-
Απο το πλάι ιδιο μοτιβο με το κουπε του '99 εχει.
-
Ασχετο,αλλά βλέποντας το λινκ για το συγκριτικο με ροχι και τζιτι 3.2,παραθέτω το σχόλιο που είδα απο κάτω:
'The Alfa GT owners get to go out with all the girls, while the RX8 owners go home and program their computers.'
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Για να δούμε δυνατά προσθιοκίνητα που στρίβανε (και στρίβουν) εξαιρετικά...Alfa 156 GTA
Alfa 164 2.0 V6 Turbo
Fiat Coupe
Lancia Kappa 2.0 Turbo
Ford Focus RS
Ford Focus Mk. II ST
Renault Clio III RS
Renault Megane II RS
VW Golf V GTI
Honda Civic Type-R
Honda Integra Type-R
Mini Cooper S Works
Citroen Xantia Activa 2.0 Turbo & 3.0 V6Και αφού λες πως είναι πολύ δύσκολο (ως αδύνατο) να περάσεις σωστά μεγάλη ιπποδύναμη και ροπή στους μπροστινούς τροχούς, τότε προφανώς αυτές οι εταιρείες που βγάλανε αυτά τα εξαιρετικά αυτοκίνητα, πρέπει να δαπάνησαν πολύ χρόνο και χρήμα σε έρευνα και εξέλιξη για να τα κάνουν να στρίβουν. Σημειωτέον ότι πολλά από αυτά είναι υπερτροφοδοτούμενα, άρα ταλαιπωρούν το μπροστινό τους σύστημα και με πολύ υψηλές ροπές, που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουμε φρικτό torque steer (αφού στα περισσότερα προσθιοκίνητα τα ημιαξόνια είναι ανισομήκη), καταστροφική υποστροφή...
Κι όμως, τα τελευταία χρόνια πρόβλημα υπήρξε μόνο στο 'γρήγορο' Rover 220 με την υπερτροφοδότηση, στο Youdie Scoupe GT (που δε μπορούσε 115 άλογα να βάλει στο δρόμο) και στο Opel Astra OPC.
Συνεπώς, δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι στο αν ο μόνος άξονας που μπορεί να κινήσει σωστά ένα αυτοκίνητο είναι ο μπροστινός ή ο πίσω. Η BMW γιατί χρειάστηκε να φτάσει στο facelift της Ε30 για να στήσει σωστά ένα πισωκίνητο αυτοκίνητο; Οι Neue Klasse ήταν σκοτώστρες. Το ίδιο και η Ε21. Και οι πρώτες Ε30 αδυνατούσαν ακόμα και 75 άλογα να περάσουν από τον πίσω τους άξονα χωρίς να ιδρώνει ο οδηγός.
Επομένως, δεν είναι τόσο το πού βάζουμε το διαφορικό, όσο το πώς στήνουμε πλαίσιο και ανάρτηση και πώς στήνουμε και τις καμπύλες ροπής και ιπποδύναμης του κινητήρα και τι σχέσεις μετάδοσης επιλέγουμε. Όταν έχουμε χίλιους-δυο παράγοντες που επηρεάζουν τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, δεν στέκει να λέμε ότι ο ένας από αυτούς θα καθορίσει το αν θα στρίβει ή όχι.
Με άλλα λόγια, η επιμονή πως ό,τι είναι προσθιοκίνητο δεν στρίβει ή ό,τι είναι πισωκίνητο είναι σκοτώστρα που στην έχει στημένη για να σου φέρει τετ-α-κε είναι παντελώς αστήρικτη.
H λίστα αυτοκινήτων που έχεις παραθέσει ΔΕΝ έχουν 250+ άλογα και η 'διαφωνία' μας είναι για τα ΠΟΛΛΑ άλογα (250 εσύ το είπες). Θέλεις πραγματικά να σου κάνω μια λίστα με πισωκίνητα 250+ άλογα που στρίβουν εξαιρετικά???
Ferrari 430
Ferrari 599
Ferrari 699
Lamborghini (all)
BMW M5, M6, M3, Z4 M Roadster/Coupe
Koennigsegg (with TopGear spoiler)
Porsche (all)
Aston Martin (all)Δε συνεχίζω...πιστεύω ότι κατάλαβες τι λέμε. Μη προσπαθείς να με πείσεις ότι τα μπροστοκίνητα με πολλά άλογα στρίβουν καλύτερα από τα αντίστοιχα πισωκίνητα. Ρίξε μια ματιά στα γυρολόγια στις Σέρρες στο Fight Club του Drive και ρίξε μια ματιά και στο Top Gear με τους γρήγορους γύρους να δεις που βρίσκονται τα μπροστοκίνητα.
