-
Πλάκα - πλάκα τώρα, υπάρχουν φορές που το λάστιχο μου γατζώνει καλύτερα απ΄οταν είναι στεγνό (καθρέπτης, κτλ)..
Στενά που τα ξέρω, οπου τσουπ του τραβάω καμια πάντα με 2α στο στεγνό βλέπω μετα απο αρκετή βροχή (να εχει καθαρίσει, γιατι με το ψιλοβροχο ειναι πάγος) δεν παντιάζει τοσο εύκολα και θέλει και άλλο δεξι πεντάλ..
-
Με τοση βροχη που εχει ριξει οι δρομοι κρατανε αρκετα καλα (εχουν καθαρισει)... Οταν εχει γλυτσα ειναι θανατος...
-
χωρις να θελω απεκτησα εμπειρια στις υδρολισθησεις και τωρα ξερω πως να πηγαινω μεσα στη βροχη..
-
Φοβάμαι αρκετά τους άλλους και
μετά το αυτοκίνητο (ανάλογα με την κατάστασή του).Πάντα οδηγώ πιο προσεκτικά, λόγω ολισθηρότητας αλλά και ορατότητας.
@kyan
Ωραία υπογραφή!
-
Με το αυτοκινητο,ενα κλικ κατω σε ρυθμο.
Με την Duc αρκετα κλικ πιο κατω! -
Ταχύπλοο προφανώς, αφού οι δρόμοι είναι λίμνες/ποτάμια, ακόμα και τα 50-60χλμ. είναι ικανή ταχύτητα για να χαρακτηριστεί ενα σκάφος ταχύπλοο, άρα ποια η διαφορά;
-
Δεν ψήφισα γιατί δεν με καλύπτει κάποια από τις επιλογές. Πιστεύω ότι η οδήγηση στη βροχή γίνεται (ακόμα πιο) απρόβλεπτη. Λες 'μόνος είμαι, να το πιέσω λιγάκι, να παντιάσω λίγο κι` εγώ ο μπροστοκίνητος' και τσουπ το μηχανάκι που βγαίνει από το σπρέυ, ή που δεν το έχεις δει στον βρεγμένο καθρέπτη σου, ή μπαμ πέφτεις στη λακούβα-τάφο, ή σπλατς πέφτεις στη λίμνη του Λάκο-νες και κοιτάς ευθεία με το βλέμμα της αγελάδας, προσευχόμενος να μην ακουαπλαν-άρει ή σου τύχει ο επόμενος θολωτός τάφος του Μεγαλέξανδρου..
Στη βροχή θέλει σύνεση.. (έχω φέρει μια τουμπίτσα σε δρόμο με πρωινή υγρασία και ξέρω..)
-
Μ' αρεσει να οδηγώ στη βροχή. Και όπως πάντα ζωηρά!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
χωρις να θελω απεκτησα εμπειρια στις υδρολισθησεις και τωρα ξερω πως να πηγαινω μεσα στη βροχη..Στις υδρολιδθήσεις τι είδους εμπειρία μπορεί να αποκτήσεις; Να κάνεις γρήγορα το σταυρό σου;
-
Stin Elada opote katebeno (xristugenna kai pasxa) otan brexei ta pragmata einai poli epikindina logo kakis ipodomis dromon.
Sinithos pao arketa grigora alla prosexo para poli epidei borei ego na min kano kamia lalakia i kira maria omos pou epistrefei apo to supermarket me to Kia tis pezei ke na pesei pano mou... Genikos omos mu aresei na odigao sti broxi klp. Beltionese san odigos se pola themata pisteuo.Edo UK epidei den exo tosi ebiria odigisis autokiniton oso mixanon se bregmeno (exo 2) den einai to idio se otidipote. H poiotita ton dromon einai 20 klaseis pano, oxi mono mesa stin poli alla ke oi eparxiakoi. Me ti mixani den bgeno ke para poli sixna otan brexei epidei einai super epikindina.
Ektos tis broxis -pou poles fores to nero metamorfonete se pago sto dromo- einai ke to tsouxtero krio pou kiriolektika se diapernaei mesa sto kokalo. Diskola ta pragmata gia tous mixanobious sto UK....ke den exo ke full body dermatini stoli gia na perioriso ligo ke to krio....exoume tous dromous edo pano ala den exoume ton kero....stin Elada einai to akribos aditheto...
-
Makari na vreksi/xionisei na doume ki emeis oi tetrakinitoi kamia aspri mera , eilikrina tora, oso perisoteri vroxi kai glisteros dromos toso kalitera gia mena!
-
Εγώ ανήκω στους προσεκτικούς που κάνουν και καμιά πάντα, άμα λάχει να' ούμ'...
Μόνο σε γνωστά μέρη, μηδενικές κυκλοφορίας και μεγάλης ορατότητας...
-
περισσοτερο με φοβιζει οτι δεν εχω την βελτιστη ορατοτητα παρα οτι γλυστραει.......
ναι ριχνω λιγο τους τονους αλλα οχι κατι το τραγικο....... -
Με ενοχλεί η μειωμένη ορατότητα και φοβάμαι τους άλλους οδηγούς περισσότερο παρά εμένα (γιατί εγώ φοβάμαι και αναγκάζομαι να προσέχω πολύ, ενώ άλλοι ...αγρό αγοράζουν). Παρ'όλα αυτά, δεν αλλάζει πολύ ο τρόπος οδήγησης, γιατί ακόμα και σε τέλειες συνθήκες είμαι αρκετά foolproof. Το όριο είναι μια περιοχή που δεν επισκέφτομαι πολύ συχνά πλέον.
