-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
crt hdtv παιδες.
αλλιως hdtv projector
τα υπολοιπα ειναι πεταμενα λεφτα.μανο η sony hellas ειναι ...............
το αλλο link το βρηκα κι εγω στο google αλλα δεν εχει..παραλληλο εισαγωγεα μαλλον ψαχνω...
Καμία crt δεν εχει πραγματικό hd panel (και φυσικά δεν είναι hd ready).
Καλό είναι να μην γενικευετε, οι LCD (και δεν μιλαμε για αυτες του carrefour) εχουν φτάσει σε κορυφαίο επίπεδο ποιότητας θυμίζοντας crt σε πολλά σημεία. Οσο για το τηλεοπτικό σήμα..ναι..συνήθως δεν φαίνεται και τόσο ωραια..φυσικό δεν ειναι όταν πρεπει να γεμίσεις 1386 Χ 768 penel με τη ταπεινη ανάλυση του PAL να φαίνονται όλα χάλια;
-
παιδια να ξεκαθαρισω κατι για να μην παρεξηγιομαστε.
ειλικρινα δεν μου καιγεται καρφακι για τις τηλεοπτικες εκπομπες και τα dvd.
εγω θελω μια hdtv με αναλυσεις 480p, 720p και 1080i για την παιχνιδομηχανη μουη συγκεκριμενη sony που ψαχνω εχει αποσπασει οτι βραβειο υπαρχει σαν ποιοτητα εικονας και ως η πιο value αγορα για το σκοπο που θελω να μου εξυπηρετησει. (
-
Καμία crt δεν εχει πραγματικό hd panel (και φυσικά δεν είναι hd ready).
Εεε, αν η CRT δεν έχουν υψηλή ανάλυση, τότε πως γίνεται η οθόνη του υπολογιστή μου να είναι πάνω από 2Mpx; Η CRT είναι αναλογική τεχνολογία, κι άμα της βάλεις τα σωστά ηλεκτρονικά ανεβαίνει όσο θές. Το όριο είναι το πόσο 'ψιλό' μπορείς να κάνεις τον φώσφορο και πόσο 'γρήγορη' τη δέσμη.
Και ότι και να μου λέτε, δυστυχώς οι 'επίπεδες' τεχνολογίες δεν έχουν ακόμα την απαιτούμενη ποιότητα. Είναι κοντά, αλλά έχετε δει τα CRT 'τέρατα' της JVC τι χρώμα και ακρίβεια βγάζουν; Είναι ογκώδη, αλλά τι να κάνουμε;
Και στις τιμές που έχουν οι καλές επίπεδες, θα προτιμούσα βιντεοπροβολέα.
-
Μην κανεις το λαθος και παρεις τετοια τηλεοραση (crt). Θα το μετανοιωσεις. Ειδικα αν τη θες για το χ-βοχ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Καλυτερα να δωσεις 1000 ευρω να παρεις ενα προβολεα lcd 1280X720 (720p)
Επισης η sony εχει βγαλει κατι προβολικες με καταπληκτικη εικονα (την εχει παρει φιλος μου) με πανελ lcd 1280X720 (720p) και τιμη γυρω στα 1600 ευρω. Και μιλαμε για 50 ιντσες οχι 32.Αν θες περισοτερες πληροφοριες πες μου να ψαξω.
-
τελικα η CRT ειναι καλες????
-
παρε και το λινκ
http://www.megamarket.gr/product_info.p ... bd4eff4d60
και μια φωτο
1550 euro με φπα
-
Οι CRT παίρνουν καλύτερη βαθμολογία σε συγκριτικές δοκιμές για τη ποιότητα της εικόνας (αυτές που κάνουν 1.500-2.500
-
κι εγω ετσι ξερω.
απιαστες στην ποιοτητα εικονας οι crt's
-
Συγκεκριμένα στους τομείς απόδοσης χρωμάτων και contrast. Οι TFT και Plasma υπερτερούν αλλου (ευκρίνεια, γεωμετρία κ.λ.π.)...
-
Το MediaMark έχει μια plasma 42'' της Gericom ..
Ξέρει κανείς τι λέει ? -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
κι εγω ετσι ξερω.απιαστες στην ποιοτητα εικονας οι crt's
Αυτο που θες εσυ ειναι ΑΝΑΛΥΣΗ αφου την θες για παιχνιδομηχανη.
Αν παρεις crt θα εχεις καλυτερα χρωματα αλλα οχι αυτο που χρειαζεσαι. Ειναι σαν να βαζεις την οθονη του υπολογιστη σου σε αναλυση 640χ480.
