-
Eννοώ να τις βάλεις την ίδια ώρα δίπλα δίπλα να παίξουν ένα κανάλι να δει πως φαίνεται στη μια και πως στην άλλη την ίδια στιγμή, και δεν αναφέρομαι στο χρώμα.
Επ ουδενί επίσης δεν εννοώ να τις βάλεις να παίζουν μπλου, το κλασσικό κόλπο που κάνουν εδώ και χρόνια τα μαγαζιά και μας δείχνουν ντέμο με θάλασσες και δελφίνια, αράβικα άλογα στην έρημο, τροπικά δάση. πισίνες και παραλίες σε σχεδόν στατικά πλάνα για να ψαρώσουμε. Όχι ρε Μίντια, τον Αυτιά και τη Μενεγάκη θέλω τώρα να μου δείξεις, για να δω τι θα βλέπω εγώ από το σαλόνι μου αφού περάσω πρώτα από το ταμείο.
Ε, εγώ εκεί δεν αντιλαμβάνομαι την υπεροχή του πλάσματος. Και με νοιάζει, γιατί αν την αντιληφθώ, την επόμενη στιγμή το αγόρασα και γλίτωσα κι από πάνω λεφτά σε σχέση με άλλα, αλλά που. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Eννοώ να τις βάλεις την ίδια ώρα δίπλα δίπλα να παίξουν ένα κανάλι να δει πως φαίνεται στη μια και πως στην άλλη την ίδια στιγμή, και δεν αναφέρομαι στο χρώμα.
Επ ουδενί επίσης δεν εννοώ να τις βάλεις να παίζουν μπλου, το κλασσικό κόλπο που κάνουν εδώ και χρόνια τα μαγαζιά και μας δείχνουν ντέμο με θάλασσες και δελφίνια, αράβικα άλογα στην έρημο, τροπικά δάση. πισίνες και παραλίες σε σχεδόν στατικά πλάνα για να ψαρώσουμε. Όχι ρε Μίντια, τον Αυτιά και τη Μενεγάκη θέλω τώρα να μου δείξεις, για να δω τι θα βλέπω εγώ από το σαλόνι μου αφού περάσω πρώτα από το ταμείο.
Ε, εγώ εκεί δεν αντιλαμβάνομαι την υπεροχή του πλάσματος. Και με νοιάζει, γιατί αν την αντιληφθώ, την επόμενη στιγμή το αγόρασα και γλίτωσα κι από πάνω λεφτά σε σχέση με άλλα, αλλά που.ε καλα το να δεις και τα ελληνικα καναλια ειναι τραγικο απο μονο του (ασε που δεν θα δεις και διαφορα)
αφου τα μισα ειναι 4 3 ενα 16 9 ο ant1 παιζει στο χαμηλοτερο sd (360 και με διαφορα η χειροτερη ποιοτητα EVER) το μονο που το σωζει ειναι τα διαφορα mpeg2 της ερτ και φυσικα το ερτ hd -
Για να κρίνεις την ποιότητα μίας εικόνας πρέπει να ξέρεις για τι μιλάς. Με πια κριτήρια, με ποιες νόρμες κλπ.
Μια εικόνα αναφοράς σε ότι αφορά HDTV πρέπει να έχει άσπρο στα 6500°Κ, να χρησιμοποιεί το χρωμοχωρο REC.709, και το σωστό gamma. Προτείνω λοιπόν να κάνετε το εξής τεστ. Όταν πάτε σ'ενα μαγαζί που έχει ένα χώρο που μοιάζει με σπιτικό (χαμηλό φωτισμό, λάμπες κλασικές που πλησιάζουν τη θερμοκρασία παραπάνω) και έχει πλάσμα Panasonic που γνωρίζω καλά βάλτε τη ρύθμιση THX και συγκρίνετε με μια αντίστοιχη LCD.
Αν το μοντέλο δεν έχει THX (χαμηλή γκάμα) βάλτε κάτι σαν cinema mode ρυθμίστε σε warm (color temperature) και gamma 2.2 και συγκρίνετε με πραγματικό περιεχόμενο (HDTV, BluRay, κλπ.).
