-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
όταν απο την συγκεκριμένη αλυσίδα ακούς και διαβάζεις κάθε λίγο,τέτοια περιστατικά,αποκλείω να φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός απο τους ίδιους!
To ότι οι άλλοι μπορεί να μην το ανακοινώνουν το όποιο προβλημα το αποκλείεις;
τι ακριβώς εννοείς;;;
είναι ο παραγωγός και το ΣΜ......τα δίνει χαλασμένα ο παραγωγός;;;εξαιρετικά δύσκολο
η μεταφορά και αποθήκευση απο το ΣΜ μάλλον είναι γτπ........αυτό πιστεύω εγω. -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
όταν απο την συγκεκριμένη αλυσίδα ακούς και διαβάζεις κάθε λίγο,τέτοια περιστατικά,αποκλείω να φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός απο τους ίδιους!
τι ακριβώς εννοείς;;;
είναι ο παραγωγός και το ΣΜ......τα δίνει χαλασμένα ο παραγωγός;;;εξαιρετικά δύσκολο
η μεταφορά και αποθήκευση απο το ΣΜ μάλλον είναι γτπ........αυτό πιστεύω εγω.ότι οι άλλοι σμαρκετάδες δεν βγάζουν προς τα έξω προβλήματα που υπάρχουν με είδη που πουλάνε.Επίσης μην ξεχνάς ότι στο λιντλ πουλιούνται ως επι το πλείστον ταμπέλες που δεν υπάρχουν σε άλλα ΣΜ.
-
Lidl μονο για μη βρωσιμα ,ιδιως χαρτικα και συγκεκριμενες προσφορες. Παντα Σκλαβενιτη οταν ειμαι Αθηνα γιατι ξηγιεται σπαθι στους εργαζομενους του!!
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Lidl μονο για μη βρωσιμα ,ιδιως χαρτικα και συγκεκριμενες προσφορες. Παντα Σκλαβενιτη οταν ειμαι Αθηνα γιατι ξηγιεται σπαθι στους εργαζομενους του!! -
Ο χρήστης adensa έγραψε:
τι ακριβώς εννοείς;;;
η μεταφορά και αποθήκευση απο το ΣΜ μάλλον είναι γτπ........αυτό πιστεύω εγω.ότι οι άλλοι σμαρκετάδες δεν βγάζουν προς τα έξω προβλήματα που υπάρχουν με είδη που πουλάνε.Επίσης μην ξεχνάς ότι στο λιντλ πουλιούνται ως επι το πλείστον ταμπέλες που δεν υπάρχουν σε άλλα ΣΜ.
αυτό δεν σημαίνει όμως οτι θα πρέπει να είναι αλιωμένα και να αποσύρονται ολόκληρες παρτίδες.
και σε άλλα ΣΜ μπορεί να πάρεις ενα γαλακτοκομικό πχ και να είναι χαλασμένο,οχι όμως όλη η παρτίδα..... -
Εξαρτάται ποια βλέπεις εσύ/εγώ κλπ σαν σωστή κίνηση.
-
http://www.pronews.gr/portal/20160214/% ... %CF%85-142
πάμε για μονοπώλιο σιγά-σιγά;;; -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
http://www.pronews.gr/portal/20160214/ελληνικη-οικονομια/κολοσσό-35-δισ-ευρώ-δημιουργεί-το-super-deal-σκλαβενίτη-μαρινόπουλου-142
πάμε για μονοπώλιο σιγά-σιγά;;;Πρόκειται για μία συμφωνία η οποία ουσιαστικά δεν έκλεισε ούτε δύο χρόνια ζωής -είχε υπογραφεί τον Μάρτιο του 2014- και αφορούσε τα καταστήματα της αλυσίδας** Αρβανιτίδης** που είχε εξαγοράσει η Karipidis Bros, συμφερόντων του σημερινού προέδρου του και τα οποία είχαν μπει κάτω από το σήμα της Carrefour Μαρινόπουλος. Η τελευταία είχε αναλάβει και την τροφοδοσία τους με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν προβλήματα με ελλείψεις προϊόντων.
Τον Αρβανιτιδη που αγορασε ο Καριπιδης και ειχε το σημα του Μαρινοπουλου που ειχε αναλλαβει την τροφοδοσια των καταστηματων και δεν τα πηγε καλα και πηγε ο Μαρινοπουλος τελικα με τον Σκλαβενιτη. ok. Συνεργασιες ειναι, εμποριο ειναι, αλλα αντε να τα βαλεις τωρα με αυτο το θηριο. Μαλλον για ολιγοπωλειο Γιωργο. Υπαρχουν και τα Lidl, ο Μασουτης, ο Βεροπουλος, ο Βασιλοπουλος (εκτος αν εχει αλλαξει τπτ). Ή θα τα μοιρασουν μεταξυ τους, ή θα αρχισουν να τρωγονται μεταξυ τους. Το θεμα ειναι οτι η πιτα ειναι μοιρασμενη σε 4 - 5 οικονομικα μεγαθηρια. Απασχολουν 20.000 εργαζομενους. Ας μιλησει με εναν απλο εργαζομενο καποιος να του πει συνθηκες και απολαβες.
