-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
αν εβαλε δακρυλο η κυβερνηση ή η το fbi ή η λεβινσκι ειναι αλλο θεμα.
αν πιστευετε οτι μπηκε απο καποιυς ρωτω.
Δεν το αποκλείω καθόλου. Με τους ρεπουμπλικάνους, όλα να τα περιμένεις.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Οσον αφορά στην Ευρώπη δεν υπάρχει καμιά μειοψηφία όπως εσυ την εννοείς.
ΟΚ κανενα προβλημα. Ομως ακομη πιο πολυ δικαιο στο επιχειρημα μου. Εαν δεν εμεινε ουτε καν μειοψηφια των conservatives τοτε, ακομη χειροτερα (κατα την γνωμη μου) τα πραγματα για την Ευρωπη.
Άλλωστε οι Φιλελεύθεροι είναι οι Δεξιοί και οι σοσιαλιστές οι αριστεροί (αν και ακόμα και αυτά είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσεις πια). Αυτοί που εσυ λές, στην Ευρώπη είναι οι Ακροδεξιοί τύπου Λεπέν.
Οι Φιλελευθεροι ειναι δεξιοι στην Ευρωπη? Οχι οτι παιζει ρολο το δεξι ή το αριστερο ή το πανω και κατω, απο την στιγμη ομως που μιλαμε για το ιδιο γρουπ ατομων. Δηλαδη αυτων με τα συγκεκριμενα πιστευω.
Ολες οι παρατάξεις προβλέπουν στο πρόγραμμά τους την κοινωνική πρόνοια.
Εξαίρεση αποτελούσε ΜΟΝΟ ή Θάτσερ.
Α! Μπραβο. Οσον αφορα αυτο τουλαχιστον τωρα ειμαστε στην ιδια συχνοτητα. Η Θατσερ. Αυτη ηταν το 'κοντυντερα' που ηρθε ποτε Ευρωπαικη χωρα με την σημερινη πραγματικοτητα των ΗΠΑ.
-
@ mods
Εχω μια περιεργεια να δω μεχρι που μπορει να φτασει η υπομονη σας
(για μη χρησιμοποιησω αλλον πιο σκληρο και αδοκιμο ισως ορο).@ users and members of 4TF
Ποσο γελοιοι ειμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΣ εχετε αναρωτηθει??
Αφου γραφουμε σε ενα ΜΗ ΣΟΒΑΡΟ ΦΟΡΟΥΜ....
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Βεβαίως και υπήρξε Κοινωνικό Κράτος στις ΗΠΑ. Καλύτερα να το ξαναψάξεις!
Ειδικά επί Κένεντυ και Κάρτερ.
Οι παροχές του Κράτους (Υγεία, Παιδεία κλπ) ήταν σαφώς πιο κοντά στα Ευρωπαϊκά πρότυπα..
Αυτοι οι 2 και μονο Προεδροι εφεραν την χωρα οσο κοντα οσο ειρθε στα 'Ευρωπαικα' προτυπα. Και παλι ηταν πολυ μακρυα απο την πραγματικοτητα της Ευρωπης. Ομως η ταση γρηγορα αλλαξε διοτι ειδαν οι πολιτες οτι ο σοσιαλισμος ή οτιδηποτε version αυτου, δεν ειναι μερος των πιστευω των ΗΠΑμερικανων και ουτε εκει που θελουν να δουν τους εαυτους των 50-100 χρονια απο τωρα/τοτε.
Κοινωνικο κρατος μονο στην θεωρια υπηρξε εδω οπως το εννοητε στην Ευρωπη.
Ρούσβελτ, Αιζενχάουερ, Νίξον, Φόρντ επίσης.
Ολοι οι Πρόεδροι μέχρι τον Ρέηγκαν είχαν πάνω κάτω την ίδια πολιτική!Οι ΗΠΑ είναι υπερδύναμη. Και οι πολίτες το γνωρίζουν αυτό. Προς Θεού.
-
Για να δούμε άραγε, γιατί είναι κακό να έχουμε ως μειοψηφία τους συντηρητικούς στην Ευρώπη;
Λοιπόν, μια συντηρητική (με βάση πάντα τα αμερικανικά δεδομένα, γιατί ακόμα και οι συντηρητικοί Ευρωπαίοι δύσκολα θα μπορούσαν να θεωρηθούν πιο συντηρητικοί από τους δημοκρατικούς στις ΗΠΑ) πλειοψηφία θα έφερνε τα εξής:
- Περιστολή των δαπανών για την υγεία και την παιδεία
- Επιβολή της θρησκείας επί της επιστήμης και της κοινωνίας
- Ρατσιστικές ιδεολογίες
- Κατάργηση κάθε έννοιας κράτους δικαίου και πρόνοιας
- Μετατροπή των πολιτών σε έρμαια των κεφαλαιοκρατών (οι οποίοι παραείναι βλάκες για να καταλάβουν τι πάει να πει αειφορία, οπότε τον πολίτη και τον εργαζόμενο τον έχουν στα παλιά τους τα παπούτσια γραμμένο)
Η Ευρώπη ξέφυγε από τον συντηρητισμό, γιατί μόνο δεινά της έφερε: άγρια εκμετάλλευση παιδιών (βικτωριανή Αγγλία), δυο παγκοσμίους πολέμους, φασισμό, θρησκευτικό φανατισμό, κοινωνικό διχασμό με την πλειοψηφία να πεινάει και τους ΠΟΛΥ λίγους να μην ξέρουν τι έχουν.
