-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ε, κάποια στιγμή που τον πέτυχα του είπα 'καλή η ιδέα να μπουν αυτά τα δυο χρέπια μέσα στην κεντρική πύλη... Έτσι θα μάθει ο κόσμος να μην αγοράζει κωλάμαξα'. Μου απήντησε 'νόμιζα πως θα'λεγες να προσέχουν και να μην τρέχουν'. Η απάντησή μου ήταν 'εξαρτάται τι μήνυμα δίνετε...'.
Καλά του τα πες!
-
Πλάκα-πλάκα, μετά από δύο απανωτά τροχαία ατυχήματα στα οποία ενεπλάκη προσωπικό της 115 ΠΜ, ο διευθυντής του ΓΑΠΕ (Γραφείο Ασφαλείας Πτήσεων-Εδάφους) έφερε δυο στουκαρισμένα αμάξια (ένα Youdie Accent κι ένα Skoda Favorit) και τα'βαλε μέσα απ'την κεντρική πύλη της μονάδας για να συνετίζεται ο κόσμος... Στο Accent που είχε στουκάρει πάνω σε κολώνα το τιμόνι είχε φτάσει στην πλάτη του καθίσματος του οδηγού του. Αμφιβάλλω αν την έβγαλε καθαρή.Ε, κάποια στιγμή που τον πέτυχα του είπα 'καλή η ιδέα να μπουν αυτά τα δυο χρέπια μέσα στην κεντρική πύλη... Έτσι θα μάθει ο κόσμος να μην αγοράζει κωλάμαξα'. Μου απήντησε 'νόμιζα πως θα'λεγες να προσέχουν και να μην τρέχουν'. Η απάντησή μου ήταν 'εξαρτάται τι μήνυμα δίνετε...'.
Το πλαϊνό τμήμα του αυτοκινήτου είναι το πιο ευπαθές. Είναι το αδύνατο σημείο ΟΛΩΝ των αυτοκινήτων. Για μελέτησε προσεκτικά όλα τα video από τις δοκιμές των οργανισμών ασφαλείας τυπου euroncap κτλ. Και Merc να καρφωθεί με πολλά με το πλαϊνό της μέρος στην κολώνα θα διπλώσει γύρω της. Ξεχνάς πριν λίγο καιρό σε μια φωτογραφία πόσο είχε υποχωρήσει η αριστερή πλευρά της 147 σε ισχυρή πρόσκρουση (φαντάσου να είχε σταματήσει σε κολώνα από τη μεριά του οδηγού ).
-
Ε, κάποια στιγμή που τον πέτυχα του είπα 'καλή η ιδέα να μπουν αυτά τα δυο χρέπια μέσα στην κεντρική πύλη... Έτσι θα μάθει ο κόσμος να μην αγοράζει κωλάμαξα'. Μου απήντησε 'νόμιζα πως θα'λεγες να προσέχουν και να μην τρέχουν'. Η απάντησή μου ήταν 'εξαρτάται τι μήνυμα δίνετε...'.Του πες έτσι ρε μεγάλε; Μπράβο!
Έπρεπε να του πεις να βρει και ένα τέτοιο:
Θα ήταν πολύ πιο εντυπωσιακό!
@νδρέας
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Πλάκα-πλάκα, μετά από δύο απανωτά τροχαία ατυχήματα στα οποία ενεπλάκη προσωπικό της 115 ΠΜ, ο διευθυντής του ΓΑΠΕ (Γραφείο Ασφαλείας Πτήσεων-Εδάφους) έφερε δυο στουκαρισμένα αμάξια (ένα Youdie Accent κι ένα Skoda Favorit) και τα'βαλε μέσα απ'την κεντρική πύλη της μονάδας για να συνετίζεται ο κόσμος... Στο Accent που είχε στουκάρει πάνω σε κολώνα το τιμόνι είχε φτάσει στην πλάτη του καθίσματος του οδηγού του. Αμφιβάλλω αν την έβγαλε καθαρή.
Ε, κάποια στιγμή που τον πέτυχα του είπα 'καλή η ιδέα να μπουν αυτά τα δυο χρέπια μέσα στην κεντρική πύλη... Έτσι θα μάθει ο κόσμος να μην αγοράζει κωλάμαξα'. Μου απήντησε 'νόμιζα πως θα'λεγες να προσέχουν και να μην τρέχουν'. Η απάντησή μου ήταν 'εξαρτάται τι μήνυμα δίνετε...'.
