-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Η 917 απέδιδε 600ps και 57 kgm ροπής από τον '912',τον επίπεδο 12κύλινδρο, πολύ συνεπτυγμένο σε διαστάσεις.Απορώ, όταν υποβαθμίζονται ελαφρά τη καρδία τεχνολογικά επιτεύγματα όπως η 917.
Το πλαίσιο της 917 ήταν κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, ενώ το αμάξωμά της από πολυεστέρα, όλα αυτά βέβαια συγκράτησαν το βάρος στα μόλις 800 κιλά, με υψηλά επίπεδα ακαμψίας.
Οι αναρτήσεις της ήταν φυσικά ανεξάρτητες μπροστά-πίσω.
Το αυτοκίνητο ήταν όντως πολύ δυσκολοοδήγητο, κάτι που εν πολλοίς οφειλόταν στην τρομακτική του δύναμη και αναλογία κιλών/ίππο (1,3!). Η τελική της έγραψε 397km/h.
Κέρδισε το Λε μαν, στις 14 Ιουνίου 1970 με οδηγούς εναλλάξ τους Χέρμαν/Ατγουντ.Κανείς δεν την υποβαθμίζει, αλλά ότι ήταν τρομακτική η εμπειρία της οδήγησής της - σύμφωνα πάντα με τους οδηγούς της - δεν αμφισβητείται. Έχω κι εγώ τα περιοδικά μ'αυτές τις δηλώσεις άλλωστε.
Από εκεί και πέρα, πώς να σεβαστώ μια εταιρεία κατασκευής supercars όταν πάει και γεμίζει τον τόπο με SUV (στα Χανιά έχω μετρήσει πάνω από δεκαπέντε); Χίλιες φορές η οίηση της Ferrari, παρά αυτή η ξεφτίλα.
-
Ο χρήστης strassenmeister έγραψε:
Ωραια και η 360 stradale πινει τσαγακι απο τη GT2. Το λυσαμε το προβλημα? -
Αγαπητέ strassenmeister, τι πίνεις κι εμένα δε μου δίνεις; Η GT φτιάχτηκε ad hoc για να κοντράρει την Enzo και ΠΑΛΙ πίνει τσαγάκι του βουνού. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα, η ισχύς των 'επιχειρημάτων' σου κάποιον μου θυμίζει, που μένει πολύυυυυυ δυτικά και πρέπει να διασχίσεις τον Ατλαντικό για να τον συναντήσεις...
Ωραια και η 360 stradale πινει τσαγακι απο τη GT2. Το λυσαμε το προβλημα?
Νιέτ, διότι η GT2 ανταγωνίζεται την 430, η οποία της ρίχνει... Άστο ρε φίλε, αφού δε σε θέλει...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Με τα emoticon απαντας? Ακομα και απο τη GT3 αν θυμαμαι καλα ηταν πισω σε χρονους,χωρις να ειμαι σιγουρος.
-
Η 917 απέδιδε 600ps και 57 kgm ροπής από τον '912',τον επίπεδο 12κύλινδρο, πολύ συνεπτυγμένο σε διαστάσεις.Απορώ, όταν υποβαθμίζονται ελαφρά τη καρδία τεχνολογικά επιτεύγματα όπως η 917.
Καλό θα ήταν νομίζω, όταν ασχολούμαστε -ή νομίζουμε ότι ασχολούμαστε με την ιστορία να την αντιμετωπίζουμε στην ολότητά της και όχι να λαμβάνουμε μόνο τα σημεία που μας συμφέρουν. Η πρώτη έκδοση της 917 (τότε δηλαδή που ανταγωνιζόταν την 512) απέδιδε όχι περισσότερο από 540 ίππους, ενώ αργότερα η 917Κ απέδιδε 630.
'La Ferrari con 550 CV ad 8500 giri/min era senz'altro pou' potente della Porsche...' Ed McDonough (για όσους τον γνωρίζουν...)
-
á)áíôéðáèþ ôçí áëáæïíéêÞ íïïôñïðßá ôùí áíèñþðùí ôçò Ferrari, áñ÷Þò ãåíïìÝíçò ôïõ 'ãÝñïõ'. Ç Þôôá ôçò Ferrari áðü ôç Ford (ìå ôï GT40), Þôáí Ýíá éóôïñéêü ìÜèçìá, ìéá ôáðåßíùóç ôïõ áëáæüíá ðáíôïäýíáìïõ ãïëéÜè (ìå áãùíéóôéêïýò üñïõò, ü÷é ïéêïíïìéêïýò), áðü ôïí ìéêñü êáé áóÞìáíôï Äáâßä.ÎÝñåéò éóôïñßá?