Θυμαμαι παλια το ΠΑΣΟΚ μετα την ΝΔ επι Καραμανλη και πριν βγει τον ΣΥΡΙΖΑ να λενε πως θα χτυπησουν τα καρτελ στα τροφιμα και οι τιμες που δεν πεφτουν αλλα μονον ανεβαινουν στα σουπερ - μαρκετ. Ειδε κανεις να κανουν τπτ; Ειδε κανεις να πεφτουν οι τιμες στα σουπερ μαρκετ; Ακουω πως ανεβαινουν. Ενταξει ενα κομματι ηταν το λαικο μετρο της αυξησης του ΦΠΑ απο 13% στο 23% αλλα και πριν απο αυτο οι τιμες δεν πηγαιναν προς τα πανω με τους μισθους προς τα κατω, οταν απο οσο μου λενε στην Βουλγαρια οι τιμες ειναι φθηνοτερες. Στο πηγαδι κατουρησαν τα σουπερ μαρκετ στην Ελλαδα και δεν μπορουν να πουλησουν φθηνοτερα; -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
http://www.pronews.gr/portal/20160214/ελληνικη-οικονομια/κολοσσό-35-δισ-ευρώ-δημιουργεί-το-super-deal-σκλαβενίτη-μαρινόπουλου-142
πάμε για μονοπώλιο σιγά-σιγά;;;Πρόκειται για μία συμφωνία η οποία ουσιαστικά δεν έκλεισε ούτε δύο χρόνια ζωής -είχε υπογραφεί τον Μάρτιο του 2014- και αφορούσε τα καταστήματα της αλυσίδας** Αρβανιτίδης** που είχε εξαγοράσει η Karipidis Bros, συμφερόντων του σημερινού προέδρου του και τα οποία είχαν μπει κάτω από το σήμα της Carrefour Μαρινόπουλος. Η τελευταία είχε αναλάβει και την τροφοδοσία τους με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν προβλήματα με ελλείψεις προϊόντων.
Τον Αρβανιτιδη που αγορασε ο Καριπιδης και ειχε το σημα του Μαρινοπουλου που ειχε αναλλαβει την τροφοδοσια των καταστηματων και δεν τα πηγε καλα και πηγε ο Μαρινοπουλος τελικα με τον Σκλαβενιτη. ok. Συνεργασιες ειναι, εμποριο ειναι, αλλα αντε να τα βαλεις τωρα με αυτο το θηριο. Μαλλον για ολιγοπωλειο Γιωργο. Υπαρχουν και τα Lidl, ο Μασουτης, ο Βεροπουλος, ο Βασιλοπουλος (εκτος αν εχει αλλαξει τπτ). Ή θα τα μοιρασουν μεταξυ τους, ή θα αρχισουν να τρωγονται μεταξυ τους. Το θεμα ειναι οτι η πιτα ειναι μοιρασμενη σε 4 - 5 οικονομικα μεγαθηρια. Απασχολουν 20.000 εργαζομενους. Ας μιλησει με εναν απλο εργαζομενο καποιος να του πει συνθηκες και απολαβες.
Θυμαμαι παλια το ΠΑΣΟΚ μετα την ΝΔ επι Καραμανλη και πριν βγει τον ΣΥΡΙΖΑ να λενε πως θα χτυπησουν τα καρτελ στα τροφιμα και οι τιμες που δεν πεφτουν αλλα μονον ανεβαινουν στα σουπερ - μαρκετ. Ειδε κανεις να κανουν τπτ; Ειδε κανεις να πεφτουν οι τιμες στα σουπερ μαρκετ; Ακουω πως ανεβαινουν. Ενταξει ενα κομματι ηταν το λαικο μετρο της αυξησης του ΦΠΑ απο 13% στο 23% αλλα και πριν απο αυτο οι τιμες δεν πηγαιναν προς τα πανω με τους μισθους προς τα κατω, οταν απο οσο μου λενε στην Βουλγαρια οι τιμες ειναι φθηνοτερες. Στο πηγαδι κατουρησαν τα σουπερ μαρκετ στην Ελλαδα και δεν μπορουν να πουλησουν φθηνοτερα;αυτό τι το ήθελες......σάπια βρίσκω και στον κάδο της γειτονιάς μου!!!
