-
δε χαλανε τα ματια σου απο τα παιχνιδια και τη τηλεοραση , αυτα ειναι βλακειες...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
δε χαλανε τα ματια σου απο τα παιχνιδια και τη τηλεοραση , αυτα ειναι βλακειες...για κατσε παιξε σε crt με πλουσια χρωματα(οπως οι παλιες sony που παραηταν πλουσιες) cs η κατι αλλο που να εχει συνεχες droplink
και παιξε σε lcd
σου δινω 1000 ευρω οτι δεν θα αντεξεις πανω απο 4 ωρες στην crt -
πλεον οχι δε θα αντεχα , αλλα δεν ειμαι και 10 χρονων, εχω φαει πολυ crt στη μαπα και γνωριζω ατομα που εχουν φαει απειρες ωρες μπροστα σε οθονες και βλεπουν τελεια
ειναι θεμα οργανισμου το αν θα χαλασουν ή οχι τα ματια σου , αν ειναι θα χαλασουν ετσι κι αλλιως
αυτα με το διαβασμα σε κακο φως και βιντεοπαιχνιδια με βαση τα οσα εχω δει ειναι υπερβολικες ιστοριες
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
πλεον οχι δε θα αντεχα , αλλα δεν ειμαι και 10 χρονων, εχω φαει πολυ crt στη μαπα και γνωριζω ατομα που εχουν φαει απειρες ωρες μπροστα σε οθονες και βλεπουν τελειαειναι θεμα οργανισμου το αν θα χαλασουν ή οχι τα ματια σου , αν ειναι θα χαλασουν ετσι κι αλλιως
δεν ειναι θεμα οργανισμου δυστηχως η ακτινοβολια απο τις crt ειναι επιστημονικα αποδεδειγμενη βλαβερη ειδικα οταν εισουν σε μερικες 120hz τα ματια σου γινοντουσαν σαν τις αντλιες βενζινης )
(παντα μιλωντας σε συγκριση με τις lcd) -
ισως ειναι και θεμα συνηθειας.. τι να πω.. πανε πολλα χρονια πισω που θυμαμαι να ενιωσα καποια ενοχληση
οι lcd παντως ειναι πολυ ξεκουραστες, οταν καλομαθα σε αυτες το πρωτο καιρο οποτε ξαναβλεπα κουτι δε μου καθοταν πολυ καλα, ομως επειδη τα κουτια συνεχιζαν να υπαρχουν και επρεπε να δουλευω και με τετοια , επαψαν να με ενοχλουν
μονο στην αρχη της 'μεταβασης' ειχα θεμα με λιγα λογια, πλεον και τα δυο τα βλεπω μια χαρα
-
εγω αμα κατσω σε crt τωρα θα κλαψω μιλαμε δεν τις αντεχω με τιποτα πια
-
Η ακτινοβολια των crt ειναι πραγματικοτητα
Οι πονοκεφαλοι που ειχα μπροστα στον υπολογιστη εξαφανιστηκαν οταν αλλαξα ενα παλιο μονιτορ crt Sony που ειχα με ενα lcd sony πριν μερικα χρονια -
Ο πονοκέφαλος στις CRT έχει να κάνει με το refresh rate της οθόνης.
Κάτω από 85 ή 100, δημιουργεί πονοκεφάλους.Σε ένα καλό monitor με rate 100 ή 120 καθόμουν πολλλά χρόνια και μάλλον πολλες ώρες τη μέρα και δεν είχα ενοχλήσεις.
Για τη μυωπία, έχω την εντύπωση πάντως ότι σήμερα θεωρείται ότι είναι κληρονομική, και δεν έχει να κάνει με monitor.
-
Καμία γνώμη για τις 3 παρακάτω:
http://www.kotsovolos.gr/site/product.j ... d=10050731
http://www.kotsovolos.gr/site/product.j ... d=10069921
http://www.kotsovolos.gr/site/product.j ... =10045221#
-
Eχει η γιαγιά μου μία Samsung CZ 21M063N crt (21') τηλεόραση του 2003. Ξαφνικά χάλασε το τηλεκοντρόλ. Του έβαλα νέες μπαταρίες το άνοιξα το καθάρισα χθες δούλεψε, σήμερα πάλι νεκρό. Μάλλον τα παιξε.
