-
Βρε παιδιά...εσείς εδώ έχετε πόλεμο Κ-Α-Ν-Ο-Ν-Ι-Κ-Ο....
Ένα άρθρο διάβασα ο άμοιρος...πού να φανταστώ ότι θα πρέπει να σκύβω μετά για να αποφύγω τις μεταξύ σας μπαλωθιέςΣίγουρα HighFidelity δεν αλλάζουν οι καιροί με ένα άρθρο...
Γνωρίζοντας όμως τον τρόπο με τον οποίο διεκπεραιώνει το συγκεκριμένο περιοδικό τα τεστ του (διαθέτει ίσως ότι ποιό σύγχρονο σε εργαστήρια στην Ευρώπη και ελέγχει από κάρτα γραφικών μέχρι και beamer), οπότε δεν βλέπω τον λόγο να μην το εμπιστευτώ.
Στο κάτω κάτω ήταν εκείνο που μέχρι πρότινος εκθείαζε τα 'προτερήματα' των LCD έναντι των Plasma.
Σε λίγο βέβαια περιμένουμε και τον 3ο της παρέας (λέγε με OLED), οπότε μάλλον θα αναθεωρήσουμε αρκετοί από μας ότι πιστεύαμε έως αυτή την στιγμή.
-
Παιδιά, χτες έφαγα την ήττα της ζωής μου (που λέει ο λόγος). Η μόλις 9,5 μηνών Panasonic TH42PX70E Plasma που είχα αγοράσει τέλη Οκτώβρη του 2007 για το σπίτι (με εγγύηση επίσημης ελληνικής αντιπροσωπείας), άρχισε να εμφανίζει κάτι κάθετες λεπτές γραμμές από άκρο σε άκρο, σε 5 σημεία της οθόνης (μέχρι τώρα). Από ψάξιμο σε ελληνικό forum για συσκευές εικόνας-ήχου, βρήκα σήμερα, προς μεγάλη μου έκπληξη, ότι πολύ μεγάλο ποσοστό από τους χρήστες του εν λόγω forum που είχαν αγοράσει το συγκεκριμένο μοντέλο, σύμφωνα με στοιχεία του** 28 περιπτώσεις ως τώρα σε 73 κατόχους, εμού συμπεριλαμβανομένου, ήτοι ποσοστό 38,4%**
Προφανώς πρόκειται για ελαττωματική παρτίδα, για την οποία ως μόνη λύση φαίνεται η μεταφορά της TV στα κατά τόπους τμήματα service και η αντικατάσταση ολόκληρου του πάνελ της συσκευής με νέο, με χρόνο διεκπεραίωσης της εργασίας από 5 μέχρι 25 εργάσιμες μέρες....
Γνωρίζει κάποιος αν μπορούμε όλοι εμείς που κοινώς την πατήσαμε, να κινηθούμε ομαδικά για να απαιτήσουμε από την εταιρεία αντικατάσταση συσκευών με νεότερο μοντέλο 42 ιντσών που φορά διαφορετικό πάνελ, δεδομένου ότι κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί ότι και μετά την αντικατάσταση τα νέα πάνελς ενδέχεται να ξαναπαρουσιάσουν το ίδιο πρόβλημα; Φανταστείτε κάθε τρεις και λίγο να μεταφέρω 35 κιλά τηλεόραση από τη μια άκρη της Αθήνας (στην δική μου περίπτωση) στην άλλη και να μένω χωρίς συσκευή έως και ένα μήνα . Η δική μου συσκευή είχε μόλις 587 ώρες λειτουργίας σε 290 μέρες κατοχής (περίπου 2 ώρες χρήσης/ημέρα). -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Παιδιά, χτες έφαγα την ήττα της ζωής μου (που λέει ο λόγος). Η μόλις 9,5 μηνών Panasonic TH42PX70E Plasma που είχα αγοράσει τέλη Οκτώβρη του 2007 για το σπίτι (με εγγύηση επίσημης ελληνικής αντιπροσωπείας), άρχισε να εμφανίζει κάτι κάθετες