υπάρχει και ο Γαλαξίας..... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
υπάρχει και ο Γαλαξίας.....
Μακράν το καλύτερο s/m για εμένα. Και το πιο οικονομικό....
Για τον Καρυπίδη καλύτερα
Όσοι είναι από Βέροια γνωρίζουν τι εστί και τι ρόλο έπαιξε....
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
υπάρχει και ο Γαλαξίας.....
Μακράν το καλύτερο s/m για εμένα. Και το πιο οικονομικό....
Για τον Καρυπίδη καλύτερα
Όσοι είναι από Βέροια γνωρίζουν τι εστί και τι ρόλο έπαιξε....
Το πιο οικονομικο δεν νομιζω να ειναι και γενικοτερα τον Σκλαβενιτη δεν τον πιανει σε κωδικους,αλλα παραμενει εδω και χρονια σε υψηλο επιπεδο .
-
Και εγω δεν εχω την καλυτερη αποψη για τα Lidl. Για Γαλαξια, οπως και για Σκλαβενιτη απο επαρχια ειμαι. Οτι ξερω, ξερω σαν αλυσιδες οτι ειναι. Δεν γνωριζω ποιοτητα. Δεν εχουν καταστηματα εδω που ειμαι.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Και εγω δεν εχω την καλυτερη αποψη για τα Lidl. Για Γαλαξια, οπως και για Σκλαβενιτη απο επαρχια ειμαι. Οτι ξερω, ξερω σαν αλυσιδες οτι ειναι. Δεν γνωριζω ποιοτητα. Δεν εχουν καταστηματα εδω που ειμαι.πολλές προσφορες και 1+1 όλο το χρόνο......όμως ας πάρουν απο την πίτα και οι μικρότεροι,όπως στην επαρχία που είσαι εσυ!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Και εγω δεν εχω την καλυτερη αποψη για τα Lidl. Για Γαλαξια, οπως και για Σκλαβενιτη απο επαρχια ειμαι. Οτι ξερω, ξερω σαν αλυσιδες οτι ειναι. Δεν γνωριζω ποιοτητα. Δεν εχουν καταστηματα εδω που ειμαι.
πολλές προσφορες και 1+1 όλο το χρόνο......όμως ας πάρουν απο την πίτα και οι μικρότεροι,όπως στην επαρχία που είσαι εσυ!
Οι τιμές δεν έχουν πέσει με την έννοια ότι έκανε 1 ευρώ το Χ προιόν και κατέβηκε στα 0,90 λεπτά. Όχι ότι δεν γίνεται. Γίνεται αλλά συνήθως παίζουν το παιχνίδι στο 1+1, 2+1 κλπ κλπ. Τα τμήματα/ ράφια των Σ/Μ με προσφορές έχουν μεγαλώσει τα τελευταία χρόνια.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
πολλές προσφορες και 1+1 όλο το χρόνο......όμως ας πάρουν απο την πίτα και οι μικρότεροι,όπως στην επαρχία που είσαι εσυ!
ε ναι μωρε. Εχει Γιωργο τον Μασουτη, Μαρινοπουλο βασικα. Ο Μαρινοπουλος απο οτι ακουγα (γιατι δεν παω για ψωνια) ειχε μεγαλο θεμα τουλαχιστον τον τελευταιο χρονο με τους κωδικους που ειδα παραπανω τεσπα τα προιοντα. Αδεια ραφια, μικρη ποικιλια κλπ. Δουλευει μια κοπελα και ηταν αγχωμενη με το τι θα γινει.
Γιεα σου Μανωλη! -
Τον πουλαγε ο προμηθευτης του και γι'αυτο πατωσε και τωρα πηγε με τον Σκλαβενιτη..........λογικα τελος στα αδεια ραφια.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Τον πουλαγε ο προμηθευτης του και γι'αυτο πατωσε και τωρα πηγε με τον Σκλαβενιτη..........λογικα τελος στα αδεια ραφια.Μαλιστα. Ειχε πριν πολλα χρονια οταν ακομη διαβαζα καμια ειδηση απο τις εφημεριδες γιατι δεν ηταν το διαδικτυο οπως σημερα που ολες τις ειδησεις τις εβρισκες στα sites εναν πινακα με 3-4 σουπερ μαρκετ Ελληνικα. Δεν θυμαμαι ποια ηταν τα υπολοιπα αλλα θυμαμαι τον Σκλαβενιτη, γιατι στον πινακα ειχε καμια 15 προιοντα και ποσο τα πουλουσαν και ο Σκλαβενιτης στα περισσοτερα ηταν φθηνοτερος. Στην Μακεδονια εχει καλη παρουσια ο Μασουτης. Δεν ξερω ομως απο τιμες. Μου εχουν πει πως ο Μαρινοπουλος ηταν φθηνοτερος. Νομιζω αλλου ειναι ο ενας και αλλου ο αλλος. Τα Lidl ειναι σε πολλα φθηνα αλλα μια φορα πηγα και δεν μου γεμισαν το ματι ειδικα τα αλλαντικα τους και μακρια. Τους φοβαμαι.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Τον πουλαγε ο προμηθευτης του και γι'αυτο πατωσε και τωρα πηγε με τον Σκλαβενιτη..........λογικα τελος στα αδεια ραφια.Πήγε με τον Σκλαβενίτη μόνο για τα 33 hypermarkets Carrefour.