Πρέπει όμως να ξέρετε τι βλέπετε και πως να το βλέπετε, ο άσχετος δεν ξέρει και αποτελεί την πλειοψηφία. Θα του φανεί η εικόνα κίτρινη, αυτή είναι η εικόνα αναφοράς, αυτή αντιστοιχεί στις νόρμες και είναι ** η μόνη που σας δείχνει αυτό που ήθελε να σας δείξει ο σκηνοθέτης.**
Οι άλλες είναι απλές οδοντόκρεμες. -
Πειράζει που η LED που πήρα δείχνει ζωντανά χρώματα και ευκρινέστατη εικόνα, ενώ έχει ένα θέμα μόνο με το μαύρο που δεν είναι κατάμαυρο; Ενώ ταυτόχρονα έχει χαμηλή κατανάλωση ρεύματος και μικρό όγκο και βάρος; Μήπως πρέπει να αυτομαστιγωθώ και να πετάξω τη συσκευή στην ανακύκλωση;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πειράζει που η LED που πήρα δείχνει ζωντανά χρώματα και ευκρινέστατη εικόνα, ενώ έχει ένα θέμα μόνο με το μαύρο που δεν είναι κατάμαυρο; Ενώ ταυτόχρονα έχει χαμηλή κατανάλωση ρεύματος και μικρό όγκο και βάρος; Μήπως πρέπει να αυτομαστιγωθώ και να πετάξω τη συσκευή στην ανακύκλωση;Πες μας ντε και ποιά led ψώνισες?
Από φωτεινότητα πως τα πας ειδικά με χαμηλό φωτισμό δωματίου? -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πειράζει που η LED που πήρα δείχνει ζωντανά χρώματα και ευκρινέστατη εικόνα, ενώ έχει ένα θέμα μόνο με το μαύρο που δεν είναι κατάμαυρο; Ενώ ταυτόχρονα έχει χαμηλή κατανάλωση ρεύματος και μικρό όγκο και βάρος; Μήπως πρέπει να αυτομαστιγωθώ και να πετάξω τη συσκευή στην ανακύκλωση;Ο καθένας όσο μπορεί, από κει και πέρα αν λέει ότι το δικό μου είναι καλύτερο από το δικό σου περιμένω επιχειρήματα και γνώση (κατά προτίμηση χωρίς να χρησιμοποιεί μέρη του σώματος στην επιχειρηματολογία του).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πειράζει που η LED που πήρα δείχνει ζωντανά χρώματα και ευκρινέστατη εικόνα, ενώ έχει ένα θέμα μόνο με το μαύρο που δεν είναι κατάμαυρο; Ενώ ταυτόχρονα έχει χαμηλή κατανάλωση ρεύματος και μικρό όγκο και βάρος; Μήπως πρέπει να αυτομαστιγωθώ και να πετάξω τη συσκευή στην ανακύκλωση;Ουδεις τέλειος
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Για να κρίνεις την ποιότητα μίας εικόνας πρέπει να ξέρεις για τι μιλάς. Με πια κριτήρια, με ποιες νόρμες κλπ.Μια εικόνα αναφοράς σε ότι αφορά HDTV πρέπει να έχει άσπρο στα 6500°Κ, να χρησιμοποιεί το χρωμοχωρο REC.709, και το σωστό gamma. Προτείνω λοιπόν να κάνετε το εξής τεστ. Όταν πάτε σ'ενα μαγαζί που έχει ένα χώρο που μοιάζει με σπιτικό (χαμηλό φωτισμό, λάμπες κλασικές που πλησιάζουν τη θερμοκρασία παραπάνω) και έχει πλάσμα Panasonic που γνωρίζω καλά βάλτε τη ρύθμιση THX και συγκρίνετε με μια αντίστοιχη LCD.
Αν το μοντέλο δεν έχει THX (χαμηλή γκάμα) βάλτε κάτι σαν cinema mode ρυθμίστε σε warm (color temperature) και gamma 2.2 και συγκρίνετε με πραγματικό περιεχόμενο (HDTV, BluRay, κλπ.).
Πρέπει όμως να ξέρετε τι βλέπετε και πως να το βλέπετε, ο άσχετος δεν ξέρει και αποτελεί την πλειοψηφία. Θα του φανεί η εικόνα κίτρινη, αυτή είναι η εικόνα αναφοράς, αυτή αντιστοιχεί στις νόρμες και είναι ** η μόνη που σας δείχνει αυτό που ήθελε να σας δείξει ο σκηνοθέτης.**
Οι άλλες είναι απλές οδοντόκρεμες.Να προσθεσω επισης σε αυτα,οτι αν εχεις ορεξη και χρημα μπορεις να φωναξεις καποιους ειδικους να σου κανουν calibration στην τηλεοραση σου οπου το αποτελεσμα ειναι φανταστικο
-
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
Για να κρίνεις την ποιότητα μίας εικόνας πρέπει να ξέρεις για τι μιλάς. Με πια κριτήρια, με ποιες νόρμες κλπ.