Και για τα χρωματα μη νομιζεις οτι ειναι μερα με τη νυχτα. Εχουν βελτιωθει πολυ οι οθονες υγρων κρυσταλων σε σχεσει με τις πρωτες που κυκλοφορησαν.Τωρα αν θες ακους. Αν δε θες, πας και παιρνεις το μπαουλο
Και στο κατω κατω πηγαινε σε ενα μεγαλο μαγαζι να δεις και απο μονος σου.
-
Αμα δεν σου καιγεται καρφακι για tv και θες αναλύσεις, τοτε δεν υπαρχει λογος να σπαταλήσεις ούτε ένα ευρώ σε οποιαδήποτε CRT.
-
Ο χρήστης medos έγραψε:
Και στο κατω κατω πηγαινε σε ενα μεγαλο μαγαζι να δεις και απο μονος σου.Εγώ πήγα πριν λίγο καιρό και πήρα μια Philips για τους γονείς μου με 1.000
-
Σπίτι έχουμε μια Sony KV-32FD1. Ηταν η πρώτη ευρωπαική επίπεδη widescreen Wega και μεχρι πριν λίγο καιρό ηταν το benchmark (να που το 'πα, που σαι ikar! ) για τις μετρήσεις του περιοδικού HiTECH. Πολύ καλή τηλεόραση, απίστευτα χρώματα και ευκρίνεια (αν και επρεπε να μας την αλλάξουν μιας και η πρώτη ειχε πρόβλημα στη γεωμετρία που η Sony Hellas θεωρούσε 'εντός ανοχών του κατασκευαστή' ).
Στα μείον ειναι η ατελής γεωμετρία (αν εισαι ψείρας όπως εγώ, τελικά βρηκα το κρυφό μενού της τηλεόρασης και την εφτιαξα κάπως) οπως επίσης και το οτι η εικόνα δεν εχει την ιδια ευκρίνεια κατα μήκος της τηλεόρασης, χάνει στις άκρες (πρέπει να το κοιτάξεις με... μεγεθυντικό φακό, αλλα ισχυει)
Αν ηταν να διαλέξω μια τηλεόραση για gaming (και ειχα αρκετό budget) μαλλον θα έπερνα κάποια καλή plasma ή LCD. Εξάλλου μην ξεχνάμε πως οι CRT για να λειτουργήσουν πάνω απο τις 23-24'' ουσιαστικά 'αψηφούν' τους νόμους της φυσικής, πόσο μαλλον οι επίπεδες (γι αυτο το σήμα φεύγει παραμορφωμένο απο το πυροβόλο ηλεκτρονίων για να φτάσει 'σωστό' - όσο γίνεται - στην οθόνη).
Επίσης καλό ειναι να μην κρίνουμε τηλεοράσεις απο την εικόνα τους στο showroom. Πραγματικά αν διάλεγα έτσι τηλεόραση θα τις απέρριπτα όλες, τις ρυθμίζουν σε φούλ κοντραστ και φωτεινότητα και το sharpness τσίτα - αποτέλεσμα απαράδεκτη και αφύσικη εικόνα.
Γενικά καλό ειναι πάνω απο τις 32 ιντσες να διαλέγουμε plasma η LCD. Ειχα δει μια τελευταία Sony να παίζει σε κάποιο κατάστημα και η γεωμετρία ηταν... αστα να πάνε... εβλεπες την εικόνα να παραμορφώνεται στα pans κ.λ.π. Το ίδιο συμβαίνει και σε μια 36άρα Philips ενός φίλου... Αν πρόκειται για gaming, πρώτο λόγο εχει η γεωμετρία και η ευκρίνεια... Κατα τη γνώμη μου πάντα...
-
πωω ρε μπερδεμα..
αγιος βασιλης ακουει?
θε-λω hd-tv -
Κατ αρχην ξερεις τι ειναι η High definition TV (η αλλιως HD TV)?
Ουσιαστικα μιλαμε για ψηφιακο βιντεο υψηλης αναλυσης. Οι αναλυσεις που υποστηριζει η hdtv 1280x720 (720p) 1900x1080 (1080i).Οι δεικτες p και i σημαινουν progressive και interlaced σημα αντοιστοιχα. Τωρα τι σημαινει το καθενα που να καθομαι να εξηγω. Ψαξε στο νετ να βρεις περισοτερες πληροφοριες.
Αρα λοιπον μια τηλεοραση για να χαρακτηριστει hd ready πρεπει να εχει αναλυση απο 720ρ και πανω.
Επισης πρεπει να εχει ψηφιακες εισοδους σηματος δηλαδη DVI ή HDMI ή/και αναλογικη component (αντε και VGA). Αυτο διοτι το σημα υψηλης αναλυσης δεν μπορει να δωθει απο το scart ή τις συνδεσεις video και s-video.Οταν μια crt χαρακτηριζεται ως HD ready σημαινει οτι εχει μια η περισοτερες ψηφιακες εισοδους και την component.