Στην συμφωνία δεν συμπεριλαμβάνονται τα υπόλοιπα περίπου 900 καταστήματα του ομίλου.
Που σημαίνει ότι ο Μαρινόπουλος βρήκε τρόπο να παραμείνει στο κλάδο, βάζοντας λουκέτο σε μεγάλο πλήθος καταστημάτων ή και σε όλα.
-
Ο Μαρινόπουλος χρώσταγε σε πολλούς προμηθευτές του όπως και ο Βερόπουλος. Kατά καιρούς δεν πηγαίναν πράγματα στα μαγαζιά. Ο Σκλαβενίτης ήταν σε φάση να βγει από το λεκανοπέδιο και έκανε κίνηση να αγοράσει τον Βερόπουλο πριν 1 χρόνο περίπου αλλά έφαγε πόρτα από την επιτροπή ανταγωνισμού. Τελικά ο Σκλαβενίτης φτιάχνει κοινοπραξία με τον Μαρινόπουλο για τα 33 hyper market Carrefour και τον Βερόπουλο τον αγόρασε το My Market.
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Ο Μαρινόπουλος χρώσταγε σε πολλούς προμηθευτές του όπως και ο Βερόπουλος. Kατά καιρούς δεν πηγαίναν πράγματα στα μαγαζιά. Ο Σκλαβενίτης ήταν σε φάση να βγει από το λεκανοπέδιο και έκανε κίνηση να αγοράσει τον Βερόπουλο πριν 1 χρόνο περίπου αλλά έφαγε πόρτα από την επιτροπή ανταγωνισμού. Τελικά ο Σκλαβενίτης φτιάχνει κοινοπραξία με τον Μαρινόπουλο για τα 33 hyper market Carrefour και τον Βερόπουλο τον αγόρασε το My Market.Οι μεγαλοι τρωνε αρχικα τους μικρους. Τα κλασικα μπακαλικα, παντοπωλεια. Τωρα ηρθε η ωρα ή να φαγωθουν μεταξυ τους ή να συγχωνευθουν. Ολιγοπωλειακες καταστασεις πανε να δημιουργηθουν.
Καθομουν και σκεφτομουν που ο Μαρινοπουλος απο οσο διαβασα απασχολει 20.000 ατομα. Δλδ 20.000 υπαλληλους. Με αυτον τον τροπο λειτουργιας της αγορας, να υπαρχουν λιγοι μεγαλοι παικτες και οι αλλοι να κλεινουν και απο δημαρχοι να γινονται κλητηρες, απο καταστηματαρχες, υπαλληλοι, πως θα προχωρησει η επιχειρηματικοτητα; Δλδ, φευγουμε απο το σκεπτικο να γινω υπαλληλος στον δημοσιο τομεα και παμε στο να γινω υπαλληλος στον ιδιωτικο τομεα;
Χωρια που οταν σε μια αγορα μενουν λιγοι, τα βρισκουν και οι τιμες ειναι πανω κατω ιδιες. Ο ανταγωνισμος υπαρχει οταν υπαρχουν πολλες επιχειρησεις. Ενα τετοιο σουπερ-μαρκετ κλεινει πολλα μπακαλικα, μαναβικα, παντοπωλεια, κρεοπωλεια, γαλαταδικα. Κλεινει καποιους που ασχολουνταν με χονδρεμποριο και πουλουσαν στα προηγουμενα και απασχολουσαν υπαλληλους για την αποθηκη, για την διανομη στα καταστηματα. Και μαζευει και το χρημα των καταναλωτων σε μια επιχειρηση. Το χρημα ομως αυτο δεν πηγαινει ολο ξανα στην αγορα. Ο μεγαλος θα δωσει μικρους μισθους στους υπαλληλους του και εκεινο το χρημα θα παει στην αγορα. Ο παντοπωλης, κρεοπωλης κλπ, ξοδευουν περισστοτερο χρημα στην αγορα, εκτος αν ειναι τσιφουτηδες και τα βαζουν τα κερδη σε σεντουκια.
Σούπερμαρκετ