Μια εικόνα αναφοράς σε ότι αφορά HDTV πρέπει να έχει άσπρο στα 6500°Κ, να χρησιμοποιεί το χρωμοχωρο REC.709, και το σωστό gamma. Προτείνω λοιπόν να κάνετε το εξής τεστ. Όταν πάτε σ'ενα μαγαζί που έχει ένα χώρο που μοιάζει με σπιτικό (χαμηλό φωτισμό, λάμπες κλασικές που πλησιάζουν τη θερμοκρασία παραπάνω) και έχει πλάσμα Panasonic που γνωρίζω καλά βάλτε τη ρύθμιση THX και συγκρίνετε με μια αντίστοιχη LCD.
Οι άλλες είναι απλές οδοντόκρεμες.Να προσθεσω επισης σε αυτα,οτι αν εχεις ορεξη και χρημα μπορεις να φωναξεις καποιους ειδικους να σου κανουν calibration στην τηλεοραση σου οπου το αποτελεσμα ειναι φανταστικο
Αυτό το κάνω μόνος μου σε όλες τις τηλεοράσεις μου, με colorimeter + colorHCFR. Τα settings μου για Panasonic VT30 τα χρησιμοποιούν εκατοντάδες άτομα στο Internet.
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Αυτό το κάνω μόνος μου σε όλες τις τηλεοράσεις μου, με colorimeter + colorHCFR. Τα settings μου για Panasonic VT30 τα χρησιμοποιούν εκατοντάδες άτομα στο Internet.
Για την VT30 ετοιμαζομαι και εγω..
Η G20 42αρα μου, μου φαινεται πολυ μικρη πια... -
VT30 -> http://www.skroutz.gr/s/324850/Panasoni ... se=P55VT30
-
Τσάμπα πράμα
-
'οσο μπορει ο καθενας'
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
'οσο μπορει ο καθενας'Ε να π'αρω κάνα δυό τρείς να βάλω και καμία στο χαλέ.....
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
'οσο μπορει ο καθενας'
Ε να π'αρω κάνα δυό τρείς να βάλω και καμία στο σαλέ.....
αμα εχεις και μεγαλη τουαλετα βαλε μια πρωτης γενιας αντι για καλοριφερ
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
'οσο μπορει ο καθενας'
O προβολέας κάνει καλύτερη δουλειά θα φαίνετε και το μ@@νί της τατιάνας
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
'οσο μπορει ο καθενας'
O προβολέας κάνει καλύτερη δουλειά θα φαίνετε και το μ@@νί της τατιάνας
-
-edit-
-
Ευχαριστω για τις αναλυτικες απαντησεις στις αποριες μου , βοηθησαν αρκετα να καταλαβω καποια πραγματα.
Επισης ευχαριστω για τις προτασεις που μου κανατε, το κακο ειναι οτι στην Κυπρο που ειμαι (Λευκωσια), με 1-2 βολτες στα μαγαζια (πολυ λιγοτερα δυστηχως απο Ελλαδα) που εκανα δεν ειχαν ουτε τα μοντελα που μου προτεινατε, ουτε μεγαλη ποικολια σε Plasma ΤV .@ cabala10
Και γιατι ειναι κακο να βγαζει θερμοτητα, εχεις πολυ καλη δικαιολογια να αρχισεις να βγαζεις ρουχα σιγα σιγα κατα την διαρκεια της ταινιας , αν εχεις την σωστη παρεα .
-
Ο χρήστης panos_ag έγραψε:
@ cabala10Και γιατι ειναι κακο να βγαζει θερμοτητα, εχεις πολυ καλη δικαιολογια να αρχισεις να βγαζεις ρουχα σιγα σιγα κατα την διαρκεια της ταινιας , αν εχεις την σωστη παρεα .
Aν όμως τύχει και δεν έχεις σωστή παρέα...
help! τηλεορασεις hdtv !!