-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
κυρίους/κυρίες για ένα πρόσκαιρο 'κέρδος' 10-20% είναι εγκληματικό και αυτοκτονικό ταυτόχρονα. Τα λέει ο Ηλίας εδώ και χρόνια, αλλά από το ένα αυτί μπαίνουν κι από το άλλο βγαίνουν.Εγώ γιατί θυμάμαι κάποιους άλλους να αποθεώνουν την 'οικονομία του 5λεπτου στο κωλόχαρτο' έναντι των 'δηθενατζίδων που τα πετάνε από 'δω κι από κει γιατί είναι ντεμοντέ το να ψάχνουν τιμές'
Η μνήμη μου θα με απατά ε;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η Aldi ειχε ερθει με σκοπο να κανει πολλα καταστηματα,αλλα οταν εβγαινε στην αγορα για να βρει οικοπεδο της ζητουσαν οσα τους ελειπαν...ναι αυτο φταιει οχι οτι πηγε να χτυπησει τα lidl με λιγο μεγαλυτερες τιμες..
-
Πρόστιμο 12,5 εκατ. ευρώ στην Carrefour!
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2010 20:02
Web-OnlyΠρόστιμο 12,5 εκατ. ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην αλυσίδα σούπερ - μάρκετ Carrefour - Μαρινόπουλος για παραβάσεις στη νομοθεσία που αφορά τον ανταγωνισμό και ειδικότερα τις συμβάσεις δικαιόχρησης (franchise) για τη λειτουργία καταστημάτων «5' Mαρινόπουλος».
Σύμφωνα με την απόφαση η παράβαση έγκειται στο ότι «η CARREFOUR - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. εφάρμοζε πολιτικές καθορισμού τιμών μεταπώλησης, αφενός μέσω συμβατικών ρητρών που δέσμευαν τους δικαιοδόχους να ακολουθούν κατά κανόνα τις προτεινόμενες από αυτήν τιμές λιανικής πώλησης των προϊόντων τους, και αφετέρου μέσω ηλεκτρονικού συστήματος που - κατά την πρώιμη φάση λειτουργίας του - καθιστούσε τη διαχείριση τιμών ιδιαίτερα δυσχερή και χρονοβόρα στην πράξη, επιτείνοντας έτσι τη διαρθρωτική ακαμψία των τιμών».
Επίσης η Επιτροπή Ανταγωνισμού διαπίστωσε ότι η εταιρία περιόριζε τις διασταυρούμενες πωλήσεις μεταξύ των διανομέων - δικαιοδόχων, δηλαδή των επιχειρηματιών που λειτουργούσαν τα καταστήματα με το σήμα «5'Mαρινόπουλος».
Η απόφαση υποχρεώνει την CARREFOUR - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ να παύσει τις διαπιστωθείσες παραβάσεις, καθώς και να αναδιατυπώσει (ή να απαλείψει) τους σχετικούς αντί-ανταγωνιστικούς συμβατικούς όρους.
Σε περίπτωση συνέχισης ή επανάληψης των παραβάσεων, απειλεί με πρόστιμο 10.000 ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσής της.
Η θέση της Carrefour- Μαρινόπουλος
«Σεβόμαστε το θεσμικό ρόλο της Επιτροπής Ανταγωνισμού ωστόσο θα θέλαμε να εκφράσουμε την έκπληξή μας για το περιεχόμενο της απόφασης. Σε κάθε περίπτωση, επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας απέναντι σε αυτήν την απόφαση, την οποία θεωρούμε καταφανώς άδικη».
Τα παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Όμιλος Carrefour- Μαρινόπουλος σχολιάζοντας την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
κυρίους/κυρίες για ένα πρόσκαιρο 'κέρδος' 10-20% είναι εγκληματικό και αυτοκτονικό ταυτόχρονα. Τα λέει ο Ηλίας εδώ και χρόνια, αλλά από το ένα αυτί μπαίνουν κι από το άλλο βγαίνουν.
Εγώ γιατί θυμάμαι κάποιους άλλους να αποθεώνουν την 'οικονομία του 5λεπτου στο κωλόχαρτο' έναντι των 'δηθενατζίδων που τα πετάνε από 'δω κι από κει γιατί είναι ντεμοντέ το να ψάχνουν τιμές'
Η μνήμη μου θα με απατά ε;
Κι εμένα κάτι μου θυμίζει...