-
Α! Μπραβο. Οσον αφορα αυτο τουλαχιστον τωρα ειμαστε στην ιδια συχνοτητα. Η Θατσερ. Αυτη ηταν το 'κοντυντερα' που ηρθε ποτε Ευρωπαικη χωρα με την σημερινη πραγματικοτητα των ΗΠΑ.
Καμία απολύτως σχέση. Η Μαργαρίτα ήταν πολύ αποτελεσματική, και έβγαλε την Βρετανία από το οικονομικό τέλμα στο οποίο είχε πέσει (αν και το έκανε με βαρύ τίμημα, όσον αφορά το βιοτικό επίπεδο των χαμηλότερων οικονομικών τάξεων), και έθεσε τις βάσεις για την σταθεροποίηση της χώρας ως μια από τις υγιέστερες οικονομίες στην Ένωση, με σταθερά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και χαμηλό πληθωρισμό.
Ο Γιωργάκης από την άλλη μεριά, πήρε ένα τεράστιο πλεόνασμα κληρονομιά του Κλίντον, και κατάφερε να το μετατρέψει σε έλλειμμα. It’s the economy, stupid…
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
@ Γαβριήλ: Οι απαντήσεις σου στο άρθρο δεν είναι οι μόνες που θα μπορούσαν να δοθούν. Τις διάβασα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είτε τις αποδέχομαι είτε ότι είναι οι μόνες.
Διαγωνείς με την γνώμη του συγγραφέα. ΟΚ! Noted!Από την 'συζήτηση' στο Φόρουμ καταλαβαίνω την άποψή σου.
Η γνώμη μου όμως για τις ΗΠΑ δεν διαμορφώνεται μόνο από αυτά που λές εσυ. Οπότε γιατι να σε ρωτήσω κάτι συγκεκριμένο?Δεν σου ζητησα να με ρωτησεις για τις ΗΠΑ για να διαμορφωσεις γνωμη. Απλα τα χρονια απο το 9/11 και μετα εσεις τα ζησατε εκει και εγω εδω. Ποιος ειναι πιο qualified να δωσει φως μεσα απο 'Ελληνικο φιλτρο' για τα σχετικα συμβαντα και θεματα? Οχι ως την μονη γνωμη ομως ως μια εγκυρη γνωμη εξ ΗΠΑ. Εγκυρη γνωμη απο ΗΠΑ που υπαρχει αλλου εδω, εκτος απο Νικου και εμου (ο Δημητρης2004 σταματησε να γραφει δυστυχως).
Ειναι ευκολο να με παρεξηγησεις οτι προσπαθω να κανω τον δασκαλο ή οτι προσπαθω να περασω τα πιστευω μου σε εσας. Καμια σχεση. Ομως οταν το θεμα ερχεται στο τι πιστευει ο μεσος ΗΑΠμερικανος για κατι σχετικα με αυτα τα καιρια θεματα, η δικη μου γνωμη τυχαινει να ειναι πιο εγκυρη θεωριτικα μονο και μονο επηδει ζω εδω ΚΑΙ εμαι και 22 χρονων Ελληνας. Καταλαβαινεις την διαφορα?
Το τι τελικη γνωμη θα εχεις εσυ και ολοι οι αλλοι δεν με ενδιαφερει καθολου. Δικια σου ειναι, εσυ θα ζησεις με αυτη. Για ολους αυτο.
Εχω κανει τον εξυπνο ποτε εγω εδω για τα τρεχοντα πολιτικα θεματα της Ελλαδος? Ειμαι ασχετος, σχεδον 100% ασχετος. Αλλα καποιος να ερθει να που πει τι γινετε εδω και με σιγουρια και με μαγκια, το λιγοτερο που εχω να πω ειναι οτι δεν ξερει τι λεει, αφου το παιζει και...Ελληνομακγας.
Παρακολουθώ και μαθαίνω, αντιλαμβάνομαι, συνδυάζω.
Οπως ολοι. Το απο που περνουμε τις πληφοροφιες ομως ειναι πολυ σημαντικο να ξερουμε... Και γιαυτο τοση εμφαση στο θεμα φιλελευθερισμος απο εμου. Γενικως.
Να σου παρατηρήσω κάτι.
Η άποψη κάποιου δεν αξίζει ειρωνείας.Ενος 100% liberal που προσπαθει να αποδειξει οτι οι ΗΠΑ περνανε παρακμη απο το 1970 για μενα αξιζει παραπανω απο ειρωνια.
