-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Έστριβε; Έτσι φαίνεται.
Το 'διασκέδαζες' όμως όσο θα'πρεπε από ένα gti; Δε νομίζω..
Σε ενέπνεε περισσότερο για στροφιλίκια, ή για ευθείες, άνεση και ασφαλή προσπεράσματα χάρη στον υπέροχο κινητήρα του; Μάλλον το δεύτερο.
Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι πολλοί το έχουν παρακάνει με τις απόψεις τους γι'αυτό το 'μισητό' golf IV (της επίσης μισητής VW), και σίγουρα αυτή η υπερβολή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα..
Αντιθέτως, για το V gti το οποίο είναι πιο ακριβό απόσο ήταν το ΙV (έστω και λίγο), επειδή τα περιοδικά το έχουν εκθειάσει όλοι λένε 'πω πω το καλύτερο και value for money και απ'ολα' ....
Δε λέω πως δεν είναι καλύτερο το V από το IV. Σίγουρα είναι.
Λέω το πόσο εύκολα επηρεάζει ο ειδικός τύπος και πώς αλλάζουν τα πράγματα στη σκέψη του 'φίλου της οδήγησης'Aυτές ακριβώς είναι και μένα οι απόψεις μου.
Ευχαριστώ skye... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
¼ëåò ïé óõãêñßóåéò åßíáé áðü ôçí ðßóôá ôïõ Hockenheim
Áõôü åäþ ãéáôß äåí ôï Ý÷åé ëÜâåé êáíåßò õðüøéí ôïõ?
Äåí áìöéóâçôþ êáèüëïõ ôéò ìåôñÞóåéò ôïõ ðåñéïäéêïý.
Ôï üôé ïé ìåôñÞóåéò Ýãéíáí óôï Hockenheim üìùò êáíåßò äåí ôï Ýëáâå õðüøéí ôïõ. -
Ο χρήστης Spidey_TS έγραψε:
Δεν αμφισβητώ καθόλου τις μετρήσεις του περιοδικού.
Το ότι οι μετρήσεις έγιναν στο Hockenheim όμως κανείς δεν το έλαβε υπόψιν του.Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω, ΠΟΥ είναι το κακό???
Δεν είναι πίστα το Hockenheim?? -
Τι σημαίνει αυτό; Είναι γερμανόφιλη πίστα το Hockenheim; Τα Golf έπρεπε να μετρούνται στο Hockenheim και οι Alfa στο Varano ας πούμε για να βγούνε αξιόπιστα συμπεράσματα; Τι σημασία έχει που μετρήθηκαν στη συγκεκριμένη πίστα, από τη στιγμή που όλα μετρήθηκαν στην ίδια πίστα;
-
Κάθε πίστα έχει κάποια χαρακτηριστικά που όχι ηθελημένα μπορεί να ευνοούν το ένα ή το άλλο αυτοκίνητο. Τι θέλω να πώ? Ότι ένα μεγάλο βαρύ και δυνατό αυτοκίνητο δεν θα κάνει τόσο μεγάλη διαφορά από ένα μικρό ελαφρύ στριφτερό στα Μέγαρα ενώ σε μια πιο γρήγορη πίστα με πιο ανοιχτές στροφές και μεγαλύτερες ταχύτητες θα κάνει μεγαλύτερη διαφορά.
Οπότε ειδικά όταν μιλάμε για μικρές διαφορές επιλογή πίστας με άλλα χαρακτηριστικά θα μπορούσε να εκμηδενίσει ή και να αντιστρέψει το πλεονέκτημα κάποιου αυτοκινήτου της σύγκρισης.... -
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
πάντως κάτι που ποτέ δεν έχω δει σε περιοδικό είναι να βγάζουν το μέσο όρο από τους χρόνους στην πίστα.δλδ αν ένα αμάξι πχ είναι πιο αργό κατά 1 δεύτερο σε απόλυτο χρόνο, αλλά γράφει σταθερά χρόνους κοντά στο ρεκόρ του, ενώ το πιο γρήγορο είναι σταθερά μακρυά από το ρεκόρ του, ποιό θα προτιμούσατε?
εγώ το πιο 'αργό' πάντως... τι να το κάνω το μία και τέλος? (προσωπική άποψη πάντα, δεν κατακρίνω κανέναν)
Η σταθερότητα στό γυρολόγιο,οφείλεται περισσότερο στόν οδηγό Μπρούς.
Ο καλύτερος χρόνος,περισσότερο στό αυτοκίνητο.Δέν μιλάω γιά διαφορές πού θα γίνουν μετά από είκοσι γύρους π.χ.,όπου μπορεί να κουραστούν φρένα καί αμορτισέρ
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
λες ε? να είναι μονάχα θέμα οδηγού?