Μήπως τελικά αυτές οι πολιτικές αποδείχτηκαν ολέθριες για την οικονομία και επέφεραν την κατάρρευση;
Και η αντίδραση τώρα είναι να ψάχνουμε ενδελεχώς για ελληνικό κωλόχαρτο , το οποίο θα το αγοράζουμε από το μαγαζί της γειτονιάς και όχι από τα σουπερμαρκετ του διεθνούς κεφαλαίου και των καπιταλόμουτρων;
Όλοι στον αγώνα, δεν έχετε να χάσετε τίποτε άλλο από τις αλυσίδες και το απαλό εισαγώμενο κωλόχαρτο!
Στην τελική, με το μαμήσι που φάγαμε και θα τρώμε και στο μέλλον, το λιγότερο για το οποίο θα έπρεπε ν' ανησυχεί ο κώλ ς μας , είναι η απαλότητα του κωλόχαρτου! -
ένα ένα μου έρχονται, αλλά αυτή η γμνη η μνήμη δεν βοηθάει...
κάποιοι τότε είχαν συμφωνήσει με τον Ηλία, ότι το πρόβλημα δεν είναι το να έχουν ψηλότερες τιμές τα προϊόντα που αγοράζουμε, αλλά οι μισθοί μας που πέφτουνρε γμτ... μα να μην θυμάμαι... Θαααααα κάνουμε κανά search αργότερα
-
Είναι άραγε τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητή η διαφορά του να ελέγχω τιμές σε ένα κατάστημα από το να επιλέγω το κατάστημα που εξυπηρετεί περισσότερο την οικονομία;
Είναι τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό ότι αν αγοράσεις γάλα ΕΨΙΛΟΝ 1,30 € αντί για ΘΗΤΑ 1,20 €, ίδιας ποιότητας, είσαι χαζός καταναλωτής;
Μάλλον ζητάω πολλά τότε.
-
Παντως και επιχειρηματικα/στρατηγικα, η αποφαση της ALDI ειναι καπως περιεργη. Ηρθαν με μεγαλα σχεδια, επενδυσαν πολλα στα logistics, ανοιξαν καμποσα καταστηματα (μεχρι και προσφατα εκαναν εγκαινια). Και τωρα, οταν η συγκυρια μπορει να υποθεσει κανεις οτι θα αρχισει να τους ευνοει (στροφη του κοινου προς φτηνοτερα ειδη), φευγουν.
Makes no sense, ειδικα για νοοτροπια Γερμανων, οι οποιοι και επιμονοι και υπομονετικοι στις επενδυσεις τους ειναι.
Τοσο ζημιογονοι ηταν ή προβλεπουν χρωκοπια της χωρας και λεηλασιες συντομα; -
Ως σήμερα πέφτουμε στη λούμπα των 'δώρων' (που τα πληρώνουν οι παραγωγοί για να πουλήσουν -σχεδόν τζάμπα- τα προϊόντα τους) και των 'προσφορών'
Αποφάσισε. Είναι χαζός ή έξυπνος ο καταναλωτής που θα ψάξει να βρει τα δώρα και τις προσφορές;
Κάποτε ήταν έξυπνος
Πριν λίγο έγινε επιζήμιος
Τώρα ξαναέγινε έξυπνοςYou have to decide man
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η Aldi ειχε ερθει με σκοπο να κανει πολλα καταστηματα,αλλα οταν εβγαινε στην αγορα για να βρει οικοπεδο της ζητουσαν οσα τους ελειπαν...Kαι λοιπόν..;; Τί εγινε..;; Η Aldi των 4200 καταστημάτων κώλωσε απο τα 5 εκ. που της πήρε ο μπαρμπα-Θανάσης για να της δώσει το χωράφι του να στήσει το κατάστημά της; Πάντα ετσι δε γίνεται...;; Η Lidl τα πήρε κοψοχρονιά και δεν πληρωσε στους ιδιοκτήτες ο,τι τους έλειπε...;; Τα ZARA, BERSHKA, Mall, IKEA LEROY-MERLIN, CARREFOUR, PRAKTIKER κλπ....;;;
Προφανώς προσπάθησαν να μπουν σε μια υπερκορεσμένη αγορά (δεν εξετάζω αν είναι μικρή η μεγάλη, δεν έχει καμμία σημασία) και τη φάγανε, μάλλον επειδή αργήσανε, αφου τα Lidl είχανε ήδη στηθεί δυνατά. Αντικειμενικά, ολοι αυτοί απλά ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ στην Ελλάδα....!! Κι αλλοι θα κλείσουνε, είτε οριστικά, είτε πολλά καταστήματα, είτε θα συγχωνευτούν (DIA- CARREFOUR MARINOPOYLOS). Τοσα χρόνια αντέξανε, γιατί υπήρξε αυτή η ψευδής ανάπτυξη που προήλθε απο τα ατελείωτα δάνεια, τώρα όμως τα πράγματα αλλάξανε. Πόσο θα αντέξουνε με τόσο ανταγωνισμό....;; Μέχρι πού θα πήγαινε ο ανταγωνισμός....;; Κι αν συνεχιστεί, δεν υπάρχει κάποιος πάτος...;; Υπάρχει και οδηγεί σε 2 πράγματα....Ή στο κλείσιμο των αδυνάτων και στο μονοπωλιο του εναπομείναντα, ή στις συγχωνεύσεις.