Υπάρχει κάποιο online μαγαζί να της αγοράσω ένα συμβατό; (δεν βγάζω άκρη σε μία μικρή έρευνα που έκανα)
-
Καμμία από τις τρεις;
Εγώ πιστεύω ακράδαντα εδώ και χρόνια ότι το best buy στις τηλεοράσεις είναι οι 42 ιντσών πλάσμα της Panasonic. Απλά απέφυγε την πιο φτηνή σειρά U γιατί δεν έχει αντι-ανακλαστική επίστρωση και αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα στις πλάσμα. Η S είναι εντάξει, απλά δεν έχει είσοδο VGA για να συνδέσεις υπολογιστή. -
Yπάρχει κανα θέμα με τις LCD αν έχουν κοντά ηχεία? Με μαγνητικά πεδία και τέτοια?
Γιατί πήρα κάτι roister και είχε μέσα κάτι οδηγίες στα ελληνικά και έλεγε να μην είναι κοντά σε τηλεόραση
Και γω τα ήθελα για σχεδόν κολλητά στην τηλεόραση.
Μάλλον θα βγάζουν τα ίδια χαρτιά για 15 χρόνια και εννοούν τις crt, αλλά η αλήθεια είναι ψάρωσα λιγάκι.edit: με ενα προχειρο googlαρισμα μαλλον δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα..
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Yπάρχει κανα θέμα με τις LCD αν έχουν κοντά ηχεία? Με μαγνητικά πεδία και τέτοια?
Γιατί πήρα κάτι roister και είχε μέσα κάτι οδηγίες στα ελληνικά και έλεγε να μην είναι κοντά σε τηλεόραση
Και γω τα ήθελα για σχεδόν κολλητά στην τηλεόραση.
Μάλλον θα βγάζουν τα ίδια χαρτιά για 15 χρόνια και εννοούν τις crt, αλλά η αλήθεια είναι ψάρωσα λιγάκι.edit: με ενα προχειρο googlαρισμα μαλλον δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα..
Στα χαρακτηριστικα των ηχειων νομιζω πως θα αναφερεται αν εχουν μαγνητικη θωρακιση που μαλλον σε αυτο αναφερεσαι...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Eχει η γιαγιά μου μία Samsung CZ 21M063N crt (21') τηλεόραση του 2003. Ξαφνικά χάλασε το τηλεκοντρόλ. Του έβαλα νέες μπαταρίες το άνοιξα το καθάρισα χθες δούλεψε, σήμερα πάλι νεκρό. Μάλλον τα παιξε.Υπάρχει κάποιο online μαγαζί να της αγοράσω ένα συμβατό; (δεν βγάζω άκρη σε μία μικρή έρευνα που έκανα)
-
lcd - plasma ή led?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
lcd - plasma ή led?http://hobbakias.blogspot.com/2010/12/l ... lasma.html , και η απόφαση δική σου!!!
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
lcd - plasma ή led?plasma εννοειται
-
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
lcd - plasma ή led?
plasma εννοειται
Εσείς που τόσο εύκολα λέτε πλάσμα πόσο καιρό τις έχετε ; Και τι χρήση τους κάνετε, πόσες ώρες την ημέρα;
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
lcd - plasma ή led?
plasma εννοειται
Εσείς που τόσο εύκολα λέτε πλάσμα πόσο καιρό τις έχετε ; Και τι χρήση τους κάνετε, πόσες ώρες την ημέρα;
1μιση χρονο τωρα,τωρα απο χρονο τι να σου πω ισως μεσο ορο κανα 2ωρο.
Και gaming εννοειται (ps3) -
Ευχαριστώ παίδες!
Απ'ότι διάβασα στο link του dbekos οι plasma καίνε αρκετά περισσότερο ρεύμα από τις lcd-led? Γιατί πλέον η κατανάλωση είναι υπολογίσιμη....
Έχουν ημερομηνία λήξης οι plasma?
Ακολουθεί μετεγκατάσταση με αδελφό και πρέπει να αγοράσουμε tv αν και δεν είμαστε για έξοδα
help! τηλεορασεις hdtv !!