Εσυ πως θα ενιωθες εαν ενας Ελληνας συγγραφεας παει να σου πει ενα τονο αρνητικα για την Ελλαδα. Που εχει δει παρακμη τα τελευταια 25 χρονια (ειδικα την δεκαετια του 80 - ασχετο). Δεν θα του ελεγες ουτε καν οτι δεν ξερει τι λεει? Τωρα φαντασου την Ελλαδα ως την νουμερο ενα οικονομια στον κοσμο, διπλωματικη και πολιτικη δυναμη στον κοσμο, κτλ, κτλ και διαβασε αυτα που εγραψε αυτος.
Σορρυ, εαν οχι, τοτε εσυ εχεις παραπανω υπομονη απο τον μεσο λογικο ανθρωπο.
Μπορεί να διαφωνείς. Αλλά κι εγω διαφωνώ μαζί σου.
Κανενα προβλημα. Και εγω μαζι σου
Να σε ειρωνεύομαι?Οχι!
Υπαρχει διαφορα.
Εγω ειρωνευομαι εσενα? Οχι. Γιατι? Αρα υπαρχει διαφορα. In brief, γιατι εσυ εισαι moderate στις αποψεις σου απο πλευρας οτι δεν αρχιζεις τις ΧριστοΠαναγιες με μενα οταν διαφωνεις και οτι δεν καθεσε και γραφεις πραγματα προπαγανδα οπως το αρθρο με ενα σωρο ψεματα και διαστρευλωσεις για την ΗΠΑμερικανικη πραγματικοτητα, αλλα και να το εκανες παλι καλυτερος απο τον συγγραφεα θα εισουν διοτι τουλαχιστον δεν εισαι ΗΠΑμερικανος.
Αρα δεν ειναι μαυρο/ασπρο αλλα γκρι το θεμα και γιαυτο δεν ειρωνευομαι ολους αυτους που διαφωνω.
Κοινωνικό Κράτος είναι αυτό που θέτει όρους στην λειτουργία του Εμπορίου (επίσημα και όχι μόνο ανεπίσημα) και φροντίζει για την εξασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου υπηρεσιών δωρεάν Υγείας, Παιδείας και Άμυνας στους πολίτες.
Ποτε ειχε δωρεαν Υγεια και Παιδει στις ΗΠΑ λοιπον?
Εσυ μπορεί να θεωρείς ότι ο καπιταλισμός είναι το κορυφαίο σύστημα.
Δεν θεωρω. Εχω facts. Η αποδειξη μου ονομαζεται ΗΠΑ. Ποση αλλη αποδειξη θα ηθελε κανεις?
Αλλά τουλάχιστον προσπάθεσε να δεχθείς ότι δεν είναι το μόνο που διαθέτει πλεονεκτήματα, και μάλιστα μόνο πλεονεκτήματα.
Ποτε ειπα εγω οτι δεν εχει μειονεκτηματα ο καπιταλισμος? (κανω τον Σταυρο μου). Και βεβαια εχει. Οπως ειπα, οτιδηποτε ακραιο, εγω δεν εχω σχεση με...
Το κρατος Προνοια ομως εχει πολυ περισσοτερα μειονεκτηματα και φενεται. Αλλιως η Ευρωπη θα ηταν η μονη υπερδυναμη σημερα. Ή η ΕΣΣΔ.
Για μένα το καλύτερο σύστημα είναι ο σοσιαλισμός.
Και για μενα κανεις μεγαλο λοθος που νομιζεις το παραπανω και αμα θες ανοιξε θεμα να το συζητησουμε για να σου πω γιατι ειναι λαθος.
Τι θεωρείς? Οτι είμαι υπέρ του διαλυθεί η χώρα μου?
Οχι. Οτι απλα εισαι παραπληροφορημενος και ετσι αυτη η παραπληροφορηση σε κανει να εχεις λαθος βασεις στις οποιες στιριζεις επιχειρηματα, και βγαινουν και αυτα λαθος διοτι οι βασεις των ειναι λαθος.
Η θεωρείς ότι -επί της ουσίας- στα σημαντικά κρατικά θέματα έχει σημασία το είδος του συστήματος που υποτίθεται ότι εκφράζει η κυβέρνηση?
Αν το νομίζεις, πίστεψέ με, κάνεις μεγάλο λάθος.Δεν ξερω τι γινετε στην Ελλαδα, ομως στην πραξη η πολιτικη της Γερμανιας και ειδικα της Γαλλιας ειναι μερα με την νυχτα σε σχεση με αυτη των ΗΠΑ.
Με αλλα λογια, μιλαω για πραξεις. Οχι για θεωριες οπως αυτες του Μαρξ και του καθε Μαρξ οπως γραψαμε σε αλλο θρεντ προσφατα.
-
Τι θεωρείς? Οτι είμαι υπέρ του διαλυθεί η χώρα μου?
Οχι. Οτι απλα εισαι παραπληροφορημενος και ετσι αυτη η παραπληροφορηση σε κανει να εχεις λαθος βασεις στις οποιες στιριζεις επιχειρηματα, και βγαινουν και αυτα λαθος διοτι οι βασεις των ειναι λαθος.