Ãéáôß áëëáæüíáò?
Êáé ðïéïò Þôáí ï Ãïëéáè?
'Ìå áãùíéóôéêïýò üñïõò,ü÷é ïéêïíïìéêïýò' ãéáôß Ýôóé ìáò óõìöÝñåé? -
Με τα emoticon απαντας? Ακομα και απο τη GT3 αν θυμαμαι καλα ηταν πισω σε χρονους,χωρις να ειμαι σιγουρος.
Μα δεν είσαι και για να σου απαντήσει κανείς με κανονικό κείμενο...
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Το πλαίσιο της 917 ήταν κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, ενώ το αμάξωμά της από πολυεστέρα, όλα αυτά βέβαια συγκράτησαν το βάρος στα μόλις 800 κιλά, με υψηλά επίπεδα ακαμψίας.
Οι αναρτήσεις της ήταν φυσικά ανεξάρτητες μπροστά-πίσω.
Το αυτοκίνητο ήταν όντως πολύ δυσκολοοδήγητο, κάτι που εν πολλοίς οφειλόταν στην τρομακτική του δύναμη και αναλογία κιλών/ίππο (1,3!). Η τελική της έγραψε 397km/h.
Κέρδισε το Λε μαν, στις 14 Ιουνίου 1970 με οδηγούς εναλλάξ τους Χέρμαν/Ατγουντ.Κανείς δεν την υποβαθμίζει, αλλά ότι ήταν τρομακτική η εμπειρία της οδήγησής της - σύμφωνα πάντα με τους οδηγούς της - δεν αμφισβητείται. Έχω κι εγώ τα περιοδικά μ'αυτές τις δηλώσεις άλλωστε.
Από εκεί και πέρα, πώς να σεβαστώ μια εταιρεία κατασκευής supercars όταν πάει και γεμίζει τον τόπο με SUV (στα Χανιά έχω μετρήσει πάνω από δεκαπέντε); Χίλιες φορές η οίηση της Ferrari, παρά αυτή η ξεφτίλα.
Δεν παρέλειψα να το αναφέρω.
Μεγάλο πλήγμα για την εικόνα της Porsche. Κι ας είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην κατηγορία του. -
Αγαπητέ strassenmeister, τι πίνεις κι εμένα δε μου δίνεις; Η GT φτιάχτηκε ad hoc για να κοντράρει την Enzo και ΠΑΛΙ πίνει τσαγάκι του βουνού. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα, η ισχύς των 'επιχειρημάτων' σου κάποιον μου θυμίζει, που μένει πολύυυυυυ δυτικά και πρέπει να διασχίσεις τον Ατλαντικό για να τον συναντήσεις...
Νιέτ, διότι η GT2 ανταγωνίζεται την 430, η οποία της ρίχνει... Άστο ρε φίλε, αφού δε σε θέλει...
Σοβαρα ρε γνωστη? Ποτε παραχθηκε η GT2 και ποτε η 430? H GT2 ανταγωνιζεται τα μοντελα της 360.Αν ησουν λιγο σχετικουλης θα ελεγες τουλαχιστον πως ο ουσιαστικος αντιπαλος της stradale ηταν η GT3 που ηταν και ατμοσφαιρα.Η σειρα 997 θα ανταγωνιζεται την 430.
-
Μα δεν είσαι και για να σου απαντήσει κανείς με κανονικό κείμενο...
Σιγα ρε μαγκα κι εσυ...μη σε πιεζουμε να απαντησεις να μας πεις παλι τις ανακριβειες σχετικα με τα μοντελα.Ξεστραβωσου στο απο πανω ποστ και μετα τα λεμε.
-
Με τα emoticon απαντας?
Το οποίο σημαίνει 'βαρέθηκα να διαβάζω αυτή την ατάκα'.
Ακομα και απο τη GT3 αν θυμαμαι καλα ηταν πισω σε χρονους,χωρις να ειμαι σιγουρος.
