-
Ε, δεν είναι και τόσο απλουστευμένα.
Ένα οικονομικό σύστημα δεν μπορεί να στηρίζεται σε αφορισμούς και ιδεοληψίες.
Ο Έλληνας αγοράζει, βασικά, κατά κυριο λόγο, προϊόντα που δεν παράγονται στην χώρα του. Και οι έμποροι επιδιώκοντας το κέρδος, προσφέρουν το ξένο έναντι του Ελληνικού, επειδή το ζητάει ο πελάτης. Η επειδή το έκαναν μόδα (διαλέγεις και παίρνεις).
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ε, δεν είναι και τόσο απλουστευμένα.Ένα οικονομικό σύστημα δεν μπορεί να στηρίζεται σε αφορισμούς και ιδεοληψίες.
Ο Έλληνας αγοράζει, βασικά, κατά κυριο λόγο, προϊόντα που δεν παράγονται στην χώρα του. Και οι έμποροι επιδιώκοντας το κέρδος, προσφέρουν το ξένο έναντι του Ελληνικού, επειδή το ζητάει ο πελάτης. Η επειδή το έκαναν μόδα (διαλέγεις και παίρνεις).
Εγω Νικο στα νιάτα μου δεν είχα δει τζην παντελόνι εισαγόμενο ούτε στον ύπνο μου, γιατί ήταν απλησίαστα λόγο δασμολόγιου των εισαγόμενων. Η κατάργηση των δασμολόγιων ήταν πολιτική απόφαση, με το γνωστό τίμημα να πεθάνει η βιοτεχνία-βιομηχανία. Σόρυ αλλά είναι πολιτική επιλογή η διαδρομή προς την παγκοσμιοποίηση και την στηρίζουν σχεδόν όλοι. Και η πίτα γερή και ο σκύλος χορτάτος δεν γίνεται.
ΥΓ Α και κάπου πρέπει να ορίσουμε πλέον τι σημαίνει Ελληνικό έτσι;
Κάτι που για να παραχθεί θα δουλέψει έλληνας εργάτης; Γιατί έτσι οι σταφίδες που τρώμε είναι Αλβανικές μάλλον
Η μήπως κάτι σαν το ούζο μίνι της Μητυλίνης που ανήκει στην γαλλική περνό, άρα το χρήμα θα πάρει πούλο;
Η μήπως τα κέρδη των Ελλήνων επιχειρηματιών επενδύονται Ελλάδα; Φέυγουν για άλλη γή άλλα μέρη ως γνωστό. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ε, δεν είναι και τόσο απλουστευμένα.
Ένα οικονομικό σύστημα δεν μπορεί να στηρίζεται σε αφορισμούς και ιδεοληψίες.
Εγω Νικο στα νιάτα μου δεν είχα δει τζην παντελόνι εισαγόμενο ούτε στον ύπνο μου, γιατί ήταν απλησίαστα λόγο δασμολόγιου των εισαγόμενων. Η κατάργηση των δασμολόγιων ήταν πολιτική απόφαση, με το γνωστό τίμημα να πεθάνει η βιοτεχνία-βιομηχανία. Σόρυ αλλά είναι πολιτική επιλογή η διαδρομή προς την παγκοσμιοποίηση και την στηρίζουν σχεδόν όλοι. Και η πίτα γερή και ο σκύλος χορτάτος δεν γίνεται.
Τάσο, οι πολιτικές επιλογές γίνονται μετά από πίεση συγκεκριμένων ντόπιων συμφερόντων.
Με τους Στράτο-Κατσάμπα να βγάζουν ντένιμ ύφασμα από την Π-Π, θα περίμενες να ήταν διαφορετικά? -
εκτός απ αυτούς ψηφίζουμε κι εμείς.
Δες αν θες και το υστερόγραφο στο προηγούμενο ποστ μου , το θεωρώ σημαντικό -
Θα επανέλθω, Τάσο. Πάω να απολαύσω την Σίτι!
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ο Ελληνας αγοράζει ότι θεωρει πως τον συμφέρει. Οπως κάνει κι ο Ιταλός, κι ο Γερμανός κι ο Κογκολέζος σε ένα περιβάλλον με ανοιχτά σύνορα(που θα το ξαναπώ για 1000 φορά εσείς το επιλέξατε)...Η συμπεριφορά του Έλληνα καταναλωτή ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ με αυτές του Ιταλού ή του Γερμανού. Με του Κογκολέζου, βέβαια, ίσως να είναι η ίδια.
Στα υπόλοιπα που λες, δυστυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω. Άλλα λέω εγώ, εσύ επιμένεις στο ποίημα. Αδύνατον να συζητήσουμε! -
Δεν γουστάρω έτσι κι εγώ. Απαξιώνεις ότι δεν καταλαβαίνεις με στυλ, άσε να μιλήσει κάνας άλλος, είσαι μικρός, δεν ξέρεις κλπ.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Εγώ μιλούσα για τα καθαρά κέρδη προ φόρων. Πληρωμένα όλα δηλαδή ( μισθοί κτλ ).
