες 3d.)
Η ποιότητα σα
H ποιότητα του 3d είναι καλύτερη στα ενεργά γυαλιά ενώ το 3d με τα παθητικά μου έχει αφήσει ανάμεικτες εντυπώσεις.
Για παράδειγμα ήταν τέλειο στο άβαταρ και στο μανταμ τισo μαρβελ4D(αυτό ήταν εμπειρία τρομερή...) αλλά χάλια στους 'αθάνατους' και σε κάνα δύο ακόμα ταινίες στο σινεμά που είδα. Ομολογώ όμως ότι δεν το έχω τσεκάρει σε lg νέας γενιάς.
Τώρα για τα παιδιά(ανίψια στην περίπτωση μου ακόμη ) και το 3d είμαι απόλυτος...ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ!!! Δεν τ' αφήνω! Ειδικά στα παιδάκια κάτω των 10 ετών. -
Για πιο λογο να μην βλεπουν τα παιδια 3D ? Υπαρχει θεμα με τα ματια ?
-
Δεν είμαι οφθαλμίατρος για να εξηγήσω επιστημονικά όσα θα γράψω οπότε απλά θα σας τα παραθέσω για συζήτηση. Το πρόβλημα για μένα δεν έχει να κάνει τόσο με την άποψη που υποστηρίζουν πολλοί ότι τα παιδιά έχουν ευαίσθητα μάτια και μπορεί επειδή αναπτύσσονται να πάθουν ζημιά, επιληπτικές κρίσεις κ.α....αυτό δεν το ξέρω! Σε τελική ανάλυση αυτά μου λέγανε και το 1983 όταν έπαιζα με το σπέκτρουμ μου σε ασπρόμαυρη σαμπα!
Για μένα δεν πρέπει να βλέπουν διότι απλά δεν έχουν αίσθηση του μέτρου. Αν κάποιος ενήλικος κουραστεί απλά θα κλείσει την τηλεόραση του και θα την ξανανοίξει όταν νιώσει καλύτερα για να τελειώσει την ταινία που παρακολουθούσε. Τα παιδάκια όμως λειτουργούν διαφορετικά...αν περνάνε καλά και έχουν αγωνία για την εξέλιξη της ταινίας ή ακόμα χειρότερα του βιντεοπαιχνιδιού 3d που θα παίζουν είναι ικανά να μην σηκωθούν για ώρες από την οθόνη τους! Από το να τα διακόπτεις λοιπόν συνειδητά κάθε μισή-μία ώρα για να ξεκουράσεις τα μάτια τους όπως κάνουμε οι μεγαλύτεροι με συνέπειες γκρίνιες και παράπονα ανυπομονησίας, καλύτερα να μην τους δείξεις ταινία 3D και να επιλέξεις την απλή hd version.
Άλλωστε και για τους μεγάλους δεν συνίσταται η πολύωρη θέαση σε 3d!
Προσωπικές απόψεις που σίγουρα δεν θα βρουν τους πάντες σύμφωνους! -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
.με τα τελευταία updates το φαινόμενο crosstalk και flicker δεν υφίσταται πλέον στα καλά μοντέλα της σαμσουνγκ ακόμα και στα παλαιότερα μοντέλα. (Δεν ξέρω τι γίνεται κάτω από σειρά 7 βέβαια διότι πλέον έχουν και σε 6αρες 3d.)
Δεν έχω δει ακόμα καμία υλοποίηση active 3D με μηδενικό crosstalk & flicker, και μάλιστα ούτε καν έχω διαβάσει κάτι τέτοιο (βελτίωση ναι, εξάλειψη όχι).
H ποιότητα του 3d είναι καλύτερη στα ενεργά γυαλιά ενώ το 3d με τα παθητικά μου έχει αφήσει ανάμεικτες εντυπώσεις.
Για παράδειγμα ήταν τέλειο στο άβαταρ και στο μανταμ τισo μαρβελ4D(αυτό ήταν εμπειρία τρομερή...) αλλά χάλια στους 'αθάνατους' και σε κάνα δύο ακόμα ταινίες στο σινεμά που είδα. Ομολογώ όμως ότι δεν το έχω τσεκάρει σε lg νέας γενιάς.Η διαφορά οφείλεται περισσότερο στις ταινίες που είδες, καθώς το immortals δεν ήταν γυρισμένο σε 3d, απλή μετατροπή ήταν, που απέχει πολύ από κανονικό στερεοσκοπικό γύρισμα. Δυστυχώς οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν και μπορεί να μισήσουν το 3d λόγω κάποιων άθλιων μετατροπών, π.χ. το πραγματικά τρισάθλιο clash of the titans.