λεπτές γραμμές από άκρο σε άκρο, σε 5 σημεία της οθόνης (μέχρι τώρα). Από ψάξιμο σε ελληνικό forum για συσκευές εικόνας-ήχου, βρήκα σήμερα, προς μεγάλη μου έκπληξη, ότι πολύ μεγάλο ποσοστό από τους χρήστες του εν λόγω forum που είχαν αγοράσει το συγκεκριμένο μοντέλο, σύμφωνα με στοιχεία του** 28 περιπτώσεις ως τώρα σε 73 κατόχους, εμού συμπεριλαμβανομένου, ήτοι ποσοστό 38,4%**Προφανώς πρόκειται για ελαττωματική παρτίδα, για την οποία ως μόνη λύση φαίνεται η μεταφορά της TV στα κατά τόπους τμήματα service και η αντικατάσταση ολόκληρου του πάνελ της συσκευής με νέο, με χρόνο διεκπεραίωσης της εργασίας από 5 μέχρι 25 εργάσιμες μέρες....
Γνωρίζει κάποιος αν μπορούμε όλοι εμείς που κοινώς την πατήσαμε, να κινηθούμε ομαδικά για να απαιτήσουμε από την εταιρεία αντικατάσταση συσκευών με νεότερο μοντέλο 42 ιντσών που φορά διαφορετικό πάνελ, δεδομένου ότι κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί ότι και μετά την αντικατάσταση τα νέα πάνελς ενδέχεται να ξαναπαρουσιάσουν το ίδιο πρόβλημα; Φανταστείτε κάθε τρεις και λίγο να μεταφέρω 35 κιλά τηλεόραση από τη μια άκρη της Αθήνας (στην δική μου περίπτωση) στην άλλη και να μένω χωρίς συσκευή έως και ένα μήνα . Η δική μου συσκευή είχε μόλις 587 ώρες λειτουργίας σε 290 μέρες κατοχής (περίπου 2 ώρες χρήσης/ημέρα).Μέσα στο 38,4% που διάβασες είμαι κι εγώ.
Κατ' αρχάς, πρέπει η εταιρεία που αναλαμβάνει το service να έρθει και να την παραλάβει από το σπίτι σου (και να στην επιστρέψει, μετά την επισκευή). Μη διανοηθείς να κάνεις καμιά μεταφορά μόνος σου, γιατί αυτοί είναι ικανοί να πουν ότι η βλάβη εμφανίστηκε λόγω κακής μεταφοράς.
Δεύτερον, κακώς δέχτηκες να επικοινωνήσεις απευθείας με το service. Εσύ έχεις συμβληθεί με τον πωλητή μόνο, επομένως αυτός είναι που πρέπει να καθαρίσει για σένα.
Τρίτον, σου εύχομαι καλή υπομονή. Οι τύποι της Astra Service είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ. Αργούν χαρακτηριστικά ακόμα και να κάνουν διάγνωση της βλάβης (πόσω μάλλον να προβούν σε επισκευή), και η επικοινωνία μαζί τους είναι γενικά προβληματική. Όταν η δικιά μου έμεινε στο service τους πάνω από 20 μέρες, πήρα τηλέφωνο στο Πλαίσιο και απαίτησα η συσκευή να αντικατασταθεί. Μετά από φωνές και απειλές για εξώδικα, την επόμενη μέρα βρέθηκε στο σπίτι μου μια ολοκαίνουργια συσκευή. Παρεμπιπτόντως, η καινούργια τηλεόραση έχει κλείσει 1200 ώρες και δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό.
-
Ο χρήστης webfox έγραψε:
Συστήνει μάλιστα την 42άρα Panasonic TH-42PX8E με τιμή ΜΟΛΙΣ 800 € (στην Γερμανία)!!!Βρε πως αλλάζουν οι καιροί....