να στο πω αλλιώς: ο σούμι είναι έτη φωτός μπροστά από του λοιπους (συγχρονους) πιλότους. και όμως είδες τι έγινε φέτος... αν το αμάξι δεν πάει, δεν πάει και τέλος...
Στην F1 τα πράγματα είναι λιγάκι διαφορετικά.
Από προσωπική εμπείρια σας λέω πάντως ότι μεγαλύτερη σημασία έχουν τα χέρια σου, πόσο καλά ξέρεις το δρόμο που στρίβεις και μετά το αυτοκίνητο.
Πώς αλλιώς εξηγήται ότι στο rallye Κρήτης στην πρώτη θέση ήταν Golf IIΙ GTi
στη δεύτερη Golf II Gti και στην Πέμπτη ξανά Golf II Gti, αφήνοντας πίσω πολλά rallye και ένα Impreza WRX??? -
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
δεν είπα ότι είναι μονάχα θέμα αμαξιού!τεσπά δεν μπορώ να το εκφράσω σωστά αυτό που θέλω να πω.
έχω πολύ περισσότερη πείρα από ράλυ από όση νομίζεις... του χρόνου ελπίζω να το κάνω πιο επίσημο. έως τότε αναμονή...
Προς Θεού!!!
Δεν ήθελα να θίξω τις εμπειρίες σου, ή τις γνώσεις σου. Άλλωστε δεν σε γνωρίζω για να νομίσω κάτι τέτοιο για σένα.
Αυτό είναι κάτι στο οποίο είναι πολύ καλά άλλα μέλη του forum.Aπλά μιλούσα για μένα... Και έχω τέτοιες εμπειρίες όχι μόνο από αγώνες, αλλά και από καθημερινές βόλτες και εκδρομές.
-
Καλά μέσα σε αυτό το forum δεν γνωρίζει κανείς την ιδιαιτερότητα του Hockenheim ακόμα και μετά το redesign του Tilke?
To Motodrom το γνωρίζει κανείς? -
Ας πάρουμε λοιπόν μια άλλη ποοολύ μεγαλύτερη πίστα αυτή του Nordschleife με πολλών ειδών στροφούλες και ευθείες. Εκεί λοιπόν (σύμφωνα με το ίδιο περιοδικό) έχουμε:
VW Golf Gti DSG 8.53 min
Renault Megane Trophy 8.38
Honda Civic Type-R 8.47
Renault Clio Sport V6 8.49
Mini Cooper S Works 8.55
Alfa Romeo 156 GTA 8.51
VW Golf IV Gti (2002) 8.54 !!!
VW Golf IV R32 (2003) 8.37
Honda S 2000 8.39
AUDI S3 (1999) 8.41
Audi TT 1.8T quattro (1998) 8.42
Nissan 350 Z 8.26 -
Καλά μέσα σε αυτό το forum δεν γνωρίζει κανείς την ιδιαιτερότητα του Hockenheim ακόμα και μετά το redesign του Tilke?
To Motodrom το γνωρίζει κανείς?Λοιπόν αν λέει σε κάποιους κάτι αναφέρω αναλυτικά τα km/h και τα g στις επιμέρους στροφές του Ηockenheim για το Golf V Gti πάντα σύμφωνα με το περιοδικό
Εχουμε και λέμε:
Querspange 156km/h- 1,05g
Ausgang Querspange 80km/h - 1,0g
Eingang Motodrom 113km/h - 0,95g
Sachskurve 79km/h - 1,1g
Senke 94km/h - 1,05g
Sudkurve 99km/h - 1,0g
Zielgerade (τέλος μεγάλης ευθείας) 160km/h
Nordkurve 119km/h - 1,0g και
Αmeisenkurve 10,5 m/s2 (φρένα) -
Hockenheim
1.19.9 min - 130i
1:19.4 min - R32
1:20.6 min - A3 3.2
.
.
.
.
.
1.20,8 min - Golf Gti -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
äåí ìïõ ëåò öùóôÞñá, ôï R32 õðÜñ÷åé Þ ðáñáìÝíåé áêüìá öÜíôáóìá;
ï ÖùóôÞñáò ðÜíôùò åßíáé êÜðïõ óôï åñáóéôå÷íéêü/Ä ÅèíéêÞ
Ìá öõóéêÜ êáé õðÜñ÷åé ôï R32..åäþ õðÜñ÷åé ç FXX ôï R32 äåí èá õðÜñ÷åé?!!!