Στη Μακρόνησο, τους αριστερούς τους βασανίζανε, αλλά, όταν θέλανε να κάνουν και λίγο τον καλό (σύμφωνα με το εγχειρίδιο βασανισμού και ανακρίσεων) τους κάνανε και κήρυγμα χρησιμοποιώντας ακριβώς αυτά τα λόγια.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Βεβαίως και υπήρξε Κοινωνικό Κράτος στις ΗΠΑ. Καλύτερα να το ξαναψάξεις!
Ειδικά επί Κένεντυ και Κάρτερ.
Οι παροχές του Κράτους (Υγεία, Παιδεία κλπ) ήταν σαφώς πιο κοντά στα Ευρωπαϊκά πρότυπα..
Αυτοι οι 2 και μονο Προεδροι εφεραν την χωρα οσο κοντα οσο ειρθε στα 'Ευρωπαικα' προτυπα. Και παλι ηταν πολυ μακρυα απο την πραγματικοτητα της Ευρωπης. Ομως η ταση γρηγορα αλλαξε διοτι ειδαν οι πολιτες οτι ο σοσιαλισμος ή οτιδηποτε version αυτου, δεν ειναι μερος των πιστευω των ΗΠΑμερικανων και ουτε εκει που θελουν να δουν τους εαυτους των 50-100 χρονια απο τωρα/τοτε.
Κοινωνικο κρατος μονο στην θεωρια υπηρξε εδω οπως το εννοητε στην Ευρωπη.
Ρούσβελτ, Αιζενχάουερ, Νίξον, Φόρντ επίσης.
Ολοι οι Πρόεδροι μέχρι τον Ρέηγκαν είχαν πάνω κάτω την ίδια πολιτική!OK επειδη μιλαμε θεωριτικα, οταν θα μου δειξεις ποτε οι ΗΠΑ ειχαν δωρεαν υγεια, παιδεια, και ολα αυτα που εχετε στην Ελλαδα και αλλες χωρες, τοτε θα πισθω.
Ομως τωρα δεν παιζει περισσοτερο ρολο? Και τωρα αυτο σιγουρα δεν υπαρχουν.
Οι ΗΠΑ είναι υπερδύναμη. Και οι πολίτες το γνωρίζουν αυτό. Προς Θεού.
Το γνωριζουν επηδει το ακουνε. ΟΜως τι σημενει δεν καταλαβαινουν. Οπως το κατανοητε εσεις, οι εξω απο τις ΗΠΑ, δεν το κατανοουν αυτοι. Δεν τους ενδιαφερει ειναι ο κυριος λογος. Ειναι busy με 'τις δουλειες του' κτλ.
Εαν ομως τους 'ξυπνησεις' με ενα 9/11 και ακομη μερικα ακομη απανωτα τετοια μεσα σε μικρο διαστημα, τοτε ειναι που θα δει ο υπολοιπος πλανητης την πραγματικη πλευρα των ΗΠΑμερικανων πολιτων. Και δεν το λεω αυτο ως απειλη ή κατι τετοιο, αλλα για να πληροφορισω οτι τα περισσοτερα απο αυτα που γινοντε οσον αφορα την εξωτερικη πολιτικη των ΗΠΑ ειναι θεμα πολιτικων, και οχι πολιτων. Εαν ομως τους παρεις το 'ψωμι απο το στομα' τους πολιτες (οπως και οποιους πολιτες), εαν ερθεις μεσα στο σπιτι τους και τους το ριξεις, τοτε για πρωτη φορα στην ιστορια αυτης της χωρας ισως, θα υπαρξει εξωτερικη πολιτικη των ΗΠΑμερικανων πολιτων. Τοτε θα νιαστουν εαν ειναι υπερδυναμη ή οχι, τοτε θα χρειαζεται να μαθουν τι εχει το 'οπλοστασιο'.
Για τωρα ομως, ακομη και μετα το 9/11 υπαρχει βαθυς υπνος (με θετικο νοημα).
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Η Ευρώπη ξέφυγε από τον συντηρητισμό, γιατί μόνο δεινά της έφερε: άγρια εκμετάλλευση παιδιών (βικτωριανή Αγγλία), δυο παγκοσμίους πολέμους, φασισμό, θρησκευτικό φανατισμό, κοινωνικό διχασμό με την πλειοψηφία να πεινάει και τους ΠΟΛΥ λίγους να μην ξέρουν τι έχουν.
Ο συντηριτισμος των ΗΠΑ δεν εχει καμια σχεση με εκμεταλευση παιδιων, φασισμο ή θρησκευτικο φανατισμο. Το αντιθετο μαλιστα. Οι ΗΠΑ κανουν περισσοτερο απο οποιαδηποτε χωρα εναντια των παραπανω. Υπαρχουν στοιχεια για αυτα, δεν μιλαω για θεωριες.