Γιώργο, υπάρχουν τρόποι (νόμιμοι) να καθορίσει μια επιχείρηση πόσα κέρδη προ φόρων θα παρουσιάσει.
Τα SM είναι μηχανές είσπραξης ρευστού που ανταγωνίζονται ακόμα και τους κουλοχέρηδες. Μιλάμε για απόλυτο μετρητό! Μπορείς να σκεφτείς με πόσους τρόπους μπορείς να βγάλεις κέρδη από αυτό?
Τα νούμερα που αναφέρω είναι πραγματικά από την τριετή εμπειρία μου ως υποδιευθυντής μηχανογράφησης σε μεγάλη εταιρεία SM επί μία 3ετία. Από τη θέση αυτή αφενός μεν είχα πρόσβαση στα πραγματικά στοιχεία αφετέρου αφετέρου κανόνιζα τις μεθόδους παρουσίασης κερδών ενώ τέλος ρύθμιζα τα της κοστολόγησης.
Και δεν είναι καθόλου λίγο σε συνολικό τζίρο 4 ή 5 δίσ ευρώ μετρητών ( επί το πλείστων ).
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μην ξεχνάτε και τον αέρα που παίρνουν για να μπει στο ράφι ένα προιόν.Μιλάμε για χιλιάδες ευρώ σε κάθε κωδικό.Ολόκληρο το κόστος κατασκευής ενός SM υπερκαλύπτεται από τον αέρα στα ράφια.....
Για αυτο δεν μπορουν να μπουν οι μικροι παραγωγοι σε μεγαλες αλυσιδες.Πρεπει να πληρωσουν το ραφι που θα μπουν τα προιοντα,να γεμισουν τα ραφια την πρωτη φορα δωρεαν και να πληρωθουν οταν θελει η διευθυνση του ΣΜ.
Σωστό. Πάρα πολλά λεφτά εισπράττει η εταιρεία με αυτή τη μέθοδο.Και τα εισπράττει ως χρήμα ( όχι πάντα ως πιστωτικό δηλαδή ) και είναι διαφορετικό από τις προσφορές ή άλλες πιστώσεις. Επιπλέον σε αρκετές θέσεις παίζει μία άτυπη δημοπρασία μεταξύ των εταιρειών ή εάν δεν θέλει κάποιος προμηθευτής να πληρώσει μπορεί ακόμη να χάσει και τη θέση του ( όχι μόνο στα εν λόγω ράφια αλλά γενικά ) στα ΣΜ της κάθε εταιρείας.
-
Μου τη δίνουν οι ταμίες.... Βαριούνται που ζουν και το δείχνουν, δεν προσπαθούν να σε εξυπηρετήσουν, δεν σέβονται τα προϊόντα, ξεχνάνε κλπ. Το μόνο ελαφρυντικό που θα τους έδινα είναι ότι πρέπει να είναι πολύ εκνευριστικό σαν εργασία επί ώρες... αλλά σκέφτομαι αντίστοιχους ταμίες στο εξωτερικό που είναι εως και ευδιάθετοι και πάντα πολύ εξυπηρετικοί και πάει το ελαφρυντικό.
Κάποια συστήματα προσφορών και η αντίστοιχη μηχανογράφηση είναι πολύ λάθος στημένα... Πχ δεν μπορεί να μην σου λέει πόσα πασχαλάκια έχεις μαζέψει παρά μόνο αφού κοπεί η απόδειξη... ενώ αν θέλεις να εξαργυρώσεις τα πασχαλάκια πρέπει να το πεις πριν βγει η απόδειξη...
Το τμήμα εξυπηρέτησης δεν ξέρει που παν τα 4... Ή είναι εντελώς άσχετοι ή μας δουλεύουν ή έχουν καταφέρει να έχουν υπολογιστές διακοσμητικούς που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους!!Αλλά όλα είναι δείγμα δικό μας... Ελληνάρες, όλοι γεννημένοι για πρωθυπουργοί και για να μας κάνουν τεμενάδες και με τα μούτρα στο πάτωμα αλλιώς, με ενσωματωμένα γονίδια αρπαχτής κι ό,τι αρπάξουμε κι ό,τι κρύψουμε χωρίς να μας άρουν χαμπάρι σε κάθε φάση της ζωής μας (είτε ως πελάτες είτε ως επιχειρηματίες) χωρίς κανένα σεβασμό σε παιδιά, γυναίκες, συνανθρώπους, αντικείμενα κλπ...