Αυτό λέω κι εγω....Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί, στην Ελλάδα την έχουν φτηνότερα απο τη Γερμανία....!!
καταλαβαινω οτι ειναι λιγο παρωχημενη η κατηγορια,και πιστεψε με προσπαθω επι 3μηνου να τους το εξηγησω σε ολους τους τονους.Τους φανηκε υπερβολη η 42αρα που εχω εγω(και που προσπαθησα να τους την κανω τραμπα ) και καταλαβα οτι μαλλον δε μου πεφτει και τοοσος λογος για το τι θα κανουν με τα λεφτα τους
Το θέμα είναι οτι είναι κρίμα να πάρουν 32άρα όταν με τα ίδια λεφτά πένε σε 42....
Εγώ θα πρότεινα panasonic plasma 42'' 100hz στα 780 ευρώ... http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1141112 -
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Παιδιά, χτες έφαγα την ήττα της ζωής μου (που λέει ο λόγος). Η μόλις 9,5 μηνών Panasonic TH42PX70E Plasma που είχα αγοράσει τέλη Οκτώβρη του 2007 για το σπίτι (με εγγύηση επίσημης ελληνικής αντιπροσωπείας), άρχισε να εμφανίζει κάτι κάθετες λεπτές γραμμές από άκρο σε άκρο, σε 5 σημεία της οθόνης (μέχρι τώρα). Από ψάξιμο σε ελληνικό forum για συσκευές εικόνας-ήχου, βρήκα σήμερα, προς μεγάλη μου έκπληξη, ότι πολύ μεγάλο ποσοστό από τους χρήστες του εν λόγω forum που είχαν αγοράσει το συγκεκριμένο μοντέλο, σύμφωνα με στοιχεία του** 28 περιπτώσεις ως τώρα σε 73 κατόχους, εμού συμπεριλαμβανομένου, ήτοι ποσοστό 38,4%**
Προφανώς πρόκειται για ελαττωματική παρτίδα, για την οποία ως μόνη λύση φαίνεται η μεταφορά της TV στα κατά τόπους τμήματα service και η αντικατάσταση ολόκληρου του πάνελ της συσκευής με νέο, με χρόνο διεκπεραίωσης της εργασίας από 5 μέχρι 25 εργάσιμες μέρες....
Γνωρίζει κάποιος αν μπορούμε όλοι εμείς που κοινώς την πατήσαμε, να κινηθούμε ομαδικά για να απαιτήσουμε από την εταιρεία αντικατάσταση συσκευών με νεότερο μοντέλο 42 ιντσών που φορά διαφορετικό πάνελ, δεδομένου ότι κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί ότι και μετά την αντικατάσταση τα νέα πάνελς ενδέχεται να ξαναπαρουσιάσουν το ίδιο πρόβλημα; Φανταστείτε κάθε τρεις και λίγο να μεταφέρω 35 κιλά τηλεόραση από τη μια άκρη της Αθήνας (στην δική μου περίπτωση) στην άλλη και να μένω χωρίς συσκευή έως και ένα μήνα . Η δική μου συσκευή είχε μόλις 587 ώρες λειτουργίας σε 290 μέρες κατοχής (περίπου 2 ώρες χρήσης/ημέρα).Μέσα στο 38,4% που διάβασες είμαι κι εγώ.
Κατ' αρχάς, πρέπει η εταιρεία που αναλαμβάνει το service να έρθει και να την παραλάβει από το σπίτι σου (και να στην επιστρέψει, μετά την επισκευή). Μη διανοηθείς να κάνεις καμιά μεταφορά μόνος σου, γιατί αυτοί είναι ικανοί να πουν ότι η βλάβη εμφανίστηκε λόγω κακής μεταφοράς.