Στη γειτονιά μου έχει 4-5 ΜΕΓΑΛΑ Super market...!! Σε ακτίνα 1 χιλιομέτρου, με τα 3 σε ακτίνα 200 μέτρων..!! WTF δηλαδή....!!! Πώς σκατά συντηρούνται...;;; -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Παντως και επιχειρηματικα/στρατηγικα, η αποφαση της ALDI ειναι καπως περιεργη. Ηρθαν με μεγαλα σχεδια, επενδυσαν πολλα στα logistics, ανοιξαν καμποσα καταστηματα (μεχρι και προσφατα εκαναν εγκαινια). Και τωρα, οταν η συγκυρια μπορει να υποθεσει κανεις οτι θα αρχισει να τους ευνοει (στροφη του κοινου προς φτηνοτερα ειδη), φευγουν.
Makes no sense, ειδικα για νοοτροπια Γερμανων, οι οποιοι και επιμονοι και υπομονετικοι στις επενδυσεις τους ειναι.
Τοσο ζημιογονοι ηταν ή προβλεπουν χρωκοπια της χωρας και λεηλασιες συντομα;μάλλον έμπαιναν πολύ μέσα.
επίσης είχαν πολύ κακή/αραιή παρουσία στην Αττική. καμία σχέση με Lidl που είναι στρατηγικά τοποθετημένο. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
κάποιοι τότε είχαν συμφωνήσει με τον Ηλία, ότι το πρόβλημα δεν είναι το να έχουν ψηλότερες τιμές τα προϊόντα που αγοράζουμε, αλλά οι μισθοί μας που πέφτουνΔε θυμάμαι να συμμετέχω σε κάποια τέτοια συζήτηση με τον Ηλία, αλλα αποτελεί βαθύ μου πιστέυω, πως οι τιμές των προιόντων δεν εχουν καμμιά , μα καμμία σημασία, όταν το 'πορτοφόλι' του καταναλωτή είναι γεμάτο....!!!
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Η Aldi ειχε ερθει με σκοπο να κανει πολλα καταστηματα,αλλα οταν εβγαινε στην αγορα για να βρει οικοπεδο της ζητουσαν οσα τους ελειπαν...
Kαι λοιπόν..;; Τί εγινε..;; Η Aldi των 4200 καταστημάτων κώλωσε απο τα 5 εκ. που της πήρε ο μπαρμπα-Θανάσης για να της δώσει το χωράφι του να στήσει το κατάστημά της; Πάντα ετσι δε γίνεται...;; Η Lidl τα πήρε κοψοχρονιά και δεν πληρωσε στους ιδιοκτήτες ο,τι τους έλειπε...;; Τα ZARA, BERSHKA, Mall, IKEA LEROY-MERLIN, CARREFOUR, PRAKTIKER κλπ....;;;
Στη γειτονιά μου έχει 4-5 ΜΕΓΑΛΑ Super market...!! Σε ακτίνα 1 χιλιομέτρου, με τα 3 σε ακτίνα 200 μέτρων..!! WTF δηλαδή....!!! Πώς σκατά συντηρούνται...;;;Oταν πουλας με χαμηλο περιθωριο κερδους,δεν μπορεις να πλουτιζεις τον Μπαρμπα-Θανάση.