-
Τι ειναι τα 'πασχαλακια';
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μου τη δίνουν οι ταμίες.... Βαριούνται που ζουν και το δείχνουν, δεν προσπαθούν να σε εξυπηρετήσουν, δεν σέβονται τα προϊόντα, ξεχνάνε κλπ. Το μόνο ελαφρυντικό που θα τους έδινα είναι ότι πρέπει να είναι πολύ εκνευριστικό σαν εργασία επί ώρες... αλλά σκέφτομαι αντίστοιχους ταμίες στο εξωτερικό που είναι εως και ευδιάθετοι και πάντα πολύ εξυπηρετικοί και πάει το ελαφρυντικό.
...To νόμισμα έχει κυρίως δύο όψεις.
Στο 99.999999999% των περιπτώσεων οι βανδαλισμένοι αυτοί υπάληλοι που βλέπεις είναι με 6μηνες συμβάσεις και 4ωρη απασχόληση και 350 γιουργια το μήνα,δουλεύοντας πολύ παραπάνω όμως απ το τεράωρο με ψίχουλα ως επιπλέον αμειβή.
Μήπως θέλουμε να μας παίρνουν καμία πίπ@?Αυτό είναι το παγκόσμιο φασιστικό οικονομικό καθεστώς το οποίο στηρίζουν και οι κυβερνήσεις,ο μικρομεσαίος όμως που αδυνατεί να πληρώσει τα δυσβάσταχτα ποσά που ζητάει το ΙΚΑ εκεί δεν έχει βοήθεια και πριμοδότητση απ το κράτος.
Στα μεγάλα τραστ είναι ομως όλα σχεδόν επιδοτούμενα.Ο πλούσιος πλουσιότερος κι ο φτωχός φτωχότερος,κι έρονται και χειρότερα......αναμείνατε.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τι ειναι τα 'πασχαλακια';Είναι μπόνους που μαζεύεις αγοράζοντας συγκεκριμένα προιόντα. Μαζεύοντας έναν ορισμένο αριθμό, παίρνεις δωροεπιταγή.
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Τι ειναι τα 'πασχαλακια';
Είναι μπόνους που μαζεύεις αγοράζοντας συγκεκριμένα προιόντα. Μαζεύοντας έναν ορισμένο αριθμό, παίρνεις δωροεπιταγή.
Α!!Σαν τους ποντους ΑΒ
-
Είναι επιπλέον των πόντων. Μαζεύεις δηλαδή πόντους αλλά κατά την προπασχαλινή περίοδο και πασχαλάκια. Νόμίζω κάτι αντίστοιχο έχει και κατά την προχριστουγεννιάτικη περίοδο. Αυτά αφορούν σε Carrefour και Μαρινόπουλο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τι ειναι τα 'πασχαλακια'; -
Επανέρχομαι για το γαλα μια τελευταια φορα, μιας και προσφατως μιλησα με βιομηχανο της Ευρωπης.
Το 'φρεσκο γαλα' στην Ελλαδα ειναι ενα νομικο κατασκευασμα με φωτογραφικες διαταξεις και αδικαιολογητα συντομη ημερομηνια ληξης για να κραταει εκτος ελληνικης αγορας το γαλα ξενων εταιρειων.
Βεβαια παιζει ρολο και η συσκευασια κτλ,αλλα σε γενικες γραμμες να γνωρίζετε οτι αυτα τα γαλατα αντεχουν αφοβα 7-8 μερες,και σε ιδανικες καταστασεις εως και 15 ημερες.Τα γαλατα που ειναι εκτος ψυγειου (τα λεγομενα μακρας διαρκειας) εχουν παστεριωθει σε υψηλοτερες θερμοκρασιες και εχουν καλυτερη συσκευασια,ειναι λιγο κατωτερα ποιοτικα αλλα κατα βασην το ιδιο προϊον και 100% ασφαλη.
-
Το παστεριωμένο φρέσκο γάλα έχει μικρές διαφορές με το υψηλής παστερίωσης (εύκολα διακρίνονται με ανάλυση) αλλά και τα δύο δεν έχουν σχέση με το μακράς διάρκειας. Οι εταιρείες γάλακτος φυσικά λένε ότι είναι ίδιο για να μπορούν να στοκάρουν γάλα για μήνες και να παίζουν με τις τιμές.
-
Κρατάτε ποτέ γάλα 7-8 ημέρες; Συνήθως στη 2η-3η μέρα μου τελειώνει.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το παστεριωμένο φρέσκο γάλα έχει μικρές διαφορές με το υψηλής παστερίωσης (εύκολα διακρίνονται με ανάλυση) αλλά και τα δύο δεν έχουν σχέση με το μακράς διάρκειας. Οι εταιρείες γάλακτος φυσικά λένε ότι είναι ίδιο για να μπορούν να στοκάρουν γάλα για μήνες και να παίζουν με τις τιμές.H διαφορα ειναι κυριοτερα ο βαθμος που γινεται η παστερίωση (το 'φρεσκο' γινεται πχ στους 72C ενω το μακράς διαρκείας στους 130+),ως πρωτη υλη ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα.
Σούπερμαρκετ