-
Η ζωή μας κύκλους κάνει! Μετά την εποχή των Υπερ-ντούπερ-γουάου-σουπερ-μάρκετ, ήρθε πάλι η εποχή του συνοικιακού μικρού μπακάλικου.
Ακόμα ελέγχεται αυτή η κίνηση από τους 'μεγάλους'.
Όσο πέφτει η ζήτηση, και το κόστος του δικτύου διανομής και logistics, παίρνει τον ανήφορο, θα μαζεύονται ένας ένας! -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Συνηθως οταν πουλας κατι παιρνεις λεφτα..
Εδω μιλαει για επιβαρυνση 220 εκ.Το χαρίσανε στο Μαρινόπουλο και φύγανε τρέχοντας απο 'το βούρκο της Ελλάδας'....!
-
Η Καρφούρ στο παρελθόν έχει φύγει νύχτα και από άλλες αγορές, μερικές από αυτές ανθηρότατες. Απλά δεν την σήκωνε το κλίμα, π.χ. Αγγλία ή Φιλαδέλεφεια Ούσα.
-
Πάντως στους Μαρινόπουλους δεν κάθεται καμία συνεργασία με γάλλους. Μια η επίσης γαλλική Prisunic μια η Carrefour ...μάμησε τα!
Until the late 1990s the Marinopoulos super markets were operated as Prisunic-Marinopoulos in cooperation with the 1997 closed french chain Prisunic.
-
Τελικά ποιοί ευθύνονται που τα Carrefour έφτασαν να βάλουν μέσα την αγορά τόοοοοσα εκατομμύρια!!?.. θυμάμαι ότι σε καθημερινή βάση φρακάραμε στους διαδρόμους από τον κόσμο που ψώνιζε!.. και το να κλέβεις το ελληνικό δημόσιο το καταλαβαίνω, αλλά μια ιδιωτική επιχείρηση... δεν μου φαίνονται και τόσο... καθαρά μούτρα οι Γάλλοι!..
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Τελικά ποιοί ευθύνονται που τα Carrefour έφτασαν να βάλουν μέσα την αγορά τόοοοοσα εκατομμύρια!!?.. θυμάμαι ότι σε καθημερινή βάση φρακάραμε στους διαδρόμους από τον κόσμο που ψώνιζε!.. και το να κλέβεις το ελληνικό δημόσιο το καταλαβαίνω, αλλά μια ιδιωτική επιχείρηση... δεν μου φαίνονται και τόσο... καθαρά μούτρα οι Γάλλοι!..Το μαγαζι εχανε λεφτα τα τελευταια χρονια και γιαυτο προσπαθησαν να περιορισουν τα εξοδα. Χρειαζεται αναδιοργανωση. Μαγαζια να κλεισουν γιατι δεν χρειαζονται τοσα πολλα τωρα με την κριση, ισως δεν χρειαζονται και τα υπερμαρκετ.
Παντως το Καρεφουρ αγορασε τωρα Αργεντινη.
-
Θα το ξαναπω μπας και η Carrefour ειναι σε πολυ περιεργη φαση
Sent from my MB525 using a vodka burner with retro livery
-
Εκμεταλλευτήκαν το όνομά τους και πιθανώς την οικονομία κλίμακας αγοράζοντας μεγάλες ποσότητες ώστε να δεσμεύουν τους προμηθευτές και να μην τους πληρώνουν.... Αναγκαστικά το cut their losses short μερικοί σταματήσαν αν δίνουν στον Καρφούρ. Άραγε όσα τους χρωστάνε θα τα πάρουν;;
Σίγουρα θα πρέπει να κλείσουν μερικά και να μικρύνουν άλλα.
Γιατί όμως λέτε ότι τα logistics αρχίζουν να μην συμφέρουν σε σχέση με τα συνοικιακά; Αν προσαρμοστούν στην μικρότερη κίνηση δε βλέπω πώς μπορεί να τους ανταγωνιστεί το συνοικιακό.... -
Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει με τα Carrefour, ξέρω όμως ότι στο Carrefour Μαρινόπουλο που πάω στην περιοχή μου οι άνθρωποι έχουν απηυδήσει με τις κλοπές προϊόντων.
Έχουν φθάσει στο σημείο να αδειάζουν ολόκληρα ράφια μέσα σε ένα πρωϊνό. Κυρίως καφέδες και μέλι.
Έχουν αναγκασθεί να δίνουν ορισμένα προϊόντα μόνο στο ταμείο πλέον.Σε συζήτηση που είχα με υπάλληλο, έχουν φρικάρει εντελώς. Κλοπές συστηματικά από αλλοδαπούς, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Η αστυνομία αδιαφορεί και κανείς δεν ασχολείται. Το ίδιο πρόβλημα ακριβώς και στο μεγάλο Carrefour της Κηφισίας. Και έχω τύχει πολλές φορές σε περιστατικά κλοπής. Μπροστά στα μάτια μου έκλεβαν από ρούχα, τρόφιμα κλπ...