Δες τι είπε ο skullone.
Πάντως αυτό που προσπαθούν όλοι λίγο-πολύ να σου πουν επειδή τους κάνει και δυσφορούν είναι ότι δεν χρησιμοποιείς λέξεις όπως 'πατάει', 'πίνει τσάι' κτλ. για αυτοκίνητα αυτού του βεληνεκούς. Ακούγεσαι σα να μιλάς για Punto GT Και Rallye. Φαντάσου κάποιον που θα έμπαινε σε φόρουμ φυσικής και θα έλεγε 'καλά, ο Πένροουζ τον πατάει κάτω τον Χόκιν', πώς λες ότι θα σε αντιμετώπιζαν;
-
Τί ιστορία διαβάζεις...;
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Ôï ðëáßóéï ôçò 917 Þôáí êáôáóêåõáóìÝíï åî ïëïêëÞñïõ áðü áëïõìßíéï, åíþ ôï áìÜîùìÜ ôçò áðü ðïëõåóôÝñá, üëá áõôÜ âÝâáéá óõãêñÜôçóáí ôï âÜñïò óôá ìüëéò 800 êéëÜ, ìå õøçëÜ åðßðåäá áêáìøßáò.
Ôß éóôïñßá äéáâÜæåéò...;
Του Λιακόπουλου!
-
Δεν παρέλειψα να το αναφέρω.
Μεγάλο πλήγμα για την εικόνα της Porsche. Κι ας είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην κατηγορία του.Εμ έτσι είναι... ΟΚ, έβγαλε η Porsche τα κέρατά της τα δίφορα από πλευράς χρημάτων μ'αυτήν τη μαούνα, αλλά...
Έπασχε που έπασχε η εικόνα της μ'όλους αυτούς τους καγκουροβελτιωτές που 'περιποιούνται' τις 911 και τις κάνουν σαν εμετό (γερμανοί βελτιωτές είναι όμως, οπότε αναμενόμενη είναι η καγκουροαισθητική), χειροτέρεψε και η Cayenne τα πράγματα...
Η 917 όντως έπασχε από ακαμψία. Αργότερα τη βελτίωσαν, κονταίνοντάς την.
-
Ο χρήστης Spidey_TS έγραψε:
Τί ιστορία διαβάζεις...;
Του Λιακόπουλου!
'La Ferrari con 550 CV ad 8500 giri/min era senz'altro pιu' potente della Porsche...' Ed McDonough
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Με τα emoticon απαντας?
Το οποίο σημαίνει 'βαρέθηκα να διαβάζω αυτή την ατάκα'.
Ακομα και απο τη GT3 αν θυμαμαι καλα ηταν πισω σε χρονους,χωρις να ειμαι σιγουρος.
Δες τι είπε ο skullone.
Πάντως αυτό που προσπαθούν όλοι λίγο-πολύ να σου πουν επειδή τους κάνει και δυσφορούν είναι ότι δεν χρησιμοποιείς λέξεις όπως 'πατάει', 'πίνει τσάι' κτλ. για αυτοκίνητα αυτού του βεληνεκούς. Ακούγεσαι σα να μιλάς για Punto GT Και Rallye. Φαντάσου κάποιον που θα έμπαινε σε φόρουμ φυσικής και θα έλεγε 'καλά, ο Πένροουζ τον πατάει κάτω τον Χόκιν', πώς λες ότι θα σε αντιμετώπιζαν;
Εμ βρε Κώστα, τι περιμένεις; Όταν ο άλλος πάει και μου μιλάει για Gemballa με τα τρισάθλια βόδι κιτ και τις pimpin' ζάντες, πώς να τον πάρω στα σοβαρά; Εδώ κάτι - βελτιωμένες από γερμανό - κομμένες Testarossa στη δεκαετία του '80 μου φαίνονταν απαίσιες και τότε ήμουν τόσος δα κοπρίτης.
Έχω μια φίλη στη Λάρισα, η οποία είναι ψιλογκαζιάρα. Στο εξοχικό τους δίπλα έρχεται ένας τύπος, ο οποίος έχει ένα καγκουρεμένο Ibiza και μια Porsche 911 GT2, με ζάντες κάπου 19 ή 20 ιντσών με μαύρες ακτίνες. Βρουμ-βρούμιζε λοιπόν ο μαγκάκος εκεί πέρα για να εντυπωσιάσει τα γκομενάκια που είχαν μαζευτεί...