Αν κάποιος θέλει να το ψάξει παραπάνω: http://realorfake3d.com/Όσον αφορά τώρα την passive εικόνα, όταν δεις τις passive LG θα εντυπωσιαστείς: (η reald εικόνα στο cinema είναι τις περισσότερες φορές απογοητευτική)
Η εικόνα είναι πολύ φωτεινή, αλλά το κυριότερο, έχει καλύτερη κίνηση από τις active γιατί η κάθε passive tv μπορεί να λειτουργεί στα full Hz της, και όχι στα μισά λόγω των shutter. To πρόβλημα με την ανάλυση είναι υπαρκτό αλλά λίγοι (σχεδόν κανείς) το παρατηρούν, και ακόμα λιγότερους ενοχλεί. Συνολικά η εμπειρία δεν συγκρίνεται, ειδικά αν ζυγίσει κάποιος ότι είναι απίστευτα (για κάποιον που έχει δει αρκετά σε active) ξεκούραστη.
Αν κάποιος θέλει να το ψάξει παραπάνω: http://www.displaymate.com/3D_TV_ShootOut_1.htm -
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
To πρόβλημα με την ανάλυση είναι υπαρκτό αλλά λίγοι (σχεδόν κανείς) το παρατηρούν, και ακόμα λιγότερους ενοχλεί.Δεδομένου οτι η ανάλυση σε όλες τις τηλεοράσεις είναι η ίδια (1920χ1080), όσο ανεβαίνουν οι ίντσες, τόσο πιό έντονο γίνεται το πρόβλημα των μαύρων γραμμών. Όντως σε μια 32άρα που δοκίμασα έπρεπε να προσέξεις πολύ για να δείς τις γραμμές αλλά σε 46άρα το πρόβλημα είναι τόσο έντονο που καταστρέφει όλη την εμπειρία κατα τη γνώμη μου.
Γι αυτό προσωπικά στράφηκα σε active 3d. Όσο για το flicker των γυαλιών δέν είναι τόσο πρόβλημα, ξενίζει στην αρχή αλλά μετά απο 2-3 λεπτά το συνηθίζεις και δέν ενοχλεί. Ούτε τα hertz είναι πρόβλημα, όταν η τηλεόραση έχει 800 ή 400 και πεσουν στα μισά πάλι είναι 2πλάσια ή 4πλάσια απο μία απλή τηλεόραση. Το σημαντικότερο πρόβλημα στην active είναι οτι σκοτεινιάζει πολύ η εικόνα, ακόμα και άν έχει απόλυτο σκοτάδι, καλά για μέρα δέν το συζητάμε, αν η ταινία είναι απο μόνη της σκοτεινή δέν βλέπεις τίποτα.
-
πράγματι είναι πιο σκοτεινή η εικόνα σε active 3d...επειδή όμως επιλέγω να βλέπω πάντα σε σκοτάδι ποτέ δεν με ενοχλεί.
απλά δεν με κούρασαν ποτέ, άλλωστε δεν έχω δει και πολλές ταινίες 3d...καμιά εικοσαριά με το ζόρι...Να διορθώσω κάτι που έγραψα παραπάνω και ορθά επισημάνθηκε: πράγματι το flickering και το crosstalk δεν έχουν εξαλειφθεί τελείως όμως έχουν περιοριστεί σε τέτοιο βαθμό που απλά δεν ενοχλεί.
Μία απορία...πως μπορείτε να βλέπετε 3d σε τηλεοράσεις 32'; Για μένα είναι σαν να βλέπετε ...ψαράκια σε ενυδρείο!
Ακόμα και η 46αρα μου που την έχω σε 3 μέτρα απόσταση μου φαίνεται ενίοτε μικρή για αυτό! Όσο υπερβολικό και να φαίνεται αυτό το σχόλιο σε κάποιους πράγματι στο 3d το μέγεθος είναι σημαντικό. Αν η οθόνη είναι μικρή συχνά αφαιρείσαι και εστιάζεις παράλληλα και εκτός οθόνης...πόσο μάλλον όταν παρακολουθείτε σε φωτεινό περιβάλλον!@dog 80...αν μια τηλεόραση είναι 200hz+ δηλαδή 100hz σε κάθε...μάτι ( ) στο 3d δεν θα καταλάβεις διαφορά...
(μεταξύ μας στις περισσότερες των περιπτώσεων ο μέσος θεατής δεν αναγνωρίζει την διαφορά αναμεσα σε 720p και 1080p και μάλιστα απο rip ) -
ΥΓ ... γράφει σε USB ή κατάλαβα λάθος ...?Αυτή έχω κι εγώ! Ναι, γράφει σε USB.
Μία ακόμα ερώτηση: υπότιτλους (*.srt) παίζει;
-
Μιά παρατήρηση σχετικά με τα srt.
Είχα κατεβάσει κάποια απο το subs4free και στην τηλεόραση (Samsung Smart TV) τα έβγαζε κινέζικα παρόλλο που στα μενού είχα επιλέξει ελληνικά. Τελικά άνοιξα το αρχείο στο notepad στον υπολογιστή και έκανα save as και κάτω δεξια άλλαξα το encoding απο ANSI σε UTF-8.
help! τηλεορασεις hdtv !!