Πολλές φορές έχω πάρει προϊόντα, τα οποία είχαν ανοιχτεί και έλειπε από μέσα ποσότητα. Λεηλασία.Η αξία των κλοπών, μετακυλάει στις τιμές των προϊόντων. Και ίσως αυτός να είναι και ο λόγος της αύξησης των τιμών.
-
Αν ήθελαν να μην τους κλέβουν, ας έδιναν δουλειά σε 5-6 ανθρώπους να προσέχουν κάθε κατάστημα.
Ήταν τα πιο άδεια Σ/Μ που έχω δει από προσωπικό. Όταν ο Σκλαβενίτης είναι γεμάτος από υπαλλήλους και μάλιστα καλοπληωμένους, τα Carrefour έδιναν την εντύπωση ότι έκανες ψώνια εκτός ωραρίου λειτουργίας.
Η αστυνομία δηλαδή τι έπρεπε να κάνει; Να τους διαθέσει αστυνομικούς σε μορφή σεκιούριτι για να μην ξοδεύονται οι ίδιοι;Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που να μου λείπει από αυτήν την αλυσίδα. Μόνο πρόβλημα οι θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν, αλλιώς ας κλείσουν όλα τα καταστήματά τους.
-
Από γνωστό έμαθα ότι η πτώση πωλήσεων ήταν 20% σε σχέση με τις καλές εποχές. Αλλά επειδή το περιθώριο ήταν πολύ μικρό, έχουν σχετικό πρόβλημα. Προφανώς οι ξένοι βρήκαν πιο πρόσφορο να ασχοληθούν με άλλες αγορές, παρά με τη δικιά μας που θα είναι στο γύψο για πολλά χρόνια ακόμη.
Δεν θα χύσω ούτε ένα δάκρυ, μου ήταν πολύ αντιπαθές σούπερ, δεν πήγαινα σχεδόν ποτές και δεν θα το κάνω και τώρα που πέρασε σε 'ελληνική' διαχείριση. -
Στο καρφούρ Θεσσαλονίκης πάντως υπήρχαν άτομα που παρίσταναν τους πελάτες ενώ στη πραγματικότητα ήταν μυστικοί ασφαλίτες του καταστήματος.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
...
Δεν θα χύσω ούτε ένα δάκρυ, μου ήταν πολύ αντιπαθές σούπερ, δεν πήγαινα σχεδόν ποτές και δεν θα το κάνω και τώρα που πέρασε σε 'ελληνική' διαχείριση.Να φανταστώ ότι υπάρχει δυνατότητα επιλογής; ...
Δυστυχώς στην περιοχή που μένω το Carrefour και το Carrefour Μαρινόπουλος είναι μονόδρομος.
Όλα τα υπόλοιπα είναι συνοικιακά (σχεδόν μπακάλικα), χωρίς πάρκινγκ και με εμφανή έλλειψη πολλών ετικετών. -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Στο καρφούρ Θεσσαλονίκης πάντως υπήρχαν άτομα που παρίσταναν τους πελάτες ενώ στη πραγματικότητα ήταν μυστικοί ασφαλίτες του καταστήματος.Πολύ της μοδός ο χαρακτηρισμός.
Παιδιά χαλαρώστε.Λέγεται mystery shopping και γίνεται από άπειρες εταιρείες.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mystery_shopping
εδιτ:
σόρυ μάι μιστέικ famas.
Νόμιζα ότι έγραψες για να τσεκάρουν τους εργαζόμενους.Νομίζω ότι τέτοιου είδους προσωπικό ασφάλειας υπάρχει σε όλα τα μεγάλα καταστήματα λιανικής.
-
Εμένα το Καρφούρ της Κηφισίας στο Μαρούσι μου αρέσει γιατί έχει πάρκινγκ, πολύ χώρο με άνετους διαδρόμους και είναι φωτεινό. Και λόγω εμπορικού κέντρου χαζεύεις και λίγο, είναι σαν οικογενειακή έξοδος. Πιο συχνά προτιμώ Σκλαβενίτη για πιο λίγα καθημερινά πράματα αλλά το Καρφουρ βολεύει για χαλαρή μεγάλη αγορά που γεμίζεις το πορτπαγκάζ.
Ειδικά το πάρκινγκ και την άνεση τα εκτίμησα περισσότερο από τότε που απέκτησα μωρό σε καροτσάκι.
Το αντίστοιχο στην Αλεξάνδρας και Κηφισίας δεν μου αρέσει γιατί είναι πολύ πιο στριμωγμένο, σκοτεινό και με μεγάλες ουρές με καλαθάκια (δηλαδή πεζούς που είναι κυρίως μετανάστες και ηλικιωμένοι, καμία σχέση με το σχετικά πιο ευχάριστο κοινωνικό προφίλ στο Μαρούσι).