Ομως οι 2 πολεμοι στην Ευρωποι και στον υπολοιπο κοσμο μονο απο τον συντηριτισμο δεν ηρθαν. Ακριβως το αντιθετο. Και αυτο ειναι αυτο που δεν καταλαβαινουν ακομη και σημερα οι Ευρωπαιοι. Πρεπει να βγεις απο την Ευρωπη αφου εζησες εκει για να δεις πια ειναι η Ευρωπη ισως.
Οι 2 πολεμοι ηρθαν ακριβως απο μερικες απο τις βασικες ιδεες του φιλελευθερισμου που ισχυουν και σημερα στην Ευρωπη και μονο πιο εντοντες γινοντε. Απλουστατο παραδειγμα: Το Ελληνικο εως πριν 'Ελα μωρε, αυριο εχει ο Θεος', εχει γινει σχεδον Ευρωπαικο φενομενο.
Μιλοσεβιτς γενοκτονιες και αποσταθεροποιηση της περιοχης? Ελα μωρε, αυριο εχει ο Θεος, ισως να αλλαξει γνωμη.
Τα ιδια για τον Σανταμ, το 1991, ελα μωρε, παλι οι ΗΠΑ επρεπε να ξεσηκωσουν τον ΟΗE για να γινει κατι.
Σανταμ 2002, παλι τα ιδια.
Τρομοκρατια, εκει να δεις ελα μωρε.
Χιτλερ? Ελα μωρε, σιγα, τι θα κανει σαμπως? (μπα τιποτε, μονο κανα παγκοσμιο)
Φιλελευθερισμος.
Αυτο το paralysis through analysis. Η αγαπη προς τις θεωριες και οχι προς τις πραξεις ή πρακτικες τεχνες, οτιδηποτε σχετικο, αυτα ειναι ολα χαρακτηριστικα των φιλελευθερων που φερνουν ενα ισχυρο κρατος στα γονατα του. Γινετε στην Ευρωπη εδω και χρονια, ηδη επασχε η Ευρωπη απο παλια, ομως γινετε το αργα που δεν το καταλαβαινεις. Γιαυτο και τοσες δυνατες χωρες πολιτισμοι στο παρελθον επεσαν. Διοτι εγινε τοσο αργα και δεν το πηρε χαμπαρι κανεις.
Αυτο ακριβως το γνωριζουν οι ΗΠΑμερικανοι. Και γιαυτο δεν προκειτε ποτε να συμφωνησουμε στο θεμα αυτο. Και δεν υπαρχει κανενα κακο με αυτο, απλα εμεις χρειαζομαστε εσας και εσεις εμας. Μαζι ειμαστε πιο δυνατοι διοτ ας μην ξεχναμε, δεν ειμαστε μονοι στον πλανητη. Υπαρχουν πολλοι κινδυνοι απο αλλου
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Καμία απολύτως σχέση. Η Μαργαρίτα ήταν πολύ αποτελεσματική, και έβγαλε την Βρετανία από το οικονομικό τέλμα στο οποίο είχε πέσει (αν και το έκανε με βαρύ τίμημα, όσον αφορά το βιοτικό επίπεδο των χαμηλότερων οικονομικών τάξεων), και έθεσε τις βάσεις για την σταθεροποίηση της χώρας ως μια από τις υγιέστερες οικονομίες στην Ένωση, με σταθερά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και χαμηλό πληθωρισμό.
Ο Γιωργάκης από την άλλη μεριά, πήρε ένα τεράστιο πλεόνασμα κληρονομιά του Κλίντον, και κατάφερε να το μετατρέψει σε έλλειμμα. It’s the economy, stupid…
Κατα αρχην το 'Γιωργακης' δηχνει ελληψη σεβασμου και δεν σε βοηθα στα επιχειρηματα σου.
Και αυτο ειναι τελειο παρδειγμα αυτου που λεω οτι σε μερικα θεματα πρεπει να ρωτατε περισσοτερο απο οτι να σχολιαζεται.
Η μιση αληθεια και αυτη που ερχεται απο αντι-Μπους πηγες ειναι αυτη η παραπανω.
Η ολη αληθεια ειναι οτι η οικονομια ειχε μπει σε ρυθμους recession στο τελος της δευτερης θυτιας του Κλιντον. Τα νουμερα λαθος δεν κανουν, ομως δινουν φως μονο σε αυτους που θελουν να τα δουν και να τα δουν χωρις bias. Η οικονομια ξεφυγε το δυνατο recession που ερχοταν και περασε μια απλη γρηπη λογω μετρων που παρθηκαν επι Μπους.
Και να πω εδω οτι εγω δεν ειμαι απο αυτους που πιστευουν οτι Προεδροι φτιαχνουν ή πατωνουν μια οικονομια. Η αληθεια ειναι πολυ διαφορετικη. Αρα ουτε ο Κλιντον ειναι υπευθηνος για το recession που ειρθε/δεν ειρθε τον Ιανουαρια του 2000 ουτε και ο Μπους. Οπως επισης και οταν η οικονομια παει καλα, δεν ειναι θεμα Μπους/Κλιντον.
Ομως η αληθεια ειναι οτι αυτα ειναι οικονομικοι κυκλοι και μερικοι Προεδροι τους εκμεταλευοντε.