Στο ψιλόβροχο ωστόσο, αφήνω χιλιόμετρα απόσταση από τον μπροστινό και ούτε για αστείο δεν ανεβάζω ρυθμούς, γιατί εκεί καταλαβαίνω πλήρως την έλλειψη πρόσφυσης και φρεναρίσματος. Στα πολλά νερά φοβάμαι λακούβες και όχι τόσο έλλειψη πρόσφυσης.
-
Στις υδρολιδθήσεις τι είδους εμπειρία μπορεί να αποκτήσεις; Να κάνεις γρήγορα το σταυρό σου;
gvala αυτο που εγραψα ηταν σαφες νομιζω...ισα ισα αυτο που ειπα ηταν οτι την εχω πατησει κανα 2 φορες και μαλλον απο αντανακλαστικα δεν επαθα τιποτα...τωρα ομως ξερω τι να κανω...
συμβουλη...μη κανετε το σταυρο σας αμα σας τυχει υδρολισθηση, ο θεος δεν ειναι μαζι σας!
-
Ïðùò åßðå êáé ï ikar áíù ôùí 50-60 èåùñåßôáé ôá÷ýðëïï ïðüôå óêáöÜôïò êáé åãþ
Ïé êáíüíåò ðïõ áêïëïõèþ :
ÊáèáñÝò ãñáììÝò,öñåíÜñéóìá óôçí åõèåßá-üóï åßíáé åöéêôü- áðáëüôåñïõò ÷åéñéóìïýò êáé üóåò ôáêôéêÝò ãéá ðñïóðÝëáóç õäÜôéíïõ êùëýìáôïò õðÜñ÷ïõí äéáèÝóéìåò óôï ôñé÷ùôü ôçò Üíù êåöáëÞò
Ç áðïöõãÞ ôùí ÁÊÏ åßíáé ðÜíôá ìéá ðñüêëçóç -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Στις υδρολιδθήσεις τι είδους εμπειρία μπορεί να αποκτήσεις; Να κάνεις γρήγορα το σταυρό σου;
gvala αυτο που εγραψα ηταν σαφες νομιζω...ισα ισα αυτο που ειπα ηταν οτι την εχω πατησει κανα 2 φορες και μαλλον απο αντανακλαστικα δεν επαθα τιποτα...τωρα ομως ξερω τι να κανω...
συμβουλη...μη κανετε το σταυρο σας αμα σας τυχει υδρολισθηση, ο θεος δεν ειναι μαζι σας!
Ποιός είναι ο σωστός τρόπος αντίδρασης;
Εγω ξέρω ότι πρέπει να αφήσεις το γκάζι, να ισιώσεις το τιμόνι .... και να κάνεις το σταυρό σου, ή ότι άλλο σε εκφράζει τελοσπάντων, να τελειώσει πριν φθάσεις στο γκρεμό, μπαριερα και λοιπά εμπόδια! -
σωστα, νομιζει λιγοι ειναι αυτοι που πατανε περισσοτερο γκαζι γιατι νομιζουν 1002 πραγματα εκεινη τη στιγμη?
μεχρι να τη παθω τη πρωτη φορα, δεν ηξερα καν οτι υπηρχε ενδεχομενο να τη φας απο υδρολισθηση..ουτε τη λεξη δεν ειχα ακουσει τοτε... -
Έχω ζήσει στην Αγγλία χρόνια και ξέρω από βροχή αλλά ξέρω κι από δρόμους.... Πχ στην Αγγλία η πισωκίνητη Alfa Romeo Spider ήταν εντελώς ουδέτερο αυτοκίνητο ακόμα και στο βρεγμένο. Νομίζω μόνο μια φορά κατάφερα να προκαλέσω στιγμιαίο υπερστροφικό ξεκόλλημα με μεγάλη δυσκολία... οπότε το είμαι από Αγγλία και ξέρω το ακούω βερεσέ....
Στην Ελλάδα όταν βρέχει δεν οδηγώ απλά μεταφέρομαι. Και δοκιμάζω και τα φρένα κάθε τόσο για να υπολογίζω αποστάσεις από άλλα αυτοκίνητα. Η αυτοσυγκέντρωση και η προσοχή στην τσίτα για να δούμε ό,τι δεν φαίνεται και να προβλέψουμε τί μπορεί να κάνουν οι άλλοι γύρω μας.
Παλιά το θεωρούσα πρόκληση για εύκολα παιχνίδια στο όριο αλλά τελικά έμαθα (the hard way... μια Spider λιγότερη στον κόσμο) ότι στην ελληνική άσφαλτο η γλίτσα σκοτώνει....
Βέβαια σε κλειστό χώρο χωρίς άλλους μπορεί να δοκιμάσω τα όρια της πρόσφυσης και να προβώ σε αντικοινωνική συμπεριφορά.... δοκιμασίες skidpad κλπ!
Συμπέρασμα την βροχή δεν την φοβάμαι αλλά την σέβομαι! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Βέβαια σε κλειστό χώρο χωρίς άλλους μπορεί να δοκιμάσω τα όρια της πρόσφυσηςΚάνοντάς το αυτό, έπαθα πλάκα πόσο σύντομα μπορεί να μπλοκάρουν οι τροχοί (Focus 1.4 χωρίς ABS + λάστιχα σχετικά προς το τέλος τους).
Από τότε.... μαζεμένα...
Φοβάστε τη βροχή;