Ôï êõñéüôåñï åßíáé üìùò ïôß êõêëïöïñåß êáé ÊÁÍÏÍÉÊÏÔÁÔÁ.
ÌÜëéóôá óå áõôü ôï forum Ýìáèá ïôß ÅÍÁ ôáîéíïìÞèçêå êáíïíéêüôáôá áëëÜ áëÞèåéá áöïý êõêëïöïñåß ÊÁÍÏÍÉÊÏÔÁÔÁ ãéáôß êÜíïõìå ôüóï èÝìá ôï üôé ôáîéíïìÞèçêå ...ÅÍÁ???!!!
ÐñÜãìá ðïõ öõóéêÜ ôï êÜíåé ðéï óðÜíéï êáé áðü F430...ôé ðéï öõóéïëïãéêü äçëáäÞ ãéá Ýíá VW ðïõ êõêëïöïñåß êáíïíéêüôáôá!!!
ÌÜëéóôá åßíáé ôüóï åõñÝùò äéáäåäïìÝíï ðïõ ìðïñïýóåò íá ôï ðáñáããåßëåéò óå ìéá ÄéåèíÞ ¸êèåóç...åðüìåíïò óôü÷ïò åßíáé íá ôï ðáñáããÝëíåéò óôá ìáíÜâéêá,óôïõò ðÜãêïõò ôùí Ñùóïðüíôéùí êáé ôá Hondos!
Ôé Üëëï èá áêïýóïõìå äçëÜäÞ ãéá Ýíá áìÜîé ðïõ êõêëïöïñåß ÊÁÍÏÍÉÊÏÔÁÔÁ!!!
Êáé åðåéäÞ äéáâÜæåôå üôé èÝëåôå íá äéáâÜæåôå óå áõôü ôï forum -ôé ðñùôüôõðï?! - íá ôïíßóù ïôß ïõäÝðïôå áìöéóâÞôçóá ôçí ýðáñîç ôïõ íÝïõ R32 -ðùò èá ìðïñïýóá Üëëùóôå?,äåí óáò êÜíù ôçí ÷Üñç íá åßìáé ôüóï ì@ë@ê@ò! - áëëÜ ôï êáôÜ ðüóï ìðïñïýóåò íá ôï ðáñáããåßëåéò êáé ôï ðüóï õðÞñ÷å óôç áãïñÜ.ÄéáâÜóôå êáé ÏËÁ ôá ðñïçãïýìåíá posts,edit äåí Ý÷ù êÜíåé.áëëÜ...
STOP THE PRESS!!!
What is that?????????????????
4T Äåêåìâñßïõ,óåë.154
**'Åí áíáìïíÞ ,ëïéðüí, ôïõ Golf R32 , ...'**ÅãêÜèåôïé,áóôïé÷åßùôïé,êáôåõèõíüìåíïé!!!
ÔÏ ÁÌÁÎÉ ÊÕÊËÏÖÏÑÅÉ ÊÁÍÏÍÉÊÏÔÁÔÁ!!!
ÁöÞóôå áðü åäþ áíáëáìâÜíù åãþ...
ÊÁÔÇÃÏÑÙ ïôß óôçí 159 (...ôçí Alfa,ìçí êÜíåôå ôéò ðÜðéåò) äåí ëÝãáôå ôá ßäéá.Åäþ ôï áìÜîé ÄÅÍ êõêëïöïñïýóå ÊÁÍÏÍÉÊÁ êáé îÝñáìå áðü ôïí ÓåðôÝìâñéï ôá ðÜíôá ãéá áõôü.
Êáé Üíôå íá äå÷ôïýìå ïôß Þôáí ãíùñéìßá óå îÝíï Ýäáöïò.
Åäþ óôçí ÅëëÜäá ÐÑÉÍ ÔÇÍ ÅÐÉÓÇÌÇ ÊÕÊËÏÖÏÑÉÁ ôïõ êáé ôï åß÷áôå 'îåôéíÜîåé',ôï åß÷áôå ëéþóåé óôá óõãêñéôéêÜ Üóå êáé ðïõ ...ôï ðñïôåßíáôå ùò ìïíüäñïìï óôá 35.000 euro.¸íá áìÜîé ðïõ ÄÅÍ ÊÕÊËÏÖÏÑÏÕÓÅ!!!
Áðáéôþ åîçãÞóåéò!!!