Δεύτερον, κακώς δέχτηκες να επικοινωνήσεις απευθείας με το service. Εσύ έχεις συμβληθεί με τον πωλητή μόνο, επομένως αυτός είναι που πρέπει να καθαρίσει για σένα.
Τρίτον, σου εύχομαι καλή υπομονή. Οι τύποι της Astra Service είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ. Αργούν χαρακτηριστικά ακόμα και να κάνουν διάγνωση της βλάβης (πόσω μάλλον να προβούν σε επισκευή), και η επικοινωνία μαζί τους είναι γενικά προβληματική. Όταν η δικιά μου έμεινε στο service τους πάνω από 20 μέρες, πήρα τηλέφωνο στο Πλαίσιο και απαίτησα η συσκευή να αντικατασταθεί. Μετά από φωνές και απειλές για εξώδικα, την επόμενη μέρα βρέθηκε στο σπίτι μου μια ολοκαίνουργια συσκευή. Παρεμπιπτόντως, η καινούργια τηλεόραση έχει κλείσει 1200 ώρες και δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό.
Φίλε μου, δεν έχω προβεί ακόμα σε καμία επικοινωνία με κανέναν...Ούτε κατάστημα αγοράς, ούτε αντιπροσωπεία, ούτε service. Μάλλον από Δευτέρα 18/8 θα ξεκινήσω τις διαδικασίες...
Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Αλήθεια, εσένα σου αντικατέστησαν τη βεβλαμμένη συσκευή με άλλη ίδιου μοντέλου; Ρωτώ γιατί θεωρητικά, το ρίσκο από το πάνελ παραμένει.. -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Φίλε μου, δεν έχω προβεί ακόμα σε καμία επικοινωνία με κανέναν...Ούτε κατάστημα αγοράς, ούτε αντιπροσωπεία, ούτε service. Μάλλον από Δευτέρα 18/8 θα ξεκινήσω τις διαδικασίες...
Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Αλήθεια, εσένα σου αντικατέστησαν τη βεβλαμμένη συσκευή με άλλη ίδιου μοντέλου; Ρωτώ γιατί θεωρητικά, το ρίσκο από το πάνελ παραμένει..Ναι, η συσκευή μου αντικαταστάθηκε με ολόιδια, η οποία και μου παραδόθηκε σφραγισμένη στο σπίτι μου.
-
Pioneer Kuro 50' PDP-5080XD
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... ct=1010123' target='_blank
Αγοραστηκε χθες, ειναι ακομα στο κουτι της.
Λογω βιασυνης, δεν εγινε μεγαλη ερευνα αγορας, δεν εχω και τεραστια γνωση του αντικειμενου.
Καλη αγορα?
Αξιζει, η οι νεες Κuro αξιζουν τη χρηματικη διαφορα? -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
:yahoo:
Pioneer Kuro 50' PDP-5080XDhttp://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... ct=1010123' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Λογω βιασυνης, δεν εγινε μεγαλη ερευνα αγορας, δεν εχω και τεραστια γνωση του αντικειμενου.
Καλη αγορα?
Αξιζει, η οι νεες Κuro αξιζουν τη χρηματικη διαφορα?Καλά, πλάκα μάς κάνεις αν αξίζει;
Μέχρι ένα μήνα πριν, ήταν η καλύτερη τηλεόραση του κόσμου. Τώρα που βγήκαν οι νέες kuro, το πολύ-πολύ να είναι η δεύτερη καλύτερη τηλεόραση του κόσμου.Καλές θεάσεις, είμαι σίγουρος ότι θα την απολαύσεις.
-
€2.900 !!!!!!!!!!!!!!! Πολλά λεφτά για μια τηλεόραση δεν είναι ρε παιδιά?!
-
Έχεις δει τι δίνουν κάποιοι γι' αυτοκίνητο ?