Το πλαϊνό τμήμα του αυτοκινήτου είναι το πιο ευπαθές. Είναι το αδύνατο σημείο ΟΛΩΝ των αυτοκινήτων. Για μελέτησε προσεκτικά όλα τα video από τις δοκιμές των οργανισμών ασφαλείας τυπου euroncap κτλ. Και Merc να καρφωθεί με πολλά με το πλαϊνό της μέρος στην κολώνα θα διπλώσει γύρω της. Ξεχνάς πριν λίγο καιρό σε μια φωτογραφία πόσο είχε υποχωρήσει η αριστερή πλευρά της 147 σε ισχυρή πρόσκρουση (φαντάσου να είχε σταματήσει σε κολώνα από τη μεριά του οδηγού ).
Μετωπικά την αγκάλιασε την κολώνα, όχι με το πλάι. Απ'ό,τι φαίνεται, έφυγε με μούτρα σε κάποια στροφή (τι περίεργο... ) κι έπεσε πάνω στην κολώνα (ή στο δέντρο). Ο κινητήρας πήρε τη θέση του ταμπλώ και το τιμόνι τη θέση του οδηγού. Ακόμα εκεί είναι με ωραιότατους, ξεραμένους εδώ και μήνες λεκέδες αίματος. Λεκέδες αίματος έχει το ταμπλώ και στη μεριά του συνοδηγού. Κι αν από ένα μικρό αμαξάκι πόλης δεν έχουμε σπουδαίες προσδοκίες για παθητική ασφάλεια, από ένα οικογενειακό μάθαμε να προσδοκούμε κάτι παραπάνω. Στο Favorit η καμπίνα των επιβατών ήταν σε καλύτερη κατάσταση, αλλά προφανώς δεν μπορώ να ξέρω με πόσα τράκαρε, οπότε δεν ξέρω ποιο ατύχημα ήταν το πιο σφοδρό.
-
Πλάκα-πλάκα, μετά από δύο απανωτά τροχαία ατυχήματα στα οποία ενεπλάκη προσωπικό της 115 ΠΜ, ο διευθυντής του ΓΑΠΕ (Γραφείο Ασφαλείας Πτήσεων-Εδάφους) έφερε δυο στουκαρισμένα αμάξια (ένα Youdie Accent κι ένα Skoda Favorit) και τα'βαλε μέσα απ'την κεντρική πύλη της μονάδας για να συνετίζεται ο κόσμος... Στο Accent που είχε στουκάρει πάνω σε κολώνα το τιμόνι είχε φτάσει στην πλάτη του καθίσματος του οδηγού του. Αμφιβάλλω αν την έβγαλε καθαρή.
Μετωπικά την αγκάλιασε την κολώνα, όχι με το πλάι. Απ'ό,τι φαίνεται, έφυγε με μούτρα σε κάποια στροφή (τι περίεργο... ) κι έπεσε πάνω στην κολώνα (ή στο δέντρο). Ο κινητήρας πήρε τη θέση του ταμπλώ και το τιμόνι τη θέση του οδηγού. Ακόμα εκεί είναι με ωραιότατους, ξεραμένους εδώ και μήνες λεκέδες αίματος. Λεκέδες αίματος έχει το ταμπλώ και στη μεριά του συνοδηγού. Κι αν από ένα μικρό αμαξάκι πόλης δεν έχουμε σπουδαίες προσδοκίες για παθητική ασφάλεια, από ένα οικογενειακό μάθαμε να προσδοκούμε κάτι παραπάνω. Στο Favorit η καμπίνα των επιβατών ήταν σε καλύτερη κατάσταση, αλλά προφανώς δεν μπορώ να ξέρω με πόσα τράκαρε, οπότε δεν ξέρω ποιο ατύχημα ήταν το πιο σφοδρό.
Αφού δεν ξέρεις τις συνθήκες που έγινε τι συζητάμε? Και εγώ έχω δει αυτοκίνητα που έχουν λάβει 4 & 5 αστέρια, και μετά από σφοδρή μετωπική να έχει τσακίσει η κολώνα του οδηγού όπως το seicento παραπάνω. Τι σημαίνει αυτό? Αν το τρακάρισμα έγινε με 80-100+km/h λογικό είναι να καταρρεύσει το αμάξωμα.