Και του πετάει την ατάκα η δικιά μου: 'ρε κακομοίρη, πού πας με το φουσκωμένο σου σκαραβαίο;'
Τι να κάνουμε, η Porsche έχει κερδίσει επάξια τη φήμη της ως εταιρεία με ΠΟΛΛΟΥΣ κάγκουρες πελάτες.
Και εννοείται πως κάγκουρας = άσχετος.
-
Αυτό που σου λέω είναι πως η ακραία 'βελτίωση' ενός υπεραυτοκινήτου είναι το ίδιο και χειρότερο με τη 'βελτίωση' ενός Rallye. Ποιος οδηγός μπορεί να διαχειριστεί τους 700-800 ίππους που λες εκτός ίσως από τον Βάλτερ Ρερλ και τους όμοιούς του; Άρα μια τέτοια κίνηση είναι καθαρά για λόγους εγωισμού και αυτοεπιβεβαίωσης, για να τσαγιάζουμε κανα 'φεραρικό' στα φανάρια, η οποία στάση μάλλον σου ταιριάζει απόλυτα αν κρίνω από το ύφος γραφής σου. Πρόσεξε μόνο μη σε πετύχει καμμία από τις σπάνιες Κένιγκ και γίνεις ρόμπα.
Η υπογραφη μου κατ'αρχην δεν ειναι δικα μου λεγομενα,εχει υπογραφη....τον ξερεις τον κυριο?
-
Êáé ôïõ ðåôÜåé ôçí áôÜêá ç äéêéÜ ìïõ: 'ñå êáêïìïßñç, ðïý ðáò ìå ôï öïõóêùìÝíï óïõ óêáñáâáßï;'
Áðßóôåõôï!!!
-
Έχω μια φίλη στη Λάρισα, η οποία είναι ψιλογκαζιάρα. Στο εξοχικό τους δίπλα έρχεται ένας τύπος, ο οποίος έχει ένα καγκουρεμένο Ibiza και μια Porsche 911 GT2, με ζάντες κάπου 19 ή 20 ιντσών με μαύρες ακτίνες. Βρουμ-βρούμιζε λοιπόν ο μαγκάκος εκεί πέρα για να εντυπωσιάσει τα γκομενάκια που είχαν μαζευτεί...
Και του πετάει την ατάκα η δικιά μου: 'ρε κακομοίρη, πού πας με το φουσκωμένο σου σκαραβαίο;'
Τι να κάνουμε, η Porsche έχει κερδίσει επάξια τη φήμη της ως εταιρεία με ΠΟΛΛΟΥΣ κάγκουρες πελάτες.
Και εννοείται πως κάγκουρας = άσχετος.
Να μας την φιλήσεις, και να μας την γνωρίσεις
(Ευτυχώς δεν διαβάζει η γυναίκα μου στο φόρουμ ) -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Αυτό που σου λέω είναι πως η ακραία 'βελτίωση' ενός υπεραυτοκινήτου είναι το ίδιο και χειρότερο με τη 'βελτίωση' ενός Rallye. Ποιος οδηγός μπορεί να διαχειριστεί τους 700-800 ίππους που λες εκτός ίσως από τον Βάλτερ Ρερλ και τους όμοιούς του; Άρα μια τέτοια κίνηση είναι καθαρά για λόγους εγωισμού και αυτοεπιβεβαίωσης, για να τσαγιάζουμε κανα 'φεραρικό' στα φανάρια, η οποία στάση μάλλον σου ταιριάζει απόλυτα αν κρίνω από το ύφος γραφής σου. Πρόσεξε μόνο μη σε πετύχει καμμία από τις σπάνιες Κένιγκ και γίνεις ρόμπα.
Η υπογραφη μου κατ'αρχην δεν ειναι δικα μου λεγομενα,εχει υπογραφη....τον ξερεις τον κυριο?
Απίστευτο!!! Και μετά σου λέει οι ΑΣΧΕΤΟΙ γουστάρουν τη Ferrari... Ο μεγαλύτερος απολογητής της Porsche εδώ μέσα διαρκώς αποδεικνύει πως και άσχετος είναι και ΚΑΓΚΟΥΡΑΣ.
Ferrari VS Porsche