-
Ειναι αρκετα, αλλα εσπασε η πρηγουμενη απο το σεισμο...(42αρα Plasma Sony Wega θεος χωρε'στην)
-
Με 2900 ευρώ αγοράζει κανείς Full HD projector (100+ ίντσών...) και με τα ρέστα HD Ready LCD 40 ιντσών για καθημερινή χρήση.
-
Και αλοιθωριζεις κατα το ανοιγμα.
Παιζει ρολο και ο χωρος που θα μπει, οι 50'' ειναι ιδανικες για το χωρο που την ηθελα.
Οι επιλογες σε αυτα τα χρηματα ειναι αρκετες, δε λεει κατι αυτο.Οπως και να εχει, το ζητουμενο ηταν μια καλη τηλεοραση που θα μεινει χρονια εκει και θα δουλεψει εχοντας απαιτησεις.
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
:yahoo:
Pioneer Kuro 50' PDP-5080XDhttp://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... ct=1010123' target='_blank' target='_blank
Καλη αγορα?
Αξιζει, η οι νεες Κuro αξιζουν τη χρηματικη διαφορα?Λογικά θα αξίζει αν και επειδή τα plasma panel(s) η pioneer τα προμηθεύεται πλέον από την panasonic θα είμαι λίγο επιφυλακτικός.
Παρόλα αυτά επειδή τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά της τηλεόρασης, επεξεργαστές εικόνας, χρώματος κ.λ.π. προέρχονται καθαρά από το r&d της pioneer θα υπάρχει μία διαφορά και πιθανόν να έχουμε να κάνουμε και πάλι με την κορυφαία τηλεόραση στον κόσμο. -
Αυτο που λες το εχω διαβασει.
Παρολαυτα, το συγκεκριμενο panel ειναι Pioneer γιατι η τηλεοραση ειναι το προηγουμενο μοντελο της Kuro και γιατι προμηθευεται απο την Panasonic μονο πανελ απο 42'' και κατω.
http://www.reuters.com/article/technolo ... 9620080225' target='_blank' target='_blankΟποτε στα νεα μεγαλα μοντελα της, η διαφορα μαλλον θα υπαρχει....
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Αυτο που λες το εχω διαβασει.
Παρολαυτα, το συγκεκριμενο panel ειναι Pioneer γιατι η τηλεοραση ειναι το προηγουμενο μοντελο της Kuro και γιατι προμηθευεται απο την Panasonic μονο πανελ απο 42'' και κατω.
http://www.reuters.com/article/technolo ... 9620080225' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blankΟποτε στα νεα μεγαλα μοντελα της, η διαφορα μαλλον θα υπαρχει....
Έχω διαβάσει τη συγκεκριμένη είδηση από 50 διαφορετικούς δικτυακούς τόπους. Είναι η πρώτη φορά που διαβάζω ότι θα αγοράζει panels μόνο από τις 42' και κάτω. Δεν ξέρω.
Όπως και να χει πάντως όπως έγραψα και πιο πριν η υπόλοιπη τεχνολογία είναι pioneer οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείς.
Άλλωστε πλέον είναι μπερδεμένα τα πράγματα. Διάβαζα πριν λίγο ότι και η sony θα αγοράζει πλέον lcd panel (40'+) από τη sharp, αφού απέκτησε (η sony) το 33% ενός εργοστασίου κατασκευής lcd panels που άνηκε στη sharp κατά 100%, που και η sharp με τη σειρά της είναι από το 2007 η μητρική εταιρεία της pioneer... -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Και αλοιθωριζεις κατα το ανοιγμα.
Παιζει ρολο και ο χωρος που θα μπει, οι 50'' ειναι ιδανικες για το χωρο που την ηθελα.
Οι επιλογες σε αυτα τα χρηματα ειναι αρκετες, δε λεει κατι αυτο.Οπως και να εχει, το ζητουμενο ηταν μια καλη τηλεοραση που θα μεινει χρονια εκει και θα δουλεψει εχοντας απαιτησεις.