Σιγουρα ομως υπαρχει θεμα ελλειμα στον προυπολογισμο. ΟΜως εαν δεις ποσα λεφτα εχουν παει στους πολεμους στο ΑΦγανισταν και Ιρακ και βγαλεις αυτα τα λεφτα απο τον πινακα, τοτε τα πραγματα ειναι σε πλεονασμα.
Το πλεονασμα και το ελλειμα δεν ειναι αυτα που πεζουν ΤΟΣΟ τεραστιο ρολο για το μελλον anyway. Αν και ο κυριος λογος που το Ευρω ειναι 1.24 σε σχεση με το Δολλαριο ειναι αυτος. Αλλα παιζουν μεγαλυτερο ρολο. Αυτο που μετραει ειναι οτι αυτη την στιγμη και επι Μπους γενικα, η οικονομια ειναι σε πολυ καλη κατασταση. Εχουμε πραγματικο GDP growth του 3.5 με 4% κατι το οποιο μικροτερες οικονομιες οπως αυτη της Γερμανιας και Γαλλιας και αλλες εχουν να το δουν ισως δεκαετιες. Εχουμε πολυ χαμηλο πλυθωρισμο, εχουμε παρα πολυ χαμηλη ανεργια. Γενικα δεν υπαρχει τιποτε alarming για το θεμα οικονομια.
Αυτη, περιλιπτικα ειναι η αληθεια Χρηστο Λαππα.
-
Για να δούμε πόσο αληθεύουν οι ισχυρισμοί σου...
-
Ο Μπους είναι μεγάλος φανατίλας από θρησκευτικής απόψεως.
-
Μέγας υποστηρικτής και χρηματοδότης του Μπους είναι ο Pat Robertson.
-
Η πολυπληθής θρησκευτική δεξιά είναι ο παράγοντας που ανεβάζει ή κατεβάζει κυβερνήσεις.
-
Μεγάλο μέρος του αμερικανικού πληθυσμού πιστεύει ότι η θεωρία της εξέλιξης είναι ψέμα, ενώ αληθινή είναι είτε η εκδοχή της Βίβλου είτε το I.D.
-
Να θυμίσω μήπως τις τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις εις βάρος γυναικολογικών κλινικών όπου γίνονταν εκτρώσεις και τα απειλητικά τηλεφωνήματα σε γυναικολόγους καθώς και σε εγκύους γυναίκες που εξυπηρετούνται από αυτές τις κλινικές;
-
Στην Ευρώπη δεν έχουμε το φαινόμενο των televangelists. Στις ΗΠΑ υπάρχει και αυτοί οι κύριοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχουν μεγάλη ισχύ, ιδίως στις αγροτικές περιοχές.
Ας πιάσουμε τώρα την παιδική εκμετάλλευση...
Σύμφωνα με στοιχεία του Spamhaus.org, της AOL, της Microsoft, του ομίλου Gartner και ούτω καθ'εξής, το 90% του spam διακινείται από servers που ελέγχονται από 200 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ. Οι μισοί από αυτούς διακινούν παιδική πορνογραφία. Η κυβέρνηση Μπους με το νόμο Can-Spam Act of 2003 ουσιαστικά ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ το spam. Το δε άρθρο 18 του νόμου 2257 δεν εφαρμόζεται, καθώς οι κύριοι αυτοί εμφανίζουν ως υπευθύνους των ιστοσελίδων παιδικού πορνό (αυτοί είναι αφανείς ιδιοκτήτες) κατοίκους χωρών με χαλαρή νομοθεσία στο συγκεκριμένο θέμα και, βεβαίως, χρησιμοποιούν υπολογιστές που βρίσκονται σε τέτοιες χώρες.
Σε ό,τι αφορά το φασισμό...
Για θυμήσου λίγο πόσες δικτατορίες στήριξαν οι ΗΠΑ ανά τον κόσμο και για πόσους δικτάτορες προσπάθησαν (μαζί με τη ΘΑΤΣΕΡ) να κρατήσουν εκτός φυλακής. Το όνομα Αουγκούστο Πινοσέτ σου λέει τίποτα; Ο Νοριέγκα μήπως; Ο Φράνκο, τον οποίον στηρίξατε; Ο Σαντάμ (όταν ήταν 'καλό παιδί' και πολεμούσε τους 'κακούς Ιρανούς'); Ο Φράνιο Τούτζμαν στην Κροατία (πιο πρόσφατα), που ήταν ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ; Ο 'δικός μας' ο γερμανοτσολιάς ο Παπαδόπουλος;
Έτσι, για να θυμηθώ μόνο το 1/100 των δικτατόρων που υποστηρίζετε.
Εντός ΗΠΑ τώρα... Μήπως πιστεύεις ότι οι 'ενσωματωμένοι' (embedded) 'ανταποκριτές' στο Ιράκ (που σε λίγο θα τους κάνουν... αξιωματικούς) ΔΕΝ θα είναι ελεγχόμενοι και λογοκρινόμενοι από τις ένοπλες δυνάμεις;
Ας πιάσω τώρα τους παγκοσμίους πολέμους...