Το παν είναι η πρόληψη και να ξέρεις τα όρια τα δικά σου και του αυτοκινήτου σου. Αν αρέσκεσαι στο να κάνεις μλκιες στο δρόμο ΚΑΝΕΝΑ αυτοκίνητο δεν θα σε σώσει όταν γίνει η στραβή με τριψήφιο αριθμό χιλιομέτρων._
-
Vasgti
ςδώ βγάλαμε συμπέρασμα πως Απ'ό,τι φαίνεται, έφυγε με μούτρα σε κάποια στροφή, κολλάς και συ σε κάτι λεπτομέρειες... -
-
Συμφωνω,πολυ βαρετο το youdie....
-
Κι αν από ένα μικρό αμαξάκι πόλης δεν έχουμε σπουδαίες προσδοκίες για παθητική ασφάλεια, από ένα οικογενειακό μάθαμε να προσδοκούμε κάτι παραπάνω.Λίγο παραπάνω, όχι πολύ. Το μισό αστέρι που είχε παραπάνω από το Accent το Brava του 98 στο encap.
@νδρέας
-
http://carscoop.blogspot.com/2007/11/hy ... image.html
Καλό design...και πισωκίνητο...αλλά, Hyundai...και το καπό δε μου αρέσει με τις πτυχές...
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
http://carscoop.blogspot.com/2007/11/hyundai-genesis-rwd-coupe-new-image.htmlΚαλό design...και πισωκίνητο...αλλά, Hyundai...και το καπό δε μου αρέσει με τις πτυχές...
Το ότι είναι πισωκίνητο για μένα δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Μπορώ να θυμηθώ πάρα πολλά κακοστημένα (ως και επικίνδυνα) πισωκίνητα κι ακόμα περισσότερα βαρετά. Ούτε το δυνατό μοτέρ μου λέει κάτι. Το σχέδιό του δεν μου αρέσει, γιατί αφ'ενός δεν ξεχωρίζουν οι βασικές του γραμμές από ό,τι έχει κάνει ο απωανατολίτικος - κυρίως - ανταγωνισμός, ενώ οι λεπτομέρειες φέρνουν πιο πολύ σε Burn Out και Max Power. Είναι κι αυτό το καγκουρόχρωμα (που ατυχώς υιοθέτησε η Ford για το Focus ST)...
-
http://carscoop.blogspot.com/2007/11/hyundai-genesis-rwd-coupe-new-image.html
Καλό design...και πισωκίνητο...αλλά, Hyundai...και το καπό δε μου αρέσει με τις πτυχές...
Το ότι είναι πισωκίνητο για μένα δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Μπορώ να θυμηθώ πάρα πολλά κακοστημένα (ως και επικίνδυνα) πισωκίνητα κι ακόμα περισσότερα βαρετά. Ούτε το δυνατό μοτέρ μου λέει κάτι. Το σχέδιό του δεν μου αρέσει, γιατί αφ'ενός δεν ξεχωρίζουν οι βασικές του γραμμές από ό,τι έχει κάνει ο απωανατολίτικος - κυρίως - ανταγωνισμός, ενώ οι λεπτομέρειες φέρνουν πιο πολύ σε Burn Out και Max Power. Είναι κι αυτό το καγκουρόχρωμα (που ατυχώς υιοθέτησε η Ford για το Focus ST)...
Τα πισωκίνητα λογικό είναι να μη σου λένε τίποτα...ίσως να μην είχες ποτέ. Ένα πισωκίνητο είναι εξαιρετικά ζυγισμένο (ένα ΣΩΣΤΟ πισωκίνητο) και το νιώθεις στον δρόμο/στροφές.
Το δυνατό μοτέρ θα πρέπει να σου λέει κάτι, γιατί σε συνδυασμό με τη πίσω κίνηση, θα στρίβει (λογικά) πολύ καλά. Δεν υπάρχει πισωκίνητο που να μη στρίβει καλά. Αυτή την άγνοια για το δυνατό μοτέρ, συνεπώς, δε τη καταλαβαίνω.
Το design είναι εξαιρετικό για Κορεάτικο (ήτοι Hyundai)...
...και κοιτάζοντάς το από το πλάι, σε καμία περίπτωση δε θυμίζει Κορεάτικο...ειδικά οι καμπύλες του...μη σου πω ότι θυμίζει Ιταλικό...και μάλιστα μου αρέσει περισσότερο από τη Brera.