θα συμφωνησω με τον nass.. με τοσα λεφτα παιρνεις εναν καταπληκτικο projector ο οποιος μπορει να σου αποδωσει οσες ιντσες θες.. Δεν ειναι αναγκη να βλεπεις στα 2 μετρα 100 ιντσες (τυχαιο παραδειγμα) μπορεις να εχεις και μικροτερη οθονη!
Οπως και να 'χει καλες τηλεθεασεις! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
€2.900 !!!!!!!!!!!!!!! Πολλά λεφτά για μια τηλεόραση δεν είναι ρε παιδιά?!τιποτα δεν ειναι πολυ ακριβο, πολυ ομορφο και πολυ μεγαλο
Με 2900 ευρώ αγοράζει κανείς Full HD projector (100+ ίντσών...) και με τα ρέστα HD Ready LCD 40 ιντσών για καθημερινή χρήση.
οσοι γνωστοι μου το εχουν κανει ο προτζεκτορας περναει σχεδον σε αχρηστια σε καποια φαση... αν
δεν ανοιγεις τον προτζεκτορα για να παιξεις xbox
δεν ανοιγεις για να δεις αθλητικα
δεν ανοιγεις για να δεις οτιδηποτε εκτος απο καμια ταινια επειδη τον λυπασαι τι να τον κανεις; εξαλλου δε νομιζω οτι θα σε χαλασει να δεις εργο σε τετοια tv
γιατι λοιπον να μην εχεις καλυτερη ποιοτητα (τα σκας που τα σκας) σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ βλεπεις, ακομα και αν ειναι cartoons ή... διαφημισεις; -
Ο χρήστης tm έγραψε:
θα συμφωνησω με τον nass.. με τοσα λεφτα παιρνεις εναν καταπληκτικο projector ο οποιος μπορει να σου αποδωσει οσες ιντσες θες.. Δεν ειναι αναγκη να βλεπεις στα 2 μετρα 100 ιντσες (τυχαιο παραδειγμα) μπορεις να εχεις και μικροτερη οθονη!
Οπως και να 'χει καλες τηλεθεασεις!Μόνο που ο προτζέκτορας χρειάζεται επιπλέον:
α) πανί, μαζί με το μηχανισμό του (και δεν είναι φτηνά) + μελέτη και τεχνική υποδομή για τη στήριξη προβολέα/πανιού στην οροφή
β) ηχοσύστημα (στη χειρότερη -καλύτερη, κατ' εμέ- περίπτωση, δύο ηχεία και ενισχυτή, τα οποία καλό θα ήταν να μην είναι ποιότητας super-market).
γ) ένα υποτυπώδες tuner (δηλαδή vcr, dvd-recorder ή δορυφορικό δέκτη, για να δίνουν τηλεοπτικό σήμα)
δ) ιδανικές συνθήκες θέασης (απόλυτο σκοτάδι)Βέβαια, αν κάποιος περνάει πάνω από το 50% του χρόνου του βλέποντας ταινίες, αλλάζει το πράγμα, αλλά ως λύση που συνδυάζει τους δύο 'κόσμους', η συγκεκριμένη kuro (ειδικά τώρα που έπεσαν οι τιμές) είναι κορυφαία.
-
Eιναι ετσι...
Δεν ειχα καμια ορεξη να ασχοληθω τοσο πολυ, ηθελα να αγορασω μια τηλοραση, την εγκατεστησα και παιζει. Τελος.
Ουτε ηχεια, ουτε πανι, ουτε ξεθωριασμενα χρωματα τα πρωινα.....
Δεν ηθελα καμια εγκατασταση τετοιου ειδους, μου χαλαει το δωματιο το να εχω ενα πανι σε ολο τον ενα τοιχο.
Αλλο πραγμα μια λεπτη Plasma καρφωμενη στο τοιχο.
Σημερα εχει δοκιμη με hi def dvd.
help! τηλεορασεις hdtv !!