Δηλαδή εσύ θα μας πεις ότι ΔΕΝ ήταν η ναζιστική Γερμανία που έκανε τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, έτσι;
-
-
Κατα αρχην το 'Γιωργακης' δηχνει ελληψη σεβασμου και δεν σε βοηθα στα επιχειρηματα σου.
-
Ο 'Πατερούλης' Μπους μπορεί να είναι καλύτερο!
Για δοκίμασε! -
ΗΠΑμερικανοί πολίτες τους οποίους γνωρίζω αποκαλούν τον μπους... Monkeyboy!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Για να δούμε πόσο αληθεύουν οι ισχυρισμοί σου...-
Ο Μπους είναι μεγάλος φανατίλας από θρησκευτικής απόψεως.
-
Μέγας υποστηρικτής και χρηματοδότης του Μπους είναι ο Pat Robertson.
-
Η πολυπληθής θρησκευτική δεξιά είναι ο παράγοντας που ανεβάζει ή κατεβάζει κυβερνήσεις.
-
Μεγάλο μέρος του αμερικανικού πληθυσμού πιστεύει ότι η θεωρία της εξέλιξης είναι ψέμα, ενώ αληθινή είναι είτε η εκδοχή της Βίβλου είτε το I.D.
-
Να θυμίσω μήπως τις τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις εις βάρος γυναικολογικών κλινικών όπου γίνονταν εκτρώσεις και τα απειλητικά τηλεφωνήματα σε γυναικολόγους καθώς και σε εγκύους γυναίκες που εξυπηρετούνται από αυτές τις κλινικές;
-
Στην Ευρώπη δεν έχουμε το φαινόμενο των televangelists. Στις ΗΠΑ υπάρχει και αυτοί οι κύριοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχουν μεγάλη ισχύ, ιδίως στις αγροτικές περιοχές.
Ας πιάσουμε τώρα την παιδική εκμετάλλευση...
Σύμφωνα με στοιχεία του Spamhaus.org, της AOL, της Microsoft, του ομίλου Gartner και ούτω καθ'εξής, το 90% του spam διακινείται από servers που ελέγχονται από 200 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ. Οι μισοί από αυτούς διακινούν παιδική πορνογραφία. Η κυβέρνηση Μπους με το νόμο Can-Spam Act of 2003 ουσιαστικά ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ το spam. Το δε άρθρο 18 του νόμου 2257 δεν εφαρμόζεται, καθώς οι κύριοι αυτοί εμφανίζουν ως υπευθύνους των ιστοσελίδων παιδικού πορνό (αυτοί είναι αφανείς ιδιοκτήτες) κατοίκους χωρών με χαλαρή νομοθεσία στο συγκεκριμένο θέμα και, βεβαίως, χρησιμοποιούν υπολογιστές που βρίσκονται σε τέτοιες χώρες.
Σε ό,τι αφορά το φασισμό...
Για θυμήσου λίγο πόσες δικτατορίες στήριξαν οι ΗΠΑ ανά τον κόσμο και για πόσους δικτάτορες προσπάθησαν (μαζί με τη ΘΑΤΣΕΡ) να κρατήσουν εκτός φυλακής. Το όνομα Αουγκούστο Πινοσέτ σου λέει τίποτα; Ο Νοριέγκα μήπως; Ο Φράνκο, τον οποίον στηρίξατε; Ο Σαντάμ (όταν ήταν 'καλό παιδί' και πολεμούσε τους 'κακούς Ιρανούς'); Ο Φράνιο Τούτζμαν στην Κροατία (πιο πρόσφατα), που ήταν ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ; Ο 'δικός μας' ο γερμανοτσολιάς ο Παπαδόπουλος;
Έτσι, για να θυμηθώ μόνο το 1/100 των δικτατόρων που υποστηρίζετε.
Εντός ΗΠΑ τώρα... Μήπως πιστεύεις ότι οι 'ενσωματωμένοι' (embedded) 'ανταποκριτές' στο Ιράκ (που σε λίγο θα τους κάνουν... αξιωματικούς) ΔΕΝ θα είναι ελεγχόμενοι και λογοκρινόμενοι από τις ένοπλες δυνάμεις;
Ας πιάσω τώρα τους παγκοσμίους πολέμους...
Δηλαδή εσύ θα μας πεις ότι ΔΕΝ ήταν η ναζιστική Γερμανία που έκανε τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, έτσι;
-
Οχι. Ειναι απλως της εκκλησιας. Περισσοτερο απο τον μεσο πολιτη απλα.
-
Και? Εαν ειναι.
-
Οχι. Την αποκαλεις πολυπληθης διοτι εβγαλε δεξιο Προεδρο δυο φορες στην σειρα? Η πλειοψηφια κερδιζει εδω. Πληροφοριακα, Το συγκεκριμενο γρουπ πολιτων που βγαζουν Προεδρο ειναι οι αναποφασιστοι. ΟΠως εγω.