Στοίχημα πάντως ότι αν φορούσε σήμα Ιταλικού...δε θα έλεγες τίποτα ούτε για το design, ούτε για τα δυνατά μοτέρ και βεβαίως ούτε για την επιλογή της κίνησης...που μάταια επέλεξε να σταματήσει η AR...ειδικά σκεπτόμενος ότι στη πίστα ένα RX8 (Cosmo) πατάει τη GT 3.2...και είναι λογικό γιατί το ένα είναι πισωκίνητο, με ελαφρύ μπροστά μέρος και με μπλοκέ, και το 2ο είναι μπροστοκίνητο, πάσχει από υποστροφή και είναι και 'βαρύ' μπροστά.
Απλά σκέψου αν θα έλεγες τα ίδια αν αυτό ήταν η νέα Alfa GT με δυνατά μοτέρ, τέτοιο design και πίσω κίνηση...και βεβαίως...φαντάσου το σε μαύρο ή μολυβί...γιατί το κακγουρο-πορτοκαλί είναι χάλια.
-
Νικο το σχεδιο ειναι ανατολικο , αμα κατι ειναι κομψο δεν παει να πει οτι ειναι ιταλικο , ουσιατικα αποτελει εξελιξη του τωρινου κουπε.
γενικα αυτη η φορμα ειναι (κατα τη γνωμη μου) πολυ πετυχημενη και εχει χρησιμοποιηθει σε παρα πολλα αυτοκινητα , απλα οι λεπτομεριες ειναι που κανουν τη διαφορα.
βασικα εχω μπερδευτει λιγακι , ποσα κουπε θα βγουν? αυτο ειναι το genesis?. και το τωρινο κουπε μια χαρα στησιμο εχει(or so they say).
-
Και ιταλικό σήμα να φορούσε, πάλι καγκούρικο θα μου φαινόταν μ'αυτό το σουλούπι που θυμίζει Inifiniti και τα άθλια βράγχια στο καπώ και τις ζάντες που όμοιές τους βλέπω στα καγκουροπεριοδικά της κακιάς ώρας. Άσε το καγκουρόχρωμα... Επίσης, διαφωνώ μ'αυτό που λες ότι ΟΛΑ τα πισωκίνητα στρίβουν καλά. Αυτό δεν ισχύει καθόλου. Δηλαδή το MGC έστριβε καλά; Ή η Ford Cortina Mk IV; Ούτε είναι εγγυημένο ότι το πισωκίνητο έχει καλό ζύγισμα. Σου επαναλαμβάνω το παράδειγμα του MGC, το οποίο, σύμφωνα με τις δοκιμές εκείνης της εποχής, αλλά και με τις τωρινές, λόγω του βαρέος κινητήρα του και των διαφορών στη μπροστινή ανάρτηση σε σχέση με το MGB, ήταν πολύ πιο υποστροφικό απ'ό,τι θα ήθελε κανείς.
Επίσης, το πισωκίνητο, άρα αξιωματικά - όπως μας το λες - στριφτερό Jensen Interceptor ΔΕΝ έστριβε καλά, όπως λένε ΟΛΕΣ οι δοκιμές. Αντιθέτως, το προσθιοκίνητο Golf I - που υποτίθεται ότι τα προσθιοκίνητα δεν στρίβουν - έστριβε πολύ καλά. Επίσης, όλοι ξέρουμε ότι οι BMW Neue Klasse (κυρίως οι 2002) και οι E21 είχαν επικίνδυνη οδική συμπεριφορά. Άλλο πράγμα είναι το 'διώχνω την ουρά' (ανεξαρτήτως αν το έχει ζητήσει ο οδηγός ή όχι) κι άλλο το 'στρίβω'.
'Στρίβω' σημαίνει - κατ'εμέ τουλάχιστον - δίνω στον οδηγό ένα περιθώριο πρόσφυσης τέτοιο ώστε να περνά τις στροφές με 'νομοταγείς' (δηλαδή ακολουθώντας τη χάραξη της διαχωριστικής γραμμής), 'αγωνιστικές' ή 'σπορτίφ' (δηλαδή μιμούμενος τις αγωνιστικές, αλλά περιοριζόμενος ο οδηγός στο δικό του ρεύμα και μόνον) αρκετά πιο γρήγορα από το μέσο όρο, με άμεση απόκριση στις εντολές του τιμονιού, καλή πληροφόρηση από αυτό (χωρίς όμως άσκοπες και άχρηστες φλυαρίες) και, όταν φτάσει το αυτοκίνητο στα όρια της πρόσφυσης, να έχει ο οδηγός τη δυνατότητα να παίξει με την ουρά για να το πλασάρει καλύτερα, αλλά επίσης να έχει και κάποια ικανοποιητικά περιθώρια διόρθωσης.