ÊÁÔÇÃÏÑÙ ôçí VW ïôß áêüìá êáé óÞìåñá óáìðïôÜñåé ôï ßäéï ôçò ôï áìÜîé!!! VW.gr
ÊÁÔÇÃÏÑÙ ôçí ÄéåèíÞ ¸êèåóç ïôß ðáñáðëáíïýóå ôïõò ìåëëïíôéêïýò áãïñáóôÝò ôçò Álfa ìçí äßíïíôáò ôïõò ôçí äõíáôüôçôá íá ðáñáããåßëïõí ôïí 'ìïíüäñïìï' , üðùò ÷éëéÜäåò Üëëåò áãïñáðùëçóßåò óõíÝâáéíáí ôçí ßäéá þñá ðáñáäßðëá ãéá áìÜîéá ðïõ êõêëïöïñïýóáí ÊÁÍÏÍÉÊÏÔÁÔÁ , Üó÷åôá áí ôá óíïìðÜñåé ç åôáéñßá ôïõò áêüìá êáé Ýíá ìÞíá ìåôÜ!4T Äåêåìâñßïõ,óåë.154
'Åí áíáìïíÞ ,ëïéðüí, ôïõ Golf R32 , ...'Ïé ðïëõ ìåãÜëåò ëÝîåéò ×ÙÑÉÓ êåíÜ, üðùò ôï 'ãÝëéï ôùí 2048 pixels' ðïõ Ýâáëåò, îå÷åéëþíïõí ôéò óåëßäåò.
[Krusenstern]
-
ναι, δεν έχει παραχθεί καν
βέβαια δεν υπάρχει μόνο ένα, αλλά και το άλλο φάντασμα είναι
ΕΛΕΟΣ!!!!!!
-
Ρε Spidey_TS επειδή εγώ είμαι χαζός, θα μου εξηγήσεις κάτι?
Στην Audi αν πάω τώρα και ζητήσω το RS4 ποιο θα μου φέρουν? Το turbo ή το καινούργιο?
Ε, στην θέση των Audi και RS4 βάλε VW και R32.
-
Α ρε Kid, στο RS4 το μυαλό σου εσένα ...
-
δεν μου λες φωστήρα, το R32 υπάρχει ή παραμένει ακόμα φάντασμα;
ο Φωστήρας πάντως είναι κάπου στο ερασιτεχνικό/Δ Εθνική
Μα φυσικά και υπάρχει το R32..εδώ υπάρχει η FXX το R32 δεν θα υπάρχει?!!!
Το κυριότερο είναι όμως οτί κυκλοφορεί και ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.
Μάλιστα σε αυτό το forum έμαθα οτί ΕΝΑ ταξινομήθηκε κανονικότατα αλλά αλήθεια αφού κυκλοφορεί ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ γιατί κάνουμε τόσο θέμα το ότι ταξινομήθηκε ...ΕΝΑ???!!!
Πράγμα που φυσικά το κάνει πιο σπάνιο και από F430...τι πιο φυσιολογικό δηλαδή για ένα VW που κυκλοφορεί κανονικότατα!!!
Μάλιστα είναι τόσο ευρέως διαδεδομένο που μπορούσες να το παραγγείλεις σε μια Διεθνή Έκθεση...επόμενος στόχος είναι να το παραγγέλνεις στα μανάβικα,στους πάγκους των Ρωσοπόντιων και τα Hondos!
Τι άλλο θα ακούσουμε δηλάδή για ένα αμάξι που κυκλοφορεί ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ!!!
Και επειδή διαβάζετε ότι θέλετε να διαβάζετε σε αυτό το forum -τι πρωτότυπο?! - να τονίσω οτί ουδέποτε αμφισβήτησα την ύπαρξη του νέου R32 -πως θα μπορούσα άλλωστε?,δεν σας κάνω την χάρη να είμαι τόσο μ@λ@κ@ς! - αλλά το κατά πόσο μπορούσες να το παραγγείλεις και το πόσο υπήρχε στη αγορά.Διαβάστε και ΟΛΑ τα προηγούμενα posts,edit δεν έχω κάνει.αλλά...
STOP THE PRESS!!!
What is that?????????????????
4T Δεκεμβρίου,σελ.154
**'Εν αναμονή ,λοιπόν, του Golf R32 , ...'**Εγκάθετοι,αστοιχείωτοι,κατευθυνόμενοι!!!
ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ!!!
Αφήστε από εδώ αναλαμβάνω εγώ...
ΚΑΤΗΓΟΡΩ οτί στην 159 (...την Alfa,μην κάνετε τις πάπιες) δεν λέγατε τα ίδια.Εδώ το αμάξι ΔΕΝ κυκλοφορούσε ΚΑΝΟΝΙΚΑ και ξέραμε από τον Σεπτέμβριο τα πάντα για αυτό.