Τον τελευταίο καιρό βέβαια με όλο και περισσότερα προϊόντα να μην υπάρχουν και τις προσφορές επίσης να μην παίζουν δεν υπήρχε καμία δικαιολογία να πληρώσεις βενζίνη για να πας εκεί να αγοράσεις ακριβότερα τα ίδια πράματα...
Το πιο βασικό τους πρόβλημα θεωρώ ότι είναι οι τιμές, πρέπει να πέσουν για να έχουν ελπίδα να ξαναγίνουν ανταγωνιστικοί. Όλα τα άλλα που μπορεί να λέμε θα πέσουν σε δεύτερη μοίρα αν είναι σταθερά πιο φτηνοί από τους άλλους σε πολλά είδη.
Και αν λέτε ότι είχαν μικρά περιθώρια κέρδους τότε πως επιβιώνουν οι άλλοι με χαμηλότερες τιμές, περισσότερο προσωπικό και με μικρότερα μαγαζιά, χωρίς την οικονομία κλίμακος που μπορούν να έχουν αυτοί;; Ή μας δουλεύουν για τα κέρδη τους ή κάτι δεν έκαναν καλά, να το φτιάξουν ή να αντικατασταθούν από άλλους. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εμένα το Καρφούρ της Κηφισίας στο Μαρούσι μου αρέσει γιατί έχει πάρκινγκ, πολύ χώρο με άνετους διαδρόμους και είναι φωτεινό....Συμφωνώ.
Στην περιοχή του Αμαρουσίου είναι το μοναδικό άνετο. Σε αυτό πηγαίνω και εγώ. Σε όλα τα υπόλοιπα στο Μαρούσι και στα Μελίσσια οι χώροι στάθμευσης είτε είναι ελάχιστοι, είτε καταλαμβάνονται από άσχετους (κατοίκους, εργαζόμενους από κοντινές εταιρείες κλπ...)
Στο LIDL στα Μελίσσια έχουν βάλει ηλεκτρονική μπάρα ώστε αν μπει κάποιος, για να βγει θα πρέπει να μπει μέσα στο κατάστημα και να πάρει χαρτάκι από μηχάνημα.Και το κορυφαίο. Στο Μαρούσι υπάρχουν σούπερ μάρκετ (γνωστών αλυσίδων), χωρίς καθόλου πάρκινγκ.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Στο LIDL στα Μελίσσια έχουν βάλει ηλεκτρονική μπάρα ώστε αν μπει κάποιος, για να βγει θα πρέπει να μπει μέσα στο κατάστημα και να πάρει χαρτάκι από μηχάνημα.
Και στην Ραφήνα. Αποτέλεσμα; Παρκάρουν όλοι έξω γιατί είναι ουγκ και δεν κατανοούν πως πρέπει να σηκωθεί η μπάρα.
-
Το καρφουρ δινει εκπτωση σε οσους αγοραζουν με master of magician card,σε οσους ειναι ανω των 100 ετων,σε οσους ειναι ομοφυλοφιλοι,σε οσους αγοραζουν συγκεκριμενους συνδιασμους προφυλακτικων-σερβιετων,σε οσους αγοραζουν το Πρωτο Ψέμμα και σε οσους εχουν γεννηθει ζυγες ημερες.
Το αποτελεσμα ειναι οτι οποιος παει να ψωνισει με μετρητα και δεν ανηκει στις παραπανω κατηγοριες,πρεπει να πληρωσει και τις εκπτωσεις των αλλων.Απο σημερα παιζει ψιλοκαλη προσφορα για παγωτο chocolate orgy
-
Τις εκπτώσεις που κάνει το καρφουρ τις πληρώνουν οι προμηθευτές.
Δηλαδή (σαν προμηθευτής) κοιτάς το λογαριασμό σου και έχουν αφαιρέσει ένα ποσό αυθαίρετα, σου δίνουν λιγότερα απ' ότι είχες συμφωνήσει. Όταν τους ρωτήσεις σου λένε 'βάλαμε τα προϊόντα σας σε προσφορά'.
Είναι ελεεινοί και δεν πληρώνουν.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τις εκπτώσεις που κάνει το καρφουρ τις πληρώνουν οι προμηθευτές.Δηλαδή (σαν προμηθευτής) κοιτάς το λογαριασμό σου και έχουν αφαιρέσει ένα ποσό αυθαίρετα, σου δίνουν λιγότερα απ' ότι είχες συμφωνήσει. Όταν τους ρωτήσεις σου λένε 'βάλαμε τα προϊόντα σας σε προσφορά'.
Είναι ελεεινοί και δεν πληρώνουν.
Πρωτη φορα ακουω για προσφορα με το ζορι,φοβεροι τυποι
Παντως ξερω οτι οταν ενα προιον ειναι σε προσφορα αυτο σημαινει οτι το καταστημα ειτε πουλαει χωρις κερδος,ειτε πουλαει με χασουρα,αρα το κερδος πρεπει να ερθει απο τα αλλα προιοντα.
Σούπερμαρκετ