Τέλος...να σου θυμίσω λίγο το βιντεάκι με την 147 GTA στο TopGear? Ορίστε
Υπάρχουν μερικοί νόμοι της φύσης, που δε παραβιάζονται φίλε μου...
-
ΙΜΗΟ με το πισωκινητο αν σου φυγει παντα υπαρχει ελπιδα,ενω με το προσθιοκινητο
-
jim 78 my point exactly...
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
H λίστα αυτοκινήτων που έχεις παραθέσει ΔΕΝ έχουν 250+ άλογα και η 'διαφωνία' μας είναι για τα ΠΟΛΛΑ άλογα (250 εσύ το είπες). Θέλεις πραγματικά να σου κάνω μια λίστα με πισωκίνητα 250+ άλογα που στρίβουν εξαιρετικά???
Ferrari 430
Ferrari 599
Ferrari 699
Lamborghini (all)
BMW M5, M6, M3, Z4 M Roadster/Coupe
Koennigsegg (with TopGear spoiler)
Porsche (all)
Aston Martin (all)Δε συνεχίζω...πιστεύω ότι κατάλαβες τι λέμε. Μη προσπαθείς να με πείσεις ότι τα μπροστοκίνητα με πολλά άλογα στρίβουν καλύτερα από τα αντίστοιχα πισωκίνητα. Ρίξε μια ματιά στα γυρολόγια στις Σέρρες στο Fight Club του Drive και ρίξε μια ματιά και στο Top Gear με τους γρήγορους γύρους να δεις που βρίσκονται τα μπροστοκίνητα.
Τέλος...να σου θυμίσω λίγο το βιντεάκι με την 147 GTA στο TopGear? Ορίστε
Υπάρχουν μερικοί νόμοι της φύσης, που δε παραβιάζονται φίλε μου...
Οι τελευταιες Lambo ειναι τετρακουνες. Το ιδιο και μερικες Porsche.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
...να σου θυμίσω λίγο το βιντεάκι με την 147 GTA στο TopGear? Ορίστεκαποιος ελεγε κατι πριν για ευθειες και για το μολις ερθουν οι στροφες
-
Η 147 GTA δεν πήγε χειρότερα σε συμπεριφορά από το Impreza WRX... Που είναι και τετρακίνητο. Βέβαια, θέλει μπλοκέ οπωσδήποτε και κακώς που δεν της το είχαν βάλει. Αλλά ξέρεις... Παρά τον βαρύ Busso, παρά τα 250 άλογα, παρά τα 31 kg.m ροπής, πουθενά δεν είχε καμμία έξοδο. Το Astra OPC με δέκα άλογα λιγότερα, με πιο κούτσουρο αναρτήσεις βγήκε κάποιες φορές έξω να κουρέψει το γκαζόν.
Ο λόγος δε που έβαλα προσθιοκίνητα με λιγότερα από 250 άλογα ήταν - πέραν του ότι μόνον η Cadillac έβαλε πάνω από 250 άλογα σε προσθιοκίνητο αμάξι - ότι όχι απλά δέχθηκα τον ισχυρισμό σου, αλλά πήγα ένα βήμα πιο πέρα, θεωρώντας ότι πάνω από 200 άλογα (και πάνω από 25 kg.m ροπής) ένα προσθιοκίνητο είναι επικίνδυνο. Όμως κανένα από αυτά που σου ανέφερα δεν ήταν επικίνδυνο, αντιθέτως αγαπήθηκαν πολύ ως εξόχως στριφτερά και απολαυστικά.
Κάποτε αντιδρούσαν και μόνο στην ιδέα της μπροστινής κίνησης, σε καιρούς που τα 100 άλογα ήταν προνόμιο τεράστιων μοτέρ, λέγοντας ότι δεν είναι ΚΑΝ δυνατόν να βάλουμε ισχύ στους κατευθυντήριους τροχούς. Κι όμως, τα Cord 810/812, οι Citroen Traction Avant, τα προσθιοκίνητα Audi του μεσοπολέμου έχαιραν εκτίμησης για το πόσο καλά στριβανε.