Επειδη ομως οι crt δεν εχουν υψηλη αναλυση απο μονες τους (native) τοτε χρησιμοποιειται ενα τρυκ που λεγεται upscaling δηλαδη ανεβαινει η αναλυση προσθετοντας 'γραμμες'. Αυτο δηλαδη που ουσιαστικα βλεπεις δεν ειναι η πραγματικη αναλυση HD αλλα κατι 'ψευτικο' και βεβαια δεν εχει τα ιδια αποτελεσματα με μια συσκευη που εχει native αναλυση HD.
Αυτα εχω καταλαβει εγω. Αν κανω καπου λαθος παρακαλω διορθωστε με.
Εσυ λοιπον επειδη οπως ειπες δεν σε ενδιαφερουν οι ταινιες αλλα μονο η παιχνιδομηχανη τοτε πρεπαι να αποφυγεις την crt διοτι θελεις καθαρα και μονο αναλυση.
Επιπλεων τα καλυτερα χρωματα δεν σε ενδιαφερουν μιας και μιλαμε για ΓΡΑΦΙΚΑ.
-
Πείτε μας και για την τεράστια διαφορά ακτινοβολίας μεταξύ CRT και LCD! Tεράστια, όσοι έχουν παιδιά ας το λάβουν υπ'όψη τους.
(Petran, δεν αλλαζουμε τον τίτλο σε TV έρευνα αγοράς, γενικότερα? )
-
ευχαριστω medos.
τα βασικα τα ξερω (τι ειναι progresive scan και τι interlaced, απο την εποχη της amiga )
ξερω επισης οτι αν μια hdtv δεν εχει native αναλυσεις, κανει κολπα και upscalling για να τις δειξει, και εκει χαλαει λιγο η συνταγη..
δεν ηξερα ομως οτι το 480p δεν θεωρειται hd
τωρα, στο θεμα κονσολα..
τα χρωματα και η ποιοτητα ειναι εξισου σημαντικα αν οχι περισσοτερο με την αναλυση.θελω λοιπον αναλυσεις progressive scan σε 480 και 720 και interlaced 1080.
και φυσικα καλη ποιοτητα εικονας και χρωματα.cmarin, σωστος, το αλλαξα
-
Δεν ξερω αν εχει ξανααναφερθει εδω, οποτε οριστε:
καλο θα ειναι να μην αποφασιζουμε τι τηλεοραση να παρουμε με βαση το ποια μας φαινεται καλυτερη στο ματι οταν τις βλεπουμε στην σειρα σε καποιο μαγαζι, γιατι ειναι πολυ ευκολο αυτα τα μοντελα που δεν αποφερουν μεγαλο κερδος στον μαγαζατορα να ρυθμιστουν ωστε να δειχνουν χαλια σε σχεση με την παραδιπλα που φαινεται φανταστικη (και εχει μεγαλο κερδος). Καλυτερα να διαβαζουμε reviews σε περιοδικα του χωρου και να αποφασιζουμε ετσι.
Εχοντας πει αυτο, εχετε σε υπολειψη το Hitech και τα τεστ του. Εγω θεωρω οτι ως το παλαιοτερο περιοδικο του χωρου, και αρκετα σοβαρο (απ'οτι φαινεται τουλαχιστον), η αποψη του για τα διαφορα μοντελα ειναι καλη συμβουλη. Σωστα?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εχοντας πει αυτο, εχετε σε υπολειψη το Hitech και τα τεστ του. Εγω θεωρω οτι ως το παλαιοτερο περιοδικο του χωρου, και αρκετα σοβαρο (απ'οτι φαινεται τουλαχιστον), η αποψη του για τα διαφορα μοντελα ειναι καλη συμβουλη. Σωστα?To hi tech σοβαρο περιοδικο????
Ασε που το πεταξα κι ουτε για πλακα δεν το ξανααγοραζω,αν βασιζομουν στο εν λογω περιοδικο ολο το ηχοσυστημα που πηρα θα ηταν.......Sony!!Akoma και οι βιδες που κρατανε τα ραφια.
Ασε που εχουν ενα αθλιο τροπο να σε βαζουν στην πριζα του καταναλωτισμου επιλεγοντας ξεκαθαρα με βαση το τι παραγει η βιομηχανια (λες και ειναι συναιτεροι) παρακινωντας τους αναγνωστες με τον τροπο τους με το που παλιωσει ο Χ ενυσχιτης να παει για τον αμεσως επομενο,κι ας ειναι χειροτερος απ τον προηγουμενο.
Οσον αναφορα για την αναλογικη τεχνολογια και γενικα για παλια μοντελα.......τα αποφευγουν οπως ο διαολος το λιβανι.Γενικως ενα γελοιο περιοδικο για μενα
help! τηλεορασεις hdtv !!