Η Aldi πουλαγε σχεδον οσο πουλαει και στην Γερμανια,τα lidl εδω πουλανε εως και 100% πανω.Σουπερμαρκετ μπορουν να υπαρχουν πολλα,αν σκεφτεις ποσα περιπτερα και ψιλικα υπαρχουν που πουλανε με παρα πολυ υψηλες τιμες.
-
κάποιοι τότε είχαν συμφωνήσει με τον Ηλία, ότι το πρόβλημα δεν είναι το να έχουν ψηλότερες τιμές τα προϊόντα που αγοράζουμε, αλλά οι μισθοί μας που πέφτουν
Δε θυμάμαι να συμμετέχω σε κάποια τέτοια συζήτηση με τον Ηλία, αλλα αποτελεί βαθύ μου πιστέυω, πως οι τιμές των προιόντων δεν εχουν καμμιά , μα καμμία σημασία, όταν το 'πορτοφόλι' του καταναλωτή είναι γεμάτο....!!!
Μπαααααα
Άλλα λέγονταν εδώ -
Επιφυλάσσομαι μέχρι να τελειώσει ο μιγιάκοβος το σέρτς, γιατί με τα μισόλογα που γράφετε δεν θυμάμαι ούτε τι έλεγα εγώ, ούτε τι απαντούσατε (αυτά τα 2 ενίοτε διίστανται - μην πω τριίστανται...)
Η πλάκα είναι ότι αν δεν παρασυρόμουν κι εγώ από την γενική κατηφόρα κι έπραττα ανάλογα με το πως έβλεπα τα πράγματα να έρχονται, τώρα θα ήμουν ΠΟΛΥ πλούσιος... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Επιφυλάσσομαι μέχρι να τελειώσει ο μιγιάκοβος το σέρτςκαλά μην κρατάς και την αναπνοή σου
με τις επιλογές σου μπορεί να μην έγινες πλούσιος, αλλά μην μας ψοφήσεις κι όλας! -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Επιφυλάσσομαι μέχρι να τελειώσει ο μιγιάκοβος το σέρτς, γιατί με τα μισόλογα που γράφετε δεν θυμάμαι ούτε τι έλεγα εγώ, ούτε τι απαντούσατε (αυτά τα 2 ενίοτε διίστανται - μην πω τριίστανται...)
Η πλάκα είναι ότι αν δεν παρασυρόμουν κι εγώ από την γενική κατηφόρα κι έπραττα ανάλογα με το πως έβλεπα τα πράγματα να έρχονται, τώρα θα ήμουν ΠΟΛΥ πλούσιος...Ας ρωτήσουμε τον Μάνο, αυτός σίγουρα θα τα θυμάται, απάντησε κιόλας...
Πάντως Ηλία, μην σκας για τα λεφτά σύντροφε, όπου να 'ναι έρχεται η επανάσταση και δεν θα έχουν καμία σημασία... Εγώ τα τρώω τα δικά μου σε σούσι και κοκτέιλς...
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Τοσο ζημιογονοι ηταν ή προβλεπουν χρωκοπια της χωρας και λεηλασιες συντομα;+1.
-
αποτελεί βαθύ μου πιστέυω, πως οι τιμές των προιόντων δεν εχουν καμμιά , μα καμμία σημασία, όταν το 'πορτοφόλι' του καταναλωτή είναι γεμάτο....!!!
Σε Γερμανία, ΗΠΑ και αλλαχού, έχουν υψηλούς μισθούς και χαμηλές τιμές.
Παρότι το 'πορτοφόλι' του καταναλωτή είναι γεμάτο, γι αυτούς οι τιμές έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία.
Αν τους φας ένα σεντς, θα σου φάνε το χέρι. ΣΥΡΡΙΖΑ. -
επίσης είχαν πολύ κακή/αραιή παρουσία στην Αττική. καμία σχέση με Lidl που είναι στρατηγικά τοποθετημένο.
Απλά δεν είχαν προλάβει ακόμη να επεκταθούν αρκετά στην Αττική, τους πρόλαβε η απόφαση για κλείσιμο. Πολλές αλυσίδες (Λιντλ, ΙΚΕΑ) ξεκινάνε από την Βόρεια Ελλάδα την απόβασή τους έτσι ώστε να κατέβουν επαρκώς διαβασμένοι στην τεράστια αγορά της Αθήνας. Είναι επίσης πιο φθηνή η απόβαση από τα βόρεια προς την Αθήνα, και τα αρχικά λάθη κοστίζουν λιγότερο για να επανορθώσεις στην πορεία.