Ένα αυτοκίνητο που όχι μόνον δεν παρέχει την απαιτούμενη πρόσφυση, αλλά παρουσιάζει απότομες αντιδράσεις ΔΕΝ στρίβει καλά, ανεξαρτήτως του ποιος άξονας είναι ο κινητήριος. Γιατί όσο κακό είναι να μην έχει ρυθμίσιμη συμπεριφορά ένα αυτοκίνητο, άλλο τόσο κακό είναι να μην είναι ανθρωπίνως δυνατός ο έλεγχός του.
-
Προφανώς μιλάμε για πρόσφατα αυτοκίνητα...και όχι αυτοκίνητα της προηγούμενης 10ετίας.
Το στρίψιμο βεβαίως δεν είναι συνάρτηση της κίνησης...αλλά και του πλαισίου/ανάρτησης. Τα πισωκίνητα τελευταίας γενιάς είναι ένα κλικ επάνω από τα αντίστοιχα μπροστοκίνητα. Διαφορετικά...όλα τα supercars θα είχαν τη κίνηση μπροστά. Πολύ απλά...δε μπορείς να βγάλεις σωστά δύναμη στον μπροστινό άξονα.
Ελπίζω να έγινα πιο σαφής τώρα.
-
Δύναμη μπορείς να βάλεις σωστά στον μπροστινό άξονα, αλλά μόνον μέχρι ενός σημείου. Γενικά μιλούν όλοι για 250 άλογα (π.χ. οι μηχανικοί της Saab), αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο. Εξαρτώνται πολλά και από τη γεωμετρία των αναρτήσεων, από το πλαίσιο, αλλά και από το διαφορικό το ίδιο (ελεύθερο ή μπλοκέ).
-
καλα ειναι ψιλο fast n cangoorious εδω που τα λεμε
ομως συμφωνω οτι δεν υπαρχουν συγχρονα πισωκινητα που να ειναι επικινδυνα.
για την ακριβεια, νομιζω πως δεν υπαρχουν γενικοτερα αυτοκινητα που να ειναι επικινδυνα σημερα (κατι κινεζικα βεβαια παιζει, δεν εχω ιδεα).
ακομα κ στα μικρα, φθηνα κορεατικα (πχ ατος) μπορεις να βρεις 1002 αρνητικα, μπορεις να τα πεις ξενερωτα, βαρετα, ασχημα και ο,τι αλλο θελεις. παντως επικινδυνα ΔΕΝ ειναι σε καμια περιπτωση.
εχοντας ως δεδομενο το παραπανω, ειμαι βεβαιος οτι ουτε το νεο κουπε θα ειναι επικινδυνο. και ειμαι επισης σχεδον βεβαιος πως αν ειναι οντως πισωκινητο, θα ειναι και διασκεδαστικο. πιο διασκεδαστικο απο μια alfa gt
βεβαια εγω θα διαλεγα την gt -
Δύναμη μπορείς να βάλεις σωστά στον μπροστινό άξονα, αλλά μόνον μέχρι ενός σημείου. Γενικά μιλούν όλοι για 250 άλογα (π.χ. οι μηχανικοί της Saab), αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο. Εξαρτώνται πολλά και από τη γεωμετρία των αναρτήσεων, από το πλαίσιο, αλλά και από το διαφορικό το ίδιο (ελεύθερο ή μπλοκέ).250 άλογα δε μπορείς να βάλεις σωστά στον μπροστά άξονα...εδώ τα 230 (του Astra OPC έχουν πρόβλημα)...ακόμα της Alfa 147 GTA είχαν πρόβλημα με τη καταστροφική υποστροφή και άλλα πολλά μπροστοκίνητα.
Με τη λογική σου εταιρίες όπως οι BMW, Porsche, Ferrari, Mercedes που έχουν εξαιρετικά πλαίσια θα έσωζαν εκατομμύρια ευρώ σε έρευνα αν ήταν μπροστοκίνητα...το ίδιο και η F1 βέβαια. Προφανώς δεν είναι έτσι.