-
Εχεις στοιχεια για αυτο? Το σιγουρο ομως ειναι οτι η πλειοψηφια πιστευει οτι υπαρχει Θεος. Και τι πας να πεις με αυτο?
-
Αυτα γινοντε και απο τις δυο πλευρες. Αλλα τι πας να πεις με αυτο?
-
Αυτο που γνωριζεται ειναι λαθος. Πολυ ισχυ εχουν σε ενα μικρο μερος του πλυθησμου. Εξτρεμιστες θρησκειας να βγαλεις του ΗΠΑμερικανους, ειναι γελοιο.
Αυτα τι σχεση εχουν με οτιδηποτε ομως?
-
-
Που ειναι το αστειο ακριβως?
-
Να γυρίσουμε λίγο στους πύργους..
gavril, τί πιστεύεις ότι θεωρεί ο μέσος αμερικανος ως αιτία για την πτώση των πύργων; (πραγματικά ρωτάω, χωρίς ειρωνία, ούτε ψάχνω να βρω κάτι για να σου κάνω πέσιμο)
Το φανατισμό των ισλαμιστών;
Τις διαφορές και αντιθέσεις (οικονομικές και μη) στον κόσμο;
Τι πιστεύουν ότι φταίει κατά την άποψή σου; -
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
62!!!! quote σε ενα post !!!!!!!!!!!!!!!!!!Και ούτε ένα (1) επιχείρημα!
-
Εντελως αντιθετος. Με τους ακρα αριστερα ή ακρα δεξια ειμαι 100% αντιθετος. Οτιδηποτε ακραιαο ειναι λαθος για μενα. Υπαρχουν μερικες πολυ λιγες εξαιρεσεις.Κανονικά έχω αποφασίσει να αποφεύγω όλες τις σχετικές συζητήσεις, αλλά κάνω αυτή την παρατήρηση διότι ίσως βοηθήσει.
Πολύ απλά, η χαώδης διαφορά που υπάρχει στις πολιτικές αντιλήψεις τις δικές σου και πολλών συμφορουμιτών είναι, πως, αυτό που εσύ θεωρείς 100% άκρα αριστερά (σύμφωνα και με την κλίμακα που είχες δημοσιεύσει την άλλη φορά), οι liberals, αυτούς που εσύ θεωρείς 'εχθρούς της Αμερικής' και, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, παρεπιδημούν μόνο στα Πανεπιστήμια, στην Ευρώπη είναι αυτό που λέμε κέντρο-κεντροαριστερά-αριστερά και ουσιαστικά αντιπροσωπεύει το 50% του πληθυσμού πάνω-κάτω.
Οπότε αν εσύ θεωρείς το 50% του Ευρωπαϊκού πληθυσμού 'άκρα αριστερά' και είσαι 100% αντίθετος με αυτό, τότε ποιά ελπίδα υπάρχει για οποιαδήποτε συννενόηση ?
Τη στιγμή που βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής κουλτούρας, πάνω στις οποίες λειτουργεί η Ευρώπη εκατοντάδες χρόνια (από το τέλος του 19ου αιώνα και την αυγή των αστικών κοινοβουλευτικών δημοκρατιών), και είναι γενικά αποδεκτές, ακόμα και από τους περισσότερους δεξιούς στην πολιτική κλίμακα, όπως η συναίνεση, το κοινωνικό κράτος (αυτά που είπε ο kouk, δωρεάν Αμυνα, Παιδεία-Πολιτισμός, Υγεία, σύνταξη για όλους και πρόνοια για τους αδύναμους), η πάσει θυσία αποφυγή των πολέμων (κακή εμπειρία βλέπεις η ισοπεδωμένη Ευρώπη από τους 2 απανωτούς τη στιγμή που από αυτούς η μόνη κερδισμένη οικονομικά, πολιτικά και γεωστρατηγικά ήταν η Αμερική), τη στιγμή που το αποδεκτότερο κοινωνικό μοντέλο στην Ευρώπη είναι εν γένει οι σκανδιναβικές χώρες (που είναι τεράστια η διαφορά τους από το κοινωνικό μοντέλο των ΗΠΑ), τη στιγμή λοιπόν που για σένα όλα αυτά είναι 100% άκρα αριστερά = liberals = εχθροί των ΗΠΑ (δηλ., κακά τα ψέμματα, της χώρας που θεωρείς πατρίδα σου και είσαι περήφανος για αυτό), τότε δε βλέπω καμία ελπίδα προσέγγισης σε κανένα παρόμοιο θέμα.
Δεν είναι κακό, ο καθένας ας διατηρήσει τις απόψεις του, απλά προτείνω στο Forum να μην αναλωνόμαστε σε συζητήσεις χωρίς κανένα νόημα, που το πιθανότερο είναι να καταλήξουν σε προσωπική διαμάχη, βρισιές και ειρωνείες. Στο κάτω-κάτω, δεν είναι ανάγκη ούτε να πείσουμε κανέναν ούτε να αποδείξουμε κάτι.
Περί ΗΠΑ... (ξανά...)