Η Aldi πουλαγε σχεδον οσο πουλαει και στην Γερμανια,τα lidl εδω πουλανε εως και 100% πανω.
Αν είναι έτσι τότε είναι χαζοί διότι παραβίασαν ένα βασικό κανόνα του εμπορίου : Πουλάς όσο πιο ακριβά σε παίρνει.
Τέλος πάντων αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Πριν κανά δυό χρονάκια η Καρφούρ έφυγε κλωτσηδόν από κάποιες αμερικάνικες πολιτείες. Μέχρι λίγες ημέρες πριν φύγει ανακοίνωνε μεγαλεπήβολα μπίζνες πλανς για νέισονγουάιντ επέκταση.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η Aldi ειχε ερθει με σκοπο να κανει πολλα καταστηματα,αλλα οταν εβγαινε στην αγορα για να βρει οικοπεδο της ζητουσαν οσα τους ελειπαν...
Kαι λοιπόν..;; Τί εγινε..;; Η Aldi των 4200 καταστημάτων κώλωσε απο τα 5 εκ. που της πήρε ο μπαρμπα-Θανάσης για να της δώσει το χωράφι του να στήσει το κατάστημά της; Πάντα ετσι δε γίνεται...;; Η Lidl τα πήρε κοψοχρονιά και δεν πληρωσε στους ιδιοκτήτες ο,τι τους έλειπε...;; Τα ZARA, BERSHKA, Mall, IKEA LEROY-MERLIN, CARREFOUR, PRAKTIKER κλπ....;;;
Στη γειτονιά μου έχει 4-5 ΜΕΓΑΛΑ Super market...!! Σε ακτίνα 1 χιλιομέτρου, με τα 3 σε ακτίνα 200 μέτρων..!! WTF δηλαδή....!!! Πώς σκατά συντηρούνται...;;;Oταν πουλας με χαμηλο περιθωριο κερδους,δεν μπορεις να πλουτιζεις τον Μπαρμπα-Θανάση. Λαθος...!! Θα τον πλουτίζεις, όπως πλουτίζουν οι ανταγωνιστές σου (αναφέρω ενδεικτικά κάποιους παραπάνω) την Κυρα-Κούλα, τον Μπαρμπα-Σωτήρη κλπ. . Αν μπορείς βέβαια....Αν δεν μπορείς, τα μαζεύεις και φεύγεις.Η Aldi πουλαγε σχεδον οσο πουλαει και στην Γερμανια,τα lidl εδω πουλανε εως και 100% πανω. Που σημάινει οτι τα Lidl εδω, ηταν εως 100% πιο ακριβά απο τα Aldi...?? Δε νομίζω....
Σουπερμαρκετ μπορουν να υπαρχουν πολλα,αν σκεφτεις ποσα περιπτερα και ψιλικα υπαρχουν που πουλανε με παρα πολυ υψηλες τιμες. Λαθος...! Δεν μπορούν....Γι΄αυτό κάποια λυγίζουν και θα λυγισουν κι αλλα...Γι΄αυτό και δημιουργουνται τα καρτέλ....Γι΄αυτό και δεν μπορείς να τα διαχωρίσεις ξεκάθαρα και να αποδώσεις σε κάποια αλυσίδα τον τίτλο της αδιαμφισβήτητα φτηνότερης απο όλες.....Γι΄αυτό προχωράνε σε συγχωνευσεις. Το ίδιο κανανε και θα κάνουν και οι τραπεζες, οι αεροπορικές εταιρίες κλπ....
Το 'πουλάνε με υψηλές τιμές', το λες εσυ κι εγω που είμαστε απ΄εξω απο τον χορό. Τα Ατλαντικ με τις πολύ υψηλές τιμές γιατί κλείνουν...;; (εκλεισε πριν ενα μηνα ενα στη γειτονιά των γονιών μου κι ενα πρόπερσι κοντά στο κέντρο της πόλης)... Αν έιχαν πάλι χαμηλές τιμές γιατί κλείνουν...;; Γιατί δεν τα στηριξε ο αδικημένος, ο κατακλεμμένος κόσμος απο τα αλλα κακα Σούπερμαρκετ...;;;Περα απο τα παραπάνω, Σουπερμάρκετ τετοιων μεγεθών, με τη λογική περιπτέρου, νομίζω πως δεν στέκει. Τους λόγους φαντάζομαι τους κατανοείς.
Σούπερμαρκετ