Πλέον με τα εξαιρετικά πλαίσια και αναρτήσεις, η πολύ δύναμη για να βγει σωστά στον δρόμο θέλει πίσω κίνηση...άλλωστε αλλιώς μαζεύεις ένα μπροστοκίνητο όταν δεν έχεις έλεγχο στον πίσω άξονα...και αλλιώς ένα πισωκίνητο όταν έχεις έλεγχο και στις δύο άκρες του αυτοκινήτου.
Συνεπώς είσαι λάθος σε αυτό που λες. Η απόλυτη κίνηση είναι η πίσω.
-
Nikos120i
πρεπει να οδηγησεις μια μερα fiat coupe..
θα αλλαξεις αποψημια χαρα βγαινουν τα > 200 αλογα στους μπροστινους τροχους, αρκει να υπαρχουν και αλλες... προϋποθεσεις
φυσικα ενα σωστο πισωκινητο ειναι περισσοτερο διασκεδαστικο κ κατα κανονα πιο ασφαλες κ ευχρηστο για τετοιες ιπποδυναμεις, αλλα αυτο δε σημαινει οτι δεν μπορουν να φτιαχτουν ή δεν εχουν φτιαχτει σωστα δυνατα μπροστοκινητα..
-
Για να δούμε δυνατά προσθιοκίνητα που στρίβανε (και στρίβουν) εξαιρετικά...
Alfa 156 GTA
Alfa 164 2.0 V6 Turbo
Fiat Coupe
Lancia Kappa 2.0 Turbo
Ford Focus RS
Ford Focus Mk. II ST
Renault Clio III RS
Renault Megane II RS
VW Golf V GTI
Honda Civic Type-R
Honda Integra Type-R
Mini Cooper S Works
Citroen Xantia Activa 2.0 Turbo & 3.0 V6Και αφού λες πως είναι πολύ δύσκολο (ως αδύνατο) να περάσεις σωστά μεγάλη ιπποδύναμη και ροπή στους μπροστινούς τροχούς, τότε προφανώς αυτές οι εταιρείες που βγάλανε αυτά τα εξαιρετικά αυτοκίνητα, πρέπει να δαπάνησαν πολύ χρόνο και χρήμα σε έρευνα και εξέλιξη για να τα κάνουν να στρίβουν. Σημειωτέον ότι πολλά από αυτά είναι υπερτροφοδοτούμενα, άρα ταλαιπωρούν το μπροστινό τους σύστημα και με πολύ υψηλές ροπές, που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουμε φρικτό torque steer (αφού στα περισσότερα προσθιοκίνητα τα ημιαξόνια είναι ανισομήκη), καταστροφική υποστροφή...
Κι όμως, τα τελευταία χρόνια πρόβλημα υπήρξε μόνο στο 'γρήγορο' Rover 220 με την υπερτροφοδότηση, στο Youdie Scoupe GT (που δε μπορούσε 115 άλογα να βάλει στο δρόμο) και στο Opel Astra OPC.
Συνεπώς, δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι στο αν ο μόνος άξονας που μπορεί να κινήσει σωστά ένα αυτοκίνητο είναι ο μπροστινός ή ο πίσω. Η BMW γιατί χρειάστηκε να φτάσει στο facelift της Ε30 για να στήσει σωστά ένα πισωκίνητο αυτοκίνητο; Οι Neue Klasse ήταν σκοτώστρες. Το ίδιο και η Ε21. Και οι πρώτες Ε30 αδυνατούσαν ακόμα και 75 άλογα να περάσουν από τον πίσω τους άξονα χωρίς να ιδρώνει ο οδηγός.
Επομένως, δεν είναι τόσο το πού βάζουμε το διαφορικό, όσο το πώς στήνουμε πλαίσιο και ανάρτηση και πώς στήνουμε και τις καμπύλες ροπής και ιπποδύναμης του κινητήρα και τι σχέσεις μετάδοσης επιλέγουμε. Όταν έχουμε χίλιους-δυο παράγοντες που επηρεάζουν τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, δεν στέκει να λέμε ότι ο ένας από αυτούς θα καθορίσει το αν θα στρίβει ή όχι.
Με άλλα λόγια, η επιμονή πως ό,τι είναι προσθιοκίνητο δεν στρίβει ή ό,τι είναι πισωκίνητο είναι σκοτώστρα που στην έχει στημένη για να σου φέρει τετ-α-κε είναι παντελώς αστήρικτη.
NEO HYUNDAI COUPE