-
Παντως το 'στριβουν' δεν ειναι το ιδιο με το 'παραμενουν σταθερα & ελεγξιμα στο οριο'
-
Έχω ξαναπεί ήδη τι εννοώ με το 'στρίβει'.
Τέλος πάντων, ακόμα κι αν το νέο YouDie Coupe ήταν το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου, εγώ τη βιομηχανία αυτής της χώρας δεν θέλω να τη στηρίξω με τα λεφτά μου...
Γιατί;
-
άλλα 'ντ' άλλα, της παρασκευής το γάλα
-
Ό,τι να ναι...
@νδρέας
edit: Αρκεί να μην είναι από την Κορέα...
-
Και για το προηγούμενης γενιάς Coupe όταν είχε παρουσιαστεί το 1997, οι δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου είχαν αναφερθεί με κολακευτικά λόγια για το στήσιμο του, την οδική του συμπεριφορά και για το σύνολο γενικότερα.
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=1243
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... rticle=645Άρα μην προτρέχετε να βγάλετε συμπεράσματα και μην υποτιμάτε ένα αυτοκίνητο πριν το δείτε και το οδηγήσετε στο δρόμο.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Έχω ξαναπεί ήδη τι εννοώ με το 'στρίβει'.Τέλος πάντων, ακόμα κι αν το νέο YouDie Coupe ήταν το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου, εγώ τη βιομηχανία αυτής της χώρας δεν θέλω να τη στηρίξω με τα λεφτά μου...
Γιατί;
Υποθέτω πως ούτε Ιταλική εταιρεία θα στηρίξεις αφού κάποτε ο Μουσολίνι με το φιλαράκι του το Χίτλερ ξεκίνησαν τον 2ο παγκόσμιο....
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Έχω ξαναπεί ήδη τι εννοώ με το 'στρίβει'.
Τέλος πάντων, ακόμα κι αν το νέο YouDie Coupe ήταν το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου, εγώ τη βιομηχανία αυτής της χώρας δεν θέλω να τη στηρίξω με τα λεφτά μου...
Γιατί;
Υποθέτω πως ούτε Ιταλική εταιρεία θα στηρίξεις αφού κάποτε ο Μουσολίνι με το φιλαράκι του το Χίτλερ ξεκίνησαν τον 2ο παγκόσμιο....
Ακριβώς αυτό θα έλεγα...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Και για το προηγούμενης γενιάς Coupe όταν είχε παρουσιαστεί το 1997, οι δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου είχαν αναφερθεί με κολακευτικά λόγια για το στήσιμο του, την οδική του συμπεριφορά και για το σύνολο γενικότερα.http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=1243
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... rticle=645Άρα μην προτρέχετε να βγάλετε συμπεράσματα και μην υποτιμάτε ένα αυτοκίνητο πριν το δείτε και το οδηγήσετε στο δρόμο.
Kαι ότι ακριβώς έλεγαν τότε οι 4Τ ήταν γεγονός ...
Αυτά διάβασα τότε, πήγα το πήρα και είναι το μόνο αυτοκίνητο που πέρασε από τα χέρια μου και μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και δεν νομίζω να το ξεχάσω ποτέ ... -
-
manosk , μετά coupe προφητης
τοσες σελιδες γιαυτο λεμε....
πλακα πλακα , θα ερθει στην ελλαδα? μηπως δεν κανουν τον κοπο?
-
Νόμιζα ότι γινόταν λόγος για τον διάδοχο του Coupe. Το παραπάνω είναι άλλο μοντέλο, έτσι δεν είναι;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Νόμιζα ότι γινόταν λόγος για τον διάδοχο του Coupe. Το παραπάνω είναι άλλο μοντέλο, έτσι δεν είναι;Kαι ναι και όχι. Γι αυτό το μοντέλο μιλάμε από την πρώτη σελίδα το οποίο αλλάζει κατηγορία. Αργότερα θα δούμε πώς θα αναπληρωθεί το κενό που αφήνει πίσω του. Ίσως μέσω ΚΙΑ.
Να πω πάντως με την ευκαιρία, ότι το συγκεκριμένο καγκουράμαξο είναι έτσι στα πλαίσια του πρωτοτύπου, και ότι φυσικά όταν κυκλοφορήσει ούτε τέτοιο καπώ θα έχει, ούτε τέτοιυς αεραγωγούς ούτε θα είναι καγκούρικο με κάποιον τρόπο.
@νδρέας
NEO HYUNDAI COUPE