Και άντε να δεχτούμε οτί ήταν γνωριμία σε ξένο έδαφος.
Εδώ στην Ελλάδα ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ του και το είχατε 'ξετινάξει',το είχατε λιώσει στα συγκριτικά άσε και που ...το προτείνατε ως μονόδρομο στα 35.000 euro.Ένα αμάξι που ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ!!!
Απαιτώ εξηγήσεις!!!
ΚΑΤΗΓΟΡΩ την VW οτί ακόμα και σήμερα σαμποτάρει το ίδιο της το αμάξι!!! VW.gr
ΚΑΤΗΓΟΡΩ την Διεθνή Έκθεση οτί παραπλανούσε τους μελλοντικούς αγοραστές της Αlfa μην δίνοντας τους την δυνατότητα να παραγγείλουν τον 'μονόδρομο' , όπως χιλιάδες άλλες αγοραπωλησίες συνέβαιναν την ίδια ώρα παραδίπλα για αμάξια που κυκλοφορούσαν ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ , άσχετα αν τα σνομπάρει η εταιρία τους ακόμα και ένα μήνα μετά!4T Δεκεμβρίου,σελ.154
'Εν αναμονή ,λοιπόν, του Golf R32 , ...'Οι πολυ μεγάλες λέξεις ΧΩΡΙΣ κενά, όπως το 'γέλιο των 2048 pixels' που έβαλες, ξεχειλώνουν τις σελίδες.
[Krusenstern]
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Από τον κανονισμό του φόρουμ:Ειδικότερα, στο 4T-Forum δεν επιτρέπεται:
- Η παραβίαση των δικαιωμάτων αντιγραφής οποιουδήποτε υλικού φέρει τέτοια δικαιώματα
- H αντιγραφή υλικού άλλων ιστοσελίδων χωρίς αναφορά της πηγής
- Η δημοσίευση άσεμνου ή / και ρατσιστικού υλικού και εν γένει η μη τήρηση των νόμων της Ελλάδας
- Η δημοσίευση θεμάτων και μηνυμάτων άσχετων με την ευρύτερη θεματική στόχευση του 4T-Forum, όπως ορίστηκε παραπάνω
- Η προσωπική επίθεση προς άλλα μέλη του Forum
- Η χρήση απρεπών, προσβλητικών και υβριστικών εκφράσεων καθ΄ οποιουδήποτε
- Η ατεκμηρίωτη καταγγελία κατά τρίτου
- Η εμπορική ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο εκμετάλλευση ή αναδημοσίευση του υλικού του 4T-Forum χωρίς πρότερη άδεια του ιδιοκτήτη του
- **Η από τεχνικής άποψης άσκοπη επιβάρυνση του συστήματος του 4Τ-Forum, για παράδειγμα με υπερβολικά πολλές ή μεγάλες φωτογραφίες ή με μεγάλο αριθμό αλληλένθετων παραθέσεων **
- Η διαφήμιση.
- Η μαζική αποστολή προσωπικών μηνυμάτων ή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα μέλη του 4T-Forum (spam)
35 χρονια ( ) χρήστης είσαι, μια ματιά δεν έχεις ρίξει???
Μου φαίνεται θα επαναφέρω την παλιά μου υπογραφή: 'Ορισμένοι: όπως μας συμφέρει'
Nα την επαναφέρεις, καμία αντιρρηση. 2 ή 3 παραθέσεις, δεν θεωρούνται μεγάλος αριθμός. Επίσης, δεν καταλαβαίνω πού βλέπεις το συμφέρον. Όπως και να 'χει, άποψή σου, δικαίωμά σου να την έχεις φυσικά.
[Krusenstern]
-
Δλδ αυτα τα αμαξια αξιζουν τα λεφτα τους?
-
Nα την επαναφέρεις, καμία αντιρρηση. 2 ή 3 παραθέσεις, δεν θεωρούνται μεγάλος αριθμός.
[Krusenstern]
Και πώς ορίζεις εσύ αν οι 2 ή 3 παραθέσεις είναι μεγάλες ή όχι; Με το μάτι; 2-3 παραθέσεις μάστορα, να τ'αφήσω;
Νομίζω πως το ζητούμενο δεν είναι ο αριθμός των παρατιθέμενων παραθέσεων αλλά ο όγκος τους. Ο οποίος και στην περίπτωση τη δική μου και σε αυτή του ανωτέρω χρήστη ήταν υπερβολικός, δεδομένης της έλλειψης ουσιαστικού περιεχομένου της απάντησης.
3λιτρες ανησυχίες: R32, 147GTA, 130i